Penanda halaman vs WordPress

Bookmark dan WordPress adalah dua platform pembinaan laman web yang sangat berbeza, yang membolehkan membuat projek berkualiti dengan prestasi yang baik. Perkhidmatan menggunakan pendekatan serba boleh untuk proses pembuatan laman web, walaupun, mereka mempunyai satu tujuan bersama – untuk membantu pengguna dengan latar belakang reka bentuk web yang pelbagai membuat dan mengurus laman web profesional. Platform menawarkan rangkaian fitur yang luas dan alat canggih untuk memastikan pengalaman membina web yang tiada tandingannya.


Penanda bukuPenanda buku – adalah pembangun laman web awan, yang dapat membanggakan alat AI canggih. Perkhidmatan ini intuitif dan mesra pengguna. Ia mempunyai paparan inovatif moden dan antara muka berstruktur logik untuk difahami oleh pemula. penanda buku.com

WordPressWordPress – adalah platform terkenal di dunia yang tidak memerlukan persembahan. Ini adalah Sistem Pengurusan Kandungan, yang awalnya diluncurkan sebagai platform blogging, tetapi sekarang diterapkan untuk berbagai keperluan pembuatan web. WordPress.org

Rasanya agak pelik untuk membandingkan WordPress vs Bookmark pada pandangan pertama. Ini kerana sistemnya sangat berbeza, dalam hal kemudahan penggunaan, fungsi, pendekatan reka bentuk web, teknik dan alat yang digunakan.

Pada masa yang sama, perbandingan ini mungkin menarik bagi pemula dan profesional reka bentuk web yang mencari perkhidmatan yang layak dan lengkap untuk memulakan projek mereka. Sudah tiba masanya sekarang untuk mengkaji kedua-dua sistem secara terperinci untuk membandingkan set ciri, kemudahan penggunaan, kemudahan dan keberkesanannya. Mari kita mulakan!

1. Kemudahan Penggunaan

 • Penanda buku. Pembina laman web cukup mudah digunakan kerana sistem ini memberi anda arahan yang difahami dan terperinci. Pendaftaran hanya mengambil masa beberapa minit – Bookmark membenarkan pendaftaran perkhidmatan melalui akaun Facebook dan Google+. Sebaik sahaja anda selesai dengan itu, anda dapat terus mengerjakan pengembangan laman web anda dengan memanfaatkan alat AIDA maju, yang pasti merupakan kemuncak sistem.

  Penyunting Penanda Buku

  AIDA adalah Pembantu Reka Bentuk Kecerdasan Buatan, yang dengan mudah membimbing anda melalui proses pembinaan laman web dan secara automatik merancang laman web untuk anda berdasarkan maklumat yang anda kirimkan.

  Papan pemuka laman web juga ringkas dan bergaya. Malah seorang pemula dapat memahami implikasi sebahagian besar tetapan dengan mudah. Akibatnya, ini mengurangkan masa pengembangan web dan menjamin hasil yang diperlukan.

  Papan Pemuka Bookmark

 • WordPress. Ini adalah perisian sumber terbuka, yang kelihatannya agak sederhana pada pandangan pertama, tetapi mungkin menimbulkan masalah, ketika datang ke proses pembuatan laman web. CMS memerlukan persiapan khusus untuk proses reka bentuk web dan hampir mustahil dilakukan tanpa pengetahuan pengaturcaraan di sini. Hasilnya, memerlukan lebih banyak masa untuk mengatasi proses reka bentuk web dan menyelesaikan projek yang layak dengan WordPress.

  Penyunting Halaman WordPress

  Sistem ini terkenal dengan pilihan integrasi pluginnya, yang memungkinkan untuk membuat hampir semua jenis projek, memberikan fungsi yang maju. Jumlah plugin yang ada tersedia di web, walaupun sistem ini mempunyai koleksi plugin tersendiri. Perkara yang sama adalah mengenai templat. Anda boleh menemui pelbagai tema yang terdapat di web, yang kebanyakannya dikembangkan oleh pengguna pihak ketiga dan boleh menyumbang kepada reka bentuk dan prestasi laman web anda.

Penanda halaman vs WordPress. Lebih mudah dan senang menggunakan Bookmark berbanding WordPress. Pembina laman web intuitif, mesra pengguna dan fleksibel. Anda tidak perlu menjadi profesional untuk membuat projek yang menarik dengannya – alat Artificial Intelligence menjadikan kesulitan reka bentuk web minimum.

Mengenai WordPress, ini adalah Sistem Pengurusan Kandungan dan fakta ini bercakap dengan sendirinya. Platform ini lebih sukar dikuasai kerana memerlukan latar belakang reka bentuk web dan kadangkala kemahiran pengekodan. Ia juga memerlukan integrasi pemalam tambahan untuk prestasi laman web yang lebih baik. Oleh itu, ini adalah alat yang lebih rumit untuk pereka web yang tidak berpengalaman.

2. Set Ciri dan Kelenturan

 • Penanda buku. Pembangun laman web menawarkan satu set ciri menarik yang diperlukan untuk melancarkan dan mengurus laman web yang baik. Sebaik sahaja anda sampai di kawasan kerja sistem, anda akan melihat bahawa ia terdiri daripada dua bahagian – papan pemuka dan penyunting laman web. Di papan pemuka, anda boleh mendapatkan akses ke laman web anda, data statistiknya, berita sistem, kemas kini, pemberitahuan, tutorial dan hubungan dengan pakar sistem. Adalah mungkin untuk melancarkan sebilangan laman web di sini tanpa sebarang kos dan beralih di antara mereka, jika anda perlu membuat perubahan.

  Editor laman web WYSIWYG merangkumi tetapan yang mungkin berbeza berdasarkan templat yang akan anda cari. Ini adalah tempat di mana anda dapat melihat pratonton laman web dalam mod yang berbeza, memilih blok kandungan dan modul siap pakai (sama ada standard atau eCommerce), menyimpan fail yang dimuat turun, menyesuaikan reka bentuk dan tetapan laman web dll..

  Fokus Penanda Buku

  Bookmark juga menawarkan ciri Fokus lanjutan, yang merangkumi sekumpulan bahagian laman web yang dirancang dan berfungsi secara unik yang boleh anda gabungkan ke dalam mana-mana bahagian laman web anda dengan hanya beberapa klik. Setiap templat Bookmark melibatkan 20 bahagian Fokus, semuanya sesuai dengan gaya dan temanya.

  Modul eCommerce penanda halaman memungkinkan untuk membuat dan mengurus kedai dalam talian dengan saiz apa pun yang anda perlukan untuk menjual produk di web atau melalui media sosial.

  Bookmark eCommerce

  Puncak pembangun laman web, bagaimanapun, adalah Pembantu AIDAnya. Ciri ini menjadikan Bookmark menonjol daripada orang ramai kerana tidak termasuk keperluan untuk memiliki kemahiran reka bentuk web untuk membuat laman web. Sebaliknya, sistem secara automatik melakukan segala-galanya untuk anda – bermula dari pilihan templat dan hingga penerbitan projek siap pakai.

  Apa yang anda perlukan adalah menyediakan kandungan anda sendiri dan sistem akan menghasilkan laman web untuk anda. Seluruh proses tidak memakan masa lebih lama daripada beberapa minit, sementara hasilnya sangat menakjubkan – anda mendapat laman web yang lengkap dalam jangka masa yang sangat singkat. Bukankah itu mengagumkan??

 • WordPress. Sistem ini dilengkapi dengan berbagai alat dan fitur penyesuaian reka bentuk, yang memungkinkan untuk melancarkan laman web yang berfungsi dan menarik perhatian. CMS pada mulanya dibuat sebagai sistem blogging dan, dengan demikian, sekarang dapat digunakan untuk membangun berbagai jenis proyek. Sangat mudah untuk memuat naik dan menguruskan kandungan di sini, tetapi anda harus bersedia menggunakan kemahiran pengekodan, jika anda merancang untuk membuat laman web yang lengkap. Sekiranya anda kekurangan pengetahuan ini, ia memerlukan masa dan usaha untuk mendapatkannya.

  Fungsi platform kebanyakannya bergantung pada pilihan integrasi. Sistem ini mempunyai sejumlah plugin dan tema bawaan, yang, bagaimanapun, tidak mencukupi jika anda mempunyai niat untuk mendapatkan projek berskala besar. Untuk meningkatkan prestasi laman web anda, anda tidak akan perlu memuat turun dan mengintegrasikan pemalam dan templat luaran.

  Pemalam WordPress

  Terdapat ribuan dari mereka di web dan banyak lagi yang dikembangkan oleh pengguna pihak ketiga. Integrasi plugin adalah cara yang pasti untuk membina kepercayaan pelanggan dan meningkatkan prestasi laman web anda. Tetapi anda harus berhati-hati ketika memilihnya. Ini kerana anda tidak dapat yakin 100% mengenai kredibiliti pereka web, yang membuatnya. Oleh itu, adalah wajar untuk memilih pemalam berbayar dan selamat.

  Yang mesti anda ingat juga ialah integrasi pemalam mempengaruhi kekerapan kemas kini laman web yang harus anda buat. Semakin banyak plugin yang anda gunakan, semakin kerap anda perlu mengemas kini dan mengurus laman web anda. Melakukan ini akan menjadi satu cabaran, jika anda tidak memiliki kemahiran reka bentuk web yang diperlukan.

  Isu penting lain mengenai fleksibiliti WordPress ialah keperluan membeli hosting. Tidak seperti Bookmark dengan hosting bersepadu, WordPress menunjukkan perlunya memilih hosting sendiri.

Penanda halaman vs WordPress. Bercakap mengenai fleksibiliti dan set ciri, kita harus menetapkan bahawa Bookmark menyediakan keseluruhan fungsi yang diperlukan untuk melancarkan laman web giliran langsung sejak awal. Anda tidak perlu mencari integrasi tambahan di luar sana – AIDA mempunyai fungsi luar kotak.

Mengenai WordPress, memerlukan masa dan usaha untuk menguasai semua pilihan dan alat penyatuannya. Tidak semua pengguna bersedia untuk melakukannya kerana pengetahuan reka bentuk web yang tidak mencukupi. Sekiranya anda masih memutuskan untuk mencuba menggunakan WordPress, jangan lupa tentang peningkatan risiko penipuan, yang akhirnya boleh membahayakan projek anda. Sekiranya anda tidak mahu mengambil risiko, cari Bookmark kerana ini adalah penyelesaian yang lebih mudah.

3. Reka bentuk

Penanda bukuWordPress
Bilangan Tema:Tanpa had10 000
Tema Percuma&# x2714; YA&# x2714; YA
Kos Tema Berbayar:PercumaPercuma hingga $ 299
Reka bentuk responsif&# x2714; YA&# x2714; YA TIDAK
Susun mengikut Industri:&# x2714; YA&# x2714; YA
Penyuntingan Kod CSS:✘ TIDAK&# x2714; YA
 • Penanda buku. Tidak seperti kebanyakan pembangun laman web yang popular, Bookmark tidak menawarkan koleksi reka bentuk standard. Ini, bagaimanapun, tidak mengurangkan kelebihannya. Ini adalah AIDA, yang melakukan keseluruhan proses reka bentuk laman web untuk anda. Anda tidak memerlukan templat atau alat penyesuaian reka bentuk untuk memberikan paparan yang diperlukan di laman web anda. Sebaik sahaja anda menghantar maklumat dan kandungan perniagaan anda, AIDA akan secara automatik memilih templat yang paling sesuai untuk anda mengisinya dengan kandungan yang berkaitan.

  Templat yang dibuat oleh AIDA serba boleh dan menarik – tidak ada dua tema serupa di sini kerana setiap templat dilengkapi dengan struktur dan susun aturnya sendiri. Tema responsif, yang merupakan keharusan bagi mana-mana laman web moden dan juga untuk pengguna kontemporari.

  Sekiranya anda tidak menyukai templat yang ditawarkan oleh platform secara lalai, anda akan dapat meminta AIDA memilih yang lain sehingga ia menawarkan tema yang sesuai dengan keperluan anda. Keseluruhan proses pembuatan laman web dengan Bookmark hanya memerlukan beberapa minit, sementara sistem memastikan pengalaman membina web yang selamat dan menarik.

  Walaupun, AIDA membuat reka bentuk laman web dalam mod automatik, juga memungkinkan untuk melakukan pengeditan yang diperlukan, jika anda mempunyai keperluan tersebut. Cukup sampai ke bahagian Tetapan di papan pemuka dan teruskan untuk mengedit latar belakang, gaya dan elemen lain dari projek anda!

 • WordPress. CMS menawarkan koleksi templat percuma dan premium untuk disesuaikan dengan gaya dan pilihan topik anda. Tema-tema ini, bagaimanapun, sangat serupa antara satu sama lain. Nasib baik, WordPress memberikan akses fail CSS untuk membolehkan anda mengedit reka bentuk laman web dengan mengambil kira keperluan anda.

  Sekiranya anda mempunyai pengetahuan dan kemahiran pengaturcaraan yang mencukupi, anda boleh mengubah tajuk laman web, tipografi, gaya, palet warna, latar belakang dan tetapan lain. Anda juga boleh melayari laman web dan memilih tema WordPress yang dibuat khusus untuk mengintegrasikannya ke dalam laman web anda. Sama seperti integrasi pemalam, bagaimanapun, anda harus sangat berhati-hati untuk memilih templat yang selamat dan berkualiti tinggi yang tidak akan membahayakan laman web anda.

Penanda halaman vs WordPress. Dalam soal penyesuaian reka bentuk, Bookmark pasti menjadi peneraju. Anda tidak perlu risau tentang penyesuaian templat sama sekali di sini sebagai alat Kecerdasan Buatan dengan pegangan yang sesuai untuk anda. Ini adalah kelebihan penting bagi pemula. WordPress juga pandai merancang, tetapi hanya untuk pengguna yang memiliki kemahiran pengekodan dan dapat menggunakan kelebihan ini dengan cara yang betul. Bookmark, pada gilirannya, juga pandai merancang.

4. Sokongan Pelanggan

 • Penanda buku. Pasukan sokongan pelanggan perkhidmatan tersedia 24/7. Untuk berhubung dengan mereka, anda harus mengisi borang bertulis atau menggunakan tetingkap sembang langsung. Yang terakhir boleh didapati di semua halaman sistem. Cara lain untuk menghubungi perkhidmatan sokongan pelanggan adalah dengan menggunakan borang maklum balas yang terdapat di menu “Bantuan”.

 • WordPress. CMS sumber terbuka ini sama sekali tidak mempunyai sokongan pelanggan. Sebagai gantinya, ia mempunyai komuniti pengguna yang luas, yang cukup hebat dan dapat memberi anda semua jawapan untuk pertanyaan anda. Forum WordPress tersedia di web dan anda boleh mendapatkan semua pertanyaan anda di sana dalam masa sesingkat mungkin.

WordPress vs Penanda Halaman. Bookmark dan WordPress tidak menawarkan pilihan sokongan pelanggan yang luas. Walau bagaimanapun, yang disediakan oleh Bookmark lebih terperinci kerana sistem ini mempunyai pasukan sokongan pelanggan yang boleh dihubungi oleh pengguna dalam beberapa cara pada bila-bila masa sepanjang hari.

5. Harga

 • Penanda buku. Pembangun laman web mempunyai rancangan percuma yang tidak pernah habis. Sekiranya anda memerlukan laman web yang lengkap, anda boleh memilih antara beberapa langganan. Ini adalah rancangan Peribadi, Profesional dan Perniagaan. Kos mereka berkisar antara $ 4,99 dan $ 24,99 sebulan berdasarkan langganan dan syarat yang diberikannya. Dasar penetapan harga adalah sederhana dan munasabah, berkaitan dengan tujuan pembinaan web jangka panjang.

  Penanda bukuWordPress
  Pelan Harga:&# x2714; Percuma;
  &# x2714; Profesional ($ 11.99 / bln);
  &# x2714; Perniagaan ($ 24.99 / bln).
  &# x2714; Hosting ($ 10-15 / bln);
  &# x2714; Pemalam ($ 20- $ 50 / bln).
  Ciri-ciri:&# x2714; Lebar jalur dan storan yang tidak terhad;
  &# x2714; Domain percuma;
  &# x2714; Produk Kedai Tanpa Had;
  &# x2714; SSL percuma.
  &# x2714; Banyak Plugin;
  &# x2714; Percuma untuk memuat turun;
  &# x2714; Penyesuaian Penuh.
 • WordPress. Sistem itu sendiri boleh dimuat turun secara percuma untuk setiap pengguna. Ini membimbangkan kos pembuatan laman web secara umum. Untuk mendapatkan projek dengan ciri penuh, anda harus melabur dalam tema, pemalam dan pelanjutan premium. Sebaik sahaja anda selesai dengan reka bentuk laman web anda, anda harus membeli hosting dan nama domain. Jika tidak, anda tidak akan mencapai hasil yang baik tanpa perbelanjaan kewangan ini.

Penanda halaman vs WordPress. Ketika melihat perbandingan aspek harga, Bookmark menjadikan semuanya jelas sejak awal. Sekiranya anda memerlukan laman web yang mudah, maka dapatkan rancangan percuma. Memerlukan projek yang lebih rumit? Teruskan untuk meningkatkan ke salah satu langganan premium. Itu mudah. Dengan set ciri yang luas, laman web WordPress biasanya lebih mahal. Perlu diingat semasa membuat pilihan terakhir.

Pokoknya

Bookmark dan WordPress adalah alat membina laman web yang baik untuk pengguna, yang mempunyai niat untuk membuat laman web yang lengkap, bermaklumat dan berskala dengan reka bentuk yang sangat baik dan prestasi terbaik. Perkhidmatan tersebut, bagaimanapun, menggunakan pendekatan yang berbeda untuk proses pembuatan laman web, yang akhirnya tercermin dalam ciri, bidang aplikasi, parameter dan tahap kesadaran reka bentuk web mereka.

Penanda bukuPenanda buku adalah pembangun laman web yang intuitif, yang memungkinkan untuk membuat laman web yang layak kerana alat Kecerdasan Buatan bersepadu yang disebut AIDA. Membina projek dengan sistem ini sangat mudah kerana secara harfiah ini dapat dilakukan untuk anda. penanda buku.com

WordPressWordPress adalah Sistem Pengurusan Kandungan yang terkenal, yang berfungsi dengan baik untuk projek berskala besar dan juga untuk profesional. Pemula akan sukar menguasai sistem dan membuat laman web dengannya. Anda juga perlu bersusah payah mengenai hosting dan pilihan domain, plugin dan templat yang dapat disatukan untuk promosi SEO yang lebih berkesan, penyediaan analitik dan nuansa serupa lainnya. WordPress.org

Kesimpulannya, kedua-dua sistem ini perlu diberi perhatian. Mereka adalah pesaing yang baik, yang berfungsi dengan baik di ceruk mereka sendiri. Sekiranya anda memerlukan hasil yang cepat namun berkualiti dan tidak dapat membanggakan pengetahuan pengaturcaraan, maka Bookmark adalah penyelesaian terbaik untuk anda.

Carta Perbandingan Gambaran Keseluruhan

Penanda bukuWordPress
Kemudahan penggunaan:Penanda halaman vs WordPressPenanda halaman vs WordPressPenanda halaman vs WordPressPenanda halaman vs WordPressPenanda halaman vs WordPressPenanda halaman vs WordPressPenanda halaman vs WordPressPenanda halaman vs WordPressPenanda halaman vs WordPressPenanda halaman vs WordPress
Ciri-ciri:Penanda halaman vs WordPressPenanda halaman vs WordPressPenanda halaman vs WordPressPenanda halaman vs WordPressPenanda halaman vs WordPressPenanda halaman vs WordPressPenanda halaman vs WordPressPenanda halaman vs WordPressPenanda halaman vs WordPressPenanda halaman vs WordPress
Reka bentuk:Penanda halaman vs WordPressPenanda halaman vs WordPressPenanda halaman vs WordPressPenanda halaman vs WordPressPenanda halaman vs WordPressPenanda halaman vs WordPressPenanda halaman vs WordPressPenanda halaman vs WordPressPenanda halaman vs WordPressPenanda halaman vs WordPress
Sokongan pengguna:Penanda halaman vs WordPressPenanda halaman vs WordPressPenanda halaman vs WordPressPenanda halaman vs WordPressPenanda halaman vs WordPressPenanda halaman vs WordPressPenanda halaman vs WordPressPenanda halaman vs WordPressPenanda halaman vs WordPressPenanda halaman vs WordPress
Harga:Penanda halaman vs WordPressPenanda halaman vs WordPressPenanda halaman vs WordPressPenanda halaman vs WordPressPenanda halaman vs WordPressPenanda halaman vs WordPressPenanda halaman vs WordPressPenanda halaman vs WordPressPenanda halaman vs WordPressPenanda halaman vs WordPress
Markah keseluruhan:Penanda halaman vs WordPressPenanda halaman vs WordPressPenanda halaman vs WordPressPenanda halaman vs WordPressPenanda halaman vs WordPressPenanda halaman vs WordPressPenanda halaman vs WordPressPenanda halaman vs WordPressPenanda halaman vs WordPressPenanda halaman vs WordPress

Buat Laman Web dengan Bookmark

 Ianya percuma

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map