Hostinger vs Tapak Tapak

hostinger vs tapak tapak


Dari Eropah, kedua-dua penyedia hosting ini sangat popular dengan pemilik laman web. Hostinger telah membuat nama untuk dirinya sendiri berkat harga yang berpatutan sementara SiteGround dilengkapi dengan sebilangan besar ciri dan tambahan, yang menjadikannya sedikit lebih fleksibel.

Walaupun mempunyai tujuan yang sama, kedua-dua syarikat menetapkan pendekatan yang berbeza ketika memberikan perkhidmatan hosting mereka.

Ringkasan Pantas:

HostingerHostinger terutamanya terkenal dengan pakej yang berpatutan dan harga yang rendah. Platform ini pada masa ini menyokong ribuan laman web di seluruh dunia. Sistem ini mempunyai pasukan sokongan yang baik dan tahap prestasi yang baik. Hostinger.com

Tapak TapakTapak Tapak adalah penyedia hosting yang sedikit lebih berpengalaman yang telah beroperasi di pasaran selama 14 tahun. Platform ini mempunyai lebih dari 2,000 000 laman web dan memberikan pilihan ciri dan tambahan pada harga yang agak rendah. Waktu operasi dan keselamatan yang hebat menjadikan syarikat ini sangat popular di kalangan pengguna. Laman WebGround.com

Perbandingan SiteGround vs Hostinger ini adalah untuk mengetengahkan perbezaan inti serta kemungkinan hits dan kehilangan dua syarikat hosting popular. Mari kita titik I dan melintasi t.

1. Ciri-ciri Hosting

 • Hostinger. Hostinger terutamanya merupakan perkhidmatan anggaran dari segi penyelesaian bersama. Pengguna tidak semestinya mengharapkan nilai tersebut. Tidak ada ciri tambahan walaupun pakej asasnya cukup baik untuk memenuhi beberapa keperluan laman web asas. Berikut adalah beberapa ciri yang mungkin dihargai pengguna:

  • Kemudahan penggunaan – ciri hebat untuk pemula tanpa latar belakang teknikal. Platform ini menawarkan panel kawalan tersuai yang lebih mesra pengguna jika dibandingkan dengan papan pemuka tradisional. Setelah anda log masuk, anda akan melihat semua tetapan dan instrumen dari anda di skrin utama. Ada yang mudah dijangkau, sementara proses penyiapannya mudah.
  • Panel Hostinger

  • Pilihan Percuma – walaupun Hostinger adalah platform anggaran, ia juga menawarkan beberapa ciri percuma yang merangkumi sijil SSL dan pilihan pemasaran. Mereka mungkin kelihatan sangat asas, sementara berita buruknya ialah anda harus menaik taraf ke rancangan Perniagaan atau Premium untuk mengaksesnya.
  • Pembina Laman Web Tersuai – pembangun laman web drag-and-drop intuitif adalah penyelesaian yang baik untuk bukan juruteknik yang merasa sukar untuk bekerja dengan CMS. Alat ini tersedia secara percuma.
  • Hosting yang Dioptimumkan WP – platform adalah idea yang baik bagi mereka yang merancang untuk melancarkan blog atau jenis laman web lain di WordPress. Anda akan mendapat keuntungan daripada pelayan yang dioptimumkan WP, plugin siap pakai, dan tambahan, prestasi laman web yang lebih baik berkat plugin caching terbina dalam WordPress.
 • Tapak Tapak. SiteGround nampaknya mempunyai pilihan ciri yang lebih kaya yang serasi dengan semua platform CMS utama termasuk WordPress. Dengan kata lain, di sini anda akan dapati semua yang anda perlukan untuk penyesuaian, penjejakan, promosi atau analitik laman web.

  Panel Pentadbiran Tapak Tapak

  • Keselamatan Percuma – SiteGround menawarkan pelbagai pakej keselamatan dengan satu set ciri percuma. Mereka termasuk pakej asas dengan pemantauan berkala, kemas kini dan perlindungan DDoS dan pakej lanjutan dengan senarai hitam IP, SpamExperts, SSL percuma, dll..
  • e-dagang – platform ini menawarkan penyelesaian dan aplikasi eCommerce segera seperti WooCommerce yang senang dipasang. Tidak perlu mengintegrasikan perkhidmatan lain. Pakej ini merangkumi hingga 18 aplikasi yang siap digunakan untuk keperluan eCommerce anda.
  • Hosting Terurus WP – ciri ini memastikan operasi laman web cepat dan lancar berkat kemas kini pemalam automatik, alat cache, integrasi SuperCaher dan banyak lagi.
  • Pembina Laman Web Percuma – anda boleh mula membina laman web anda sendiri dari awal menggunakan platform drag-and-drop yang intuitif (Weebly-berdasarkan).
  • Alat WordPress Tambahan – Adakah anda masih mahu berpegang pada WordPress CMS, anda akan menemui banyak pilihan alat untuk menyesuaikan laman web anda. Mereka mudah diterapkan tanpa memerlukan kemahiran khas.

Hostinger vs Tapak Tapak. Hostinger dapat memenuhi beberapa keperluan pengguna asas dengan harga yang berpatutan. Ia mempunyai beberapa ciri percuma yang baik walaupun tidak tersedia dengan rancangan masuk. Dari sudut pandangan ini, SiteGround kelihatan seperti penyelesaian yang lebih fleksibel dengan pelbagai ciri yang lebih luas untuk penyesuaian laman web, eCommerce, pemasaran, dll..

2. Persembahan

 • Hostinger. Hostinger melakukan pekerjaan yang hebat dari segi prestasi. Namun, kita mungkin melihat beberapa kejatuhan sejak beberapa bulan terakhir. Sebagai contoh, kelajuan pemuatan rata-rata telah menurun sedikit dari 386ms hingga 400ms mengikut ujian terkini. Kadarnya masih sangat baik dan lebih tinggi daripada prestasi purata.

  Hostinger Perfomance

  Syarikat ini mempunyai pelbagai pusat data yang terletak di Amerika Syarikat, Asia, dan Eropah, yang juga hebat. Waktu operasi sedikit lebih baik. Sebaliknya, 99.98% masih sangat baik menjadikan platform sebagai nilai wang yang baik.

 • Tapak Tapak. SiteGround kelihatan hampir sempurna ketika memuatkan kelajuan dan waktu operasi. Platform ini tidak menggunakan penyelesaian pihak ketiga dan menggunakan teknologinya sendiri. Ia menghasilkan kadar uptime 99,99% di samping pusat data yang terletak di bandar-bandar yang berlainan di seluruh dunia termasuk Chicago, Singapura, Amsterdam, London, dan banyak lagi.

  Pengimbas Tapak Tapak Tapak

  Ketersediaan teknologi SSD dengan setiap rancangan SiteGround memastikan prestasi yang lebih baik. Pemacu biasa adalah 1000 kali lebih perlahan ketika datang ke operasi input / output laman web. Kelajuan pemuatan adalah 714ms. Ia bukan yang teratas. Namun, masih cukup untuk mengendalikan operasi laman web yang lancar walaupun di puncak dan lonjakan lalu lintas.

Hostinger vs Tapak Tapak. SiteGround kelihatan lebih disukai dari segi kadar uptime dan teknologi tambahan untuk memastikan prestasi yang stabil walaupun berada di lokasi. Pada masa yang sama, kedua-dua platform mempunyai kelajuan pemuatan yang baik dan pusat data yang terletak di berbagai belahan dunia.

3. Keselamatan

 • Hostinger. Hostinger mempunyai pakej keselamatan yang baik yang terdiri daripada instrumen khas. Pada masa yang sama, ia juga menawarkan banyak pilihan ciri tambahan dan kemampuan integrasi yang berkaitan dengan pengesanan dan penghapusan malware:

  • Keupayaan integrasi CloudFare dan SpamAssassin.
  • Penyulitan SSL percuma untuk pelanggan Perniagaan dan Premium.
  • Kemas kini mingguan dan harian bergantung pada rancangannya.
  • Alat keselamatan BitNinja yang hadir sebagai penyelesaian keselamatan all-in-one dengan semua ciri dalam pek. Pakej ini merangkumi perlindungan penipuan DDoS dan XXS serta kaedah untuk mencegah sebarang jenis penipuan.

  Tapak Tapak. SiteGround menggunakan teknologi keselamatan terkini untuk menangani pemantauan malware, sandaran, perlindungan penggodam, dan banyak lagi. Penyaringan Firewall sistem untuk memastikan kedua-dua perkakasan dan perisian selamat dari DDoS dan serangan lain.

  Syarikat ini telah mengembangkan beberapa kaedah keselamatannya sendiri. HackAlert adalah salah satu daripadanya. Ini mengimbas sistem dalam mencari kemungkinan malware dan meramalkan pelbagai ancaman digital. Untuk melawan bit dan penggodam yang berniat jahat, platform ini menggunakan sistem IDS / IPS.

Hostinger vs Tapak Tapak. masalah utama mengenai ciri keselamatan Hostinger ialah kebanyakannya tidak terdapat dalam rancangan kemasukan, yang bermaksud kos tambahan. Bagi SiteGround, ia menawarkan teknologi buatan sendiri terkini yang bebas digunakan dan memastikan laman web kami terjamin 24/7.

4. Sokongan Pelanggan

 • Hostinger. Hostinger mempunyai sistem sokongan yang agak pelik. Walaupun ia menawarkan beberapa cara untuk tetap berhubungan, beberapa di antaranya tersedia untuk pengguna yang sudah masuk. Dengan kata lain, bakal pelanggan tidak berpeluang menggunakan ciri Live Chat dan bertanya.

  Sebaliknya, anda mungkin selalu memilih sistem tiket tradisional, walaupun mungkin memerlukan sedikit masa sebelum anda mendapat respons. Mengenai asas pengetahuan, cukup kaya dengan banyak tutorial video, panduan, dan maklumat umum yang merangkumi semua kemungkinan masalah.

 • Tapak Tapak. Pasukan sokongan SiteGround sedikit lebih pantas ketika meninjau tuntutan pengguna. Pada masa yang sama, alat hubungan berikut tersedia untuk semua pengguna tidak kira sama ada mereka log masuk atau tidak:

  • Telefon untuk menghubungi segera.
  • Sembang Langsung untuk mengemukakan soalan anda dalam talian.
  • E-mel dalam bentuk sistem tiket khas.
  • Pangkalan pengetahuan yang kaya dengan tutorial dan dokumentasi selain webinar biasa.

Tapak tapak vs Hostinger. Kedua-dua platform sebenarnya menawarkan cara yang sama untuk terus berhubung. Walau bagaimanapun, SiteGround tidak menghadkan akses kepada pengguna yang belum melanggan rancangan tertentu.

5. Dasar Penentuan Harga

 • Hostinger. Hostinger menawarkan tiga rancangan utama. Kesemuanya cukup berpatutan. Inilah yang menjadikan platform ini begitu istimewa. Pelanggan bebas memilih dari pakej berikut:

  • Pelan Tunggal bermula dari $ 0.80 sebulan dengan lebar jalur 100GB. Ini membolehkan anda membina satu laman web sahaja dan tidak mempunyai ciri keselamatan.
  • Pelan Premium bermula dari $ 2.15 sebulan dengan lebar jalur dan bilangan laman web yang tidak terhad. Sandaran mingguan tersedia dengan rancangannya.
  • Rancangan perniagaan bermula dari $ 2.45 yang menampilkan semua faedah dari rancangan sebelumnya selain SSL Percuma dan sandaran harian.
 • Tapak Tapak. SiteGround juga merupakan penyelesaian hosting yang berpatutan baik untuk laman web yang lebih kompleks atau menuntut dari segi ciri dan fungsi.

  • Pelan StartUp bermula dari $ 3.96 sebulan adalah baik untuk laman web kecil dan sederhana.
  • Pelan GrowBig bermula dari $ 6.45 sebulan dengan 20GB web dan laman web tanpa had, pembina laman web percuma, sokongan 24/7, dll.
  • Pelan GoGeek bermula dari $ 11.95 sebulan dengan sokongan keutamaan lanjutan, pemindahan laman web percuma, pelayan yang mematuhi PCI dan banyak lagi.

Hostinger vs Tapak Tapak. Hostinger adalah pilihan yang lebih murah. Walau bagaimanapun, rancangan kemasukannya tidak mencukupi untuk laman web sederhana. Di sinilah penyelesaian kemasukan SiteGround boleh menjadi pilihan yang lebih baik. Sekurang-kurangnya, selalu ada ruang untuk peluasan.

Garisan bawah

Kesimpulannya, kita harus mengatakan bahawa kedua-dua hos cukup bagus jika anda tidak memerlukan keupayaan yang lebih lama. Walau bagaimanapun, SiteGround nampaknya sedikit lebih fleksibel dan serba boleh dari segi kaedah keselamatan dan ciri tambahan. Tidak seperti Hostinger, ia tidak membatasi pakejnya dan menyimpan sedikit ruang untuk pertumbuhan laman web selanjutnya.

HostingerHostinger menawarkan prestasi yang baik dengan harga yang berpatutan. Walau bagaimanapun, kelihatan sangat pelik kerana kebanyakan ciri-cirinya tidak terdapat dalam rancangan kemasukan. Ia tidak masuk akal; kerana tidak ada gunanya memilih pakej kemasukan. Walaupun begitu, ia mungkin berfungsi dengan baik untuk beberapa projek bersaiz kecil. Hostinger.com

Tapak TapakTapak Tapak adalah pilihan yang lebih baik untuk projek yang rumit. Ia memberikan fungsi yang lebih luas dengan eCommerce dan ciri lain selain kaedah keselamatan yang dipertingkatkan. Mungkin baik untuk laman web yang baru ditubuhkan serta projek yang sudah ada berkat penghijrahan laman webnya yang pantas. Laman WebGround.com

Pada akhirnya, memilih hosting selalu bergantung pada jenis dan matlamat laman web anda. Tidak perlu membayar lebih banyak untuk microsite sementara, sementara projek jangka panjang mungkin memerlukan sokongan yang lebih dipercayai.

Carta Perbandingan Gambaran Keseluruhan

HostingerTapak Tapak
Ciri Hosting:Hostinger vs Tapak TapakHostinger vs Tapak TapakHostinger vs Tapak TapakHostinger vs Tapak TapakHostinger vs Tapak TapakHostinger vs Tapak TapakHostinger vs Tapak TapakHostinger vs Tapak TapakHostinger vs Tapak TapakHostinger vs Tapak Tapak
Persembahan:Hostinger vs Tapak TapakHostinger vs Tapak TapakHostinger vs Tapak TapakHostinger vs Tapak TapakHostinger vs Tapak TapakHostinger vs Tapak TapakHostinger vs Tapak TapakHostinger vs Tapak TapakHostinger vs Tapak TapakHostinger vs Tapak Tapak
Keselamatan:Hostinger vs Tapak TapakHostinger vs Tapak TapakHostinger vs Tapak TapakHostinger vs Tapak TapakHostinger vs Tapak TapakHostinger vs Tapak TapakHostinger vs Tapak TapakHostinger vs Tapak TapakHostinger vs Tapak TapakHostinger vs Tapak Tapak
Sokongan pengguna:Hostinger vs Tapak TapakHostinger vs Tapak TapakHostinger vs Tapak TapakHostinger vs Tapak TapakHostinger vs Tapak TapakHostinger vs Tapak TapakHostinger vs Tapak TapakHostinger vs Tapak TapakHostinger vs Tapak TapakHostinger vs Tapak Tapak
Dasar Harga:Hostinger vs Tapak TapakHostinger vs Tapak TapakHostinger vs Tapak TapakHostinger vs Tapak TapakHostinger vs Tapak TapakHostinger vs Tapak TapakHostinger vs Tapak TapakHostinger vs Tapak TapakHostinger vs Tapak TapakHostinger vs Tapak Tapak
Markah keseluruhan:Hostinger vs Tapak TapakHostinger vs Tapak TapakHostinger vs Tapak TapakHostinger vs Tapak TapakHostinger vs Tapak TapakHostinger vs Tapak TapakHostinger vs Tapak TapakHostinger vs Tapak TapakHostinger vs Tapak TapakHostinger vs Tapak Tapak

Cuba SiteGround Sekarang

Howard Profil Twitter saya Profil Facebook saya e-mel Profil Linkedin saya

Mengenai Pengarang

Saya Howard Steele, pengasas dan ketua editor laman web ini. Dengan pembinaan web selama lebih dari 10 tahun, saya tahu betapa rumit dan melelahkan tugas ini untuk orang bukan IT. Tidak dapat memutuskan perkhidmatan mana yang hendak dipilih? Jangan ragu untuk meminta nasihat. Jelaskan keperluan laman web anda dan saya dengan senang hati akan membantu anda.

Laman Utama »Perbandingan» Hostinger vs Siteground

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map