Alternatif Mobirise

Alternatif Mobirise


Mobirise (versi semasa adalah 4.12.3) – adalah mudah, mudah dan pembina laman web yang berpatutan. Ia dilancarkan dengan mempertimbangkan kebutuhan bukan teknisi dan memungkinkan membuat laman web untuk penggunaan komersial dan bukan komersial tanpa biaya, yang menampilkan pelbagai pilihan dan alat yang dapat difahami dan mudah bagi pengguna dengan tingkat kepakaran yang beragam.

Satu-satunya kelemahan yang ketara pembina laman web luar talian adalah ketidakupayaan untuk menerbitkan laman web sebaik sahaja ia dibuat. Untuk melakukan itu, anda perlu bersusah payah untuk pilihan hosting, memilih pilihan yang paling sesuai yang akan memenuhi keperluan anda. Bagi pengguna tersebut, yang tidak mahu terlibat dalam masalah ini, kami telah mengkaji beberapa alternatif Mobirise terbaik.

Alternatif Terbaik untuk Mobirise

 1. WIX – Alternatif Mobirise Terbaik (SaaS).
 2. WordPress – Alternatif Platform Dihoskan Percuma (CMS).
 3. Aliran Web – Perisian Reka Bentuk Web Mirip dengan Mobirise.
 4. Pinegrow – Penyunting Web Alternatif untuk Profesional.
 5. Pereka Web – Perisian Pembangunan Laman Web dari Google.

WIX – Alternatif Mobirise Terbaik (SaaS)

WIX - Alternatif Mobirise Terbaik (SaaS)

Wix – adalah pembangun laman web all-in-one terbaik dengan semua alat yang diperlukan sudah termasuk dalam rancangan. Pengguna tidak boleh mencari penyedia hosting atau pendaftar domain secara berasingan. Inilah yang menjadikan Wix a penyelesaian yang lebih fleksibel dan lebih mudah daripada Mobirise.

Anda berpeluang membuat laman web dan langsung menyiarkannya. Selain itu, platform ini sangat sesuai untuk pemula yang perlu membina apa sahaja jenis laman web dari blog profesional atau portfolio ke kedai digital atau laman perniagaan kecil yang lengkap.

 • Platform Pelbagai Tujuan – selain daripada pakej all-in-one, Wix dapat memenuhi pelbagai keperluan. Ia membantu membuat laman web berasaskan kandungan dan juga pasaran dalam talian. Pengguna akan dapat memilih dari beratus-ratus templat siap pakai yang relevan yang merujuk kepada niche tertentu. Semuanya 100% responsif. Selain itu, tema Wix kelihatan bagus dan mempunyai widget yang diperlukan dengan sebenarnya tidak perlu menyesuaikannya. Cukup tambahkan kandungan, muat naik gambar, dan masuk dalam talian dalam beberapa jam walaupun jenis atau kerumitan laman web.
 • Penyunting Laman Web Lanjutan – selain daripada fungsi drag-and-drop intuitif, Wix dilengkapi dengan sekumpulan alat penyuntingan yang kuat. Pengguna boleh menambahkan elemen baru dan memindahkannya ke seluruh halaman. Anda boleh mengedit mockup yang telah dirancang atau membuat struktur halaman baru dari tempat kosong. Manfaat utama di sini ialah proses tersebut tidak memerlukan kemahiran pengekodan. Sekiranya anda masih mahu melakukan pengekodan, Wix Corvid memberi peluang kepada pengguna berpengalaman untuk memajukan ciri eksklusif untuk memenuhi keperluan perniagaan mereka.
 • Platform yang Didorong oleh AI – sistem telah berjaya dilaksanakan Teknologi berasaskan AI disampaikan oleh Wix ADI. Alat ini mempermudah proses pembinaan dan membolehkan pemula membuat laman web siap sedia dalam beberapa minit. Pengguna hanya perlu menunjukkan niche, jenis laman web, dan beberapa butiran lain sementara perisian akan dilengkapi dengan mockup siap pakai termasuk add-on, perkhidmatan bersepadu, dll..
 • e-dagang – bagi mereka yang ingin menjual produk dalam talian, Wix menawarkan susun atur kedai digital yang telah dirancang terlebih dahulu di samping halaman produk yang dapat dikendalikan, pilihan pembayaran, dan perkhidmatan pihak ketiga untuk disatukan. Pengguna juga akan mendapat akses ke instrumen promosi, kupon, dan tawaran istimewa lain.

Harga Wix: pengguna boleh mencuba Wix tanpa sebarang kos berkat rancangan percuma. Walau bagaimanapun, ia sangat terhad dan tidak menawarkan banyak fleksibiliti. Anda boleh pilih rancangan berbayar bergantung pada tujuan anda dengan hosting dan domain yang sudah disertakan. Pelan Kombo berfungsi dengan baik untuk laman web perniagaan kecil atau portfolio. Harganya $ 13 sebulan dan menyediakan akses ke semua templat Wix serta ke App Market. Sekiranya anda memerlukan kedai digital, anda boleh memilih dari beberapa rancangan eCommerce yang bermula pada $ 23 sebulan.

Cuba Wix Secara Percuma

WordPress – Alternatif Platform Dihoskan Percuma (CMS)

WordPress - Alternatif Platform Dihoskan Percuma (CMS)

WordPress – adalah tuan rumah terbuka sumber terbuka sistem pengurusan kandungan. Sama seperti Mobirise, WP memerlukan hosting tambahan untuk menyimpan fail laman web anda. Tetapi perbezaannya adalah bahawa anda akan dapat memilih dari beberapa penyelesaian pelayan yang dioptimumkan oleh WordPress yang disediakan penyedia hosting yang dipercayai suka Bluehost, sebagai contoh. Mereka menawarkan integrasi yang lancar, domain percuma, dan faedah lain yang diperlukan untuk melancarkan dan menyelenggara laman web.

Faedah WordPress utama termasuk:

 • Pemilihan Tema Terbesar – WordPress tidak dapat bersaing dalam soal tema. Pengguna boleh memilih untuk membentuk ribuan templat responsif sama ada mereka memerlukan blog, forum, laman perniagaan kecil, kedai dalam talian, dan lain-lain. Semua tema direka oleh pembangun pihak ketiga. Sebahagian daripadanya percuma sementara yang lain dibayar. Walau bagaimanapun, templat percuma boleh disesuaikan dengan mudah sekiranya kemahiran pengekodan mencukupi.
 • Kebebasan Reka Bentuk Keseluruhan – istilah “sumber terbuka” bermaksud kawalan penuh ke atas kod sumber laman web. Pengguna boleh mengedit atau mengubah elemen halaman, blok, dan komponen dengan mudah. Anda juga boleh merancang fungsi anda sendiri, menambah skrip tersuai, dll.
 • Plugin untuk Mana-mana Keperluan – kebebasan penyesuaian dijamin oleh ribuan plugin, add-on, widget, dan perkhidmatan pihak ketiga yang tersedia yang dapat dihubungkan dengan beberapa klik. Sama ada anda mahu memfokuskan diri pada laman web SEO, menyambungkan alat analitik, membuat borang hubungan yang menarik, atau menambah kaedah keselamatan tambahan, cukup pilih dan aktifkan pemalam yang anda perlukan.
 • Alat Pengurusan Kandungan – WordPress adalah platform utama untuk menguruskan kandungan. Ia pada asalnya dikembangkan untuk blogger. Pengguna akan mempunyai semua instrumen pemformatan teks yang diperlukan, alat untuk menerbitkan catatan blog, membuat kategori kandungan yang terpisah, tag artikel, dan banyak lagi. Anda akan mendapat akses ke pilihan penerbitan terbina dalam yang membolehkan anda membuat teks dan halaman yang mesra SEO.

Harga WordPress: untuk mula menggunakan WordPress, anda tidak perlu membayar sesen pun. Walau bagaimanapun, anda memerlukan tempat untuk menjadi tuan rumah laman web masa depan anda sementara beberapa plugin, templat, dan perkhidmatan pihak ketiga dibayar. p style = “text-align: justify;”>Bluehost menyatukan semua perkara dan menguruskannya untuk pengguna. Penyedia hosting menawarkan penyelesaian pelayan yang dioptimumkan untuk WP yang merangkumi pakej keselamatan laman web, prestasi hebat, akses ke plugin dan tema, integrasi penuh dengan CMS, dll. Harga naik dari $ 2,95 sebulan.

Cuba WordPress Secara Percuma

Aliran Web – Perisian Reka Bentuk Web Mirip dengan Mobirise

Aliran Web - Perisian Reka Bentuk Web Mirip dengan Mobirise

Webflow – adalah perisian yang fleksibel dengan sokongan untuk HTML, JS, dan CSS. Ia baik untuk kedua pemula yang tidak tahu membuat kod dan juga pereka web profesional yang ingin memanfaatkan sepenuhnya CRM, elemen reka bentuk, animasi, dan kesan visual.

Beberapa ciri Aliran Web adalah serupa dengan Mobirise. Walau bagaimanapun, ia dilengkapi dengan lebih banyak kelebihan yang merangkumi hosting, penyuntingan sebaris, alat kerjasama yang hebat, dll.

 • Pendekatan Visual – Webflow telah mewujudkan pendekatan pembinaan laman web eksklusif di mana perhatian utama diberikan kepada visualisasi. Walaupun anda tidak tahu cara membuat kod, anda boleh menambahkan animasi 3D dan kesan visual yang kompleks dengan mudah sementara sistem akan melakukan pengekodan untuk anda.
 • Julat Komponen – dari bekas dan tab kod tertanam hingga navigasi laman web responsif, perkongsian sosial, teks, dan elemen lain – pilih komponen dan pilih lokasi yang anda perlukan di halaman tanpa berinteraksi dengan kod sumber.
 • Hosting Termasuk – platform ini dilengkapi dengan kemudahan hosting. Ini bermaksud bahawa anda boleh membuat siaran langsung dengan laman web anda setelah anda menyelesaikan penyesuaiannya. Perisian menjanjikan masa operasi 99.9%, kemas kini sistem segera, nama domain khusus, sandaran laman web setiap hari, dan banyak lagi.
 • Alat Menunjukkan – setiap pengguna Webflow berpeluang menonjolkan kemahirannya, karya terbaru, hasil, dan sebagainya. Setelah anda melanggan, portfolio awam akan disambungkan secara automatik ke akaun anda. Ini mungkin merangkumi pautan ke laman web anda sendiri dan juga membolehkan anda mengembangkan jenama peribadi.

Harga aliran web: anda boleh memilih dari empat rancangan laman web umum yang merangkumi Dasar ($ 12 sebulan), CMS ($ 16 sebulan, Perniagaan ($ 36), dan Perusahaan (boleh dirunding) langganan sebagai tambahan kepada tawaran eCommerce berasingan Webflow. Sekiranya anda perlu menjual produk dalam talian, tambahkan rancangan Standard, Plus, atau Advanced dengan harga masing-masing $ 29, $ 47, dan $ 212 setiap bulan.

Cuba Aliran Web Secara Percuma

Pinegrow – Penyunting Web Alternatif untuk Profesional

Pinegrow - Penyunting Web Alternatif untuk Profesional

Pokok nanas – adalah platform untuk para profesional yang ingin memanfaatkan pelbagai komponen Bootstrap dan Foundation. Perisian ini memungkinkan untuk membina dan mengurus beberapa halaman secara serentak menggunakan gaya CSS dengan sokongan untuk KURANG dan SASS. Ia dapat digunakan untuk membuat tema WordPress dan juga laman web berasaskan HTML yang lengkap. Sama seperti Mobirise, Pinegrow adalah aplikasi yang boleh dimuat turun yang tersedia untuk Windows dan Mac. Tetapi itu adalah satu-satunya perkara biasa di antara dua platform.

Ciri-ciri nanas adalah seperti berikut:

 • Halaman Statik ke dalam Tema WP – mulai sekarang, pengguna Pinegrow dapat menukar halaman HTML statik mereka menjadi tema WordPress (tetapi tidak begitu juga sebaliknya). Yang anda perlukan hanyalah menetapkan parameter yang diperlukan di dalam editor untuk susun atur yang ada dan menambahkan tindakan WordPress. Kemudian anda boleh mengeksport templat WP yang siap digunakan.
 • Halaman WordPress dari Scratch – platform ini memudahkan untuk membina tema WordPress yang diketengahkan sepenuhnya dari tempat kosong. Sistem ini menawarkan pilihan elemen WordPress pra-reka yang dapat ditambah dengan satu klik. Ini termasuk catatan, penanda buku, kategori, navigasi, dll.
 • Penyunting Seret-dan-Jatuhkan Pintar – walaupun dirancang untuk profesional, sistem masih mempunyai fungsi drag-and-drop untuk membolehkan anda menyusun semula elemen yang ada, memindahkan blok baru, mengklon komponen yang diperlukan, menambah atau menghapus elemen HTML yang berbeza.
 • Tali kasut & Yayasan – Pinegrow mempunyai perpustakaan komponen kerangka siap pakai. Pengguna akan dapat mengakses kontrol visual tata letak, mengubah ukuran lajur, mengubah grid, dan menyesuaikan tema menggunakan alat yang berlaku untuk Bootstrap dan Foundation.

Harga tanaman nanas: untuk mula menggunakan perisian, anda perlu memasang aplikasinya. Ia serasi dengan Windows dan MAC. Pengguna boleh memilih dari tiga lesen asas yang tersedia sebagai langganan seumur hidup. Lesen tersebut merangkumi Standard, Pro, ad Pro dengan WordPress masing-masing berharga $ 49, $ 99, dan $ 149.

Cuba Pinegrow Secara Percuma

Pereka Web – Perisian Pembangunan Laman Web dari Google

Pereka Web - Perisian Pembangunan Laman Web dari Google

Pereka web – adalah pembangun laman web oleh Google yang dibangunkan untuk membina halaman responsif HTML5. Sama seperti Mobirise, sistem ini bagus untuk pemula yang ingin membuat kandungan, halaman, dan sepanduk iklan yang menarik secara visual tanpa mengganggu kodnya. Kelebihan utama Web Designer adalah perisian tersedia sebagai aplikasi yang boleh dimuat turun percuma dan bukannya produk jirannya – Tapak Google.

Ciri platform tambahan termasuk:

 • Kedudukan Elemen – ciri ini diaktifkan oleh fungsi Tata Letak Fluid yang memungkinkan Anda mengubah ukuran, lebar, dan parameter elemen lainnya. Pengguna boleh mengubahsuai setiap kontena tanpa mengakses kod sumber.
 • Tetapan Acara – Pereka Web memungkinkan untuk mengatur acara dan menjadikan kandungan lebih menarik bagi pengguna. Anda berpeluang menambah galeri, melaksanakan gerak isyarat fizikal dan kesan visual seperti putaran atau gegaran untuk peranti mudah alih.
 • Komponen Seret-dan-Turun – pilih bekas atau elemen yang anda perlukan dan arahkan ke lokasi yang diperlukan di halaman. Pengguna boleh memilih slaid, galeri, peta, pemain video, dan blok lain.
 • Kesepaduan – ciri unik yang hanya dimiliki oleh Pereka Web. Sistem ini dapat disatukan dengan Google Drive. Selain daripada kemampuan untuk mengemas kini dokumen laman web dan fail media, ia dapat digunakan untuk melihat pratinjau ciptaan anda dalam talian dalam penyemak imbas. Selain itu, ia dihubungkan secara lalai dengan perkhidmatan Google lain seperti Search Console, G Suite, dan Google Analytics.

Harga Pereka Web: platform ini bebas digunakan. Muat turun aplikasi dan mula membina laman web.

Cuba Pereka Web Secara Percuma

Kesimpulannya

Mobirise – semestinya sistem pertama yang terlintas dalam fikiran, ketika datang ke pilihan pembangun laman web luar talian. Ini kerana ia sangat mudah, senang dan percuma. Satu-satunya kelemahan platform adalah hosting, yang harus dipilih secara berasingan. Ini memerlukan pelaburan masa, wang dan usaha.

Bagi pengguna yang tidak merasa senang, alternatif yang disebutkan di atas nampaknya merupakan pilihan yang lebih mudah. Semuanya cukup layak dan pasti mendapat perhatian. Teruskan untuk menguji sistem untuk menentukan pemenang anda sendiri!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map