Alternatif Adobe Dreamweaver

Alternatif Adobe Dreamweaver


Adobe Dreamweaver – adalah editor visual yang kuat yang dikembangkan untuk profesional yang berpengalaman. Ia menawarkan satu set alat reka bentuk web yang dipertingkatkan yang terdapat dalam pakej yang boleh dimuat turun oleh perisian. Produk ini hadir sebagai sebahagian daripada pakej komersil Adobe dan memberikan pelbagai ciri untuk membuat mockup laman web yang unik.

Di sebalik semua kelebihan yang dimiliki Dreamweaver, perisiannya agak rumit. Di samping itu, ia telah menjadi sangat ketinggalan zaman selama bertahun-tahun. Lebih-lebih lagi, platform ini adalah penyunting visual daripada pembangun laman web kitaran penuh. Ia tidak menawarkan hosting atau domain dalam pakejnya. Ini terutama bertujuan untuk membina tema mesra mudah alih dengan kemahiran pengekodan mendalam.

Atas sebab ini, pengguna mungkin ingin memanfaatkan penyelesaian yang lebih mudah dan fleksibel dengan semua pilihan sudah termasuk dalam rancangan. Sebahagian pembina laman web yang popular dilengkapi dengan fungsi yang diperluas walaupun pada harga yang lebih rendah atau sifar. Oleh itu, mari kita lihat alternatif Dreamweaver yang mungkin menjadi pilihan yang lebih baik.

Alternatif Terbaik untuk Adobe Dreamweaver:

 1. WIX – Alternatif Adobe Dreamweaver Percuma Terbaik
 2. WordPress – Alternatif Dreamweaver Percuma (CMS)
 3. Aliran Web – Alat Reka Bentuk Web Responsif
 4. Mobirise – Perisian Reka Bentuk Web Percuma Seperti Dreamweaver
 5. Pinegrow – Penyunting Visual Profesional
 6. Kurungan – Penyunting Teks Sumber Terbuka Ringan
 7. Aptana Studio – IDE Pembangunan Web sumber terbuka
 8. BlueGriffon – Editor HTML Moden dan Percuma
 9. Apache NetBeans – Open Source IDE untuk Windows, Mac, Linux
 10. openElement – Kuat & Penyunting intuitif
 11. Pereka Web Google – Program untuk Windows, Mac, dan Linux
 12. TOWeb – Perisian Pembuatan Laman Web dan Kedai Dalam Talian yang Responsif
 13. CoffeeCup – Alat Reka Bentuk Web Responsif dan Perisian HTML
 14. Web Ekspresi Microsoft – Alat Profesional yang lengkap

Wix – Alternatif Adobe Dreamweaver Percuma Terbaik

Wix - Alternatif Adobe Dreamweaver Percuma Terbaik

Wix – adalah pembangun laman web utama dengan berjuta-juta pengguna aktif dan projek dalam talian yang disokong. Ini adalah penyelesaian paling fleksibel untuk pemula yang ingin membuat laman web yang menakjubkan dengan pengekodan sifar. Platform ini dilengkapi dengan alat yang cukup untuk membolehkan anda membuat apa sahaja jenis laman web dari halaman arahan dan laman web perniagaan kecil ke kedai digital dan banyak lagi.

 • Editor yang ringkas tetapi hebat – Wix bergantung sepenuhnya fungsi drag-and-drop menjadikannya sangat mudah untuk membuat laman web dan halaman walaupun struktur dan kerumitannya. Selain itu, pengguna yang berpengalaman akan dapat menyesuaikan laman web mereka dengan beberapa elemen yang unik dan direka khas.
 • Kecerdasan Buatan – sistem menggunakan platform Wix ADI yang membuat laman web secara automatik berdasarkan pilihan pengguna, jenis projek dan ciri yang mungkin anda perlukan. Anda mendapat laman web siap sedia dengan semua alat dan pilihan yang diperlukan sudah disatukan.
 • Wix Corvid – alat untuk pengembangan aplikasi web canggih. Pembangun visual yang intuitif membolehkan pengguna menangani pembangunan front-end atau mengubah lebih dari 100 elemen UI. Instrumen ini dapat digunakan untuk mengubah dan menyesuaikan beberapa blok serta seluruh laman web.

Harga Wix: platform pada mulanya bebas digunakan. Anda mungkin mengujinya tanpa menghabiskan satu dolar. Tetapi jika anda ingin memanfaatkan penyelesaian all-in-one dengan a domain percuma, satu set platform penuh bergaya, dan akses ke semua aplikasi, rancangan Combo adalah idea hebat untuk memulakannya. Harganya $ 13 sebulan sekiranya ditagih setiap tahun. Wix juga menawarkan rancangan berasingan untuk projek eCommerce bermula dari $ 23 sebulan.

Cuba Wix secara Percuma

WordPress – Alternatif Dreamweaver Percuma (CMS)

Wordpress - Alternatif Dreamweaver Percuma (CMS)

WordPress – adalah Platform # 1 CMS yang memberikan fleksibiliti maksimum dan kebebasan reka bentuk web. Platform ini percuma untuk digunakan walaupun anda perlu menjaga domain dan hosting. Nasib baik, pelbagai penyedia hosting menawarkan Penyelesaian pelayan yang dioptimumkan WP yang menjadikan WordPress menjadi platform pembinaan laman web kitaran penuh dan pelbagai guna.

 • CMS Sumber Terbuka – anda bebas untuk menyesuaikan laman web anda dengan apa sahaja yang anda perlukan. Sistem ini tidak memerlukan kemahiran khas. Yang anda perlukan hanyalah sedikit pengetahuan HTML. Walaupun anda tidak mempunyai kemahiran tersebut, WordPress masih merupakan pilihan yang baik untuk membuat pelbagai jenis laman web.
 • Pemalam yang tidak berkesudahan – WordPress mungkin platform terbaik dari segi penyesuaian. Ia dilengkapi dengan ribuan plugin yang berbeza untuk mengoptimumkan, mempromosikan, melindungi, memperbaiki, atau mengubah suai projek anda. Semua plugin senang dipasang dan dipasang. Oh, dan kebanyakannya percuma untuk digunakan.
 • Ribuan Tema Responsif – Koleksi templat yang sangat besar merangkumi tema premium percuma dan berbayar untuk memenuhi permintaan pengguna. Selain itu, pengguna bebas untuk menyesuaikan setiap susun atur atau bahkan mengedit kod sumber.

Harga WordPress: CMS itu sendiri adalah percuma untuk digunakan. Walau bagaimanapun, anda perlu membayar domain dan hosting. Cara terbaik adalah memilih penyedia yang dioptimumkan untuk WordPress seperti Bluehost. Ia menawarkan integrasi WP yang lancar, kemas kini automatik, sandaran, domain 1 tahun, dan hosting WP yang kuat bermula pada $ 2,95 sebulan sementara rancangan Choice Plus dengan lebar jalur yang tidak dimeter untuk laman web tanpa had akan dikenakan biaya hanya $ 5.45 sebulan.

Cuba WordPress Sekarang

Aliran Web – Alat Reka Bentuk Web Responsif

Aliran Web - Alat Reka Bentuk Web Responsif

Webflow – adalah perisian yang membolehkan anda membuat profesional dan laman web responsif. Platform ini cukup rumit kerana terutamanya menumpukan pada pembangun dan pereka web yang berpengalaman. Pada masa yang sama, ia memiliki editor visual yang kuat yang memungkinkan untuk membuat laman web dan bahkan kedai digital tanpa pengekodan atau templat khas.

 • Aliran Web CMS untuk pereka – alat ini memungkinkan untuk merancang struktur kandungan apa pun. Dengan menggunakan CMS, pengguna dapat menambahkan konten secara manual atau menggunakan API dan kemudian menyesuaikannya bekerja sama dengan editor, pengelola kandungan, dll..
 • Penyunting Web yang hebat – sistem memberikan kekuatan pengkodan CSS dan HTML di kanvas visual. Selain itu, anda boleh membuat elemen interaksi, animasi, dan perkara lain yang berbeza untuk memastikan pengunjung terus terlibat. Lebih-lebih lagi, anda boleh memilih tema siap pakai dan mengeditnya juga.
 • Penyuntingan Sebaris – jangan ragu untuk mengemas kini atau mengubah halaman laman web anda kapan saja tanpa perlu beralih antara beberapa skrin. Semua perubahan akan disimpan secara automatik dalam masa nyata.

Harga aliran web: pengguna pada masa ini boleh memilih dari tiga rancangan utama. Mereka termasuk Basic, CMS, dan Business masing-masing berharga $ 12, $ 16, dan $ 36. Harga bergantung pada jenis dan kerumitan laman web.

Cubalah Aliran Web secara Percuma

Mobirise – Perisian Reka Bentuk Web Percuma Seperti Dreamweaver

Mobirise - Perisian Reka Bentuk Web Percuma Seperti Dreamweaver

Mobirise – adalah sebuah pembina laman web luar talian. Ini bermaksud bahawa anda boleh menggunakannya sama ada anda mempunyai sambungan internet atau tidak. Pengguna semestinya memuat turun dan memasang perisian untuk mendapatkan akses penuh ke ciri-cirinya. Platform ini mudah digunakan dan membolehkan anda menangani tugas yang berbeza tanpa kemahiran teknikal.

 • Penyunting intuitif – editor menggunakan fungsi drag-and-drop. Struktur halaman terdiri daripada blok yang dapat anda pindahkan, susun atau edit dengan mudah menggunakan tetapan lanjutan.
 • Perisian berkuasa Bootstrap – Mobirise memungkinkan untuk membuat projek yang responsif dan mesra mudah alih yang berjalan dengan baik pada peranti yang berbeza walaupun pembawa dan OS.
 • Keserasian 100% – pakej yang boleh dimuat turun boleh digunakan dengan OS Mac atau Windows.
 • Pembina AMP – ciri memperkenalkan AMP (Halaman Mudah Alih Dipercepat) pembina. Ia membantu membuat laman web berasaskan kandungan yang dimuat dengan lebih pantas di pelbagai peranti. Setiap artikel mendapat ikon AMP dari Google sementara mesin pencari memilihnya terlebih dahulu untuk ditunjukkan.

Harga Mobirise: pembina laman web itu sendiri adalah percuma. Walau bagaimanapun, anda tidak akan dapat menggunakan semua ciri serta mengakses pemilihan templat. Lesen seumur hidup berharga mengandungi semua faedah Mobirise. Harga standard untuk Kit Pembangun Laman Web Penuh ialah $ 4019. Walau bagaimanapun, sistem ini menawarkan potongan 97% dengan peluang tetapi pakej penuh hanya $ 99.

Cuba Mobrise Secara Percuma

Pinegrow – Penyunting Visual Profesional

Pinegrow - Penyunting Visual Profesional

Pokok nanas – adalah penyunting laman web lanjutan yang dibangunkan untuk pereka web profesional dan pengaturcara. Platform ini hadir sebagai perisian yang boleh dimuat turun dengan banyak ciri hebat untuk membuat laman web responsif di Mac, Windows atau Linux.

 • Alat Visual Kuat – anda akan mendapat satu set alat untuk memindahkan, mengedit, mengubah atau menambah elemen HTML dan CSS baru. Pilih pengulang untuk memasukkan elemen yang dipilih untuk mengubah keseluruhan susun atur dengan beberapa gerakan.
 • Mod Pelbagai Ulasan dan Penyuntingan – pengguna berpeluang untuk memeriksa bagaimana laman web berjalan pada peranti yang berbeza. Sistem akan secara automatik menganalisis semua helaian gaya untuk mengesan kemungkinan titik putus.
 • CMS tersuai – sistem boleh digunakan sebagai platform CMS khusus untuk halaman HTML statik. Ini akan menjadikan pengurusan elemen kandungan dan laman web lebih mudah.

Harga tanaman nanas: Pinegrow menawarkan beberapa model penagihan. Ia merangkumi langganan bulanan dan tahunan serta lesen seumur hidup. Pilihan kedua mungkin adalah yang terbaik sedangkan harga untuk lesen Pro bermula dari $ 99. Pakej ini kini tersedia dengan potongan harga 50%.

Cuba Pinegrow Secara Percuma

Kurungan – Penyunting Teks Sumber Terbuka Ringan

Kurungan - Penyunting Teks Sumber Terbuka Ringan

Kurungan – adalah penyunting teks yang sangat ringan dan sederhana. Perisian ini direka dan dibina untuk pengkod dan pereka web serta untuk pemaju front-end. Ini menawarkan satu set alat visual yang mudah digunakan untuk mengubah kod sumber serta membuat skrip atau elemen baru dari awal.

 • Ringan tetapi Kuat – anda boleh menggunakan beberapa kod dalam satu tetingkap. Gunakan ID peribadi anda untuk melakukan pengekodan tanpa pop timbul. Gunakan pemilih CSS untuk menerapkan elemen apa pun di dalam penyemak imbas anda. Sistemnya mempunyai sokongan untuk penyuntingan sebaris juga.
 • Pengguna kurungan boleh memuat turun pelanjutan yang berbeza tanpa sebarang kos. Mereka dilengkapi dengan sokongan Kurung berbilang bahasa, penjana komen, tema warna tersuai, dll.
 • Mod Pratonton Langsung – projek anda dapat disambungkan dengan lancar dengan penyemak imbas dalam masa nyata. Ini membolehkan anda membuat semua perubahan secara langsung dan melihat bagaimana perubahan itu mempengaruhi keseluruhan projek.

Harga kurungan: perisian ini bebas digunakan. Anda boleh memuat turunnya dari laman web rasmi dan juga semua sambungan yang ada.

Cuba Kurung Secara Percuma

Aptana Studio – IDE Pembangunan Web sumber terbuka

Aptana Studio - IDE Pembangunan Web sumber terbuka

Studio Aptana – adalah IDE pengembangan web yang kuat dan pantas. Platform sumber terbuka telah dibina semula. Ia kini menawarkan satu set fitur baru setelah versi Studio 3 terbaru diluncurkan. Sistem ini mempunyai lebih daripada 6,000 000 muat turun. Ia dirancang terutamanya untuk membolehkan pembangun membuat aplikasi web secepat mungkin.

 • Bantuan Pengekodan Komprehensif – perisian ini dilengkapi dengan alat pertolongan pertama pengkodan bersepadu untuk membantu HTML, CSS, PHP, dan JS.
 • Pengecas Built-In – ciri hebat untuk proses debug automatik. Sistem ini telah menggabungkan Ruby & Rails dan JavaScript debugger untuk mengesan dan menghilangkan kemungkinan titik putus.
 • IDE yang boleh disesuaikan – pengguna bebas menyesuaikan aplikasi IDE dan membuat ekosistem pembangunan yang berlaku dengan bantuan skrip dari daftar perintah khusus.

Harga Aptana Studio: perisian ini benar-benar percuma untuk digunakan.

Cuba Aptana Studio Secara Percuma

BlueGriffon – Editor HTML Moden dan Percuma

BlueGriffon - Editor HTML Moden dan Percuma

BlueGriffon – adalah platform premis drag-and-drop yang dibuat untuk membolehkan pereka web dan pembangun membuat dokumen PUB dan halaman web dari awal. Sistem ini menggunakan fungsi WYSIWYG. Lesen yang boleh dimuat turun mengandungi templat laman web, lembaran gaya, dan ciri lain.

 • Kemas kini Auto – anda tidak perlu menjaga kemas kini sistem. Semua ciri akan diubah setelah versi baru dilancarkan.
 • Halaman Pendaratan & Borang Web – pengguna akan dapat membuat borang mereka sendiri dari awal serta menggunakan templat halaman arahan yang sudah siap dan mengubah mockup.
 • Eksport import – sistem dilengkapi dengan ciri eksport / import kandungan untuk memuat turun templat dan elemen anda sendiri atau memuat naik fail halaman web.

Harga BlueGriffon: produk ini terdapat dalam dua lesen utama yang boleh dimuat turun dengan harga seumur hidup. Ia termasuk lesen Asas yang berharga $ 75 dolar dan lesen EPUB yang berharga $ 195. Perhatikan bahawa kos akhir tidak termasuk PPN yang akan ditebus semasa pembelian.

Cubalah BlueGriffon Secara Percuma

Apache NetBeans – Open Source IDE untuk Windows, Mac, Linux

Apache NetBeans - Open Source IDE untuk Windows, Mac, Linux

Apache NetBeans – adalah platform pembinaan laman web sumber terbuka yang membantu mengembangkan aplikasi mudah alih dan web. Ia dilengkapi dengan fungsi penyahpepijatan terpadu di samping pengurusan penyebaran, alat penyuntingan kod, dll. Sistem ini menyokong beberapa bahasa dan mempunyai antara muka pengembangan lanjutan.

 • Penyunting Kod Lanjutan – penyunting dapat mengetengahkan potongan kod sumber yang berbeza baik secara semantik dan sintaksis.
 • Aplikasi Berbilang Bahasa – NetBeans menawarkan templat siap pakai selain penyihir pengekodan, dan editor untuk mengembangkan aplikasi mudah alih dan desktop di Java, PHP, dan bahasa pengaturcaraan lain.
 • Pemalam – perisian dapat dikembangkan dengan bantuan plugin tersuai. Senarai add-on dan widget boleh didapati di portal plugin Apache NetBeans.

Harga Apache NetBeans: perisiannya adalah percuma untuk digunakan dan dimuat turun. Ini merujuk kepada bukan sahaja versi lama tetapi juga baru diperbaharui.

Cubalah Apache NetBeans Secara Percuma

openElement – Kuat & Penyunting intuitif

openElement - Penyunting Kuat & Intuitif

openElement – adalah platform web pelbagai guna. Ini membantu pemilik laman web untuk mengubah laman web mereka, menerapkan taktik pengoptimuman SEO yang berkesan, mengubah kod sumber, dan mengubah beberapa elemen laman web dengan penyunting kod yang kuat. Di samping itu, ia menyediakan instrumen pengurusan pangkalan data serta beberapa ciri berguna lain:

 • Teknologi Seret-dan-Jatuhkan – penyunting laman web dilengkapi dengan fungsi drag-and-drop bawaan yang menjadikan proses penyesuaian lebih mudah.
 • Reka bentuk responsif – buat laman web dan susun atur yang mesra telefon bimbit. Pratonton projek dari pelbagai peranti.
 • SEO – perisian memungkinkan untuk meminimumkan kod dan mengoptimumkan kandungan media (gambar dan video). Ini menghasilkan pengguna yang lebih berpengalaman dan kedudukan mesin pencari yang lebih tinggi.

openElement harga: pengguna boleh memuat turun perisian secara percuma tanpa caj atau bayaran pembaharuan.

Cuba openElement Secara Percuma

Pereka Web Google – Program untuk Windows, Mac, dan Linux

Pereka Web Google - Program untuk Windows, Mac, dan Linux

Pereka Web Google – adalah alat visual yang dikembangkan untuk pemula yang ingin bekerja secara visual tanpa benar-benar menyelami kod sumber. Platform ini sangat baik untuk merancang sepanduk iklan atau laman web HTML5 yang mudah. Walaupun tidak akan berfungsi untuk projek yang lebih besar, ia mungkin tetap berguna dengan mempertimbangkan ciri berikut.

 • Perisian Berdiri – Web Designer adalah produk Google yang berasingan yang benar-benar serasi dengan semua OS utama. Ia dapat digunakan dengan Windows, Mac atau Linux pada tingkat produktiviti yang sama.
 • Susun atur Bendalir – alat mudah untuk bekerja dengan dimensi elemen. Ini membolehkan anda menetapkan lebar, tinggi atau parameter lain dalam bentuk peratusan. Teknologi yang sama berlaku untuk kedudukan beberapa elemen.
 • Pengarang 3D – alat yang hebat untuk memeriksa bagaimana setiap elemen kelihatan dari semua sisi. Ciri ini sebenarnya membolehkan anda melihat elemen dalam 3D dari pelbagai sudut.

Harga Pembangun Web Google: program ini percuma untuk dimuat turun dan digunakan tanpa batasan.

Cuba Pereka Web Google Secara Percuma

TOWeb – Perisian Pembuatan Laman Web dan Kedai Dalam Talian yang Responsif

TOWeb - Perisian Pembuatan Laman Web dan Kedai Dalam Talian yang Responsif

TOWeb – adalah pembangun laman web ringkas yang direka khas untuk pemula. Perisian ini cukup mudah, yang merupakan kelebihan untuk bukan juruteknik. Untuk memulakan dan masuk dalam talian, anda hanya perlu memasangnya, pilih templat, tambahkan kandungan, dan siarkan. Di samping itu, pengguna akan menghargai beberapa tambahan yang berguna.

 • Laman Web Responsif – TOWeb memudahkan untuk membuat satu laman web HTML5 atau CSS3 yang akan berjalan dengan baik pada mana-mana peranti mudah alih. Sistem ini dilengkapi dengan pendekatan RWD bersepadu yang meningkatkan aksesibiliti mudah alih.
 • Templat Percuma – pilih mana-mana templat percuma yang boleh digunakan di sini sekarang atau diubah sebelum penyebaran. Setiap susun atur dapat disesuaikan dengan bantuan teknologi WYSIWYG.
 • Fungsi eCommerce – sistem ini menawarkan beberapa pilihan asas untuk membuat kedai digital anda dan mula menjual dalam talian tanpa konfigurasi yang kompleks. Cukup tambahkan keranjang belanja, paparkan produk, dan satukan salah satu pilihan pembayaran yang ada.

Harga TOWeb: platform ini menawarkan tiga rancangan berbayar selain pakej percuma. Harga untuk pelan kemasukan bermula dari $ 49 setiap lesen sementara pakej yang paling maju dengan fungsi eCommerce akan dikenakan biaya $ 199 setiap lesen.

Cuba TOWeb Secara Percuma

CoffeeCup – Alat Reka Bentuk Web Responsif dan Perisian HTML

CoffeeCup - Alat Reka Bentuk Web Responsif dan Perisian HTML

Cawan kopi – adalah veteran yang terbukti di arena bangunan laman web. Perisian ini mula dilancarkan pada tahun 1996. Ribuan pemilik laman web menggunakan perisian untuk membuat projek mesra mudah alih dengan mudah. Walaupun sistemnya kelihatan agak ketinggalan zaman dan juga beberapa templatnya, mungkin masih merupakan alternatif yang lebih murah untuk Dreamweaver dengan mempertimbangkan beberapa ciri-cirinya.

 • Teknologi maju – perisian dilengkapi dengan sokongan untuk HTML5 dan CSS3 yang membolehkan anda membuat halaman responsif yang berjalan dengan baik di pelbagai peranti.
 • Tema Responsif – CoffeeCup mempunyai kedai temanya sendiri dengan templat responsif. Walaupun beberapa susun atur kelihatan agak kuno, anda mungkin menemui beberapa pilihan baik yang boleh digunakan secara percuma. Beberapa templat dibayar, jadi perhatikan harganya ketika melihat semua tema.
 • Stor aplikasi – pengguna boleh mendapatkan aplikasi tambahan termasuk Pembentuk Bentuk, pereka e-mel responsif atau bahkan pembangun Bootstrap. Berita buruknya ialah semua aplikasi dibayar.

Harga CoffeeCup: pengguna boleh memuat turun lesen berasingan untuk Mac dan Windows. Harganya sama dan bermula pada $ 199 setiap lesen. Apabila kita mengatakan “bermula”, kita bermaksud bahawa anda mungkin perlu membayar tambahan untuk beberapa tema dan aplikasi yang tersedia di kedai tempatan.

Cuba CoffeeCup Secara Percuma

Web Ekspresi Microsoft – Alat Profesional yang lengkap

Web Ekspresi Microsoft - Alat Profesional yang lengkap

Web Ekspresi Microsoft – adalah alat reka bentuk web profesional yang dikembangkan untuk pengguna berpengalaman. Ia berfungsi dengan baik untuk membuat laman web dari tanah dengan menggunakan teknologi pembangunan terkini. Perisian yang boleh dimuat turun dilengkapi dengan sokongan pelbagai bahasa, versi percuma untuk menguji sistem, dan pelbagai ciri tambahan.

 • Pelbagai Bahasa Pengaturcaraan – Web Ekspresi akan berfungsi sama ada anda membina laman web dan halaman menggunakan HTML, JavaScript, PHP, CSS atau bahasa pengaturcaraan lain. Sistem ini memenuhi semua standard teknikal yang diperlukan.
 • Kelenturan – platform dapat disatukan dengan mudah dengan produk Microsoft lain termasuk Visual dan Expression Studio.
 • Sokongan Komprehensif – walaupun Web Ekspresi hampir sama dengan Dreamweaver, melompat ke perisian baru hampir tidak akan menyusahkan. Anda akan menemui pusat maklumat besar dengan dokumentasi, perincian, tutorial, panduan, dan sumber lain untuk memanfaatkan sepenuhnya perisian.

Harga Web Microsoft Expression: sama seperti Dreamweaver, Expression Web adalah bahagian dari kit produk Microsoft. Ia boleh dibeli secara berasingan dengan harga $ 299 atau bersama dengan semua Microsoft Studios lain dengan harga $ 599. Seperti yang telah kami sebutkan sebelumnya, ada lesen percuma. Tetapi ia datang tanpa sokongan.

Cuba Microsoft Expression Web Secara Percuma

Soalan Lazim

Adakah masih ada yang menggunakan Dreamweaver?

Jumlah pengguna Dreamweaver menurun secara drastik. Sistem ini sangat bertarikh walaupun beberapa pengguna yang berdedikasi masih dapat menggunakannya.

Adakah Dreamweaver usang?

Ya betul. Walaupun platform baru mendapat teknologi pembangunan yang maju, Dreamweaver nampaknya terjebak pada tahap yang sama.

Adakah terdapat versi Dreamweaver percuma?

Tidak, tidak ada. Anda hanya boleh membelinya sebagai perisian berasingan atau sebagai sebahagian daripada pakej produk Adobe. Walau bagaimanapun, terdapat percubaan percuma selama 7 hari.

Apa yang boleh saya gunakan dan bukannya Dreamweaver?

Itu bergantung pada latar belakang dan matlamat teknikal anda. Pemula akan menghargai Wix atau WordPress sebagai penyelesaian yang lebih mudah dan fleksibel sementara peminat setia akan menyukai Microsoft Expression Web yang percuma dan umumnya serupa dengan Dreamweaver.

Bolehkah saya menggunakan Dreamweaver tanpa pengekodan?

Ya awak boleh. Tetapi faedah perisian utama adalah kebebasan reka bentuk web sepenuhnya yang hanya dapat dilaksanakan dengan bantuan pengekodan dan pengaturcaraan. Jika tidak, tidak ada gunanya menggunakannya.

Adakah Dreamweaver adalah WYSIWYG?

Tidak, ia bukan. Dreamweaver terutamanya adalah penyunting kod dengan sedikit petunjuk mengenai fungsi WYSIWYG.

Kesimpulannya

Adobe Dreamweaver adalah perisian pembinaan web yang pernah sangat popular. Tetapi teknologi berkembang pesat. Beberapa pembangun laman web baru muncul dengan fungsi yang lebih maju dan fleksibiliti yang ditingkatkan.

Mereka menawarkan templat dan alat reka bentuk terkini selain pelbagai fitur penyesuaian yang tidak dimiliki Dreamweaver. Soalan utama di sini “Adakah itu benar-benar bernilai wang itu?”. Sudah tentu tidak. Sekiranya anda berada di tahap memilih platform, lebih baik anda memilih alat yang sesuai dengan latar belakang teknikal dan matlamat projek anda.

Buat laman web secara percuma

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map