Alternatif WordPress

wordpress-alternatif


WordPress adalah salah satu CMS yang paling popular dan digunakan secara meluas yang membolehkan membuat laman web berkualiti, profesional dan berfungsi. Walau bagaimanapun, sistem ini tidak semudah yang digunakan pada pandangan pertama. Sekiranya anda pernah mencuba melancarkan laman web dengan platform ini, maka anda mempunyai pengetahuan langsung mengenai bagaimana proses yang mencabar dan mengambil masa.

Walaupun pembangun web yang berpengalaman telah belajar untuk menangani cabaran WordPress dengan cukup baik, pemula menghadapi banyak masalah yang tidak dijangka. Akibatnya, ini mempengaruhi kualiti dan prestasi laman web mereka. Ini belum lagi membuang masa dan usaha yang mungkin dikeluarkan untuk pembangunan dan promosi laman web.

Untuk mengelakkan kesulitan ini, masuk akal untuk menggunakan platform sederhana, yang lebih mudah dikuasai dan memastikan hasil yang baik.

Alternatif WordPress Terbaik

Walaupun WordPress pada mulanya adalah Sistem Pengurusan Kandungan blog, pengguna yang tidak berpengalaman sering menghadapi keperluan untuk dicari alternatif pembinaan laman web yang lebih mudah. Dalam hal ini, pembangun laman web adalah pilihan terbaik. Sistem-sistem ini sengaja diarahkan untuk memenuhi keperluan, kemahiran dan anggaran pendatang baru. Mereka tidak memerlukan pengetahuan pengekodan, nuansa pengaturcaraan yang rumit dari pengalaman reka bentuk web sebelumnya untuk digunakan untuk keuntungan.

Dengan menggunakan pembangun laman web pelbagai aspek yang berkualiti, melancarkan a portfolio, a laman web perniagaan, a halaman arahan dan bahkan a kedai web sama sekali tidak akan menjadi masalah Apa yang diharapkan anda lakukan adalah mendaftar untuk perkhidmatan pilihan anda, pilih templat dan sampai ke papan pemuka untuk memilih alat penyesuaian reka bentuk yang diperlukan untuk menyiapkan laman web untuk diterbitkan. Sudah tiba masanya untuk mengkaji wakil khusus terbaik sekarang untuk memilih platform yang dapat anda gunakan dan bukannya WordPress.

1. Wix

Pembangun laman web Wix

Wix – adalah alternatif WordPress terbaik dan pembina laman web yang paling popular, mudah digunakan dan boleh dipercayai yang anda dapati di ceruk bangunan web kontemporari. Digunakan secara meluas di lebih dari 190 negara di dunia, sistem ini menawarkan lebih dari 17 penyetempatan bahasa dan lebih banyak lagi yang ditambahkan oleh pembangun sistem untuk meningkatkan popularitinya dan tahap prestasi tinggi. Pembangun laman web mempunyai penampilan kontemporari dan membolehkan membina semua jenis projek berdasarkan keperluan dan kemahiran pengguna. Kumpulan ciri perkhidmatan ini perlu diberi perhatian dan kini banyak ditawarkan kepada pengguna:

 • Platform Blogging. Walaupun WordPress pada mulanya dirancang sebagai platform blogging, Wix kini menawarkan enjin blog terpadu sendiri. Ia membolehkan penambahan blog pelbagai fungsi ke laman web anda untuk menambah dan menjadualkan catatan, menyesuaikan dan mengubah tetapan blog, menambah Seksyen Catatan Unggulan dan awan teg, memilih templat blog, menukar komen Facebook, membuat suapan tersuai dan banyak lagi.
 • Koleksi Templat. Koleksi templat Wix kini melebihi 550 tema berkualiti tinggi dan mudah alih. Mereka 100% disesuaikan, dibahagikan kepada topik tematik dan tersedia baik secara percuma dan kos tambahan.
 • Pilihan Penyesuaian Reka Bentuk Lanjutan. Pembangun laman web mempunyai ciri-ciri unik yang dapat menyumbang kepada daya tarikan visual halaman web. Alat dan pilihan yang ada di papan pemuka termasuk penyatuan tayangan slaid, perenggan gambar, elemen grafik, tetapan reka bentuk, penyatuan butang rangkaian sosial, penyisipan fail media dll.
 • Wix ADI. Pembina laman web menawarkan yang maju Alat ADI Wix yang membuat sebarang jenis laman web secara automatik dengan menggunakan kandungan yang disediakan. Ini menghilangkan keperluan untuk meningkatkan kemahiran pengekodan anda (walaupun anda mempunyai) mendapatkan hasil yang anda harapkan.
 • Penyunting Standard dan Mudah Alih. Sekiranya anda tidak merancang untuk menggunakan Wix ADI untuk sebab tertentu, pembangun laman web memberi peluang untuk merancang templat laman web terpilih dan versi mudah alihnya secara manual. Pengeditan yang dibuat dalam mod mudah alih tidak ditampilkan dalam versi desktop, sementara pengeditan yang anda buat dalam editor standard segera disajikan dalam mod laman web standard.
 • Stor aplikasi. Walaupun WordPress terkenal dengan pilihan integrasi pemalamnya, Wix membolehkan memilih dan mengintegrasikan ratusan widget, sambungan dan tambahan percuma dan berbayar. Pilihan mereka cukup luas dan ada pilihan penapis carian untuk membantu anda mencari widget yang sangat sesuai dengan pengkhususan laman web anda.
 • Pakej All-in-One. Apa sahaja langganan berbayar yang anda pilih, anda akan mendapat hosting, domain, templat dan ciri-ciri lain (kebanyakannya percuma) selain keselamatan SSL, lebar jalur dan storan tanpa had bergantung pada rancangannya.

Kos: Wix mempunyai rancangan percuma tanpa had yang bermanfaat untuk pengguna sistem kali pertama, yang ingin menguji ciri dan mempraktikkan kemahiran mereka. Pembina laman web juga menawarkan rancangan berbayar untuk pengguna tersebut, yang merancang untuk bekerja dengannya di masa depan. Secara keseluruhan, terdapat lima langganan berbayar di sini, harganya antara $ 4,50 dan $ 24,50 sebulan berdasarkan syarat yang disertakan dan niat pengguna.

Cuba Wix secara Percuma

2. Shopify

Shopify perisian eCommerce

Shopify – adalah perisian eCommerce yang terkenal di dunia dan inilah yang menjadikannya alternatif yang baik untuk pengguna WordPress yang bertujuan untuk memulakan perniagaan eCommerce mereka. Dengan menggunakan sistem, anda boleh membuat, mengurus, mengemas kini dan mengembangkan pelbagai jenis kedai dalam talian – dari yang kecil hingga yang besar. Perkhidmatan ini berfungsi dengan baik untuk pengguna, yang berhasrat untuk menjual produk dan perkhidmatan mereka di web, tidak kira apa yang menjadi tumpuan mereka. Sistem ini berjaya bekerjasama dengan tanda dagangan dan jenama terkenal, yang merupakan salah satu bukti utama kredibiliti dan profesionalisme. Kelebihan utama perisian adalah seperti berikut:

 • Perisian Titik Jualan. Perisian POS adalah salah satu sorotan sistem, yang membolehkan pengusaha menjual produk mereka dalam mod dalam talian dan luar talian, menguruskan beberapa akaun anggota kakitangan dan menyegerakkan dengan perisian perakaunan yang ada.
 • Pilihan Integrasi dan Penyegerakan. Shopify berbangga dengan pilihan integrasi dan penyegerakannya yang maju. Mereka membolehkan anda memanfaatkan integrasi akaun Shopify anda dengan sistem luaran yang penting dan pasaran popular seperti Amazon, Xero, Quickbook dan apa yang tidak.
 • Ciri Pemasaran yang luas. Dengan Shopify, anda dapat meningkatkan statistik laman web anda dengan berkesan. Sistem ini menggunakan sekumpulan alat pemasaran, yang memungkinkan untuk melacak, mengontrol, menganalisis dan mengubah pendekatan pemasaran ke seluruh proses prestasi laman web untuk meningkatkan statistik, tingkat keterlibatan pelanggan dan keuntungannya (Mod Tampilan Langsung, akses ke profil pelanggan, ditinggalkan pemulihan pembayaran, kadar penukaran dan faktor yang mempengaruhinya, beberapa pilihan pembayaran, parameter belanja dan pesanan, statistik lokasi, aktiviti membeli pengguna dll.).
 • Langkah Keselamatan. Sistem ini memberi perhatian khusus kepada aspek keselamatan kerana bertanggung jawab menjaga laman web eCommerce yang dibuat dengannya selamat dan dilindungi dari akses laman web pengguna pihak ketiga yang dilarang. Atas sebab ini, perisian baru-baru ini telah memperkenalkan pilihan Fraud Protection Feature, SSL Certification, Tag and Chip Reader, Shopcodes dll..
 • Pembentangan Produk. Pada awalnya berorientasi pada peningkatan penglibatan dan kepuasan pengguna, Shopify menerapkan langkah-langkah khas untuk mempersembahkan produk yang ditawarkan untuk dijual dengan cahaya yang paling baik. Pengguna dapat membuat dan mengelola jendela pertunjukan yang menarik, memanfaatkan Ciri Realiti Bertambah, membaca ulasan produk terperinci, melihat koleksi gambar dan galeri dll.

Kos: Shopify bukanlah perisian eCommerce yang murah, tetapi harganya pasti bernilai pelaburan. Sistem ini mempunyai percubaan 14 hari percuma dan ia menawarkan empat langganan berbayar. Kos pilihan termurah adalah $ 9 / bln, sementara pilihan paling mahal mencecah $ 299 / bln. Sistem ini tidak mengenakan bayaran tambahan untuk transaksi yang dilakukan di dalamnya, tetapi ini membabitkan caj transaksi kad kredit. Perisian ini sering memberikan potongan yang memungkinkan untuk menjimatkan sehingga 8-10% dari kos awal rancangan.

Cuba Shopify secara percuma

3. uKit

pembina laman web uKit

uKit – adalah pembina laman web yang baik, yang boleh menjadi pengganti WordPress yang baik dari segi kesederhanaan, kemudahan, kemampuan dan sifat membina web yang intuitif. Sama seperti WordPress, uKit dapat digunakan untuk melancarkan laman web perniagaan. Satu-satunya perbezaan yang ketara ialah uKit pada awalnya diarahkan untuk menyelesaikan tugas-tugas ini. Pembuatan laman web kecil untuk usahawan adalah pengkhususan utama perkhidmatan. Mari kita lihat lebih dekat rangkaian ciri perkhidmatan yang luas:

 • Kemudahan Penggunaan yang Luar Biasa. uKit tidak hanya mudah untuk semua orang – sangat mudah digunakan, terutama bagi orang-orang yang tidak mempunyai satu idea mengenai apa sebenarnya pembangunan laman web. Ini sebahagiannya disebabkan oleh penyunting laman web WYSIWYG dan ciri drag-and-drop yang memungkinkan untuk mengawal semua peringkat proses reka bentuk web dengan mudah.
 • Koleksi Templat. uKit mempunyai koleksi templat responsif yang kaya, yang termasuk dalam kategori khusus dan 100% disesuaikan agar sesuai dengan mana-mana ceruk.
 • Integrasi Sistem yang dipertingkatkan. Anda boleh menggabungkan akaun uKit anda dengan perkhidmatan luaran lain atau CRM untuk meningkatkan jumlah penjualan, petunjuk jejak, statistik laman web, kadar penukaran dan faktor-faktor yang mempengaruhinya. Ini adalah cara yang baik untuk mendapatkan keuntungan dan kelebihan tambahan dari pilihan yang diberikan oleh pelanjutan pihak ketiga yang anda hadapi, seperti Pemain Video dan Audio, Analitis, aplikasi streaming dan yang tidak.
 • Keupayaan Penyumberan Luar. Akses Pengembang uKit memungkinkan pemilik perniagaan menjalin hubungan perkongsian dengan pemaju, pemasar, pengurus kandungan dan ahli lain, yang dapat bekerja untuk kepentingan syarikat.
 • Widget Perniagaan Bersepadu. Pembangun laman web mempunyai sekumpulan widget dan tambahan khusus perniagaan, penyatuan yang akan meningkatkan pengkhususan laman web perniagaan anda. Ini termasuk Kalkulator Dalam Talian (uCalc yang terkenal), Garis Masa, Langkah dan banyak lagi.
 • Hak Akses Pengurusan Laman Web Sementara. Sekiranya anda berhasrat untuk mengerjakan pembangunan laman web anda dengan rakan kongsi, anda boleh memberikan hak akses bersama kepada mereka. Orang-orang ini akan dapat membuat perubahan laman web utama seperti mengedit / mengemas kini kandungan, menambahkan / membuang widget dan halaman, mengakses borang Analisis Google, mengkonfigurasi parameter SEO dll, tetapi mereka tidak akan mempunyai akses ke maklumat pembayaran dan penagihan (hanya pemilik akaun, yang mempunyai akses ke data ini). Terlebih lagi, sistem akan membuat versi sandaran laman web secara automatik sebaik sahaja anda mengaktifkan ciri tersebut.
 • Pilihan eCommerce. Dengan uKit, anda boleh melancarkan kedai web dengan salah satu daripada dua cara – sama ada dengan menyatukan widget eCommerce khas ke laman web atau dengan menyegerakkan akaun uKit anda dengan yang ada di Ecwid.

Kos: uKit adalah salah satu pembangun laman web perniagaan kecil yang paling berpatutan yang terdapat di luar sana. Ia mempunyai percubaan percuma yang berlangsung selama 14 hari dan empat langganan berbayar. Kos rancangan berbayar bermula dari $ 4 / bln untuk Pelan Premium yang paling berpatutan dan meningkat hingga $ 12 / bln untuk Pelan Pro yang paling mahal. Oleh itu, harganya lebih masuk akal, dengan mempertimbangkan fokus perniagaan platform. Selain itu, pembangun laman web secara berkala menawarkan potongan dan tawaran khas untuk mengurangkan kos pembangunan laman web untuk pengguna biasa dan pemula.

Cuba uKit secara percuma

4. Joomla

Joomla CMS

Joomla adalah alternatif WordPress percuma terbaik, jika anda memutuskan untuk membuat laman web dengan CMS. Dilancarkan pada tahun 2005, ia telah mendapat populariti dengan pengguna yang bertujuan untuk mengembangkan projek-projek lengkap. Namun, Joomla lebih rumit jika dibandingkan dengan WordPress dari segi kebolehgunaan, kemudahan penggunaan dan kemudahan. Pada masa yang sama, ia menawarkan tema dan pemalam yang kurang bersepadu daripada WordPress. Antara sorotan perkhidmatan yang paling jelas, masuk akal untuk menyebut perkara berikut:

 • Pemasangan Mudah dan Pantas. Tidak memerlukan banyak usaha dan masa untuk memasang perisian. Tidak memerlukan kemahiran pengekodan juga. Semuanya mudah dan intuitif – ikuti petua dan arahan yang dihasilkan oleh sistem untuk membimbing anda secara berkesan melalui semua peringkat proses reka bentuk web.
 • Fungsi yang Ditingkatkan. Walaupun WordPress memerlukan pemalam untuk setiap fungsi laman web, Joomla mempunyai sekumpulan widget, peluasan, tambahan dan ciri bersepadu yang disediakan di luar kotak. Ini tidak bermaksud, bagaimanapun, bahawa anda tidak berpeluang untuk menyatukan pemalam atau widget pihak ketiga dari web – terdapat banyak dari mereka di luar sana dan anda bergantung kepada anda untuk memutuskan sama ada anda memerlukannya atau tidak.
 • Papan Pemuka Intuitif. CMS mempunyai papan pemuka yang mudah digunakan dan intuitif, yang dilengkapi dengan satu set alat terpadu yang diperlukan untuk mempermudah proses reka bentuk web untuk semua kategori pengguna. Memerlukan lebih banyak masa untuk menguasai papan pemuka berbanding dengan WordPress, tetapi sebaik sahaja anda berjaya melakukannya, anda akan menyedari betapa senang dan senangnya menambah dan mengemas kini modul, bahagian, kategori dan jenis kandungan lain.
 • Keperluan untuk Kemahiran Pangkalan Data PHP dan SQL. Untuk memanfaatkan sepenuhnya sistem ini, Joomla menyiratkan pengetahuan mengenai asas PHP dan SQL.

Kos: Joomla adalah sistem pengurusan kandungan percuma. Ia tidak memerlukan bayaran pendaftaran atau penggunaan. Dalam hal ini, ia agak serupa dengan WordPress. Begitu juga, anda dapat menemui templat dan plugin berbayar yang terdapat di web. Banyak perhatian harus diberikan kepada pemilihan hosting. Penyelesaian yang paling digemari semasa menggunakan Joomla adalah Bluehost. Penyedia hosting ini kini berada di tangga teratas dalam ceruknya. Ini kerana perkhidmatan tersebut adalah penyedia hosting WordPress rasmi yang terkenal dengan kadar waktu operasi yang kuat, kelajuan memuatkan halaman yang cepat, pilihan sokongan pelanggan yang maju, fleksibiliti, keselamatan dan rancangan yang berpatutan. Kos penggunaan Bluehost bermula dengan $ 2.95 / bln dan mencecah $ 5.45 / bln berdasarkan perkhidmatan dan syarat yang disertakan dalam setiap pakej.

Cubalah Joomla secara Percuma

5. Drupal

Drupal CMS

Drupal – adalah Sistem Pengurusan Kandungan Sumber Terbuka, yang telah mendapat pengiktirafan masyarakat sebagai alternatif WordPress yang layak untuk pembangunan kedai web. Ini adalah platform, yang memungkinkan untuk mengatur dan kemudian melancarkan dan menguruskan kedai dalam talian – dari kedai kecil hingga pasar raya besar. Pakar sering menegaskan bahawa ciri Drupal menjadikannya lebih daripada sekadar CMS sumber terbuka standard. Platform ini dilengkapi dengan kerangka pengembangan aplikasi, pendekatan reka bentuk web berstruktur dengan baik dan pilihan penyuntingan kod yang luas. Berikut adalah gambaran ringkas mengenai ciri-ciri utama Drupal:

 • Menu Lanjutan dan Pengurusan Pengguna. Perisian ini dilengkapi dengan sekumpulan fitur, yang memudahkan pengguna membuat laman web, portfolio, blog, pilihan rangkaian sosial yang mudah namun lengkap.
 • Pengurusan Kandungan. Dengan Drupal, pengguna dapat membuat dan mengurus pelbagai jenis kandungan, termasuk tinjauan pendapat, teks, video dan gambar, blog dll.
 • Kesesuaian. CMS sangat disesuaikan, yang bermaksud bahawa mungkin untuk mengedit laman web yang dibuat dengannya, mengintegrasikan dan menggunakan fitur dan pilihan baru. Drupal adalah salah satu pemimpin utama, berkaitan dengan kebolehpercayaan, skalabiliti, keselamatan, ketersediaan sumber, pengurusan dan aspek lain yang sangat penting.
 • Sistem Taksonomi Drupal. CMS mempunyai taksonomi yang kuat yang membantu mengatur dan menandai kandungan. Sistem ini menjadikannya lebih mudah untuk menargetkan kata kunci yang diperlukan kerana kebanyakannya dirancang untuk projek berasaskan komuniti.
 • Plugin dan Reka Bentuk. Anda boleh memilih antara plugin dan reka bentuk Drupal terbina dalam dan bersepadu, bergantung pada pengkhususan laman web dan objektif perniagaan anda.

Kos: Drupal adalah platform sumber terbuka percuma. Memuat turun dan memasang sistem adalah percuma untuk semua orang. Selebihnya perbelanjaan bergantung pada skala fungsi dan objektif yang anda tetapkan. Sekiranya anda mahu projek anda mempunyai ciri penuh, anda juga boleh menyatukan pemalam tambahan, templat, widget, alat tambah dan pelanjutan lain. Terdapat banyak di antaranya tersedia di web dan mereka tersedia secara percuma dan dengan kos tambahan.

Selain itu, anda harus menjaga hosting yang tidak disediakan dalam sistem secara lalai. Salah satu penyelesaian yang paling sesuai dan berpatutan untuk Drupal adalah Tapak Tapak. Ini adalah syarikat hosting bebas yang mempunyai pelayannya di seluruh dunia. Sistem ini dicirikan oleh fleksibiliti, aspek waktu operasi yang baik, set ciri jangkauan, sokongan pelanggan 24 jam sehari 7 hari seminggu. Pelan Permulaan yang paling menjimatkan berharga $ 3.95 / bln, sementara penyelesaian GoGeek yang paling mahal berharga $ 11.95 / bln.

Cuba Drupal secara Percuma

Pokoknya

WordPress sentiasa dan kekal sebagai salah satu CMS terbaik, yang memungkinkan untuk melakukannya buat laman web yang berkualiti dengan fungsi unggul. Namun, ada pengguna yang tidak sepenuhnya berpuas hati dengan rangkaian perkhidmatan yang disediakan oleh CMS. Sistem ini mungkin kelihatan terlalu rumit untuk pemula kerana keperluan untuk menguasai banyak ciri dalam satu masa. Namun, mereka membenarkan membuat pelbagai jenis projek berdasarkan keperluan khas pengguna.

Alternatif WordPress TOP:

WixWix adalah pembangun laman web all-in-one, yang merupakan alternatif paling popular untuk WordPress kerana set ciri yang luar biasa, pilihan reka bentuk web yang luas, penyesuaian, kesederhanaan dan kemampuan. Sistem ini membantu menyelesaikan pelbagai tugas reka bentuk web dengan hampir tidak perlu repot dan membuang masa sama sekali. Wix.com

ShopifyShopify adalah perisian eCommerce terbesar dan terkuat di dunia yang membolehkan membina kedai dalam talian kecil hingga besar dan menawarkan pelbagai ciri yang diperlukan untuk menampung tugas-tugas ini. Pembina laman web berfungsi dengan baik untuk usahawan yang bertanggungjawab, yang berorientasikan pelanggan dan mempunyai niat untuk mengembangkan permulaan eCommerce mereka dengan keberkesanan maksimum. Shopify.com

uKituKit adalah pembangun laman web termudah yang tertumpu pada niche eCommerce. Kumpulan fiturnya, alat penyesuaian reka bentuk, SEO dan pilihan pemasaran dan elemen lain diarahkan untuk pengembangan usaha kecil dan sederhana. Pembangun laman web menarik perhatian semua orang dengan dasar harga canggihnya, yang lebih mampu dimiliki oleh pemilik perniagaan kontemporari. uKit.com

JoomlaJoomla adalah CMS terkenal, yang menduduki tempat kedua setelah WordPress dari segi populariti perkhidmatan yang diliputi, ciri reka bentuk, set ciri dan pilihan integrasi. Sistem ini adalah salah satu Sistem Pengurusan Kandungan tertua, yang berfungsi dengan baik untuk pembangunan projek yang mempunyai ciri penuh, walaupun lebih sukar untuk menguasainya berbanding dengan WordPress. joomla.org

DrupalDrupal adalah CMS eCommerce, kadar populariti agak lebih kecil jika dibandingkan dengan WordPress dan bahkan Joomla. Perkhidmatan ini agak sukar untuk dikuasai, terutama bagi pengguna kali pertama. Ia memerlukan penyatuan plugin luaran dan tema yang diperlukan untuk melancarkan dan menguruskan kedai dalam talian kecil hingga besar. drupal.org

WordPress adalah CMS sumber terbuka lengkap, yang menikmati populariti di seluruh dunia dan dikenali secara meluas dalam ceruk reka bentuk web kontemporari. Sekiranya anda sudah terbiasa bekerja dengan perisian dan menghadapi keperluan untuk mencari alternatif yang lebih baik, ini mungkin memerlukan sedikit masa dan usaha untuk mencari alternatif terbaik untuk WordPress.

Sekiranya anda menghadapi masalah seperti ini, luangkan masa anda untuk meneroka dan menguji pembangun laman web dan CMS yang disemak dalam siaran. Sistem ini dibuat khas dengan keperluan dan kemahiran kategori pengguna yang berbeza dan anda pasti akan mendapat pengganti WordPress terbaik di antaranya. Cubalah!

Buat laman web secara percuma

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map