Aliran Web vs WordPress

aliran web vs wordpress


Untuk pembangunan laman web profesional, pengguna sering tidak dapat memutuskan platform yang paling sesuai untuk dicari. Walaupun terdapat sistem, yang telah mendapat populariti di seluruh dunia kerana orientasi eksklusif mereka pada pembangunan laman web profesional, ada juga yang meletakkan diri mereka sebagai penyelesaian all-in-one, yang merangkumi banyak alat dan ciri yang berfungsi dengan baik untuk semua kategori pengguna.

Hasilnya, pilihan platform yang paling sesuai menjadi salah satu cabaran paling sukar kerana majoriti pengguna tidak menyedari ciri dan nuansa utama mereka yang perlu diberi perhatian. Setelah menguji dan mengkaji banyak alat pembinaan web untuk webmaster, kami sampai pada kesimpulan bahawa Webflow dan WordPress adalah dua sistem, yang semestinya patut dicuba, jika anda berhasrat untuk merancang, mengurus dan mempromosikan projek dengan ciri penuh.

Ringkasan Pantas:

Aliran WebWebflow – adalah pembangun laman web yang telah membuat nama untuk dirinya sendiri sebagai platform SaaS berasaskan awan yang popular. Pada masa yang sama, jangkauan dan kerumitan alat dan pilihan yang ditawarkan oleh sistem telah memberikannya ciri seperti CMS, menjadikan sistem semacam kanvas untuk pereka web profesional yang fokus pada semantik dan visualisasi laman web. Webflow.com

WordPressWordPress – adalah Sistem Pengurusan Kandungan berasaskan PHP sumber terbuka, yang tidak memerlukan pengenalan kerana reputasinya dan permintaan pengguna yang tinggi untuk alat dan ciri yang ditawarkannya. WordPress terkenal dengan pilihan integrasi yang luas dan fleksibiliti pilihan penyesuaian reka bentuk laman web. WordPress.org

Kedua-dua sistem adalah pesaing yang layak, yang memungkinkan untuk membuat projek yang kaya dengan ciri. Begitu juga, memerlukan masa untuk belajar dan menguasai masing-masing kerana Webflow dan WordPress dilengkapi dengan editor yang kompleks dan banyak alat dan elemen yang harus diterokai secara menyeluruh. Jadi, platform mana yang mengatasi pesaingnya? Manakah di antara mereka yang patut mendapat perhatian pengguna dan pelaburan masa atau belanjawan? Apakah perbezaan antara mereka yang boleh mempengaruhi pilihan anda?

Kami telah memberikan gambaran terperinci perbandingan WordPress vs Webflow untuk menyoroti beberapa kelebihan dan kemungkinan kelemahan sistem untuk pengguna.

1. Kemudahan Penggunaan

 • Aliran Web. Aliran Web direka untuk pembangun profesional. Anda tidak akan merasa sukar untuk bekerja dengan platform jika anda mengetahui istilah seperti kelas, DIV, Container, dan lain-lain yang berkaitan dengan pengekodan. Tidak akan lama anda memahami bagaimana Sistem Pengurusan Kandungan Aliran Web berfungsi.

  Penyunting Aliran Web

  Platform ini kelihatan biasa bagi pereka profesional juga yang kerap bekerja dengan editor seperti Photoshop atau Adobe Muse. Antaramuka hampir sama. Anda akan terbiasa dengan semua alat dan bahagian yang ada dengan pantas untuk menambahkan elemen, gaya dan kedudukan yang berbeza.

  Webflow menawarkan Sistem Pengurusan Kandungan yang canggih dengan Editor Lamannya yang membolehkan pengguna menambahkan kandungan baru serta menggunakan semula susun atur sebelumnya dan bekerjasama dengan pemaju atau pereka lain. Anda boleh menentukan jenis kandungan khusus sama ada entri blog, ahli pasukan atau projek yang membuat bidang khusus untuk setiap jenis.

  Aliran Web CMS

 • WordPress. Sifat sumber terbuka WordPress menjadikan platform sebagai pilihan terbaik untuk pembangun dan pereka profesional. Anda mempunyai banyak cara untuk menyesuaikan templat atau menulis kod untuk laman web masa depan anda menggunakan pengetahuan HTML / PHP anda dan banyak plugin berbayar dan percuma.

  Penyunting Visual WordPress

  Sebagai platform sumber terbuka, WordPress membolehkan pengguna menangani penyuntingan PHP dan HTML. Anda boleh mengubahsuai templat apa pun untuk membuat gaya unik untuk laman web. Pada masa yang sama, anda bebas menambahkan blok dan elemen baru. Anda pasti memerlukannya kerana sebilangan besar templat WordPress cukup mudah dan semuanya serupa. Anda mungkin memerlukan penyesuaian tambahan selain pengetahuan HTML yang kukuh.

Aliran Web vs WordPress: kedua-dua platform tersebut membentuk falsafah yang berbeza dengan merujuk kepada proses pembinaan laman web. Kami mempunyai WordPress yang menampilkan ribuan templat yang serupa dan keperluan untuk menyesuaikannya dengan pengetahuan HTML / PHP di satu pihak. Di sisi lain, kami mempunyai Aliran Web dengan Pencipta Laman Web automatiknya yang unik dan tanpa kod. Kemudahan penggunaan adalah masalah di mana Webflow pasti memimpin.

2. Set Ciri dan Kelenturan

 • Aliran Web. Pereka dan pembangun profesional akan menghargai hakikat bahawa Webflow 100% berjenama seperti Webydo – yang terkenal label putih pembina laman web. Ini bermaksud bahawa kedua-dua freelancer dan agensi boleh menggunakan kemudahan platform untuk menawarkan perkhidmatan mereka. Aliran Web, adalah platform yang dihoskan sendiri. Walau bagaimanapun, itu tidak bermaksud anda perlu mematuhinya sepanjang masa. Perisian ini mempunyai kemampuan eksport yang membolehkan pengguna mengganti keseluruhan kod laman web dan menghoskannya di tempat lain walaupun ini bukanlah idea terbaik dari perspektif keselamatan (kami hanya menyebutkan kemampuannya).

 • Penyunting Profesional Webflow

  Sekiranya anda merancang untuk menjalankan beberapa projek pada masa yang sama, Aliran Web membolehkan anda beralih di antara mereka serta menyalin dan menampal susun atur anda sebelumnya. Anda boleh menduplikasi beberapa elemen serta keseluruhan halaman dari projek sebelumnya.

  Perisian ini memberikan pelbagai keupayaan terpasang di luar kotak selain hosting bersepadu dengan sijil SSL bersepadu percuma yang tidak memerlukan pemanjangan. Infrastruktur yang diedarkan dan rangkaian penyampaian kandungan yang terdapat dalam senarai kelebihan Webflow Hosting tambahan yang dapat meningkatkan prestasi laman web.

  Tipografi Aliran Web

  Webflow kini hadir dengan enjin eCommerce bersepadu sendiri yang membolehkan pengguna membina dan mengembangkan kedai dengan reka bentuk dan prestasi yang sangat baik. Sistem ini meletakkan pengguna yang bertanggungjawab dalam proses pengembangan web, melacak semua langkahnya sejak awal hingga penerbitan kedai web terakhir. Tidak diperlukan pengekodan untuk memulakan dan mengembangkan perniagaan berasaskan web anda dengan sistem.

  ECommerce aliran web

  Apa yang dapat anda lakukan di sini ialah menambahkan dan menguruskan koleksi produk, menyesuaikan keranjang belanja bersepadu, memberikan tajuk, keterangan dan spesifikasi harga untuk setiap produk yang akan anda tawarkan untuk dijual. Aliran Web berintegrasi dengan perkhidmatan luaran, termasuk Zapier, MailChimp, ShipStation, QuickBooks dan banyak lagi. Anda juga boleh mengesan prestasi laman web dan status pesanan, menyesuaikan e-mel transaksi, mengintegrasikan kesan paralaks dan animasi. Akhirnya, terserah kepada anda untuk menyesuaikan parameter pembayaran, penghantaran dan cukai serta mengemas kini butiran kedai web 24/7.

 • WordPress. Anda harus mempertimbangkan bahawa WordPress pada mulanya dirancang sebagai platform blogging. Ini bermaksud bahawa membuat laman web unik dari jenis lain, anda perlu melakukan banyak pengekodan selain senarai pemalam yang tidak berkesudahan. WordPress menyediakan semua pemalam yang mungkin anda perlukan. Walau bagaimanapun, semakin banyak yang anda ada, semakin banyak kemas kini yang perlu anda buat. Pada masa yang sama, beberapa pemalam mungkin mengandungi kod berbahaya. Ini mungkin memberi kesan negatif bukan hanya pada prestasi laman web, tetapi juga pada kedudukan mesin pencari, lalu lintas, dll.

  Pemalam WordPress

  Pembangun laman web akan menghargai kelonggaran tambahan ketika menggunakan laman web hosting. Mereka boleh memilih dari beberapa pilihan serta menggunakan pelayan mereka sendiri untuk menghoskan fail laman web ini walaupun prosedurnya memerlukan kos tambahan dan kemahiran khusus. Selain itu, WordPress boleh disatukan dengan mana-mana perkhidmatan pihak ketiga dan menyediakan akses ke pangkalan data laman WordPress di mana anda boleh bekerja dengan konfigurasi fail dan banyak lagi.

Aliran Web vs WordPress: WordPress kelihatan lebih kompleks, kerana anda perlu membina laman web anda secara literal dari awal. Tidak ada perkhidmatan bersepadu atau plugin pra-pengecualian kecuali beberapa widget asas. Hilang beberapa elemen penting seperti perlindungan spam, misalnya, boleh menjejaskan prestasi laman web. Sebaliknya, Webflow hadir dengan semua keupayaan yang diperlukan termasuk hosting bersepadu dan cara keselamatan digital.

3. Reka bentuk

 • Aliran Web. Webflow Site Designer bertindak sebagai alat automasi pengekodan di mana anda dapat menangani HTML, CSS, dan JavaScript tanpa benar-benar membuat pengekodan. Anda dapat memvisualisasikan kod dan sistem akan menyesuaikannya secara automatik ke susun atur yang dipilih. Dengan kata lain, Pereka Laman menulis kod untuk semua elemen dan susun atur.

  Carta Perbandingan Reka Bentuk

  Aliran WebWordPress
  Bilangan Tema:20010 000
  Tema Tersuai:&# x2714; YA&# x2714; YA
  Kos Tema:Percuma hingga $ 79Percuma hingga $ 299
  Penyunting Visual:&# x2714; YA&# x2714; YA
  Reka bentuk responsif:&# x2714; YA&# x2714; YA
  Penyuntingan Kod CSS:&# x2714; YA&# x2714; YA

  Sekiranya anda tidak mahu berurusan dengan Pereka Laman, anda boleh memilih dari pilihan 30 templat percuma dan sekitar 100 templat berbayar. Templat premium berbeza dengan tema percuma. Mereka kelihatan lebih profesional dan berfungsi. Komuniti profesional aliran web telah merancang semua templat berbayar yang tersedia. Ini bermaksud tidak ada pihak ketiga dan 100 $ berjalan lancar di Desktop dan peranti mudah alih.

  Ciri animasi semestinya perlu diberi perhatian. Terdapat di bahagian “Interaksi” di panel, ini membolehkan pengguna menghidupkan hampir semua elemen di halaman laman web mereka. Anda boleh membuat animasi untuk menu, blok, blok kandungan, gambar dan banyak lagi. Alat ini mengandungi cukup banyak pilihan untuk menghidupkan hingga 90% kandungan halaman.

 • WordPress. Walaupun terdapat banyak templat yang disampaikan oleh WordPress, semuanya sama. Malah tema premium terhad kepada kesan visual. Anda boleh menambahkan paralaks dan beberapa animasi dalam tetapan Pilihan Tema anda. Walau bagaimanapun, pereka dan pemaju web profesional sukar untuk membuat laman web yang unik. Sebagai platform sumber terbuka, WordPress menyediakan akses penuh ke fail CSS. Ini bermaksud bahawa anda boleh mengubah rupa laman web kami dengan mengubah kodnya tanpa memilih editor visual.

  Pengguna boleh menggunakan warna fon, tipografi, dan prestasi laman web umum. Tetapan tema lanjutan membolehkan anda mengubah tipografi, warna font, ukuran tajuk, dan lain-lain. Anda boleh menyesuaikan beberapa bahagian halaman, menukar header, footer atau bar sisi.

Aliran Web vs WordPress: tidak kira seberapa baik anda dalam penyuntingan HTML / PHP, WordPress hampir tidak akan menyediakan kebebasan reka bentuk dan alat penyesuaian yang sama seperti Alur Web dengan ciri Perancang Laman dan Interaksi yang maju. Platform ini memudahkan untuk membuat apa-apa secara literal sementara sistem akan menerbitkan dan menggabungkan data secara automatik.

4. Sokongan Pelanggan

 • Aliran Web. Platform ini mempunyai asas pengetahuan yang besar yang disediakan oleh Universiti digitalnya. Di sini anda dapat menemui semua maklumat yang diperlukan tentang cara memulakan pembinaan laman web selain asas reka bentuk, hosting, integrasi, dan banyak lagi. 101 video tutorial tersedia untuk pengunjung Universiti Webflow. Selain daripada pengetahuan dan panduan video, pengguna dapat terus menghubungi sokongan pelanggan melalui telefon atau sembang langsung.

 • WordPress. Walaupun menjadi platform sumber terbuka, WordPress tidak mempunyai pasukan sokongan pelanggan. Anda hanya boleh bergantung pada pengalaman pembangun sebelumnya dan pereka web yang menghadapi masalah yang sama. Sebagai peraturan, masalah yang bermasalah dijelaskan di banyak forum yang terdapat dalam talian termasuk komuniti WordPress.org rasmi.

Aliran WordPress vs Web: Aliran Web kelihatan seperti platform yang lebih bermaklumat dengan asas pengetahuan, video, sokongan dalam talian dan telefonnya sendiri. Sebaliknya, pengguna harus bersedia untuk mempelajari segala-galanya sendiri ketika menggunakan WordPress.

5. Harga

 • Aliran Web. Platform ini mempunyai rancangan PERCUMA walaupun kelihatan terlalu terhad. Seorang pengguna hanya boleh membuat dua halaman di subdomain rasmi platform. Sekiranya anda memerlukan projek yang lebih besar, anda boleh memilih beberapa rancangan berbayar yang merangkumi Lite dan Pro. Di sinilah bermulanya semua kesukaran.

  Situasi dengan rancangan Webflow agak membingungkan. Anda mungkin sukar untuk memilih rancangan yang tepat. Di satu pihak, kami mempunyai dua rancangan berbayar yang jelas: Lite ($ 16 / bln) dan Pro ($ 35 / bln). Sebaliknya, di sini kita mempunyai beberapa kumpulan rancangan yang terbahagi kepada 3 kategori. Mereka termasuk kumpulan untuk mereka yang hanya memerlukan 1 laman web, untuk syarikat dan bagi mereka yang memerlukan laman web reka bentuk biasa. Di setiap kumpulan, anda akan mendapat 3 rancangan lagi dengan harga berbeza antara $ 0 hingga $ 36. Anda memerlukan sedikit masa untuk mengetahui rancangan mana yang paling sesuai dengan anda.

  Aliran WebWordPress
  Pilihan Harga:&# x2714; Ringan ($ 16 / bln);
  &# x2714; Pro ($ 35 / bln);
  &# x2714; Pasukan ($ 35 / bln setiap pengguna).
  &# x2714; Hosting ($ 10 / bln);
  &# x2714; Pemalam ($ 10-20 / bln).
  Ciri-ciri:&# x2714; Pelan percuma;
  &# x2714; CMS;
  &# x2714; Pengehosan tanpa had;
  &# x2714; Enjin blog.
  &# x2714; Penyesuaian penuh;
  &# x2714; Masyarakat yang kuat;
  &# x2714; Reka bentuk yang unik.
 • WordPress. Platform ini 100% percuma untuk digunakan. Walau bagaimanapun, anda perlu menangani banyak kos tambahan untuk menjadi tempat untuk menjadi tuan rumah laman web masa depan anda dengan tema premium berbayar dan peluasan berbeza setiap kali anda ingin memanfaatkan maksimum dari plugin SEO anda.

  Kos akhir untuk membina laman web menggunakan WordPress boleh menjadi lebih tinggi jika dibandingkan dengan rancangan berbayar Webflow. Ia bergantung pada jumlah plugin premium yang anda gunakan. Selain itu, anda memerlukan perkhidmatan hosting berkualiti premium untuk memastikan kelancaran dan prestasi laman web. Ini akan mempengaruhi harga projek.

Aliran Web vs WordPress: Walaupun WordPress nampaknya merupakan penyelesaian yang lebih menjimatkan, penggunaan platform ini akhirnya dapat menghasilkan kos projek yang lebih tinggi terutama jika anda memerlukan laman web yang unik dan kukuh dengan prestasi dalam talian yang baik. Dalam kes ini, anda memerlukan tambahan plugin premium dan kemudahan hosting yang boleh dipercayai. Faktor-faktor ini juga akan mempengaruhi jumlah kos laman web. Dari sudut pandang ini, Webflow kelihatan seperti pilihan yang lebih baik kerana pemilihan rancangannya dengan semua alat yang diperlukan dalam pek.

Pokoknya

Perkhidmatan mana – Aliran Web atau WordPress – yang mempunyai keunggulan berbanding pesaingnya? Di antara mereka yang memberikan pilihan penyesuaian reka bentuk yang lebih luas tanpa kompromi dengan kemudahan dan harga yang berpatutan? Kedua-dua sistem mempunyai banyak kelebihan untuk reka bentuk web, walaupun, mereka menggunakan pendekatan dan teknik yang agak berbeza untuk proses pengembangan laman web.

Aliran WebWebflow adalah alat yang bagus untuk membuat laman web siap pengeluaran dari awal tanpa pengaturcaraan. Ini membolehkan pereka web dan pembangun menghidupkan idea mereka menggunakan Webflow sebagai kanvas. Falsafah platform dapat digambarkan sebagai kepintaran tanpa pengekodan. Walau bagaimanapun, ia masih lebih berorientasi pada pakar reka bentuk web daripada pada pemula. Kenyataan ini tidak boleh disedari. Webflow.com

WordPressWordPress adalah Sistem Pengurusan Kandungan yang bereputasi yang memberikan ratusan templat dan plugin percuma untuk membina pelbagai jenis laman web dengan mudah, yang menarik bagi pemula dan juga webmaster. Terlepas dari kerumitannya, platform ini terbukti sempurna untuk tujuan dalam talian yang berbeza seperti blogging yang kuat, eCommerce, dan bidang perwakilan web yang lain. WordPress.org

Setelah menyelesaikan analisis kedua-dua platform, kami dapat menyimpulkan bahawa pilihan terakhir perkhidmatan pembinaan web harus memenuhi kehendak, keperluan, harapan dan kehendak reka bentuk web web anda masing-masing. Walaupun sebilangan besar alternatif, Aliran Web nampaknya mempunyai potensi yang lebih besar untuk pereka web yang bersedia untuk membuat laman web yang kukuh dan biasa bekerja dengan pembangun laman web SaaS seperti Ruang Squarespace. Ia mempunyai pelbagai persediaan pengembangan khusus dan mesin eCommerce bersepadu yang layak.

Ia juga lebih fleksibel dan berfungsi berkat gabungan alat Pereka dan Editornya yang disatukan dengan bijak ke dalam CMS. Dasar harga yang berpatutan, pemilihan rancangan, keselamatan SSL bersepadu, dan alat reka bentuk yang luar biasa meletakkan WordPress di belakang dengan templatnya yang terhad, namun, platform ini masih mempunyai banyak kebebasan penyesuaian untuk pemaju.

Carta Perbandingan Gambaran Keseluruhan

Aliran WebWordPress
Kemudahan penggunaan:Aliran Web vs WordPressAliran Web vs WordPressAliran Web vs WordPressAliran Web vs WordPressAliran Web vs WordPressAliran Web vs WordPressAliran Web vs WordPressAliran Web vs WordPressAliran Web vs WordPressAliran Web vs WordPress
Ciri-ciri:Aliran Web vs WordPressAliran Web vs WordPressAliran Web vs WordPressAliran Web vs WordPressAliran Web vs WordPressAliran Web vs WordPressAliran Web vs WordPressAliran Web vs WordPressAliran Web vs WordPressAliran Web vs WordPress
Reka bentuk:Aliran Web vs WordPressAliran Web vs WordPressAliran Web vs WordPressAliran Web vs WordPressAliran Web vs WordPressAliran Web vs WordPressAliran Web vs WordPressAliran Web vs WordPressAliran Web vs WordPressAliran Web vs WordPress
Sokongan pengguna:Aliran Web vs WordPressAliran Web vs WordPressAliran Web vs WordPressAliran Web vs WordPressAliran Web vs WordPressAliran Web vs WordPressAliran Web vs WordPressAliran Web vs WordPressAliran Web vs WordPressAliran Web vs WordPress
Harga:Aliran Web vs WordPressAliran Web vs WordPressAliran Web vs WordPressAliran Web vs WordPressAliran Web vs WordPressAliran Web vs WordPressAliran Web vs WordPressAliran Web vs WordPressAliran Web vs WordPressAliran Web vs WordPress
Markah keseluruhan:Aliran Web vs WordPressAliran Web vs WordPressAliran Web vs WordPressAliran Web vs WordPressAliran Web vs WordPressAliran Web vs WordPressAliran Web vs WordPressAliran Web vs WordPressAliran Web vs WordPressAliran Web vs WordPress

Cuba Aliran Web Sekarang

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map