CMS Sumber Terbuka Terbaik Di Dunia

CMS Sumber Terbuka Terbaik Disemak


Ingin mendorong jumlah pengguna maksimum ke projek anda? Memerlukan sistem yang akan membolehkan anda mengurus kandungan laman web dengan masa, usaha atau pelaburan anggaran yang minimum? Maka anda tidak akan pergi tanpa menggunakan salah satu Sistem Pengurusan Kandungan sumber terbuka yang terdapat di luar sana?

Semua jenis kandungan, sama ada gambar, video, grafik, teks dan lain-lain, tidak hanya menambah nilai pada projek anda, tetapi juga menarik perhatian pengguna yang mencari maklumat berkualiti di web. Lebih-lebih lagi, projek seperti ini berada di kedudukan tinggi dalam enjin carian, yang menyumbang kepada pertumbuhan lalu lintas yang cepat dan berkesan. Ini hanya beberapa sebab untuk memilih CMS yang berkualiti.

Setakat pilihan sistem ini cukup luas dalam ceruk reka bentuk web moden, masuk akal untuk mengkaji platform yang paling popular dan profesional. Apa yang anda harus tahu ialah CMS sumber terbuka memerlukan banyak masa untuk diterokai dan dikuasai, tetapi masing-masing merangkumi objektif reka bentuk web tertentu dan dilengkapi dengan parameter tertentu yang membuatnya menonjol dari orang ramai. Ingin mengetahui lebih lanjut mengenai perkhidmatan yang paling dipercayai? Kemudian teruskan membaca ulasan mereka.

Kami Menguji 10 CMS Sumber Terbuka Terbaik

 1. WordPress – CMS Sumber Terbuka Terbaik untuk Sebarang Laman Web
 2. Joomla – Salah satu perisian laman web yang paling kerap digunakan
 3. Drupal – Sistem Pengurusan Kandungan Sumber Terbuka
 4. OpenCart – Penyelesaian e-Dagang berasaskan PHP Sumber Terbuka
 5. TYPO3 – Profesional & CMS Sumber Terbuka yang Fleksibel
 6. Magento – Platform eCommerce # 1 Dunia untuk Kedai Dalam Talian
 7. PrestaShop – Salah satu Platform E-dagang Paling Popular
 8. Zen Cart – Perisian Keranjang Belanja Percuma dan Mesra Pengguna
 9. osCommerce – CMS yang dihoskan sendiri untuk Membuat Kedai Dalam Talian
 10. Concrete5 – Sistem Pengurusan Kandungan Sumber Terbuka (CMS)

Sekiranya anda betul-betul akan melancarkan projek berskala besar, maka anda harus sedar bahawa mengekalkannya adalah proses raksasa, yang berjaya diselesaikan hampir mustahil tanpa penggunaan CMS. Adakah anda bersedia untuk memulakan? Maka sudah tiba masanya untuk mengkaji dan membandingkan platform sumber terbuka terbaik yang benar-benar dapat membuat perbezaan untuk projek anda.

Baca juga: Bagaimana Membangun Laman Web CMS dari Scratch.

WordPress – CMS Sumber Terbuka Terbaik untuk Sebarang Laman Web

WordPress - CMS Sumber Terbuka Terbaik untuk Sebarang Laman Web

WordPress – adalah veteran niche reka bentuk web dan Sistem Pengurusan Kandungan kontemporari yang paling popular. Ini terdapat dalam plugin dan tema yang dapat disatukan, melancarkan pilihan penyesuaian reka bentuk yang benar-benar tidak terhad.

WordPress tidak memerlukan muat turun dan pemasangan, melainkan memerlukan masa untuk menguasai nuansa sistem. Ia juga wajar mempunyai sekurang-kurangnya pengetahuan pengekodan asas untuk tidak membuang masa, semasa mengerjakan projek. Berikut adalah gambaran ringkas mengenai ciri utama WordPress:

 • Integrasi Plugin – WordPress mempunyai sejumlah plugin siap pakai, tetapi masih ada ratusan aplikasi percuma dan berbayar yang dikembangkan oleh pengguna pihak ketiga. Pada asasnya, anda boleh menemui pemalam luaran untuk sebarang jenis laman web – pastikan ia berkualiti dan selamat untuk digunakan.
 • Koleksi Templat – CMS menawarkan pilihan tema bersepadu yang cukup baik, tetapi, sekali lagi, anda dapat menemui beratus-ratus reka bentuk di web. Mereka juga percuma dan berbayar, yang memicu perlunya memilih reka bentuk yang sesuai dengan bijak agar tidak menghadapi ancaman malware.
 • Penyunting Gutenberg – Versi WordPress yang diperbaharui telah memperkenalkan Gutenberg Editor sebagai kaedah penyesuaian laman web yang layak. Editor berdasarkan blok, yang menjadikannya serupa dengan pembangun laman web standard. Ini membolehkan membuat laman web daripada kandungan blok yang ditawarkan oleh sistem. Inovasi ini menjadikan CMS sebagai penyelesaian pembinaan laman web yang layak untuk pengguna yang tidak mahir.
 • Pemeriksaan Kesihatan Laman Web – alat yang dibuat untuk menyahpepijat dan meninjau maklumat umum mengenai status laman web. Ia mempunyai dua fungsi utama. Yang pertama menggambarkan semua kemungkinan ralat, konfigurasi yang salah, versi PHP ketinggalan zaman yang digunakan, dan lain-lain. Alat kedua memungkinkan untuk memerhatikan parameter laman web teknikal termasuk tema aktif, pemalam yang diaktifkan, dan maklumat penting lain.

WordPress berfungsi sama hebatnya untuk profesional dan pemula. Walaupun begitu, kategori pengguna terakhir perlu sedikit sedar tentang kod untuk membuat projek yang menakjubkan dengan sistem ini.

Baca juga: Ulasan WordPress.

Pasang WordPress secara Percuma

Joomla – Salah satu perisian laman web yang paling kerap digunakan

Joomla - Salah satu perisian laman web yang paling kerap digunakan

Joomla – adalah Sistem Pengurusan Kandungan dipercayai lain yang perlu diberi perhatian ketika memilih CMS yang boleh dipercayai. Dengan sekitar 3 juta pemasangan di seluruh dunia, sistem ini kini berada di kedudukan kedua selepas WordPress dari segi populariti. Ia agak lebih rumit berbanding dengannya namun ia memungkinkan proses pembangunan laman web yang mudah dan profesional.

Sama seperti CMS yang lain, Joomla adalah perisian yang boleh dimuat turun, yang bermaksud integrasi pemalam dan templat untuk prestasi laman web yang lebih hebat. Beberapa kelebihan utama sistem ini termasuk:

 • Papan Pemuka Mesra Pengguna – Sistem ini menawarkan salah satu panel kawalan yang paling intuitif dan difahami, yang tidak memerlukan penerokaan yang tepat. Alat pembinaan web yang diperlukan semuanya ada di satu tempat di sini. Tidak memerlukan masa yang lama untuk membiasakan diri dengan papan pemuka untuk mula memuat naik kandungan, menambahkan modul dan mengintegrasikan pemalam.
 • Pemasangan Pantas – Anda tidak perlu menjadi profesional teknologi untuk memasang dan menguasai sistem. Sebaliknya, anda akan mengatasi pemasangan dan penyesuaian laman web dengan mudah walaupun tanpa persiapan awal – begitu mudah prosesnya.
 • Aplikasi Pelbagai Tujuan – Joomla berfungsi dengan baik untuk pembuatan semua jenis laman web, sama ada projek perniagaan, portfolio atau bahkan kedai web. Kemas kini dan pelanjutan baru dilancarkan secara berkala untuk memberi lebih banyak fungsi kepada projek Joomla.
 • Kefungsian – Walaupun fungsi WordPress banyak bergantung pada integrasi plugin dan templat, Joomla menyediakan banyak widget, reka bentuk dan aplikasi terbina dalam. Namun, anda juga boleh memilih dan menambahkan plugin anda sendiri untuk meningkatkan prestasi laman web anda.

Perisian ini diarahkan untuk memenuhi keperluan pemula dan profesional reka bentuk web. Tetapi lebih rumit jika dibandingkan dengan pemimpin utama. Anda harus memahami asas pangkalan data SQL dan PHP untuk memanfaatkan sepenuhnya proses pengembangan web, semasa bekerja dengan platform.

Baca juga: Ulasan Joomla.

Cubalah Joomla secara Percuma

Drupal – Sistem Pengurusan Kandungan Sumber Terbuka

Drupal - Sistem Pengurusan Kandungan Sumber Terbuka

Drupal – adalah perisian sumber terbuka penuh, yang memegang kedudukan ketiga dalam senarai CMS yang paling popular. Ini lebih rumit daripada WordPress dan Joomla namun ia memperkenalkan pelbagai pilihan ciri dan pilihan penyesuaian reka bentuk.

Sekiranya anda bukan pengguna yang mengetahui kod, anda harus melihat tutorial dan panduan sebelum memasang dan bekerja dengan Drupal. Walau bagaimanapun, hasil yang anda akan dapat dalam jangka masa panjang, sangat bernilai usaha dan masa yang dilaburkan. Lihatlah beberapa ciri Drupal yang paling khas sekarang:

 • Integrasi Modul – Sama seperti WordPress, Drupal menunjukkan keperluan untuk memasang modul (pemalam) yang diperlukan untuk menambahkan fungsi pada projek. Jumlah modul yang akan diintegrasikan, bagaimanapun, lebih sedikit daripada yang tersirat oleh WordPress, sementara pilihan penyesuaian yang mereka lancarkan cukup luas. Perlu diingat bahawa penyatuan modul tambahan harus dilakukan melalui FTP, yang pastinya memerlukan pengetahuan pengkodan khusus.
 • Pembungkusan Ciri – CMS dapat menganalisis semua ciri laman web, membaginya menjadi beberapa kumpulan, dan mengemas semua konfigurasi ke dalam set yang siap digunakan tanpa perlu membuat ciri secara manual.
 • e-dagang – Banyak pengguna lebih mengutamakan Drupal, semasa mengerjakan pengembangan projek eCommerce. Ini kerana rangkaian ciri, alat dan modul yang ditawarkan perisian disesuaikan dengan penciptaan kedai dalam talian dan portal eCommerce.
 • Projek Komuniti – Selain daripada fungsi eCommerce, Drupal juga memberikan tumpuan yang kuat terhadap pembangunan projek penerbitan masyarakat dan sosial. Ia berfungsi dengan baik untuk pembangunan forum, blog, portal web dan jenis laman web komuniti kecil / sederhana lain.
 • Pengurusan Pelbagai Domain – Pelbagai sambungan Drupal membolehkan melaksanakan portal syarikat dengan sokongan struktur pelbagai domain. Pentadbiran projek-projek ini, memerlukan tahap kepakaran dan kemahiran khas.

Platform ini memfokuskan pada pengembangan projek penerbitan masyarakat dan sosial, tetapi juga digunakan untuk melancarkan dan menguruskan kedai web. Integrasi modul boleh dilakukan di sini, tetapi ia dilakukan melalui pelayan FTP, yang menjadi proses yang rumit untuk bukan teknisi.

Baca juga: Kajian Drupal.

Cuba Drupal secara Percuma

OpenCart – Penyelesaian e-Dagang berasaskan PHP Sumber Terbuka

OpenCart - Penyelesaian e-Dagang berasaskan PHP Sumber Terbuka

OpenCart – adalah sumber terbuka yang lengkap dan hebat perisian eCommerce digunakan untuk membina dan mengurus banyak kedai dalam talian dari panel pentadbir backend tunggal. Platform, yang berdasarkan PHP, memerlukan muat turun dan pemasangan dan sangat percuma untuk semua orang.

Pada masa yang sama, ini menyiratkan pengetahuan pengaturcaraan untuk digunakan untuk keuntungan. Berikut adalah gambaran keseluruhan ciri OpenCart utama:

 • Sambungan – Perisian mengikut model sambungan + teras. Ini bermaksud bahawa ia dilengkapi dengan sekumpulan alat dan pilihan bawaan, tetapi ia juga memerlukan plugin atau tambahan untuk membolehkan pengguna menyelesaikan fungsi kelas atas untuk menguruskan kedai web mereka dengan berkesan. Sekiranya diperlukan, anda akan mendapat banyak peluasan untuk bahasa, mata wang, penyediaan eCommerce serta pengurusan pasaran, pemprosesan pembayaran, SEO dan pembinaan laman dalam talian.
 • Ciri eCommerce – OpenCart mempunyai fokus eCommerce yang kuat, memberikan akses kepada pelbagai alat dan ciri khusus. Ini termasuk keselamatan data, CRM, pemasaran e-mel, akses mudah alih, pengurusan berbilang bahasa dan berbilang kedai, penjejakan inventori, promosi laman web, templat khusus, pilihan SEO dan banyak lagi.
 • Ciri-ciri Keranjang Belanja – Perisian ini juga dilengkapi dengan senarai ciri keranjang belanja bersepadu. Beberapa di antaranya adalah seperti berikut: pemulihan keranjang belanja terbengkalai, pengurusan katalog produk, pemprosesan kad kredit, pengurusan kupon / diskaun, penghantaran, pembayaran balik, cukai dan pengurusan pulangan dll..

Perisian ini dilengkapi dengan banyak sambungan yang dapat diintegrasikan, pelbagai alat eCommerce dan banyak parameter yang mustahak untuk kejayaan membuat kedai web.

Cuba OpenCart secara Percuma

TYPO3 – Profesional & CMS Sumber Terbuka yang Fleksibel

TYPO3 - CMS Sumber Terbuka Profesional & Fleksibel

TYPO3 – adalah CMS kod terbuka yang popular yang menyediakan pilihan pengurusan perusahaan yang luas. Sistem ini dikemas kini secara berkala untuk memenuhi keperluan teknologi terkini. Oleh itu, ini adalah pilihan terbaik untuk pengembangan laman web korporat besar dan platform eCommerce.

Sistem ini memberikan pilihan pengurusan bersepadu yang luas. Antara ciri paling luar biasa yang disediakannya, yang berikut harus menjadi yang pertama disebut:

 • Pengetahuan Pengekodan Pakar – Penggunaan platform secara profesional memerlukan pengetahuan pakar. Aplikasi dan pemahaman nuansa pengekodan memungkinkan pelaksanaan struktur laman web yang kompleks yang digabungkan dengan kandungan berbilang bahasa secara berkesan.
 • Integrasi Aplikasi Perniagaan – Sistem ini memungkinkan untuk mengintegrasikan aplikasi perniagaan klasik dan popular seperti sistem ERP dan CRM. Ini akhirnya memungkinkan untuk membuat projek syarikat yang mempunyai ciri lengkap.
 • Kebolehpanjangan – Platform ini dilengkapi dengan beribu-ribu sambungan yang tersedia di web yang mudah dan cepat dipasang. Alat tambah ini dengan ketara dapat memperluas fungsi sistem melalui penggunaan papan perbincangan, galeri gambar dan video, alat eCommerce dan banyak lagi.
 • Penciptaan Sandaran – Perkhidmatan ini membolehkan memulihkan versi laman web sebelumnya tanpa sekatan. Ini akan sangat berguna bagi pengguna, yang berkongsi hak akses laman web dengan pembangun lain.

TYPO3 dioptimumkan dengan sempurna untuk melancarkan dan menguruskan halaman pendaratan, laman web perniagaan dan laman web eCommerce kecil / sederhana. Ia dikemas kini secara berkala agar tetap serasi dengan aplikasi dan pelanjutan moden.

Perisian ini dilengkapi dengan banyak sambungan yang dapat diintegrasikan, pelbagai alat eCommerce dan banyak parameter yang mustahak untuk kejayaan membuat kedai web.

Cuba TYPO3 secara Percuma

Magento – Platform eCommerce # 1 Dunia untuk Kedai Dalam Talian

Magento - Platform eCommerce # 1 di Dunia untuk Kedai Dalam Talian

Magento – adalah Sistem Pengurusan Kandungan yang dilengkapi dengan struktur kod terbuka dan pada mulanya dibina dengan fokus eCommerce. Perkhidmatan ini menawarkan alat pembuatan kedai web satu-of-a-kind, pilihan pengurusan unik, parameter harga canggih dan ciri-ciri yang diperlukan untuk menyelesaikan keseluruhan proses pembinaan kedai web dengan mudah. Sistem memberikan akses kepada ciri berikut:

 • e-dagang – Sebagai platform khusus, Magento menawarkan banyak ciri eCommerce untuk memenuhi semua keperluan bangunan kedai web yang mesti dimiliki. Beberapa pilihan yang paling popular termasuk pengurusan inventori dan pelacakan, parameter penghantaran dan cukai, pengurusan kupon dan diskaun, gerbang berbilang pembayaran, sokongan berbilang bahasa, pilihan SEO, alat pengurusan dan pemasaran produk, ciri pemprosesan pesanan, sokongan pelanggan dan banyak lagi.
 • Sambungan dan Tambahan – CMS memberikan akses kepada lebih daripada 5000 sambungan yang tersedia dalam talian. Anda boleh memilih antara aplikasi percuma dan berbayar untuk disatukan ke laman web eCommerce anda.
 • Kelenturan – Platform ini menawarkan pelbagai alat untuk mengatur penghantaran, perincian penagihan serta invois secara berkesan dalam panel kawalan bersepadu. Terlebih lagi, ia menyimpan data dan statistik laman web untuk menerapkannya lebih jauh sambil menganalisis prestasi kedai web.

Magento tidak memerlukan pemahaman mendalam tentang nuansa pengekodan namun ia tetap menunjukkan kesedaran tentang nuansa pengaturcaraan yang diperlukan untuk penyuntingan kod kedai web yang betul.

Baca juga:
Kajian Magento.
Perbandingan Magento vs Wix.

Cubalah Magento secara Percuma

PrestaShop – Salah satu Platform E-dagang Paling Popular

PrestaShop - Salah satu Platform E-dagang Paling Popular

Kedai Presta – adalah CMS sumber terbuka yang telah membezakan dirinya sebagai penyelesaian keranjang belanja antarabangsa. Ditubuhkan pada tahun 2007, sistem ini dengan cepat menjadi popular di kalangan pengguna, yang bertujuan untuk mendirikan kedai dalam talian profesional. PrestaShop adalah percuma dan boleh disesuaikan. Ia menawarkan sokongan pelanggan yang sangat baik dan menawarkan komuniti pengguna yang kuat yang mempermudah proses penerokaan dan penggunaan sistem. Senarai sorotan PrestaShop merangkumi masalah berikut:

 • Fokus eCommerce – CMS mempunyai fokus eCommerce yang kuat dan, dengan itu, menawarkan senarai ciri khusus khusus. Ini termasuk import / eksport produk pukal, produk digital dan fizikal yang ditawarkan untuk dijual, ciri inventori, pilihan SEO, templat e-dagang eksklusif mudah alih eksklusif, pelbagai pilihan pembayaran dan pembayaran dll..
 • Pengurusan Perhubungan Pelanggan – Sistem memungkinkan untuk mengatur dan mengubah parameter hubungan pelanggan utama. Ini merangkumi pemberitahuan keranjang belanja yang ditinggalkan, pemasaran e-mel automatik, promosi tersuai, dll.
 • Pilihan Penyuntingan Laman Web – Sebagai perisian eCommerce sumber terbuka, PrestaShop memberikan akses penuh kod yang dapat diedit dan diubah oleh pengguna, sambil mengerjakan pengembangan dan promosi kedai web mereka. Walau bagaimanapun, sistem ini juga dilengkapi dengan editor WYSIWYG yang membolehkan bukan pengekod melakukan pengeditan dalam tema lalai.
 • Integrasi dan Tambah – Sistem ini menawarkan ribuan tambahan, aplikasi dan integrasi yang tersedia di pasarnya yang kaya. Sambungan ini percuma dan berbayar, sementara sebahagian daripadanya mungkin memerlukan banyak wang. Perhatikan aspek ini, sambil memilih aplikasi yang sesuai.

PrestaShop adalah percuma, tetapi ia tetap bermaksud penyatuan pemalam luaran, yang sebahagiannya agak mahal. Terlebih lagi, perkhidmatan ini membolehkan penyuntingan kod, yang membantu menjadikan projek eCommerce anda benar-benar unik.

Perisian ini dilengkapi dengan banyak sambungan yang dapat diintegrasikan, pelbagai alat eCommerce dan banyak parameter yang mustahak untuk kejayaan membuat kedai web.

Cubalah PrestaShop secara percuma

Zen Cart – Perisian Keranjang Belanja Percuma dan Mesra Pengguna

Zen Cart - Perisian Keranjang Belanja Percuma dan Mesra Pengguna

Kereta Zen – merupakan satu lagi contoh CMS sumber terbuka dengan fokus eCommerce yang kuat. Sistem ini adalah pilihan yang baik untuk pengguna yang memahami web kerana memerlukan pengetahuan mengenai asas pengkodan dan pengalaman reka bentuk web tertentu. Berdasarkan PHP / MySQL, platform ini benar-benar percuma untuk dimuat turun dan dipasang dan juga boleh disesuaikan sepenuhnya. Mari lihat sekumpulan ciri utama perkhidmatan:

 • Kesepaduan – Zen Cart juga mengikuti model core + extensions. Oleh itu, pilihan penyatuannya cukup hebat dan serba boleh. Selain daripada ciri bawaan, sistem ini membolehkan pengintegrasian aplikasi dan tambahan pihak ketiga yang terdapat dalam kategori berikut: Butang dan Grafik, Alat Akui, Pek Bahasa, Modul Pembayaran, Alat Pemasaran, Pelbagai Pelbagai, Alat Harga, Perubahan Templat , Jenis Produk, Zon Geografi, Modul Penghantaran, Kotak Samping, Alat Penyelesaian Masalah dan banyak lagi.
 • Ciri Antarabangsa – Sebagai penyelesaian eCommerce antarabangsa, Zen Cart menyediakan pilihan pelbagai bahasa dan pelbagai mata wang yang memungkinkan untuk membuat dan menguruskan kedai untuk menjual produk digital dan fizikal di seluruh dunia.
 • Ciri eCommerce – Sebagai CMS eCommerce khusus, Zen Cart tidak dapat hanya menawarkan beberapa ciri eCommerce hebat yang ditujukan untuk pembuatan dan pengurusan kedai web yang berjaya. Ini termasuk alat pemasaran, pilihan pengurusan produk, pilihan pemprosesan penghantaran dan pembayaran, ciri SEO dan Antarabangsa dan banyak lagi.

Keperluan penyuntingan kod, fleksibiliti penyesuaian reka bentuk dan pilihan integrasi serta beberapa parameter khusus eCommerce menunjukkan perlunya menguasai sistem dengan sengaja sebelum menjalankan projek dengannya.

Cubalah Zen Cart secara percuma

osCommerce – CMS yang dihoskan sendiri untuk Membuat Kedai Dalam Talian

osCommerce - CMS yang dihoskan sendiri untuk Membuat Kedai Dalam Talian

osCommerce – adalah CMS eCommerce kod terbuka yang dihoskan sendiri. Perisian ini boleh dipasang di mana-mana laman web, yang dilengkapi dengan sokongan MySQL dan PHP. Ia percuma, tetapi masih memerlukan penyatuan sambungan berbayar untuk membolehkan pengguna memanfaatkan sepenuhnya fungsi eCommerce.

Lebih 260,000 kedai web kini beroperasi berdasarkan platform osCommerce, yang memasukkannya ke dalam senarai platform bangunan kedai web yang paling popular. Berikut adalah senarai platform paling trendi yang membuatnya menonjol dari orang ramai:

 • Program Bersepadu – osCommerce adalah pengurusan kedai web yang dilengkapi dengan ciri-ciri program perisian eCommerce, yang dapat diintegrasikan ke dalam pelayan web atau laman web mana pun dengan pangkalan data PHP dan MySQL yang telah dipasang sebelumnya.
 • Fokus eCommerce – Sistem ini pada awalnya mempunyai fokus eCommerce yang kuat, menyediakan akses ke banyak ciri khusus. Yang paling popular di antaranya adalah seperti berikut: alat pemprosesan pembayaran dan penghantaran, sokongan pelanggan dan teknologi, keserasian PHP 4, pengurusan produk dan kategori tanpa had, sokongan produk maya dan fizikal, pemasaran e-mel, pembuatan dan pemulihan sandaran, percetakan invois, statistik bersepadu, sokongan pelbagai mata wang, templat eCommerce berkualiti dan banyak lagi.
 • Sambungan – Platform ini membolehkan memilih daripada lebih dari 7000 alat tambah berkualiti tinggi dan berfungsi yang dapat dipilih dan disatukan pengguna tanpa sebarang kos.

Struktur kod terbuka laman web yang dibina dengan sistem memungkinkan penyuntingan dan penyesuaian kod yang berkesan. Walau bagaimanapun, ini memerlukan pengetahuan mengenai asas pengkodan. Sekiranya anda tidak mahir dalam reka bentuk web, masuk akal untuk mencari alternatif yang lebih mudah.

Cuba osCommerce secara percuma

Concrete5 – Sistem Pengurusan Kandungan Sumber Terbuka (CMS)

Concrete5 - Sistem Pengurusan Kandungan Sumber Terbuka (CMS)

Konkrit5 – adalah Sistem Pengurusan Kandungan sumber terbuka dengan ciri penuh yang kuat, yang membolehkan membuat semua jenis laman web dan aplikasi web tanpa sebarang kos. Bekerja dengan perkhidmatan ini tidaklah sukar, jika anda mempunyai sekurang-kurangnya pengetahuan asas web dan kemahiran pengekodan. Ini kerana sistem memungkinkan penyuntingan kod untuk memanfaatkan sepenuhnya fungsinya. Senarai ciri Concrete5 melibatkan parameter berikut:

 • Penyuntingan intuitif – Ini adalah komponen utama dalam teknologi sistem yang membolehkan pengguna mengedit kod laman web untuk menyesuaikannya sepenuhnya sesuai dengan keperluan mereka. Sistem ini juga membolehkan penyuntingan dalam konteks WYSIWYG intuitif, sehingga menjadi pilihan yang tepat untuk bukan pengekod.
 • Pilihan Penyesuaian Luas – Platform ini menyediakan banyak penyesuaian projek untuk memenuhi keperluan anda. Ia dilengkapi dengan banyak sambungan, alat tambah dan aplikasi yang dapat disatukan yang dapat memberikan fungsi terkini kepada projek anda.
 • Set Ciri Lanjutan – Sistem ini dilengkapi dengan ciri-ciri yang menyumbang kepada prestasi projek yang dibina dengan betul. Ini termasuk pembentuk borang, pengemaskinian satu klik, koleksi templat responsif, kebenaran pengguna, aliran kerja kandungan yang diatur, pelaporan bersepadu, butang perkongsian sosial, tambahan yang disokong teras, struktur modular dan banyak lagi.
 • SEO yang berkualiti – Sejauh Concrete5 dioptimumkan untuk mesin pencari tanpa tambahan dan kod tambahan yang diperlukan, laman web yang dibina dengannya juga berada di peringkat tinggi dalam mesin pencari.

Anda boleh menyesuaikan projek berasaskan Concrete5 melalui penyuntingan kod, walaupun, penyuntingan laman web visual juga tersedia di sini. Inilah yang menjadikan sistem pilihan yang baik untuk semua kategori pengguna.

Cuba Concrete5 secara Percuma

Saya Telah Memilih CMS, Apa Seterusnya?

Untuk menjadikan laman web anda berfungsi, mempunyai satu CMS tidak mencukupi. Anda juga memerlukan nama domain dan hosting. Jika tidak, projek anda hanyalah tumpukan fail yang tidak berguna, potongan kod, dan kandungan yang tidak tersedia untuk khalayak sasaran. Nama domain sebenarnya adalah alamat fizikal laman web di Web Global. Di satu pihak, ini memudahkan pengguna mencarinya dalam talian. Sebaliknya, ia juga kelihatan seperti jenama yang menarik. Jadi, anda perlu memandang serius ketika mendaftarkan nama yang sesuai untuk perniagaan anda. Baca lebih lanjut mengenai apa itu domain dan bagaimana mereka boleh membuat jadual bertukar.

Walaupun domain adalah alamat, hosting web adalah rumah untuk laman web dengan semua ciri khas yang seharusnya dimiliki rumah. Ia harus “luas” untuk menampung semua fail dan kandungan laman web. Ia mesti melindungi aset anda dari ancaman luar dan dalam. Selain itu, seperti rumah lain, anda mungkin perlu memperbaikinya atau diperbaharui dari semasa ke semasa. Pengguna harus mempertimbangkan beberapa aspek asas ketika memilih hosting untuk CMS.

Cara Memilih Hosting untuk CMS?

Web hosting adalah rumah maya untuk fail laman web anda. Ia hadir sebagai storan digital untuk menyelesaikan projek anda dan menjadikannya tersedia untuk pengguna dalam talian. Walaupun platform CMS memungkinkan untuk membuat laman web yang dibina dengan PHP, HTML atau teknologi pengekodan lain, hosting menyimpan semua elemen laman web tertentu lebih lama. Unsur-unsur tersebut mungkin termasuk teks, gambar gambar, widget, add-on, beberapa potongan kod, skrip, dll.

Setiap kali pengguna mengetik di domain untuk memasuki laman web, permintaan secara otomatis dikirim ke pelayan, yang merupakan CPU kuat yang terpisah. Hosting menghantar maklumat yang diminta kembali kepada pengguna. Semakin cepat tindak balas itu semakin baik. Kelajuan itu menentukan kualiti hosting serta beberapa ciri teknikal penting lain:

 • Persembahan – apabila kita mengatakan “prestasi”, kita tidak hanya bermaksud kadar waktu operasi dan kecepatan muat halaman. Kami juga bermaksud CDN digunakan untuk memastikan lebih banyak kuasa, teknologi penyimpanan SSD, pelbagai pusat data yang terletak di bahagian yang berlainan di dunia untuk penyambungan yang lebih pantas, dan banyak lagi.
 • Keselamatan – ketika mencari hosting yang boleh dipercayai, ciri keselamatan sangat penting, kerana mereka akan melindungi laman web anda dari penipuan. Pakej Anti-Spam, pencegahan serangan DDoS, kemas kini secara automatik, cadangan sistem perlu dipertimbangkan.
 • Lebar jalur – parameter ini menentukan berapa banyak lalu lintas yang akan diterima oleh laman web anda. Sekiranya anda menjangkakan ribuan pengunjung setiap hari, anda perlu memilih platform dengan lebar jalur yang diperluas.
 • Penyimpanan – ingat, kita pernah bercakap tentang hosting sebagai kediaman dengan cukup ruang untuk semua orang? Dengan kata lain, ia harus mempunyai kapasiti penyimpanan yang mencukupi untuk mengehos semua fail laman web ini. Ini sangat penting terutama untuk mengembangkan projek dengan pelbagai halaman dan bahagian.

Yang terakhir tetapi tidak kurang pentingnya adalah mempertimbangkan jenis hosting itu sendiri. Pastikan anda memahami perbezaan antara hosting VPS, khusus, dan cloud. Walaupun pelayan yang dikongsi mungkin merupakan pilihan yang baik untuk projek kecil atau blog, mereka tidak akan berjaya untuk perusahaan yang mungkin memerlukan penyelesaian pelayan cloud atau VPS.

Kami telah menguji puluhan penyedia hosting yang paling popular dan dikenali. Ulasan kami menunjukkan bahawa Bluehost pastinya yang terbaik. Ia memberikan beberapa pakej pelayan berkualiti tinggi untuk sebarang keperluan. Pengguna boleh memilih rancangan yang dioptimumkan untuk WordPress atau hosting yang sesuai dengan CMS mana pun dari senarai di atas. Dengan hanya $ 2,95 sebulan, anda mendapat hosting terbaik dengan domain percuma dan SSL selain pemasangan WordPress sekali klik, pakej keselamatan, dan jaminan 30 hari tanpa gangguan..

Pokoknya

CMS sumber terbuka memungkinkan untuk membuat projek menakjubkan, lengkap dan berfungsi yang berpangkat tinggi di enjin carian dan membantu meningkatkan aliran lalu lintas. Penggunaan sistem ini, bagaimanapun, menunjukkan pengetahuan pengaturcaraan tahap tertentu kerana perlunya penyuntingan kod dan pengurusan laman web lebih lanjut. Inilah masalah utama yang mungkin dihadapi pengguna, semasa mengerjakan projek mereka kerana agak mudah untuk mengabaikan nuansa penting dan mencampurkan sesuatu di sini.

Walaupun, CMS cukup popular di kalangan pembangun web, jumlah pengguna yang ada tetap mengutamakan alternatif yang lebih mudah seperti Pembina laman web SaaS. Mereka bukan sahaja lebih intuitif, mudah digunakan dan senang, tetapi juga lebih berpatutan dan penjimatan masa dalam jangka masa panjang. Terserah anda untuk membuat keputusan, pilihan mana yang harus dicari. Cukup pertimbangkan kemahiran, anggaran dan objektif reka bentuk web anda untuk memilih pilihan yang lebih sesuai untuk anda.

Buat Laman Web secara PERCUMA

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map