JustHost pregled, kuponi, ponude, cijena i još mnogo toga

JustHost
je još jedna velika masovna web hosting tvrtka koja vas želi omamiti iz vašeg trenutnog hosting okruženja. Da li je vrijedno toga? Jesu li njihove ponude i pogodnosti velika vrijednost?


Nažalost, JustHost obećava puno, ali na kraju se oni ne ispune u potpunosti.

Krajnji je rezultat da od 2013. do 2017. davatelji usluga pružaju otprilike polovinu naziva domena s hostom.

Početkom 2013. JustHost je imao gotovo pola milijuna imena domena, a krajem 2017. taj je broj lebdio oko 240 000.

Većinu svog posla izgubili su GoDaddy i Dyn-Oracle.

Što je samo domaćin i kako to radi??

Justhost logotip

JustHost je bio kasni posao u poslu s web hostingom jer ga je 2008. godine pokrenuo britanski tehničar Chris Phillips. JustHost je sada dio Endurance International grupe (EIG), koja je u osnovi Microsoft ili Google web hostinga. Jedu manje web hosting tvrtke, a zatim ih i dalje prodaju kao samostalne marke.

EIG također posjeduje BigRock, HostGator, SiteBuilder.com, Domain.com, i Bluehost, između ostalih.

Kao i većina modernih web hosting tvrtki, JustHost nudi razne planove i pakete, počevši od njihovog osnovnog osnovnog zajedničkog hosting plana kao i VPS i planove preprodavača..

VPS je virtualni privatni poslužitelj koji vam daje iluziju da imate vlastiti poslužitelj, ali on je smješten na računalu s drugim VPS računima. Vaš je račun odvojen od ostalih i možda ćete dobiti ekvivalent korijenskom pristupu za svoj dio poslužitelja.

JustHost se uglavnom fokusira na veliko tržište dijeljenih hostinga s naizgled niskim cijenama i puno zvona i zvižduka. Obećavaju puno prostora i širine pojasa za vrlo malo novca.

Kao i danas mnoge web hosting tvrtke nude i instalacije popularnih sustava za upravljanje sadržajem kao što su jedan klik WordPress.

Ono što samo domaćina čini jedinstvenim

Iskreno? Ništa zapravo ne čini JustHost jedinstvenim. JustHost je još jedno pokretanje web hosting tvrtke koja obećava sunce, mjesec i zvijezde po najnižim cijenama koje mogu upravljati.

Kao i mnoge druge web hosting tvrtke u svom općenitom konkurentnom prostoru, Just Host namamljuje ljude s jeftinim cijenama i završava s puno nezadovoljnih kupaca. Vjerojatno je za neke korisnike koji imaju web mjesto koje vode kao hobi, Just Host dovoljan i čini posao. Međutim, na temelju korisničkih recenzija, JustHost ima strašnu podršku i može biti vrlo, vrlo, vrlo sporo.

Samo ne očekujte puno od Just Hosta, a možda ćete otkriti da je to jeftina opcija za vaše osobne potrebe web hostinga. Ipak, to vjerojatno nije najbolja usluga web hostinga za posao.

cijena

cijena

JustHost se odlično promovira, ali je li to zaista istina?

Realnost: JustHost-ova struktura cijena nije toliko sjajna koliko se u početku oglašava. Njihova cijela promocija niskih mjesečnih cijena uopće nije u vezi s “mjesečnom” cijenom, već popustom koji kupujete više mjeseci (u stvarnosti: godina) unaprijed.

U stvari vas neće obavijestiti koliki je ukupni iznos plaćanja za njihove “uvjete” dok ne dođete na stranicu za naplatu. Navode ih sve po “mjesečnoj” cijeni, iako mjesečno ne možete plaćati pojmove.

Različite razine cijena ili “uvjeti” JustHosta raščlanjuju se na sljedeći način:

1. Mjesečna cijena

Ovo je stvarna cijena ako ste plaćali iz mjeseca u mjesec. Međutim, JustHost učinit će sve što može kako bi upotrijebio softver svojih košarica kako bi vas natjerao na kupnju na duže razdoblje.

2. 12 mjesečni rok

Ovdje ne pristajete na plaćanje 12 mjeseci, već tamo gdje plaćate unaprijed 12 mjeseci. Na primjer, za paket “Basic” navodi se 10,99 USD mjesečno za rok od 12 mjeseci, ali to znači da bi stvarna avansna uplata bila $ 131,88.

3. 24-mjesečni rok

Primijetite da kažu 24 mjeseca, a ne dvije godine? Za osnovni paket ovo je navedeno kao 9,99 USD mjesečno, što izlazi na predplatu od $ 239,76.

4. 36 Mjesečni rok

Ovo su nevjerojatne tri godine hostinga koje biste kupili unaprijed. Stopa je jedva bolja od razdoblja od 24 mjeseca po 9,49 USD mjesečno. Ukupni iznos koji biste platili unaprijed za osnovni plan (sa samo jednom web stranicom) je $ 341,64.

Imajte na umu da ako kupite paket s popustom prilikom prvog prijavljivanja (3,95 USD mjesečno 36 mjeseci), nakon što se ti mjeseci isteknu, automatski će vam se naplatiti $ 341,64.

Četiri razine usluge domaćina

Just Host ima četiri razine usluge, Basic, Plus, Prime i Pro.

1. Osnovni

Basic nudi „standardnu“ izvedbu, jedno web mjesto, pet računa e-pošte. Ova razina nudi 50 GB prostora za pohranu, a ne “neograničeno” kako se oglašava, a broj datoteka je 50 000, iako imaju fusnotu da obično ne provode ograničenje sve dok ne stignu do 200 000.

Ne dobijate nikakve besplatne reklamne kredite na ovoj razini, niti imate zaštitu od neželjene pošte.

2. Plus

Plus nudi neograničenu pohranu u smislu gigabajta, s ograničenjem broja datoteka od 50 000 (ista napomena kao gore). Dobivate 10 web stranica s ovim planom. Možete dobiti i „SpamExperts“ na jednoj domeni kao i 100 računa e-pošte. Razina performansi usluge i dalje je “standardna”.

3. premijera

Razina premijera je poput Plusa, samo s neograničenim web mjestima i adresama e-pošte.

4. Pro

Pro dodaje na razinu “visoke performanse” i povećava ograničenje datoteke na 300.000. Usluga neželjene pošte dostupna je za dvije domene umjesto jedne.

Samo domaći dodaci

Logotip dodataka na blagajni

Iako se u početku mogu činiti jeftinima, dodatne usluge (od kojih će vam trebati mnoge) počinju se zbrajati. Oni uključuju:

 • Dodatna imena domena: 15,99 USD godišnje registracije
 • Namjenski IP: 5,99 USD mjesečno
 • SSL certifikati: 49,99 USD godišnje
 • SpamExperts Filtriranje pošte: 2,99 dolara mjesečno po imenu domene
 • Privatnost: 14,88 USD Privatnost domene po domeni godišnje
 • Lokiranje web mjesta: Već od 23,88 USD po domeni godišnje
 • Izrada sigurnosnih kopija i vraćanje web mjesta Pro: 35,88 USD godišnje
 • Isteklo ponovno aktiviranje računa: 30,00 USD

Kao što možete vidjeti, 15,99 USD godišnje za svako ime domene nije jeftino, a cijena njihove „privatnosti“ za imena vaših domena vrlo je skupa od 14,88 USD po domeni godišnje. SSL certifikati nisu uključeni.

Nije jasno jesu li njihove usluge sigurnosne kopije i obnove web mjesta namijenjene web lokaciji ili cijelom vašem računu, tako da biste trebali pretpostaviti da je to po web mjestu. To znači da ako ste koristili sigurnosnu kopiju i obnavili funkcionalnost za 10 web stranica, tražite više od 350 USD godišnje dodatnih troškova.

Javna percepcija (ostale kritike samo domaćina)

ljudi koji šetaju

Nažalost, u većem dijelu Just Host dobiva užasne kritike od strane korisnika.

Najčešći prigovori su loša tehnička podrška, nemogućnost dobivanja podrške telefonom, mala brzina web stranica i povećanje cijena nakon početnog termina.

Neki se korisnici također žale da je inačica cPanela užasna i da ima manje mogućnosti nego što bi se obično moglo dogoditi pri instaliranju cPanela..

Čini se da je kvaliteta usluge Just Host počela padati krajem 2016. ili početkom 2017. na temelju komentara nekih nezadovoljnih kupaca. Samo vlasnici računa domaćina koji su s tvrtkom godinama, izjavljivali su da je usluga počela opadati u posljednje dvije godine. Mnogi od tih korisnika izrazili su namjeru da se presele na drugu web hosting uslugu.

Možete pronaći neke pozitivne online recenzije JustHost-a, ali morate biti oprezni. Neke mrežne članke koji na JustHost daju pozitivnu recenziju možda pišu podružnice ili preprodavci koji će za kupnju Just Host-a dobiti proviziju.

Kako se uspoređuje

jabuka i naranča u ruci

JustHost očito traži najniži zajednički nazivnik sa svojim marketingom. Drugim riječima, njihovo glavno prodajno mjesto je da su navodno “jeftini” ili “mnogo posla”.

Ako je posjedovanje web stranice samo hobi za vas, a ne planirate ozbiljno promovirati promociju, Just Just Host samo je još jedna jeftina web hosting tvrtka koja će vjerojatno biti uglavnom dovoljna za vaše potrebe.

Ako ste programer i želite prilagođeni poslužitelj s root kontrolom i opcijom korištenja nečega poput Webmina umjesto cPanela, bilo bi vam bolje s tvrtkom poput Digitalni ocean.

Tistim tvrtkama kojima treba malo više podrške i zajamčeno produženje rada s upravljanim poslužiteljem vjerojatno bi bilo bolje da koriste Rackspace ili LiquidWeb. Iako obje ove tvrtke imaju svojih problema, možda imaju bolju infrastrukturu za popularnije web stranice i internetske trgovine koje moraju biti funkcionalne 24/7.

Što mislimo

mislim logotip

Naša ocjena za JustHost je 2 od 5 zvjezdica. Nalazi se na rubu ocjene s jednom zvjezdicom, jer su gotovo sve recenzije korisnika podjednako negativne. Međutim, ako ste svjesni da će njihove cijene rasti nakon vašeg početnog mandata, ekstremno niska cijena prve tri godine možda vam se isplati.

U najboljem slučaju Just Just Host vaš je prosječni web hosting mlin koji zaista nema baš puno toga za ponuditi. Ako imate malu web stranicu koja ne ostvaruje puno prometa, a vi se ne oslanjate na nju zbog svog poslovanja, tada bi Just Host mogao biti dovoljan.

Međutim, ako planirate pokrenuti web mjesto na razini poduzeća ili imate dobro prometan blog ili internetsku trgovinu, Just Host je definitivno pogrešan izbor. Sa toliko pritužbi na njihovu tehničku podršku ispod broja i bez garancija za produženje rada, JustHost je vjerojatno posljednje mjesto na kojemu želite ugostiti web lokaciju s velikim brojem žrtava koja mora biti spremna 24 sata dnevno.

Također ne volimo kako JustHost namjerno poništava cijene. Kao što smo gore spomenuli, morate kopati da biste saznali što su točno mjesečne naknade za svaku razinu cijena. Zadana opcija kupnje je najduži rok, a to je 36 mjeseci. To znači da ćete biti zatvoreni u tri godine. Tri godine!

Ova vrsta namjerne zabune kako bi vas natjerali da kupite dugoročni paket par je tijekom ovih dana s mnogim jeftinim web hosting tvrtkama. Ipak, to ne bi bilo kako treba.

Kuponi i ponude

JustHost nudi niz poticaja kako bi potaknuo potencijalne kupce da se prijave za svoje web hosting usluge. Većina ovih ponuda istaknuto je na početnoj stranici njihove web stranice.

1. Jamstvo za povrat novca

logotip novca

Just Host nudi 30-dnevno jamstvo povrata novca za svoje hosting planove, ali to ne uključuje nikakve naknade za postavljanje koje ste možda platili. Ako ste registrirali domenu na JustHost-u, ne možete za to dobiti povrat novca, ali ime domene je vaše.

2. Posebna uvodna ponuda

logo posebne ponude

Od ovog pisanja Just Host nudi posao od 3,95 USD mjesečno za njihov osnovni hosting paket. Fini ispis kaže da je ovo samo za prvi „pojam“, međutim, definicija pojma nije jasna. Je li to rok od mjesec dana? 12-mjesečni rok?

Otkrivate samo da je 3,95 USD mjesečno za unaprijed plaćeni rok od 36 mjeseci kada prođete na pola puta kroz proces prijave. To iznosi $ 102,20 koji se moraju platiti unaprijed.

Za usporedbu, njihov osnovni plan hostinga je 11,99 USD mjesečno i 10,99 USD mjesečno kada kupite godinu dana unaprijed.

3. Besplatni reklamni krediti

reklamni krediti

JustHost, kao i većina drugih hosting kompanija ovih dana, nudi besplatne kreditne oglase za Google AdWords i Bing Search. Problem je u tome što su ove ponude obično dobre samo za nove račune s Googleom i Bingom. Vjerojatno, ako ste već platili Google AdWords-u za oglašavanje vaše tvrtke, nećete imati koristi od JustHost-ovog oglašivačkog kredita.

4. Besplatno ime domene

logotip domene

Besplatno ime domene dobivate prilikom postavljanja računa. No, čitajući sitni tisak, čini se da nećete moći dobiti povrat za onaj dio početnog plaćanja ako odlučite napustiti uslugu za 30 dana ili manje..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map