Laman web Wix vs Google

Laman web Wix vs Google


Ketika datang ke pengembangan laman web, jumlah pengguna yang ada mulai ragu-ragu antara beberapa alat pembuatan web. Inilah yang menjadikan perbandingan perkhidmatan ini sangat penting.

Setelah membaca ulasan parameter terpenting dari sistem yang anda minati, anda akan merasa lebih yakin dengan pilihan anda. Hari ini, kita akan membincangkan perbezaan dan ciri khas dua pembangun laman web – Laman web Wix dan Google.

Ringkasan Pantas:

WixWix – adalah pembangun laman web all-in-one yang terkenal di dunia yang merangkumi spektrum keperluan bangunan web pengguna yang luas. Sistem ini dapat menawarkan satu set fitur canggih seperti Artificial Design Intelligence, Ascend, ratusan templat responsif, alat penyesuaian reka bentuk yang kuat dan rancangan harga yang serba boleh untuk memenuhi keperluan bajet dan reka bentuk web. Wix.com

Tapak GoogleTapak Google – adalah pembangun laman web, yang cukup mudah dikuasai untuk semua kategori pengguna. Sistem ini juga menyediakan platform hosting yang boleh dipercayai dan mewujudkan persekitaran pembinaan web yang intuitif. Set ciri yang ditawarkannya cukup mudah dan berfungsi dengan baik untuk pembangunan laman web biasa untuk penggunaan seharian. laman web.google.com

Walaupun, kedua-dua sistem ini memungkinkan untuk membuat projek dengan ciri penuh, masih agak aneh untuk membandingkan perkhidmatan yang terkenal di dunia seperti Wix dengan platform Google Sites yang kurang terkenal. Sangat jelas bahawa Wix lebih kaya dengan ciri, berfungsi dan intuitif.

Intinya adalah: apakah sebab-sebab yang membuatnya menonjol dari orang ramai dan adakah perkara-perkara yang dapat ditangani yang mustahil diselesaikan dengan Laman Google? Adakah perbezaan antara platform benar-benar bernilai wang dalam jangka masa panjang? Perkhidmatan mana – Laman Google vs Wix – lebih disukai untuk khalayak sasaran tertentu? Sudah tiba masanya untuk menjelaskannya sekarang. Mari pergi.

1. Kemudahan Penggunaan

 • Wix. Wix kini merupakan salah satu pembangun laman web yang paling mesra pengguna dan intuitif dengan penyunting visual. Ia dilengkapi dengan pilihan seret-dan-lepas yang menyokong penyuntingan laman web dalam talian yang menghasilkan pengalaman membina laman web WYSIWYG yang menakjubkan. Perkhidmatan secara struktur terdiri daripada Dashboard (tempat di mana anda menyesuaikan tetapan laman web utama) dan Editor (kawasan, di mana anda sebenarnya mengusahakan pembangunan laman web anda dalam mod WYSIWYG). Ngomong-ngomong, Wix Editor memungkinkan anda menerapkan efek Parallax Scrolling pada projek anda untuk meningkatkan kesan yang dibuatnya kepada pengguna.

  Penyunting Wix

  Secara keseluruhan, keseluruhan persekitaran sistem direka dengan gaya grafik yang sama, termasuk aplikasinya. Ini mewujudkan perasaan kesatuan antara muka, yang menjadikannya lebih mudah untuk membiasakannya. Terlepas dari jumlah pilihan yang terkenal, bahkan pengguna yang tidak mempunyai pengalaman reka bentuk web dapat menguasai pembangun laman web ini.

  Wix ADI Editor

  Perlu beberapa jam untuk menghafal kedudukan elemen dan bahagian sistem serta mempelajari cara membuat pengeditan, menambah fungsi baru dan merancang halaman, menggunakan koleksi widget yang tersedia.

 • Tapak Google. Google Sites serupa dengan editor teks Pages, ketika datang ke antara muka. Apa yang anda akan lihat ialah dokumen yang akan anda gunakan dan 3 bahagian pilihan di sebelah kanan yang direalisasikan melalui tab. Pengurusan halaman web tidak banyak bezanya daripada menyunting laporan dengan elemen teks dan media yang diformat. Ini adalah antara muka satu halaman. Segala sesuatu yang tidak termasuk di dalamnya, lebih jauh muncul di tetingkap pop timbul tanpa peralihan.

  Penyunting Tapak Google

  Ini berlaku pada skrin yang sama. Tidak hairanlah bahawa perkhidmatan ini sangat mudah. Elemen dan pilihan yang boleh anda gunakan dapat dilihat pada satu masa. Bahkan secara teorinya mustahil untuk mencampurkan sesuatu di sini. Dari setengah jam hingga satu hari diperlukan untuk meneroka perkhidmatan bergantung pada minat dan pengalaman anda.

Laman web Wix vs Google. Sejauh yang kami utamakan pada kemudahan penggunaan di bahagian ini, jelas pemimpinnya – ini adalah Wix. Antara muka sistem ini ringkas, berfungsi, intuitif dan mesra pengguna. Pengguna dapat melihat hasil kerja mereka dengan jelas kerana penyunting laman web WYSIWYG. Ini sangat penting bagi bukan teknisi, yang baru meneroka sistem dan, oleh itu, menghargai peluang untuk membuat pengeditan yang diperlukan sebelum penerbitan laman web.

2. Set Ciri dan Kelenturan

 • Wix. Wix adalah penyelesaian pembinaan web all-in-one yang boleh digunakan untuk pembangunan pelbagai jenis laman web. Ia membolehkan membuat laman web perniagaan syarikat, portfolio, halaman arahan, forum, laman web restoran, hotel, organisasi komersial dan bukan keuntungan, acara, kedai dalam talian produk fizikal dan digital (foto, muzik, video, fail), laman web permainan, blog dan jenis projek lain.

  Fleksibiliti ciri fungsional seperti itu dicapai melalui sekumpulan widget yang kaya, pilihan aplikasi yang banyak (iaitu modul), pilihan penyatuan kod, kedudukan mutlak elemen halaman web (tanpa perlu mempertimbangkan elemen rangkaian dan tetangga) dan fleksibel tetapan setiap blok (latar belakang, animasi, fon, susun atur).

  Alat Penyunting Wix

  Sorotan pembangun laman web yang tidak dapat dinafikan adalah yang maju Alat ADI Wix. Ciri Artificial Design Intelligence membantu pengguna membuat laman web yang baik dengan hanya beberapa klik. Ini menyediakan panduan langkah demi langkah dan set pertanyaan, yang membantu pengguna membuat laman web secara automatik menggunakan jawapan dan isi yang dikirimkan. Ciri ini akan sangat membantu pengguna pertama kali, yang tidak dapat membanggakan pengalaman membina laman web yang kaya namun mempunyai niat untuk melancarkan projek dengan ciri penuh.

  Bagi pengguna, yang kemahiran pengekodannya berada pada tahap yang baik, sistem ini menawarkan peluang untuk menerapkan Wix Editor standard untuk membuat dan mengurus laman web yang berkualiti secara manual. Selain itu, Wix mempunyai editor mudah alih, penggunaannya memungkinkan untuk membuat dan mengedit versi mudah alih laman web anda tanpa mempengaruhi varian desktop.

  Wix juga menonjol dari orang ramai kerana ciri Turbo yang kuat. Wix Turbo adalah sekumpulan teknologi dan alat yang digunakan untuk mengurangkan keseluruhan masa muat turun laman web. Ini menjadi mungkin kerana pelaksanaan teknologi dan ciri yang mengoptimumkan masa rendering penyemak imbas tanpa mempengaruhi kinerjanya.

  Pembangun laman web juga mempunyai pilihan blog yang luas yang membolehkan anda membuat dan mengemas kini blog pada bila-bila masa yang anda mahukan, menulis dan menjadualkan catatan, membolehkan komen pengguna, memilih reka bentuk blog yang unik, mengatur parameter SEO dan lain-lain. Begitu juga, Wix mempunyai enjin eCommerce yang kuat, yang membolehkan anda melancarkan dan menguruskan ke kedai dalam talian bersaiz sederhana.

  Wix eCommerce ADI

  Sekiranya anda ingin menambahkan prestasi pada projek yang anda jalankan, sila ke Wix App Market. Ini adalah tempat, di mana anda boleh melihat pelbagai widget, peluasan dan tambahan untuk mengintegrasikannya ke laman web anda. Widget yang terdapat di sini adalah percuma dan berbayar. Terserah anda untuk memilih elemen yang diperlukan.

  Satu lagi ciri penting pembangun laman web adalah Wix Ascend. Ini adalah penyelesaian perniagaan all-in-one maju yang merangkumi semua alat perniagaan yang mungkin anda perlukan untuk membina projek profesional. Secara keseluruhan, terdapat lebih dari 20 produk yang terdapat di sini, yang dapat digunakan dengan berkesan untuk memulakan, mengurus dan mempromosikan projek anda. Semua alat dibahagikan dengan hati-hati ke dalam bahagian dan kumpulan berdasarkan tujuan dan petunjuknya (anda boleh melihat alat interaksi pelanggan, alat promosi laman web, pilihan pemasaran dan banyak lagi).

  Wix Code – pembangun aplikasi web yang unik – adalah kelebihan lain dari sistem ini yang akan memenuhi keperluan semua kategori pengguna. Ini membolehkan semua orang melancarkan dan mengedit aplikasi berasaskan web tanpa perlu menunjukkan kemahiran pengekodan dan kesedaran mengenai asas pengaturcaraan.

 • Tapak Google. Tapak Google tidak digunakan untuk membuat laman web awam sahaja. Ia juga digunakan untuk merancang laman web dalaman dan intranet. Perkhidmatan ini sesuai untuk kerja berpasukan dalam pembangunan projek.

  Anda mempunyai banyak pilihan aplikasi Google berasaskan web, termasuk Dokumen, Helaian, Kalendar, Gmail dll. Ini memungkinkan untuk menambahkan dokumen ke halaman, carta, persembahan, gambar, gambar rajah, bentuk video YouTube, peta dengan lokasi yang ditentukan dll. dari awan.

  Dengan kata lain, aplikasi awan Google digunakan sebagai widget (penyedia kandungan) untuk Laman Google. Dengan menambahkan elemen ke halaman (video, dokumen atau presentasi), Anda mendapatkan blok, dimensi yang dapat diatur sesuai dengan kebutuhan anda.

  Sumber Masukkan Laman Google

  Satu blok mungkin mengandungi beberapa elemen, seperti judul, video dan keterangan dalam urutan rawak kedudukan mereka antara satu sama lain. Alat pemformatan kandungan adalah standard dan termasuk fon, warna, senarai, penjajaran, pautan. Adalah mungkin untuk membuat beberapa halaman, yang masing-masing akan terdapat di menu atas.

  Tidak ada tetapan SEO di sini dan juga peluang untuk menyambungkan domain ke laman web anda. Anda boleh menambah sebilangan pengguna untuk kerjasama dan pertukaran data visual, membuat resume dalam talian atau menerbitkan dokumen dengan elemen media untuk akses awam, misalnya. Tapak Google patut digunakan untuk tugas seperti itu, bukan lebih.

Laman web Wix vs Google. Perkhidmatan ini bertujuan untuk menyelesaikan pelbagai jenis tugas. Wix membolehkan membuat laman web komersial yang menarik dengan fungsi yang rumit, blog penulis, laman web pemaju permainan atau pemuzik dengan pilihan penerimaan pembayaran dalam talian dan juga projek eCommerce.

Google Sites adalah penyelesaian ringan untuk menyokong komunikasi dan perkongsian data dalam pasukan. Ini adalah salah satu bahagian dari set alat cloud Google yang luas bersama dengan aplikasi untuk pengurusan dokumentasi, peta dll.

Ketika datang ke set fitur, Wix pastinya peneraju, yang cukup difahami. Pembina laman web berbayar khusus jauh lebih berfungsi berbanding dengan aplikasi bungkusan percuma dari Google.

3. Reka bentuk

Carta Perbandingan Reka Bentuk

WixTapak Google
Bilangan Tema:5506
Editor Mudah Alih:&# x2714; YA✘ TIDAK
Reka Bentuk Laman Web AI:&# x2714; YA✘ TIDAK
Seret&Jatuhkan:&# x2714; YA&# x2714; YA
Dioptimumkan untuk Mudah Alih:&# x2714; YA✘ TIDAK
 • Wix. Wix adalah peneraju utama, berkaitan dengan kualiti templat siap pakai. Sebenarnya, ia menawarkan reka bentuk terbaik di pasaran reka bentuk web kontemporari. Jumlah keseluruhan tema pada masa ini melebihi 550 templat, yang siap mudah alih secara lalai dan dapat disesuaikan sepenuhnya. Sekiranya anda mengharapkan kualiti templat yang lebih baik, anda boleh menyesuaikan reka bentuk yang dipilih secara manual dengan menggunakan penyunting sistem.

  Satu klik sahaja sudah cukup untuk membiarkan sistem menyesuaikan templat secara automatik agar sesuai dengan semua jenis peranti mudah alih dan desktop. Galeri templat dikemas kini secara berkala untuk menawarkan reka bentuk canggih kepada pengguna. Sekiranya anda tidak berjaya mencari tema yang sesuai di antara sampel yang disediakan Wix, ada kemungkinan untuk memilih templat kosong dan menyesuaikannya dari awal.

  Untuk mengedit reka bentuk, anda dapat menambahkan blok baru, mengintegrasikan widget dan peluasan, mengatur parameter lapisan, menerapkan pelbagai kesan, latar belakang animasi dan elemen lain bergantung pada niche laman web anda dan hasil yang anda ingin dapatkan. Ingat bahawa anda tidak akan dapat menukar templat, semasa mengerjakan projek anda kerana ciri penentuan kedudukan elemen mutlak yang ditawarkan Wix.

 • Tapak Google. Tapak Google tidak mempunyai galeri reka bentuk stok. Sebaliknya, anda akan ditawarkan 6 tema sederhana, yang mengubah skema halaman fon dan memungkinkan untuk memilih warna elemen utama.

  Hasilnya, laman web akan kelihatan serupa dari sudut pereka. Mereka akan mempunyai warna dan gaya fon yang sama. Peluang untuk mewarnai blok dengan cara yang serupa atau menetapkan gambar latar belakang anda menambah kepelbagaian di sini.

  Tidak ada alat penyesuaian reka bentuk lain. Halaman Laman Google mungkin berbeza antara satu sama lain kerana perbezaan kombinasi elemen dan kedudukannya saling berkaitan. Semua laman web yang dibuat dengan platform kelihatan sangat serupa. Perbezaannya adalah pada kandungan dan formatnya.

Laman web Wix vs Google. Untuk perbandingan reka bentuk, terdapat perbezaan yang jelas antara pembangun laman web profesional dan aplikasi ringkas untuk intranet korporat. Tidak perlu dikatakan bahawa Wix hadir dengan semua kelebihan sistem dengan ciri lengkap – satu set templat pereka yang dioptimumkan untuk mudah alih, alat penyesuaian canggih dan peluang untuk membuat tema anda sendiri dari awal.

4. Sokongan Pelanggan

 • Wix. Wix menawarkan pusat sokongan yang kuat, yang merangkumi saluran YouTube, forum, Pusat Sokongan yang luas dan bahagian Soalan Lazim yang mengagumkan. Pilihan carian pintar membolehkan mencari jawapan untuk hampir semua soalan yang dimiliki pengguna. Sekiranya anda masih tidak berjaya, anda boleh mencuba menggunakan sistem tiket. Semasa mengusahakan pembangunan laman web, anda akan melihat tanda tanya di atas setiap elemen yang dapat diedit. Arahkan kursor ke atasnya untuk mendapatkan maklumat yang diperlukan mengenai penggunaan elemen yang ditentukan dan petua mengenai aplikasi praktikalnya.

  Pangkalan pengetahuan pembangun laman web yang kaya adalah video panduan pendidikan dan panduan langkah demi langkah yang jelas dan dapat difahami sejak awal. Sekiranya masih ada pertanyaan, anda boleh menghubungi pakar Wix melalui e-mel.

 • Tapak Google. Tapak Google dilengkapi dengan bahagian rujukan yang direka dalam gaya jenama, yang ringkas, mudah dan difahami. Anda juga boleh mengunjungi forum bantuan Tapak Google, jika diperlukan.

Tapak Google vs Wix. Sokongan teknikal sistem direalisasikan secara berbeza kerana perbezaan antara jenis platform. Wix menawarkan lebih banyak bahan rujukan dan memberi akses kepada komunikasi dengan pemaju.

5. Dasar Penentuan Harga

Tidak ada yang dapat dibandingkan, ketika menganalisis kriteria ini kerana Google Sites adalah aplikasi cloud percuma. Ya, anda akan ditawarkan ruang penyimpanan cakera 10 GB untuk fail anda, anda dibenarkan untuk menyambungkan domain anda sendiri, menambah favicon dan menyiapkan SEO paling mudah. Tapi itu sahaja. Peluang yang kurang baik ini membuktikan satu-satunya fakta: sistem ini tidak dibuat untuk merancang laman web komersial. Anda boleh menggunakannya secara percuma untuk selang waktu tanpa had.

Wix juga dapat menawarkan rancangan percuma yang kekal, yang tidak berbeza dengan yang ditawarkan oleh Laman Google dalam istilahnya: anda akan mendapat fungsi dan ruang cakera, tetapi anda tidak dapat menyambungkan domain anda sendiri. Walau bagaimanapun, anda akan dibenarkan menyiapkan SEO dan ciri lain.

Wix juga menawarkan beberapa rancangan berbayar, yang memungkinkan untuk membuat kedai dalam talian, menghubungkan nama domain ke laman web, memperluas jumlah ruang cakera, mendapatkan aplikasi berguna sebagai bonus dll. Secara keseluruhan, pembangun laman web mempunyai 5 pembayaran langganan, yang kosnya bermula dengan $ 4.50 / bln untuk Rancangan Domain Sambungan yang paling murah dan sehingga $ 24.50 / bln untuk Pelan VIP yang paling mahal. Perlu diingat bahawa Rancangan Domain Sambungan tidak membuang iklan sistem dari laman web. Untuk menyingkirkannya, anda harus menaik taraf ke Pelan Kombo dan yang lebih tinggi.

Harga Piawai Wix

Wix juga menawarkan beberapa rancangan berbayar, yang memungkinkan untuk membuat kedai dalam talian, menghubungkan nama domain ke laman web, memperluas jumlah ruang cakera, mendapatkan aplikasi berguna sebagai bonus dll.

Sejauh Laman Web Google adalah perkhidmatan yang benar-benar percuma, masuk akal untuk membandingkannya dengan versi Wix percuma. Kami telah menentukan bahawa Wix adalah peneraju perbandingan ini walaupun dalam keadaan seperti ini: ia mempunyai sekatan yang lebih sedikit dan lebih banyak peluang dalam keadaan yang sama.

Fungsinya menjadi lebih maju, apabila menggunakan rancangan berbayar. Itulah sebabnya, Laman Google tidak mempunyai peluang untuk memenangi perbandingan.

6. Kebaikan dan Kekurangan

Wix adalah pembangun laman web yang kuat, penggunaannya akan memastikan pelbagai kelebihan. Mari kita masukkan yang paling penting:

 • Kedai aplikasi yang menakjubkan, menawarkan aplikasi yang kelihatan hebat, berfungsi secara konsisten dan mudah disatukan;
 • Penyunting visual, yang sedikit bercampur kerana pelbagai pilihan, tetapi masih cukup fleksibel;
 • Wix Code dan Wix ADI – teknologi yang tidak mempunyai analog yang boleh ditawarkan oleh pesaing. Perkara seperti pangkalan data dan Kecerdasan Buatan membentuk masa depan pembinaan laman web;
 • Bagus Ahli sihir SEO, menjana petua berguna untuk pemula;
 • Templat yang layak;
 • Pusat Sokongan Kesan;
 • Kekerapan promosi tinggi, menawarkan potongan untuk rancangan berbayar.

Jelas sekali, ia senang dijumpai keburukan dalam fungsi sistem yang luas seperti:

 • Batasan lebar jalur saluran dalam dua rancangan awal tidak menyumbang kepada reputasi sistem;
 • Terlepas dari kualiti antara muka yang tinggi, ia masih sedikit sukar menggunakannya sejak awal lagi, jadi, anda perlu membiasakannya;
 • Adalah wajar untuk mempunyai peluang untuk mengimport produk dari CSV atau XML fail, yang belum tersedia.

Wix bukanlah pembina laman web yang ideal, tetapi ia pasti berusaha untuk menjadi yang terbaik. Kadar pembangunan yang tinggi membolehkannya menjadi peneraju utama, mewujudkan prospek yang menjanjikan bagi pengguna. Kesalahan kecil tidak dapat dilihat pada latar belakang ini.

Tapak Google pada mulanya patut dipuji kerana sifatnya yang intuitif. Kami belum menemui perkhidmatan pembinaan laman web yang lebih sederhana. Inilah inti daya tarikannya.

 • Akses ke set lengkap Google Apps membolehkan membuat laman web dengan pelbagai kandungan, memformatnya sebagai dokumen standard dalam penyunting teks. Bolehkah anda merancang dokumen yang menarik secara visual? Sekiranya demikian, akan mudah bagi anda untuk menguasai Laman Google.

 • Anda boleh menggunakan fail dari penyimpanan awan jenama, termasuk gambar, video, dokumen, carta dll. Ini sangat sesuai. Laman web responsif, yang juga memberi manfaat.

 • Sama seperti aplikasi awan lain dari Google, anda akan memberikan jenis akses yang dipilih kepada rakan atau rakan anda. Perkhidmatan ini tidak mempunyai kekurangan dari segi ciri yang ditentukan – semuanya berfungsi dengan baik di sini.

Walau bagaimanapun, Google Sites kehilangan daya tarikan untuk perniagaan di luar persekitarannya yang selesa. Ini adalah kelemahan utama sistem: anda tidak akan dapat membuat laman web, yang akan membantu anda menjana keuntungan (menjual, menarik pelanggan, mempromosikan sesuatu dll.).

Mustahil untuk menguruskan blog, membuat forum atau kedai dalam talian, merancang galeri yang menarik dan lain-lain dalam sistem. Terdapat banyak perkara yang tidak dapat anda lakukan di sini. Ini adalah masalah, yang tidak akan membiarkan anda memandang serius Laman Google.

Pokoknya

Pilihan mana – Laman Wix atau Google – adalah penyelesaian reka bentuk web yang lebih disukai dan untuk siapa? Kedua-dua pembangun laman web memungkinkan untuk membuat dan menerbitkan laman web. Walau bagaimanapun, pendekatan yang mereka gunakan, set ciri dan parameter sistem utama membolehkan kita menyedari bahawa sistemnya sangat berbeza. Malah perbandingan pilihan versi percuma menjadikan Wix sebagai varian yang lebih disukai untuk semua kategori pengguna. Ini belum lagi kelebihan yang diberikan oleh rancangan berbayar.

WixWix adalah pembangun laman web yang sempurna untuk pengguna, yang jangkaan dan usaha reka bentuk laman webnya jauh melebihi objektif pembangunan web biasa. Sistem ini pada masa ini adalah yang terbaik, menawarkan fungsi unggul, alat penyesuaian reka bentuk canggih, koleksi templat yang dioptimumkan untuk tontonan mudah alih dan penyelesaian penyuntingan reka bentuk yang unik. Wix.com

Tapak GoogleTapak Google adalah pembangun laman web yang terkenal ketinggalan daripada Wix dari segi fungsi dan persembahan visual. Sistem ini mungkin berfungsi dengan baik untuk projek sederhana yang tidak menyiratkan pilihan integrasi atau penyelesaian reka bentuk web yang kompleks. laman web.google.com

Perbandingan kedua platform ini jelas menunjukkan pemenang – Wix. Sekiranya anda masih ragu-ragu, ingatlah bahawa Tapak Google kebanyakannya akan menarik minat orang-orang itu, yang secara aktif menggunakan Google Apps dalam mod kerja berpasukan. Anda boleh menguruskan projek dan berkongsi amalan terbaik dengan kerjasama ahli pasukan anda di sini. Namun, jika anda berhasrat untuk membuat laman web komersial yang kompleks dengan prestasi lanjutan dan kesan visual yang tiada tandingan, pasti Wix adalah pilihan utama.

Carta Perbandingan Gambaran Keseluruhan

WixTapak Google
Kemudahan penggunaan:Laman web Wix vs GoogleLaman web Wix vs GoogleLaman web Wix vs GoogleLaman web Wix vs GoogleLaman web Wix vs GoogleLaman web Wix vs GoogleLaman web Wix vs GoogleLaman web Wix vs GoogleLaman web Wix vs GoogleLaman web Wix vs Google
Ciri-ciri:Laman web Wix vs GoogleLaman web Wix vs GoogleLaman web Wix vs GoogleLaman web Wix vs GoogleLaman web Wix vs GoogleLaman web Wix vs GoogleLaman web Wix vs GoogleLaman web Wix vs GoogleLaman web Wix vs GoogleLaman web Wix vs Google
Reka bentuk:Laman web Wix vs GoogleLaman web Wix vs GoogleLaman web Wix vs GoogleLaman web Wix vs GoogleLaman web Wix vs GoogleLaman web Wix vs GoogleLaman web Wix vs GoogleLaman web Wix vs GoogleLaman web Wix vs GoogleLaman web Wix vs Google
Sokongan pengguna:Laman web Wix vs GoogleLaman web Wix vs GoogleLaman web Wix vs GoogleLaman web Wix vs GoogleLaman web Wix vs GoogleLaman web Wix vs GoogleLaman web Wix vs GoogleLaman web Wix vs GoogleLaman web Wix vs GoogleLaman web Wix vs Google
Harga:Laman web Wix vs GoogleLaman web Wix vs GoogleLaman web Wix vs GoogleLaman web Wix vs GoogleLaman web Wix vs GoogleLaman web Wix vs GoogleLaman web Wix vs GoogleLaman web Wix vs GoogleLaman web Wix vs GoogleLaman web Wix vs Google
Markah keseluruhan:Laman web Wix vs GoogleLaman web Wix vs GoogleLaman web Wix vs GoogleLaman web Wix vs GoogleLaman web Wix vs GoogleLaman web Wix vs GoogleLaman web Wix vs GoogleLaman web Wix vs GoogleLaman web Wix vs GoogleLaman web Wix vs Google

Cuba Wix Sekarang

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map