Rishikimi JustHost, Kuponat, marrëveshjet, çmimi dhe më shumë

JustHost
është edhe një kompani tjetër masive e pritësve të internetit që kërkon t’ju tërheqë larg mjedisit tuaj aktual të pritjes. Ia vlen? Janë marrëveshjet dhe specialitetet e tyre një vlerë e madhe?


Fatkeqësisht, JustHost premton shumë, por në fund të fundit, ato nuk i dorëzojnë plotësisht.

Rezultati përfundimtar është që nga 2013 deri në 2017, ofruesit afërsisht gjysma e emrave të tyre të hostuar të domain.

Në fillim të 2013, JustHost kishte pothuajse gjysmë milioni emra domain, deri në fund të vitit 2017, ky numër po lëvizte rreth 240,000.

Shumica e biznesit të tyre u humbën te GoDaddy dhe Dyn-Oracle.

Isfarë është thjesht nikoqire dhe si funksionon ajo??

logoja e justhost

JustHost ishte një telefon i menjëhershëm në biznesin e mbajtjes së faqeve në internet, pasi ajo u fillua në vitin 2008 nga teknik në Mbretërinë e Bashkuar Chris Phillips. JustHost tani është pjesë e Grupit Ndërkombëtar të Qëndrueshmërisë (EIG), i cili është në thelb Microsoft ose Google e pritjes në internet. Ata hanë më të vegjël web hosting ndërmarrjet dhe më pas vazhdojnë t’i tregtojnë ato si marka të pavarura.

EIG gjithashtu posedon BigRock, HostGator, SiteBuilder.com, Domain.com, dhe Bluehost, ndër të tjera.

Ashtu si shumica e kompanive moderne të mbajtjes së faqeve në internet, JustHost ofron një larmi planesh dhe paketash, duke filluar nga plani i tyre themelor i përbashkët i hostimit, si dhe VPS dhe planet e shitësit.

Një VPS është një server virtual virtual që ju jep iluzionin të keni serverin tuaj, por ai është i pritur në një kompjuter me llogari të tjera VPS. Llogaria juaj është e ndarë nga të tjerët dhe ju mund të merrni ekuivalentin e hyrjes “root” për pjesën tuaj të serverit.

JustHost është kryesisht në shënjestër të tregut të madh të përbashkët të pritjes me çmime në dukje të poshtme të shkëmbit dhe shumë kambanave dhe bilbilave të shtuar. Ata premtojnë shumë hapësirë ​​dhe gjerësi bande për shumë pak para.

Ashtu si shumë kompani të mbajtjes në internet sot, ata ofrojnë instalime me 1 klikim të sistemeve të njohura të menaxhimit të përmbajtjes si psh WordPress.

Whatfarë e bën thjesht unik hostin

Me ndershmëri? Asgjë nuk e bën unike JustHost-in. JustHost është edhe një kompani tjetër e ndërmarrjes së pritjes së mullinjve që premton diellin, hënën dhe yjet për çmimet më të ulëta që ata mund të menaxhojnë.

Ashtu si shumë kompani të tjera të mbajtjes në internet në hapësirën e tyre të përgjithshme konkurruese, Just Host joshet njerëzit me çmime të lira dhe përfundon me shumë klientë të pakënaqur. Ndoshta për disa përdorues që kanë një faqe në internet që ata drejtojnë si hobi, Vetëm hosti është i mjaftueshëm dhe e bën punën. Megjithatë, bazuar në vlerësimet e përdoruesve, JustHost ka mbështetje të tmerrshme dhe mund të jetë shumë, shumë, shumë i ngadaltë.

Thjesht mos prisni shumë nga Just Host, dhe mund të gjeni që është një mundësi e lirë për nevojat tuaja personale të pritjes në internet. Sidoqoftë, me siguri nuk është shërbimi më i mirë i mbajtjes së faqes në internet për një biznes.

Çmimeve

Çmimeve

JustHost promovon veten si një pjesë e madhe, por është vërtet e vërtetë?

Realiteti: Struktura e çmimeve të JustHost nuk është aq e madhe sa fillimisht reklamojnë se do të jetë. E gjithë promovimi i tyre i çmimeve të ulëta mujore nuk ka të bëjë fare me një çmim “mujor”, por një zbritje që ju merrni për blerjen e shumë muajve (në realitet: vite) paraprakisht.

Ata në të vërtetë nuk do t’ju njoftojnë se cila është pagesa totale për “kushtet” e tyre deri sa të arrini në faqen e arkëtimit. Ata rendisin gjithçka sipas çmimit “mujor”, edhe pse ju nuk mund të paguani për kushtet muaj në muaj.

Nivelet e ndryshme të çmimeve ose “termat” nga JustHost prishen si më poshtë:

1. mimi mujor

Ky është çmimi aktual nëse keni paguar muaj për muaj. Sidoqoftë, JustHost do të bëjë gjithçka që mundet për të përdorur programin e shportës së blerjeve për t’ju detyruar të blini për një “afat” më të gjatë.

2. Afati 12 mujor

Kjo nuk është aty ku ju pranoni të paguani për 12 muaj, por aty ku paguani paraprakisht për 12 muaj. Për shembull, paketa “Themelore” është e shënuar si $ 10,99 / muaj për termin 12 muaj, por kjo do të thotë që pagesa juaj aktuale në front do të ishte $ 131,88.

3. Afati 24 muajsh

Vini re se ata thonë 24 muaj dhe jo dy vjet? Për paketën Themelore, kjo është shënuar si 9,99 $ / muaj, e cila vjen me një parapagim të $ 239,76.

4. Afati 36 muaj

Ky është një tre vjet pa presë që do të blini paraprakisht. Norma është vështirë se më e mirë se termi 24 muaj në 9,49 $ / muaj. Totali që do të paguanit përpara për një plan bazë (me vetëm një faqe në internet) është $ 341,64.

Vini re se nëse blini një paketë zbritje kur regjistroheni për herë të parë (me 3,95 dollarë për “muaj” për 36 muaj), pasi të keni përfunduar ato muaj, automatikisht do të tarifoheni $ 341,64.

Vetëm katër nivelet e shërbimit të hostit

Just Host ka katër nivele shërbimi, Basic, Plus, Prime dhe Pro.

1. Themelore

Ofertat themelore ofrojnë “performancë” standarde, një faqe në internet, pesë llogari me email. Ky nivel ofron 50 GB depozitë, jo “të pakufizuar” siç reklamohet, me një numër skedarësh është 50,000, megjithëse ata kanë një shënim që ata nuk e zbatojnë zakonisht kufirin derisa të arrijë në 200,000.

Ju nuk merrni kredi falas për reklamim me këtë nivel, dhe as nuk merrni ndonjë mbrojtje ndaj spamit.

2. Plus

Plus ofron ruajtje të pakufizuar për sa i përket gigabajt, me një limit të numërimit të skedarëve prej 50,000 (shënimi i njëjtë si më lart). Ju merrni 10 faqe në internet me këtë plan. Ju gjithashtu merrni “SpamExperts” në një domen, si dhe 100 llogari emaili. Niveli i performancës së shërbimit është akoma “standard”.

3. Kryeministri

Niveli i Kryeministrit është si Plus, vetëm me faqet e internetit të pakufizuara dhe adresat e postës elektronike.

4. Pro

Pro shton nivelin e “performancës së lartë” dhe rrit kufirin e skedarit në 300,000. Shërbimi i spamit është në dispozicion për dy fusha në vend të një.

Vetëm shtesa të shtrenjta të hostit

Logoja e shtesave të arka

Ndërsa mund të duken të lira në fillim, shërbimet shtesë (shumë prej të cilave do t’ju duhen) fillojnë të shtohen. Ato përfshijnë:

 • Emrat e Domainave shtesë: 15,99 $ në vit të regjistrimit
 • IP e përkushtuar: 5,99 $ në muaj
 • Certifikata SSL: 49,99 dollarë në vit
 • Filtrimi i Postës SpamExperts: 2.99 $ në muaj për emrin e domain
 • Intimiteti: 14.88 $ Domain Privacy për domain në vit
 • SiteLock: Duke filluar me 23.88 dollarë për domain në vit
 • Rezervimi i faqes dhe Rivendosja Pro: 35,88 dollarë në vit
 • Riaktivizimet e llogarisë së skaduar: 30,00 dollarë

Siç mund ta shihni, 15,99 $ në vit për secilin emër domain nuk është i lirë, dhe kostoja e tyre për “intimitetin” për emrat e domain tuaj është shumë e shtrenjtë në 14.88 dollarë për domain çdo vit. Certifikatat SSL nuk përfshihen.

Nuk është e qartë nëse shërbimi i tyre i Rezervimit dhe Rivendosjes së Sajtit është për një faqe në internet apo për të gjithë llogarinë tuaj, kështu që duhet të supozoni se ai është për uebfaqe. Kjo do të thotë nëse keni përdorur rezervimin e faqes së tyre dhe rivendosni funksionalitetin për 10 faqe në internet, ju po kërkoni më shumë se 350 dollarë në vit me kosto shtesë.

Perceptimi Publik (Shqyrtime të tjera Vetëm Pritëse)

njerëzit që ecin

Fatkeqësisht, për pjesën më të madhe, Just Host merr vlerësime të tmerrshme nga përdoruesit.

Ankesat më të zakonshme janë mbështetja teknike e dobët, pamundësia për të marrë një mbështetje përmes telefonit, shpejtësia e ngadaltë e faqeve në internet dhe rritja e çmimeve pas afatit fillestar.

Disa përdorues gjithashtu janë ankuar se versioni i cPanel është i tmerrshëm dhe ka më pak karakteristika nga sa mund të gjeni zakonisht me një instalim cPanel.

Duket se cilësia e shërbimit e Just Host filloi të bjerë në fund të vitit 2016 ose në fillim të 2017 bazuar në komentet e disa klientëve të pakënaqur. Vetëm mbajtësit e llogarive të hostit, të cilët kishin qenë me kompaninë për vite, kanë deklaruar se shërbimi filloi të bjerë në dy vitet e fundit. Shumë prej këtyre përdoruesve kanë shprehur një qëllim për të kaluar në një tjetër shërbim të mbajtjes së faqes në internet.

Ju mund të gjeni disa përmbledhje pozitive në internet të JustHost, por duhet të keni kujdes. Disa artikuj në internet që i japin një përmbledhje pozitive JustHost janë shkruar ndoshta nga bashkëpunëtorë ose shitës të shitësve të cilët do të fitojnë një komision nga blerja juaj Just Host.

Si e krahason

mollë dhe portokall në dorë

JustHost është qartë duke shkuar për emëruesin më të ulët të përbashkët me marketingun e tyre. Me fjalë të tjera, pika kryesore e tyre e shitjes është se ata janë gjoja “të lirë” ose “një marrëveshje e madhe”.

Nëse të keni një uebfaqe është thjesht një hobi për ju, dhe ju me të vërtetë nuk po planifikoni të bëni promovim të rëndë për të, atëherë Just Host është vetëm një kompani tjetër e lirë e mbajtjes së faqes në internet që ndoshta do të jetë kryesisht e mjaftueshme për nevojat tuaja.

Nëse jeni një zhvillues dhe dëshironi një server të personalizuar me kontroll rrënjë dhe mundësinë e përdorimit të diçkaje si Webmin në vend të cPanel, do të ishit më mirë me një kompani si Oqeani Dixhital.

Ato kompani që kanë nevojë për pak më shumë mbështetje dhe garantojnë kohën e duhur me server të menaxhuar, ndoshta do të ishin më mirë të shkojnë me Rackspace ose LiquidWeb. Ndërsa të dyja këto kompani kanë problemet e tyre, ata ndoshta kanë një infrastrukturë më të mirë për faqet e internetit më të njohura dhe dyqanet në internet që duhet të jenë funksionale 24/7.

Farë mendojmë

mendoni logon

Vlerësimi ynë për JustHost është një 2 nga 5 yje. Ai po ndryshon në skajin e një vlerësimi me një yll, sepse pothuajse të gjitha vlerësimet e përdoruesve janë në mënyrë uniforme negative. Sidoqoftë, nëse jeni të vetëdijshëm se çmimi i tyre do të rritet pas mandatit tuaj fillestar, çmimi jashtëzakonisht i ulët për tre vitet e para mund të jetë me vlerë për ju.

Në rastin më të mirë, Just Host është mulli juaj mesatar i pritjes në internet që me të vërtetë nuk ka shumë të veçantë për të ofruar. Nëse keni një uebfaqe të vogël që nuk ka shumë trafik dhe nuk mbështeteni në të për biznesin tuaj, atëherë Vetëm hosti mund të jetë i mjaftueshëm.

Sidoqoftë, nëse po planifikoni të drejtoni një uebfaqe të nivelit të ndërmarrjes, ose të keni një blog të trafikuar mirë ose një dyqan në internet, thjesht Host është padyshim zgjedhja e gabuar. Me kaq shumë ankesa në lidhje me përkrahjen e tyre teknike nën-par dhe pa garanci në kohë, JustHost është ndoshta vendi i fundit që dëshironi të organizoni një uebfaqe shumë të trafikuar që duhet të jetë 24/7.

Ne gjithashtu nuk na pëlqen se si JustHost me qëllim vë në pah çmimet e tyre. Siç e përmendëm më lart, ju duhet të gërmoni për të zbuluar saktësisht cilat janë tarifat reale mujore për secilin nivel të çmimeve. Opsioni i parazgjedhur i blerjes është afati më i gjatë, i cili është 36 muaj. Kjo do të thotë që ju do të mbylleni brenda për tre vjet. Tre vjet!

Ky lloj konfuzioni i qëllimshëm në mënyrë që t’ju bëjë të blini një paketë afatgjatë është parësore për kursin këto ditë me shumë kompani të lira të mbajtjes në internet. Megjithatë, kjo nuk e bën atë të drejtë.

Kuponat dhe marrëveshjet

JustHost ofron një numër stimujsh për të inkurajuar klientët e mundshëm të regjistrohen në shërbimet e tyre të mbajtjes në internet. Shumica e këtyre marrëveshjeve janë paraqitur dukshëm në faqen kryesore të faqes së tyre të internetit.

1. Garancia e kthimit të parave

logoja e kthimit të parave

Vetëm hosti ofron një garanci 30-ditore për kthimin e parave në planet e tyre të pritjes, por kjo nuk përfshin ndonjë tarifë konfigurimi që mund të keni paguar. Nëse keni regjistruar një domen me JustHost, nuk mund të merrni një rimbursim për këtë, por emri i domain është i juaji për tu mbajtur.

2. Ofertë speciale hyrëse

logoja e ofertës speciale

Ndërsa për këtë shkrim, Just Host ofron një marrëveshje prej 3,95 $ / muaj për paketën e tyre themelore të pritjes. Shtypi i shkëlqyeshëm thotë se kjo është vetëm për “termin” të parë, megjithatë, përkufizimi i “termit” nuk është i qartë. A është ky një muaj një muaj? Një afat 12-mujor?

Ju vetëm zbuloni se 3,95 $ / muaj është për një afat 36-mujor të parapaguar kur të merrni gjysmën e procesit të regjistrimit. Kjo del në 142,20 dollarë që duhet të paguhen para.

Për krahasim, plani i tyre themelor i pritjes është 11,99 $ / muaj dhe 10,99 $ / muaj kur blini një vit më parë.

3. Kredite per reklamim falas

kredite e reklamimit

JustHost, si shumica e kompanive të tjera pritëse këto ditë, ofron kredi falas për reklama me Google AdWords dhe Bing Search. Problemi është se, zakonisht, këto oferta janë të mira vetëm për llogari të reja me Google dhe Bing. Me sa duket, nëse tashmë keni paguar Google AdWords për të reklamuar biznesin tuaj, nuk do të merrni përfitimin e kredisë për reklamim të JustHost.

4. Emri i Domainit Falas

logon e domenit

Ju merrni një emër domain falas kur vendosni llogarinë tuaj. Por, duke lexuar shtypjen e mirë, duket se nuk do të mund të merrni një rimbursim për atë pjesë të pagesës tuaj fillestare nëse vendosni të lini shërbimin në 30 ditë ose më pak.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map