Strikingly vs Squarespace: Mana Yang Lebih Baik?

Menarik vs Squarespace


Strikingly dan Squarespace adalah pembina laman web DIY yang terkenal, yang memerlukan perhatian khusus kerana fungsi, kemampuan penyesuaian dan kemampuan yang luas. Sistem ini berfungsi dengan baik untuk pemula dan profesional reka bentuk web, menawarkan pelbagai alat dan ciri yang diperlukan untuk menyelesaikan semua jenis projek.

Anda boleh memilih mana-mana pembangun laman web ini, jika anda perlu memulakan projek berkualiti tanpa kemahiran pengekodan khusus atau pengalaman reka bentuk web. Platform pelbagai aspek ini berfungsi dengan baik untuk pengembangan blog, portfolio, laman web perniagaan, halaman arahan dan jenis projek lain. Namun, masing-masing mempunyai fungsi bersepadu, dasar harga dan pilihan penyesuaian reka bentuk yang menarik bagi kategori pengguna tertentu. Inilah yang sering membuat pengguna ragu-ragu antara pilihan alat membina web yang betul yang akan berfungsi dengan baik untuk tugas membina laman web mereka.

Carta Perbandingan Pembangun Laman Web

TergamamWix
Skor kami:
Ditubuhkan:20122003
Laman web:https://www.strikingly.com/https://www.squarespace.com/
Terbaik untuk:Laman web perniagaan, kedai web kecil, portfolio, blogBlog, laman web perniagaan kecil, portfolio profesional, kedai web
Kemudahan:MudahRata-rata
Templat:Pilihan terhad reka bentuk responsif percumaBerpuluh templat responsif percuma
Sokongan teknikal:Pangkalan pengetahuan yang kuat, Senarai Semak Pra-Terbitkan, Forum Idea, Sembang Langsung 24/7Sembang Langsung 24/7, Sokongan E-mel, Forum Komuniti, Sistem Tiket, bahagian Soalan Lazim
Blogging:Enjin blog terbina dalamPlatform blog bersepadu
Pilihan SEO:Pilihan SEO yang luasParameter SEO lanjutan
Harga:Percuma hingga $ 49 / blnBermula dari $ 12 / bln
Maklumat lanjut:Ulasan Yang Menarik →Kajian Squarespace →

Strikingly dan Squarespace adalah wakil yang layak dari ceruk reka bentuk web kontemporari, namun masing-masing mempunyai sesuatu yang istimewa untuk ditawarkan. Oleh itu, yang manakah akan menjadi pemenang perbandingan? Perkhidmatan mana yang dapat memberikan hasil terbaik dalam hubungan dengan wang yang dilaburkan dan usaha yang diperlukan? Mari kita cari sekarang. Nasib baik, ia cukup mudah, kerana kedua-dua pembina laman web ini sangat berbeza

Strikingly vs Squarespace: Gambaran Umum

Strikingly vs Squarespace: Gambaran Umum

Tergamam adalah pembangun laman web awan pelbagai aspek, yang telah mendapat pengiktirafan di seluruh dunia kerana kesederhanaannya yang tidak berkompromi dengan fleksibiliti dan fungsi. Sistem ini adalah pilihan yang baik untuk semua pengguna, tanpa mengira tahap kepakaran dan kemahiran reka bentuk web mereka. Anda boleh menggunakan platform untuk memulakan projek standard dan satu halaman serta laman web perniagaan / peribadi yang kompleks.

Pembina laman web terkenal dengan kesederhanaan yang luar biasa, yang tidak berkompromi dengan kemudahan dan fungsi. Oleh kerana antara muka intuitif dan bebas kod, semua orang dapat menguasai sistem dalam waktu sesingkat mungkin dan tanpa kemahiran khusus yang diperlukan. Pada masa yang sama, adalah mungkin untuk memasukkan kod HTML / CSS yang diperlukan.

Penyunting yang mencolok

Pembangun laman web menawarkan proses pendaftaran yang mudah dan cepat dan juga mudah dinavigasi walaupun kepada pengguna yang belum pernah melakukannya. Platform ini menyokong penyuntingan kandungan dalam talian, yang memastikan pengalaman reka bentuk web WYSIWYG sepenuhnya. Itulah satu lagi ciri pembangun laman web.

Sangat menarik dibuat dengan mempertimbangkan keperluan pemula, yang menjelaskan pendekatan penyesuaian reka bentuknya yang sederhana. Proses pembangunan laman web tidak memerlukan masa lebih lama daripada beberapa jam, tetapi jumlah masa terakhir masih bergantung pada jenis dan kerumitan projek yang anda kerjakan.

Ruang Squarespace kini berjalan dalam versi ketujuh, yang jauh lebih intuitif daripada pendahulunya. Walaupun begitu, ia masih memiliki sedikit keluk pembelajaran yang menunjukkan perlunya melabur usaha dan masa dalam penerokaan sistem.

Squarespace adalah platform yang cukup rumit, terutama bagi pengguna yang sebelumnya tidak mempunyai pengalaman reka bentuk web. Walau bagaimanapun, sistem ini mempunyai antara muka yang berstruktur logik dan cukup intuitif, reka bentuk minimalis yang menjadikan proses penerokaan sistem dan penggunaannya lebih mudah untuk pemula.

Penyunting Squarespace

Pembangun laman web menyokong mod penyuntingan sebaris, yang menghilangkan keperluan untuk beralih antara pengurus laman web dan mod pratonton. Apa sahaja suntingan yang akan anda lakukan, pasti akan ditampilkan di layar sehingga anda dapat melihat hasilnya dan memperbaiki kesalahan tepat pada waktunya. Semasa membuat reka bentuk laman web, anda tidak perlu risau untuk menyimpan versi cadangan projek sebagai semua perubahan disimpan secara automatik.

Walau bagaimanapun, ciri ini mempunyai satu kelemahan – ketidakmampuan untuk melihat versi akhir laman web sebelum penerbitan. Dengan kata lain, anda harus kembali ke mod penyuntingan reka bentuk untuk membuat pengeditan yang diperlukan dan kemudian menerbitkan projek itu sekali lagi.

Satu lagi kelebihan pembangun laman web adalah Gaya Editornya yang hebat, yang senang dan senang digunakan untuk semua orang. Editor memungkinkan untuk menyesuaikan halaman laman web anda, bereksperimen dengan objek, elemen dan bahagian yang terdapat di sana. Hasilnya, anda akan dapat membuat jenis halaman web yang serba boleh, termasuk Halaman Produk, Halaman Sampul, Blog, Galeri, Halaman Acara dan Indeks dan lain-lain. Hasilnya, anda akan mendapat laman web pelbagai fungsi untuk merangkumi keseluruhan spektrum keperluan pembinaan laman web kami.

Menarik dan Squarespace adalah dua pembangun laman web yang berkualiti, tetapi yang terakhir pasti mengalahkan pesaing dari segi fleksibiliti dan fungsi. Namun, pada waktu yang sama, masih memerlukan usaha dan waktu untuk menguasai Squarespace kerana papan pemuka yang kompleks dan proses pembangunan laman web yang rumit.

Strikingly vs Squarespace: Mana Yang Lebih Mudah Digunakan?

Strikingly vs Squarespace: Mana Yang Lebih Mudah Digunakan?

Tergamam adalah platform yang penuh dengan ciri, yang telah berkembang menjadi perkhidmatan yang kuat sejak tarikh ia dibuat. Sistem ini digunakan untuk melancarkan dan mengurus laman web peribadi dan perniagaan moden, kedai web, halaman arahan dan projek lain yang membantu pengguna menyampaikan perkhidmatan / produk mereka dengan berkesan dengan cara yang ringkas dan memberi kesan visual.

Ia dilengkapi dengan mesin eCommerce dan blogging canggih yang memungkinkan untuk membuat dan mengurus kedai dan blog dalam talian yang lengkap. Ciri-ciri ini direalisasikan melalui peluang untuk mengintegrasikan widget Simple Store dan Simple Blog.

Semasa mengerjakan pengembangan kedai web anda, anda akan dapat memuat naik dan mengurus produk, mengatur parameter pembayaran dan pengiriman, mengedit gaya laman web, menerima dan mengurus pesanan di bahagian Papan Pemuka Pesanan yang sesuai. Ini juga merupakan tempat di mana anda dapat melacak alat inventori, mengeksport data pesanan ke fail CSV untuk mempermudah pembukuan, memproses pesanan dan menyelesaikan tindakan lain.

ECommerce yang mencolok

Sekiranya anda berhasrat untuk menambahkan blog ke laman web anda, anda akan mendapat akses kepada pilihan berikut: penambahan catatan, pengemaskinian dan penerbitan, pautan ke rangkaian sosial dan catatan lain yang diterbitkan di blog anda, mengaktifkan ciri komen, memasukkan fail media dan lain-lain. elemen media yang dapat anda gabungkan, masuk akal untuk menyebut butang CTA, gambar, video, elemen penanda buku sosial dan banyak lagi.

Pasaran Aplikasi Bersepadu adalah satu kelebihan yang luar biasa. Semasa melayari bahagian tersebut, anda akan dapat mencari dan memilih beberapa plugin dan widget untuk laman web anda. Di sinilah anda akan menemui aplikasi Sosial, Perniagaan, Dokumen, eCommerce dan aplikasi lain yang serba boleh. Sekiranya anda mempunyai kemahiran pengekodan dan telah melanggan Pro Plan, anda boleh memasukkan HTML / CSS / JavaScript apa pun ke dalam projek anda untuk memberikannya prestasi tambahan.

Menarik juga unggul dalam pilihan pemasaran. Ia dilengkapi dengan alat pemasaran e-mel maju (walaupun, ia hanya tersedia untuk pengguna Pro Plan). Alat ini membolehkan penyatuan cepat dan mudah dengan MailChimp. Terlebih lagi, adalah mungkin untuk menambahkan borang pengguna, halaman kenalan dan elemen laman web lain ke bidang tertentu. Secara keseluruhan, pembangun laman web menawarkan alat yang mencukupi untuk membina projek yang terkenal.

Walaupun, pembangun laman web cukup mudah dikuasai oleh semua orang, ia tetap menawarkan Pangkalan Pengetahuan yang mengagumkan kepada semua pengguna sistem. Ini sangat berguna untuk pemula, yang pertama kali bekerja dengan platform. Senarai semak Pra-Penerbitan yang sesuai akan membantu anda mengawal semua peringkat proses reka bentuk laman web sebelum disiarkan. Terlebih lagi, platform ini memberikan akses ke Bahagian Komuniti, sokongan e-mel dan sembang langsung. Tutorial teks, video, petua dan petunjuk mengenai cara membuat projek berkualiti dengan Strikingly juga terdapat di sini.

Ruang Squarespace menyasarkan kedua-dua pemaju web veteran dan pengguna baru. Ia menawarkan antara muka penyuntingan DIY dan mod Pembangun lanjutan yang membolehkan pengguna memperibadikannya dengan mendalam laman web berbilang halaman.

Set ciri Squarespace sangat kaya. Ia mempunyai enjin blog dan eCommerce yang kuat, peluang untuk menambah banyak penyumbang dan lain-lain. Sistem ini juga menawarkan pilihan import / eksport yang luas, yang membolehkan mengimport kandungan blog dari platform popular seperti Tumblr, WordPress, Blogger, Posterous dan banyak lagi. Selain itu, anda boleh mengimport kandungan dari jenis laman web lain, termasuk Shopify, BigCartel, Smugmug dan banyak lagi. Eksport kandungan ke WordPress juga boleh dilakukan di sini.

ECommerce Squarespace

Pembangun laman web memungkinkan untuk memilih dan menyatukan pelbagai widget dan aplikasi ke dalam projek anda. Ini termasuk alat tambah dan widget untuk projek eCommerce, galeri gambar, restoran dan kafe, Google Analytics, butang media sosial dan lain-lain. Sekiranya anda pengguna rangkaian sosial yang aktif, anda boleh berkongsi kandungan laman web anda dalam sistem popular seperti Twitter, Facebook, Linkedin , Dribbble, Behance, Twitch, Yelp dan banyak lagi. Ini memungkinkan pengembangan dan promosi laman web yang lebih berkesan dan pantas.

Squarespace menonjol dari orang ramai kerana Alat Pembuat Logo dan Penjadualan Ketajaman. Sistem ini membolehkan anda merancang dan memuat naik logo perniagaan anda sendiri untuk meningkatkan populariti syarikat anda. Anda boleh memilih gaya logo apa pun dan menyesuaikan tetapan reka bentuk utama untuk membuat logo satu-of-a-kind. Bercakap tentang Kalendar Dalam Talian, pembangun laman web memungkinkan untuk menyatukannya ke dalam laman web anda untuk memastikan pengguna mengetahui berita, peristiwa, kemas kini, tawaran istimewa dan maklumat lain yang berkaitan dengan perniagaan anda terkini..

Pembuat logo Squarespace

Ciri-ciri lain yang menjadikan Squarespace salah satu sistem yang paling mengagumkan dalam niche reka bentuk web merangkumi Penyematan Peta Google, alat SEO, pemasaran e-mel, peluang Kerjasama Pasukan dan lain-lain. Sistem ini juga terintegrasi dengan Unfold, yang merupakan toolkit bercerita lanjutan, yang menjadikannya mungkin untuk membuat dan menerbitkan cerita menarik untuk Snapchat dan rangkaian sosial.

Untuk membiasakan diri dengan pembangun laman web dan mula bekerja dengannya, sistem ini menawarkan pilihan sokongan pelanggan yang berguna. Terdapat peluang untuk menghubungi pasukan sokongan melalui live chat 24/7, mengirim permintaan e-mel, melihat sumber tambahan seperti Sumber Tutorial atau Forum Komuniti dengan pelbagai video, artikel dan Soalan Lazim yang mempermudah proses bekerja dengan sistem. Selain itu, pembangun laman web menawarkan sistem tiket bulat-klik, peluang untuk mengambil bahagian dalam webinar serta akses ke Pusat Bantuan dengan pelbagai panduan dan bengkel.

Perbezaan utama antara Menarik dan Squarespace adalah bahawa sistem pertama adalah pembangun laman web lengkap dengan antara muka intuitif, yang menjadikannya baik untuk pemula. Squarespace, pada gilirannya, adalah CMS canggih yang memberikan banyak ruang untuk penyesuaian dan pertumbuhan tetapi memerlukan lebih banyak pengalaman untuk menyesuaikan laman web dengan betul. Masih terserah anda untuk memilih sistem, yang paling sesuai untuk keperluan dan kehendak reka bentuk web individu anda.

Menarik vs Squarespace: Reka Bentuk dan Kelenturan

Menarik vs Squarespace: Reka Bentuk dan Kelenturan

Tergamam menawarkan koleksi 29 templat berpusatkan produk moden. Ini boleh ditukar ganti: setelah menerbitkan laman web anda, anda boleh kembali ke perpustakaan dan memilih tema lain.

Berita baiknya ialah menukar templat akan menyimpan semua data dari halaman anda. Setiap templat Strikingly dilengkapi dengan struktur kandungan ‘blok’, jadi kandungan dapat dipindahkan dengan mudah di antara templat.

Tema yang menarik semuanya responsif dan 100% disesuaikan. Gunakan pilihan pratonton mudah alih / tablet untuk melihat bagaimana laman web anda kelihatan di layar yang lebih kecil. Untuk kemudahan pencarian, mereka dibahagikan kepada beberapa kategori berdasarkan topik yang berkaitan dengannya. Beberapa tema yang paling popular merangkumi templat peribadi, perniagaan, blog, kedai, portfolio dan permulaan. Sekiranya anda adalah pelanggan Pro Plan, sistem memberi peluang untuk menambahkan ciri-ciri Mobile sahaja, seperti klik-ke-teks, klik untuk panggil dll.

Templat yang menarik

Pembangun laman web menonjol dari orang ramai kerana alat Template Switcher mewahnya yang membolehkan anda menghantar teks dan meneroka tema yang anda minati tanpa kehilangan kandungan dan sekatan. Ciri Pratonton yang mudah, pada gilirannya, memungkinkan untuk melihat hasil proses reka bentuk web yang sedang berjalan sebelum anda memutuskan untuk menerbitkannya. Pengguna yang mahir kod dapat memasukkan kod tersuai ke footer dan header laman web mereka, tetapi mereka harus menaik taraf ke Pro Plan untuk melakukannya. Penyuntingan kod CSS juga tidak dibenarkan di sini. Ini bermaksud bahawa Menarik tidak memastikan kebebasan penyesuaian reka bentuk yang luas, tetapi ini membolehkan anda memberikan sentuhan keperibadian kepada projek anda.

Ruang Squarespace templat juga sesuai dengan semua saiz skrin. Koleksi mereka lebih besar daripada koleksi Strikingly – ada sekitar empat puluh tema di sini, ada yang dibuat secara kolaborasi ‘dengan sebilangan orang yang paling berpengaruh di dunia‘. Anda boleh bertukar pada bila-bila masa tanpa kehilangan kandungan anda.

Tema Squarespace mempunyai penampilan moden dan bersifat responsif. Sebilangan besar daripadanya dilengkapi dengan reka bentuk mudah alih yang unik yang secara automatik disesuaikan dengan resolusi dan ukuran skrin apa pun. Fungsi ini dikenali sebagai reka bentuk “gaya mudah alih” dan diaktifkan secara lalai ketika anda mulai mengerjakan penyesuaian templat anda. Sekiranya anda tidak memerlukan ciri ini, anda boleh mematikannya bila-bila masa. Untuk melihat tampilan projek anda pada peranti mudah alih, anda dapat mengaktifkan ciri Tampilan Peranti di panel kawalan laman web anda.

Sorotan lain yang berkaitan dengan reka bentuk sistem adalah Pembangun Halaman Penutupnya yang bersepadu. Ia membolehkan membuat muka depan yang mengagumkan untuk setiap projek yang anda jalankan. Apa yang anda perlukan untuk merancang Halaman Sampul yang menakjubkan adalah mengisinya dengan blok kandungan pilihan anda, menambah kandungan yang berkaitan dengan perniagaan, memasukkan fail media, mengedit tetapan laman web dan lain-lain. Langganan perniagaan juga akan membolehkan anda mengedit laman web dengan menggunakan CSS / HTML penyuntingan kod untuk mendapatkan reka bentuk laman web yang benar-benar unik.

Ketika datang ke penyesuaian dan fleksibiliti reka bentuk, Squarespace adalah pemenang yang jelas di sini. Pembangun laman web mempunyai banyak tetapan dan elemen yang memungkinkan untuk membuat reka bentuk laman web yang unik. Ia juga menawarkan lebih banyak templat yang mempunyai penampilan profesional dan responsif secara lalai. Berbanding dengan Squarespace, pilihan penyesuaian reka bentuk yang menarik tidak begitu serba boleh.

Strikingly vs Squarespace: Perbandingan Harga Umum

Strikingly vs Squarespace: Perbandingan Harga Umum

Tergamam dasar harga berpatutan dan serba boleh. Pembina laman web memungkinkan untuk menguji fungsi sistem dan mempraktikkan kemahiran anda dengan menggunakan rancangan percuma. Ia tersedia untuk selang waktu tanpa had. Sebaik sahaja anda memastikan sistem memenuhi keperluan anda dan anda ingin memulakan projek dengannya, anda boleh meningkatkan ke salah satu langganan berbayarnya. Pada masa ini, pembangun laman web menawarkan tiga daripadanya:

Harga yang memberangsangkan

 • Terhad ($ 8 / bln ditagih setiap tahun) – 2 laman web terhad, nama domain khusus, ruang penyimpanan cakera 1GB setiap laman web, lebar jalur bulanan 50 GB, domain percuma, laman percuma tanpa had, kedai web sederhana (5 produk di setiap laman web), Sokongan 24/7;
 • Pro ($ 16 / bl setiap tahun) – nama domain tersuai, 3 laman web pro, ruang simpanan 3 GB setiap laman web, kedai sederhana (300 produk di setiap laman web), laman web percuma tanpa had, ketiadaan sepanduk iklan sistem, penyisipan HTML / CSS / JavaScript, muat naik fon tersuai, lebar jalur tanpa had, akses Strikingly App Store, perlindungan kata laluan;
 • VIP ($ 49 / bl setiap tahun– kedai sederhana (500 produk di setiap laman web), perkhidmatan pelanggan keutamaan, ruang penyimpanan 10 GB setiap laman web, buletin (2000 kenalan sebulan), pengurusan akaun, sokongan telefon Inggeris.

Semua rancangan yang menarik berbeza dengan fungsi, syarat dan perkhidmatan yang disertakan. Apa sahaja langganan yang ingin anda pilih, anda akan dapat menguji set ciri semasa percubaan percuma, yang berlangsung selama 14 hari. Pembina laman web juga memungkinkan untuk menggunakan potongan harga yang diperkenalkan secara berkala yang membolehkan anda menjimatkan banyak. Ini menjadi mungkin, jika anda membuat pembayaran sekali untuk rancangan yang berlangsung selama 2, 5 atau 10 tahun. Sekiranya anda membuat keputusan untuk membeli nama domain yang mencolok, anda akan dikenakan biaya $ 24.95 setiap tahun. Kos nama domain yang disertakan dengan e-mel yang dilampirkan kepadanya, akan sedikit lebih tinggi dan akan menjadi $ 25 per tahun.

Ruang Squarespace pilihan harga lebih serba boleh berbanding dengan Strikingly. Pembina laman web berpatutan, walaupun, ia tidak mempunyai rancangan percuma. Sebaliknya, ia membolehkan menguji fungsi sistem semasa percubaan percuma selama 14 hari. Semasa menaik taraf ke rancangan berbayar, Anda dapat memilih antara yang dimaksudkan untuk laman web standard dan untuk kedai web. Lihat senarai rancangan standard sekarang:

Harga ruang kuasa dua

 • Peribadi ($ 12 / bln) – 20 halaman web, 3% yuran transaksi penjualan, nama domain khusus percuma;
 • Perniagaan ($ 18 / bln) – laman web tanpa had, bayaran transaksi penjualan 2%, kredit AdWords;
 • Asas ($ 26 / bln– jumlah produk yang tidak terhad untuk dijual, jumlah storan dan lebar jalur yang tidak terhad, pilihan perakaunan bersepadu;
 • Mahir ($ 40 / bln) – pencetakan label, penghantaran pembawa masa nyata, pemulihan automatik pembayaran terbengkalai.

Semua langganan Squarespace dilengkapi dengan hosting dan nama domain percuma. Sekiranya anda sudah memiliki domain, Anda akan memiliki kesempatan untuk menunjuknya ke Squarespace dan menyesuaikan pengaturan yang diperlukan.

Semasa membandingkan pilihan harga Strikingly dan Squarespace, kita harus mengakui bahawa pembangun laman web yang terakhir lebih berpatutan. Walaupun, Strikingly mempunyai paket percuma, pilihan harganya kurang serba boleh dan sarat dengan fitur dibandingkan dengan yang ditawarkan oleh Squarespace. Selain itu, Squarespace memungkinkan untuk memilih antara langganan standard dan eCommerce bergantung pada pilihan reka bentuk web anda.

Strikingly vs Squarespace: Mana Yang Terbaik untuk SEO?

Strikingly vs Squarespace: Mana Yang Terbaik untuk SEO?

Tergamam memberikan pilihan SEO yang luas. Pembangun laman web memungkinkan untuk mengisi parameter SEP laman web untuk mendapatkan peringkat projek yang lebih baik di mesin pencari. Di antara tetapan yang boleh anda isi, masuk akal untuk menggunakan tag meta untuk semua halaman laman web anda dan juga untuk keseluruhan projek. Selain itu, anda boleh memilih dan menetapkan kategori laman web yang sesuai, favicon yang sesuai, gambar bahagian sosial untuk laman web anda dan konfigurasi lain yang mesti dimiliki untuk Pengoptimuman Mesin Pencari laman web anda. Pemula pasti akan menghargai peluang untuk melihat senarai semak SEO, yang memungkinkan untuk memeriksa sama ada anda telah mengisi semua parameter dengan betul sebelum menjalani projek anda secara langsung.

Ruang Squarespace Keupayaan SEO juga berada pada tahap yang layak. Sistem memberikan akses ke tetapan asas untuk halaman produk (jika anda menjalankan kedai web) atau bahagian blog. Berbanding dengan Strikively dan banyak pembangun laman web standard yang lain, Squarespace secara automatik memilih dan menggunakan nama produk atau tajuk pos sebagai tajuk SEO halaman laman web. Ngomong-ngomong, mustahil untuk mengeditnya secara manual, jika anda ingin membuat tajuk lain. Perkara yang sama adalah mengenai tajuk laman web anda yang juga akan dipaparkan di semua halaman laman web. Sorotan utama pembangun laman web adalah bahawa ia membolehkan anda menyembunyikan laman web dari pengindeksan oleh mesin pencari, tidak kira apa sebab anda harus melakukan itu. Cukup tambahkan tag “noindex” ke laman web yang ingin anda sembunyikan dari pengindeksan. Itu sahaja.

Untuk pilihan SEO, Squarespace juga menjadi peneraju. Pembangun laman web memungkinkan bukan sahaja untuk mengisi semua parameter yang diperlukan untuk Pengoptimuman Mesin Pencari yang betul untuk projek anda, tetapi juga untuk membenarkan / melarang pengindeksan halaman laman web tertentu. Ini sangat penting untuk projek-projek yang masih dalam pembinaan.

Strikingly vs Squarespace: Mana Yang Lebih Baik untuk Laman Web Perniagaan Kecil

Strikingly vs Squarespace: Mana Yang Lebih Baik untuk Laman Web Perniagaan Kecil

Tergamam berfungsi dengan baik untuk pembangunan laman web perniagaan kecil. Pembangun laman web memungkinkan untuk mengedit dan mengurus pelbagai projek perniagaan berkenaan dengan keperluan reka bentuk web dan keperluan khas anda. Oleh kerana fungsi platform yang terintegrasi, semua pengguna dapat memulakan projek perniagaan, memuat naik / mengurus / mengemas kini kandungan, menambah / mengubah bahagian baru, menyambungkan nama domain, menyesuaikan reka bentuk, dll..

Selain itu, adalah mungkin untuk menyatukan borang hubungan, blok media, kotak maklumat, elemen media sosial dan kandungan lain, yang menyumbang kepada prestasi dan pengembangan laman web perniagaan kecil anda yang lebih baik. Menyambungkan akaun media sosial juga boleh dilakukan di sini. Anda boleh melakukannya dengan menyatukan bahagian suapan sosial ke dalam projek untuk mengubahnya lebih lanjut sesuai dengan keperluan pembangunan laman web anda.

Pembina laman web membolehkan anda memeriksa dan menganalisis statistik laman web untuk mengawal parameter yang mempengaruhi prestasi projek anda. Ini termasuk jumlah pelawat laman web, sumber lalu lintas utama, lokasi dari mana pengguna datang, laman web yang sering dikunjungi, perkhidmatan dan produk yang paling popular dan lain-lain. Selain itu, pengguna boleh menyambungkan Sijil SSL ke laman web mereka untuk memastikan mereka benar-benar selamat untuk melayari promosi selanjutnya.

Ruang Squarespace adalah pilihan yang tepat untuk pengembangan profesional laman web perniagaan kecil. Pembangun laman web memberikan pelbagai alat dan ciri yang memungkinkan para usahawan memulakan dan mempromosikan projek mereka dengan berkesan (lihat contoh sebenar). Sistem ini dilengkapi dengan pelbagai widget dan add-on, penyatuan yang dapat meningkatkan prestasi laman web perniagaan anda. Selain itu, adalah mungkin untuk menggunakan alat pemasaran e-mel, integrasi media sosial dan pilihan penjejakan statistik. Dengan Squarespace, anda boleh membuat logo laman web anda, menanamkan Peta Google, kalendar dalam talian dan alat perniagaan lain yang mesti dimiliki.

Kemuncak sebenar pembangun laman web adalah Platform Penjadualan Ketajaman. Ini adalah sistem penjadualan janji dalam talian, yang berfungsi sebagai alat yang berguna bagi usahawan yang bersedia untuk berjaya mempromosikan projek mereka. Platform ini memungkinkan untuk menyelesaikan penjualan, tetap berhubungan dengan pelanggan bila diperlukan.

Semasa memilih antara Menarik dan Squarespace untuk pembangunan laman web perniagaan anda, pasti masuk akal untuk memberi keutamaan kepada Squarespace. Pembangun laman web dilengkapi dengan spektrum luas alat dan ciri yang dimaksudkan untuk pembuatan dan pengurusan projek perniagaan, termasuk pelbagai widget yang dapat diintegrasikan, platform Penjadualan Ketepatan, Peta Google dan pilihan penyematan sistem komen, kalendar dalam talian dan banyak lagi.

Mana yang Terbaik untuk eCommerce – Strikingly atau Wix?

Mana yang Terbaik untuk eCommerce - Strikingly atau Wix?

Tergamam tidak boleh mempunyai mesin eCommerce yang kuat, tetapi masih memungkinkan untuk memulakan dan menguruskan kedai dalam talian kecil. Untuk mengaktifkan ciri tersebut, pada mulanya anda harus mengaktifkan bahagian eCommerce yang terdapat di papan pemuka laman web anda dan kemudian memuat naik produk yang anda ingin tawarkan untuk dijual di sana. Untuk memberi tetingkap rancangan reka bentuk yang diperlukan, anda boleh menyesuaikan dan mengedit katalog produk serta merancang susun atur dan gaya keseluruhan kedai web. Menyiapkan parameter penghantaran / pembayaran juga boleh dilakukan di sini. Semasa melancarkan kedai web dengan Strikingly, ingatlah bahawa pembangun laman web tidak mengenakan sebarang bayaran transaksi untuk penjualan yang dilakukan dengan sistem. Penting juga untuk menggarisbawahi bahawa jumlah produk serta rangkaian perkhidmatan yang akan anda akses bergantung pada langganan yang akan anda tingkatkan ke.

Ruang Squarespace adalah pilihan yang bagus untuk pembangunan laman web eCommerce. Sistem ini ditujukan untuk penciptaan kedai web kecil / sederhana dan juga menyediakan pelbagai alat / ciri yang diperlukan untuk memulai dan mengurus laman web eCommerce yang layak dan lengkap. Fungsi yang anda perlukan, ketika menggunakan Squarespace juga bergantung pada jenis langganan yang anda inginkan. Pembangun laman web mempunyai kumpulan rancangan terpisah yang bertujuan untuk projek eCommerce. Namun, semuanya memungkinkan untuk menyambungkan Sijil SSL percuma ke kedai web anda, menyatukan keranjang belanja ke halaman mana pun pilihan anda, membuat / mengubah senarai produk, menambah gambar, menetapkan kategori produk, menyesuaikan SKU dan pilihan pembayaran, melaksanakan pilihan kesetiaan pelanggan, mengintegrasikan akaun media sosial, menyematkan Peta Google dan pilihan memberi komen, dll. Pemilik kedai web juga dapat mengintegrasikan kalendar dalam talian ke dalam projek mereka dan menghubungkan Sijil SSL untuk keselamatan kedai / pembayaran web yang dipertingkatkan. Sekiranya anda merancang untuk bekerja di kedai web anda dengan sekumpulan rakan sekerja, ada kemungkinan untuk menambahkan beberapa penyumbang ke akaun yang sama.

Sekiranya anda betul-betul memulakan kedai web dan tidak dapat memilih antara Strikingly dan Squarespace, masuk akal untuk memberi keutamaan kepada Squarespace. Pembangun laman web menyediakan banyak pilihan ciri, alat, integrasi, pengurusan produk dan pilihan penjejakan statistik yang berkaitan dengan eCommerce. Ini lebih daripada cukup untuk membuat dan menguruskan kedai dalam talian yang penuh dengan ciri.

[mentah]

Yang Mana Satu Untuk Dipilih untuk Blogging – Strikively atau Squarespace?

Yang Mana Satu Untuk Dipilih untuk Blogging - Strikively atau Squarespace?

Tergamam memungkinkan untuk pengembangan dan pengurusan blog yang lebih bagus. Untuk melakukan ini, anda harus menambahkan bahagian Blog yang sesuai ke halaman web pilihan anda dan meneruskan penyesuaiannya. Dengan menggunakan pembangun laman web, anda akan dapat menambah dan mengedit sebilangan catatan blog, memasukkan fail media ke dalamnya, menambah gambar, elemen penanda buku sosial, video, butang CTA dan elemen lain yang berkaitan dengan blog. Pembangun laman web dilengkapi dengan editor drag-and-drop yang berguna, yang memungkinkan untuk memulakan dan mengemas kini kandungan blog anda apabila diperlukan. Anda juga boleh mengaktifkan ciri perkongsian / komen sosial, jika diperlukan.

Ruang Squarespace enjin blogging cukup kuat dan memungkinkan untuk membuat / menyesuaikan blog yang berkualiti tinggi (lihatlah blog sebenar yang dikuasakan oleh Squarespace). Inilah yang dapat anda lakukan untuk memberikannya reka bentuk dan fungsi yang diperlukan: tambahkan tag geolokasi, aktifkan trackback, suapan RSS dan komen, gunakan tag iTunes dll. Pembina laman web juga memungkinkan untuk mengimport blog dari Tumblr atau WordPress. Sekiranya anda mempunyai akaun di rangkaian sosial, anda boleh mengintegrasikannya ke dalam blog anda untuk memberitahu pembaca anda mengenai kemas kini, berita dan maklumat penting lain yang anda ingin mereka ketahui.

Oleh itu, Strikingly dan Squarespace memungkinkan untuk melancarkan dan menguruskan blog yang penuh dengan ciri. Pilihannya bergantung pada saiz dan fungsi blog yang anda harapkan. Sekiranya anda berhasrat untuk membuat blog dengan ciri lengkap, masuk akal untuk memilih Squarespace sebagai platform yang lebih berfungsi dan berfokus khusus.

Strikingly vs Squarespace: Carta Perbandingan Umum

TergamamRuang Squarespace
Kemudahan penggunaan:Menariknya adalah pembangun laman web yang mudah digunakan, yang akan menarik minat para pemula dan pakar reka bentuk web. Sistem ini memungkinkan untuk memulakan / mengurus laman web perniagaan, blog, halaman arahan, portfolio dan bahkan kedai web kecil.Squarespace adalah pembangun laman web sederhana dengan penyeret dan lepas. Sistem ini berfungsi dengan baik untuk pengguna dengan latar belakang reka bentuk web yang pelbagai, memungkinkan untuk melancarkan blog, projek perniagaan, kedai web, halaman arahan dll..
Fungsi:Sistem ini terkenal dengan pilihan penyesuaian reka bentuk yang mudah, platform blogging dan eCommerce bersepadu, pilihan integrasi media sosial, pemasaran, SEO, keselamatan dan alat pengesanan statistik.Pembangun laman web dilengkapi dengan editor WYSIWYG yang sesuai, enjin blog dan e-commerce terbina dalam, Pembangun Halaman Sampul, Pembuat Logo, integrasi sosial, pemasaran lanjutan, SEO, alat penjejakan statistik serta ciri penyisipan Peta Google dan platform Penjadualan Ketajaman yang kuat.
Reka bentuk:Koleksi templat sistem tidak kaya. Terdapat sekitar 30 templat di sini, tetapi semuanya templat, khusus, disesuaikan dan berkualiti.Koleksi templat Squarespace tidak begitu kaya, tetapi reka bentuknya responsif dan berkualiti. Mereka memungkinkan untuk memulakan pelbagai jenis projek, yang profesional dan dapat disesuaikan sepenuhnya.
e-dagang:Pembina laman web membolehkan anda memulakan dan menguruskan kedai dalam talian kecil dengan membuat / mengemas kini galeri produk, menyesuaikan pilihan pembayaran / penghantaran, mengatur parameter paparan tetingkap tayangan dll..Mesin eCommerce Squarespace memungkinkan untuk memulakan dan mengurus kedai web kecil dan sederhana, dengan menetapkan parameter penting mereka.
Blogging:Dengan Strikingly, anda juga dapat menambahkan bahagian blog ke halaman mana pun yang anda perlukan. Di sinilah anda boleh memuat naik catatan baru, mengedit yang ada, menyesuaikan susun atur dan reka bentuk blog secara umum, mengintegrasikan fail media dll.Dengan Squarespace, anda juga dapat membuat blog yang berkualiti. Terserah anda untuk memperbaruinya dengan catatan baru apabila diperlukan serta menyesuaikan reka bentuknya berdasarkan pilihan projek anda.
Perniagaan kecil kecilan:Pembina laman web boleh digunakan untuk memulakan dan mengurus projek perniagaan kecil, mengintegrasikan widget dan fail media baru, memuat naik kandungan baru, mengatur parameter SEO / keselamatan dll..Platform ini adalah pilihan yang baik untuk pembangunan laman web perniagaan kecil. Ini membolehkan mengintegrasikan pelbagai widget perniagaan, fail media, Acuity Platform serta pemasaran e-mel dan alat penjejakan statistik yang berguna.
Harga:Strikingly mempunyai langganan percuma dan tiga rancangan berbayar. Kos mereka bermula dengan $ 8 / bln.Squarespace mempunyai percubaan percuma 14 hari dan beberapa rancangan harga untuk laman web standard dan eCommerce. Kos mereka bermula dengan $ 12 / bln.
SEO:Dengan Menariknya, adalah mungkin untuk menetapkan parameter SEO laman web anda untuk meningkatkan kedudukannya di mesin pencari.Squarespace adalah pembangun laman web yang mesra SEO. Selain membiarkan anda mengisi parameter SEO utama untuk promosi projek yang lebih baik, ini juga membolehkan menyembunyikan laman web atau halamannya dari pengindeksan oleh mesin pencari.
Sokongan pengguna:Pangkalan Pengetahuan Berinformasi, Senarai Semak Pra-Penerbitan yang berguna, Forum Idea, Sembang Langsung 24/7Sembang Langsung 24/7, bahagian Soalan Lazim, Sistem Tiket, Sokongan E-mel, Forum Komuniti

Kesimpulan Perbandingan: Mana Yang Lebih Baik?

Strikingly dan Squarespace adalah kedua-dua pembangun laman web yang mempunyai banyak pilihan dan alat yang digunakan untuk memulakan dan menguruskan projek profesional. Namun, masing-masing mempunyai sesuatu yang istimewa untuk ditawarkan kepada penggunanya, yang menunjukkan implikasi sebenar sistem tersebut.

Walaupun Strikively berfungsi dengan baik untuk membina blog, halaman arahan dan kedai web kecil, Squarespace beroperasi sebagai sistem pengurusan kandungan yang lengkap. Ia dapat digunakan dengan berkesan untuk memulakan dan mengurus laman web perniagaan kecil, kedai dalam talian dan portfolio profesional dengan ciri. Pembangun laman web memberikan pelbagai ciri, perkhidmatan dan alat yang diperlukan untuk membuat dan mempromosikan semua jenis projek. Pilihan penyesuaian reka bentuknya yang tinggi bersama dengan alat perniagaan canggih memastikan hasil yang berkualiti tanpa kompromi dengan kemudahan penggunaan. Ciri-ciri ini menjadikan platform sebagai pilihan terbaik untuk semua kategori pengguna, tanpa mengira latar belakang reka bentuk web mereka.

Strikingly vs Squarespace: Mana Yang Lebih Baik? 4.5

 • Pembina laman web yang lengkap
 • Platform penjadualan ketajaman
 • Harga yang berpatutan
 • Unfold – alat bercerita

Lawati laman web squarespace.com Strikingly vs Squarespace: Mana Yang Lebih Baik? 3.5

 • Pengoptimuman mudah alih di luar kotak
 • Enjin blogging dan eCommerce
 • Pra terbitkan dan senarai semak SEO
 • Dasar harga sederhana

Lawati laman web strikeingly.com

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map