Pembangun Laman Web Squarespace vs Godaddy

Pembangun Laman Web Squarespace vs Godaddy


Walaupun platform pembinaan laman web yang terbukti berkembang, syarikat hosting yang dikenali juga mencari peluang untuk masuk ke dalam niche dan menawarkan pelanggan mereka penyelesaian all-in-one untuk membuat laman web dalam masa yang singkat.

Di sinilah Squarespace dan Godaddy bertemu secara berhadapan untuk menentukan penyelesaian terbaik untuk pemula mencari cara mudah dan pantas untuk online.

Ringkasan Pantas:

Ruang SquarespaceSquarespace adalah perisian pembinaan laman web terkenal yang telah ada di pasaran sejak tahun 2004. CMS yang berasaskan SaaS membuat nama untuk dirinya sendiri berkat templat yang mudah disesuaikan, editor WYSIWYG yang intuitif, reka bentuk responsif mudah alih, dan beberapa ciri lain. Walaupun dilancarkan terutamanya sebagai pembangun untuk laman web berdasarkan kandungan, ia menawarkan fungsi eCommerce asas di samping hosting dan perkhidmatan pendaftaran domainnya. squarespace.comSquarespace adalah perisian pembinaan laman web terkenal yang telah ada di pasaran sejak tahun 2004. CMS yang berasaskan SaaS membuat nama untuk dirinya sendiri berkat templat yang mudah disesuaikan, editor WYSIWYG yang intuitif, reka bentuk responsif mudah alih, dan beberapa ciri lain. Walaupun dilancarkan terutamanya sebagai pembangun untuk laman web berdasarkan kandungan, ia menawarkan fungsi eCommerce asas di samping hosting dan perkhidmatan pendaftaran domainnya.

GoDaddyGoDaddy telah berkembang menjadi salah satu penyedia hosting yang paling popular. Telah memberikan perkhidmatannya sejak tahun 1997. Hari ini, pelanggannya dapat mengakses pembangun laman web khusus platform yang membolehkan mereka membina laman web profesional dalam masa kurang dari 1 jam. Beberapa ciri utama termasuk integrasi pihak ketiga yang mudah, templat yang disesuaikan, pelbagai pilihan gambar stok, dll. squarespace.comGoDaddy telah berkembang menjadi salah satu penyedia hosting yang paling popular. Telah memberikan perkhidmatannya sejak tahun 1997. Hari ini, pelanggannya dapat mengakses pembangun laman web khusus platform yang membolehkan mereka membina laman web profesional dalam masa kurang dari 1 jam. Beberapa ciri utama termasuk integrasi pihak ketiga yang mudah, templat yang disesuaikan, pelbagai pilihan gambar stok, dll.

Dalam pertarungan Squarespace vs Godaddy hari ini, kita akan mengetengahkan beberapa kebaikan dan keburukan utama dan menentukan mana antara dua pembangun laman web yang lebih baik dan mengapa.

1. Kemudahan Penggunaan

 • Ruang Squarespace menjanjikan proses pembinaan laman web yang cepat dan mudah. Ia direka untuk pemula tanpa pengetahuan teknikal. Di sini kita mempunyai editor drag-and-drop standard. Apabila kita mengatakan “standard”, kita sebenarnya tidak bermaksud sesuatu yang buruk. Ia kelihatan cukup sederhana dari awal dengan semua instrumen yang diperlukan di bar sisi kiri. Sekiranya anda ingin memilih bahagian tertentu untuk penyesuaian, pilih satu dari senarai di bar sisi kanan. Inilah yang menjadikan Squarespace begitu mudah bagi pemula:

  • 100% Perisian Bangunan WYSIWYG – pengguna bebas membuat struktur halaman yang mereka mahukan. Menggerakkan elemen dan blok sangat mudah. Anda bebas menyusunnya semula, mengganti atau menyusun semula hanya dengan beberapa gerakan walaupun memuat naik foto kelihatan agak pelik seperti platform drag-and-drop. Anda perlu mengakses Gaya Editor setiap kali anda mahu menambahkan fail media baru. Mungkin kelihatan agak tidak selesa pada mulanya. Tetapi anda akan terbiasa dalam beberapa jam.
  • Penyunting Squarespace

  • Penyunting Gaya – alat ini direka untuk membolehkan anda memanfaatkan sepenuhnya penyesuaian laman web. Tetapan menjadikannya mudah bukan hanya untuk menyusun semula elemen, tetapi juga untuk mengubah ukurannya, menambahkan bahagian baru, dll. Pengguna bebas memilih sama ada mereka ingin membuat halaman baru dari kosong atau menyesuaikan susun atur yang tersedia.
 • Tuhan juga mendakwa dapat membantu pemula membina laman web mereka dalam masa kurang dari 60 minit. Nah, perisiannya ringkas dan mudah seperti sedia kala. Tetapi di sinilah “berterus terang” lebih kurang sama dengan kelemahan. Sistem ini tidak mempunyai ciri penyesuaian. Pengguna diwajibkan untuk mengikuti arahan automatik dari awal hingga tahap “laman penerbitan”. Godaddy tidak menyediakan ruang yang cukup untuk melakukan manuver.

  Penyunting Laman Web

  Masalah utama mengenai pembangun laman web adalah bahawa ia tidak mempunyai ciri seret dan lepas, yang agak pelik. Sebaliknya, memuat naik gambar dan foto adalah mudah di samping menyusun semula beberapa elemen di halaman. Editor tersedia dalam versi desktop dan mudah alih untuk menyesuaikan laman web anda dalam perjalanan melalui telefon pintar atau tablet. Pilih dari senarai elemen atau blok baru dan tambahkan ke halaman anda. Berita buruknya ialah anda tidak akan dapat mengubah reka bentuk awal mereka.

  Editor GoDaddy

  Terbuka ke Pengekodan

  Pengekodan HTML dan JavaScript mungkin merupakan penyelesaian yang baik untuk masalah kebebasan penyesuaian terhad. Walau bagaimanapun, ia memerlukan pengetahuan dan kemahiran teknikal, yang bukan untuk pemula. Alat tambahan seperti editor borang hubungan mungkin juga membantu. Walau bagaimanapun, mereka juga mengandungi blok dan bahagian dengan reka bentuk yang telah ditetapkan.

Squarespace vs Godaddy: Kedua-dua pembangun laman web sangat bagus untuk pemula dari segi kemudahan penggunaan. Godaddy menawarkan proses pembinaan yang mudah tanpa satu peluang untuk melakukan kesilapan. Walau bagaimanapun, kurangnya kebebasan penyesuaian dan ciri seret dan lepas menjadikan Squarespace menjadi pilihan yang lebih baik dengan lebih banyak fleksibiliti untuk melakukan struktur halaman yang anda perlukan.

2. Set Ciri dan Kelenturan

 • Ruang Squarespace telah bertahun-tahun terkenal sebagai platform yang baik untuk membuat laman web berasaskan kandungan. Ia terkenal dengan blogger dan pengguna yang memerlukan laman web perniagaan kecil atau portfolio profesional. Platform ini mungkin berfungsi sekiranya anda perlu melancarkan kedai digital kecil dan memerlukan sekurang-kurangnya fungsi eCommerce asas yang memungkinkan pengguna menjual hingga 100 produk. Anda tidak boleh mengharapkan banyak walaupun masih bagus untuk memulakan dengan kedai dalam talian. Inilah yang anda dapat dengan Squarespace:

  • e-dagang – ciri ini memberikan beberapa pilihan standard di luar kotak. Anda boleh mengintegrasikan keranjang belanja, beberapa sistem pembayaran utama termasuk PayPal dan Stripe, membuat foto produk yang dapat diklik untuk membiarkan pelanggan memperbesarnya, menambahkan video dan keterangan ke halaman produk, dll. Platform ini mempunyai beberapa tambahan eCommerce yang dirancang untuk tempat makan dan kedai kopi. Perhatikan bahawa semua alat yang disebutkan tersedia dalam rancangan Perniagaan ($ 18 / bulan) dan lebih tinggi.
  • ECommerce Squarespace

  • Widget dan Tambahan – sistem ini menawarkan senarai tambahan khas. Mereka termasuk beberapa galeri, borang hubungan asas, dan butang perkongsian sosial, dan sebagainya. Pemilihan alat tambah agak buruk jika dibandingkan dengan App Market yang lebih banyak. Anda mungkin memerlukan lebih banyak aplikasi dan keupayaan penyatuan.
  • Sukatan Bersepadu – Squarespace dilengkapi dengan aplikasi Metrik yang sudah ada untuk memantau lalu lintas laman web anda. Sebagai tambahan, pengguna berpeluang mengintegrasikan laman web ini dengan Google Analytics.
  • Analisis Squarespace

 • Tuhan tidak dapat menawarkan banyak kelenturan. Seperti yang telah kita sebutkan sebelumnya, ia pada masa ini menawarkan proses pembinaan yang mudah dan tidak banyak ruang untuk kreativiti. Walau bagaimanapun, pengguna masih mempunyai akses ke pilihan tambahan tambahan untuk menjadikan laman web sedikit lebih menarik.

  • e-dagang – anda telah mendengarnya dengan betul! Godaddy memang mempunyai kemampuan eCommerce. Walau bagaimanapun, mereka boleh didapati dalam rancangan Kedai Dalam Talian dengan harga $ 29 sebulan. Pengguna dapat menyesuaikan halaman produk, mengubah fon atau warnanya, mengatur pengiriman dan pengaturan cukai, menyatukan inventori penghantaran (misalnya, UPS), mengirim tawaran, promosi, dan e-mel yang diperibadikan.
  • ECommerce GoDaddy

  • Penyihir SEO – ciri mudah membantu pemula untuk memulakan dengan tetapan pengoptimuman SEO asas. It6 menunjukkan cara mengedit tajuk dan deskripsi meta. Berita buruknya adalah bahawa pembangun laman web itu sendiri dilengkapi dengan penempatan tajuk yang luar biasa yang jauh dari mesra SEO. Enjin carian mungkin tidak menghargainya.
  • Ciri Blogging – kami harus memberi amaran kepada anda untuk tidak mengharapkan banyak daripadanya. Walaupun ciri itu ada yang memungkinkan anda membuat blog yang terpisah dengan artikel dan gambar, tetapi tidak mempunyai fungsi asas bahkan untuk membuat tag atau mengintegrasikan RSS feed. Tidak ada tetapan SEO yang tersedia untuk mengoptimumkan catatan blog.
  • Enjin GoDaddy Blogging

Squarespace vs Godaddy: kedua-dua platform mungkin tidak mempunyai set ciri kaya mereka. Mereka tidak mempunyai Widget Marketplace tersuai, tetapan SEO lanjutan, dll. Mereka masih mempunyai kemampuan eCommerce asas. Di sinilah Squarespace mungkin menjadi pilihan yang lebih baik mengingat fungsi eCommerce yang tersedia dengan rancangan yang lebih murah.

3. Reka bentuk

Carta Perbandingan Reka Bentuk

Ruang SquarespaceGoDaddy
Bilangan Tema:90+305
Import Tema:✘ TIDAK✘ TIDAK
Penyunting Visual:&# x2714; YA&# x2714; YA
Perubahan Tema:&# x2714; YA✘ TIDAK
Laman Web Responsif:&# x2714; YA&# x2714; YA
 • Ruang Squarespace menawarkan pilihan tema mesra mudah alih yang kelihatan hebat. Direka secara profesional, mereka kelihatan bergaya dan terkini mengikuti trend reka bentuk web terkini. Pengguna boleh memilih dari lebih dari 90 templat yang tersedia disusun mengikut kategori.

  Sekiranya anda mempunyai pengetahuan pengekodan yang mencukupi, anda boleh melaksanakan sebarang reka bentuk atau mengubah templat siap pakai mengikut keperluan anda. Yang anda perlukan hanyalah mengakses Platform Pengembang dengan akses ke CSS dan HTML tema. Perhatikan, bahawa akses ke platform hanya tersedia untuk pengguna Pelan Premium.

  Perisian ini mempunyai Cover Page Builder. Ini adalah pilihan yang bagus untuk pengguna yang perlu membuat halaman pendaratan atau laman web satu halaman yang menarik. Ciri ini dilengkapi dengan 29 susun atur siap pakai yang anda bebas ubah suai atau sesuaikan.

 • Tuhan tidak mempunyai banyak pilihan tema. Pada masa ini ia menawarkan sekitar 20 templat tanpa alat untuk mengubahnya. Tidak ada editor gaya untuk bekerja dengan warna tema atau fon. Anda juga tidak akan dapat mengubah gaya atau latar belakang. Yang boleh anda lakukan ialah membuang beberapa elemen di halaman atau menambah yang baru. Itu sahaja. Tidak banyak fleksibiliti merancang. Adapun templatnya, mereka kelihatan cantik. Mereka berjalan lancar di desktop dan peranti mudah alih.

Squarespace vs Godaddy: Squarespace menawarkan lebih banyak tema selain akses HTML dan CSS dalam Platform Pengembang. Godaddy tidak menawarkan alat untuk penyesuaian lanjutan. Anda hanya boleh mengubah gaya umum dan beberapa warna tema.

4. Sokongan Pelanggan

 • Ruang Squarespace menyediakan beberapa cara untuk pelanggan terus berhubung. Mereka biasanya merangkumi:

  • Sistem Tiket – pergi ke halaman kenalan dan hantar surat anda.
  • Sumber Tutorial – di sini kami mempunyai panduan video dan artikel yang merangkumi pelbagai isu. Pengguna juga akan menemui pelbagai catatan blog yang mungkin berguna.
  • Sembang Langsung – ia tersedia sepanjang masa.
 • GoDaddy pada mulanya dilancarkan sebagai penyedia hosting dan daftar domain. Dengan kata lain, platform ini mempunyai perkhidmatan pelanggan yang luar biasa berharga melalui beberapa saluran arus perdana:

  • Pangkalan Pengetahuan Besar – di sini anda akan menemui banyak artikel dan panduan cara untuk menjawab sebarang pertanyaan.
  • Forum – Forum Godaddy adalah tempat yang bagus untuk menyelesaikan pelbagai masalah dan meminta nasihat daripada pengguna yang berpengalaman.
  • Sokongan telefon – terdapat di seluruh dunia.
  • Pengurus perhubungan percuma.

Godaddy vs Squarespace: kedua-dua perkhidmatan mempunyai pasukan sokongan yang hebat dengan bahan bertulis dan panduan yang cukup untuk menyelesaikan setiap peringkat dari mula menerbitkan laman web anda.

5. Dasar Penentuan Harga

 • Ruang Squarespace pengguna boleh memilih dari 4 pakej utama bergantung pada jenis laman web yang perlu mereka buat:

  • Pelan Peribadi adalah untuk blog, laman perniagaan kecil, dan projek berasaskan kandungan lain. Harganya ialah $ 12 sebulan.
  • Rancangan perniagaan bagus untuk kedai dalam talian kecil dengan satu atau beberapa produk untuk dijual dalam talian. Harganya ialah $ 18 sebulan.
  • Pelan Kedai Dalam Talian Asas bagus untuk memulakan perniagaan dalam talian yang sedang berkembang. Harganya ialah $ 26 sebulan.
  • Pelan Kedai Dalam Talian Lanjutan adalah untuk mengembangkan kedai digital. Ia bagus untuk projek sederhana dan besar. Harganya ialah $ 40 sebulan.
 • GoDaddy juga mempunyai 4 rancangan utama untuk dipilih. Ia adalah seperti berikut:

  • Pelan peribadi berharga $ 5.99 / bulan tanpa ciri khas (hosting + SSL sahaja).
  • Perniagaan berharga $ 9.99 / bulan dengan Wizard SEO dan ciri eCommerce asas.
  • Perniagaan Plus berharga $ 14.99 / bulan dengan alat pemasaran e-mel dan pautan perkongsian sosial.
  • Dalam talian Kedai berharga $ 29.99 / bulan dengan pilihan pembayaran yang berbeza untuk kedai digital.

Squarespace vs Godaddy: sementara Godaddy mungkin kelihatan seperti pilihan yang lebih berpatutan untuk permulaan, Squarespace menawarkan lebih banyak ciri dengan harga yang lebih rendah. Contohnya, membuat kedai dalam talian akan dikenakan biaya hanya $ 1 sebulan manakala Godaddy akan mengenakan bayaran $ 29 setiap bulan.

Garisan bawah

Memilih antara Squarespace dan Godaddy bergantung pada tujuan dan harapan anda. Adakah anda merancang untuk membuat laman web perniagaan kecil atau portfolio? Atau adakah anda mencari peluang untuk online dengan projek eCommerce yang semakin meningkat? Walaupun kedua-dua sistem ini mempunyai tujuan yang sama, terdapat beberapa perbezaan yang jelas.

Ruang SquarespaceSquarespace adalah perisian pembinaan laman web terkenal yang telah ada di pasaran sejak tahun 2004. CMS yang berasaskan SaaS membuat nama untuk dirinya sendiri berkat templat yang mudah disesuaikan, editor WYSIWYG yang intuitif, reka bentuk responsif mudah alih, dan beberapa ciri lain. Walaupun dilancarkan terutamanya sebagai pembangun untuk laman web berdasarkan kandungan, ia menawarkan fungsi eCommerce asas di samping hosting dan perkhidmatan pendaftaran domainnya. squarespace.comSquarespace adalah perisian pembinaan laman web terkenal yang telah ada di pasaran sejak tahun 2004. CMS yang berasaskan SaaS membuat nama untuk dirinya sendiri berkat templat yang mudah disesuaikan, editor WYSIWYG yang intuitif, reka bentuk responsif mudah alih, dan beberapa ciri lain. Walaupun dilancarkan terutamanya sebagai pembangun untuk laman web berdasarkan kandungan, ia menawarkan fungsi eCommerce asas di samping hosting dan perkhidmatan pendaftaran domainnya.

GoDaddyGoDaddy akan berjaya sekiranya projek kecil dan kecil. Ia semestinya memerlukan peningkatan dari segi kebebasan penyesuaian dan alat untuk mengubah pilihan tema yang terhad. Sebaliknya, ia mungkin masih merupakan pilihan yang murah untuk pemula tanpa harapan jangkaan. squarespace.comGoDaddy akan berjaya sekiranya projek kecil dan kecil. Ia semestinya memerlukan peningkatan dari segi kebebasan penyesuaian dan alat untuk mengubah pilihan tema yang terhad. Sebaliknya, ia mungkin masih merupakan pilihan yang murah untuk pemula tanpa harapan jangkaan.

Kesimpulannya, Squarespace mungkin merupakan penyelesaian yang lebih baik sekiranya anda ingin membuat laman web yang berbeza dari yang biasa. Ia juga dilengkapi dengan set fitur yang lebih kaya jika dibandingkan dengan Godaddy, yang bagus untuk penyebaran cepat tanpa keperluan khas untuk projek ini.

Carta Perbandingan Gambaran Keseluruhan

Ruang SquarespaceGoDaddy
Kemudahan penggunaan:Pembangun Laman Web Squarespace vs GodaddyPembangun Laman Web Squarespace vs GodaddyPembangun Laman Web Squarespace vs GodaddyPembangun Laman Web Squarespace vs GodaddyPembangun Laman Web Squarespace vs GodaddyPembangun Laman Web Squarespace vs GodaddyPembangun Laman Web Squarespace vs GodaddyPembangun Laman Web Squarespace vs GodaddyPembangun Laman Web Squarespace vs GodaddyPembangun Laman Web Squarespace vs Godaddy
Ciri-ciri:Pembangun Laman Web Squarespace vs GodaddyPembangun Laman Web Squarespace vs GodaddyPembangun Laman Web Squarespace vs GodaddyPembangun Laman Web Squarespace vs GodaddyPembangun Laman Web Squarespace vs GodaddyPembangun Laman Web Squarespace vs GodaddyPembangun Laman Web Squarespace vs GodaddyPembangun Laman Web Squarespace vs GodaddyPembangun Laman Web Squarespace vs GodaddyPembangun Laman Web Squarespace vs Godaddy
Reka bentuk:Pembangun Laman Web Squarespace vs GodaddyPembangun Laman Web Squarespace vs GodaddyPembangun Laman Web Squarespace vs GodaddyPembangun Laman Web Squarespace vs GodaddyPembangun Laman Web Squarespace vs GodaddyPembangun Laman Web Squarespace vs GodaddyPembangun Laman Web Squarespace vs GodaddyPembangun Laman Web Squarespace vs GodaddyPembangun Laman Web Squarespace vs GodaddyPembangun Laman Web Squarespace vs Godaddy
Sokongan pengguna:Pembangun Laman Web Squarespace vs GodaddyPembangun Laman Web Squarespace vs GodaddyPembangun Laman Web Squarespace vs GodaddyPembangun Laman Web Squarespace vs GodaddyPembangun Laman Web Squarespace vs GodaddyPembangun Laman Web Squarespace vs GodaddyPembangun Laman Web Squarespace vs GodaddyPembangun Laman Web Squarespace vs GodaddyPembangun Laman Web Squarespace vs GodaddyPembangun Laman Web Squarespace vs Godaddy
Harga:Pembangun Laman Web Squarespace vs GodaddyPembangun Laman Web Squarespace vs GodaddyPembangun Laman Web Squarespace vs GodaddyPembangun Laman Web Squarespace vs GodaddyPembangun Laman Web Squarespace vs GodaddyPembangun Laman Web Squarespace vs GodaddyPembangun Laman Web Squarespace vs GodaddyPembangun Laman Web Squarespace vs GodaddyPembangun Laman Web Squarespace vs GodaddyPembangun Laman Web Squarespace vs Godaddy
Markah keseluruhan:Pembangun Laman Web Squarespace vs GodaddyPembangun Laman Web Squarespace vs GodaddyPembangun Laman Web Squarespace vs GodaddyPembangun Laman Web Squarespace vs GodaddyPembangun Laman Web Squarespace vs GodaddyPembangun Laman Web Squarespace vs GodaddyPembangun Laman Web Squarespace vs GodaddyPembangun Laman Web Squarespace vs GodaddyPembangun Laman Web Squarespace vs GodaddyPembangun Laman Web Squarespace vs Godaddy
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map