Menarik vs Weebly

Menarik vs Weebly


Tergamam dan Weebly dimasukkan ke dalam senarai pembangun laman web teratas dan tidak sia-sia. Sistem ini menonjol dari kerumunan kerana fungsi, fleksibiliti, pilihan penyesuaian reka bentuk, keramahan dan kesederhanaan pengguna.

Kedua platform ini diminati oleh jutaan pengguna di seluruh dunia kerana ia digunakan untuk melancarkan dan menguruskan pelbagai jenis projek – dari halaman pendaratan standard dan hingga kedai dalam talian.

Ringkasan Pantas:

TergamamTergamam – adalah pembangun laman web DIY pelbagai aspek yang mendapat kumpulan peminat kerana kemudahan penggunaan dan orientasinya pada kategori pengguna yang berbeza. Perkhidmatan ini berfungsi dengan baik untuk semua pereka web, tanpa mengira tahap kepakaran dan kemahiran mereka. Sistem ini berfungsi dengan baik untuk pembangunan laman web satu halaman dan standard yang membolehkan pengguna memberi tumpuan kepada tujuan perniagaan / peribadi tertentu. Tergamam

WeeblyWeebly – adalah pembangun laman web awan, yang pada mulanya dilancarkan untuk tujuan blogging, tetapi telah mendapat tumpuan eCommerce yang kuat setelah pengambilalihan Square. Sistem ini memungkinkan untuk memulakan laman web yang menarik dan berfungsi tanpa satu baris pengkodan. Editor drag-and-drop yang sesuai membolehkan membuat laman web dengan ciri lengkap tanpa satu baris pengekodan, namun, terdapat peluang penyuntingan kod lanjutan untuk pengguna, yang kompeten dalam bidang ini. weebly.com

Hari ini, kami teruja untuk mengetahui lebih terperinci mengenai perkara ini kepada pembangun laman web yang terkenal di dunia. Mereka mempunyai banyak persamaan dan mereka mempunyai matlamat yang sama – untuk membantu pemula membuat laman web dengan cara tanpa kod. Walau bagaimanapun, pendekatan mereka terhadap proses reka bentuk web masih agak berbeza. Mari kita cari sekarang apa sebenarnya platform yang ditawarkan dan yang mana yang lebih tinggi daripada pesaing.

1. Kemudahan Penggunaan

 • Tergamam. Pembina laman web mengagumkan pengguna dengan kesederhanaannya. Sebenarnya, ini adalah salah satu sorotan sistem. Sangat mudah dilayari dan sama sekali tidak memerlukan kemahiran teknologi dan latar belakang reka bentuk web. Sistem ini menyokong penyuntingan dalam talian memberikan pengalaman reka bentuk dan penyesuaian web WYSIWYG sepenuhnya.

  Kemudahan penggunaan ditunjukkan pada semua tahap proses pengembangan web – bermula dengan proses pendaftaran dan hingga penerbitan projek. Untuk mendaftar dengan sistem, pertama-tama anda perlu memberikan maklumat log masuk anda, iaitu e-mel, kata laluan dan nama depan.

  Penyunting yang mencolok

  Pembangun laman web dilengkapi dengan editor intuitif, yang bukan hanya mempermudah proses pembuatan dan pengurusan laman web, tetapi juga menjadikannya menarik dan menyenangkan bagi semua orang. Sebaik sahaja anda sampai di dashboard, sistem editor akan menawarkan lawatan ringkas untuk memberitahu anda tentang nuansa bekerja dengannya.

  Secara keseluruhan, diperlukan sekitar satu jam untuk membuat laman web dengan sistem. Laman web yang mengejutkan terdiri daripada bahagian dan terserah anda untuk mengubah mana-mana dari mereka untuk membuat susun atur projek anda sendiri. Apa yang penting, anda tidak perlu menjadi pakar reka bentuk web untuk menangani tugas anda sendiri. Sekiranya anda masih memiliki kemahiran HTML / CSS, itu akan menjadi bonus bagi anda kerana anda boleh menaik taraf ke Rancangan Pro untuk membuat pengeditan yang diperlukan di footer / header laman web anda.

 • Weebly. Sistem ini cukup difahami oleh semua orang. Ia mempunyai lebih banyak ciri dan alat untuk ditawarkan berbanding dengan Strikingly, tetapi juga cukup elegan dan ringkas. Ia dilengkapi dengan panduan permulaan terperinci yang menunjukkan asas bekerja dengan perkhidmatan dan mempermudah proses reka bentuk web secara umum.

  Editor Weebly juga intuitif, ringkas, jelas, dirancang dengan baik dan berstruktur secara logik. Papan pemuka memberikan akses cepat ke semua maklumat dan pilihan yang diperlukan yang mungkin anda perlukan untuk mula membina laman web. Anda tidak akan menghadapi masalah, ketika menjangkau set alat sistem, walaupun anda seorang pemula. Sama ada anda merancang untuk mengintegrasikan galeri gambar, peta, tayangan slaid, iklan produk, pemain media atau ciri lain, Weebly akan memberi anda petunjuk bagaimana melakukannya dengan kemudahan dan kemudahan maksimum.

  Penyunting Laman Web Weebly

  Namun, ingatlah bahawa editor pembangun laman web tidak mempunyai butang batal / buat semula yang memungkinkan untuk membatalkan pengeditan yang telah Anda buat. Oleh itu, mustahil untuk memulihkan versi laman web sebelumnya. Anda harus membuat pengeditan laman web dengan bijak agar tidak menyusunnya semula selepas itu.

  Weebly dilengkapi dengan editor drag-and-drop yang membolehkan anda memilih dan meletakkan elemen laman web utama yang anda perlukan. Ini juga menggunakan mod “kotak” untuk mengatur kandungan laman web dengan betul. Menurut model, semua kandungan laman web masuk ke dalam wadah tematik, ketika diseret ke halaman web. Ini membolehkan anda mengaturnya dengan mudah di halaman dan bahkan memindahkan kandungan yang tersedia dari satu templat ke templat yang lain, jika ada keperluan tersebut. Ini cukup mudah dan berguna untuk semua orang.

Menarik vs Weebly. Kedua-dua platform mempunyai papan pemuka yang berguna di mana anda dapat mengkonfigurasi tetapan utama akaun anda, dan editor intuitif yang membolehkan anda merancang laman web anda dalam persekitaran penyuntingan WYSIWYG. Kelebihan Weebly adalah ia menyokong fungsi drag-and-drop, sementara dengan unsur-unsur baru yang menarik ditambahkan ke halaman melalui menunjuk dan mengklik.

2. Set Ciri dan Kelenturan

 • Tergamam. Sejurus penubuhannya, pembangun laman web lebih memfokuskan pada pembangunan laman web satu halaman. Seiring berjalannya waktu, kumpulan fitur dan fungsi sistem diperluas untuk menjadikannya platform yang sekarang digunakan untuk memulai dan menguruskan semua jenis projek.

  Hebatnya datang dengan enjin blog dan eCommerce yang direalisasikan melalui peluang untuk menggabungkan ciri Blog Sederhana dan Kedai Sederhana ke dalam projek anda, jika anda berhasrat untuk memulakan blog atau kedai web. Sekiranya anda memutuskan untuk menambahkan blog ke laman web anda, anda akan dapat menyiarkan dan mengemas kini artikel, memautkan ke catatan blog dan akaun sosial lain, mengaktifkan ciri komen pengguna, memasukkan fail media (video, gambar, butang CTA, petikan, elemen penanda buku sosial dll.).

  Kedai Strikively

  Mengenai fungsi eCommerce, pembangun laman web membenarkan penambahan kedai web ke laman web anda dengan mengaktifkan dan mengurus bahagian yang sesuai. Ini adalah bagaimana anda boleh melancarkan kedai web, memuat naik dan menyesuaikan produk, mengedit gaya laman web, mengatur pembayaran dan pilihan penghantaran. Pilihan pembayaran termasuk Stripe dan PayPal. Papan Pemuka Pesanan di pembangun membolehkan anda mengesan inventori, pesanan dan proses lain; ia membolehkan anda mengeksport data pesanan anda ke fail CSV untuk pembukuan yang mudah.

  Sorotan lain dari pembangun laman web adalah App Market bersepadu, di mana pengguna dapat mencari pelbagai plugin untuk menambahkan fungsi ke laman web mereka. Terdapat aplikasi Perniagaan, Sosial, eCommerce, Dokumen dan aplikasi lain. Pengguna pro boleh memasukkan HTML / CSS / JavaScript apa pun secara langsung ke laman web mereka.

  Sistem ini juga terkenal kerana reka bentuknya yang berfokus pada mudah alih. Anda boleh beralih dari desktop ke tablet atau paparan mudah alih di mana-mana peringkat proses pengembangan web untuk melihat hasilnya dalam tindakan.

  Mengenai pilihan pemasaran, Strikingly juga banyak ditawarkan. Ia dilengkapi dengan alat pemasaran e-mel kelas atas, yang hanya tersedia untuk pengguna rancangan Pro dan memberikan peluang untuk berintegrasi dengan sistem MailChimp. Selain itu, adalah mungkin untuk menambahkan borang pengguna dan halaman kenalan ke bidang laman web khas. Ini membolehkan pengguna menghubungi anda apabila diperlukan.

 • Weebly. Menjadi salah satu pembina laman web tertua (ditubuhkan pada tahun 2006, Weebly mempunyai set ciri yang mengagumkan. Selain blog dan eCommerce lanjutan yang merangkumi perdagangan mudah alih, pembangunnya menyokong keahlian dan banyak penyumbang. Dengan Weebly, anda boleh membuat laman web berbilang halaman. Ini adalah pembina laman web serba boleh yang digunakan terutamanya untuk membuat blog, portfolio, kedai dalam talian dan laman web perniagaan.

  Walaupun, Weebly telah dibangun dengan mempertimbangkan tujuan blog, ia kini mempunyai fokus eCommerce yang kuat yang memungkinkan untuk membuat kedai dalam talian dengan ciri lengkap yang berbeza dari segi fungsi dan pengkhususan khusus. Sistem ini penuh dengan ciri khas perniagaan yang membantu meningkatkan prestasi kedai web anda. Sistem ini dilengkapi dengan keranjang belanja bersepadu, muat naik produk dan pilihan pengurusan, pilihan penapis carian yang mudah, pelbagai tetapan untuk tawaran eksklusif, produk fizikal / digital, barang buatan tangan, perkhidmatan tambahan dll.

  ECommerce Weebly

  Selain daripada ciri eCommerce, Weebly juga memungkinkan untuk memulakan dan mengurus blog, menggunakan editor seret dan lepas yang berguna. Sebenarnya, keseluruhan proses pembuatan blog tidak memakan masa lebih lama daripada beberapa minit, sedangkan proses pengurusannya bergantung pada ukuran dan kerumitan laman web. Oleh itu, anda boleh menambah dan mengemas kini catatan blog, menjadualkan waktu penerbitannya, memilih pilihan perkongsian media sosial, mengaktifkan sistem komen, mengisi tag meta untuk catatan yang berbeza, menambah footer dan header dll. Terdapat juga koleksi templat blog percuma anda boleh melayari untuk memilih yang sesuai dengan pengkhususan blog anda.

  Alat pemasaran Weebly juga patut diberi perhatian. Oleh itu, pembangun laman web memberi akses ke alat Promosi lanjutan, yang disertakan dengan satu set templat yang telah dirancang untuk pelbagai jenis e-mel, alat penjejakan statistik, pembangun seret dan lepas e-mel, alat sokongan teknologi dan banyak lagi.

  Pembangun laman web juga menonjol dari orang ramai kerana pilihan hosting videonya, Penyunting Imej lanjutan, pembangun borang, Pusat Aplikasi yang luas dengan pelbagai widget dan tambahan percuma dan berbayar yang dapat disatukan dan diaktifkan dengan satu klik sahaja.

Menarik vs Weebly. Secara keseluruhan, Weebly adalah pemenang yang jelas di sini. Walaupun, Strikingly memberikan kesan hebat dan menawarkan banyak ciri hebat untuk membuat sebilangan besar jenis laman web. Tetapi tetap tidak dapat bersaing dengan Weebly yang memungkinkan penyesuaian yang lebih mendalam dan integrasi eCommerce yang kuat. Kedua-dua pembangun laman web ini menawarkan aplikasi mudah alih percuma yang membolehkan pengguna menguruskan laman web mereka di mana sahaja.

3. Reka bentuk

Carta Perbandingan Reka Bentuk

TergamamWeebly
Bilangan Tema:2955
Tema Tersuai:&# x2714; YA&# x2714; YA
Kos Tema:PercumaPercuma
Penyunting Visual:&# x2714; YA&# x2714; YA
Perubahan Tema:✘ TIDAK&# x2714; YA
Penyuntingan Kod CSS:✘ TIDAK&# x2714; YA
 • Tergamam. Pembangun laman web mempunyai koleksi templat responsif moden dan bersih. Mereka 100% disesuaikan dan anda kini dapat memilih dari 29 tema yang disertakan dengan kandungan siap pakai. Anda boleh membiarkannya seperti sedia ada atau mengganti dengan maklumat anda sendiri. Reka bentuknya mudah dibahagikan kepada beberapa kategori berdasarkan topik yang mereka rujuk. Ini termasuk perniagaan, peribadi, permulaan, portfolio, kedai dan blog. Pengguna pro boleh menambahkan ciri-ciri Mudah alih sahaja (klik untuk panggil, klik untuk teks dll.).

  Salah satu sorotan pembangun laman web yang tidak dapat dinafikan adalah alat Template Switcher, yang memungkinkan untuk meneroka dan menguji semua tema yang anda minati tanpa batasan dan kehilangan kandungan. Sebenarnya, anda boleh menukar antara reka bentuk seberapa banyak yang anda perlukan sehingga anda menjumpai reka bentuk yang paling sesuai dengan pengkhususan laman web anda. Kelebihan besar lain ialah ketersediaan pilihan Pratonton, yang membolehkan anda melihat bagaimana projek anda akan menjaga penerbitan. Sekiranya ada sesuatu yang memerlukan penyuntingan, anda boleh melakukannya sebelum menyediakan laman web anda di web.

  Templat yang mencolok

  Walaupun, Menarik tidak memerlukan penggunaan kemahiran pengekodan, anda masih boleh menambahkan kod HTML khusus ke footer atau tajuk laman web anda, jika anda tahu bagaimana melakukannya. Namun, ciri ini hanya tersedia untuk pengguna Pro Plan. Kod CSS awal, pada gilirannya, tidak dapat diedit sama sekali. Oleh itu, Strikingly tidak memberikan banyak ruang untuk penyesuaian reka bentuk, namun ia membolehkan penampilan laman web anda diperibadikan.

 • Weebly. Koleksi templat pembangun laman web jauh lebih luas berbanding dengan Strikingly. Lebih-lebih lagi, pemaju perkhidmatan terus memperbaruinya secara berkala. Sehingga hari ini, ia menemui lebih dari 55 reka bentuk, yang responsif secara lalai dan dapat diedit sesuai dengan keperluan anda.

  Terdapat tiga pilihan pemilihan templat yang boleh anda pilih. Yang pertama adalah memilih tema siap pakai. Yang kedua adalah memilih reka bentuk yang dikembangkan oleh salah seorang pakar pihak ketiga. Akhir (dan yang paling popular) pilihan adalah memilih dan kemudian menyesuaikan salah satu reka bentuk yang dimasukkan ke dalam koleksi sistem. Penyelesaian ini membolehkan mewujudkan tema yang paling diperibadikan kerana pembangun laman web dilengkapi dengan pilihan penyuntingan WYSIWYG dan HTML / CSS.

  Penyunting Catatan Blog Weebly

  Berita baiknya ialah tema Weebly boleh ditukar dan anda boleh beralih ke reka bentuk lain sekiranya diperlukan, tanpa takut kehilangan kandungan yang dihantar sebelumnya.

Menarik vs Weebly. Walaupun pilihan penyesuaian templat yang menarik agak terhad, Weebly membenarkan kebebasan kreatif dan pelbagai peluang penyuntingan reka bentuk. Koleksi templat Weebly juga lebih luas dan ada pilihan yang memungkinkan penyuntingan kod untuk memberikan reka bentuk yang diperibadikan kepada projek. Inilah yang menjadikan Weebly sebagai pemenang dari segi penyesuaian reka bentuk.

4. Sokongan Pelanggan

 • Tergamam. Strikingly mempunyai pangkalan pengetahuan yang luas dengan tutorial video permulaan dan maklumat berkaitan sistem. Terdapat juga arahan yang cukup di panel kawalan itu sendiri. Platform ini juga menawarkan senarai semak Pra-Penerbitan yang berguna yang membolehkan anda mengkaji langkah-langkah yang mesti ada untuk memulakan dan menerbitkan projek siap pakai. Ciri ini sangat berguna untuk pelanggan sistem kali pertama.

  Menariknya mempunyai Bahagian Komuniti lanjutan, yang merangkumi bahagian Idea Forum, Blog dan Ceramah Bandar yang membantu anda memanfaatkan sepenuhnya pilihan penerokaan sistem. Akhirnya, setiap pengguna berpeluang untuk menghubungi pasukan sokongan melalui e-mel atau sembang langsung yang tersedia 24/7.

 • Weebly. Weebly mempunyai Pusat Bantuan yang besar dengan banyak pelajaran video, artikel panduan, live chat dan sokongan telefon. Anda juga boleh menghantar permintaan melalui e-mel. Apabila anda sampai di panel kawalan, anda akan terkesan melihat banyak arahan dan pop timbul yang mempermudah proses penerokaan sistem.

Menarik vs Weebly. Kedua-dua pembangun laman web ini menawarkan pilihan sokongan pelanggan lanjutan yang memungkinkan untuk memulakan, mengurus dan mempromosikan projek yang dibina bersama mereka. Apa sahaja masalah yang anda hadapi, semasa bekerja dengan platform, anda dapat memilih dari beberapa penyelesaian sokongan untuk mencari jawapan kepada soalan anda.

5. Dasar Penentuan Harga

 • Tergamam. Yang mencolok adalah perkhidmatan web freemium. Anda boleh menerbitkan seberapa banyak laman web dengan ciri percuma yang anda mahukan. Untuk penyesuaian lanjutan, terdapat tiga pakej berbayar, iaitu pelan Terhad, Pro dan VIP. Sistem ini membolehkan menguji setiap langganan ini secara percuma selama percubaan 14 hari untuk memeriksa, sama ada ciri mereka memenuhi keperluan anda dan keperluan reka bentuk web atau tidak. Kos rancangan adalah $ 12 / bln, $ 20 / bln dan $ 48 / bln.

  Harga Menarik

  Anda boleh membayar sepanjang tahun atau selama 2, 5 dan 10 tahun menggunakan perkhidmatan ini sekaligus. Semakin lama tempohnya, semakin banyak wang yang dapat anda simpan dalam jangka masa panjang. Selain itu, anda akan ditawarkan untuk membeli nama domain dengan harga 24.95 setahun atau yang mempunyai e-mel tersuai. Yang terakhir akan dikenakan biaya $ 25 / tahun.

 • Weebly. Pembina laman web membolehkan memilih antara dua jenis langganan – untuk laman web standard dan untuk kedai dalam talian. Sekiranya anda mempunyai niat untuk memulakan projek biasa, anda berpeluang memilih dari langganan Percuma, Sambungan, Permulaan, Pro dan Perniagaan. Kos mereka akan berjumlah $ 0, $ 4, $ 8, $ 12 dan $ 25 sebulan yang sewajarnya diberikan bahawa anda membuat pembayaran sekali sahaja. Ingin melancarkan dan menguruskan kedai web dengan ciri lengkap? Kemudian anda berpeluang memilih Pelan Prestasi lanjutan, yang berorientasikan khusus pada keperluan peruncit dan membolehkan anda mendirikan kedai web berskala besar. Kos langganan berjumlah $ 38 / bln.

  Harga biasa

TergamamWeebly
Pilihan Harga:&# 10004; Terhad ($ 12 / bln);
&# 10004; Pro ($ 20 / bln);
VIP ($ 48 / bln);
&# 10004; Sambungkan ($ 4 / bln);
&# 10004; Pemula ($ 8 / bln);
&# 10004; Pro ($ 12 / bln);
&# 10004; Perniagaan ($ 25 / bln);
&# 10004; Persembahan ($ 38 / bln).
Ciri-ciri:&# 10004; Lebar Jalur Tidak terhad;
&# 10004; Benamkan Kod HTML;
&# 10004; Tapak Percuma Tanpa Had;
&# 10004; Penyelesaian eCommerce.
&# 10004; Keselamatan SSL;
&# 10004; Troli Beli-belah terbina dalam;
&# 10004; Alat SEO;
&# 10004; Sokongan Langsung;
&# 10004; Tema Responsif.

Menarik vs Weebly. Tawaran Weebly kelihatan lebih menarik dan terdapat lebih banyak kebebasan memilih di sini. Pembangun laman web memungkinkan untuk memilih rancangan untuk laman web standard dan eCommerce. Terdapat lima langganan berbayar yang perlu dipertimbangkan dan masing-masing dilengkapi dengan syarat yang sesuai. Dasar penetapan harga yang menarik juga sederhana, tetapi mempunyai langganan yang lebih sedikit berbanding pesaingnya.

Pokoknya

Menarik dan Weebly adalah pembangun laman web yang berada dalam senarai alat pembinaan web terbaik. Kedua-duanya penuh dengan ciri dan kedua-duanya dapat digunakan untuk melancarkan dan kemudian menguruskan projek berkualiti dengan berkesan.

TergamamTergamam – adalah pembangun laman web, yang terkenal dengan kemudahan penggunaan, sifat intuitif, pendekatan reka bentuk laman web yang responsif dan kemampuan. Sistem ini boleh digunakan untuk memulakan projek peribadi dan perniagaan dan ini juga merupakan pilihan yang baik untuk pemula dan profesional reka bentuk web. Tergamam

WeeblyWeebly – adalah pembangun laman web DIY yang terkenal, yang mudah diterokai dan digunakan namun ia menawarkan sekumpulan ciri khas yang diperlukan untuk memulakan dan menguruskan projek yang berkualiti. Pembangun laman web dilengkapi dengan koleksi templat yang dapat disesuaikan responsif, enjin eCommerce yang kuat dan rancangan harga yang sederhana untuk memenuhi keperluan serba boleh. weebly.com

Jadi, perkhidmatan mana yang boleh dianggap pilihan yang lebih baik? Selepas semua ujian, kami sampai pada kesimpulan berikut: setiap sistem mempunyai sesuatu yang istimewa untuk ditawarkan kepada pengguna. Walaupun Strikively berfungsi lebih baik untuk pemula kerana pilihan penyesuaian reka bentuknya yang terhad, Weebly adalah penyelesaian terbaik untuk semua kategori pengguna. Pembangun laman web dilengkapi dengan ciri, mesra pengguna dan fleksibel, yang menjadikannya penyelesaian yang lebih disukai dalam jangka masa panjang.

Strikingly vs Weebly: Carta Perbandingan

TergamamWeebly
1. Keselesaan8 daripada 109 daripada 10
2. Ciri-ciri8 daripada 109 daripada 10
3. Reka bentuk8 daripada 109 daripada 10
4. Sokongan9 daripada 1010 daripada 10
5. Harga9 daripada 1010 daripada 10
Keseluruhan:8.4 daripada 109.4 daripada 10
Cubalah Sekarang Cubalah Sekarang
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map