10 Penyedia Perkhidmatan VPN Terbaik di Dunia

10 Perkhidmatan VPN Terbaik 2020


Melayari internet yang selamat adalah masalah akal dan bukannya hak istimewa terutama mempertimbangkan penggunaan rangkaian peribadi maya. Juga dikenali dengan nama VPN yang lebih pendek, sistem ini digunakan sebagai alat yang berguna setiap kali pengguna menginginkan keselamatan dalam talian atau jalan ke laman web yang disekat dengan alasan apa pun. Perkhidmatan VPN nampaknya menjadi panduan dalam talian peribadi anda ke dunia kandungan disekat yang kaya dengan filem terbaru, katalog episod baru, aliran muzik, dan banyak lagi.

Yang anda perlukan hanyalah memilih penyedia perkhidmatan yang betul. Di sinilah anda mungkin merasa agak bingung memandangkan pilihan besar penyedia VPN muncul. Sebilangan besar dari mereka sebenarnya menawarkan ciri yang sama dengan harga yang berbeza. Bagaimana untuk menentukan tawaran VPN terbaik? Faktor apa yang perlu dipertimbangkan semasa memilih perkhidmatan yang tepat? Artikel tersebut menyoroti 10 penyedia VPN teratas yang menggambarkan ciri teras dan perkara yang mungkin anda sukai. Manfaatkan spesifikasi utama dan data utama.

Kami Menguji 10 Penyedia Perkhidmatan VPN Terbaik di Dunia:

 1. NordVPN – Penyedia Perkhidmatan VPN Terbaik di Dunia
 2. SurfShark – VPN yang Mampu dengan Keselamatan Canggih
 3. ExpressVPN – Liputan VPN Berkelajuan Tinggi Seluruh Dunia
 4. StrongVPN – Prasarana Cemerlang dengan Harga Yang Layak
 5. ProtonVPN – Pelan Perkhidmatan VPN Percuma tanpa Kos
 6. Hotspot Shield – 100% Percuma + Jaminan Wang Dikembalikan
 7. CyberGhost VPN – Penyemakan Imbas Web Peribadi yang Selamat
 8. Le VPN – Sambungan Pantas dalam Perjalanan
 9. PureVPN – Perkhidmatan VPN dengan Dasar Tanpa Pembalakan
 10. Norton Secure – Perlindungan Data Peribadi Terbaik

Setelah memperkenalkan perkhidmatan teratas, mari kita perhatikan lebih dekat ciri, harga, dan spesifikasi lain yang akan membolehkan anda memutuskan, mana yang paling sesuai sebagai pilihan yang paling sesuai.

NordVPN – Penyedia Perkhidmatan VPN Terbaik di Dunia

NordVPN - Penyedia Perkhidmatan VPN Terbaik di Dunia

NordVPN – adalah salah satu perkhidmatan VPN yang paling selamat. Pada masa yang sama, ia berada dalam senarai hab terbesar di seluruh dunia. Pengguna akan menghargai harga yang berpatutan, prestasi yang baik, sokongan cryptocurrency, dan kelajuan sambungan yang tinggi.

 • Ciri-ciri keselamatan – syarikat menggunakan kaedah keselamatan canggih untuk melindungi data pengguna dengan penyulitan 2048-bit. Ciri tambahan termasuk perlindungan dari kebocoran DNS.
 • Sokongan Pelbagai Peranti – Perkhidmatan VPN mampu menyokong hingga enam peranti termasuk alat desktop dan mudah alih.
 • Ribuan Pelayan – kumpulan pelayan merangkumi lebih daripada 5,000 unit yang terletak di 60 negara yang berbeza.

Platform yang disokong: Windows, macOS, Android, iOS, Linux.

Kos NordVPN: perkhidmatan ini menawarkan rancangan bulanan dan tahunan dengan ciri yang sama. Sekiranya anda ingin menjimatkan sehingga 75%, rancangan tahunan berharga $ 2.99 sebulan adalah pertaruhan terbaik. Harga untuk pelan asas bermula dari $ 11,99 / bulan.

Cuba NordVPN secara Percuma

SurfShark – VPN yang Mampu dengan Keselamatan Canggih

SurfShark - VPN yang Mampu dengan Keselamatan Canggih

SurfShark – adalah perkhidmatan VPN yang paling berpatutan dan kaya dengan ciri. Platform ini membuktikan bahawa dengan harga rendah tidak selalu bermaksud kekurangan ciri. Ia dipenuhi dengan kaedah keselamatan dan pilihan tambahan untuk memastikan penyemakan imbas yang selamat dari mana-mana peranti walaupun terdapat OS dan pembawa. Hasilnya, pengguna menjelajah dunia siber yang selamat dengan 100% tanpa nama, iklan sifar, dan serangan pancingan data.

 • Daftar putih – ciri hebat untuk menyusun aplikasi dan perkhidmatan tertentu yang akan berpeluang memintas VPN bila diperlukan.
 • Bunuh Suis – sistem memastikan keselamatan 100% walaupun sambungan VPN terputus atas sebab apa pun. Di samping itu, pengguna akan mendapat keuntungan dari DNS peribadi dan perlindungan anti-kebocoran.
 • Sambungan Merentas Daerah – Fitur MultiHop memungkinkan untuk berhubung dari beberapa negara pada masa yang sama serta bertukar antara lokasi dengan mudah.
 • Sembunyikan Mod – mengakses kawasan larangan tidak pernah semudah ini berkat mod NoBorder dan Kamuflase. Malah penyedia Internet tidak akan pernah mengetahui bahawa anda menggunakan perkhidmatan VPN.

Platform yang disokong: sistem boleh digunakan dengan peranti tanpa had termasuk PC yang dikuasakan oleh Windows, Mac atau Linux, peranti mudah alih yang disokong oleh iOS dan Android, router, FireTV, dan banyak lagi.

Kos SurfShark: Selain daripada banyak perkhidmatan lain yang menawarkan rancangan langganan, dengan SurfShark anda, dapatkan semua ciri tanpa batasan dengan hanya $ 1.99 sebulan.

Cubalah SurfShark secara Percuma

ExpressVPN – Liputan VPN Berkelajuan Tinggi Seluruh Dunia

ExpressVPN - Liputan VPN Berkelajuan Tinggi Seluruh Dunia

ExpressVPN – adalah perkhidmatan VPN yang hebat dengan pelbagai pelanggan asli untuk menyokong pelbagai sistem operasi desktop dan mudah alih. Ia mempunyai lebih daripada 3,000 pelayan di 160 lokasi yang meliputi 94 negara yang berlainan di seluruh dunia. Perkhidmatan yang fleksibel dengan pasukan sokongan profesional, pembayaran Bitcoin, buka kunci Netflix dan banyak lagi.

 • Kelenturan – sistem ini mempunyai klien web asli untuk Windows, Linux, dan Mac selain Android dan iOS. Pengguna Blackberry juga boleh mengakses perkhidmatan VPN ini.
 • Firmware Tersuai – memudahkan untuk membuka blokir kandungan DNS dan menggunakan pelbagai aplikasi dan perkhidmatan penstriman termasuk TV pintar.
 • Sokongan Lanjutan – pengguna akan menemui banyak panduan terperinci di samping ciri Live Chat untuk berhubung dengan pasukan sokongan sepanjang masa.
 • Ciri Tambahan – selain daripada ciri keselamatan asas seperti suis kill dan perlindungan kebocoran DNS, pengguna akan dapat membuka kunci kandungan Netflix. Sokongan P2P juga tersedia untuk pengguna selain dompet Bitcoin.

Platform yang disokong: Windows, macOS, iOS, Android, Linux, Chrome OS, Nook, platform Amazon Fire, pelanjutan penyemak imbas Chrome dan Firefox.

Kos ExpressVPN: pengguna boleh mendapatkan penggunaan percuma selama 3 bulan jika memilih rancangan 15 bulan berharga $ 6.67. Atau anda boleh membayar setiap bulan secara berasingan. Dalam kes ini, harganya ialah $ 12.95 / bulan. Semua pelanggan mendapat jaminan bayaran balik 30 hari.

Cuba ExpressVPN secara Percuma

ProtonVPN – Pelan Percuma tanpa Kos

ProtonVPN - Pelan Percuma tanpa Kos

ProtonVPN tidak akan membuat anda terkejut jika anda biasa dengan perkhidmatan ProtonMail. Dilancarkan oleh peminat keselamatan digital yang sama, perkhidmatan ini memberikan ciri keselamatan privasi yang kukuh di samping rancangan pembatalan blokir dan harga berpatutan Netflix. Oh, ia juga menawarkan pelan VPN percuma.

 • Memenuhi Piawaian Keselamatan – sistem menggunakan enkripsi AES-256 yang terbukti selamat 100%. Ia berfungsi bersama dengan protokol UDP / TCP syarikat untuk memastikan kestabilan maksimum dan keselamatan digital.
 • Tanpa Pembalakan – syarikat menetapkan apa yang disebut sebagai dasar pembalakan. Dengan kata lain, ia tidak mengumpulkan, menyimpan atau berkongsi log lalu lintas. Semua syarat digambarkan dalam Dasar Pembalakan yang kelihatan cukup jelas dan boleh dipercayai.
 • Sarana Perlindungan Kebocoran – perkhidmatan ini memastikan sambungan tanpa kebocoran pada prestasi tinggi. Perkara yang sama berlaku pada fail bebas jahat yang tersedia untuk pemasangan.
 • Nyahsekat Netflix – sementara banyak perkhidmatan VPN menawarkan ciri ini, mencari pelayan tepat yang menyahsekat Netflix seperti bermain rolet. Keadaan dengan ProtonVPN berbeza. Netflix melakukan streaming dengan baik di semua pelayannya.

Platform yang disokong: Windows, Mac, iOS, Android, Linux.

Kos ProtonVPN: seperti yang kami sebutkan sebelumnya, platform ini mempunyai rancangan percuma tanpa caj atau bayaran tersembunyi. Walau bagaimanapun, ia dilengkapi dengan beberapa ciri asas sahaja. Sekiranya anda mahukan prestasi yang lebih baik dengan keselamatan maksimum, anda bebas memilih pelan Basic, Plus atau Visionary yang masing-masing berharga $ 4, $ 8, dan $ 24 setiap bulan.

Cuba ProtonVPN secara Percuma

Hotspot Shield – Jaminan Wang Dikembalikan

Hotspot Shield - Jaminan Wang Dikembalikan

Perisai Hotspot menghadapi pelbagai masalah dalam beberapa tahun kebelakangan ini. Walaupun begitu, ia masih merupakan salah satu perkhidmatan VPN yang paling terkenal dengan semua ciri yang diperlukan dalam pek tersebut. Platform ini mempunyai sambungan dan kelajuan muat turun yang tinggi sebagai tambahan kepada tempoh pengembalian wang terpanjang di antara pesaing lain. Anda boleh meminta bayaran balik dalam tempoh 45 hari setelah melanggan.

 • Kelajuan Muat Turun Hebat – syarikat menggunakan protokol Catapult Hydra sendiri untuk memastikan muat turun terpantas walaupun pengguna berada di jarak dari pelayan terdekat.
 • Sokongan Pelbagai Peranti – pengguna dapat menjalankan perkhidmatan melalui 5 peranti secara serentak tanpa menjejaskan kelajuan sambungan.
 • Kemudahan penggunaan – perkhidmatan ini baik untuk pemula berkat papan pemuka yang intuitif dan mesra pengguna.

Platform yang disokong: Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Android TV, Amazon Fire, Routers, Chrome extension.

Kos Perisai Hotspot: kekurangan yang jelas dari beberapa ciri tambahan seperti sokongan Bitcoin, pembatalan blokir Netflix, dan lain-lain boleh membuat anda berfikir bahawa Hotspot Shield bukanlah nilai wang yang baik. Walau bagaimanapun- rancangan 2 tahun mungkin kelihatan seperti harga murah $ 2.99 sebulan (anda menjimatkan sehingga 76%). Pelan 6 bulan berharga $ 8.99, sementara harga untuk rancangan bulanan bermula dari $ 12.99. Sekiranya anda tidak berpuas hati dengan set ciri yang disampaikan oleh Hotspot Shield, anda boleh mencuba versi Elite komersialnya.

Cubalah Hotspot Shield secara percuma

CyberGhost VPN – Penyemakan Imbas Web Peribadi yang Selamat

CyberGhost VPN - Penyemakan Imbas Web Peribadi yang Selamat

VPN CyberGhost telah mencipta nama untuk dirinya sendiri berkat banyak ciri pintar yang digabungkan dengan prestasi yang baik pada kelajuan tinggi. Sistem ini memberikan banyak sokongan kepada pelbagai aplikasi streaming dan pemain media yang popular seperti Kodi. Selain Torrent dan VPN melalui sokongan penghala.

 • Array Aplikasi – perkhidmatan ini mempunyai banyak aplikasi untuk sistem operasi yang berbeza di samping sokongan Linux yang kukuh, Torrents dibenarkan, pembatalan blokir Netflix, dll..
 • Sokongan Perkhidmatan Media – pengguna dapat menggunakan perkhidmatan VPN untuk mengakses kandungan yang dibatasi pada platform media utama termasuk BBC iPLayer, YouTube dan perkhidmatan streaming lain.
 • Sambungan Selamat – CyberGhost menggunakan kaedah keselamatan yang dibuat sendiri untuk memastikan keselamatan 100%. Sistem melancarkan pengalihan HTTPS automatik untuk membolehkan anda memanfaatkan sambungan selamat.

Platform yang disokong: Windows, Mac, iOS, Android, Amazon Fire, Android TV, Linux, Pusat Media Kodi, Konsol Permainan, Router, protokol peribadi.

Kos VPN CyberGhost: anda boleh mulakan dengan rancangan percuma. Walau bagaimanapun, bersiaplah untuk menghadapi beberapa had. Ini membolehkan anda menggunakan hanya satu peranti dengan beberapa ciri asas. Dapatkan fungsi lanjutan dengan rancangan berbayar yang merangkumi pakej 2 tahun, 6 bulan dan bulanan masing-masing berharga $ 2.75, $ 5.26 dan $ 12.99.

Cubalah Hotspot Shield secara percuma

Le VPN – Sambungan Pantas dalam Perjalanan

Le VPN - Sambungan Pantas dalam Perjalanan

Le VPN – adalah penyedia VPN yang terkenal dengan pelayan yang terletak di 114 negara yang berlainan di seluruh dunia. Perkhidmatan ini memberikan keselamatan VPN yang mencukupi, di samping itu, sejumlah ciri tambahan yang menyokong peranti desktop dan mudah alih menjadikan perkhidmatan ini sempurna untuk pengguna yang selalu dalam perjalanan.

 • Kelenturan – Le VPN memudahkan untuk beralih antara protokol OpenVPN, L2TP, dan PPTP dengan lancar bergantung pada tujuan pengguna. Ini adalah ciri yang baik atau mereka yang sering bepergian dan cenderung menggunakan kedua-dua komputer riba dan peranti mudah alih pada masa yang sama.
 • Akses ke Kandungan Terhad Geo – sistem menggunakan protokol HybridVPN eksklusif untuk menyediakan akses ke sumber streaming utama atau laman web media termasuk Netflix, BBC iPlayer, dll..
 • Antara Muka Ringkas – walaupun pemula akan senang menyelesaikan semua ciri dan tetapan sekaligus berkat antara muka yang mesra pengguna.

Platform yang disokong: aplikasi untuk Windows, Mac OS X, macOS, iOS, dan Android.

Kos Le VPN: pengguna boleh memilih satu rancangan yang tersedia sebagai langganan bulanan, 6 bulan atau 12 bulan masing-masing berharga $ 9,95, $ 7,50 dan $ 4,95 / bln. Sekiranya anda memutuskan untuk mendapatkan pakej sepanjang tahun, anda akan berpeluang menjimatkan beberapa dolar.

Cubalah Le VPN secara Percuma

PureVPN dengan Dasar Tanpa Pembalakan

PureVPN dengan Dasar Tanpa Pembalakan

PureVPN – adalah penyedia perkhidmatan VPN yang terkenal, yang kelebihan utamanya adalah dasar pembalakan. Syarikat ini mempunyai kumpulan pelayan yang sangat besar (hingga 2.000) yang terletak di 180 wilayah yang berlainan di seluruh dunia. Syarikat itu sendiri terletak di Hong-Kong. Ia memberikan beberapa ciri serba boleh dengan harga yang berpatutan.

 • Tiada Log Lalu Lintas – PureVPN menetapkan pendekatan tanpa pembalakan kepada pelanggannya. Ini bermaksud ia tidak menjejaki atau menyimpan penyemak imbas dan sejarah pembalakan anda.
 • Sokongan Bitcoin – pengguna bebas membayar dalam cryptocurrency, kerana platform tersebut menyokong dompet Bitcoin.
 • Platform Berskala – syarikat berusaha memenuhi keperluan pelanggan. Setiap kali anda perlu meningkatkan kemampuan VPN dan meningkatkan penggunaannya, sistem ini memiliki rencana tingkat bisnis.
 • Ciri Tambahan – pengguna yang berdedikasi akan menghargai penyelesaian untuk membuka kunci Chromebook dan pemain media Kodi. Lebih-lebih lagi, syarikat itu dengan tegas mematuhi syarat Privasi dan GDPR sendiri.

Platform yang disokong: Windows, macOS, Android, iOS, Android TV, Amazon Fire TV dan Linux. Sambungan penyemak imbas Chrome dan Firefox juga tersedia.

Kos PureVPN: anda boleh bermula dari $ 2.88 sebulan dan menjimatkan sehingga 74% sekiranya anda membayar dua tahun lebih awal. Langganan bulanan tunggal bermula dari $ 10,95, sementara pakej 6 bulan akan dikenakan biaya $ 4.08.

Cubalah PureVPN secara Percuma

StrongVPN – Prasarana Cemerlang dengan Harga Yang Layak

StrongVPN - Prasarana Cemerlang dengan Harga Yang Layak

KuatVPN – adalah penyedia VPN yang cerdas dengan dasar pembalakan yang kukuh dan kumpulan pelayan yang layak di 70 lokasi berbeza di seluruh dunia. Platform ini menyediakan banyak kaedah untuk memastikan pengguna tidak dikenali dan selamat semasa sesi dalam talian.

 • Pangkalan Alamat IP Besar – pangkalan itu merangkumi lebih daripada 59,000 alamat IP untuk menjaga kerahsiaan pengguna semasa melayari internet.
 • IP khas – jika anda memerlukan IP khusus, anda boleh mendapatkannya setelah menghubungi pasukan sokongan. Walau bagaimanapun, ia tidak termasuk dalam rancangan asas.
 • Tiada Batasan Pihak Ketiga – syarikat mempunyai infrastruktur yang dikendalikan sendiri. Hanya satu-satunya yang menentukan jenis lalu lintas atau lebar jalur.

Platform yang disokong: perkhidmatan ini menawarkan klien asli untuk Windows, Mac, iOS, Android, dan FireTV, Ia juga menyokong Linux, Kodi, Amazon Kindle, Chromium, Synology NAS, dan router.

Kos VPN yang kuat: tidak seperti banyak syarikat lain dengan tiga variasi rancangan asas, syarikat ini menawarkan dua pakej yang merangkumi langganan 1 bulan berharga $ 10 / bln dan langganan 1 tahun dengan hanya $ 5.83 / bln (anda menjimatkan 42%). Semua rancangan disertakan dengan polisi pembayaran balik 30 hari.

Cuba StrongVPN secara Percuma

Norton Secure VPN – Perlindungan Data Peribadi Terbaik

Norton Secure VPN - Perlindungan Data Peribadi Terbaik

Norton Secure VPN – adalah perkhidmatan yang berfungsi dengan baik setiap kali anda memerlukan manfaat daripada perlindungan data peribadi. Ini memastikan kata laluan dan maklumat pembayaran anda selamat serta memastikan penyemakan imbas web tanpa nama dan akses ke kandungan terhad.

 • Perkhidmatan VPN Fleksibel – pengguna bebas memilih dari 1 hingga 10 peranti yang ingin disokongnya. Walau bagaimanapun, jumlah peranti akan mempengaruhi harga rancangan.
 • Keselamatan Wi-Fi Awam – dengan Norton Secure, anda boleh menggunakan hotspot sambungan awam tanpa risiko digodam. Sambungan tetap disulitkan sama ada anda log masuk dari kafe, lapangan terbang atau tempat lain.
 • Ciri Penyekat Iklan – anda boleh mengakses laman web dengan lebih cepat tanpa gangguan berkat fungsi blok iklan. Sistem ini secara automatik mengesan dan memintas kuki yang menghalangnya daripada dikumpulkan oleh laman web pengiklanan.

Kos VPN Norton Secure: perkhidmatan ini menawarkan dua rancangan utama dengan langganan bulanan dan tahunan. Harganya $ 4,99 dan $ 3,99 masing-masing untuk 1 peranti. Harganya akan lebih tinggi jika anda memerlukan 5 hingga 10 peranti. Pelan asas tersedia tanpa ciri keselamatan Norton. Pakej all-in-one dengan kaedah keselamatan bermula dari $ 5.83 sebulan untuk langganan tahunan untuk satu peranti.

Platform yang disokong: serasi dengan peranti Window PC, Mac, iOS dan Android. Norton Secure VPN berjalan tidak hanya pada PC tetapi juga pada Mac, telefon pintar dan tablet Android, iPad, dan iPhone.

Cuba Norton Secure VPN secara percuma

IPVanish – Hebat untuk P2P dan Torrents

IPVanish - Hebat untuk P2P dan Torrents

IPVanish mendakwa sebagai perkhidmatan VPN teratas di dunia walaupun sebilangan pengguna sukar untuk bersetuju. Infrastruktur yang dikendalikan sendiri di samping kelajuan memuat turun yang tinggi dan aplikasi yang hebat adalah antara kelebihan jelas IPVanish. Sistem ini sangat sesuai untuk arus deras dan lalu lintas P2P. Lebih-lebih lagi, ia mempunyai pasukan sokongan profesional yang bertindak balas dengan pantas.

 • Perkhidmatan VPN yang hebat – sistem memungkinkan untuk menyambungkan sehingga 10 peranti secara serentak. Ia menguruskan pelayannya tanpa perkhidmatan pihak ketiga atau anak syarikat. Pelayan terletak di lebih daripada 60 wilayah yang berlainan di seluruh dunia.
 • Pelbagai Aplikasi – pengguna akan mengakses berbagai aplikasi yang dapat dikonfigurasi untuk desktop Windows dan OS Linux serta untuk iOS dan Android mudah alih di samping pilihan Fire TV eksklusif.
 • Sokongan Torrent yang luas – perkhidmatan ini bagus untuk memuat turun fail. Ia menyokong Torrents secara literal setiap pelayan memastikan penyambungan pantas, penyahsekat Netflix yang berpangkalan di AS, dan banyak lagi.

Platform yang disokong: tersedia untuk semua versi Windows (7, 8, 8.1, dan 10), MAC dan iOS, dan Android. Sistem operasi yang lebih lama memerlukan penyediaan manual. Perkara yang sama adalah dengan Router Firmware dan Linux.

Kos IPVanish: Kelemahan yang penting adalah dasar mengembalikan wang yang terhad. Pengguna hanya mempunyai 7 hari untuk mencuba platform dengan peluang untuk memohon bayaran balik. Harga pakej tahunan juga kelihatan terlalu tinggi ($ 6,49 sebulan). Pengguna juga mempunyai pilihan langganan 3 bulan dan 1 bulan yang masing-masing berharga $ 8.99 dan $ 10.

Cuba IPVanish secara percuma

Perkhidmatan VPN Apa yang Perlu Dipilih?

Semasa memilih perkhidmatan VPN, ciri keselamatan adalah keutamaan tertinggi. Idea utama alat tersebut adalah untuk memastikan pertukaran pantas dan mudah antara pelayan yang selamat di samping nama tanpa nama IP, dan akses penuh ke perkhidmatan streaming video dan audio walaupun lokasinya. Selain itu, pengguna biasa juga akan menghargai kemudahan penggunaan dan fleksibiliti tanpa melibatkan masalah teknikal atau konfigurasi yang rumit. Kita juga harus mempertimbangkan teknologi yang digunakan oleh perkhidmatan tertentu.

Mengingat idea itu, anda perlu memberi tumpuan kepada ciri-ciri berikut semasa memilih perkhidmatan VPN yang akan memenuhi keperluan anda.

 • Perkhidmatan Terkini – dunia sebaris berubah secara drastik. Pastikan penyedia VPN anda dapat menyampaikan aplikasi dan perisian terkini. Malangnya, sebilangan syarikat sebenarnya berkongsi cara mereka mengemas kini platform mereka. Satu-satunya jalan keluar ialah periksa adalah perkhidmatan menyediakan kemas kini VPN bersama dengan pelepasan OS dan aplikasi baru.
 • Dasar Privasi yang jelas – setiap syarikat berjanji untuk tidak mencatat data peribadi, laman web atau halaman yang anda lawati. Itu tidak benar. Sekiranya anda mengetahui dasar pembalakan yang jelas dengan semua data yang disimpan atau dikumpulkan oleh perkhidmatan, anda akan merasa lebih selamat dan sedar.
 • Pasukan Sokongan Profesional – masalahnya tidak begitu popular dengan perkhidmatan VPN beberapa tahun yang lalu. Walau bagaimanapun, semakin banyak syarikat cenderung menambahkan ciri Live Chat untuk memastikan sokongan pelanggan 24/7.
 • Lokasi Pelayan – syarikat itu mungkin mempunyai ratusan pelayan di seluruh dunia. Namun, mereka tidak ada gunanya jika tidak ada pelayan di sebelah lokasi anda.

Beberapa ciri lain akan membuat anda menyelami spesifikasi teknikal, yang merupakan kerumitan bagi bukan juruteknik. Mereka mungkin merangkumi keupayaan DNS, protokol sambungan, dan perkara lain yang cenderung baru menjadi pemula. Senarai tawaran VPN teratas kami bertujuan untuk mencegah pengguna mematahkan otak mereka dan mendapat manfaat daripada penerangan yang jelas dan mudah dengan semua isu utama disenaraikan sekaligus.

Garisan bawah

Memilih pelayan VPN memerlukan perbandingan dan perbandingan yang teliti. Walaupun kebanyakan syarikat menawarkan ciri yang sama, keupayaan dan aplikasi yang diperluas sangat penting. Mereka akan memastikan kepuasan pengguna bergantung pada keperluan dan tujuan. Harga adalah faktor terakhir yang tidak boleh dipertimbangkan.

Apa sahaja perkhidmatan yang anda pilih, pastikan perkhidmatan itu cukup dipercayai dengan banyak pelayan di seluruh dunia untuk memastikan kelajuan dan sambungan yang pantas. Juga perhatikan lebar jalur atau had keselamatan bergantung pada harga rancangan. Perkhidmatan VPN yang baik fleksibel dan serba boleh dengan sokongan mudah alih dan desktop, aplikasi terkini dan penyemakan imbas web tanpa nama walaupun lokasinya.

Pasang VPN secara Percuma

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map