Wix vs GoDaddy Website Builder

wix vs godaddy


Websitebouwers zijn ontworpen om het voor gebruikers gemakkelijk te maken om een ​​professionele en aantrekkelijke vertegenwoordiging op internet te creëren. Zowel Wix als GoDaddy hebben een hoge mate van herkenning in vergelijking met andere platforms voor het bouwen van websites.

Ze lijken een goede keuze elke keer dat u eraan denkt om een ​​website helemaal opnieuw te bouwen met minimale inspanningen en zonder technische vaardigheden.

Een snelle momentopname:

WixWix – is een van de meest populaire website-bouwplatforms die zijn ontworpen om nieuwkomers te helpen online te gaan met solide projecten. Het instrument is perfect voor kleine bedrijfssites, blogs, portefeuilles, kleine en middelgrote digitale winkels, enz. Het is heel gemakkelijk te gebruiken dankzij geïmplementeerde moderne technologieën die gebruik maken van kunstmatige intelligentie. Gebruikers kunnen binnen enkele minuten een kant-en-klare en volledig aanpasbare website implementeren. Wix.com

GoDaddyGoDaddy – is het platform dat zijn weg heeft gevonden van een typische hostingprovider naar een degelijke website-bouwsoftware met een goede functieset. Het bedrijf beschikt over meer dan 2 decennia van aanwezigheid op het web met up-to-date webproducten voor zowel Windows- als Linux-gebruikers. Het platform heeft een gebruiksvriendelijke interface met een reeks innovaties en handige gebruikershandleidingen om het bouwproces zo eenvoudig mogelijk te maken. GoDaddy.com

Dus, wat is de beste software om te kiezen? Welke mogelijke voor- en nadelen verschillen Wix van GoDaddy? Wat is de website builder beter en waarom? Laten wij het uitzoeken!

1. Gebruiksgemak

 • Wix. Wix heeft een drag-n-drop-functie waardoor het gemakkelijk is om met inhoud te werken, nieuwe blokken en pagina’s toe te voegen, mediabestanden van een ander formaat te downloaden, kleuren, lettertypen en andere elementen te wijzigen die je nodig hebt om een ​​unieke stijl voor je toekomstige website te creëren. Wix volgt de nieuwste technologische trends.

  • Wix ADI – de AI-gebaseerde tool is geïmplementeerd om het bouwproces zo snel en gemakkelijk mogelijk te maken. Het instrument biedt verschillende sitelay-outs, afhankelijk van de doelen van de gebruiker. Het werkt vrij eenvoudig: een gebruiker wordt gevraagd om een ​​aantal basisvragen te beantwoorden met betrekking tot zijn of haar toekomstige project, doelen, type website, enz. Het systeem zal automatisch een aangepaste lay-out ontwerpen die het beste past bij uw specifieke behoeften. Tegelijkertijd bent u nog steeds vrij om verschillende sectietypen te kiezen, van galerijen en lijsten tot afbeeldingen en teksten. De nieuwe extensie zorgt voor een betere bewerkingservaring. Het duurt ongeveer enkele minuten om een ​​kant-en-klare website te bedenken met Wix ADI. Het systeem is verbeterd en biedt toegang tot de Photo Studio van het platform en het creëren van prachtige portfolio’s of websites van fotografen.
  • Wix ADI-editor

  • Wix Editor – een goed hulpmiddel voor diegenen die diep in het bouwproces willen duiken zonder technische vaardigheden of AI-assistenten. Het is een geweldige kans om je creativiteit te uiten. Kies gewoon een van de 500 beschikbare sjablonen of begin met de lege pagina. Gebaseerd op een drag-and-drop functionaliteit, laat de editor je verschillende waardevolle elementen en details zoals Parallax effect implementeren, de achtergrond veranderen, animatie toevoegen, etc. De tool maakt het gemakkelijk om betaalmethodes in verschillende talen te vertalen en je website vanaf een mobiel apparaat. New Media Manager is een handig instrument om uw projecten overzichtelijk te houden met alle benodigde submappen, hulpmiddelen voor beeldbeheer, bijdragers en tags op één plek.
  • Wix Editor

  • Wix Corvid – deze is bedoeld voor toegewijde webdesigners die verlangen naar onbeperkte bouwvrijheid. Het is een goed hulpmiddel voor degenen die betrokken zijn bij codering en programmering, Corvid laat u het volledige Wix-platform gebruiken en een exclusief webontwerp van uzelf maken. API-toegang maakt het eenvoudig om uw site te beheren, terwijl Wix CRM-backend-API meldingen naar uw bijdragers kan sturen. We moeten ook zulke kleine maar nog steeds belangrijke zaken vermelden, zoals gegevensopmaak, site-foutopsporing en monitoring.
 • GoDaddy. GoDaddy kan niet bogen op dergelijke innovaties, hoewel het platform vrij eenvoudig te gebruiken is. Je zult jezelf nooit afvragen “wat moet ik nu doen?” bij het gebruik van deze websitebouwer. Het biedt een logische en ongecompliceerde onboarding-functie. Nadat u zich heeft aangemeld, zal de software u nauwkeurig van de ene bouwstap naar de andere begeleiden, totdat u op de knop “publiceren” moet drukken.

  • Website-editor – het platform heeft een vrij eenvoudige en goed gestructureerde bewerkingstool. Het is mogelijk toegankelijk vanaf zowel desktop- als mobiele apparaten. Het systeem biedt verschillende blokken en elementen voor de pagina die beschikbaar zijn in verschillende variaties. Ze zien er behoorlijk stijlvol uit, hoewel het stijve ontwerp kan leiden tot een gebrek aan bouwvrijheid. Met andere woorden, u zult nauwelijks moeilijkheden ondervinden bij het toevoegen van een nieuwe sectie. U zult de complexiteit echter zeker niet waarderen wanneer u het ontwerp wijzigt of probeert de pagina aan te passen.
  • GoDaddy-editor

  • HTML-element – de tool maakt het gemakkelijk om HTML en JavaScript aan uw website toe te voegen, hoewel het nog steeds op zijn minst basiskennis van programmeren en coderen vereist.
  • Meer bewerkingstools – GoDaddy heeft een contactformulier-editor. Nou, het lijkt meer op een reeks vooraf ingestelde blokken, omdat er geen kans is om meer bestanden toe te voegen, zoals “opmerkingen” of “Onderwerp”.

Wix versus GoDaddy. Beide platforms zijn extreem eenvoudig te gebruiken. Wix ziet er echter uit als een snellere en eenvoudigere optie om met slechts een paar klikken een website te maken met behulp van zijn op AI gebaseerde technologie. Tegelijkertijd biedt Wix meer vrijheid aan programmeurs en programmeurs, terwijl GoDaddy wat beperkter lijkt qua bewerkings- en aanpassingsmogelijkheden.

2. Eigenschappen en flexibiliteit

 • Wix. Wix is ​​een van de meest flexibele platforms op het gebied van integratie en maatwerkfunctionaliteit. Het heeft een uitgebreide set functies om het bouwproces aan te kunnen ondanks de technische achtergrond of de belangrijkste doelstellingen. De belangrijkste kenmerken zijn:

  • Uitgebreide e-commerce – Wix maakt het vrij eenvoudig om uw online winkel te bouwen en in te stellen. Afgezien van baseline eCommerce-functies zoals productbeheer, integratie van betalingsopties en belastingdeals, wordt het platform geleverd met flexibele couponstrategieën, gratis verzendaanbiedingen, kortingen en verkoopinstellingen, winkelanalyse om de gegevens te bekijken en uw winkel te optimaliseren. Mobiele galerijfilters maken het klanten gemakkelijk om producten te sorteren op prijs, maat of andere kenmerken. Wix biedt ultieme eCommerce-integratiemogelijkheden met platforms zoals Avalar en Fetchy om realtime belastingtarieven te verwerken en geavanceerde online verzendoplossingen te implementeren.
  • Wix eCommerce Editor

  • SEO en marketing – afgezien van baseline SEO-instellingen zoals metatags, titelbeschrijvingen, focuszoekwoorden en previewmodi voor sociale media, heeft het systeem zijn aangepaste Wix SEO Wizard om u te laten profiteren van hogere SEO-rankings die een effectief SEO-plan bieden. Verbeterde e-mailmarketingfunctie maakt het eenvoudig om uw lijst met abonnees te laten groeien met behulp van nieuw geïmplementeerde tools zoals videofunctionaliteit, voorbeeld- en trigger-e-mails, sjablonen en nog veel meer voor uw e-mailcampagnes.
  • Android- en iOS-apps – geweldig voor gebruikers die altijd onderweg zijn maar toch een kans willen hebben en vanaf hun mobiele apparaat aan hun websites willen werken. Je krijgt eigenlijk bijna dezelfde functionaliteit als op desktop. Voeg inhoud toe, beheer uw producten of chat met live bezoekers. Alle afbeeldingen en video’s worden geleverd als Retina-ready media-inhoud die beschikbaar is voor apparaten met een hoge resolutie.
  • Bloggen – het hebben van een professionele blog op uw website is essentieel. Wix maakt het eenvoudig om een ​​geweldige blogsectie te maken en deze aan te passen door nieuwe categorieën toe te voegen, profielpagina’s te maken, uw berichten te delen via sociale mediaplatforms, enz..
  • Wix Blog Editor

  • Wix App Market – biedt een breder scala aan widgets en add-ons. Het heeft een eigen app-markt waar u elke gewenste widget kunt kiezen en het is gratis. Alle apps en add-ons zijn inbegrepen in uw maandelijkse abonnementsprijs. U hoeft niet voor elke verbetering te veel te betalen. Wix heeft een PRO-galerij, kaarten, analytische hulpmiddelen, forumsecties, kalenders, abonnementsformulieren, evenementwidgets en tal van andere handige elementen die de betrokkenheid en ervaring van uw gebruikers zullen verbeteren.
 • GoDaddy. De service heeft geen App Store, wat zeker een enorme misser is. Aan de andere kant kunnen gebruikers kiezen voor enkele basisfuncties zoals delen van sociale media of afbeeldingengalerij. U kunt uw website ook toevoegen aan Google AdSense. Als u meer uitgebreide opties nodig heeft, zoals de Paypal-knop of SEO-wizard, moet u ten minste een bedrijfsplan aanschaffen.

  GoDaddy-functies

  Over SEO Wizard gesproken, het ziet er eenvoudig uit en leidt een gebruiker van het ene stadium naar het andere en laat titels en beschrijvingen bewerken. Het probleem is dat GoDaddy een vreemde koersvolgorde heeft die nergens op slaat. Google vindt het misschien niet leuk. U mag een blog toevoegen, maar u moet deze ergens anders hosten.

  GoDaddy heeft ook een basisblogfunctie. Het is niet zo uitgebreid als in Wix. Bovendien zullen gebruikers geen nieuwe berichten van de RSS-feed kunnen volgen, omdat er geen RSS-ondersteuning is. Een andere misser is dat auteurs geen posttags kunnen toevoegen of geautoriseerde artikelen kunnen maken. Bovendien kunt u niet werken met SEO-instellingen. Samenvattend, er is eigenlijk geen gebruik van een dergelijke blogfunctie, hoewel deze nog steeds beschikbaar is.

  Goed nieuws is dat het platform zijn aangepaste Contact Form Builder heeft (we hebben het al eerder genoemd). Het biedt een set kant-en-klare blokken. Ze zien er vrij typisch uit zonder kansen om ze aan te passen of nieuwe velden te bewerken. Aan de andere kant kan integratie van derden met e-mailmarketingtools uw nieuwsbriefcampagne verbeteren, wat resulteert in een betere gebruikersacquisitie.

Wix versus GoDaddy. Wix ziet er functioneler uit met een enorme selectie aan apps en add-ons, terwijl GoDaddy voornamelijk wordt geleverd met vooraf ingestelde functies die moeilijk aan te passen zijn. Bovendien heeft Wix meer uitgebreide blog- en SEO-functies naast uitgebreide e-mailmarketingtools. Dit is waar GoDaddy flexibiliteit mist.

3. Ontwerp

Ontwerpvergelijkingstabel

WixGoDaddy
Aantal thema’s:55020
Mobiele editor:&# x2714; JA✘ NEE
AI Website-ontwerp:&# x2714; JA✘ NEE
Slepen&Laten vallen:&# x2714; JA&# x2714; JA
Geoptimaliseerd voor mobiel:&# x2714; JA&# x2714; JA
 • Wix. Wix is ​​een flexibeler en veelzijdiger platform. Gebruikers kunnen kiezen uit meer dan 70 verschillende categorieën van professioneel ontworpen, voor mobiel geoptimaliseerde sjablonen. Hiermee kunt u uw sjablonen zowel bekijken als bewerken in een mobiele modus.

  Afgezien van een drag-n-drop-functie voor een eenvoudige bewerking en het toevoegen van nieuwe elementen aan een noodzakelijke pagina, kunt u uw menu bewerken, kleuren wijzigen en mediabestanden in verschillende formaten bijvoegen, met typografie werken en een exclusieve stijl voor uw website creëren Het enige nadeel is dat wanneer je een sjabloon kiest, je moet vasthouden om te eten. Er is geen exportfunctie.

  Wix Mobile Editor

  Met Wix Editor kunnen gebruikers hun eigen ideeën voor webdesign tot leven brengen. Zonder codeervaardigheden. U bent vrij om websites te bouwen met stijlvolle afbeeldingen of video’s op de achtergrond, nieuwe boeiende elementen zoals Parallax-effect en animaties toe te voegen aan menu’s en paginasecties of om een ​​exclusieve website helemaal opnieuw te coderen met Wix Corvid.

 • GoDaddy. GoDaddy biedt een beperkte set sjablonen. Bovendien krijgt u niet de kans om ze te wijzigen in overeenstemming met uw behoeften. Het ontbreken van de functie slepen-en-neerzetten maakt het onmogelijk om achtergrondkleuren, lettertypen, typografie enz. Te wijzigen. Hoewel u nog steeds nieuwe secties kunt toevoegen of blokken kunt verwijderen, hebben alle sjablonen reeds ontworpen elementen die u niet kunt aanpassen.

  GoDaddy Theme Setup

  De sjablonen zien er prima uit. Er is niets briljants aan, hoewel ze mobielvriendelijk zijn. Alle pagina’s zien er goed uit. Houd er echter rekening mee dat u nooit de kans krijgt om verder te gaan dan de basisontwerpinstellingen. Het is onmogelijk om door te gaan met wijzigingen in de lay-out. Vergeet het bewerken van HTML of CSS. Het enige dat u kunt doen, is een kleur en de algemene stijl voor uw thema kiezen.

Wix versus GoDaddy. Wix biedt een groter aantal sjablonen, terwijl GoDaddy eigenlijk verschillende themastijlen levert in plaats van lay-outs. Tegelijkertijd maakt Wix het gemakkelijk om elke sjabloon aan te passen door toegang te krijgen tot de CSS. Je krijgt zo’n kans niet als je GoDaddy gebruikt.

4. Klantenservice

 • Wix.  De website builder heeft een enorme kennisbank en blog, waar je wat nuttige informatie kunt vinden. Tegelijkertijd staat het u vrij om een ​​chatsupport aan te vragen, naast eenvoudige tips voor het indienen van uw tickets voor het geval er zich een probleem voordoet.

 • GoDaddy. Het platform beschikt over een professioneel ondersteuningsteam, wat een must is voor elk bedrijf dat hosting- en domeindiensten aanbiedt. Wat betreft de software voor het bouwen van websites, GoDaddy heeft een enorme kennisbasis, een forum voor het stellen van vragen en een wereldwijde telefonische ondersteuning. Gebruikers zijn vrij om tijdens de werkuren contact op te nemen met ondersteuningsmanagers. U vindt de lijst met alle telefoonnummers over de hele wereld in het ondersteuningsgedeelte.

  Ze geven ook de werktijden voor een bepaald land aan. Het bedrijf biedt verschillende producten aan, waaronder niet alleen tools en domeinen voor het bouwen van websites, maar ook SSL-certificeringen, online veilingen en meer. Om deze reden zult u nauwelijks moeilijkheden ondervinden wanneer u contact opneemt met de ondersteuningsspecialist om een ​​probleem op te lossen.

Wix versus GoDaddy. GoDaddy lijkt meer opties te hebben waarmee gebruikers contact kunnen houden met het ondersteuningsteam. Aan de andere kant kan het oplossen van een probleem ontmoedigend zijn, gezien het aantal producten dat ze bij GoDaddy verkopen. Wix-managers zijn meer gefocust op de problemen die voornamelijk verband houden met het bouwen van een website.

5. Prijzen

 • Wix. Het platform biedt een gratis abonnement, hoewel met slechts 500 MB opslagruimte zonder domeinnaam of hosting. Voor slechts $ 8,50 / maand kun je echter een comboplan kopen en alles wat je nodig hebt in een pakket krijgen. SSL-gegevensbeveiliging, gratis hosting en domein, gratis sjablonen, widgets en add-ons zijn al bij deze prijs inbegrepen.

  Moet u een meer gecompliceerde website bouwen met veel functies en een complexe structuur? Een onbeperkt Wix-abonnement begint vanaf $ 12,50 per maand. Het is perfect voor grotere projecten. Een solide webwinkel nodig? Het e-commerceplan is geschikt voor u voor slechts $ 17 per maand. VIP-abonnement kost $ 24,50 per maand met extra functies voor professionele marketing en e-mailcampagnes.

 • WixGoDaddy
  Prijsopties: &# x2714; Domein verbinden ($ 4,50 / maand);
  &# x2714; Combo ($ 8,50 / maand);
  &# x2714; Onbeperkt ($ 12,50 / maand);
  &# x2714; eCommerce (Busines Basic) ($ 17 / maand);
  &# x2714; VIP ($ 24,50 / maand).
  &# x2714; Persoonlijk ($ 5,99 / maand);
  &# x2714; Zakelijk ($ 9,99 / maand);
  &# x2714; Zakelijk Plus ($ 14,99 / maand);
  &# x2714; Online winkel ($ 19,99 / maand).
  Kenmerken:&# x2714; Vrij van gebruik;
  &# x2714; Sjablonen en widgets;
  &# x2714; Online winkel;
  &# x2714; Gratis logo en marketingfuncties.
  &# x2714; Hosting + SSL;
  &# x2714; Integratie van sociale media;
  &# x2714; SEO;
  &# x2714; Apple Pay, PayPal en creditcardintegratie.
 • GoDaddy. Als u voor deze software kiest, bereid u dan voor om te betalen voor elke nieuwe functie en update die u wilt toevoegen. De abonnementsprijs voor een website begint vanaf $ 5,99 per maand. Ziet eruit als een betaalbare aanbieding, nietwaar??

  Het bevat echter geen functies en add-ons die u mogelijk in de toekomst nodig heeft. U moet minimaal $ 29 per maand betalen voor een abonnement met aanvullingen voor e-commerce. Als u SSL-beveiliging en links naar sociale media nodig heeft, moet u meer betalen voor een Business- of Business Plus-abonnement dat respectievelijk $ 9,99 en $ 14,99 kost.

Wix versus GoDaddy. Wix ziet er zeker financieel aantrekkelijker uit. Je hoeft niet apart te betalen voor elke widget die je moet toevoegen. Een gebruiker krijgt alles in het pakket voor één maandelijkse betaling.

Bottom Line

Het kiezen van een platform hangt voornamelijk af van de doelen en doelen. Wordt het een digitale winkel of een website voor kleine bedrijven? Je moet 100% zeker zijn; een gekozen software heeft alle benodigde functies die u nodig heeft.

WixWix is een veelzijdiger en flexibeler platform dat geweldig zal werken voor verschillende soorten websites. Het wordt geleverd met meer aanpassingstools, een uitgebreide lijst met widgets, add-ons en integraties naast geavanceerde ADI- en Corvid-technologieën voor zowel nieuwkomers als toegewijde webontwerpers. Het biedt bredere opties op het gebied van ontwerp en verdere promotie van de website, rekening houdend met SEO, bloggen en enkele andere functies. Wix.com

GoDaddyGoDaddy werkt mogelijk ook prima voor sommige kleine en middelgrote websites en voor online winkels op instapniveau. Tegelijkertijd kan het ook goed zijn in termen van hostingoplossing. De website-builder mist echter zeker flexibiliteit met weinig tools om te integreren, terwijl vooraf ingestelde lay-outs misschien niet genoeg zijn voor een solide online project. GoDaddy.com

Samenvattend, het lijkt erop dat we een duidelijke winnaar hebben met zoveel nieuwe en geweldige tools te bieden.

Overzicht vergelijkingstabel

WixGoDaddy
Makkelijk te gebruiken:Wix vs GoDaddy Website BuilderWix vs GoDaddy Website BuilderWix vs GoDaddy Website BuilderWix vs GoDaddy Website BuilderWix vs GoDaddy Website BuilderWix vs GoDaddy Website BuilderWix vs GoDaddy Website BuilderWix vs GoDaddy Website BuilderWix vs GoDaddy Website BuilderWix vs GoDaddy Website Builder
Kenmerken:Wix vs GoDaddy Website BuilderWix vs GoDaddy Website BuilderWix vs GoDaddy Website BuilderWix vs GoDaddy Website BuilderWix vs GoDaddy Website BuilderWix vs GoDaddy Website BuilderWix vs GoDaddy Website BuilderWix vs GoDaddy Website BuilderWix vs GoDaddy Website BuilderWix vs GoDaddy Website Builder
Ontwerpen:Wix vs GoDaddy Website BuilderWix vs GoDaddy Website BuilderWix vs GoDaddy Website BuilderWix vs GoDaddy Website BuilderWix vs GoDaddy Website BuilderWix vs GoDaddy Website BuilderWix vs GoDaddy Website BuilderWix vs GoDaddy Website BuilderWix vs GoDaddy Website BuilderWix vs GoDaddy Website Builder
Klantenservice:Wix vs GoDaddy Website BuilderWix vs GoDaddy Website BuilderWix vs GoDaddy Website BuilderWix vs GoDaddy Website BuilderWix vs GoDaddy Website BuilderWix vs GoDaddy Website BuilderWix vs GoDaddy Website BuilderWix vs GoDaddy Website BuilderWix vs GoDaddy Website BuilderWix vs GoDaddy Website Builder
Prijzen:Wix vs GoDaddy Website BuilderWix vs GoDaddy Website BuilderWix vs GoDaddy Website BuilderWix vs GoDaddy Website BuilderWix vs GoDaddy Website BuilderWix vs GoDaddy Website BuilderWix vs GoDaddy Website BuilderWix vs GoDaddy Website BuilderWix vs GoDaddy Website BuilderWix vs GoDaddy Website Builder
Totale score:Wix vs GoDaddy Website BuilderWix vs GoDaddy Website BuilderWix vs GoDaddy Website BuilderWix vs GoDaddy Website BuilderWix vs GoDaddy Website BuilderWix vs GoDaddy Website BuilderWix vs GoDaddy Website BuilderWix vs GoDaddy Website BuilderWix vs GoDaddy Website BuilderWix vs GoDaddy Website Builder

Probeer Wix nu

 Het is gratis

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map