Alternatif Weebly

Alternatif Weebly


Weebly – adalah pembangun laman web yang membolehkan membuat blog berkualiti, kedai dalam talian, dan laman web perniagaan. Ia dilengkapi dengan banyak templat profesional, editor drag-and-drop yang sesuai, sesuaikan panduan langkah demi langkah, dan ciri lain yang menyumbang kepada proses pembinaan web yang cepat dan berkesan.

Pelbagai jenis alat dan pilihan, bagaimanapun, mungkin kelihatan agak membingungkan bagi pengguna dengan pengetahuan pengekodan yang sedikit atau tidak sama sekali. Ia memerlukan masa untuk meneroka dan menguasai semua ciri sistem. Ini adalah salah satu sebab utama yang menjadikan pengguna mencari alternatif Weebly yang lebih mudah.

Alternatif Terbaik untuk Weebly

 1. WIX – Alternatif Weebly Terbaik
 2. WordPress – Weebly Alternativ yang dihoskan sendiri (CMS)
 3. Shopify – Alternatif E-dagang Terbaik
 4. uKit – Pembina Laman Web Termurah dan Paling Mudah
 5. Aliran Web – Alat Reka Bentuk Web Responsif dan CMS
 6. Squarespace – Pembina Laman Web All-in-one

WIX – Alternatif Weebly Terbaik

WIX - Alternatif Weebly Terbaik

Wix – adalah pembangun laman web yang melayani pelbagai keperluan. Ia memberikan fleksibiliti yang cukup untuk membuat laman web yang berbeza tanpa kemahiran pengekodan. Walaupun Weebly masih memerlukan sedikit pengetahuan teknikal, Wix adalah penyelesaian yang lebih mudah terima kasih kepada editor drag-and-drop dan ciri berasaskan AI. Teknologi canggih terbina dalam membuat laman web untuk pengguna berdasarkan harapannya.

Selain itu, anda mungkin mendapat faedah tambahan:

 • Templat Responsif – Wix mungkin mempunyai koleksi templat responsif terbesar di antara pembangun laman web SaaS yang lain. Pada masa ini ia menawarkan 500+ tema untuk setiap ceruk perniagaan. Pengguna boleh memilih dari portfolio siap pakai, maket harta tanah, laman perniagaan kecil, kedai digital, dll. Semua templat merujuk kepada kategori tertentu. Terlebih lagi, mereka bebas menggunakan, mengedit, atau menyesuaikan.
 • Wix App Market – walaupun Weebly mempunyai Pusat Aplikasi sendiri, Wix menawarkan pilihan tambahan dan widget yang lebih luas. Dari kaunter, galeri, dan borang hubungan hingga analisis dan pilihan pembayaran – pengguna boleh menghubungkan perkhidmatan apa pun dengan satu klik. Hanya diperlukan sedikit penyediaan manual. Sekali lagi, pelanggan platform mendapat akses percuma ke pasaran aplikasi.
 • e-dagang – membina kedai digital menggunakan Wix adalah mudah. Anda mendapat satu set pilihan lengkap dari templat kedai dalam talian siap dengan ciri bersepadu hingga pakej promosi khusus Wix. Editor dilengkapi dengan sistem pengurusan produk yang intuitif di mana anda boleh menambah dan mengedit item, memuat naik foto, menetapkan harga, menghubungkan pintu masuk pembayaran, dan banyak lagi tanpa kemahiran teknikal.
 • Wix ADI – ciri yang menjadikan perisian sebagai salah satu pembangun laman web termudah di pasaran. Pelaksanaan Kecerdasan Buatan memungkinkan untuk membuat laman web siap sedia dalam masa kurang dari 10 minit. Pengguna hanya boleh memberikan maklumat asas mengenai laman web dan perniagaan masa depan, sementara sistem akan secara automatik memilih tata letak dan sekumpulan fitur bawaan tanpa perlu menyesuaikan laman web ini.

Harga Wix: pengguna mungkin mendapat manfaat daripada rancangan percuma tanpa had tanpa jangka masa. Walau bagaimanapun, ia tidak memberikan akses penuh ke semua ciri. Selain itu, anda perlu membeli nama domain secara berasingan. Tidak masuk akal, kerana Wix adalah penyelesaian all-in-one. Dengan hanya $ 13 sebulan, anda mendapat satu set pilihan tambahan selain Domain dan hosting percuma selama 1 tahun. Mereka yang berurusan dengan kedai dalam talian mungkin memerlukan lebih banyak sumber. Sistem ini menawarkan rancangan eCommerce cepat yang bermula pada $ 23 sebulan.

Cuba Wix secara Percuma

WordPress – Alternatif Weebly yang Dihosting Sendiri (CMS)

WordPress - Alternatif Weebly yang Dihosting Sendiri (CMS)

WordPress – adalah salah satu CMS yang paling lama beroperasi di pasaran. Fakta bahawa ia pada awalnya dikembangkan untuk laman web berdasarkan kandungan, menjadikan WP a alternatif yang lebih baik untuk Weebly untuk membina blog, portal berita, majalah dalam talian, dll. Sistem pengurusan kandungan sumber terbuka menawarkan kemampuan penyesuaian yang tidak berkesudahan. Lebih-lebih lagi, nampaknya lebih fleksibel dari segi perancangan anggaran atau memilih tempat untuk menjadi tuan rumah laman web anda.

Dari satu segi, sistem ini tidak semudah dikuasai untuk pemula sejak awal. Tetapi setelah anda mengetahui cara kerjanya, anda mendapat keuntungan daripada peningkatan fleksibiliti dan ciri berikut:

 • Kesepaduan & Pemalam – laman web WordPress mungkin mempunyai sebilangan plugin yang anda perlukan. Pemilihan alat tambah sangat luar biasa. Di sini kami mempunyai kedua-dua plugin berbayar dan juga alternatif percuma mereka. Sebahagiannya tersedia berdasarkan langganan sementara yang lain dibayar seumur hidup. Dari borang kenalan, kalendar, skrip, dan kotak kod sumber hingga eCommerce, pemasaran e-mel, kempen iklan, kesan visual, dan analisis masa nyata – cukup pilih satu dan pasangkannya di papan pemuka anda. Perhatikan juga bahawa kebanyakan pemalam memerlukan penyediaan dan kemas kini secara manual. Tetapi ini dapat diselesaikan dengan bantuan hosting yang dioptimumkan oleh WP (ketahui lebih lanjut dalam perenggan “harga WordPress”).
 • Ribuan Templat – Sebab lain untuk memilih WordPress. Pengguna boleh memilih dari ribuan templat percuma dan berbayar. Sebilangan besar tema berfungsi dengan baik untuk laman web berasaskan kandungan dan jenis lain. Walaupun beberapa kelihatan agak serupa, anda mungkin menyesuaikannya dengan mengedit kod sumber atau dengan bantuan banyak pemalam.
 • SEO dan Pengurusan Kandungan – WordPress adalah salah satu platform yang paling fleksibel dari segi promosi kandungan dan pengoptimuman SEO. Pertama sekali, sistem ini adalah sumber terbuka. Ini bermaksud anda boleh mengedit kod dan menjadikannya lebih mesra mesin pencari. Ia memerlukan beberapa kemahiran teknikal. Kedua, plugin yang berbeza membantu pengguna membuat format teks yang betul menjadikan kandungan lebih mudah dibaca dan lebih menarik untuk mencari bot. Akhir sekali, pengguna dapat mengedit tetapan SEO lanjutan termasuk metadata, URL, kata kunci fokus, dll. Beberapa perkhidmatan membantu untuk melihat apakah kandungannya dapat dibaca dan cukup mesra SEO.

Harga WordPress: Anda akan dapat mengedit dan menyesuaikan laman web tanpa sebarang kos. Namun, untuk menyiarkannya secara langsung, anda memerlukan domain dan hosting. Pelayan yang dioptimumkan WP nampaknya berpatutan. Mereka menawarkan integrasi yang lancar, pemalam automatik dan kemas kini sistem, cara keselamatan yang maju, dan prestasi yang lebih baik. Bluehost masih merupakan penyedia hosting terbaik dan disarankan WordPress dengan rancangan WP berharga dari $ 2,95 sebulan.

Cuba WordPress Sekarang

Shopify – Alternatif E-dagang Terbaik

Shopify - Alternatif E-dagang Terbaik

Shopify – adalah platform berorientasikan eCommerce. Ia dikembangkan untuk membantu usahawan dan syarikat menjual produk secara dalam talian. Ia dilengkapi dengan fungsi yang ditingkatkan bukan hanya untuk membuat kedai digital dengan berbagai ukuran tetapi juga untuk melancarkan kampanye pemasaran, promosi, penawaran yang dipersonalisasi, dan meningkatkan penjualan. Platform ini memberikan satu set faedah tambahan, yang menjadikannya alternatif yang lebih baik untuk Weebly dari segi eCommerce.

 • Sistem Pengurusan Produk Canggih – selain daripada gambar, judul, dan keterangan produk asas, Shopify menawarkan lebih banyak alat untuk mewakili barang anda dengan cara yang paling menarik. Di sini kami mempunyai galeri khas untuk serlahkan produk dalam bentuk 3D, fungsi item unggulan, modul katalog bersepadu, alat untuk menetapkan potongan harga atau penjualan, kupon tawaran dan kod promo, dll.
 • Gerbang Pembayaran Berganda – menjual barang dengan Shopify adalah mudah. Anda boleh menawarkan penyelesaian yang fleksibel untuk pembeli jika terdapat banyak kaedah pembayaran yang dapat disatukan dengan satu klik. Selain dari PayPal dan Stripe tradisional, sistem ini mempunyai sokongan untuk Amazon Pay, Klarna, Worldpay, dan lain-lain.
 • Widget dan Apl – platform ini mempunyai App Store sendiri dengan alat untuk mencegah peninggalan troli, instrumen promosi, undur, slaid imej dan galeri produk, carta perniagaan, dll..
 • Alat Analitik – Projek eCommerce memerlukan analisis yang dipertingkatkan dan inilah yang dapat dilakukan oleh Shopify. Sistem ini mempunyai papan pemuka khusus untuk mengesan penjualan dan pelanggan. Ia menghasilkan laporan automatik dengan produk yang paling disukai dan paling laris termasuk sesi membeli-belah atau sumber pendapatan. Pengguna juga boleh mendapat manfaat daripada maklumat perkhemahan iklan dan promosi.
 • Integrasi POS – Shopify membolehkan anda memperluas pengaruh penjualan dan menyebarkan produk tidak hanya dalam talian tetapi juga di laman web langsung. Sistem ini dapat disatukan dengan penyelesaian POS yang berbeza seperti Square untuk menjual barang dagangan dan produk fizikal.

Harga Shopify: terdapat tiga kuali Shopify yang tersedia bergantung pada saiz kedai dan jumlah barang yang akan anda jual. Pelan tersebut merangkumi pelan Basic, Shopify utama, dan Advanced masing-masing berharga $ 29, $ 79, dan $ 299.

Cuba Shopify secara percuma

uKit – Pembina Laman Web Termurah dan Paling Mudah

uKit - Pembina Laman Web Termurah dan Paling Mudah

uKit – adalah platform mudah yang membolehkan pengguna membuat laman web siap sedia dengan kos dan usaha minimum. Ia tidak memerlukan latar belakang teknikal, sementara proses pembinaan hampir tidak memerlukan masa lebih dari 30 minit. Lebih-lebih lagi, uKit adalah penyelesaian all-in-one. Ini bermaksud tiada kerumitan ketika mencari sombong atau mendaftarkan nama domain. Pengguna akan menghargai koleksi templat responsif dengan tetapan SEO asas dan ciri terbina dalam.

 • Hebat untuk Keperluan Perniagaan Kecil – uKit adalah platform terbaik untuk dibuat portfolio profesional, halaman arahan, perniagaan kecil, atau laman satu halaman. Kerana kemudahan penggunaan, ia tidak dapat diselesaikan dengan Weebly dari segi penyesuaian tetapi pastinya merupakan alternatif yang lebih murah dan lebih sederhana untuk pemula yang ingin membina perwakilan dalam talian dengan pantas.
 • Templat Responsif – koleksi templat cukup luas. Ia mengandungi kira-kira 400 tema dan masing-masing kelihatan bergaya. Mereka berjalan dengan baik pada peranti yang berbeza dan dilengkapi dengan pilihan pratonton dan penyuntingan mudah alih. Dalam kategori yang tersedia, pengguna mungkin menemui susun atur yang berbeza untuk membuat halaman arahan, portfolio, atau bahkan kedai digital kecil dengan aplikasi dan add-on yang sudah terintegrasi.
 • e-dagang – walaupun sebenarnya kedai digital bukanlah pengkhususan uKit utama, platform tetap menawarkan fungsi eCommerce asas. Adalah baik bagi pengusaha yang hanya ingin memulakan sebilangan kecil produk untuk dijual secara dalam talian. Fungsi ringkas dilengkapi dengan alat pengurusan produk intuitif, gerbang pembayaran terbina dalam, instrumen pengurusan troli dan banyak lagi.

harga uKit: masing-masing dari 4 rancangan yang ada dilengkapi dengan percubaan percuma 14 hari. Sekiranya anda memerlukan laman web perniagaan kecil atau portfolio, pelan Minimal berharga $ 5 sebulan akan mencukupi. Pelan Asas adalah untuk pengguna yang memerlukan pandangan dan statistik lanjutan. Harganya $ 10 setiap bulan. Terdapat langganan eCommerce berasingan berharga $ 12 dan rancangan Pro dengan harga $ 15 dengan kemungkinan pengekodan untuk pengguna berpengalaman.

Cuba uKit secara percuma

Aliran Web – Alat Reka Bentuk Web Responsif dan CMS

Aliran Web - Alat Reka Bentuk Web Responsif dan CMS

Webflow – adalah platform yang dikembangkan untuk profesional yang berpengalaman. Webflow dan Weebly difokuskan pada pembangun web yang berdedikasi tetapi dengan cara yang berbeza. Perbezaan utama adalah bahawa Webflow mempunyai sistem pengurusan kandungan tersuai yang memudahkan pengguna bekerja dengan perisian.

 • CMS lanjutan – sistem mempunyai kebiasaan Alat CMS untuk menyunting dan mengurus kandungan di lokasi. Ini memungkinkan untuk menambahkan teks, kandungan media, gambar, dan lain-lain. Pengguna bebas untuk membuat templat susun atur dan menerapkannya ke halaman yang berbeza serta mengenal pasti jenis kandungan dengan bidang khusus yang telah dirancang. Keupayaan CMS tambahan merangkumi kerja sama dengan pembangun dan pereka web lain.
 • Pereka Tapak Tersuai – ciri ini akan berguna untuk pembangun yang bekerja dengan HTML / CSS / JS. Ini adalah instrumen automasi yang membantu menyunting kod sumber tanpa pengaturcaraan. Yang anda perlukan adalah memilih fungsi yang diperlukan dan menyesuaikannya menggunakan Editor Laman ke mana-mana tempat di halaman. Apabila kita mengatakan “fungsi”, kita bermaksud beberapa elemen, komponen, atau bahagian tata letak laman web.
 • Animasi – Aliran Web menyampaikan instrumen interaksi canggih di luar kotak. Ciri animasi adalah salah satunya. Ideanya adalah untuk menghidupkan secara harfiah setiap elemen di halaman. Fungsi ini dapat diterapkan pada komponen apa pun dari blok menu ke bagian konten tertentu sehingga dapat bergerak setiap kali pengguna berinteraksi.

Harga aliran web: platform ini menawarkan pilihan harga yang fleksibel yang terbahagi kepada dua kategori utama: rancangan laman web dan akaun. Pelan laman web boleh didapati dalam tiga pilihan utama berharga $ 12, $ 16, dan $ 36 sebulan. Terdapat juga pakej tersendiri untuk keperluan eCommerce. Pelan akaun termasuk Starter, Lite, dan Pro yang berharga $ 0, $ 16, dan $ 35 sebulan. Pengguna boleh mencuba setiap pakej secara percuma.

Cuba Aliran Web Sekarang

Squarespace – Pembina Laman Web All-in-one

Squarespace - Pembina Laman Web All-in-one

Squarespace – adalah pembangun laman web yang memberikan templat yang sangat fleksibel yang dapat diubah dan diedit untuk membuat susun atur yang benar-benar unik untuk laman web masa depan. Proses pembinaan adalah jauh lebih mudah daripada dengan Weebly, ia tidak memerlukan kemahiran teknikal, sementara tema responsif kelihatan sangat bergaya dan terkini. Pembina laman web boleh memenuhi pelbagai keperluan. Ia juga bagus untuk eCommerce.

 • Reka Bentuk Templat yang Bergaya – koleksi tema mempunyai lebih daripada 90 susun atur yang berbeza. Mereka kelihatan hebat dan 100% responsif. Kebanyakan mockup merujuk kepada blog dan laman web perniagaan kecil. Walau bagaimanapun, bahagian eCommerce mempunyai beberapa templat kedai dalam talian yang cantik. Semua tema mudah diubah suai. Pengguna boleh mengedit setiap elemen, menyusun semula komponen, mengubah gaya, dll.
 • Pembina Halaman Sampul – instrumen yang hebat untuk membuat halaman pendaratan profesional dengan cepat. Ini mengandungi sekitar 30 templat yang telah dirancang sebelumnya dengan akses ke HTML / CSS. Ciri penyesuaian kod tersedia hanya dengan rancangan Premium.
 • e-dagang – jika anda ingin menjual secara dalam talian, platform ini menawarkan sistem pengurusan produk intuitif dengan kemampuan untuk mengintegrasikan PayPal, Stripe, atau Apple Pay. Pengguna boleh menyusun item mengikut kategori, mengedit harga, menetapkan gambar, keterangan, dan maklumat tambahan. Terdapat sistem amaran terbina dalam yang mengesan jumlah stok ion produk dan memberitahu apabila kehabisan beberapa item.
 • Alat Promosi – untuk mendorong lebih banyak lalu lintas dan meningkatkan kepuasan pengguna, Squarespace menyediakan pilihan pemasaran yang merangkumi kupon penghantaran percuma, pop timbul iklan, tawaran diperibadikan, pengumuman penjualan akan datang, dan banyak lagi.

Harga Squarespace: empat rancangan Squarespace yang ada termasuk Peribadi berharga $ 12 sebulan (dua kali lebih tinggi jika dibandingkan dengan rancangan Weebly Starter, Perniagaan ($ 18 sebulan, ECommerce Asas ($ 26 sebulan, dan eCommerce Lanjutan ($ 40 sebulan). Harga dinyatakan sekiranya berlaku penagihan tahunan. Untuk harga yang sebenarnya.

Cuba Squarespace secara percuma

Kesimpulannya

Weebly adalah pembangun laman web yang baik yang boleh anda gunakan untuk membuat dan mengurus halaman pendaratan, laman web perniagaan dan kedai dalam talian yang berkualiti. Sistem ini banyak ditawarkan kepada pengguna dan set fiturnya terus berkembang dengan pesat. Namun, sama sekali tidak mudah dan senang digunakan untuk pemula. Ia agak tidak mempunyai pilihan drag-and-drop dan memerlukan masa untuk dikuasai.

Pengguna, yang selalu kekurangan masa dan usaha untuk menjelajah Weebly, dapat memilih dari platform yang ditinjau yang merupakan alternatif yang sesuai untuk pembangun laman web dengan pelbagai kelebihan dan parameter khusus yang ditawarkan. Apa sahaja alternatif Weebly yang anda mahukan, anda tidak akan menyesalinya. Perkhidmatan ini merupakan peneraju senarai pembangun laman web terbaik. Mereka pasti bernilai digunakan!

Buat Laman Web secara PERCUMA

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map