1dan vs Bluehost

ionos vs bluehost


Setiap kali anda memikirkan penyedia hosting yang terkenal dan menjimatkan kos, Bluehost mungkin merupakan syarikat pertama yang muncul di fikiran anda. Platform yang dipercayai telah terbukti menjadi pilihan # 1 bagi berjuta-juta pemilik laman web.

Sebaliknya, 1&1 IONOS (sebelumnya dikenali sebagai 1and1) hadir sebagai alternatif yang lebih murah dengan beberapa ciri yang layak yang mungkin berfungsi dengan baik untuk laman web kecil yang tidak menginginkan set ciri yang diperluas.

Ringkasan Pantas:

1 & 1 IONOS1&1 IONOS adalah hosting web bajet yang cukup kaya dengan ciri keselamatan yang tersedia dengan harga yang rendah. Pelan masuk akan dikenakan bayaran kepada pengguna $ 1 sebulan. Sudah tentu, anda tidak boleh mengharapkan peningkatan fungsi untuk harga tersebut. Walau bagaimanapun, sistem ini mempunyai penyelesaian yang serasi dengan pelbagai OS (Windows dan Linux) selain waktu operasi yang agak baik. ionos.com

BluehostBluehost adalah salah satu penyedia hosting yang paling dipercayai dengan pengalaman lebih dari 23 tahun. Syarikat ini membawa penyelesaian pelayan yang fleksibel untuk memenuhi keperluan pelanggan walaupun terdapat kerumitan, ukuran atau jenis laman web. Platform ini berada dalam senarai syarikat teratas berkaitan dengan prestasi, yang merupakan faktor penting untuk projek web anda. Bluehost.com

Kedua-dua syarikat menetapkan pendekatan yang berbeza ketika memberikan perkhidmatan hosting mereka. Walaupun Bluehost bertujuan untuk menyediakan penyelesaian pelayan yang fleksibel, 1&1 dilancarkan untuk memenuhi jangkaan anggaran rendah. Mari kita lihat perbandingan Bluehost vs 1and1 secara terperinci.

1. Ciri-ciri Hosting

 • 1&1. 1and1 mempunyai beberapa pilihan hosting yang baik untuk memenuhi keperluan yang berbeza. Walau bagaimanapun, bekerja dengan sistem mungkin menyusahkan terutama untuk pertama kalinya. Platformnya tidak semudah itu seperti yang diharapkan oleh sebilangan orang. Sebaliknya, platform ini cukup besar selain aplikasi backend yang tersedia untuk pemasangan. Jadi, ciri-ciri utamanya adalah seperti berikut:

  • Banyak Ciri Backend – sistem ini mempunyai ciri backend yang siap digunakan yang hebat untuk platform CMS yang popular seperti WordPress atau Joomla. Walau bagaimanapun, kenyataan ini menjadikan platform ini sangat sukar untuk digunakan terutamanya untuk pemula dengan kekurangan pengalaman. Membina dan mengurus laman web pada 1&1 sangat rumit.
  • cPanel – syarikat mempunyai panel kawalan tersuai. Jauh dari menjadi mesra pengguna, yang merupakan halangan lain dalam perjalanan ke dalam talian. CPanel tradisional mungkin merupakan jalan keluar yang baik. Masalahnya adalah bahawa ia hanya tersedia untuk pengguna hosting VPS dan awan, yang tidak begitu adil.
  • 1dan 1 Cpanel

  • Teknologi Terkini – berita baiknya ialah 1&1 menggunakan teknologi terkini untuk memastikan tahap prestasi tinggi. Sistem ini berjalan pada versi PHP terkini dengan had memori MB yang dilanjutkan.
  • CDN tersuai – sistem ini mempunyai rangkaian penghantaran kandungannya sendiri yang juga dikenali dengan nama RailGun. Ini memastikan kelajuan pemuatan yang cepat tanpa perlu mempunyai pelbagai pusat data yang terletak di bahagian yang berlainan di dunia.
  • Julat Hosting yang Luas – platform ini menawarkan beberapa penyelesaian hosting bergantung pada keperluan pelanggan. Mereka termasuk hosting berbasis WP, Linux dan Windows, penawaran khusus dan penawaran VPS selain hosting web untuk agensi.
  • Aplikasi Mudah Alih – pengguna akan menghargai aplikasi mudah alih pentadbir platform untuk mengurus laman web langsung dari telefon pintar atau jenis peranti mudah alih yang lain. Aplikasi Pengurus Hosting tersedia secara percuma.
  • Pembina Laman Web dan Stor – sistem ini mempunyai alat untuk membina pelbagai jenis laman web dari awal. Pilih salah satu templat yang tersedia dengan ciri terbina dalam, SEO bersepadu dan reka bentuk profesional dan online dengan produk atau perkhidmatan anda.
 • Bluehost. Bluehost adalah platform yang dipercayai dengan semua ciri yang diperlukan dalam pek. Ia bagus untuk CMS yang popular seperti WordPress. Pada masa yang sama, ia memiliki beberapa teknologi canggih untuk memungkinkan pengguna membangun laman web mereka sendiri dari awal. Mudah digunakan dan menawarkan fungsi penyesuaian tanpa had:

  • Antaramuka Mesra Pengguna – tidak seperti 1&1, Bluehost sangat sesuai untuk pemula. Ia mempunyai cPanel yang mesra pengguna dengan cara yang lancar untuk beralih ke papan pemuka WordPress.
  • Bluehost Cpanel

  • Pasar Bluehost – sistem mempermudah menyesuaikan laman web anda dengan beratus-ratus tambahan dan aplikasi. Pengguna boleh mengintegrasikan pelbagai perkhidmatan dan alat pihak ketiga, menambah skrip baru, memuat turun pemalam, dan banyak lagi. Cukup kunjungi pasar sistem dan cari tambahan yang mungkin anda perlukan.
  • Pasar Bluehost

  • Skalabiliti yang dipertingkatkan – Bluehost memudahkan pengguna mengembangkan perniagaan dalam talian mereka berkat sekumpulan ciri eCommerce. Menetapkan kedai digital tidak pernah semudah ini. Pilih untuk maju WooCommerce aplikasi atau mengintegrasikan laman web anda dengan perkhidmatan seperti Agora. Untuk meningkatkan jualan.
  • Laman Web Mesra SEO – melancarkan laman web mesra SEO dan mendapat kedudukan yang lebih tinggi dengan bantuan strategi SEO yang disesuaikan yang dikembangkan oleh pakar SEO berpengalaman Bluehost.
  • Pilihan Pelbagai Penyelesaian Hosting – pengguna dapat memilih dari penawaran hosting khusus serta menginginkan fitur tambahan yang tersedia dengan rancangan hosting cloud dan VPS. Sistem ini mempunyai tawaran atau penjual semula yang berasingan.

1dan vs Bluehost. Bluehost kelihatan seperti platform yang lebih serba boleh dan fleksibel dari segi pilihan hosting. Pada masa yang sama, lebih mudah digunakan dan kehendak; berfungsi dengan baik untuk pemula. 1&1 lebih rumit bagi bukan juruteknik yang berminat untuk meningkatkan keramahan pengguna.

2. Persembahan

 • 1&1. 1and1 memberikan prestasi yang cukup baik walaupun kelajuan pemuatan dapat lebih baik. Sebaliknya, platform ini menggunakan teknologi terkini dan melakukan yang terbaik untuk memastikan masa aktif dan kelajuan muat halaman.

  • Waktu Kerja yang Hebat – kadar uptime adalah 99.9%, sama sekali tidak buruk. Ia sama dengan kadar purata di seluruh dunia.
  • Kelajuan Hosting – di sinilah 1&Saya pasti tidak mempunyai latar belakang teknologi. Menurut ujian, kelajuan hosting rata-rata adalah 628ms ketika melihat paparan pertama. Kadarnya meningkat sedikit menunjukkan 448ms untuk paparan berulang.
  • Kelajuan Halaman – 1&1 kelihatan seperti orang yang putus asa di sini dengan hanya masa memuatkan 1 363 ms halaman walaupun kelajuan penghantaran bait pertama adalah sekitar 413 ms.
  • Teknologi Platform Dual – untuk mengimbangi kekurangan kelajuan pemuatan, 1&1 menggunakan platform yang sama untuk menyatukan pelayan dan storan. Ia membantu memastikan kelajuan laman web yang lebih pantas bagi pengguna.
  • Protokol HTTP / 2 – pelayan web platform dijalankan pada protokol HTTP / 2 yang menampilkan pemampatan header dan multiplexing untuk meningkatkan kelajuan pemuatan.
 • Bluehost. Bluehost ada di penyedia hosting ‘ Senarai TOP dengan prestasi terbaik dari segi kelajuan uptime dan loading. Syarikat telah meningkatkan ciri prestasinya secara drastik selama bertahun-tahun untuk membiarkan pelanggan mendapat manfaat daripada yang berikut:

  • Waktu Sempurna – kadar uptime hampir sempurna menunjukkan 99.99%. Ini bermaksud operasi laman web yang stabil walaupun peningkatan trafik atau kerosakan yang tidak dijangka.
  • Kelajuan Pemuatan Cepat – kelajuan memuatkan halaman adalah 424ms, yang lebih cepat daripada kadar hosting rata-rata. Selama bertahun-tahun, Bluehost kekal dalam 5 teratas penyedia hosting terpantas dengan hasilnya.
  • Pusat Data Seluruh Dunia – tidak seperti 1&1, Bluehost tidak menyimpan pelayan dan penyimpanan pada satu platform. Ia mempunyai beberapa pusat data di seluruh dunia untuk memberikan pengalaman pengguna yang lebih baik kepada pengunjung di Asia, Amerika Syarikat, dan Eropah.

1&1 vs Bluehost. Walaupun 1&1 melakukan yang terbaik untuk memberikan prestasi hosting yang kukuh, Bluehost kelihatan seperti pemenang yang jelas dari segi masa uptime dan kelajuan pemuatan halaman. Di samping itu, pusat data memastikan akses fizikal lebih cepat.

3. Keselamatan

 • 1&1. 1dan1 menjaga keselamatan hosting dan laman web. Di sinilah ia pasti melakukan yang terbaik dengan menggunakan teknologi terkini seperti SiteLock, enkripsi SSL, dan lain-lain. Satu-satunya masalah adalah bahawa semua ciri tersebut tidak percuma. Anda perlu membayarnya, yang menjadikannya 1&1 tidak menjimatkan kos seperti yang kita fikirkan sejak awal:

  1and1 Keselamatan

  • Keselamatan DDoS – sistem menggunakan kaedah perlindungan DDoS yang diedarkan untuk membiarkan pelanggan tetap dalam talian dan dilindungi dari serangan luar dan penggodam.
  • Pulihkan dan Sandarkan – sistem ini secara automatik mengendalikan sandaran laman web dan data setiap 6 hari sehingga memudahkan pengguna memilih titik terakhir untuk memulihkan data yang secara tidak sengaja dihapus atau hilang.
  • Integrasi SiteLock dan SSL – pengguna akan mendapat sijil SSL dan juga perlindungan malware SiteLock. Walau bagaimanapun, mereka boleh didapati dalam rancangan Pakar dan Pro.
 • Bluehost. Bluehost banyak memperhatikan ciri keselamatannya agar sentiasa dikemas kini dan berkesan. Platform ini mempunyai beberapa pakej keselamatan yang memenuhi pelbagai keperluan. Sebagai contoh, pakej anti-spam terdiri daripada:

  • Tukul Spam.
  • Pakar Spam.
  • Pembunuh Apache Spam.

  Mengenai perlindungan digital dari serangan DDoS dan ancaman masuk yang lain, Bluehost menawarkan cara keselamatan berikut:

  Keselamatan Bluehost

  • Akses ke SSH.
  • Keselamatan DDOS.
  • Sekatan akses laman web.
  • Senarai hitam IP.
  • Integrasi CloudFare dan banyak lagi.

1&1 vs Bluehost. Kedua-dua platform menggunakan teknologi keselamatan yang maju. Sebaliknya, Bluehost nampaknya menjadi penyelesaian hosting yang lebih menjimatkan dan menjimatkan, sementara 1&1 menetapkan caj tambahan untuk alat perlindungannya.

4. Sokongan Pelanggan

 • 1&1. 1 dan1 berusaha menjaga pelanggannya dengan baik. Platform ini telah meluaskan sokongan pelanggan dengan pelbagai cara untuk menghubungi atau menyelesaikan pelbagai masalah anda sendiri. Berikut adalah beberapa cara untuk menghubungi pasukan sokongan:

  • Melalui Telefon untuk jawapan segera.
  • Ciri panggil balik untuk mendapatkan panggilan dari 1&1 pakar.
  • Sokongan dalam talian untuk mendapatkan penyelesaian segera terhadap masalah tersebut.
  • Pusat Bantuan dengan banyak pilihan artikel dan topik yang merangkumi semua aspek yang mungkin dari domain dan infrastruktur hosting hingga tetapan eCommerce dan perlindungan data.
 • Bluehost. Bluehost juga mempunyai pasukan sokongan profesional yang tersedia melalui pelbagai saluran. Anda boleh menghubungi menggunakan sistem tiket tradisional atau menulis e-mel. Platform ini mempunyai fungsi Sembang Langsung serta nombor telefon untuk menghubungi pasukan sokongan dengan serta-merta. Pengguna juga akan menemui tutorial terperinci, artikel, topik, dan bahan bertulis lain yang bermanfaat.

Bluehost vs 1&1. Berhubungan dengan pasukan sokongan dari mana-mana platform yang disemak tidak akan menjadi cabaran., Di sinilah kita berkemungkinan akan seri dengan Bluehost dan 1&1 menawarkan pelbagai cara untuk menghulurkan tangan bila diperlukan.

5. Dasar Penentuan Harga

 • 1&1. Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, 1&1 meletakkan dirinya sebagai penyedia hosting yang murah dan murah. Baiklah, sebenarnya ia sangat murah dengan harga masuk yang rendah Namun, bersiaplah untuk membayar setiap sambungan baru. Dari sudut pandangan ini, sistem bukanlah pilihan yang ekonomik.

  Rancangan hosting adalah seperti berikut:

  Harga 1 dan 1

  • Rancangan perniagaan – harganya $ 1 sebulan dan pembaharuan $ 8 / bln. Ia bagus untuk satu projek web dengan domain percuma dan storan 100GB.
  • Pelan Pro – harganya $ 1 sebulan dan pembaharuan $ 10 / bln. Ini bagus untuk projek web yang lebih besar (hingga 5 laman web) dengan domain percuma dan storan 250GB dan perlindungan SiteLock.
  • Pelan Ahli – harganya $ 1 sebulan dan pembaharuan $ 14 / bln. Bina sehingga 50 laman web dengan pakej keselamatan penuh dan storan 500GB.
 • Bluehost. Bluehost tidak mengenakan bayaran tambahan atau tersembunyi. Dasar harga cukup jelas. Paling tidak, anda selalu tahu apa yang anda dapat untuk wang yang anda bayar. Berikut adalah rancangan yang mungkin anda hargai:

  1dan vs Bluehost

  • Asas – $ 2.95 / bln dengan storan 50GB, lebar jalur tanpa had, domain percuma, dan SSL.
  • Tambahan – $ 5.45 / bln. menampilkan fungsi asas + storan dan laman web SSD tanpa had, domain tanpa had, pakar Spam dan kredit iklan.
  • Pilihan – $ 5.45 / bln dengan ciri Plus + privasi domain dan sandaran laman web.
  • Pro – $ 13.95 / bln dengan semua ciri tanpa had dan percuma dalam pek termasuk keselamatan.

  Anda juga boleh memilih penyelesaian hosting awan bermula dari $ 6,95 / bulan. Sekiranya anda memerlukan hosting VPS, anda harus bersedia membayar dari $ 19/99. Pakej hosting khusus adalah pertaruhan terbaik untuk projek berskala besar. Harga kemasukan adalah $ 79.99 sebulan.

1dan vs Bluehost. Walaupun 1&1 mendakwa sebagai pilihan yang lebih murah, Bluehost pastinya kelihatan seperti pilihan yang lebih baik dari segi ekonomi harga terutama jika anda merancang untuk melancarkan projek jangka panjang dan bukannya laman web kecil yang sederhana untuk keperluan semasa. Tidak ada bayaran tersembunyi atau pembaharuan yang berlebihan, sementara rancangan asasnya mempunyai cukup ciri untuk merasa selamat dan terjamin dengan laman web baru.

Garisan bawah

Walaupun begitu, terdapat lebih banyak penyedia hosting yang nampak lebih murah, pada pandangan pertama, beberapa pilihan yang dipercayai seperti Bluehost kelihatan tidak tergoyahkan. Ini terutama disebabkan oleh perkembangan terkini trend teknologi terkini yang dilaksanakan di platform mereka.

1 & 1 IONOS1&1 IONOS membuat usaha yang baik untuk membuat kejayaan dan meninggalkan pesaing di belakang. Ia pasti mempunyai fleksibiliti yang cukup untuk memenuhi pelbagai keperluan. Sistem ini membolehkan anda masuk dalam talian dengan pelbagai jenis laman web yang menampilkan tahap keselamatan dan prestasi yang baik, walaupun beberapa rancangan terlalu mahal ketika datang ke projek yang sudah lama berjalan. ionos.com

BluehostBluehost mungkin menentang sebarang tawaran yang terdapat di web. Ia mudah digunakan dan serasi dengan platform CMS utama. Ini memberikan banyak tambahan dan ciri untuk penyesuaian laman web. Sistem ini menawarkan harga yang berpatutan dan mungkin pilihan penyelesaian pelayan terluas di web. Bluehost.com

Menyimpulkan rumble hari ini, 1and1 akan berfungsi dengan baik jika anda hanya memerlukan hosting yang boleh dipercayai untuk laman web kecil untuk memenuhi matlamat semasa anda. Sebaliknya, Bluehost adalah pilihan yang lebih baik untuk projek tahan lama berskala yang mungkin anda berkembang dan berkembang dalam jangka masa panjang.

Carta Perbandingan Gambaran Keseluruhan

1and1 IONOSBluehost
Ciri Hosting:1dan vs Bluehost1dan vs Bluehost1dan vs Bluehost1dan vs Bluehost1dan vs Bluehost1dan vs Bluehost1dan vs Bluehost1dan vs Bluehost1dan vs Bluehost1dan vs Bluehost
Persembahan:1dan vs Bluehost1dan vs Bluehost1dan vs Bluehost1dan vs Bluehost1dan vs Bluehost1dan vs Bluehost1dan vs Bluehost1dan vs Bluehost1dan vs Bluehost1dan vs Bluehost
Keselamatan:1dan vs Bluehost1dan vs Bluehost1dan vs Bluehost1dan vs Bluehost1dan vs Bluehost1dan vs Bluehost1dan vs Bluehost1dan vs Bluehost1dan vs Bluehost1dan vs Bluehost
Sokongan pengguna:1dan vs Bluehost1dan vs Bluehost1dan vs Bluehost1dan vs Bluehost1dan vs Bluehost1dan vs Bluehost1dan vs Bluehost1dan vs Bluehost1dan vs Bluehost1dan vs Bluehost
Dasar Harga:1dan vs Bluehost1dan vs Bluehost1dan vs Bluehost1dan vs Bluehost1dan vs Bluehost1dan vs Bluehost1dan vs Bluehost1dan vs Bluehost1dan vs Bluehost1dan vs Bluehost
Markah keseluruhan:1dan vs Bluehost1dan vs Bluehost1dan vs Bluehost1dan vs Bluehost1dan vs Bluehost1dan vs Bluehost1dan vs Bluehost1dan vs Bluehost1dan vs Bluehost1dan vs Bluehost

Cuba Bluehost Sekarang

 Jaminan Pulangan Wang 30 Hari

Howard Profil Twitter saya Profil Facebook saya e-mel Profil Linkedin saya

Mengenai Pengarang

Saya Howard Steele, pengasas dan ketua editor laman web ini. Dengan pembinaan web selama lebih dari 10 tahun, saya tahu betapa rumit dan melelahkan tugas ini untuk orang bukan IT. Tidak dapat memutuskan perkhidmatan mana yang hendak dipilih? Jangan ragu untuk meminta nasihat. Jelaskan keperluan laman web anda dan saya dengan senang hati akan membantu anda.

Laman Utama »Perbandingan» 1and1 vs Bluehost

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map