Aliran Web vs Squarespace

Aliran Web vs Squarespace


Untuk pengembangan laman web profesional, Webflow dan Squarespace dianggap sebagai dua pembangun laman web yang mensasarkan profesional reka bentuk web dan memungkinkan untuk melancarkan projek dengan ciri lengkap.

Perkhidmatan ini berfungsi dengan baik untuk pembangunan laman web berskala besar yang rumit dan dilengkapi dengan fungsi yang hebat serta pelbagai alat reka bentuk web yang diperlukan untuk melancarkan projek profesional.

Ringkasan Pantas:

Aliran WebWebflow – adalah pembangun laman web, yang memberi kuasa kepada reka bentuk web (kedua-dua agensi web dan pereka bebas atau bahkan freelancer) untuk membina laman web yang menarik secara visual. Walaupun, pembangun laman web tidak menawarkan pelbagai templat, ia tetap dilengkapi dengan mesin eCommerce yang bagus dan memungkinkan untuk membuat projek eksklusif dari awal. Webflow.com

Ruang SquarespaceSquarespace – adalah perkhidmatan membina web profesional, pelbagai pilihan dan ciri yang lebih dari cukup untuk membina projek berkualiti. Pembangun laman web adalah salah satu perkhidmatan tertua di luar sana, yang terutama menyasarkan profesional reka bentuk web kreatif, bebas, peruncit dalam talian, blogger dan perniagaan kecil. Sistem ini dilengkapi dengan pelbagai ciri, yang berfungsi dengan baik untuk bukan pengekod dan juga pakar HTML / CSS. squarespace.com

Perkhidmatan mana yang menjadi pemimpin khusus? Atau pada masa ini mustahil untuk menentukan sistem yang berlaku berbanding pesaingnya? Kedua-dua pembangun laman web menyasarkan niche yang hampir sama dan khalayak yang sama, tetapi setiap perkhidmatan mempunyai set ciri dan implikasi yang unik. Sudah tiba masanya untuk menjelaskannya dalam perbandingan Squarespace vs Webflow ini sekarang.

1. Kemudahan Penggunaan

 • Aliran Web. Apabila anda mula menggunakan perkhidmatan ini, pada mulanya anda mendapat akses ke papan pemuka. Ini adalah ketika anda menyedari bahawa sistem ini tidak berorientasi pada amatir, tetapi lebih memfokuskan kepada pengguna, yang sudah bekerja dengan perisian yang berfokus pada reka.

  Penyunting Aliran Web

  Antaramuka sistem kelihatan agak rumit dan keterlaluan bagi pengguna dengan kemahiran pengekodan sifar, tetapi sistem ini tidak ditujukan untuk kategori pengguna ini. Untuk tahap tertentu, ia menyerupai Adobe Muse struktur.

  Penyunting Blog Aliran Web

  Pereka web dengan pengetahuan khusus, akan terbiasa dengan cepat. Antara muka penyuntingan laman web dilengkapi dengan pelbagai bar alat, pilihan penyuntingan HTML / CSS dan pratonton laman web, yang memungkinkan untuk mengawal cara laman web dibuat.

 • Ruang Squarespace. Pembina laman web agak lebih sederhana daripada Aliran Web kerana anda tidak perlu menjadi pereka web profesional untuk melancarkan laman web dengan perkhidmatan tersebut. Ini terutama berorientasi pada pengguna akhir dan, oleh itu, ia mempunyai keluk pembelajaran yang lebih perlahan.

  Penyunting Squarespace

  Semasa bekerja dengan sistem, anda tidak perlu meluangkan banyak masa untuk mendapatkan projek yang berkualiti dan tidak perlu belajar asas pengkodan. Salah satu kelebihan yang tidak dapat dinafikan dari pembangun laman web adalah koherensinya. Sistem ini menawarkan keseluruhan rangkaian fitur yang diperlukan untuk melancarkan, menyesuaikan, menerbitkan dan mengurus laman web di luar kotak. Ada kemungkinan untuk mendapatkan hosting dan nama domain di sini, yang merupakan faedah lain bagi pengguna, yang tidak mempunyai masa untuk mencarinya di tempat lain.

Aliran Web vs Squarespace. Kedua-dua pembangun laman web ini profesional dan membenarkan membina laman web yang berkualiti. Aliran web, bagaimanapun, nampaknya lebih rumit daripada Squarespace dan inilah yang menjadikan platform sebagai pilihan yang tepat untuk profesional reka bentuk web.

2. Set Ciri dan Kelenturan

 • Aliran Web. Pembina laman web boleh mempunyai set ciri lanjutan yang bahkan akan menghasilkan pengembangan tugas yang paling rumit. Pilihan penyuntingan CSS / HTMLnya yang digabungkan dengan alat penyesuaian reka bentuk yang kuat memungkinkan untuk memperoleh hasil tertinggi.

  Penyunting Kod Aliran Web

  Sistem ini membolehkan penambahan HTML khusus ke header dan footer dan berintegrasi dengan perkhidmatan Zapier untuk dapat memulakan kerja kolaboratif pada projek dan membuat penyelesaian banyak tugas secara automatik.

  Sejauh mana, Aliran Web tidak serupa dengan aliran Web pesaing utama. Ia memposisikan dirinya sebagai eCommerce, platform blogging dan CMS visual. Pada masa yang sama, sistem ini cukup fleksibel dan menawarkan pelbagai peluang reka bentuk web. Ia menyediakan ciri-ciri berikut:

  • bentuk yang boleh disesuaikan;
  • menu drop down;
  • Pilihan penyisipan HTML / CSS;
  • Karosel dan slaid HTML / CSS;
  • tab;
  • slaid latar belakang dan penyatuan video;
  • peta Google interaktif;
  • pilihan perkongsian sosial;
  • Komponen kotak cahaya;
  • tipografi tersuai;
  • animasi dan interaksi tersuai;
  • navigasi laman web responsif dll.

  Aliran Web membolehkan membuat laman web yang dioptimumkan untuk mudah alih yang akan dilihat di mana-mana peranti. Ini membantu membina dan mengekalkan penonton.

  Salah satu sorotan sistem yang tidak dapat disangkal adalah peluang untuk mengeksport kod laman web yang telah anda hasilkan semasa mengerjakan projek tersebut. Anda boleh menggunakan pilihan ini untuk memindahkan laman web ke platform lain atau mengeksportnya ke pemaju untuk penyesuaian yang dipertingkatkan. Terdapat beberapa pembangun laman web yang menunjukkan pergerakan dan fleksibiliti seperti itu dan inilah yang menjadikan Webflow menonjol dari orang ramai.

  Aset Aliran Web

  Pembangun laman web juga mendapat perhatian khusus kerana enjin eCommerce bersepadu. Dengan menggunakannya, anda akan dapat merancang, membuat skala dan menjual etalase dalam talian anda, tanpa mengira saiz dan kerumitannya. Ini sama sekali tidak memerlukan pengekodan, sementara hasil yang anda dapat akan melebihi jangkaan anda. Sistem ini memberi anda tanggungjawab dalam proses pembuatan kedai web sehingga anda dapat menangani semua nuansa untuk membuat reka bentuk yang anda buat pada mulanya.

  Aliran Web berkesan menyatu dengan perkhidmatan eCommerce pihak ketiga yang kuat, iaitu Zapier, MailChimp, ShipStation, QuickBooks dan banyak lagi. Ini membolehkan anda membuat dan mengemas kini galeri produk – cukup tambahkan jumlah produk yang diperlukan dan nyatakan ciri utamanya.

  Untuk meningkatkan prestasi kedai web anda, anda juga dapat melacak statistiknya kerana analitik yang terintegrasi dan melacak alat inventori, menetapkan penghantaran, perincian pembayaran dan cukai, menerapkan kesan paralaks dan menambahkan animasi ke projek, membuat promosi dan tawaran istimewa untuk pertama kalinya dan pelanggan setia dll. Perlu diingat bahawa semua laman web eCommerce Webflow mesra SEO. Ini bermaksud bahawa projek anda mempunyai peluang yang baik untuk berada di kedudukan tinggi di mesin pencari, dengan itu, mendorong lebih banyak lalu lintas.

  Kelebihan lain dari pembangun laman web adalah pilihan yang memungkinkan untuk mengubah susun atur laman web. Pilihan ini tidak tersedia di banyak perkhidmatan lain, tetapi memberi kesan ketara pada penyesuaian templat. Sekiranya anda ingin memberikan reka bentuk interaktif yang bergaya di laman web anda, Webflow memungkinkan untuk menggabungkan ciri reka bentuk gerakan kedudukan tertinggi.

  Pembina laman web juga terkenal dengan pilihan pelabelan putihnya. Pengguna sistem dapat menggunakannya dengan nama jenama mereka (sama dengan Webydo – SaaS berjenama terkenal) untuk membina kepercayaan pelanggan dan meningkatkan prestasi perniagaan.

 • Ruang Squarespace. Pembina laman web lebih fleksibel jika dibandingkan dengan Webflow. Ini kerana ia digunakan bukan hanya untuk merancang laman web terkemuka, tetapi juga menjadikannya lengkap. Pembangun laman web dilengkapi dengan keranjang belanja bersepadu, penghantaran automatik kandungan ke perkhidmatan terpilih dan lain-lain. Di bawah ini adalah ciri-ciri yang menjadikan platform pilihan yang baik untuk semua orang:

  • koleksi widget dan aplikasi dalaman yang kaya;
  • pelbagai alat penyesuaian reka bentuk;
  • pilihan produk / kandungan mengimport / mengeksport;
  • peluang kerjasama pasukan (sistem memberikan akses ke tahap pengurusan laman web yang berbeza seperti Pentadbir, Penyunting Kandungan, Pengebilan, Pelaporan, Moderator Komen, Pengulas Dipercayai, dan Pengurus Stor);
  • penyegerakan dengan perkhidmatan luaran (Dropbox, penghantaran automatik ke rangkaian sosial dll.).

  Squarespace dilengkapi dengan enjin blog yang hebat. Ia menyokong pilihan penjadualan pos, Kedudukan Pengarang Google bersepadu, pilihan paparan pos, sokongan pelbagai pengarang, penandaan geografis, penyesuaian URL dll..

  Kandungan Squarespace Tambah

  Pembangun laman web juga terkenal dengan ciri eCommerce. Ini memberi peluang untuk menjual produk fizikal dan digital, menyesuaikan perincian penghantaran / pembayaran, berintegrasi dengan ShipStation and Stripe, sokongan PayPal dll. Lebih-lebih lagi, adalah mungkin untuk menyesuaikan e-mel pengesahan pesanan, menambahkan beberapa pengurus kedai web, membuat kupon, mengeksport data dan lain-lain.

Aliran Web vs Squarespace. Berfokus terutamanya pada pereka web profesional, Webflow dilengkapi dengan set ciri yang lebih luas dan pilihan penyesuaian reka bentuk yang lebih hebat. Ia mempunyai sekumpulan ciri khusus berorientasikan reka bentuk yang membantu para pembangun melancarkan laman web khusus untuk pelanggan.

Squarespace, pada gilirannya, lebih berorientasi pada pengguna akhir. Fungsi dan ciri-cirinya lebih fleksibel, intuitif dan praktikal untuk memenuhi keperluan pengguna yang tidak berpengalaman.

3. Reka bentuk

 • Aliran Web. Pembina laman web mempunyai koleksi templat yang cukup bagus. Sehingga hari ini, jumlah mereka melebihi 180 tema profesional, yang semuanya mempunyai reka bentuk responsif.

  Carta Perbandingan Reka Bentuk

  Aliran WebRuang Squarespace
  Bilangan Tema:200105
  Tema Tersuai:&# x2714; YA✘ TIDAK
  Kos Tema:PercumaPercuma
  Penyunting Visual:&# x2714; YA&# x2714; YA
  Reka bentuk responsif:&# x2714; YA&# x2714; YA
  Penyuntingan Kod CSS:&# x2714; YA&# x2714; YA

  Templatnya percuma dan berbayar dan terpulang kepada anda untuk memilihnya, yang sesuai dengan kemampuan kewangan anda dan keperluan reka bentuk web anda. Kos tema berbayar antara $ 19 dan $ 79, yang benar-benar mematuhi kualitinya.

  Templat aliran web disusun mengikut industri. Ini sangat berguna ketika memilih templat khusus khusus. Sekiranya anda tidak berjaya menemui templat dalam koleksi, anda boleh membuat tema anda sendiri dari awal dengan memilih kanvas kosong.

  Penyesuaian templat dapat dilakukan melalui penggunaan pilihan penyuntingan HTML / CSS / JavaScript. Walau bagaimanapun, tidak seperti WordPress yang popular tidak perlu mengedit kod secara manual – cukup lancarkan laman web, susun isi dan perhatikan cara sistem menghasilkan kod semantik yang jelas secara automatik. Sekiranya anda mahu, anda boleh mengedit kod ini sendiri dengan memilih dan menyusun blok. Anda juga boleh memilih tipografi, pratonton dan menyesuaikan susun atur laman web untuk penyemakan imbas mudah alih, mengatur gambar latar belakang dan video, overlay radial dan linear CSS dll..

  Terdapat juga peluang untuk merancang, memuat naik dan menyiapkan favicon anda sendiri, membuat versi sandaran dari laman web anda. Namun, ingat bahawa mustahil untuk menukar templat dalam perjalanan. Jadi, berhati-hatilah semasa memilih tema yang sesuai.

 • Ruang Squarespace. Sistem ini terkenal dengan templat kedudukan yang menarik secara visual, yang dianggap sebagai antara contoh industri terbaik. Pembangun laman web pada masa ini menawarkan lebih daripada 105 templat untuk laman web standard dan lebih daripada selusin tema untuk kedai dalam talian.

  Templat ini juga bersifat responsif dan dioptimumkan untuk tontonan mudah alih. Mereka dibahagikan kepada kategori tematik untuk memudahkan pencarian. Sekiranya anda ingin menggunakan kemahiran pengekodan anda untuk meningkatkan penampilan laman web anda, anda boleh melakukannya bila-bila masa anda mahu, tanpa mengira templat yang dipilih.

  Tidak seperti Webflow, Squarespace membolehkan memilih templat lain semasa proses reka bentuk web. Pada masa yang sama, anda tidak akan dapat merancang laman web unik dari awal, walaupun templat yang ditawarkan tidak memenuhi kehendak anda.

Aliran Web vs Squarespace. Ketika merancang, setiap sistem mempunyai kelebihan dan kekurangan. Galeri templat aliran web lebih luas dan profesional berbanding dengan Squarespace. Alat penyesuaian reka bentuk perkhidmatan juga lebih maju, yang mempengaruhi kualiti dan fungsi projek siap pakai. Walau bagaimanapun, sistem tidak membenarkan menukar tema di tengah proses reka bentuk.

4. Sokongan Pelanggan

 • Aliran Web. Sebagai sistem berorientasikan pengguna, pembangun laman web menawarkan asas pengetahuan yang baik. Terdapat Pusat Bantuan yang menakjubkan dan informatif di sini, yang merangkumi pelbagai pilihan sokongan pelanggan.

  Anda boleh melihat dan meneroka tutorial video dan teks yang berguna, artikel panduan, petua dan cadangan pengguna mengenai cara memanfaatkan sepenuhnya dengan pembangun laman web. Sekiranya ada sesuatu yang anda tidak faham dan tidak dapat dijumpai di Pusat Bantuan, anda boleh menghubungi pasukan sokongan pelanggan melalui e-mel.

 • Ruang Squarespace. Pembangun laman web mempunyai pangkalan pengetahuan yang luas yang terdiri daripada pelbagai tutorial video, sembang langsung, bengkel secara langsung, sokongan e-mel. Terdapat juga Forum Komuniti yang bermaklumat, di mana anda boleh mengemukakan soalan mengenai sistem dan melihat maklumat yang dihantar oleh pengguna lain.

Squarespace vs Webflow. Kedua-dua perkhidmatan ini mendapat perhatian khusus dari segi sokongan pelanggan. Walaupun, Webflow tidak mempunyai sembang langsung, rangkaian pilihan sokongannya masih cukup luas. Apa yang menarik, anda boleh berkongsi projek Alur Web anda dengan komuniti dengan beberapa klik yang membolehkan pengguna lain melihat projek anda tanpa membuat pengeditan kepada mereka.

5. Dasar Penentuan Harga

 • Aliran Web. Aliran web pada mulanya percuma untuk semua orang. Tidak ada tempoh percubaan atau bayaran tambahan untuk mula membina laman web dengan sistem. Namun, ketika menerbitkan projek, anda harus membayar untuk hosting tersebut. Harganya bergantung pada jumlah laman web yang anda rancangkan untuk dibuat. Mengenai pilihan berbayar, harga antara $ 16 hingga $ 35. Pelan Pro dan Pasukan menawarkan pilihan hosting laman web tanpa had, ciri label putih dan faedah lain.

  Aliran WebRuang Squarespace
  Pilihan Harga:&# x2714; Ringan ($ 16 / bln);
  &# x2714; Pro ($ 35 / bln);
  &# x2714; Pasukan ($ 35 / bln setiap pengguna).
  &# x2714; Peribadi ($ 12 / bln);
  &# x2714; Perniagaan ($ 18 / bln);
  &# x2714; Kedai Asas ($ 26 / bln);
  &# x2714; Kedai Lanjutan ($ 40).
  Ciri-ciri:&# x2714; Pelan percuma;
  &# x2714; CMS;
  &# x2714; Pengehosan tanpa had;
  &# x2714; label putih.
  &# x2714; ECommerce yang kukuh;
  &# x2714; Penyunting CSS;
  &# x2714; Import ke WordPress.
 • Ruang Squarespace. Platform ini tidak mempunyai versi percuma, tetapi masih menawarkan percubaan percuma selama 14 hari untuk menguji semua ciri yang ditawarkan oleh sistem. Pelan Peribadi dan Perniagaan biasanya digunakan untuk membina laman web standard, sementara rancangan Asas dan Lanjutan berfungsi paling baik untuk melancarkan kedai dalam talian.

Aliran Web vs Squarespace. Pembangun laman web berbeza dari segi dasar harga. Aliran Web membolehkan membina laman web secara percuma, sementara Squarespace tidak mempunyai pilihan seperti itu. Pada gilirannya, Squarespace menawarkan rancangan berasingan untuk laman web standard dan eCommerce. Ciri dan hasilnya yang dapat anda dapatkan memenuhi pelbagai keperluan dan keperluan, memungkinkan untuk memilih rancangan terbaik dengan cara yang lebih mudah dan berkesan.

Pokoknya

Aliran Web dan Squarespace adalah wakil yang baik dari pembangun laman web profesional. Kedua-dua sistem ini boleh mempunyai set ciri yang hebat dan pilihan penyesuaian reka bentuk canggih. Laman web yang dibuat dengan perkhidmatan ini kelihatan profesional dan memastikan kualiti yang tinggi. Itulah sebabnya, menentukan pemimpin perbandingan agak rumit untuk jumlah pengguna yang ada. Oleh itu, yang mana satu pemenang dalam hal ini? Perkhidmatan apa yang dapat memberikan pulangan pelaburan yang lebih baik?

Aliran WebWebflow adalah pembangun laman web yang banyak ditawarkan kepada pereka web profesional. Ini adalah platform, yang pada awalnya meletakkan dirinya sebagai CMS visual yang berorientasi pada pereka dan agensi web berpengalaman. Pelanggan-pelanggan ini terutama bertujuan untuk mengembangkan projek-projek yang rumit (termasuk laman web eCommerce) dan memerlukan perkhidmatan untuk memenuhi keperluan khusus ini. Aliran web dapat memenuhi keperluan ini. Webflow.com

Ruang SquarespaceSquarespace adalah pembangun laman web, yang dilengkapi dengan mesin eCommerce sendiri dan mempunyai rancangan tersendiri untuk kedai dalam talian. Pembina laman web memastikan kemudahan penggunaan perbandingan, tetapi ia tetap berfungsi paling baik untuk webmaster. Walau bagaimanapun, sistem agak ketinggalan aliran Web dari segi fungsi, pilihan set dan pilihan penyesuaian reka bentuk. squarespace.com

Secara keseluruhan, anda boleh menguji kedua-dua sistem dan membuat pilihan anda bergantung pada keperluan anda. Sebelum memilih yang satu, timbang semua kelebihan dan kekurangan setiap platform serta orientasi sistem dan penonton yang disasarkan. Ini akhirnya akan membantu anda membuat pilihan yang tepat.

Carta Perbandingan Gambaran Keseluruhan

Aliran WebRuang Squarespace
Kemudahan penggunaan:Aliran Web vs SquarespaceAliran Web vs SquarespaceAliran Web vs SquarespaceAliran Web vs SquarespaceAliran Web vs SquarespaceAliran Web vs SquarespaceAliran Web vs SquarespaceAliran Web vs SquarespaceAliran Web vs SquarespaceAliran Web vs Squarespace
Ciri-ciri:Aliran Web vs SquarespaceAliran Web vs SquarespaceAliran Web vs SquarespaceAliran Web vs SquarespaceAliran Web vs SquarespaceAliran Web vs SquarespaceAliran Web vs SquarespaceAliran Web vs SquarespaceAliran Web vs SquarespaceAliran Web vs Squarespace
Reka bentuk:Aliran Web vs SquarespaceAliran Web vs SquarespaceAliran Web vs SquarespaceAliran Web vs SquarespaceAliran Web vs SquarespaceAliran Web vs SquarespaceAliran Web vs SquarespaceAliran Web vs SquarespaceAliran Web vs SquarespaceAliran Web vs Squarespace
Sokongan pengguna:Aliran Web vs SquarespaceAliran Web vs SquarespaceAliran Web vs SquarespaceAliran Web vs SquarespaceAliran Web vs SquarespaceAliran Web vs SquarespaceAliran Web vs SquarespaceAliran Web vs SquarespaceAliran Web vs SquarespaceAliran Web vs Squarespace
Harga:Aliran Web vs SquarespaceAliran Web vs SquarespaceAliran Web vs SquarespaceAliran Web vs SquarespaceAliran Web vs SquarespaceAliran Web vs SquarespaceAliran Web vs SquarespaceAliran Web vs SquarespaceAliran Web vs SquarespaceAliran Web vs Squarespace
Markah keseluruhan:Aliran Web vs SquarespaceAliran Web vs SquarespaceAliran Web vs SquarespaceAliran Web vs SquarespaceAliran Web vs SquarespaceAliran Web vs SquarespaceAliran Web vs SquarespaceAliran Web vs SquarespaceAliran Web vs SquarespaceAliran Web vs Squarespace

Cuba Aliran Web Sekarang

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map