Alternatif Aliran Web

Alternatif Aliran Web


Aliran Web – adalah platform terkenal, yang mensasarkan pereka web profesional dan pembangun. Sistem ini menyediakan satu set fitur yang luas, yang merangkumi pelbagai pilihan penyesuaian dan penyesuaian reka bentuk, integrasi hebat, alat tambah dan alat promosi laman web.

Yang harus anda ketahui, bagaimanapun, adalah bahawa perkhidmatan ini dilengkapi dengan struktur dan alat reka bentuk web yang rumit yang mungkin kelihatan agak membingungkan dan rumit untuk pemula, yang tidak mempunyai kemahiran teknikal dan latar belakang reka bentuk web. Dalam hal ini, Aliran Web agak menyerupai Sistem Pengurusan Kandungan yang memerlukan kesedaran yang lebih mendalam mengenai nuansa reka bentuk web. Atas sebab ini, banyak pengguna mula mencari alternatif Aliran Web yang lebih ringkas yang direka untuk orang yang tidak mempunyai kemahiran pengembangan web atau pengkodan.

Terlepas dari sebab anda perlu mencari alternatif Aliran Web yang sesuai, anda mesti mengetahui perkhidmatan yang mungkin menjadi pengganti platform ini. Ini kerana anda harus mengetahui titik kuat dan lemah setiap sistem yang berpotensi anda gunakan untuk proses pembangunan laman web anda.

Alternatif Aliran Web Terbaik

Andaikan, anda telah memutuskan untuk beralih dari Aliran Web ke alternatif yang lebih mudah dan intuitif, yang merangkumi fleksibiliti, fungsi maju dan kemampuan yang terjangkau. Perkhidmatan mana yang lebih baik untuk tujuan ini? Manakah dari mereka yang dapat menyediakan set fitur lengkap untuk memenuhi jumlah keperluan pengembangan web yang berlaku?

Dalam penyelidikan ini, kami telah memeriksa platform paling popular yang boleh anda gunakan dan bukannya Aliran Web, bergantung pada tugas reka bentuk web yang telah anda tetapkan. Oleh itu, kami akan mengkaji penyelesaian all-in-one serta sistem khusus untuk mengenal pasti perangkapnya serta ciri penting yang menjadikan platform ini sebagai pengganti Aliran Web terbaik.

1. Wix

Laman utama Wix

Wix – adalah alternatif terbaik untuk Aliran Web. Ini telah membuat nama yang hebat untuk dirinya sendiri dengan berjuta-juta laman web yang indah di Web Global. Ia terbukti menjadi alat pembinaan laman web yang mudah dan berkesan untuk pengguna tanpa pengkodan atau latar belakang reka bentuk web.

Wix memberikan fleksibiliti yang cukup untuk menangani sebarang jenis laman web. Pengguna dapat memanfaatkan antarmuka intuitif dan alat penyuntingan selain berbagai pilihan templat yang dioptimumkan untuk mudah alih, koleksi widget dan tambahan yang besar, kemampuan integrasi dan banyak lagi.

Jenis Laman Web Yang Wix Baik untuk?

Wix membolehkan anda membina apa sahaja jenis laman web. Ini memberikan pilihan templat siap pakai yang tidak berkesudahan dari lebih dari 70 kategori yang berbeza termasuk eCommerce, blog, laman web perniagaan, dll..

Anda boleh menggunakan platform untuk membuat portfolio profesional menampilkan gambar berkualiti tinggi yang pastinya menarik perhatian bakal pelanggan. Wix adalah pilihan yang baik untuk halaman arahan atau laman web satu halaman. Platform ini mempunyai ciri eCommerce yang mencukupi untuk membina, mengurus, dan mempromosikan kedai digital sederhana. Perisian berasaskan AI menjadikan proses pembinaan lebih mudah. Ia meminta pengguna beberapa soalan mudah dan membuat templat tersuai berdasarkan jawapan dan pilihan.

Wix mempunyai ciri blog yang hebat bagi mereka yang ingin bercakap banyak di web global. Pengguna dapat membuat platform blog yang hebat dan menerapkan tetapan SEO yang tersedia untuk menjangkau khalayak yang lebih luas dan mendapatkan laman web ke peringkat mesin pencari yang lebih tinggi.

Mengapa Wix adalah Alternatif yang Lebih Baik untuk Aliran Web?

Platform ini memberikan banyak pilihan ciri berguna selain kesederhanaannya:

 • Alat Penyuntingan Ringkas – Wix direka untuk pemula. Ini bermaksud bahawa anda boleh membina dan menerbitkan sebarang jenis laman web dalam beberapa jam tanpa kemahiran khas terima kasih kepada WYSIWYG Website Editor. Ini memungkinkan anda mengendalikan setiap proses bangunan serta menambahkan kandungan dan fail media menggunakan fitur drag-and-drop.
 • Templat yang Dioptimumkan untuk Mudah Alih – Pilihan templat mesra mudah alih tersedia untuk pengguna. Pengguna hanya boleh memilih tema dari kategori tertentu dan mula mengedit.
 • Wix ADI – Kecerdasan Buatan menjadikan proses pembinaan laman web lebih mudah daripada sebelumnya. Alat Wix ADI akan memilih templat dan menyusun kandungan sesuai dengan pilihan dan matlamat anda.
 • Reka bentuk – Wix memudahkan untuk menggabungkan alat tambahan seperti kesan visual. Selain itu, anda boleh bereksperimen dengan Wix Code sekiranya anda mempunyai sekurang-kurangnya kemahiran pengkodan asas untuk menghasilkan reka bentuk laman web yang unik dan menonjol dari pesaing.
 • Kelenturan dan Keistimewaan – Platform ini mempunyai App Store sendiri dengan widget dan add-on yang tidak berkesudahan dari ciri eCommerce dan SEO seperti SEO Wizard yang akan menawarkan pan SEO terunggul untuk laman web tertentu kepada blog dan alat pemasaran yang kuat.

Wix mempunyai rancangan percuma yang bagus untuk menguji sistem. Ia akan sangat berguna bila anda mahu memeriksa semua alat yang ada secara percuma. Namun, tidak cukup untuk membina laman web yang kukuh. Anda harus memulakan dengan kilang Combo dengan harga $ 8.50 sebulan. Pakej berbayar dilengkapi dengan nama domain percuma yang sudah termasuk dalam harga selain hosting, keselamatan SSL, sokongan pelanggan, dan banyak lagi.

Cuba Wix Sekarang

2. WordPress

Pembina laman web WordPress

WordPress – adalah penyelesaian yang paling sesuai jika anda ingin menggunakan CMS sebagai ganti Webflow. Ini adalah Sistem Pengurusan Kandungan yang hebat di dunia, yang tidak memerlukan persembahan kerana fleksibiliti, alat penyesuaian reka bentuk canggih dan pilihan integrasi yang luas.

Perkhidmatan ini merangkumi spektrum keperluan reka bentuk web yang luas, menyediakan rangkaian fitur yang kaya, kedalaman penyesuaian laman web yang mengagumkan dan banyaknya plugin yang memungkinkan untuk mengungkapkan fungsinya dengan kelebihan.

Apa Jenis Laman Web yang Baik untuk WordPress?

Selain daripada blog berkualiti tinggi dan berfungsi, yang merupakan pengkhususan WordPress utama, anda juga boleh melancarkan laman web syarikat, halaman arahan, portfolio, portal web dan juga laman web eCommerce dengan WordPress. Sebenarnya, apa sahaja jenis laman web yang anda perlukan, anda akan mendapat peluasan, pemalam atau tambahan untuk mencapai objektif ini.

Jumlah peluasan ini terus meningkat, sementara sistem itu sendiri diperbarui secara berkala untuk menampilkan pilihan integrasi, fungsi, fleksibilitas dan kebebasan penyesuaian reka bentuk. Semua projek berasaskan WordPress dioptimumkan SEO, yang bermaksud bahawa peluang mereka untuk mendapat kedudukan tinggi dalam mesin pencari adalah cukup tinggi.

Mengapa WordPress Alternatif Lebih Baik untuk Aliran Web?

Sistem ini menonjol dari orang ramai kerana set ciri yang luar biasa dan pilihan integrasi kelas atas. Mari kita lihat beberapa dari mereka sekarang:

 • Pilihan Hosting – Sistem ini tidak menawarkan hosting yang bersepadu namun memungkinkan untuk memilih penyedia hosting pilihan anda. Terserah anda untuk menentukan platform apa yang boleh anda percayai dengan laman web anda. Begitu juga, terpulang kepada anda untuk memilih nama domain pilihan untuk projek anda untuk menonjolkan populariti laman web dan jenama anda. Ngomong-ngomong, proses memilih domain dan memasang laman web di hosting pilihan anda adalah cepat dan bebas dari masalah.
 • Integrasi Plugin – WordPress membolehkan memilih antara banyak plugin berkualiti untuk prestasi dan promosi laman web tambahan. Semasa melayari laman web, anda mungkin menemui plugin untuk pengoptimuman SEO, perlindungan anti-spam, penggunaan eCommerce, pembuatan peta laman, transliterasi tajuk dan banyak lagi. Pilihannya bergantung secara intuitif pada jenis dan pengkhususan laman web anda.
 • Penyunting Kod Bersepadu – Pengguna yang berpengalaman dapat menggunakan kod HTML, PHP dan CSS, memasukkannya ke dalam projek mereka untuk prestasi maksimum. Ini adalah kaedah terbaik untuk menyesuaikan laman web anda secara mendalam, menyatukan blok kandungan atau widget, mengganti komen yang ada dengan aplikasi luaran dan yang tidak.
 • Templat – Koleksi templat WordPress sangat mengagumkan dan pada masa ini merangkumi ribuan tema yang terdapat dalam sistem dan di web. Reka bentuknya percuma dan berbayar dan anda hanya boleh membuat pilihan yang tepat.
 • Komuniti yang kuat – WordPress mempunyai salah satu komuniti paling luar biasa, luas dan menyokong di luar sana yang akan memberi anda segala jenis bantuan yang diperlukan untuk memulakan, mengurus dan mempromosikan projek yang berkualiti.

WordPress adalah sistem yang sepenuhnya percuma. Ini bermakna anda boleh memuat turun dan memasangnya tanpa sebarang kos. Namun, ingatlah bahawa anda tidak akan dapat membeli tanpa membeli plugin, templat, nama domain dan hosting. Kos elemen ini berbeza dengan penyedia hosting dan rancangan yang akan anda jalankan (Bluehost adalah pilihan terbaik di sini, pelan termurah yang merangkumi $ 3,95 / bln sahaja), kerumitan reka bentuk yang akan anda pilih (pelan berbayar berharga dari $ 25 hingga $ 300), nama domain dan parameter penting lain.

Cuba WordPress Sekarang

3. Shopify

Shopify perisian eCommerce

Shopify – lebih baik daripada Webflow jika anda memilih laman web eCommerce. Sistem ini adalah pilihan yang wajar bagi pengguna, yang ingin memulakan kedai dalam talian mereka sendiri untuk menjual produk digital atau fizikal.

Dengan Shopify, anda mendapat akses ke pelbagai ciri dan alat yang diperlukan untuk memulakan, mengurus, mengemas kini dan mempromosikan laman web eCommerce yang lengkap. Perisian ini membolehkan anda melancarkan kedai laman web yang dilengkapi dengan beratus-ratus produk yang tersenarai dalam koleksi khusus dan banyak alat pemasaran dan promosi web. Platform ini membolehkan anda menyesuaikan parameter penghantaran, percukaian dan pembayaran, memastikan keselamatan terbaik dari semua langkah proses membeli-belah.

Apa Jenis Laman Web yang Sesuai untuk Shopify?

Satu-satunya jenis laman web yang boleh anda lancarkan dan urus dengan berkesan dengan Shopify adalah kedai dalam talian. Tidak ada yang buruk mengenai perkara itu. Ini semua mengenai pengkhususan khusus platform, yang dibina dengan mempertimbangkan orientasi reka bentuk web e-commerce.

Semasa bekerja dengan Shopify, anda boleh mendirikan kedai dalam talian berskala besar, bahkan jika tidak ada pasar raya besar. Ini adalah tempat, di mana anda akan dapat menjual pelbagai jenis produk (baik fizikal dan digital), membuat dan mengatur galeri produk yang mengagumkan dengan pelbagai parameter yang diberikan kepada mereka, menetapkan kriteria penyesuaian reka bentuk, promosi dan ciri pemasaran dll..

Mengapa Shopify Alternatif Lebih Baik untuk Aliran Web?

Shopify cemerlang dari segi fungsi. Platform ini memberikan sekumpulan fitur yang menakjubkan yang merangkumi pelbagai keperluan pemasaran, promosi laman web dan belanja. Berikut adalah senarai ciri yang menjadikan Shopify mengatasi pesaingnya:

 • Pilihan Integrasi dan Penyegerakan yang Hebat – Sistem ini secara efektif menyegerakkan dan menyatu dengan aplikasi dan pelanjutan pihak ketiga (ini termasuk Quickbooks, Xero, Amazon Marketplace, eBay dan banyak lagi).
 • Tetapan Paparan Produk – Terpulang kepada anda untuk membuat dan menambahkan galeri produk, menyesuaikan pilihan paparan, memberikan ciri kepada mereka, menggunakan ciri import / eksport fail CSV, membuat tingkap pertunjukan dll. Shopify juga menawarkan fitur Augmented Reality, yang menyediakan gambar 3D produk yang ditawarkan untuk dijual, dengan demikian, menggambarkan ciri khas mereka secara terperinci dan menyumbang kepada peningkatan hiburan pengguna.
 • Ciri Khusus e-Komersial – Perisian ini memungkinkan untuk mengatur dan mengurus ciri eCommerce. Ini termasuk sokongan pelbagai saluran (platform perdagangan, akaun rangkaian sosial), pemulihan pembayaran yang ditinggalkan, Pensijilan SSL, Perlindungan Anti-Penipuan untuk maklumat peribadi dan pembayaran, Pengenalan Kod Kedai, sokongan pelbagai bahasa.
 • Ciri Pemasaran – Dengan Shopify, anda dapat menggunakan pelbagai alat pemasaran yang menambah proses penjualan yang efektif. Ini termasuk perisian POS, peluang untuk melihat dan menyusun profil pelanggan, mengunjungi dan memilih aplikasi dan tambahan dari Shopify App Store, menggunakan aplikasi mudah alih Shopify Ping untuk dapat menguruskan kedai web anda dari lokasi mana pun, pilihan yang memungkinkan anda memperkenalkan potongan harga dan tawaran istimewa, prosedur pembayaran dinamik serta ciri runcit canggih. Perisian ini juga menawarkan Shopify Tap yang baru & Chip Reader – ciri pemasaran yang memungkinkan melakukan pembayaran “ketuk” melalui aplikasi Google atau Apple Pay.

Shopify mempunyai percubaan percuma yang berlangsung selama 14 hari. Sebaik sahaja tempoh ujian berakhir, anda boleh meningkatkan ke salah satu langganan berbayar – Lite, Basic Shopify, Shopify dan Advanced Shopify. Kos rancangan bermula dengan $ 9 / bln untuk mencapai $ 299 / bln. Kos langganan akhirnya bergantung pada set ciri, syarat, alat dan perkhidmatan yang disertakan.

Cuba Shopify Sekarang

4. uKit

laman utama uKit

uKit – adalah alternatif aliran Web termurah. Dibangunkan sebagai perisian DIY yang sederhana, uKit menggunakan teknologi terkini untuk membuat laman web untuk perniagaan kecil. Ia menawarkan pilihan templat responsif yang tampan digabungkan dengan instrumen untuk membuat kandungan dari awal dan mengurus laman web identiti digital.

Apakah Jenis Laman Web yang Boleh Dibangunkan dengan uKit?

Sama seperti Wix, misi utama uKit untuk membantu pemula membina laman web yang kukuh dari awal. Tidak memerlukan kemahiran pengekodan atau pengaturcaraan khas. Pengguna hanya perlu log masuk, memilih templat, mengeditnya, menambah kandungan, dan menerbitkan laman web yang siap digunakan.

uKit direka untuk membantu anda membina kedai web kecil, laman web untuk perniagaan kecil, laman satu halaman, kad perniagaan, halaman arahan, dll. Anda boleh menambahkan beberapa foto berkualiti tinggi untuk membuat portfolio profesional atau melancarkan blog peribadi.

Integrasi CRM dan fungsi eCommerce menjadikan platform sebagai pilihan yang baik untuk laman web eCommerce kecil. Pengguna boleh datang dengan kedai digital kecil dan mendapat keuntungan dari alat penjejakan penjualan dan pengurusan produk.

Apa yang Menjadikan uKit Alternatif Aliran Web yang Lebih Baik?

Mari kita lihat semua ciri utama yang menjadikan uKit pilihan yang lebih baik untuk bukan juruteknik:

 • Templat Respons Mudah Alih – Walaupun uKit adalah pembangun laman web serbaguna, ia memberikan pilihan templat responsif mudah alih yang berbeza termasuk kedai digital kecil yang siap digunakan, templat satu halaman, dll..
 • Pratonton Laman Web Mudah Alih – Ciri hebat untuk melihat bagaimana laman web anda akan kelihatan pada pelbagai jenis peranti mudah alih. Pengguna bukan sahaja dapat melihat pratonton tetapi juga mengedit beberapa bahagian dan blok laman web, menyembunyikan atau memaparkannya bila diperlukan.
 • Fungsi Drag-and-Drop – Editor platform memudahkan kerja dengan jenis kandungan apa pun. Anda boleh mengatur struktur halaman serta menguruskan bahagian, teks atau fail media.
 • Fungsi eCommerce – uKit memungkinkan pengguna membangun kedai digital kecil dan menyediakan alat untuk menguruskan produk, melaksanakan fungsi “tambah ke troli”, mengedit deskripsi produk dan gambar.
 • Ciri Penyumberan Luar – Pembangun laman web membolehkan anda berkolaborasi dengan mudah dengan pembangun web pihak ketiga dan syarikat untuk bekerja di laman web menggunakan ciri Akses Pembangun.

Anda boleh mencuba semua fungsi uKit yang tersedia secara percuma. Perisian ini mempunyai tempoh 14 percubaan. Pada masa yang sama, rancangan berbayarnya kelihatan seperti murah. Pelan Premium berharga $ 4 sebulan dan cukup untuk membuat laman web profesional atau kad perniagaan. Sekiranya anda mahukan lebih banyak ciri untuk membina laman web eCommerce, anda boleh memilih pelan lanjutan berharga $ 12 / bulan.

Cuba uKit Sekarang

Garisan bawah

Aliran Web semestinya perlu diberi perhatian kerana pelbagai ciri, alat penyuntingan dan reka bentuk yang kuat, integrasi dan tambahan. Ia contoh laman web langsung memberikan bukti terbaik penyataan ini. Walau bagaimanapun, platform ini terutama tertumpu pada pereka dan penyunting web profesional. Pemula tidak akan dapat mengetahui bagaimana sistem ini berfungsi kerana kerumitannya. Di sinilah platform pembinaan laman web all-in-one dan khusus dapat membantu.

Alternatif Aliran Web TOP:

WixWix – adalah alternatif aliran Web terbaik. Pembangun laman web memungkinkan untuk membuat laman web yang menarik, menarik dan berfungsi walaupun untuk pemula. Anda tidak perlu risau tentang kemahiran pengekodan atau pilihan hosting, semasa menggunakan perkhidmatan untuk keperluan reka bentuk web peribadi atau perniagaan anda. Wix.com

WordPressWordPress – adalah pengganti CMS terbaik untuk Webflow. Sistem ini menyediakan pilihan integrasi lanjutan yang mempengaruhi hasil pembangunan laman web. Walaupun rumit, ia masih boleh diterokai dan digunakan oleh pakar dan pemula web – meluangkan sedikit masa untuk menguasai sistem. WordPress.org

ShopifyShopify – adalah alternatif eCommerce terbaik untuk Webflow, yang berfungsi hebat untuk pengguna yang bersedia memulakan dan menguruskan kedai web yang berkualiti. Sistem ini dilengkapi dengan templat berkualiti tinggi, alat penyesuaian canggih dan banyak fitur pemasaran, pengembangan laman web dan promosi. Shopify.com

uKituKit – adalah pengganti Aliran Web termurah, yang terutama tertumpu pada pengembangan laman web perniagaan kecil dan sederhana. Ini adalah penyelesaian yang berpatutan untuk semua kategori pengguna, yang menarik perhatian semua orang dengan kemudahan penggunaan, harga dan harga yang berpatutan. uKit.com

Semua sistem yang disenaraikan di atas serta beberapa perkhidmatan popular lain seperti Adobe Muse, Ruang Squarespace atau Webydo boleh dianggap sebagai alternatif aliran Web yang layak. Walau bagaimanapun, pilihan terakhir bergantung pada kemahiran reka bentuk web anda dan hasil yang anda harapkan dapat diperoleh pada akhir proses pembangunan web. Sekiranya anda mempunyai masa dan anggaran untuk melabur dalam proses reka bentuk web, luangkan masa anda untuk menguji mereka yang memenuhi kehendak anda..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map