Feil bedriftseiere gjør når du velger en webvert

Webhotell er en verdifull tjeneste som tusenvis av virksomheter over hele verden nå bruker som en strategisk fordel for å drive virksomhet.


Blant fordelene som webhotell gir:

 • Kostnadsreduksjon i å bygge IT-infrastruktur – leverandører leverer maskinvare- og operativsystemer, og kan også tilby applikasjonstjenester og support
 • Tilgjengelighet – Webhotell-tjenester lover systemtid på eller nær 100%, med 24/7/365 tilgjengelighet
 • Personalbesparelser – eliminerer eller reduserer internt teknisk personell som trengs. Sparer rekrutterings- og oppbevaringsutgifter, samt pågående kostnader som fordeler og teknisk trening
 • Sikkerhet – vertstjenester tilbyr funksjoner som spamfiltrering, virusdeteksjon, beskyttelse mot angrep på avslag på tjenester, brannmur og nettverksinntrenging

Med alt det webhotell har gjort for det, er det visse forholdsregler som bør tas når du tar den kritiske beslutningen om å overlate forretningskritiske funksjoner til webhotelltjenester.

Det er en rekke feil bedriftseiere gjør når de velger en webvertstjeneste. For å gjøre det riktig, fortsett å lese!

Komme i gang med webhotell

Mann som kjører med PC-bakgrunn

Ta en beslutning om å innlemme webhotell som en del av ditt Forretningsvirksomhet er en relativt enkel prosess, som fordelene ovenfor viser. Det kan til og med være ganske enkelt å koste-begrunne, med en avkastning på investering som er nesten umiddelbar, ofte uten kostnad på forhånd.

Likevel krever det å gå videre med å velge en webvert, være nøye med å være nøye med nøkkelpunkter for å oppnå alle fordelene med tjenesten, samtidig som de unngår potensielle fallgruver.

Siden webhotelltjenester har eksistert nå i flere tiår, trenger du ikke lære av dine egne feil. Det er mange andre som har gått foran deg, og du kan lære av deres feil.

Unngå vanlige feil Bedriftseiere gjør når du velger en webhotell

Å innlemme webhotell i forretningsstrategien krever en viss forståelse av hvordan teknologi opererer, for å unngå beslutninger som vil påvirke din virksomhet, kunder eller ansatte negativt i fremtiden.

Ikke legg alle eggene dine i en kurv

Det er et gammelt ordtak, men det gjelder webhotelltjenester. Hvis du skal overføre applikasjoner til nettjenester, implementerer ikke alle funksjonene på en enkelt server.

Som et eksempel kan det være lurt å vurdere å kjøre e-posttjenester på en annen server enn e-handel, ERP eller helpdeskfunksjoner. Den forhindrer å miste alle funksjoner hvis en individuell server opplever et strømbrudd, uansett varighet.

Vet hva du trenger

3 Høyttaler i grå bakgrunn

Du kan diskutere dette med de foreslåtte webvertstjenestene dine for innspill. De fleste tilbydere tilbyr flere servicenivåer:

 • Delte tjenester – Flere kunder deler ressurser på servere
 • Virtuelle private servere – tjenestene dine er plassert separat, men i et virtuelt servermiljø som deler ressurser som disklagring
 • Dedikerte servere – serveren din er en fysisk server som bare er tilordnet virksomheten din, og ikke kan påvirkes av strømbrudd eller ytelsesproblemer på andre servere.

Det er fordeler med hvert servicenivå og tilhørende kostnadsforskjeller også. Du må bestemme hvilket servicenivå som passer for deg, og hvordan webhotellet gir oppgraderinger fra et nivå til det neste, før du registrerer deg.

Les vilkår og betingelser

Det er overraskende hvor mange bedrifter som ikke leser eller forstår detaljene i webhotellkontrakter når de signerer.

Sørg for at spørsmål som er viktige for deg, er skriftlige, som f.eks servicenivåavtaler (SLA) for ytelse og tilgjengelighet, avbestillingsregler, straffer for ikke å leve opp til tilgjengeligheten, og akseptabelt svar på støtte, og eventuelle tilleggsfunksjoner som er avtalt under servicediskusjoner som f.eks. programvare som skal leveres av tjenesten.

Lesing av små skrifter inkluderer forståelse av ord som “gratis” eller “ubegrenset.” Ubegrenset lagringsplass på disken kan ha en definisjon i fin skrift med en ansvarsfraskrivelse som “opp til” en viss grense, hvoretter tilleggskostnader gjelder.

Forstå hvem leverandøren din er

Mange webhotelltjenester er faktisk tredjepartsleverandører, som selger tjenester som faktisk drives og leveres av et annet selskap.

Dette er kanskje ikke et stort problem med det første, men hvis forhandleren går ut av virksomheten eller ikke klarer å oppfylle dine forventninger eller inngåtte SLA-er, kan det hende du kan ta igjen et annet selskap som ikke er juridisk forpliktet til å overholde vilkårene og betingelsene dine.

Dette kan overlate deg med webhotelltjenester som er understandard eller til og med ikke fungerer, slik at du kryper etter nye alternativer.

Samarbeid med en oppstart

Det er altfor mange mangeårige, høytytende webverter tilgjengelige med år eller tiår med eksemplarisk service, til å risikere at bedriften din er en nykommer i bransjen.

Som med mange nye virksomheter, kan en ny webhotell slå i bakken med en god salgshøyde og lave startkostnader, og deretter mislykkes på grunn av dårlig ledelse eller dårlig salg på kort tid.

Velg en leverandør med en lang historie med fornøyde kunder, og inkluder kundevurderinger i din due diligence. Sørg for å bekrefte kundetilfredshet med service og support.

Feil Virksomhetseiere gjøre når de velger en webvert – i lukking

Boks i svart

Husk det til besøkende på nettstedet, nettstedet ditt er ansiktet til selskapet ditt. Enhver driftsstans eller langsom ytelse vil fremstille en negativ følelse overfor virksomheten eller tjenestene dine.

Med passende undersøkelser og evaluering av webhotelltjenester, vil den valgte leverandøren bli en verdsatt samarbeidspartner og en utvidelse av din IT-infrastruktur.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map