Alternatif dan Pesaing Ecwid

Alternatif dan Pesaing Ecwid


Ecwid – adalah platform yang pelbagai yang direka untuk memenuhi keperluan pedagang. Ia hadir sebagai perisian berasaskan web yang memberikan dua pilihan utama. Pertama sekali, pengguna dapat memanfaatkan sepenuhnya pembangun laman web terbina dalam dan mengembangkan kedai digital mereka sendiri dari awal. Kedua, plugin Ecwid eCommerce memungkinkan untuk mengintegrasikan kedai dalam talian yang lengkap dengan laman web yang ada.

Sistem ini menawarkan pelbagai alat penjualan dan promosi. Penyunting laman web menggunakan fungsi drag-and-drop menjadikannya mudah untuk membuat reka bentuk atau struktur halaman tanpa kemahiran pengekodan. Berita buruknya ialah Ecwid hanya baik untuk peniaga kecil dan sederhana. Itu tidak membawa instrumen eCommerce yang mencukupi untuk meningkatkan penjualan dan jenama anda.

Pengguna perlu menggunakan ciri penyesuaian terhad, sistem pengurusan produk yang cukup kompleks, dan rancangan yang cukup mahal. Atas sebab ini, kami telah menjalankan senarai platform berorientasikan eCommerce yang dipercayai itu mungkin alternatif yang lebih baik untuk Ecwid dengan lebih banyak kaedah untuk mengembangkan perniagaan dalam talian anda.

Alternatif Terbaik untuk Ecwid:

 1. Shopify – Penyelesaian Perdagangan Semua Dalam Satu
 2. Wix – Pembina Laman Web e-Dagang e-Komersial Terbaik
 3. WooCommerce – eCommerce Untuk WordPress
 4. Squarespace – Alternatif eCommerce Mudah untuk Ecwid
 5. Weebly – Alternatif Ecwid untuk Laman Web eCommerce

Shopify – Penyelesaian Perdagangan Semua Dalam Satu

Shopify - Penyelesaian Perdagangan Semua Dalam Satu

Shopify – adalah perisian eCommerce yang terkenal di dunia yang tidak memerlukan persembahan sama sekali. Seperti Ecwid, ini adalah perkhidmatan khusus, yang menjadi tumpuan utama pembangunan dan pengurusan kedai dalam talian kecil-besar. Ia mempunyai semua yang mungkin diperlukan oleh penjual untuk memanfaatkan khasiat penjualan laman web tersebut. Berikut adalah sorotan utama platform:

 • Templat eCommerce responsif. Pada mulanya berorientasi pada pengembangan kedai dalam talian, perisian ini menawarkan galeri templat kaya dengan tema eCommerce responsif percuma dan berbayar serta alat penyesuaian reka bentuk serba boleh.
 • Butang Beli. Shopify membolehkan mengintegrasikan Butang Beli ke laman web atau laman Facebook yang ada untuk membolehkan pelanggan membeli dari anda.
 • Perisian Titik Jualan. Perkhidmatan ini dilengkapi dengan ciri POS canggih untuk membolehkan pengusaha menjual produk mereka dalam mod dalam talian dan luar talian untuk memaksimumkan keuntungan mereka.
 • Penyegerakan Marketplace Amazon. Sekiranya anda mempunyai pengalaman berjaya dalam perdagangan di Amazon, anda boleh menyegerakkan akaun anda dengan yang ada di Shopify untuk meningkatkan asas pelanggan dengan berkesan dan meningkatkan jumlah penjualan.
 • Kod kedai. Tersedia secara percuma di Shopify App Store, fitur ini menjadikan belanja mudah alih lebih mudah dengan menggunakan kod QR produk yang memberikan maklumat lengkap tentangnya.
 • Siaran langsung. Ciri ini memungkinkan untuk melihat statistik akaun anda (kadar penukaran, jumlah jualan, maklumat pesanan dan status, maklumat mengenai pelawat, jumlah halaman yang dilihat oleh pelanggan, dll.) dalam mod masa nyata untuk mengesan produktiviti kedai dalam talian anda, trend pelanggan, dan aspek pemasaran dan penjualan lain yang terkenal.
 • Pemulihan Pemeriksaan Terbengkalai. Shopify membantu anda meningkatkan penjualan produk anda dengan mengirim e-mel automatik kepada pelanggan, yang belum menyelesaikan pembelian dan meninggalkan troli membeli-belah mereka atas sebab tertentu.
 • Realiti Bertambah. Ciri ini meningkatkan keberkesanan proses membeli-belah dalam talian dengan memberikan sentuhan interaktif (pelanggan anda akan dapat melihat gambar produk dalam mod 3D untuk mengetahui ciri terperinci mereka dan memeriksanya dari pelbagai sisi).

Harga Shopify: Shopify tidak mempunyai rancangan percuma, malah menawarkan empat pilihan berbayar. Kos rancangan bermula dengan $ 9 / bln untuk langganan termurah dan mencecah $ 299 / bln untuk rancangan yang paling mahal. Perisian ini tidak mengenakan sebarang bayaran untuk transaksi yang dilakukan di dalam sistem namun ia mempunyai kadar komisen untuk pembayaran kad kredit.

Cuba Shopify secara percuma

Wix – Pembina Laman Web e-Dagang e-Komersial Terbaik

Wix - Pembina Laman Web e-Dagang e-Komersial Terbaik

Wix – adalah alternatif Ecwid yang paling mudah, yang merupakan penyelesaian all-in-one untuk membuat pelbagai jenis laman web, termasuk kedai dalam talian. Wix ringkas, intuitif dan sesuai untuk semua kategori pengguna, tanpa mengira kadar kepakaran dan kemahiran. Penyunting visualnya memungkinkan untuk mengawal semua langkah proses reka bentuk web, sementara ciri drag-and-drop mengurangkan masa pengembangan (lihat contoh eCommerce Wix sebenar). Kelebihan utama pembangun laman web disenaraikan di bawah:

 • Serbaguna Templat eCommerce Mudah Alih Mudah Alih. Pembangun laman web mempunyai pilihan templat eCommerce yang mengagumkan dan sekumpulan alat penyesuaian, yang memastikan proses pembinaan web yang selamat dan selesa.
 • Pengurusan Kedai Dalam Talian yang Sederhana. Apa sahaja kedai yang anda buat dengan sistem, anda akan mudah menyesuaikannya, mengesan butiran dan status pesanan, menguruskan senarai inventori, menetapkan parameter dan ciri produk, menunjukkan jumlah stok mereka, menghantar surat keluar ShoutOut kepada pelanggan, dll..
 • Pilihan Pembayaran Selamat. Wix memastikan keselamatan terbaik dari setiap transaksi yang dibuat dan memungkinkan untuk memilih antara pilihan pembayaran yang berbeza, termasuk PayPal, kad kredit, dan yang tidak. Terserah anda untuk menetapkan cukai, harga, syarat pengiriman, dan panduan untuk membuat pelanggan merasa aman dengan wang dan maklumat sulit mereka.
 • Galeri Produk. Dengan Wix, anda dapat mempamerkan produk dan ciri-ciri mereka dengan memuat naik foto mereka dan membuat galeri gambar secara langsung di laman web.

Harga Wix: perisian mempunyai rancangan percuma tanpa had, yang bagus untuk pemula yang tidak mahu membayar terlebih dahulu tanpa memahami bagaimana sistem ini berfungsi. Walau bagaimanapun, langganan percuma tidak mencukupi walaupun untuk laman web berasaskan kandungan tidak menyebutkan kedai digital. Nasib baik, Wix mempunyai kit berasingan untuk peniaga dan pemilik perniagaan. Pelan Business Basic adalah $ 23 sebulan dengan peluang untuk menetapkan pembayaran dalam talian dan mula menjual produk. Apabila kedai anda berkembang, anda boleh beralih ke rancangan Business Unlimited atau Business VIP yang masing-masing berharga $ 27 dan $ 49.

Cuba Wix secara Percuma

WooCommerce – eCommerce Untuk WordPress

WooCommerce - eCommerce Untuk WordPress

WooCommerce – adalah platform e-dagang terbuka yang dibina untuk WordPress pengguna. Ia tersedia sebagai plugin percuma yang mudah disusun dan dijalankan. Ia memberikan pelbagai alat pengurusan produk, integrasi bawaan, dan peluasan premium untuk meningkatkan pendapatan, memperoleh pengguna, meningkatkan penukaran, dan lain-lain. Walaupun ia tidak membolehkan anda membuat kedai dari tempat kosong, ia adalah penyelesaian yang lebih baik apabila dipasangkan dengan mana-mana tema WordPress eCommerce.

Ciri utama WooCommerce adalah seperti berikut:

 • Panel Kawalan Intuitif – dari saat anda memulakan dengan pemalam ke penyuntingan halaman produk, WooCommerce kelihatan agak sederhana. Untuk menyediakan plugin, ikuti panduan cadangan awal, buat halaman baru, edit kandungan dengan cara yang sama anda melakukannya dalam artikel WordPress yang lain. Beberapa ciri bawaan seperti pilihan pembayaran diaktifkan secara lalai. Anda hanya perlu memilih yang disukai dalam tetapan pemalam.
 • Ciri-ciri terbina dalam – plugin dilengkapi dengan sokongan untuk pelbagai mata wang dan pintu masuk pembayaran. Anda juga bebas menguruskan kadar dan keperluan penghantaran, pengiraan cukai, dan bijih.
 • Pengurusan produk – pengguna bebas mengedit semua bidang utama di halaman produk. Ini tidak hanya merangkumi deskripsi item, tajuk, dan gambar, tetapi juga tag meta SEO, kategori produk, dan sebagainya.
 • Sambungan – sementara anda seharusnya menggunakan WooCommerce dengan tema WordPress, anda akan mendapat akses ke plugin lain yang melayani eCommerce dan keperluan lain. Mereka termasuk perkhidmatan pemasaran e-mel SEO widget, sepanduk iklan, promosi, dan lain-lain. Selain itu, WooCommerce dilengkapi dengan satu set peluasan dan integrasi tersuai. Anda boleh menyambungkan PayPal atau Stripe, menambah ciri Pemesanan WooCommerce, memberikan akses Keahlian kepada rakan sepasukan yang lain, menyambung Amazon Pay, memasang Produk Tambah, dan banyak lagi. Sebilangan sambungan bebas digunakan sementara yang lain dibayar.

Harga WooCommerce: seperti banyak plugin WordPress yang lain, WooCommerce pada mulanya percuma. Tetapi dengan versi percuma, anda hanya mendapat fungsi asas yang merangkumi pengurusan produk dan kemampuan untuk menerima pembayaran dalam talian melalui PayPal atau Stripe. Sekiranya anda perlu mengembangkan kedai anda, pelanjutan berbayar akan dikenakan biaya dari $ 40 hingga $ 300 dan lebih banyak bergantung pada perkhidmatannya. Selain itu, plugin itu sendiri tidak akan berfungsi tanpa laman web, hosting, dan nama domain. Di sinilah dimana Pelan yang dioptimumkan untuk Bluehost WooCommerce akan berharga berharga dari $ 6/95 hingga $ 12.95 sebulan.

Cubalah WooCommerce secara percuma

Squarespace – Alternatif eCommerce Mudah untuk Ecwid

Squarespace - Alternatif eCommerce Mudah untuk Ecwid

Squarespace – adalah pengganti Ecwid yang baik kerana ia membolehkan anda mempamerkan produk dengan cahaya yang paling baik dengan menggunakan rangkaian ciri kaya sistem. Kedai web yang dikembangkan dengan platform mempunyai reka bentuk dan struktur logik yang menarik yang menyumbang kepada prestasi mereka. Ciri khas pembangun laman web adalah seperti berikut:

 • Alat Penglibatan Pelanggan. Squarespace menawarkan sekumpulan alat yang dapat meningkatkan perhatian pelanggan, mendorong pengguna untuk menjelajahi platform dan membina laman web dengannya (penyisipan video dan gambar, pembuatan galeri produk, post-penerbitan blog, pembuatan acara, dan pengelolaan, dll.).
 • Pengumpulan Statistik Bersepadu. Sekiranya anda ingin menjejaki prestasi kedai web anda, anda boleh mengintegrasikan Google Analytics atau menggunakan Aplikasi Metrik Squarespace untuk dapat menganalisis hasil dan membuat kesimpulan yang sesuai tepat pada waktunya.
 • Tema eCommerce. Pembangun laman web tidak boleh mempunyai banyak templat khusus, tetapi yang tersedia untuk pengusaha, mempunyai sifat responsif, kualiti tinggi, fleksibiliti, dan penyesuaian. Anda boleh melihat laman web eCommerce Squarespace di sini.
 • Hubungi Pembina Borang. Squarespace memungkinkan untuk menggunakan borang hubungan bersepadu atau membuat borang anda sendiri melalui aplikasi Pembentuk Bentuk Kontak.

Harga Squarespace: Squarespace tidak menawarkan rancangan percuma, walaupun, mungkin untuk menguji perkhidmatan selama 14 hari tanpa sebarang kos. Sekiranya anda mempunyai niat untuk merancang laman web eCommerce yang lengkap, anda boleh mendapatkan langganan berbayar. Kos rancangan berbayar bermula dari $ 12 / bln dan naik hingga $ 40 / bln berdasarkan syarat dan ciri yang tersirat.

Cuba Squarespace secara percuma

Weebly – Alternatif Ecwid untuk Laman Web eCommerce

Weebly - Alternatif Ecwid untuk Laman Web eCommerce

Weebly – adalah pembina laman web, yang dibina dengan fokus eCommerce. Pada bulan April 2018, sistem telah mengumumkan penggabungannya dengan Square, yang memberi kesan positif terhadap pengembangan kedai dalam talian. Platform ini dilengkapi dengan struktur drag-and-drop editor dan model kotak yang menjadikan proses pembangunan laman web lebih mudah dan lebih mudah untuk pemula. Pereka web yang berpengalaman dapat memanfaatkan pengetahuan CSS / HTML mereka untuk melancarkan laman web terkemuka dengan reka bentuk yang unik (lihat di kedai dalam talian berkuasa Weebly). Mari kita lihat kelebihan utama pembangun laman web sekarang:

 • Reka Bentuk eCommerce. Weebly menawarkan koleksi tema yang layak, yang mempunyai kualiti responsif yang berkualiti tinggi dan dapat disesuaikan dengan mudah untuk paparan mudah alih dan desktop.
 • Import / Eksport Fail CSV. Sekiranya anda memutuskan untuk berpindah dari / ke Weebly, anda boleh melakukannya dengan mudah dengan mengimport / mengeksport fail produk dalam format CSV.
 • Pemasaran E-mel. Anda boleh menghantar pemberitahuan e-mel kepada pelanggan agar mereka mengetahui kemas kini terbaru, berita kedai web, dan tawaran istimewa.
 • Alat Promosi Weebly. Dengan menggunakan alat ini, anda dapat memperkenalkan produk anda dengan kelebihan, sehingga menyumbang kepada promosi mereka yang lebih baik.
 • Penapis Carian. Pengguna boleh mencari produk yang mereka minati dengan menggunakan penapis carian, yang memungkinkan untuk menyusun item mengikut ciri utama mereka (jenis, saiz, kos, dimensi, warna, dll.)

Harga Weebly: Weebly menawarkan rancangan harga untuk projek eCommerce. Kos rancangan bermula dari $ 6 / bln untuk mencapai $ 26 / bln. Selain daripada rancangan percuma, pengguna boleh memilih Peribadi (dari $ 6), Profesional (dari $ 9, dan rancangan Prestasi (dari $ 26). Selain itu, anda boleh menggunakan Pelan Prestasi eksklusif, yang merupakan pilihan tepat untuk peruncit, yang mempunyai tujuan jangka panjang. Kos rancangan adalah $ 38 / bln untuk pengguna tersebut, yang memutuskan untuk membeli langganan tahunan sekaligus.

Cuba Weebly Secara Percuma

Kesimpulannya

Ecwid – adalah pilihan yang baik untuk kedai dalam talian kecil dan sederhana. Pedagang akan mendapat manfaat daripada pendekatan yang berbeza dari segi mewujudkan kedai digital. Perisian ini akan memenuhi keperluan mereka sama ada mereka mempunyai laman web yang berjalan tetapi tanpa kedai atau mereka mahu membina projek eCommerce baru dari awal. Penyuntingan mudah, pelbagai widget untuk disatukan, fungsi seret dan lepas, rancangan percuma, dan pilihan lain menjadikannya alat yang layak.

Tetapi ketika menyangkut perniagaan dalam talian yang berkembang dan berskala, Ecwid mungkin tidak berfungsi kerana kekurangan fitur dan kerumitan penyesuaian ketika menguruskan pelbagai jenis dan kategori produk. Nasib baik, senarai pilihan yang diulas mengandungi penyelesaian eCommerce yang lebih fleksibel dari segi bukan sahaja instrumen yang dihantar tetapi juga harga.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map