Aliran Web vs Elementor

Aliran Web vs Elementor


Webflow dan Elementor adalah dua penyelesaian pembinaan web, yang masing-masing memenuhi tujuan tertentu. Walaupun Webflow adalah pembangun laman web DIY yang ditujukan terutamanya untuk pereka, Elementor adalah pembangun laman yang dirancang untuk WordPress.

Kedua-dua sistem ini perlu diberi perhatian kerana fungsi dan fleksibiliti pilihan penyesuaian reka bentuk. Walau bagaimanapun, penting untuk mengetahui ciri dan spesifikasi masing-masing yang mungkin mempengaruhi hasil projek anda.

Ringkasan Pantas:

Aliran WebWebflow – adalah pembangun laman web awan moden, yang telah mendapat reputasi baik kerana kebolehpercayaan, fungsi dan pendekatan reka bentuk web eksklusifnya. Platform ini boleh dibandingkan dengan Sistem Pengurusan Kandungan seperti WordPress dari segi kerumitan dan set ciri yang ditawarkan. Ia digunakan untuk memulakan projek profesional kelas atas untuk kegunaan peribadi dan perniagaan. Aliran Web

ElementorElementor – adalah pembangun halaman web, yang direka untuk membuat halaman laman web untuk projek WordPress. Sistem ini dilengkapi dengan editor drag-and-drop dan antara muka yang cukup intuitif yang menjadikannya dapat difahami untuk profesional bukan teknisi dan reka bentuk web. Terlebih lagi, ia tidak memerlukan pengetahuan HTML / CSS untuk memulakan dengan mudah. Elementor

Kedua-dua sistem ini menonjol kerana pendekatan penyesuaian reka bentuk, fungsi dan pelbagai ciri yang disediakan. Mana dari mereka yang berfungsi lebih baik untuk melancarkan laman web standard dan penonton apa yang mereka sasarkan? Sudah tiba masanya untuk mendapatkannya dalam perbandingan kita sekarang.

1. Kemudahan Penggunaan

 • Aliran Web. Seperti yang telah kita nyatakan sebelumnya dalam Perbandingan Webydo vs Webflow, pembina laman web menawarkan proses pendaftaran yang cukup mudah. Namun, ini bukan sistem termudah yang anda dapati sekarang di web. Ia dilengkapi dengan papan pemuka yang rumit dan panel kawalan yang terlalu tepu dengan ciri dan alat. Pemula akan merasa ini rumit dan mereka pasti memerlukan banyak masa dan usaha untuk membiasakan diri dengan sistem dan spesifikasinya. Itulah sebab mengapa pembangun laman web mensasarkan agensi reka bentuk web dan pembangun profesional dengan kepakaran reka bentuk web asas.

  Penyunting Aliran Web

  Semasa mengerjakan projek reka bentuk web anda, anda akan menemui banyak pilihan, alat, kategori dan bahagian yang perlu anda lihat untuk berjaya menangani tugas tersebut. Untuk memanfaatkan sepenuhnya implikasinya, anda mesti belajar asas-asas HTML. Ini adalah satu-satunya cara yang pasti untuk memberikan reka bentuk yang unik dan unik untuk projek anda. Oleh itu, kita dapat menyimpulkan bahawa Aliran Web jauh lebih rumit jika dibandingkan dengan pesaingnya yang istimewa dan pastinya memerlukan masa untuk menguasai sistem.

 • Elementor. Ini adalah pembina laman web percuma depan khas untuk laman web WordPress, yang dicipta untuk pembangun laman web, pakar pemasaran dan usahawan. Ini membolehkan pereka web menguasai sepenuhnya projek mereka, memberi mereka penampilan mewah dan fungsi canggih.

  Dicipta pada tahun 2016, sistem ini berjaya berkembang menjadi alat popular yang telah tersebar luas di lebih dari 180 negara di dunia. Dengan menggunakan alat ini, anda boleh memulakan blog berkualiti, halaman arahan, laman web perniagaan dan juga kedai dalam talian. Sistem ini memerlukan muat turun dan pemasangan, tetapi ini tidak memerlukan banyak masa. Prosesnya mudah, cepat dan intuitif dan begitu juga pembangun laman web itu sendiri.

  Penyunting Elementor

  Elementor adalah pilihan yang baik untuk pengguna, yang ingin menyampaikan kandungan mereka kepada penonton tanpa kemahiran CSS / HTML yang terlibat. Sistem ini mempunyai antara muka seret dan lepas, yang agak intuitif dan mesra pengguna. Dengan Elementor, anda boleh membuat laman web dan catatan baru yang tersuai, membina struktur kandungan baru dan elemen baru, menggunakan pemalam dengan tema WP pilihan anda dan lain-lain. Untuk mempermudah aplikasi sistem, anda dapat menonton video pengenalan yang ditawarkannya dengan betul dari awal untuk menggariskan petua dan langkah asas yang diperlukan untuk memulakan dan mengurus projek WordPress kelas atas.

Aliran Web vs Elementor. Kedua-dua pembangun laman web ini mesra pengguna dan berfungsi, tetapi Aliran Web sedikit lebih rumit jika dibandingkan dengan Elementor kerana papan pemuka yang terlalu tepu dan penuh dengan ciri. Walau bagaimanapun, ingat bahawa elemen memerlukan muat turun dan pemasangan, yang memerlukan pelaburan masa dan usaha tambahan.

2. Set Ciri dan Kelenturan

 • Aliran Web. Pembangun laman web mempunyai banyak ciri, alat dan elemen penyesuaian reka bentuk yang menjadikannya unggul daripada pesaing. Seperti yang disebutkan di atas, ia agak jenuh dengan alat dan ciri yang memberikannya seperti CMS. Sistem ini banyak ditawarkan kepada pakar reka bentuk laman web, sehingga memungkinkan mereka membuat projek yang unik. Ia dilengkapi dengan editor HTML / CSS lanjutan, pilihan blog, integrasi dan promosi laman web yang luas. Pembina laman web berintegrasi dengan sebilangan perkhidmatan luaran seperti Zapier, After Effects, Lottie dan banyak lagi. Integrasi ini memberikan prestasi yang tinggi dan reka bentuk yang sangat baik untuk projek anda.

  Papan Pemuka Aliran Web

  enjin eCommerce adalah salah satu sorotan sistem. Ini memungkinkan untuk membuat kedai web berkualiti, yang bagaimanapun terbatas fungsi berbanding dengan yang dilancarkan dengan banyak Alternatif aliran web. Tidak hairanlah apabila pembangun laman web tidak hanya tertumpu pada pembangunan projek eCommerce. Semasa memulakan kedai web dengan Aliran Web, anda akan dapat menyatukan keranjang belanja, menambah dan mengemas kini senarai produk, melaksanakan potongan dan tawaran istimewa, mengatur perincian pembayaran dan penghantaran. Sistem ini juga membolehkan pemilik kedai web mengumpulkan dan menyimpan maklumat pelanggan untuk menggunakannya lebih jauh untuk tujuan pemasaran.

  Pembuatan dan penyatuan galeri Lightbox adalah kelebihan lain dari sistem ini. Terserah anda untuk memilih gambar dan video yang ingin anda tampilkan kepada khalayak sasaran sebagai galeri Lightbox. Ini akan meningkatkan tahap penglibatan pelanggan dan populariti laman web anda secara umum.

 • Elementor. Pembangun laman web dilengkapi dengan sekumpulan fitur yang diperlukan untuk berjaya menyelesaikan pelbagai tugas reka bentuk web. Senarai ciri merangkumi pengembangan bentuk pop timbul, projek eCommerce, halaman arahan, bahagian laman web tersuai dan apa yang tidak.

  Yang penting, sistem ini serasi dengan semua tema WordPress. Tidak kira templat yang anda pilih untuk projek anda, ia akan berfungsi dengan lancar, sama ada tema percuma atau berbayar. Sistem ini memberikan sokongan pelbagai bahasa kerana pada masa ini tersedia dalam lebih 20 bahasa. Selain itu, pengguna boleh memilih pilihan yang membolehkan mereka menerjemahkan projek tersebut ke dalam bahasa yang tidak termasuk dalam senarai.

  Elementor membolehkan anda membuat laman web interaktif dan menarik melalui penggunaan alat dan ciri animasi interaktif. Mereka memungkinkan untuk membuat animasi tatal dan kesan hover yang memberikan projek unik dan bergaya.

  Penyunting Teks Elementor

  Semasa membincangkan fungsi Elementor, kita tidak boleh menyebut beberapa ciri integrasi yang ditawarkan oleh sistem. Antara perkhidmatan pihak ketiga yang paling popular yang disatukan oleh sistem, masuk akal untuk menyebut MailChimp, ActiveCampaign, ConvertKit, HubSpot, Campaign Monitor, Zapier, Adobe TypeKit, Discord, GetResponse, Drip, MailerLite, Slack, Custom Icon Library dll. , sistem ini mempunyai pilihan dan alat media sosial yang maju. Ini termasuk butang kongsi, blokquote, widget ikon sosial, pilihan penyisipan Facebook, halaman dan komen Facebook, butang Facebook dan banyak lagi.

  Elementor juga menawarkan pembangun pop timbul, yang membolehkan membuat dan menyatukan borang pop timbul untuk prestasi laman web yang lebih baik dan pilihan penyasaran pengguna kelas atas. Terdapat juga pembangun tema profesional dan bersepadu Pembangun WooCommerce, yang membolehkan melancarkan dan menguruskan kedai web. Ngomong-ngomong, anda juga dapat membuat dan mengurus kedai web kerana platform eCommerce bersepadu, yang memungkinkan menggunakan aplikasi dan widget popular untuk membuat jadual harga lanjutan, menambahkan menu dan katalog produk, memaparkan produk WooCommerce dan kategorinya dll..

  Pop timbul Elementor

  Pembangun laman web memberi akses kepada pelbagai ciri pemasaran yang menyumbang kepada promosi projek WordPress yang siap pakai dengan lebih pantas. Apa yang dapat anda lakukan dengan sistem ini ialah melancarkan halaman pendaratan profesional, membuat borang dalam talian profesional melalui integrasi widget borang, menambahkan karusel testimoni pengguna berputar dan widget bintang penilaian, menyatukan pemasa undur ke dalam projek anda. Anda juga boleh menyematkan pautan tindakan yang memberikan akses kepada utusan popular seperti WhatsApp dan perkhidmatan lain, seperti Kalendar Google, Waze dan banyak lagi.

  Akhirnya, pembangun laman web memungkinkan untuk menerapkan pelbagai interaksi, seperti kesan tatal, widget CTA, widget tajuk utama animasi, animasi hover, widget kotak balik, animasi masuk, paralaks, kecondongan 3D dan kesan tetikus untuk menyebutkan beberapa.

Aliran Web vs Elementor. Dalam aspek fungsi, kedua-dua sistem mempunyai banyak yang ditawarkan. Aliran Web, bagaimanapun, adalah platform yang lebih banyak menggunakan ciri kerana memberikan akses kepada sekumpulan ciri yang kuat, serba boleh dan berkesan. Pembangun laman web juga membolehkan membuat pelbagai jenis projek untuk pelbagai platform, sementara Elementor hanya serasi dengan templat WordPress.

3. Reka bentuk

Carta Perbandingan Reka Bentuk

Aliran WebElementor
Bilangan Tema:200300
Import Tema:&# x2714; YA✘ TIDAK
Penyunting Visual:&# x2714; YA&# x2714; YA
Penyuntingan Kod CSS:&# x2714; YA&# x2714; YA
Reka bentuk responsif:&# x2714; YA&# x2714; YA
 • Aliran Web. Koleksi templat pembangun laman web cukup mengagumkan dan serba boleh, yang jelas dilihat di pelbagai contoh Aliran Web. Pada masa ini, galeri templat perkhidmatan merangkumi lebih daripada 200 reka bentuk profesional, yang semuanya mempunyai reka bentuk berkualiti tinggi dan responsif.

  Bilangan templat Aliran Web, bagaimanapun terus meningkat setiap tahunnya kerana para pembangun sistem memberi perhatian kepada pengembangannya.

  Pembangun laman web mempunyai reka bentuk premium percuma dan berbayar, walaupun, tidak ada perbezaan besar antara mereka, menurut pendapat para pakar.

  Sehingga hari ini, terdapat lebih dari 30 templat percuma. Bagi yang berbayar, kosnya antara $ 24 dan $ 79 setiap tema. Aspek yang menarik ialah pembina laman web membolehkan anda memilih beberapa pilihan templat untuk halaman yang berbeza, termasuk Halaman Utama, Perkhidmatan / Produk, Ulasan, Kenalan dll..

  Templat Aliran Web

  Semasa memilih templat, anda dapat melihatnya secara terperinci dengan menggunakan mod Pratonton. Sekiranya anda tidak menyukai templat yang tersedia untuk beberapa sebab, Aliran Web membolehkan anda memilih kanvas kosong untuk menyesuaikannya dari awal dan mendapatkan reka bentuk laman web yang benar-benar diperibadikan.

 • Elementor. Pembina laman web disediakan sebagai set reka bentuk all-in-one yang dilengkapi dengan lebih dari 80 alat reka bentuk kelas atas. Ini menjadikannya lebih mudah untuk membuat laman web yang benar-benar percuma dari awal, termasuk pengembangan 404 halaman, halaman carian, footer dan header, arkib web dan elemen laman web penting lainnya.

  Paparan Mod Responsif Elementor

  Sekiranya anda mempunyai niat untuk menggunakan tema siap pakai, Elementor juga membenarkan melakukannya. Koleksi templatnya melibatkan banyak jenis halaman yang popular, seperti susun atur halaman dan portfolio, bahagian perkhidmatan / produk, borang hubungan dll memilih tema siap tidak bermaksud anda tidak akan dapat menyesuaikannya seperti yang anda mahukan . Sistem memberikan akses ke papan pemuka, di mana anda boleh menambahkan elemen baru, bergerak dan mengubah kedudukan blok kandungan dan menyelesaikan langkah-langkah lain yang berkaitan dengan reka bentuk. Untuk memberikan paparan eksklusif di laman web anda, sistem ini membolehkan penyatuan video latar belakang, mengubah tetapan dan pilihan paparannya.

  Pembangun laman web memungkinkan untuk mengawal penampilan projek anda dengan melihat reka bentuknya dalam mod dan dimensi skrin yang berbeza – baik desktop dan mudah alih. Sekiranya anda berpuas hati dengan hasilnya dan ingin menyimpannya, Elementor memberikan akses ke butang “Simpan” untuk membolehkan anda menyimpan templat anda untuk projek akan datang.

Aliran Web vs Elementor. Kedua-dua pembangun laman web cemerlang dalam penyesuaian reka bentuk. Mereka memungkinkan untuk memulakan dan menguruskan projek profesional dan penuh dengan ciri. Aliran Web, bagaimanapun, dilengkapi dengan koleksi templat yang lebih luas, sementara jumlah pilihan penyesuaian reka bentuk bersepadu pasti melebihi pesaingnya. Dalam hal ini, Webflow mengatasi Elementor.

4. Sokongan Pelanggan

 • Aliran Web. Sebab lain untuk memberi keutamaan kepada pembangun laman web adalah perkhidmatan sokongan pelanggannya yang kuat. Seperti yang disebutkan dalam kami ulasan sebelumnya, sistem ini menawarkan Pangkalan Pengetahuan yang layak yang terdiri daripada pelbagai video dan tutorial teks. Mereka terbukti sangat membantu, dengan mempertimbangkan kerumitan pembangun laman web dan fokus perancangnya yang kuat. Pengguna juga dapat mengakses forum dan blog, di mana setiap orang dapat mencari maklumat berkaitan sistem. Selain itu, platform ini memberikan sokongan dan bantuan individu dari para pakarnya kepada pengguna tersebut, yang tidak dapat mencari jawapan untuk soalan mereka sendiri. Ini adalah ketika sokongan sembang langsung dan e-mel akan sangat membantu. Nasib baik, pilihan ini tersedia 24/7.

  Hanya seperti Adobe Muse dan perkhidmatan reka bentuk web profesional yang lain, Aliran Web terutamanya menyasarkan pereka web profesional. Walau bagaimanapun, ia masih memberikan penekanan yang tinggi terhadap aspek pendidikan. Setiap pengguna boleh mengakses Webflow University untuk mendapatkan pengetahuan tambahan mengenai asas-asas bekerja dengan sistem.

 • Elementor. Pembangun halaman dilengkapi dengan sokongan pelanggan yang bermanfaat dan diperluas, yang membolehkan pengguna percuma dan premium mendapatkan semua maklumat berkaitan sistem yang diperlukan. Untuk menghubungi pasukan sokongan dan mencari jawapan untuk pertanyaan anda, lebih baik mengirimkan pertanyaan melalui borang Hubungi Kami yang terdapat di laman web. Pelanggan rancangan berbayar mendapat kelaziman dari pakar sistem, yang memberikan respons lebih cepat.

  Selepas anda mendaftar untuk perkhidmatan ini, anda akan dapat menonton video pengenalan, yang terdapat di papan pemuka laman web WordPress anda. Bonus penting ialah tidak perlu beralih dari panel pentadbir projek dan laman web Elementor untuk melakukannya. Semuanya cepat, ringkas dan senang. Pilihan lain untuk menangani masalah anda adalah dengan melayari Pangkalan Pengetahuan sistem yang luas. Ini adalah destinasi terbaik bagi pengguna yang mencari artikel, yang merangkumi semua langkah dan perincian proses reka bentuk laman web. Sekiranya anda mempertimbangkan peluang untuk beralih ke WordPress atau hanya merancang untuk memulakan projek dengan CMS dari awal, anda akan senang mengetahui bahawa Elementor mempunyai komuniti pengguna yang luas, yang terus berkembang dan dapat membantu anda menyelesaikan masalah tepat pada waktunya.

Aliran Web vs Elementor. Kedua-dua sistem ini hebat, ketika menangani bantuan sokongan pelanggan. Selain dari asas pengetahuan yang luas dan banyak garis panduan, mereka menyediakan bantuan individu, sumber pendidikan dan komuniti pengguna yang kuat. Aliran web, bagaimanapun, juga memberikan akses ke ciri sembang langsung, yang saat ini tidak tersedia di Elementor.

5. Dasar Penentuan Harga

Aliran WebElementor
Pilihan Harga:&# x2714; Pelan Tapak:
Laman web
(Asas $ 12 / bln, CMS $ 16 / bln,
Perniagaan $ 36 / bln
) dan
e-dagang (Standard $ 29 / bln, Plus $ 74 / bln, $ 212 / bln Lanjutan);
&# x2714; Pelan Akaun:
Individu
(Percuma / bulan, Rendah $ 16 / bln,
Pro $ 35 / bln
) dan
Pasukan (Pasukan $ 29 / bln, Perusahaan $ 74 / bln).
&# x2714; Pelan Peribadi: $ 5 / bln untuk 1 laman web;
&# x2714; Rancangan perniagaan $ 9 / bln untuk 3 laman web;
&# x2714; Pelan Tanpa Had $ 17 / bln untuk jumlah laman web yang tidak terhad.
Ciri-ciri:&# x2714; Pelan percuma;
&# x2714; CMS;
&# x2714; Pengehosan tanpa had;
&# x2714; Penyelesaian penagihan pelanggan.
&# x2714; 300+ templat Pro;
&# x2714; Lebih 50 widget;
&# x2714; Sokongan dan kemas kini selama 1 tahun;
&# x2714; Pembangun pop timbul dan tema.
 • Aliran Web. Hanya seperti Wix dan banyak sistem freemium moden yang lain, pembangun laman web mempunyai rancangan percuma, yang tidak pernah luput dan beberapa langganan premium. Pelan percuma berfungsi dengan baik untuk menguji sistem, tetapi hampir tidak akan menjadi pilihan yang baik untuk pengembangan projek yang penuh dengan fitur. Ini kerana rancangan percuma dilengkapi dengan batasan sistem tertentu yang tidak memungkinkan anda memanfaatkan sepenuhnya set fitur platform. Oleh itu, langganan percuma tidak membuang sepanduk iklan sistem dari laman web dan tidak menawarkan ciri eksport kod.

  Pelan Harga Aliran Web

  Bercakap mengenai rancangan berbayar, Webflow menawarkan dua kumpulan langganan besar. Ini adalah rancangan Laman dan Akaun. Setiap dari mereka, pada gilirannya, dilengkapi dengan spesifikasi rancangan yang lebih terperinci. Oleh itu, Pelan Laman diwakili oleh langganan Laman Web dan eCommerce, sementara Pelan Akaun merangkumi langganan Individu dan Pasukan. Setiap kumpulan rancangan ini, pada gilirannya, lebih jauh diwakili oleh kumpulan rancangan yang lebih kecil. Selain itu, pembangun laman web menawarkan penyelesaian penagihan pelanggan kelas atas, yang menghilangkan keperluan bagi pekerja bebas untuk membayar penggunaan sistem, membincangkan soalan ini secara individu dengan pelanggan.

 • Elementor. Pembina halaman adalah percuma untuk memuat turun, memasang dan menggunakan. Sistem ini, bagaimanapun, menetapkan batasan fungsi tertentu untuk pengguna tersebut, yang tetap menggunakan paket percuma. Sekiranya anda berhasrat untuk mendapatkan lebih banyak fleksibiliti dan fungsi lanjutan, sistem ini membolehkan memilih dari tiga langganan berbayar. Ini termasuk Pelan Peribadi, Perniagaan dan Tanpa Had. Perbezaan utama antara mereka adalah dalam jumlah laman web yang dapat dibuat oleh pengguna, jumlah widget dan templat yang ditawarkan dengan biaya tertentu.

  Kos Elementor

Aliran Web vs Elementor. Mengenai aspek penentuan harga, Aliran Web agak mahal berbanding Elementor. Pada masa yang sama, pembangun laman web menawarkan pilihan rancangan yang lebih serba boleh dan luas, yang membolehkan pengguna memilih langganan yang paling sesuai untuk jenis projek mereka. Ia juga menawarkan set fitur yang lebih maju, yang akhirnya membolehkan melancarkan projek yang penuh dengan ciri.

Pokoknya

Keputusan untuk memilih antara Webflow dan Elementor tidak begitu sukar kerana setiap pembangun laman web mempunyai tujuan tertentu dan dilengkapi dengan rangkaian ciri yang berbeza. Namun, setiap sistem mempunyai spesifikasi dan parameter unik yang harus diperhatikan oleh pengguna, ketika melanjutkan ke proses reka bentuk web.

Aliran WebWebflow – adalah pembangun laman web yang mempunyai ciri, yang memungkinkan untuk memulakan dan menguruskan pelbagai jenis laman web. Sistem ini rumit dan agak membebankan untuk pemula kerana fokus utamanya diberikan kepada pembangun web profesional. Aliran Web

ElementorElementor – adalah pembangun laman web yang popular, yang digunakan untuk membuat templat WordPress yang berkualiti, menarik secara visual dan disesuaikan. Sistem ini percuma namun memerlukan muat turun dan pemasangan awal. Ia dilengkapi dengan pelbagai ciri dan alat yang diperlukan untuk memulakan projek WordPress yang layak dan berfungsi. Elementor

Apabila memilih antara sistem, kami mengesyorkan bermula dengan Webflow. Sekiranya anda menyedari bahawa itu tidak memenuhi keperluan anda dengan sebab tertentu, anda dapat melakukannya dengan lancar beralih ke WordPress, pasang Elementor dan terus bekerja dengannya.

Aliran Web vs Shopify: Carta Perbandingan

Aliran WebElementor
1. Keselesaan8 daripada 109 daripada 10
2. Ciri-ciri9 daripada 108 daripada 10
3. Reka bentuk9 daripada 108 daripada 10
4. Sokongan10 daripada 109 daripada 10
5. Harga10 daripada 109 daripada 10
Keseluruhan:9.2 daripada 108.8 daripada 10
Cubalah Sekarang Cubalah Sekarang
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map