Aliran Web vs Shopify

Aliran Web vs Shopify


Webflow dan Shopify adalah pembangun laman web yang dipercayai dan penuh dengan ciri, yang telah mendapat pengiktirafan dengan berjuta-juta pengguna di seluruh dunia. Sistem ini sentiasa dikemas kini oleh pemaju mereka untuk mengikuti trend reka bentuk web terkini.

Kedua-duanya sama kuat, namun setiap perkhidmatan mempunyai pengkhususan khusus yang menjadikannya pilihan yang tepat untuk kategori pengguna tertentu.

Ringkasan Pantas:

Aliran WebWebflow – adalah pembangun laman web DIY, set ciri dan fleksibiliti yang luas menjadikannya serupa dengan Sistem Pengurusan Kandungan kontemporari seperti WordPress. Pembangun laman web terutama menyasarkan pereka dan agensi web profesional dan, dengan itu, memerlukan pendekatan yang lebih sengaja dan pintar untuk proses pembangunan laman web. Aliran Web

ShopifyShopify – adalah perisian eCommerce teratas, yang kini memperkasakan jutaan laman web di seluruh dunia. Ia berfungsi dengan baik untuk pengembangan semua jenis kedai dalam talian, tanpa mengira kerumitan, saiz dan fokus industri mereka. Sistem ini dilengkapi dengan banyak widget, perkhidmatan dan aplikasi yang diperlukan untuk perkhidmatan pemasaran dan promosi yang berjaya. ShopifyShopify – adalah perisian eCommerce teratas, yang kini memperkasakan jutaan laman web di seluruh dunia. Ia berfungsi dengan baik untuk pengembangan semua jenis kedai dalam talian, tanpa mengira kerumitan, saiz dan fokus industri mereka. Sistem ini dilengkapi dengan banyak widget, perkhidmatan dan aplikasi yang diperlukan untuk perkhidmatan pemasaran dan promosi yang berjaya.

Kedua-dua pembangun laman web mempunyai banyak yang ditawarkan kepada khalayak sasaran mereka kerana mereka mempunyai ciri penuh dan boleh dipercayai. Namun, yang mana satu dari mereka adalah pilihan yang lebih disukai? Sistem apa yang boleh dianggap sebagai pemenang perbandingan atau kedua-duanya bernilai pelaburan? Untuk menjawab soalan-soalan yang berkaitan dengan sistem ini, kami telah menganalisis Shopify dan Webflow.

1. Kemudahan Penggunaan

 • Aliran Web. Seperti yang disebutkan dalam kami perbandingan sebelumnya, pembangun laman web pada awalnya mensasarkan pembangun web profesional dan agensi reka bentuk. Ini sudah menunjukkan bahawa platform ini tidak mudah diterokai dan dikuasai sejak awal. Walaupun, sistem ini menawarkan proses pendaftaran yang cepat dan mudah, ia tetap dilengkapi dengan papan pemuka dan panel kawalan yang membingungkan yang mungkin kelihatan terlalu jenuh dengan alat dan ciri.

  Penyunting Aliran Web

  Sekiranya anda tidak mempunyai kemahiran pengekodan yang mencukupi atau sekurang-kurangnya pengalaman reka bentuk web awal, anda pasti memerlukan lebih banyak masa untuk membiasakan antara muka dan struktur perkhidmatan. Apabila anda mencapai panel kawalan laman web, anda akan mengetahui bahawa laman web ini banyak terdapat dalam bahagian, elemen dan kategori, sementara set alatnya akan mengagumkan anda dengan fleksibiliti dan kepelbagaiannya. Selain itu, pembangun laman web membenarkan penggunaan penyunting HTML lanjutan untuk membuat reka bentuk laman web yang diperibadikan.

 • Shopify. Terlepas dari fungsi kelas atas pembangun laman web, Shopify masih mempunyai kemudahan penggunaan yang luar biasa. Sistem ini dilengkapi dengan papan pemuka yang kaya, yang cukup mudah difahami dan terbiasa. Shopify mempunyai editor intuitif drag-and-drop, yang menyumbang kepada kemudahan proses pengembangan laman web. Oleh kerana penyunting kandungan yang mudah, prosedur pembuatan laman web menjadi lebih mudah, sementara tetapan papan pemuka yang luas memberikan akses ke pelbagai alat, termasuk logo, tetapan gaya dan fon, pilihan elemen laman web dan pilihan penyesuaian reka bentuk lain.

  Papan Pemuka Shopify

  Selain dari tetapan reka bentuk, Shopify juga menawarkan pilihan templat yang luas, penyesuaian yang sama sekali tidak menunjukkan kemahiran pengekodan. Platform ini juga menawarkan pelbagai ciri eCommerce bersepadu yang memungkinkan penyesuaian reka bentuk yang mendalam dan fleksibel. Oleh itu, fungsi Shopify tidak berkompromi dengan kemudahan penggunaan dan inilah yang menarik bagi kebanyakan pengguna sistem.

Aliran Web vs Shopify. Untuk kemudahan penggunaan, Webflow nampaknya menjadi sistem yang lebih rumit. Papan pemuka, panel kawalan dan antara muka pengguna keseluruhan memerlukan lebih banyak masa untuk penerokaan dan mereka juga menunjukkan kesedaran tentang kemahiran pengekodan. Shopify, pada gilirannya, lebih mudah dikuasai, tetapi perkhidmatan ini masih menawarkan pilihan alat penyuntingan reka bentuk yang lebih luas yang diperlukan untuk memulakan dan mengurus kedai web.

2. Set Ciri dan Kelenturan

 • Aliran Web. Seperti yang disebutkan di atas, pembangun laman web menyerupai CMS dari segi fungsi, tetapi anda juga harus tahu bahawa ia jauh lebih mudah dibandingkan dengan banyak yang lain Alternatif aliran web. Platform ini pada awalnya memfokuskan pada keperluan profesional reka bentuk web, yang juga menunjukkan bahwa ia dilengkapi dengan alat penyesuaian reka bentuk canggih, editor HTML / CSS, pilihan blog dan integrasi yang kuat. Oleh itu, Webflow memungkinkan untuk mengintegrasikan kod HTML tersuai ke tajuk dan kaki laman web yang anda kerjakan. Sistem ini juga berintegrasi dengan Zapier dan perkhidmatan lain yang dapat meningkatkan prestasi laman web anda.

  Pilihan kod aliran web

  Pilihan eCommerce pembangun laman web juga berada di tahap tertinggi. Sistem ini membolehkan memulakan dan mengurus kedai web dengan ciri lengkap dengan fungsi canggih, tetapi projek ini tidak akan berskala besar kerana sistem ini tidak ditujukan untuk pembangunan laman web eCommerce sahaja. Terlepas dari kerumitannya, Webflow tidak menyiratkan penggunaan atau pengetahuan bahasa pengaturcaraan.

  ECommerce aliran web

  Seperti yang telah kita masukkan ke dalam Webydo vs Webflow perbandingan, kecekapan pengekodan adalah wajar, jika anda ingin memanfaatkan sepenuhnya proses pembangunan laman web eCommerce anda. Ini adalah bagaimana anda dapat mengintegrasikan keranjang belanja ke kedai web anda, menambah, mengemas kini dan menguruskan produk, membuat galeri dan koleksi produk, mengeluarkan kod kupon dan diskaun dll. Aliran Web, baru-baru ini, memungkinkan untuk mengumpulkan dan menyimpan maklumat yang dihantar oleh pelanggan semasa proses pembayaran. Ini akan berguna untuk promosi dan pengembangan laman web selanjutnya. Akhirnya, pembangun laman web memperkenalkan pilihan pembayaran dan penghantaran yang mudah untuk memastikan kebebasan pilihan mutlak kepada setiap pelanggan.

  Dengan Webflow, anda dapat membuat galeri Lightbox, menggunakan banyak video dan foto yang akan anda pilih untuk tujuan ini. Selain itu, ada peluang untuk mengintegrasikan sistem AfterEffects dan Lottie. Ini mungkin berguna, ketika mengendalikan pemutaran animasi vektor melalui penggunaan interaksi sistem. Pendekatan sedemikian memastikan bahawa laman web anda akan kelihatan lebih menarik, interaktif dan profesional berbanding dengan yang dibuat oleh pesaing khusus.

 • Shopify. Sebagai perisian yang berfokus pada eCommerce, Set fitur Shopify hanya berpusat pada pengembangan kedai web sahaja. Sistem ini menawarkan banyak alat dan ciri yang dapat meningkatkan strategi pemasaran anda, perkhidmatan pembayaran dan penghantaran, fungsi penjualan dan promosi dll.

  Sistem ini dilengkapi dengan pilihan penyegerakan yang kuat kerana membolehkan mengintegrasikan akaun anda dengan perkhidmatan Quickbooks dan Xero serta perisian perakaunan dan sistem popular lain. Platform ini juga menyediakan pilihan pengurusan produk mewah, peluang untuk mengintegrasikan widget sistem luaran dan dalaman, akses ke penyelesaian perdagangan pihak ketiga, mesin blog, ciri pelaporan canggih dan ciri eCommerce unik lain.

  Persediaan kedai Shopify

  Shopify App store memberi akses ke pasar, yang mempunyai sekumpulan widget dan tambahan yang kuat yang pasti akan menambahkan fungsi ke kedai web anda. Satu lagi kelebihan perisian eCommerce adalah Ciri Augmented Reality, yang memberikan visualisasi 3D produk yang ditawarkan untuk dijual. Ini pasti dapat meningkatkan populariti kedai web dan dapat membantu membina pangkalan pelanggan kerana pengguna dapat melihat gambar kehidupan sebenar produk yang mereka minati.

  Saluran penjualan Shopify

  Sistem ini juga terkenal dengan pilihan sokongan pelbagai saluran, yang membolehkan anda menyegerakkan akaun anda dengan berkesan dengan Amazon Marketplace, Facebook, eBay, Instagram dan saluran popular lain, yang dapat membantu meningkatkan jumlah penjualan anda dan membawa populariti kedai web anda ke tahap yang baru . Ciri-ciri lain yang perlu diberi perhatian termasuk Sijil SSL, pemulihan pembayaran terbengkalai, pengenalan Kod Kedai, perlindungan penipuan, sokongan berbilang bahasa, pilihan pengurusan kedai web lanjutanprofil pelanggan, akaun pelanggan, kumpulan, kemungkinan penghantaran, templat e-mel, pemenuhan pesanan cepat dll.).

  Ciri pemasaran Shopify juga menjadikan sistem ini menonjol dari orang ramai. Yang paling popular di antaranya ialah ketersediaan POS (Tempat jualan) perisian, profil pelanggan, aplikasi mudah alih Shopify Ping, Buy One – Get One diskaun, pembayaran dinamik, Shopify Tap and Chip Reader, ciri runcit lanjutan, ciri UPS Shopify Shipping, analitik kedai web dan banyak lagi.

Aliran Web vs Shopify. Kedua-dua sistem mempunyai kedudukan yang tinggi dari segi fungsi, fleksibiliti dan set ciri. Satu-satunya perbezaan adalah bahawa alat dan ciri mereka menargetkan pelbagai tujuan. Walaupun ciri-ciri Shopify terutama berpusat pada pengembangan dan pengelolaan kedai web, Webflow adalah alat all-in-one yang digunakan untuk melancarkan berbagai jenis proyek profesional. Oleh itu, kedua-dua platform berfungsi dengan baik di ceruk mereka sendiri dan memerlukan perhatian khusus.

3. Reka bentuk

Carta Perbandingan Reka Bentuk

Aliran WebShopify
Bilangan Tema:32200
Import Tema:✘ TIDAK&# x2714; YA
Penyunting Visual:&# x2714; YA&# x2714; YA
Penyuntingan Kod CSS:&# x2714; YA&# x2714; YA
Reka bentuk responsif:&# x2714; YA&# x2714; YA
 • Aliran Web. Pembangun laman web mempunyai koleksi templat kualiti yang cukup bagus. Satu-satunya pandangan yang paling mengagumkan Contoh aliran web memberikan visi dan pemahaman yang jelas mengenai pilihan penyesuaian reka bentuk platform. Pada masa ini, koleksi templat perkhidmatan merangkumi lebih dari 200 tema profesional. Jumlah ini terus bertambah kerana usaha pereka web sistem.

  Templat aliran web sama ada berbayar dan percuma, walaupun jumlah tema percuma kurang daripada tema berbayar. Pengguna boleh memilih sekitar 30 reka bentuk percuma, sementara kos templat berbayar bermula dari $ 24 hingga $ 79 per tema. Namun, para pakar menegaskan bahawa tidak ada perbezaan besar antara reka bentuk premium dan standard.

  Sistem ini membolehkan memilih beberapa versi templat untuk halaman laman web utama, termasuk Halaman Utama, Kenalan, Ulasan, Perkhidmatan / Produk dll. Aliran Web juga dilengkapi dengan pilihan pratonton, yang membolehkan anda melihat semua perincian templat yang akan anda pilih secara terperinci. . Terlebih lagi, ada peluang untuk memilih kanvas yang benar-benar kosong untuk membuat reka bentuk 100% yang diperibadikan berkaitan dengan niche yang menjadi tumpuan perniagaan anda.

 • Shopify. Perisian ini dilengkapi dengan koleksi templat profesional dan menarik, yang juga tersedia dalam versi gratis dan berbayar. Perlu diingat bahawa jumlah tema percuma lebih rendah daripada tema berbayar – sehingga hari ini, terdapat sekitar 10 tema percuma, tetapi kualitinya tidak berada pada tahap yang mencukupi. Untuk meningkatkan kualiti templat, pengguna dapat menerapkan kemahiran mengedit HTML / CSS, tetapi ini hanya dapat dilakukan oleh pakar pengekodan sahaja. Bercakap mengenai reka bentuk berbayar, Shopify menawarkan lebih daripada 60 tema berkualiti. Kesemuanya profesional, menarik secara visual dan disesuaikan. Untuk kemudahan pengguna, semua templat dibahagikan kepada beberapa kategori berdasarkan topik yang mereka minati. Reka bentuk Shopify responsif, tetapi harganya melebihi purata. Perlu diingat, semasa membuat pilihan terakhir.

Aliran Web vs Shopify. Sistemnya adalah pesaing yang layak dari segi pembangunan reka bentuk dan penyesuaian templat. Walaupun, koleksi templat Shopify tidak begitu luas dan kaya dibandingkan dengan aliran Web, ia tetap perlu diberi perhatian kerana kualiti dan penyesuaiannya. Walau bagaimanapun, reka bentuk Shopify juga lebih mahal jika dibandingkan dengan reka bentuk yang dikembangkan oleh Webflow.

4. Sokongan Pelanggan

 • Aliran Web. Sokongan pelanggan pembangun laman web berada di tahap tertinggi. Terlepas dari fokus profesional sistem, ia tetap menganggap faktor pendidikan penting bagi setiap pengguna. Dengan tujuan ini, perkhidmatan ini telah memperkenalkan Webflow universiti – tempat di mana pengguna dapat menemui semua maklumat berkaitan sistem yang diperlukan. Tidak menjadi masalah, sama ada anda terjebak dengan Aliran Web dan mahu beralih daripadanya atau ada nuansa sistem lain yang anda minati, Webflow universiti pasti merupakan tempat untuk diakses.

  Terdapat banyak tutorial teks dan video, manual dan sumber berguna lain untuk digunakan untuk mula membuat laman web dengan sistem. Blog dan forum juga akan membantu pengguna mencari maklumat mengenai pembangun laman web. Sekiranya anda memerlukan bantuan individu dari pakar sistem, Webflow dengan bersungguh-sungguh akan memberikan sokongan sembang langsung dan e-mel 24/7.

 • Shopify. Perisian ini juga banyak ditawarkan dari segi sokongan pelanggan. Terdapat beberapa pilihan yang boleh anda pilih untuk mencari maklumat yang diperlukan mengenai platform. Oleh itu, anda boleh menyemak panduan dan tutorial yang terdapat di Pangkalan Pengetahuan sistem yang hebat. Terdapat juga forum yang dikemas kini secara berkala, di mana anda dapat menelusuri untaian yang tersedia dan bahkan membuat sendiri, jika anda tidak dapat mencari maklumat yang diperlukan untuk beberapa sebab.

  Untuk bantuan individu, Shopify membenarkan penggunaan pilihan telefon, e-mel dan sembang langsung 24/7. Sama seperti Webflow, Shopify memberikan akses ke Universiti eCommerce, di mana anda akan menemui pelbagai webinar, eBook, video dan sumber berasaskan web lain yang memberikan maklumat mengenai perisian.

Aliran Web vs Shopify. Sokongan pelanggan adalah kedua platform yang bagus. Aliran Web dan Shopify menawarkan pilihan sokongan serba boleh. Ini termasuk tutorial asas pengetahuan, bantuan individu dan juga penyelesaian pendidikan tambahan (Aliran Web dan Universiti Shopify). Apa sahaja sistem yang anda gunakan, anda pasti dapat mencari pertolongan yang diperlukan, apabila diperlukan.

5. Dasar Penentuan Harga

Aliran WebShopify
Pilihan Harga:&# x2714; Pelan Tapak:
Laman web
(Asas $ 12 / bln, CMS $ 16 / bln,
Perniagaan $ 36 / bln
) dan
e-dagang (Standard $ 29 / bln, Plus $ 74 / bln, $ 212 / bln Lanjutan);
&# x2714; Pelan Akaun:
Individu
(Percuma / bulan, Rendah $ 16 / bln,
Pro $ 35 / bln
) dan
Pasukan (Pasukan $ 29 / bln, Perusahaan $ 74 / bln).
&# x2714; Lite ($ 9);
&# x2714; Shopify Asas ($ 29);
&# x2714; Shopify ($ 79);
&# x2714; Shopify Lanjutan ($ 299);
Ciri-ciri:&# x2714; Pelan percuma;
&# x2714; CMS;
&# x2714; Pengehosan tanpa had;
&# x2714; Penyelesaian penagihan pelanggan.
&# x2714; Sijil SSL Percuma;
&# x2714; Percubaan percuma 14 hari;
&# x2714; Tiada yuran transaksi;
&# x2714; Kepelbagaian terma termasuk.
 • Aliran Web. Pembina laman web pada masa ini menawarkan salah satu pendekatan harga yang paling serba boleh. Dalam hal ini, ia boleh dibandingkan dengan Wix. Sama ada anda membandingkan pembangun laman web dengan Adobe Muse atau dengan sistem lain, ciri ini akan tetap menjadi salah satu kemuncak platform. Pembina laman web mempunyai rancangan yang tidak pernah habis-habisnya percuma, yang bagaimanapun agak terhad dari segi penyesuaian reka bentuk dan fungsi projek. Pelan percuma tidak mempunyai ciri pengeksportan kod atau penyingkiran sepanduk dan ia membenarkan pembinaan laman web di subdomain sistem sahaja.

  Mengenai langganan berbayar, Webflow mempunyai dua kumpulan rancangan besar (Pelan laman web dan akaun), yang kemudian dibahagikan kepada kumpulan langganan kecil (Pelan laman web, eCommerce, Individu dan Pasukan yang, secara sepadan, dibahagikan kepada kumpulan langganan yang lebih terperinci). Salah satu sorotan pembangun laman web adalah penyelesaian penagihan pelanggannya, yang memungkinkan para freelancer menggunakan set fitur perkhidmatan, membayar sejumlah wang kepada pelanggan.

 • Shopify. Perisian ini menawarkan empat langganan berbayar berdasarkan ukuran dan kerumitan kedai web yang anda perlukan. Pengguna boleh memilih dari langganan Lite, Basic Shopify, Shopify dan Advanced Shopify. Masing-masing menawarkan satu set ciri khas yang diperlukan untuk menyelesaikan projek tertentu. Perisian ini tidak mempunyai langganan percuma, tetapi memungkinkan untuk menguji set ciri rancangan yang anda minati selama 14 hari tanpa sebarang kos.

Aliran Web vs Shopify. Bercakap mengenai masalah kos, kedua-dua sistem menawarkan pelbagai pilihan. Webflow mempunyai lebih banyak rancangan dibandingkan dengan Shopify, tetapi kos penggunaan kedua sistem ini masih di atas rata-rata. Walau bagaimanapun, set ciri dan fungsi kedua-dua platform serta hasil yang anda akan dapat dalam jangka masa panjang sememangnya bernilai pelaburan.

Pokoknya

Pilihan platform pembinaan web terbaik pada mulanya bergantung pada objektif yang anda capai dan hasil yang ingin anda manfaatkan dalam jangka masa panjang. Ini juga menyangkut pilihan antara Webflow dan Shopify. Sistem ini berfungsi dan banyak yang ditawarkan. Satu-satunya perbezaan penting adalah mengenai fokus utama sistem dan pengkhususan khusus mereka.

Aliran WebWebflow – adalah pembangun laman web DIY yang lengkap, yang membolehkan melancarkan dan menguruskan semua jenis projek. Pembina laman web tidak mudah dikuasai kerana ciri dan alatnya terutama ditujukan kepada keperluan, kemahiran dan kehendak profesional reka bentuk web. Aliran Web

ShopifyShopify – adalah perisian eCommerce yang terkenal di dunia, yang berfungsi dengan baik untuk pembangunan kedai dalam talian sahaja. Platform ini memastikan penyesuaian projek yang mendalam dan menawarkan templat responsif serta ciri dan alat eCommerce yang menjadikannya pilihan terbaik untuk semua kategori pengguna. ShopifyShopify – adalah perisian eCommerce yang terkenal di dunia, yang berfungsi dengan baik untuk pembangunan kedai dalam talian sahaja. Platform ini memastikan penyesuaian projek yang mendalam dan menawarkan templat responsif serta ciri dan alat eCommerce yang menjadikannya pilihan terbaik untuk semua kategori pengguna.

Oleh itu, perkhidmatan mana yang boleh memegang kedudukan terkemuka? Ini bergantung pada hasil yang anda harapkan. Walaupun Webflow adalah perkhidmatan all-in-one yang akan berfungsi dengan baik untuk semua jenis projek, Shopify selalu dan kini kekal sebagai peneraju utama reka bentuk web eCommerce.

Aliran Web vs Shopify: Carta Perbandingan

Aliran WebShopify
1. Keselesaan8 daripada 109 daripada 10
2. Ciri-ciri9 daripada 1010 daripada 10
3. Reka bentuk9 daripada 109 daripada 10
4. Sokongan10 daripada 1010 daripada 10
5. Harga10 daripada 1010 daripada 10
Keseluruhan:9.2 daripada 109.6 daripada 10
Cubalah Sekarang Cubalah Sekarang
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map