Wix vs Weebly: Vilket är bättre?

Wix vs Weebly


Wix och Weebly är två kända ledare för den moderna webbdesignnisch. Båda systemen är fantastiska när det gäller utveckling av avancerade webbplatser och funktionsbelastade webbplatser. De är också så lätt att använda och bekvämt både för nybörjare och webbdesignfördelar för att de redan har blivit synonymer för DIY-webbutveckling.

Oavsett deras nisch popularitet skiljer sig webbplatsbyggarna fortfarande vad gäller komplexitet, enkel utforskning, bekvämlighet, integrerad funktionalitet, tillhandahållna tjänster och prissättningspolicy. Det är detta som ofta får användare att tänka på valet av rätt webbbyggnadsverktyg. För att definiera den plattform som fungerar bäst för dina individuella webbdesignbehov är det vettigt att granska och analysera varje system i detaljer.

Jämförelsediagram för webbplatsbyggare

WixWeebly
Vår poäng:
Grundad:20062006
Hemsida:https://www.wix.com/https://www.weebly.com/
Bäst för:Kampanjwebbplatser, bloggar, affärsprojekt, målsidorPortföljer, bloggar, e-butiker
Lätthet:MedelAllt är intuitivt
mallar:Hundratals gratis, mobiloptimerade, nischspecifika mallarFörkonstruerade mallar sorterade efter webbplatstyp
Teknisk support:Omfattande kunskapsbas, biljetteringssystem, VIP-supportE-postbiljettstöd, community-svar
blogga:Integrerad bloggplattformBloggen är ombord
SEO-alternativ:Avancera SEO-alternativStandard SEO-alternativ
Prissättning:Gratis till $ 49 / moGratis till $ 26 / mo
Mer information:Wix Review →Weebly Review →

För att hjälpa dig att göra det opartiska valet av den bästa webbplatsbyggaren är det viktigt att jämföra deras specialfunktioner, parametrar, designanpassningsalternativ, integrerad funktionalitet, kundsupportalternativ samt SEO och prissättningsaspekter. Är du redo att räkna ut den enda vinnaren? Låt oss komma igång!

Wix vs Weebly: Allmän översikt

Wix vs Weebly: Allmän översikt

Wix har för närvarande positionen för de bästa och världens mest populära webbplatsbyggare. Företaget grundades i Israel 2006 och har fått en enorm popularitet över hela världen och har nu sina kontor i Tyskland, Brasilien, Indien, Kanada, USA, Irland, Ukraina och Litauen. Webbplatsbyggaren följer freemium-affärsmodellen, vilket gör det möjligt att uppgradera från sin gratis plan till en av de betalda prenumerationerna för att få tillgång till avancerade webbdesignfunktioner.

Webbplatsbyggaren fungerar bra för utveckling av alla typer av webbplatser, men den fokuserar främst på skapandet av bloggar, kampanjwebbplatser, målsidor och affärsprojekt. Det är också möjligt att starta små och medelstora webbbutiker med systemet, som också är funktionsbelastat och funktionellt.

Wix Real Estate Editor

Wix erbjuder en mängd anpassningsbara mallar tillsammans med bekväm drag-and-drop-redigerare som gör att alla kan ge dem personlig design utan någon kodningskompetens som krävs. Det är detta som gör webbplatsbyggaren till värdigt val till nybörjare såväl som för duktiga användare, villiga att skapa tilltalande projekt med hög prestanda.

Sammantaget är Wix en professionell webbplatsbyggare som kommer att vara ett perfekt val för kreativa, musiker, skådespelare, fotografer, modeller och designers. Systemet kommer också att vara intressant för företagare på grund av dess enkelhet och bekvämlighet med att skapa webbplatser. Prislistor, diagram, formulär, banners, tillgång till webbplatsregistrering – alla dessa funktioner gör det möjligt att skapa en effektiv företagswebbplats.

Weebly är också allt-i-ett-webbplatsbyggare, som låter sina abonnenter starta kvalitet och visuellt attraktiva projekt. Precis som Wix grundades det 2006 för att snabbt få ett världsomspännande erkännande. Plattformen gör det möjligt att lansera portföljer, bloggar och företagswebbplatser. Men den stora nischspecialiseringen går för närvarande ner till utveckling av e-handelsprojekt. Systemet har fått ett starkt fokus på webbbutiken under 2018, efter att det förvärvats av världens eCommerce-jätte – Square.

Webbplatsbyggaren har en praktisk drag-and-drop-redigerare, som bidrar till den intuitiva och enkla webbdesignprocessen. Redaktören är välorganiserad, medan systemets instrumentbräda är lätt att läsa och logiskt strukturerad.

Weebly Editor

Från att ändra ditt kontolösenord till att publicera det färdiga projektet kan allt göras med bara några klick här. Systemet gör det möjligt att anpassa fördesignade responsiva mallar för att skapa personlig webbplatsdesign. Weebly fungerar bra för företagare, annonsmaterial och ägare av webbbutiker som vill popularisera sina företag på internationell nivå. Systemet kräver ingen kodningsförmåga men det är också möjligt att redigera HTML / CSS-kod här, om det behövs.

Således, Wix och Weebly är plattformar för webbdesign som uppfyller behoven hos förstagenter och experter på webbdesign. Båda systemen har välstrukturerade och intuitiva kontrollpaneler uppdelade i två områden, nämligen Dashboard och Editor. Detta gör det enkelt att effektivt hantera flera webbplatser från ett konto.

Det är viktigt att notera det Wix stöder full dra-och-släpp, vilket innebär att du kan släppa det valda objektet var som helst på duken. Weebly erbjuder också dra-och-släpp, men det är något begränsat – alla element faller till specifika containrar (som utgör din Weebly-mall), och du kan inte flytta dragbara objekt runt sidan med pixelnoggrannhet, som i Wix.

Vilket system är bättre på lång sikt – Wix eller Weebly? Detta beror på vilka mål du sätter och resultatet du förväntar dig. Wix är dock den bästa allt-i-ett-lösningen för alla användarkategorier och typer av projekt som ger användarvänlighet, vilket inte kompromissar med funktionaliteten.

Wix vs Weebly: Vilken är lättare att använda?

Wix vs Weebly: Vilken är lättare att använda?

Wix levereras med ett tydligt och användarvänligt gränssnitt och överflöd av designanpassningsverktyg som gör det möjligt att redigera både standardversioner och mobila webbplatsversioner. Systemets instrumentbräda är tilltalande, bekvämt och praktiskt också. Vad du också bör veta är att Wix följer modellen “absolut positionering”, vilket innebär att det finns specifika blockpositioner för varje element på en webbsida. Som ett resultat blir det omöjligt att växla mellan de valda mallarna efter att du har startat anpassningsprocessen. Det är detta som gör valet av design till ett viktigt steg.

Förutom att ställa in, lägga till och ändra webbsideselement kan du också redigera varje widget / block när du har justerat positionen. Vad du kan göra här är att ersätta de tillgängliga blocken med widgets i valfri ordning, ändra deras stilar och bakgrunder, storlekar, innehållslayout, ramar och andra nödvändiga element. Integrering av bilder, videor och andra mediefiler är också tillåten här.

Om du vill kan du skydda dina webbsidor med ett lösenord eller dölja dem alls och erbjuda åtkomst till de användarkategorier du ursprungligen har valt eller tillhandahålla en länk till den här webbsidan. Det finns också ett enkelt, men bekvämt realiserat alternativ att lägga till webbplatsförfattare: med bara några klick kan du lägga till webbplatsredigerare, som får göra sekundära ändringar, men de kan inte förstöra någonting, till och med om de vill.

Det är också mycket bekvämt att redigera text i Wix. Systemredigeraren tillåter att formatera artiklar på ett tilltalande sätt, lägger till alla element till dem, inklusive animationer, diagram, diagram, videor, foton, listor etc. Det andra redigeringsalternativet för webbplatsen är Wix ADI (Konstgjord designintelligens). Detta är det integrerade systemet som används för automatisk skapande av webbplats (struktur, design, innehåll) baserat på initialdata som tillhandahålls av en användare. Detta är ett alternativt alternativ för dem som inte förstår någonting om webbplatsbyggnad och anser valet av en mall för komplicerat. För att använda verktyget framgångsrikt måste du ange ditt företags namn, dess geografiska plats, nisch och välja önskad funktionalitet (webbutik, blogg).

Wix ADI

En annan höjdpunkt i systemet är Corvid by Wix. Detta är ett kraftfullt verktyg som används för att skapa olika typer av komplicerade webbapplikationer på ett snabbt och enkelt sätt. Oavsett den uppenbara namnimplikationen är kodningskunskap inte ett måste för att använda funktionen. Vi handlar inte med textredigerare och kompilator här, utan med gränssnittet som gör det möjligt att organisera logiska anslutningar som leder till att olika åtgärder slutförs och samlas in dem i en fungerande applikation för din webbplats. Med andra ord talar vi om konstruktören av webbappar.

Nästan alla personer kan använda funktionsuppsättningen för webbplatsbyggaren. Inga speciella färdigheter behövs här, med undantag för tålamod och lite smak. Om du fortfarande behöver hjälp med din webbutvecklingsprocess eller relaterade frågor, gå vidare med hjälp av kundsupport. Wix kommer med en omfattande och informativ Knowledge Base, biljetteringssystem och VIP-supportfunktioner som möjliggör bästa resultat.

Weebly kan också skryta med kraftfull flexibilitet och många alternativ. Det är här du kan hitta allt du kan behöva när du arbetar på din webbplatsutveckling. Instrumentpanelens struktur är logisk och enkel. Designen är tilltalande. Alla alternativ är grupperade i fem horisontella menysektioner, nämligen “Skapa”, “Design”, “Sidor”, “Online Store”, “Parametrar”.

Weebly-funktionsuppsättningen är uttömmande. Det finns nästan ingenting du kan lägga till här. Allt är baserat på dra-och-släpp-funktionaliteten. I detta avseende fungerar systemet också bra – det är bekvämt, kraftfullt och tilltalande. Till skillnad från Wix med sin “absoluta positionering” -metod, praktiserar Weebly “Box-modellen”, vilket är mer restriktivt men ändå låter användare ändra mallarna på alla scener i webbutvecklingsprocessen.

Med Weebly kan du lägga till flera bidragsgivare till din webbplats (Kontoadministratör, författare, endast instrumentpanelen). De två senare typerna är endast tillgängliga för Pro-användare.

Wix vs Weebly: Vilket är bättre?

Webbplatsbyggaren samarbetar med IFTTT för att hjälpa dig automatisera många åtgärder relaterade till din webbplats. Du kan välja ett klart “recept” eller skapa ditt eget för att automatisera en anpassad åtgärd. För att ge din webbplats enastående och helt personlig design låter Weebly dig använda dess avancerade funktioner. Dessa inkluderar HTML5-baserad Image Editor, integrerad Form Builder, App Center, Video Hosting, high end Weebly for Education-lösningar och många fler.

För att vägleda dig genom hela utvecklingen av webbplatsen, erbjuder Weebly flera typer av supportalternativ. Tillsammans med den självförklarande kontrollpanelen som innehåller användbara popup-fönster och instruktioner, kan användare få tillgång till live-charmtelefon och support via e-post samt biljettfunktion. Om du stöter på några problem, besök först Weebly Help Center. Den innehåller svar på de vanligaste frågorna och många användbara tuts. Weebly är också ganska aktiv på sociala medier. I brådskande fall kan du kontakta dem via Twitter eller Facebook.

För att summera, Wix och Weebly erbjuder imponerande funktioner, och det är verkligen svårt att jämföra dem, eftersom det verkar båda erbjuda mer än tillräckligt för att bygga en anständig webbplats. Wix skiljer sig emellertid ut från mängden på grund av dess initiala fokus på användarnas behov och färdigheter. Webbplatsbyggaren är lättare att använda, medan dess funktionalitet är långt över genomsnittet. Detta gäller valet av webbplatsredigeringsfunktioner, rikt urval av integrerade appar / widgets, webbplatshantering och marknadsföringsverktyg. Detsamma handlar om kundsupport för plattformen, som realiseras på olika sätt här.

Wix vs Weebly: Design och flexibilitet

Wix vs Weebly: Design och flexibilitet

Wix är definitivt värt uppmärksamheten på grund av dess fantastiska mallkollektion. I viss mån verkar webbplatsbyggaren inte ha några konkurrenter här. Wix-design imponerar alla inte bara efter deras belopp (deras antal har redan överskridit 550 teman), men också genom deras kvalitet och mångsidighet. Alla är mobilklara och helt anpassningsbara.

För att säkerställa maximal användarvänlighet har systemutvecklarna delat in dem i kategorier baserade på nischer som de hänvisar till. Dessutom är det möjligt att välja mellan populära och nya mallar, som också delas ut i separata kategorier. För de systemabonnenter som inte kan hitta en lämplig design från de som erbjuds av plattformen finns det en möjlighet att välja en blank mall och designa en helt personlig webbplats från grunden.

Wix e-handelsmallar

Den enda nackdelen vi redan har nämnt är det faktum att systemet inte låter dig ändra mallarna under processen för anpassning av projekt. Så ta dig tid att göra ett smart val. Lyckligtvis har systemet ett förhandsgranskningsalternativ så att du kan se vilket tema du ska välja exakt.

Förutom standardredigeringsalternativ tillåter Wix arbetar med den mobila versionen av ditt projekt. Tänk dock på att alla redigeringar du gör i mobilversionen inte kommer att visas i skrivbordsläget. De ändringar du gör i skrivbordswebversionen kommer dock att återspeglas i mobilläget. Detta är mycket praktiskt och bekvämt för nybörjare och proffs.

Weebly mallar har också professionellt utseende, även om deras antal är mindre än det som erbjuds av Wix. Alla mönster är lyhörda och 100% anpassningsbara. De är grupperade baserat på deras stilar och färger. Du kan välja färgschema för att möta en viss mall. Det finns 5-10 varianter tillgängliga här och deras val visas i förhandsgranskningen redan från början så att du kan göra rätt val.

Weebly mallar

Mallar är verkligen mångsidiga och ger respekt för webbdesigners som arbetar med sin utveckling. Du kommer inte att möta sådan kvalitet för ofta. Deras strukturer och design skiljer sig åt, alla miniatyrer är fyllda med kvalitetsdemoinnehåll. Systemutvecklarnas arbete är verkligen imponerande. Till skillnad från Wix är det ursprungliga mallvalet inte slutgiltigt här. Du kan ändra den när som helst under webbdesignprocessen. I detta avseende rankas Weebly högt. På samma sätt är det möjligt att redigera webbplatsens HTML / CSS-kod på din webbplats för att ge den en helt personlig touch, om du har programmeringsfärdigheter.

När det gäller designaspekten, Wix och Weebly båda erbjuder kvalitetsmallar, gratis och anpassningsbara mallar som passar för surfning på mobilen och på skrivbordet. Wix skiljer sig dock definitivt ut från mängden. Det har ett bättre val av teman tillsammans med artificiell design intelligensverktyget som möjliggör enkel och snabb mallanpassning.

Wix vs Weebly: Allmän prissättning jämförelse

Wix vs Weebly: Allmän prissättning jämförelse

Wix prissättningen är överkomlig för alla användare eftersom systemet har mångsidiga planer för att möta alla behov och budget. Det finns en helt gratis plan här som aldrig slutar och som låter dig experimentera med dina webbutvecklingsuppgifter så länge du behöver det. Att använda en gratis plan är ett bra sätt att öka din webbdesign och kodningsförmåga. Så snart du bestämmer dig för att starta och publicera en funktionsladdad webbplats kommer du att erbjudas att välja ett av de betalda prenumerationerna. Ta en titt på paketen som systemet erbjuder och planerna de omfattar.

Standard Wix-planer

Standard Wix-planer

 • Combo ($ 13 / mo) – gratis anslutning till domännamn, gratis värd, avsaknad av systemannonsbannrar;
 • Obegränsad ($ 17 / mo) – obegränsad bandbredd, 10 GB lagringsutrymme;
 • Proffs ($ 22 / mo) – 2 timmars videolagringsutrymme, integrerade Google Analytics och verktyg för insamling av statistik;
 • VIP ($ 39 / mo) – första prioritetsstöd, professionell logotyp osv.

Affärs- / e-handelsplaner

Affärs- / e-handelsplaner

 • Business Basic ($ 23 / mo) – antagande av online-betalningar;
 • Business Unlimited ($ 27 / mo) – integrerad e-handelsplattform, specialappar för företagare, verktyg för affärsutveckling;
 • Business VIP ($ 49 / mo) – obegränsat videolagringsutrymme, obegränsad bandbredd, komplett Wix Suite;
 • Företag ($ 500 / mo) – End-to-end affärslösning som ger högsta funktionalitet och maximal mängd verktyg.

Wix sticker också ut från mängden på grund av sina specialerbjudanden, rabatter och bonusar som systemet erbjuder regelbundet. De hjälper till att öka kundernas lojalitet och motstå hård nischkonkurrens. Dessutom utnyttjar varje ny abonnent möjligheten att få tillbaka de pengar som investerats i prenumerationen under 14-dagarsperiod, om det finns något han / hon inte är nöjd med.

Weebly prissättningen är också ganska mångsidig och transparent. Precis som Wix har webbplatsbyggaren en gratis plan som aldrig löper ut och lämpar sig för avsiktlig testning av plattformen. Titta på listan och översikten över planer du kan välja mellan:

Snyggt prissättning

 • Personlig ($ 6 / mo) – obegränsat diskutrymme, frånvaro av systemannonser, möjlighet att ansluta din egen domän, integrerad dra-och-släpp-redigerare, SSL-säkerhet och avancerad webbplatsstatistik;
 • Professionell ($ 12 / mo) – obegränsat antal medlemmar, frånvaro av transaktionsavgifter, registreringsfunktion, obegränsat antal produkter, möjlighet att acceptera betalningar på enskilda domäner, möjlighet att sälja digitala produkter;
 • Prestanda ($ 26 / mo) – avsedd för e-handelsprojekt, övergivna kundvagnsmeddelanden, presentkort, leveranspriser i realtid osv.

Oavsett vilket prenumeration du kommer att gå för, kommer Weebly att låta dig ansluta ett domännamn för $ 19. Det ger också åtkomst till Google-annonser med en $ 100-bonus, livechattfunktion, e-poststöd och forumgemenskapens medlemskap.

Wix och Weebly prissättningsalternativ är omfattande, mångsidiga och prisvärda. Båda systemen erbjuder möjlighet att testa sin funktionalitet med gratis planer. De ger också tillgång till flera grupper av betalda prenumerationer avsedda för standard- och e-handelsprojekt. De skiljer sig åt i termer, verktyg och tjänster inkluderade. Wix-planer är dock fortfarande billigare jämfört med de som Weebly erbjuder, medan deras funktionalitet är över genomsnittet.

Wix vs Weebly: Vilken som är bäst för SEO?

Wix vs Weebly: Vilken är bäst för SEO?

Wix är en SEO-vänlig webbplatsbyggare som möjliggör optimering av en färdig webbplats för sökmotorerna på bästa sätt. Den använder ett avancerat SEO Wiz-verktyg som låter dig ställa in SEO-parametrar direkt i avsnittet Management. För just detta ändamål erbjuder systemet steg-för-steg riktlinjer och instruktioner, som hjälper till att kontrollera alla nyanser i processen.

Wix SEO Wiz

Webbplatsbyggaren ger dessutom tillgång till App Market med flera widgetar och tillägg som gör det möjligt att spåra webbplatsstatistik och effektivt marknadsföra projektet på webben. Dessa inkluderar popup-fönster, sociala nätverk och marknadsföringsverktyg, e-postdistribueringswidgets, onlinekonsult- och återuppringningsknappar etc. Användare kan också manuellt justera speciella SEO-parametrar, inklusive metataggar för sidor (titlar, beskrivningar etc..), rubriktaggar, Alt-taggar, ankarlänkar, omdirigeringsverktyg, webbplatsverifiering och Google Analytics etc. Detta bidrar också till effektiv SEO-marknadsföring av Wix-webbplatser.

Weebly är också bra när det gäller SEO. Webbplatsbyggaren erbjuder en uppsättning standardverktyg för effektiv sökmotoroptimering av projekt som startats med den. Det är möjligt att tilldela en unik URL till varje webbplats, skapa titlar, nyckelord och beskrivningar. Detta hjälper till att öka positionerna för webbplatser i sökmotorerna för bättre indexering. Dessutom låter systemet dig konfigurera och redigera permalänk, bädda in sidhuvud- och sidfotkoder på de nödvändiga sidorna, dölja sidorna från sökmotorerna, ställa in omdirigeringar etc. Alla dessa och andra åtgärder kan genomföras i motsvarande SEO-avsnitt i hemsida.

Weebly SEO-inställningar

Både Wix och Weebly rankas högt när det gäller SEO-optimering av webbplatser som skapats med dem. Systemet gör det möjligt att ställa in de viktigaste SEO-parametrarna, göra ändringar när så krävs och kontrollera webbplatsstatistik i allmänhet. Wix ger emellertid åtkomst till sitt avancerade SEO Wiz-verktyg som förenklar processen för att ställa in optimeringsparametrar för sökmotorer även för de användare som har liten eller ingen kunskap om det.

Wix vs Weebly: Vilken är bättre för webbplatser för små företag

Wix vs Weebly: Vilken är bättre för webbplatser för små företag

Wix är ett bra val för företagare som är villiga att starta, hantera och marknadsföra affärswebbplatser, oavsett deras specialiseringsområde. Detta gäller särskilt projekt som kräver kreativ strategi. Systemet fungerar oftast bra för representanter för kreativa yrken, som vill gå live med sina projekt och börja tjäna pengar på att sälja sina verk (handgjorda föremål, ljud och foton, videor, bilder osv.).

Det ger också flera webbdesignmöjligheter till ägarna av restauranger, kaféer, hotell, turistbyråer och andra liknande företag (se verkliga Wix webistexempel). För dessa affärskategorier erbjuder webbplatsbyggaren ett rikt urval av widgetar och tillägg som ger den nödvändiga funktionalitetsnivån (beställning och bokning av biljetter, rumsbord, mat tillsammans med bekväma bokningsalternativ osv.). Wix sticker också ut från mängden på grund av sin kraftfulla integrerade Ascend-plattform – den allt-i-ett-företagstjänsten som erbjuder 20 verktyg för professionell företagsledning och marknadsföring.

Weebly är också bra för affärswebbplatser, men dess huvudsakliga specialiseringsområde går ner till utvecklingen av blogg- och e-handelsprojekt. Det är dock möjligt att starta småföretagswebbplatser med systemet genom att använda sin kraftfulla integrerade funktionsuppsättning (se korrektur). Plattformen tillåter att använda sitt Weebly Promote-verktyg som bidrar till avancerade e-postmarknadsföringsalternativ. Verktyget genererar automatiskt meddelanden och låter dig skicka nyhetsbrev till registrerade webbplatsmedlemmar för att hålla dem medvetna om dina affärsuppdateringar och nyheter.

Vid sidan gör Weebly det möjligt att integrera onlineformulär i din företagswebbplats, videor och bilder, spåra projektstatistik, integrera med IFTTT-plattformen för att skapa automatiserade evenemang och uppgifter etc. Slutligen låter webbplatsbyggaren dig välja och använda några av de praktiska apparna tillgängligt i App Center (PinPoll, LiveChat, Call-Out-Box) etc.

När du väljer mellan Wix och Weebly för att skapa din webbplats för företag kan du använda något av dessa system för att slutföra uppgifterna. i alla fall, Wix har viss utbredning över sin konkurrent eftersom det ger ett bättre sortiment av affärsverktyg, widgets och tillägg som kan användas för att skapa denna webbplats typ. Det är också känt för sin high end Ascend-plattform som hjälper till att hantera och marknadsföra ditt projekt med lätthet och bekvämlighet, även om du inte är en webbdesignpro.

Vilken är bäst för e-handel – Wix eller Weebly?

Vilken är bäst för e-handel - Wix eller Weebly?

Wix avslöjar flera möjligheter för webbutikens utveckling. Den levereras med den integrerade e-handelsmotorn realiserad via Wix Store widgetanslutning. Det ger många alternativ och verktyg för effektiv produktfönsterpresentation, sammanställning av produktkort och gallerier samt inställning av speciella parametrar för webbutik.

Webbplatsbyggaren erbjuder också aktiewidgets tillgängliga i sin rika appmarknad som bidrar till bättre optimering av onlineförsäljningen. Dessa inkluderar integrationer med populära marknadsplatser, sociala nätverk etc. Systemet gör det möjligt att skapa rabatter / presentkort, bonusar och specialerbjudanden för att öka dina kunders lojalitet. Förutom att sälja fysiska produkter gör Wix det också möjligt att sälja digitala varor, såsom foto-, video- och ljudfiler och vad inte.

Det finns en kraftfull integrerad CRM-system, avancerade analysverktyg och tjänster, kundinteraktionsverktyg, e-postnätverksfunktioner och andra medel för effektiv hantering och marknadsföring av webbutiker. Andra Wix eCommerce-höjdpunkter är följande: CSV-produktimport / -export, flera betalningsalternativ, skatte- / fraktalternativ, professionella verktyg för webbshantering, mobiloptimering, eCommerce-mallar optimerade för mobilvisning och många fler. Dessa funktioner gör Wix till ett trevligt val för lansering av små och medelstora webbbutiker, men de räcker fortfarande inte för stora hypermarknader med avancerad funktionalitet.

När det klistrar Weebly, webbplatsbyggaren visar sig ha ett kraftfullt e-handelsfokus. Således fungerar det bra för utvecklingen av alla typer av webbutiker, allt från små projekt och upp till stora internationella hypermarknader. Weebly hade tidigare ett långvarigt partnerskap med Square, vilket slutligen resulterade i sammanslagningen av två företag under 2018. Weebly & Square har ett gemensamt mål: att hjälpa världens kända företagare att lyckas i sina ansträngningar genom att bygga professionella webbplatser och stödja kraftfulla offlineföretag.

Webbplatsbyggaren sticker nu ut från mängden på grund av sin kraftfulla eCommerce-motor, som är full av flera affärspecifika och e-handelsfunktioner / verktyg. Dessa inkluderar integrerad kundvagn, säkra betalnings- / leveransalternativ, möjlighet att ladda upp, sälja och hantera tusentals produkter, bekväma sökfilteralternativ, integration av sociala nätverk, mobiloptimering etc..

På tal om e-handelsfunktioner har Wix och Weebly mycket att erbjuda. Båda webbplatsbyggarna ger tillgång till flera webbverktygs byggverktyg och funktioner och båda har separata prissättningsalternativ för e-handelswebbplatser. Wix-funktionalitet tillåter dock att skapa små och medelstora onlinebutiker, medan Weebly också fungerar bra för utveckling av stora e-handelsprojekt. Således bör det slutliga valet baseras på dina e-handelswebdesignbehov, krav och budget.

Vilken man ska välja för bloggning – Weebly eller Wix?

Vilken man ska välja för bloggning - Weebly eller Wix?

Wix bloggpotentialen är ganska omfattande på grund av den integrerade och fullständiga bloggplattformen som systemet kommer med (se exempel). Webbplatsbyggaren omfattar en nisch CMS som möjliggör bekväm och enkel artikelpostning. Bortsett från det är det möjligt att skapa ett obegränsat antal avsnitt, aktivera Facebook-kommentarer, skapa ett anpassat flöde, tilldela bloggkategorier, sortera ut och schemalägga publikationer, välja från flera bloggmallar, lägga till ett avsnitt om inlägg, importera bloggar från WordPress för att ytterligare anpassa dem. En annan obestridlig höjdpunkt i systemet är möjligheten att ansluta AMP-tekniken som möjliggör bättre optimering av Wix-bloggsidan på mobila enheter. Oavsett om du behöver en personlig eller en affärsblogg, kommer Wix att hantera dess utveckling och hantering på en hög nivå.

Weebly är en av de bästa webbplatsbyggarna att starta en blogg. Detta beror på att plattformen ursprungligen skapades för bloggändamål och därför kommer den med en kraftfull uppsättning e-handelsfunktioner / verktyg (ta en titt på bloggar drivs av Weebly). Att installera och konfigurera en blogg med Weebly är enkelt, bekvämt och kodfritt. I allmänhet tar processen bara några minuter eftersom alla funktioner finns i lager. Vad du kan göra för att ställa in en funktionsladdad blogg här är att skriva, schemalägga, redigera och hantera blogginlägg, välja alternativ för sociala medier, välja bland massor av gratis bloggmallar, tilldela metataggar för separata inlägg, välja olika kommentarsystem, lägga till sidhuvuden och sidfot osv.

Både Wix och Weebly visa sig vara ett trevligt val för bloggändamål. Även om Weebly har mer avancerade bloggalternativ, ligger inte heller Wix efter det när det gäller att skapa och hantera bloggar. Plattformarna gör det möjligt att använda flera funktioner, verktyg och parametrar för att starta kvalitetsbloggar för personliga och affärsmässiga behov.

Viktiga skillnader mellan Wix och Weebly

WixWeebly
Enkel användning:Wix är lätt att använda för nybörjare och proffs för webbdesign, men det kan ta tid att behärska redaktören. Nybörjare kommer att uppskatta möjligheten att använda Wix ADI-verktyg, medan duktiga användare kommer att vara nöjda med Standard Editor för tjänsten. Wix fungerar bra för kampanjwebbplatser, bloggar, målsidor, portföljer, forum och affärsprojekt.Weebly levereras med en intuitiv och bekväm redigerare som är lämplig för nybörjare och proffs för webbdesign. Det följer “rutmodellen” som låter dig skapa webbplatslayout av innehållsblock. Webbplatsbyggaren är ett bra val för bloggar, webbbutiker och målsidor.
Funktionalitet:Top notchAllt är intuitivt
mallar:Webbplatsbyggaren erbjuder avancerad funktionalitet. Tillsammans med omfattande designredigeringsalternativ kommer det med en rik App Market, professionell Wix Ascend-plattform, Wix Corvid för apputveckling etc..Weebly utmärker sig också med funktionalitet. Med det höga uppgraderingsverktyget, flera video- och bildredigeringsalternativ, e-postmarknadsföring, kraftfulla e-handelsverktyg och webbplatshanteringsverktyg ligger systemet högt i listan över moderna webbdesignplattformar.
Design:Systemet har över 550 gratis nischspecifika mallar, som är anpassningsbara och mobilklara som standard.Weebly mallkollektion är inte så rik, men dess design är lyhörda, anpassningsbara och branschspecifika också.
e-handel:Wix Store gör det möjligt att starta små och medelstora e-handelswebbplatser och tillhandahåller flera funktioner och verktyg för att förenkla utvecklingen / hanteringsprocessen för webbutiken.Weebly har en professionell och funktionsladdad e-handelsmotor som ger tillgång till flexibla och mångsidiga verktyg och funktioner för webbshantering.
blogga:Wix-bloggplattform gör det möjligt att starta och hantera personliga / affärsbloggar med hjälp av systemets avancerade funktionsuppsättning.Weebly skapades ursprungligen med tanke på bloggändamål. Plattformen levererar en omfattande integrerad funktionsuppsättning som används för att skapa och redigera professionella bloggar.
Litet företag:Systemet låter dig starta småföretagswebbplatser med flera affärspecifika widgetar, mallar, Ascend-verktyg osv.Plattformen ger en uppsättning affärsfunktioner, integrerbara widgetar och tillägg, Weebly Promote-verktyg, integrerad formbyggare etc..
Prissättning:Wix har en gratis plan och två grupper av prenumerationer för Standard- och Business / eCommerce-webbplatser. Deras kostnad börjar med $ 13 / mo.Weebly har en gratis plan och flera betalda prenumerationer för personliga och e-handelsprojekt. Deras kostnad börjar med $ 6 / mo.
SEO:Plattformen erbjuder ett avancerat SEO Wiz-verktyg som förenklar processen för Wix SEO-optimering.Systemet är SEO-vänligt, vilket gör det möjligt att konfigurera de största SEO-parametrarna för sina projekt.
Kundsupport:Kraftfull Knowledge Base, biljetteringssystem, VIP-supportE-postbiljettstöd, communityforum, informativ kunskapsbas.

Jämförelse Slutsats: Vilken som är bättre?

När det gäller utveckling av DIY-webbplatser är Wix och Weebly de plattformar som användare ofta väljer. Webbplatsbyggarna rankas högt när det gäller designanpassningsalternativ, e-handel och bloggfunktioner, prissättning och kundsupportlösningar. Varje system använder emellertid ett unikt tillvägagångssätt för processen för att skapa webbplatser som ger den dess specifika lockelse.

Wix verkar mer intressant och fördelaktigt än Weebly baserat på följande parametrar: funktionalitet, mallkvalitet, bekvämlighet, kostnad. Weebly är positionerad som webbplatsbyggaren som används för att skapa bloggar och små onlinebutiker. Det fungerar verkligen inte bra för andra webbplatstyper, med tanke på höga kostnader och tillgänglighet för den starka nischkonkurrenten, som är Wix. Det slutliga resultatet ser dock mer intressant ut när det utvecklas med Wix. Vi pratar om användarprojekt, inte om teoretiska redigeringsfunktioner.

Båda systemen har ett attraktivt gränssnitt. De är nästan lika i denna parameter. När det gäller resten av funktioner, Weebly har inget att motverka Wix, särskilt med hänsyn till dess högre kostnad. Dessutom kan du betala för Wix-planer cirka 50% mindre när du använder en rabatt. Skillnaden är verkligen slående. Weebly har inget att erbjuda i detta avseende – priserna är fasta och inga rabatter förväntas. I allmänhet är Weebly mer intressant för sina fans, medan Wix förblir marknadsledande.

Notera: Om du väljer Weebly först och sedan bestämmer dig för att migrera till Wix-plattformen är det möjligt att organisera, följ bara detta Weebly to Wix överföring instruktioner.

Wix vs Weebly: Vilket är bättre? 5,0

 • Världens bästa webbplatsbyggare
 • Wix ADI och Standard Editor
 • Över 550 gratis mobilklara mallar
 • Wix Ascend-plattformen

Besök hemsida wix.com Wix vs Weebly: Vilket är bättre? 4,5

 • Kraftfull e-handelsplattform
 • Weebly-marknadsföringsverktyg
 • App Center
 • Standard / e-handelsabonnemang

Besök webbplatsen weebly.com

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map