Strikingly vs Wix: Mana Yang Lebih Baik?

Menarik vs Wix


Menarik dan Wix adalah pembangun laman web, yang digunakan untuk merancang semua jenis laman web, bermula dengan projek satu halaman yang mudah dan sehingga portfolio atau kedai web. Kedua-dua sistem ini dilengkapi dengan set ciri khas dan pilihan penyesuaian reka bentuk yang diperlukan untuk memenuhi pelbagai keperluan pengguna. Walau bagaimanapun, masing-masing memberikan fungsi yang diperibadikan untuk memenuhi keperluan pemula dan profesional reka bentuk web.

Wix dan Strikingly dilengkapi dengan ciri serba boleh, pilihan harga dan alat penyesuaian reka bentuk yang diperlukan untuk melancarkan laman web berkualiti. Pembangun laman web intuitif dan fleksibel, tetapi masih terdapat perbezaan penting yang membezakannya antara satu sama lain. Untuk dapat memilih alat yang tepat, adalah mustahak untuk mengkaji setiap sistem secara terperinci. Itulah cara yang pasti untuk menentukan, mana yang paling sesuai dengan keperluan dan kehendak anda.

Carta Perbandingan Pembangun Laman Web

TergamamWix
Skor kami:
Ditubuhkan:20122006
Laman web:https://www.strikingly.com/https://www.wix.com/
Terbaik untuk:Laman web perniagaan, kedai web kecil, portfolio, blogProjek perniagaan, laman web promo, blog, halaman arahan, kedai web kecil / sederhana
Kemudahan:MudahSangat mudah
Templat:Pilihan terhad reka bentuk responsif percumaRatusan reka bentuk percuma, dioptimumkan untuk mudah alih, khusus industri
Sokongan teknikal:Pangkalan pengetahuan yang kuat, Senarai Semak Pra-Terbitkan, Forum Idea, Sembang Langsung 24/7Pangkalan pengetahuan yang luas, sistem tiket, sokongan VIP
Blogging:Enjin blog terbina dalamPlatform blog bersepadu
Pilihan SEO:Pilihan SEO yang luasCiri SEO yang hebat dan serba boleh
Harga:Percuma hingga $ 49 / blnPercuma hingga $ 49 / bln
Maklumat lanjut:Ulasan Yang Menarik →Kajian Wix →

Menarik dan Wix memungkinkan untuk memulakan laman web yang berkualiti, tetapi kebanyakan pengguna masih menghadapi banyak pertanyaan dan masalah, ketika datang ke pilihan platform yang layak. Perkhidmatan mana yang lebih banyak ditawarkan? Yang mana antara mereka yang dapat merangkumi pelbagai keperluan reka bentuk web untuk memastikan hasil yang terbaik? Untuk mengetahui jawapan untuk soalan ini dan lain-lain, masuk akal untuk mengkaji dan menganalisis setiap sistem secara terperinci. Itulah yang akan kami lakukan sekarang.

Strikingly vs Wix: Gambaran Umum

Strikingly vs Wix: Gambaran Umum

Tergamam adalah pembangun laman web DIY moden, yang telah mendapat populariti yang tinggi kerana fleksibiliti dan fungsinya. Sistem ini memenuhi keperluan semua kategori pengguna dan layak untuk dinilai kerana sifat intuitif, kemudahan dan kemudahan penggunaannya. Anda tidak perlu mempunyai kemahiran pengekodan atau latar belakang reka bentuk web untuk melancarkan projek web berkualiti dengan Menarik – cukup ikuti cadangan, petua dan garis panduan yang dihasilkan oleh sistem secara lalai untuk memberikan hasil yang layak.

Antaramuka adalah intuitif dan bebas kod – sama seperti sistem itu sendiri. Ini adalah kelebihan sebenar bagi pemula, yang tidak pernah mempunyai pengalaman reka bentuk web sebelum ini ingin melancarkan projek dengan ciri lengkap profesional. Pada masa yang sama, Strikingly membenarkan memasukkan kod HTML / CSS ke footer atau header laman web.

Strikingly vs Wix: Mana Yang Lebih Baik?

Dengan tegas memastikan proses pendaftaran yang mudah dan cepat, yang dapat diselesaikan dengan beberapa klik sahaja. Anda hanya diharapkan memberikan maklumat log masuk anda dan memilih templat yang paling sesuai untuk mula bekerja dengan sistem. Oleh kerana pengalaman reka bentuk web WYSIWYG yang mudah difahami dan penyuntingan kandungan dalam talian yang disokong oleh platform, proses pembangunan laman web terbukti menarik, menyeronokkan, intuitif, cepat dan mudah.

Sejauh pembangun laman web terutama berorientasi pada keperluan dan kemahiran pemula, pendekatan penyesuaian reka bentuknya sepenuhnya memenuhi kehendak mereka. Inilah yang menjadikan sistem pilihan yang tepat untuk kategori pengguna ini. Memerlukan masa sekitar satu atau dua jam untuk menyelesaikan projek dengan Menarik, walaupun ini adalah pengalaman reka bentuk web pertama anda yang pernah ada.

Wix telah membezakan dirinya sebagai pembina laman web all-in-one yang terkenal di dunia, yang memberikan set ciri yang kuat, enjin blog dan eCommerce bersepadu, beberapa pilihan penyuntingan laman web dan alat penyesuaian reka bentuk mewah. Ini hanya beberapa ciri yang menjadikan pembangun laman web sebagai pemimpin pasaran reka bentuk web moden yang sepertinya tidak mempunyai saingan serius. Kumpulan ciri sistem ini lebih dari cukup untuk membiarkan pemula pertama dan pembangun web yang mahir memulakan dan mengurus projek web maju yang mudah alih, yang berbeza dalam pengkhususan, tahap kerumitan, ukuran dan matlamat.

Penyunting Wix

Dilancarkan pada tahun 2006, Wix kini telah menjadi pembangun laman web teratas dengan ibu pejabat di seluruh dunia (Kanada, AS, Israel, Jerman, Ireland, Lithuania, India, Brazil, Ukraine dll.). Awak boleh gunakan platform untuk membuat laman web yang lengkap, walaupun anda tidak mempunyai kemahiran pengekodan atau latar belakang reka bentuk web sama sekali. Dengan Wix, adalah mungkin untuk memulakan laman web perniagaan, blog, projek perniagaan, halaman arahan dan juga kedai dalam talian kecil hingga sederhana. Sistem ini menawarkan model freemium, yang memungkinkan untuk menguji fungsinya dengan rancangan percuma namun memungkinkan untuk meningkatkan ke salah satu langganan berbayar apabila diperlukan.

Pembangun laman web terkenal dengan pilihan reka bentuk siap mudah alih yang luas, yang dapat disesuaikan 100% dan dapat diperibadikan sesuai dengan keperluan anda dalam sistem drag-and-drop sistem yang sesuai. Terdapat juga banyak pilihan alat penyesuaian reka bentuk canggih, penyatuan sistem yang berkesan dan unsur-unsur lain yang menyumbang kepada proses pembangunan laman web yang mudah dan tanpa gangguan..

Wix adalah pilihan terbaik untuk semua pengguna, yang tidak mempunyai kemahiran reka bentuk web tetapi ingin menyatakan idea kreatif mereka untuk memulakan laman web profesional. Sistem ini akan berfungsi dengan baik untuk model, seniman, kreatif, pemuzik dan juga untuk usahawan yang bersedia mewujudkan kehadiran dalam talian untuk perniagaan mereka.

Oleh itu, Strikingly dan Wix benar-benar bernilai perhatian pengguna sebagai pembangun laman web yang berkualiti dan berfungsi. Apabila anda semakin hampir dengan fleksibiliti dan set ciri mereka, anda akan mengetahui bahawa Wix mengatasi pesaingnya kerana papan pemuka yang ringkas, panel kawalan intuitif yang banyak terdapat dalam ciri, alat dan elemen yang dapat dijangkau di sini untuk semua orang.

Strikingly vs Wix: Mana Yang Lebih Mudah Digunakan?

Strikingly vs Wix: Mana Yang Lebih Mudah Digunakan?

Tergamam adalah pembangun laman web pelbagai aspek, yang berfungsi dengan baik untuk pembangunan pelbagai jenis projek. Ini kebanyakannya merangkumi laman web satu halaman, projek perniagaan, halaman arahan, blog dan portfolio. Anda juga boleh memulakan kedai web kecil, jika diperlukan, kerana sistem dilengkapi dengan mesin eCommerce yang direalisasikan melalui integrasi widget Simple Store. Untuk mengurus dan mempromosikan kedai web dengan sistem, anda dapat membuat dan mengemas kini galeri produk, menyesuaikan dan mengedit halaman gedung web, menyesuaikan tetapan penghantaran / pembayaran, mengeksport / mengimport produk dari fail CSV, menguruskan pesanan pelanggan dan menyelesaikan beberapa tugas berkaitan kedai web.

ECommerce yang mencolok

Selain daripada pembangunan laman web eCommerce, Strikingly membolehkan memulakan dan mengubah blog yang mempunyai ciri penuh. Apa yang anda boleh lakukan di sini ialah menambah dan mengemas kini catatan, menghubungkan ke siaran dan rangkaian sosial yang ada, menyatukan fail media (seperti gambar, video, audio, grafik, butang CTA dll), menambahkan komen dan banyak lagi. Pembangun laman web juga telah membezakannya kerana App Market bersepadu yang menyerupai yang ditawarkan oleh Wix. Ini adalah destinasi terbaik untuk pereka web yang mencari widget dan plugin yang akan menyumbang kepada prestasi projek mereka. Widget Strikingly yang boleh disatukan yang paling popular termasuk Perniagaan, eCommerce, Sosial, yang berkaitan dengan Dokumen dan lain-lain. Selain itu, pelanggan Pro Plan akan diberi peluang untuk menanam beberapa kod laman web yang popular untuk memanfaatkan sepenuhnya fungsi dan reka bentuk projek mereka.

Keistimewaan lain dari sistem ini ialah ketersediaan ciri pemasaran yang ditawarkannya. Oleh itu, pembangun laman web memberikan pilihan yang memungkinkan untuk menggunakan alat pemasaran e-mel yang kuat, yang membolehkan anda menyatu dengan MailChimp dengan berkesan. Ciri ini, bagaimanapun, hanya tersedia untuk pelanggan Pro Plan sahaja.

Ketika datang ke kemudahan penggunaan, Strikively terbukti menjadi salah satu sistem termudah yang memungkinkan menangani semua langkah proses reka bentuk web tanpa kesulitan dan kesadaran pengekodan sama sekali. Kesederhanaan terungkap pada semua peringkat proses pengembangan laman web, bermula dengan proses pendaftaran dan hingga penerbitan projek akhir. Bersama dengan editor reka bentuk yang intuitif, Strikively memberi akses kepada editor HTML / CSS lanjutan, yang membolehkan pelanggan Pro Plan membuat pengeditan header / footer.

Kelebihan lain dari pembangun laman web termasuk pilihan penyatuan media sosial, analitik laman web bersepadu dan alat / ciri pemasaran, pilihan sambungan Sijil SSL, pengoptimuman mudah alih, pendaftaran nama domain dan pilihan pemindahan.

Wix menonjol dari khalayak ramai kerana set ciri canggihnya yang membolehkan pembangunan laman web yang mudah, mudah dan ringkas. Platform ini dilengkapi dengan editor drag-and-drop intuitif, antara muka yang jelas dan pelbagai jenis alat penyesuaian reka bentuk yang boleh anda gunakan untuk memulakan hampir semua jenis projek, sama ada laman web perniagaan, blog, kedai web, portfolio atau halaman arahan.

Salah satu ciri khas pembangun laman web adalah pilihan penyuntingan reka bentuknya yang luas. Oleh itu, sistem ini memungkinkan para pemula bekerja dengan bersepadu Alat ADI Wix. Ini membolehkan anda memanfaatkan sepenuhnya fitur Artificial Intelligence mulakan projek berkualiti hampir dari awal. Apa yang anda perlukan hanyalah menjawab soalan yang dihasilkan oleh sistem untuk membiarkannya merancang laman web untuk anda dalam mod automatik. Sekiranya anda masih ingin menyesuaikan sepenuhnya projek dan memiliki pengetahuan pengaturcaraan untuk melakukannya, anda boleh mengakses penyunting Standard Wix bersepadu untuk menyelesaikan tugas anda sendiri.

Wix ADI

Sama seperti pesaingnya, Wix membolehkan memilih dan menyatukan aplikasi dan widget dari App Market. Terdapat sekitar 300 aplikasi berbayar dan percuma di sini dan semua alat tambah akan menjadi sumbangan yang sempurna untuk setiap projek yang anda jalankan. Wix juga memungkinkan untuk membuat aplikasi web tanpa pengetahuan pengaturcaraan yang diperlukan. Ini mungkin berlaku kerana penggunaan lanjutan Corvid oleh Wix alat – pembangun aplikasi web yang melakukan hampir semua pekerjaan untuk anda.

Pasaran aplikasi Wix

Akhirnya, Wix memberikan pengalaman eCommerce dan blogging yang berkualiti. Sistem ini membolehkan anda mengatur dan mengurus blog dan kedai dalam talian kecil hingga pertengahan. Namun, jika anda berhasrat untuk mengembangkan pasar raya besar, Wix tidak akan menjadi penyelesaian terbaik untuk itu. Pertimbangkan semua nuansa ini semasa memutuskan jenis projek yang ingin anda siapkan.

Platform ini tidak menunjukkan kesedaran mengenai asas pengkodan untuk merancang projek dengannya. Walau bagaimanapun, jika ada perkara yang anda tidak faham atau memerlukan bantuan profesional, anda boleh menghubungi pasukan sokongan pelanggan perkhidmatan tersebut. Ia terdiri daripada Pangkalan Pengetahuan yang luas, pilihan sokongan VIP, sistem tiket dan penyelesaian lain yang bermanfaat.

Apabila menangani aspek kemudahan dan kemudahan, Strikingly dan Wix mempunyai banyak yang ditawarkan kepada pelanggan mereka. Wix, bagaimanapun, adalah pemenang yang tidak dapat dinafikan dalam bahagian perbandingan ini dan pilihan terbaik untuk dicari. Sistem ini menonjol daripada orang ramai kerana platform blog dan eCommerce yang bersepadu, alat Wix ADI canggih yang dikuasakan oleh Artificial Intelligence, Market App yang luas, alat Wix Code dan banyak pilihan penyesuaian reka bentuk yang diperlukan untuk memulakan laman web responsif profesional dari awal.

Strikingly vs Wix: Reka Bentuk dan Kelenturan

Strikingly vs Wix: Reka Bentuk dan Kelenturan

Menariknya tidak dapat membanggakan koleksi templat yang luas. Pada masa ini, katalognya merangkumi sekitar 30 reka bentuk, yang mempunyai kualiti yang bagus. Bagaimanapun, semua reka bentuk disesuaikan dan responsif, yang menjadikannya mudah disesuaikan dengan semua peranti mudah alih dan desktop. Sistem ini membolehkan beralih antara tema, yang bermaksud bahawa anda dapat memilih reka bentuk lain di tengah proses pembuatan laman web. Yang penting, anda tidak akan kehilangan kandungan yang dihantar sebelumnya, yang menjimatkan usaha dan masa anda.

Pembangun laman web dilengkapi dengan ciri pratonton yang mudah yang membolehkan anda melihat bagaimana projek anda akan kelihatan pada peranti mudah alih dan desktop. Semua tema dibahagikan secara menyeluruh ke dalam kategori berdasarkan ceruk yang menjadi milik mereka. Ini membantu mengurangkan masa carian pengguna dan menyumbang kepada kemudahan sistem. Pengguna Pro Plan juga mempunyai akses ke ciri-ciri Mobile sahaja, yang dapat menambahkan fungsi ke laman web mereka.

Templat yang menarik

Salah satu nuansa paling mengagumkan yang membezakan Strikingly dari pembangun laman web lain adalah Template Switcher yang maju, yang membolehkan menghantar teks dan meneroka reka bentuk yang mungkin anda minati. Cukup aktifkan ciri Pratonton dan lihat bagaimana laman web anda akan kelihatan sebelum penerbitannya. Sekiranya anda adalah pengguna yang mengetahui kod, dengan tegas memungkinkan anda memasukkan kod ke footer / header laman web anda untuk memberikannya penampilan yang lebih diperibadikan. Walau bagaimanapun, sistem ini tidak membenarkan kebebasan penyesuaian reka bentuk yang lebih besar.

Berbanding dengan Strikingly, Wix mempunyai kelaziman terkenal dari segi penyesuaian dan fleksibiliti reka bentuk. Pembangun laman web kini mempunyai sekitar 550 templat profesional, yang juga dapat disesuaikan sesuai dengan keperluan anda. Secara automatik mereka siap untuk bergerak dan mereka dibahagikan kepada beberapa kategori berdasarkan niche yang mereka rujuk. Selain itu, ada kemungkinan untuk memilih templat yang popular dan baru, yang juga dikategorikan dalam kategori yang berasingan. Bagi pelanggan sistem tersebut, yang tidak dapat mencari reka bentuk yang sesuai dari yang ditawarkan oleh platform, ada peluang untuk memilih templat kosong dan merancang laman web yang diperibadikan sepenuhnya dari awal (lihat contoh laman web Wix sebenar).

Templat Wix

Satu-satunya kelemahan yang telah kami sebutkan adalah hakikat bahawa sistem tidak membenarkan anda menukar templat semasa proses penyesuaian projek. Jadi, luangkan masa anda untuk membuat pilihan yang bijak. Nasib baik, sistem ini mempunyai pilihan pratonton untuk membolehkan anda melihat tema apa yang sebenarnya akan anda pilih.

Selain daripada pilihan penyuntingan reka bentuk standard, Wix membenarkan mengusahakan versi mudah alih projek anda. Perlu diingat bahawa semua pengeditan yang anda buat dalam versi mudah alih tidak akan dipaparkan dalam mod desktop. Walau bagaimanapun, pengeditan yang anda buat dalam versi laman web desktop akan ditunjukkan dalam mod mudah alih. Ini sangat berguna dan sesuai untuk pemula dan profesional.

Bercakap mengenai pilihan reka bentuk dan penyesuaian, bahkan tidak masuk akal untuk membandingkan Strikingly dan Wix. Wix adalah pemimpin yang berbeza dalam bahagian perbandingan ini. Ini mengatasi pesaingnya dalam kualiti dan kuantiti templat yang ditawarkan, jumlah alat penyesuaian reka bentuk, kebebasan penyuntingan templat dan parameter lain yang berkaitan dengan reka bentuk.

Strikingly vs Wix: Perbandingan Harga Umum

Strikingly vs Wix: Perbandingan Harga Umum

Polisi harga yang memberangsangkan cukup berpatutan untuk semua orang. Pembangun laman web mempunyai rancangan percuma, yang memungkinkan untuk menguji fungsinya dalam jangka waktu yang tidak terhad. Bagi pengguna yang memutuskan untuk menggunakan ciri lanjutan perkhidmatan ini, ada peluang untuk meningkatkan ke salah satu langganan berbayarnya. Terdapat tiga rancangan untuk dipilih:

Harga yang memberangsangkan

 • Terhad ($ 8 / bln ditagih setiap tahun) – nama domain tersuai, 2 laman web terhad, laman web percuma tanpa had, lebar jalur bulanan 50 GB, ruang penyimpanan cakera 1 GB setiap laman web, domain percuma, sokongan 24/7, kedai web sederhana (5 produk setiap laman web);
 • Pro ($ 16 / bl setiap tahun) – nama domain tersuai, 3 laman web pro, laman web percuma tanpa had, lebar jalur tanpa had, ruang simpanan 3 GB setiap laman web, kedai sederhana (300 produk di setiap laman web), Akses App Store yang menarik, penyisipan HTML / CSS / JavaScript, ketiadaan spanduk iklan sistem, perlindungan kata laluan, muat naik fon tersuai;
 • VIP ($ 49 / bl setiap tahun) – Ruang penyimpanan 10 GB setiap laman web, kedai sederhana (500 produk setiap laman web), perkhidmatan pelanggan yang diutamakan, buletin (2000 kenalan sebulan), pengurusan akaun, sokongan telefon Inggeris.

Apa sahaja rancangan yang anda minati, anda boleh mengujinya tanpa sebarang kos selama percubaan 14 hari. Menarik juga memperkenalkan potongan yang memungkinkan untuk menjimatkan besar, jika anda memutuskan untuk memilih rancangan 2, 5 atau 10 tahun dan melakukan pembayaran sekali sahaja. Semakin lama selang waktu langganan, semakin besar ekonomi akan terbukti. Dengan Menariknya, anda boleh mendapatkan nama domain dengan harga $ 24.95 / tahun dan jika anda memerlukan e-mel yang dilampirkan, kosnya adalah $ 25 / tahun.

Wix menawarkan polisi harga yang lebih luas dan berpatutan berbanding dengan Strikingly. Ia juga mempunyai rancangan percuma, yang tidak pernah luput dan membolehkan anda membuat laman web tanpa had dengannya. Mengenai langganan berbayar, Wix mempunyai beberapa rancangan ditawarkan sebagai sebahagian daripada rancangan Standard dan Business / eCommerce. Lihat segera syarat dan perkhidmatan mereka:

Pelan Wix Piawai

Pelan Wix Piawai

 • Kombo ($ 13 / bln) – hosting percuma, ketiadaan sepanduk iklan sistem, sambungan nama domain percuma;
 • Tidak terhad ($ 17 / bln) – Ruang storan 10GB, lebar jalur tidak terhad;
 • Pro ($ 22 / bln) – alat pengumpulan Google Analytics dan pengumpulan statistik, ruang penyimpanan video selama 2 jam;
 • VIP ($ 39 / bln) – logo profesional, sokongan keutamaan pertama dll.

Rancangan Perniagaan / eCommerce

Rancangan Perniagaan / eCommerce

 • Asas Perniagaan ($ 23 / bln) – penerimaan pembayaran dalam talian;
 • Perniagaan Tanpa Had ($ 27 / bln) – alat pengembangan perniagaan, platform eCommerce bersepadu, aplikasi khas untuk usahawan;
 • VIP Perniagaan ($ 49 / bln) – lebar jalur tidak terhad, ruang simpanan video tanpa had, Wix Suite lengkap;
 • Perusahaan ($ 500 / bln) – penyelesaian perniagaan end-to-end yang menyediakan fungsi tertinggi dan jumlah alat maksimum.

Pembina laman web juga terkenal dengan tawaran istimewa yang murah hati. Ia mempunyai potongan dan bonus khas (seperti a nama domain percuma) disediakan secara berkala untuk meningkatkan kesetiaan pelanggan dan mendorong pengguna baru untuk bergabung dalam sistem. By the way, Wix mempunyai pilihan jaminan pengembalian wang yang membolehkan anda mendapatkan kembali wang yang telah anda laburkan ke dalam rancangan tersebut. Anda boleh menggunakan opsyen selama 14 hari sejak pembelian.

Mengenai polisi harga, Strikingly dan Wix keduanya berharga sederhana. Namun, semasa membandingkan sistem, anda akan mengetahui bahawa Wix masih memegang jawatan yang menang. Walaupun, kos rancangan yang ditawarkan oleh kedua pembangun laman web hampir sama, pilihan yang ditawarkan oleh editor Wix jauh lebih luas berbanding dengan yang disediakan oleh Strikingly. Ini belum lagi beratus-ratus aplikasi percuma yang disertakan platform untuk meningkatkan prestasi laman web.

Strikingly vs Wix: Mana Yang Terbaik untuk SEO?

Strikingly vs Wix: Mana Yang Terbaik untuk SEO?

Tergamam membolehkan anda mengisi parameter SEO khas projek anda untuk memastikan kedudukannya yang tinggi di mesin pencari. Oleh itu, anda boleh mengisi meta tag untuk halaman laman web yang berasingan dan juga untuk keseluruhan laman web. Ini merangkumi tajuk, keterangan dan kata kunci. Anda juga boleh memilih dan menetapkan kategori laman web anda, memilih dan menetapkan favicon, gambar perkongsian sosial untuk projek anda dan lain-lain. Apa yang penting dan senang, pembangun laman web menyediakan senarai semak SEO terperinci yang memberikan petunjuk berguna mengenai parameter SEO utama yang memerlukan penambahbaikan untuk meningkatkan kedudukan laman web Google.

SEO yang memberangsangkan

Untuk mendapatkan akses ke parameter SEO yang mencolok, anda harus mencapai Bahagian Tetapan yang tersedia di papan pemuka. Di sinilah anda akan menemui alat canggih yang akan membantu meningkatkan keterlihatan laman web anda. Untuk melakukan itu, anda boleh menambahkan kata kunci ke tajuk teks, mengaktifkan ciri pengesahan Laman Google, menetapkan tag Alt Image dan menyelesaikan langkah lain yang mesti ada untuk promosi SEO yang berkesan.

Wix adalah pembangun laman web yang mesra SEO, yang membolehkan membuat projek yang dioptimumkan dengan baik untuk enjin carian dan, dengan itu, lebih baik diindeks untuk memegang kedudukan yang lebih tinggi. Ini dicapai kerana penggunaan alat SEO Wiz yang maju, yang memungkinkan untuk mengatur, mengedit dan mengubah parameter penting SEO. Panduan dan petua langkah demi langkah yang berguna akan membantu anda mengurangkan jumlah masa yang dilaburkan dalam promosi SEO laman web anda, dan memastikan prosesnya tetap terkendali.

Bersama dengan alat SEO Wiz, anda boleh memilih dan menyatukan widget dan add-on khas yang terdapat di App Market. Mereka memungkinkan untuk mengesan statistik laman web anda, sehingga menyumbang kepada promosi projek yang lebih baik. Ini termasuk butang pesanan panggilan balik, pengedaran e-mel dan alat rangkaian sosial, perunding dalam talian, tetingkap pop timbul dan alat pemasaran. Wix juga membolehkan menetapkan parameter SEO laman web (tag meta halaman web, tag tajuk, tag Alt gambar, alat pengalihan, tautan penambat, Google Analytics, pengesahan laman web dll.) Dalam mod manual.

Strikingly dan Wix memastikan pengoptimuman SEO laman web yang dibuat dengan baik. Wix, bagaimanapun, dilengkapi dengan alat SEO Wiz yang canggih serta widget / add-on khusus yang dapat disatukan. Mereka mempermudah proses promosi laman web, membantu mengawal / mengatur parameter SEO yang mesti dimiliki tepat pada waktunya.

Strikingly vs Wix: Mana Yang Lebih Baik untuk Laman Web Perniagaan Kecil

Strikingly vs Wix: Mana Yang Lebih Baik untuk Laman Web Perniagaan Kecil

Tergamam adalah pilihan yang cukup bagus untuk pembangunan laman web perniagaan. Sistem ini membolehkan mengurus dan menyunting pelbagai jenis projek perniagaan. Pembangun laman web mempunyai set ciri bersepadu yang luas, yang membolehkan memuat naik kandungan, menghubungkan domain khusus, menambah bahagian laman web baru dan menyunting reka bentuk projek. Terdapat peluang untuk menyatukan blok media, borang hubungan, kotak maklumat dan elemen perniagaan lain yang mesti dimiliki untuk jenis laman web ini.

Sekiranya anda ingin mengintegrasikan dengan akaun media sosial, Menariknya membolehkan anda menyambungkan bahagian suapan sosial untuk mengubahnya lebih lanjut berkenaan dengan keperluan perniagaan anda. Pembangun laman web juga membolehkan anda melihat dan menganalisis statistik laman web anda untuk mengesan jumlah pengguna dalam jangka waktu tertentu, lokasi yang mereka datangi, halaman yang mereka kunjungi lebih kerap, sumber lalu lintas, produk / perkhidmatan popular yang diminati oleh pengguna dll. , yang berniat untuk menjual sesuatu melalui laman web, berpeluang menghubungkan Sijil SSL ke projek mereka untuk memastikan keselamatan maksimum dan menggunakan alat pemasaran e-mel untuk tetap terhubung dengan klien mereka.

Wix berfungsi dengan baik untuk pembuatan laman web perniagaan, tidak kira apa jajaran yang mereka rujuk. Fungsi perkhidmatan berpusatkan perniagaan bersepadu terutamanya akan menarik minat kreativiti, yang mempunyai niat untuk menjual karya mereka (produk buatan tangan, gambar, gambar, video dll.) dalam talian dan menjana keuntungan dengan mereka (lihat contoh langsung)

Begitu juga, sistem ini akan sangat membantu pemilik hotel, kafe, restoran, agensi-agensi pelancongan dan perniagaan lain yang menunjukkan interaksi / kerjasama dengan pelanggan. Untuk meningkatkan keberkesanan dan populariti projek tersebut, Wix memungkinkan untuk memilih dan mengintegrasikan beberapa widget perniagaan dari App Market (pesanan makanan / bilik / tiket, pilihan tempahan serba boleh). Sorotan sebenar pembangun laman web adalah platform Ascend yang maju. Ini adalah set alat perniagaan semua-dalam-satu (terdapat lebih daripada 20 daripadanya di sini) yang membolehkan pengurusan profesional dan promosi laman web perniagaan.

Sekiranya anda memerlukan laman web perniagaan yang berkualiti, maka pilihan antara Strikingly dan Wix sama sekali tidak rumit. Set ciri dan alat perniagaan bersepadu Wix sangat mengagumkan dan hebat. Ia memastikan hasil terbaik tanpa pelaburan masa / usaha yang serius, walaupun anda bukan profesional reka bentuk web.

Mana yang Terbaik untuk E-dagang – Menarik atau Wix?

Mana yang Terbaik untuk E-dagang - Menarik atau Wix?

Tergamam Platform eCommerce tidak begitu hebat, tetapi ia membolehkan anda memulakan dan menguruskan kedai web kecil. Ini dapat dilakukan dengan mengaktifkan bahagian eCommerce yang sesuai untuk memuat naik / mengedit produk dan menyesuaikan tetapan kedai web yang diperlukan. Anda juga boleh mencapai papan pemuka untuk menguji pelbagai susun atur, menyesuaikan keseluruhan gaya kedai dalam talian anda, mengatur parameter pembayaran / penghantaran dll..

Menariknya tidak mengenakan sebarang bayaran transaksi untuk pembelian / penjualan yang dilakukan melalui kedai webnya. Anda diharapkan membuat bayaran transaksi Stripe / PayPal standard yang disiratkan oleh sistem. Jumlah produk yang dapat anda jual serta rangkaian perkhidmatan yang akan anda perolehi bergantung pada rancangan yang akan anda langgani. Semakin banyak ciri dan produk yang anda perlukan – semakin maju (mahal) langganan semestinya.

Wix memberikan satu set ciri yang sangat luas untuk pembangunan laman web eCommerce. Ciri sambungan kedai web direalisasikan melalui penyatuan widget Wix Store. Widget membolehkan membuat beberapa kad produk dan tetingkap pertunjukan yang menarik, menetapkan / mengurus parameter kedai web khas, memilih dari beberapa widget eCommerce yang tersedia di Wix App Market yang terintegrasi. Dengan Wix, anda boleh menambah dan menjual kedua-dua produk fizikal dan digital, yang memperluaskan potensi eCommerce anda (lihat bukti). Untuk meningkatkan kesetiaan pelanggan dan untuk mendorong pelanggan baru untuk berurusan dengan anda, adalah mungkin untuk membuat dan menawarkan pelbagai diskaun, bonus, tawaran istimewa dan juga sijil hadiah.

Lebih-lebih lagi, Wix memberikan akses kepada alat pelacakan analitik dan statistik canggih, ciri pemasaran / rangkaian e-mel, pilihan interaksi pelanggan, penyelesaian pengurusan produk yang luas, alternatif pembayaran / penghantaran, pelbagai templat eCommerce dan ciri / alat lain yang mesti dimiliki laman web eCommerce kecil / sederhana anda.

Bercakap mengenai aspek eCommerce, pilihan platform terbaik adalah jelas. Wix adalah pembangun laman web yang memungkinkan proses pembuatan / pengurusan kedai web yang berkesan, sederhana dan mudah. Selain dari pelbagai ciri eCommerce bersepadu, pembangun laman web juga menyediakan alat pemasaran media sosial dan promosi laman web yang serba boleh yang akan menyumbang kepada promosi projek eCommerce anda yang lebih berkesan.

Yang Mana Yang Perlu Dipilih untuk Blogging – Strikingly atau Wix?

Yang Mana Yang Perlu Dipilih untuk Blogging - Menarik atau Wix?

Tergamam memungkinkan untuk memulakan dan menguruskan blog yang bagus. Dengan tujuan ini, anda hanya perlu menambahkan bahagian Blog ke halaman yang diperlukan pilihan anda dan mula mengurus / menyesuaikannya dengan keperluan anda. Sistem ini membolehkan penambahan jumlah catatan yang tidak terhad dan memasukkan fail media ke dalam setiap fail untuk memberi fungsi yang diperlukan kepada blog anda. Ini boleh berupa gambar, petikan, elemen penanda buku sosial, video, butang ajakan bertindak dan apa yang tidak. Editor drag-and-drop yang menarik membolehkan mengatur dan mengemas kini kandungan blog anda sesuai dengan keperluan anda. Anda bebas untuk menyesuaikan catatan blog anda dan mengaktifkan ciri komen / perkongsian sosial apabila diperlukan.

Wix platform blogging juga cukup hebat dan kaya. Pembina laman web membolehkan memulakan dan menguruskan blog yang mempunyai ciri penuh berkaitan dengan pelbagai ceruk. Sistem ini membolehkan anda menambah, menjadualkan dan mengedit catatan blog, membuat beberapa bahagian dan suapan tersuai, mengaktifkan ciri komen, menambah / menetapkan kategori blog, menyusun penerbitan yang ada dll. Koleksi templat Wix mempunyai bahagian Blog yang terpisah, di mana anda boleh memilih templat yang sesuai untuk menyesuaikannya mengikut keperluan. Selain itu, anda boleh menambah bahagian tulisan Unggulan, memanfaatkan teknologi AMP canggih, mengimport blog WordPress yang ada ke Wix, mengatur parameter SEO dan menyelesaikan pelbagai tugas berkaitan blog lain.

Apabila memilih dari Strikingly dan Wix untuk keperluan pembuatan blog anda, pasti masuk akal untuk memberi keutamaan kepada Wix. Pembangun laman web mempunyai platform blogging yang kuat dan penuh dengan ciri yang banyak terdapat dalam ciri, alat dan pilihan yang diperlukan untuk memulakan / mengurus blog peribadi atau blog perniagaan. Sistem ini juga menawarkan alat pengurusan dan pemasaran blog yang canggih untuk mempromosikan projek anda di web dengan berkesan.

Perbezaan Utama Antara Menarik dan Wix

TergamamWix
Kemudahan penggunaan:Menariknya adalah pembangun laman web yang mudah digunakan, yang akan menarik minat para pemula dan pakar reka bentuk web. Sistem ini memungkinkan untuk memulakan / mengurus laman web perniagaan, blog, halaman arahan, portfolio dan bahkan kedai web kecil.Wix adalah pilihan yang baik untuk pemula dan pakar reka bentuk web, walaupun mungkin tidak mudah untuk menguasai penyuntingnya sekaligus. Pembina laman web menawarkan alat Wix ADI kelas atas yang membantu membuat laman web baru dari awal dalam mod automatik, menggunakan maklumat awal yang dihantar. Penyunting Standard membolehkan penyesuaian reka bentuk yang lebih mendalam. Wix bagus untuk laman web perniagaan, blog, portfolio, forum, halaman arahan dan kedai web kecil.
Fungsi:Sistem ini terkenal dengan pilihan penyesuaian reka bentuk yang mudah, platform blogging dan eCommerce bersepadu, pilihan integrasi media sosial, pemasaran, SEO, keselamatan dan alat pengesanan statistik.Pembina laman web dilengkapi dengan fungsi bersepadu kelas atas. Selain daripada pilihan penyuntingan reka bentuk yang hebat, terdapat akses ke platform App Market, Wix Corvid dan Ascend yang kaya.
Reka bentuk:Koleksi templat yang menarik tidak kaya. Terdapat sekitar 30 templat di sini, tetapi kesemuanya responsif, disusun mengikut industri, disesuaikan dan berkualiti.Sistem ini memungkinkan untuk memilih lebih dari 550 reka bentuk khusus industri percuma, yang boleh disesuaikan dan siap mudah alih secara lalai.
e-dagang:Pembina laman web membolehkan anda memulakan dan mengurus kedai web kecil dengan membuat galeri produk, menyesuaikan pilihan pembayaran / penghantaran, mengatur pilihan paparan tetingkap pertunjukan, dll..Wix Store membolehkan mewujudkan kedai web kecil dan sederhana, memberikan akses kepada banyak alat dan ciri eCommerce.
Blogging:Dengan Menariknya, anda juga dapat menambahkan bahagian blog ke laman web mana pun yang anda perlukan. Di sinilah anda boleh memuat naik catatan baru, mengedit yang ada, menyesuaikan susun atur dan reka bentuk blog secara umum, mengintegrasikan fail media dll.Platform blog Wix memungkinkan untuk memulakan dan mengurus blog untuk peribadi atau perniagaan, menggunakan set ciri lanjutan sistem.
Perniagaan kecil kecilan:Pembina laman web boleh digunakan untuk memulakan dan mengurus projek perniagaan kecil, mengintegrasikan widget dan fail media baru, memuat naik kandungan baru, mengatur parameter SEO / keselamatan dll..Sistem ini bagus untuk projek perniagaan kecil kerana dilengkapi dengan pelbagai widget khusus perniagaan, platform Ascend canggih, templat khusus dan ciri-ciri lain yang berkaitan dengan perniagaan.
Harga:Menariknya mempunyai rancangan percuma dan tiga langganan berbayar, yang harganya bermula dengan $ 8 / bln.Wix mempunyai rancangan percuma dan dua kumpulan langganan untuk laman web Standard dan Perniagaan / eCommerce. Kos mereka bermula dengan $ 13 / bln.
SEO:Dengan Menariknya, adalah mungkin untuk mengatur dan mengurus parameter SEO laman web anda untuk memaksimumkan kedudukannya di mesin pencari.Platform ini memungkinkan untuk menggunakan alat SEO Wiz untuk mempermudah proses pengoptimuman SEO laman web.
Sokongan pengguna:Pangkalan Pengetahuan Berinformasi, Senarai Semak Pra-Penerbitan yang berguna, Forum Idea, Sembang Langsung 24/7Pangkalan Pengetahuan yang hebat, sistem tiket, sokongan VIP

Kesimpulan Perbandingan: Mana Yang Lebih Baik?

Semasa memilih antara Wix dan Strikingly, ada beberapa aspek yang perlu dipertimbangkan. Kedua-dua pembangun laman web mensasarkan pemula dan profesional reka bentuk web dan kedua-duanya cukup kaya untuk mengembangkan projek profesional. Walau bagaimanapun, sistem masih berbeza dalam pilihan dan fungsi penyesuaian reka bentuknya yang akhirnya mempengaruhi hasilnya.

Wix adalah pemenang dalam semua bahagian perbandingan. Pembangun laman web telah mendapat populariti dengan berjuta-juta pengguna di seluruh dunia dan tidak sia-sia. Ini adalah salah satu pembangun laman web yang paling bereputasi, berpatutan dan profesional yang terdapat di luar sana dan semestinya patut digunakan, jika anda berhasrat untuk merancang projek mewah.

Strikingly adalah pembangun laman web DIY, yang dilengkapi dengan fungsi blog dan eCommerce bersepadu, Market App, templat responsif dan pelbagai ciri yang memungkinkan untuk membuat semua jenis projek mudah dan kompleks. Wix, pada gilirannya, menonjol dari orang ramai kerana alat Wix ADI, mesin eCommerce dan blogging yang terintegrasi, ciri Wix Code, Rich App Market dan beratus-ratus reka bentuk responsif profesional. Inilah ciri-ciri yang menjadikannya pemimpin utama reka bentuk web moden yang tidak dapat dipertikaikan.

Strikingly vs Wix: Mana Yang Lebih Baik? 5.0

 • Pembina laman web all-in-one terbaik
 • Wix ADI dan Penyunting Piawai
 • Platform Wix Ascend
 • Rancangan Standard / Perniagaan

Melawat laman web wix.com Strikingly vs Wix: Mana Yang Lebih Baik? 3.5

 • Pengoptimuman mudah alih di luar kotak
 • Enjin blog dan kedai bersepadu
 • Senarai semak Pra-Terbitkan dan SEO
 • Tiga langganan berbayar

Lawati laman web strikeingly.com

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map