CRM Terbaik untuk Perniagaan Kecil

CRM Terbaik untuk Perniagaan Kecil


Perisian CRM – adalah alat utama bagi perniagaan kecil untuk mengurus hubungan pelanggan. Ia dirancang untuk membantu syarikat mengatur aliran kerja mereka dan memastikan proses mudah untuk memantau prospek, aset perniagaan, penjualan, dll.

CRM adalah perisian yang menyatukan kumpulan maklumat. Ideanya adalah membiarkan pengguna memasukkan data pelanggan dan mengubahnya menjadi fail. Apabila digabungkan, fail-fail tersebut mudah dikendalikan dan disesuaikan dalam satu platform. Sebagai contoh, CRM menyatukan maklumat pelanggan, track-record pembelian, dan sistem pesanan bersama.

Setiap sistem CRM dilengkapi dengan fungsi asas dan ciri tambahan, yang sebenarnya menentukan jenis perisian. Pengguna boleh memilih platform kolaborasi, perisian untuk automasi tenaga penjualan, sistem pengurusan analitik atau kempen. Matlamat utama adalah untuk memberikan perkhidmatan peringkat cepat dan tinggi serta aliran kerja automatik.

Memilih sistem CRM terbaik mungkin menjadi cabaran, kerana anda perlu mempertimbangkan banyak aspek penting. Ini termasuk harga, fungsi automasi aliran kerja, pelaporan, dan instrumen analitik, kemampuan penyesuaian dan integrasi, dll. Berdasarkan kriteria yang disebutkan, kami telah menyoroti 10 CRM terbaik untuk perniagaan kecil.

Perisian TOP CRM Disemak:

CRS HubSpotCRS HubSpot – adalah aplikasi percuma yang dibangunkan untuk pengurusan hubungan yang berkesan. Kumpulan fitur tersebut merangkumi instrumen komunikasi pelanggan terkini yang merangkumi sembang langsung, sistem tiket bersepadu, alat pengurusan urus niaga, penjejakan e-mel, dan lebih banyak fungsi untuk mewujudkan maklum balas dan sokongan pelanggan. CRS HubSpot

Zoho CRMZoho CRM – adalah CRM kitaran penuh untuk perniagaan kecil. Ini bermaksud bahawa pengguna mungkin mendapat keuntungan dari penyelesaian all-in-one untuk pengurusan penjualan dengan kit media sosial bersepadu yang membolehkan syarikat menerbitkan maklumat produk dan catatan di platform sosial utama termasuk Facebook dan Twitter. Perisian ini mempunyai rancangan percuma selain pakej berbayar berpatutan yang berpatutan. Zoho CRM

CRM PipedriveCRM Pipedrive – adalah penyelesaian yang baik untuk pasukan kecil dan syarikat yang menginginkan proses penyediaan produk dan penjualan yang dipermudahkan. Walaupun ia tidak mempunyai rancangan percuma, ia menawarkan harga masuk yang agak rendah untuk pelan masuk dengan alat dan ciri yang cukup untuk melihat keseluruhan saluran penjualan hanya dengan satu klik. Kemudahan penggunaan, antara muka intuitif, dan peluang pengurusan adalah antara faedah CRM utama. CRM Pipedrive

CRM FreshsalesCRM Freshsales – adalah platform yang direka untuk syarikat yang berkembang dengan kitaran penjualan yang diperluas. Penyelesaian yang baik untuk projek dan syarikat B2B yang memerlukan set ciri yang diperluas. Selain fungsi pemarkahan dan pengurusan utama, sistem ini dilengkapi dengan pendail telefon dan alat bersepadu untuk menghantar e-mel terus dari papan pemuka. CRM Freshsales

CRM SalesforceCRM Salesforce – adalah sistem CRM yang sesuai untuk perniagaan kecil. Walaupun hanya menawarkan dua rancangan, mereka menggabungkan semua ciri yang mewakili pelbagai ekosistem perisian dengan aplikasi mudah alih tersuai, peluang pengurusan kenalan termasuk e-mel besar, dan lain-lain. Platform yang kuat baik untuk kedua-dua pasukan B2C dan B2B dengan mempertimbangkan set alat skor utama, kempen ramalan dan banyak lagi. CRM Salesforce

CRM bpm'onlineCRM bpm’online – adalah platform yang mewakili sinergi perisian pintar dan pengurusan hubungan pelanggan yang maju untuk perniagaan dari pelbagai saiz dan industri. Ideanya adalah untuk mewujudkan ekosistem dengan hubungan yang mantap antara perkhidmatan pelanggan dan fungsi pemasaran / penjualan. Ini membantu syarikat untuk membimbing pelanggan mereka daripada memesan produk hingga akhir pembelian. CRM bpm'online

CRM LynkosCRM Lynkos – adalah platform yang direka untuk syarikat kecil dan sederhana. Ia terbukti menjadi perisian yang kuat yang membantu perniagaan untuk berhubung dengan pelanggan dari lebih dari 100 negara di seluruh dunia. Platform ini memberikan instrumen pengoptimuman penjualan selain aplikasi mudah alih iOS dan Android asalnya. CRM Lynkos

CRM Bitrix24CRM Bitrix24 – adalah penyelesaian CRM berasaskan awan untuk syarikat dari pelbagai ukuran. Pengurusan projek perisian hingga membuat invois memberikan banyak ciri penting yang merangkumi dari meja bantuan dan alat pengurusan projek hingga peluang penginvoisan, telefon, dan lain-lain. Sebilangan besar ciri tersebut terdapat dalam rancangan percuma. Pelan berbayar juga merangkumi automasi perisian CRM, kempen pemasaran, dan banyak lagi. CRM Bitrix24

CRM ApptivoCRM Apptivo – adalah satu lagi penyelesaian berasaskan awan yang memberikan pilihan aplikasi perniagaannya kepada syarikat kecil dan sederhana. Terlepas dari kesempatan untuk mendaftar tanpa biaya, sistem ini memberikan pilihan alat untuk penjanaan dan pengelolaan petunjuk, peramalan, perancangan penjualan, pengurusan projek, dan banyak lagi. CRM Apptivo

CRM lincahCRM lincah – adalah aplikasi perniagaan pintar untuk pengurusan kenalan. Ia dilengkapi dengan ciri tambahan yang membolehkan sambungan media sosial serta alat untuk membawa semua kenalan, janji temu, dan peti masuk perniagaan anda ke satu papan pemuka dan menguruskannya secara langsung. Platform ini tersedia sebagai perisian berasaskan cloud, SaaS dan web selain versi mudah alih asalnya untuk iOS dan Android. CRM lincah

Adalah tinggi kita melihat lebih dekat setiap platform lebih dekat untuk menentukan CRM terbaik untuk perniagaan kecil.

CRS HubSpot

CRS HubSpot

CRS HubSpot– adalah perisian mudah untuk syarikat kecil dan kecil serta untuk usahawan yang baru menggunakan CRM. Kunci yang difokuskan pada kemudahan penggunaan di samping rancangan percuma yang mungkin merupakan idea yang baik untuk menguji semua ciri asas.

Platform ini mempunyai ekosistem yang diperluas dengan kemampuan untuk mengintegrasikan lebih daripada 200 aplikasi yang berbeza. Ciri-ciri utama merangkumi alat pengurusan hubungan lanjutan seperti chatbots langsung. Pada masa yang sama, pemilik perniagaan akan menghargai fungsi penjanaan petunjuk yang dipertingkatkan. Di sini kita mempunyai ciri Lead Capture yang diaktifkan dengan borang hubungan, instrumen pengurusan tugas untuk menjadualkan dan memberikan tugas yang berbeza, peluang integrasi untuk menghubungkan Outlook, Gmail, dll..

Kelebihan HubSpot CRM:

 • Kemudahan penggunaan – platform ini sangat mudah digunakan dan disediakan. Ia akan berfungsi dengan baik untuk syarikat yang tidak pernah berurusan dengan sistem CRM sebelum ini. Pelan percuma membolehkan anda menguji semua ciri asas tanpa sebarang kos.
 • Alat Pengurusan Perhubungan – perisian ini dirancang untuk memastikan organisasi hubungan lancar dengan keupayaan untuk menghasilkan maklumat pelanggan dari akaun sosial mereka dan membahagikan kenalan kepada beberapa kumpulan.
 • Menangkap Lead – anda boleh melaksanakan beberapa borang tersuai di laman web atau halaman arahan untuk meningkatkan pemerolehan pengguna. Anda tidak hanya dapat menangkap semua kenalan tetapi juga memasukkannya secara automatik dalam kempen anda. Ciri ini dilengkapi dengan rancangan percuma.
 • Peluang Integrasi – syarikat boleh mengintegrasikan perisian CRM mereka dengan ratusan perkhidmatan dan aplikasi pihak ketiga yang mendorong MailChimp, Gmail, Outlook, dan lain-lain. Selain itu, anda mungkin juga mendapat manfaat daripada pelanjutan Chrome selain penglibatan media sosial secara automatik (hanya dalam rancangan berbayar).
 • HubSpot Academy – walaupun CRM mudah digunakan, ia mempunyai pangkalan pengetahuan yang besar dengan berpuluh-puluh tutorial dan panduan. Lebih-lebih lagi, pengguna boleh memasuki komuniti yang sedang berkembang yang cukup aktif dari segi perbincangan dan bantuan.

Kekurangan HubSpot CRM:

 • Pelan percuma hanya merangkumi ciri asas. Sekiranya anda memerlukan alat tambahan, anda perlu membayar sementara beberapa pilihan hanya tersedia dengan pelan Premium.
 • Pakej kemasukan lebih mahal jika dibandingkan dengan perkhidmatan yang sama.

Kos CRM HubSpot: selain dari rancangan percuma, perisian ini tersedia dalam tiga pakej berbayar bergantung pada keperluan perniagaan anda. Pelan Permulaan bermula dari $ 50 per bulan yang menampilkan penangkapan dan penukaran petunjuk, pemasaran e-mel, borang terbenam, dan instrumen lain. Pelan profesional berharga $ 800 sebulan. Ini mencakup semua fitur sebelumnya selain analisis, pelaporan, dan pengukuran pendapatan. Kit Enterprise bermula dari $ 3,200 yang menampilkan strategi SEO dan kandungan, pengiraan harta tanah, sambungan media sosial, dan banyak lagi.

Cubalah HubSpot CRM secara Percuma

Zoho CRM

Zoho CRM

Zoho CRM – adalah platform mudah yang juga mempunyai rancangan percuma. Perisian ini mudah disesuaikan. Pada masa yang sama, ia akan berfungsi untuk syarikat kecil yang tidak memerlukan banyak fungsi. Fungsi yang disampaikan merangkumi fungsi menangkap petunjuk tradisional selain integrasi media sosial. Pilihan tambahan terdapat dalam pelbagai alat untuk menguruskan pesanan, menjejaki pengguna; aktiviti log telefon, dll.

Kelebihan Zoho CRM:

 • Laporan Tersuai – pengguna boleh membuat dan menjadualkan laporan serta membagikannya dengan peserta perisian lain. Laporan mudah disesuaikan. Anda boleh menambah medan baru. Edit yang sedia ada, dll.
 • Pengimportan Data – Zoho memudahkan untuk mengimport semua data yang diperlukan dari platform CRM yang sudah ada.
 • Integrasi Pengurusan Sosial – platform boleh dihubungkan dengan semua platform sosial utama. Lebih-lebih lagi, rancangan berbayar menawarkan penerbitan media sosial tanpa had.
 • Pengurusan produk – selain daripada fungsi pengurusan biasa, pengguna boleh memanfaatkan pembelian dan penjejakan pesanan, invois, dll.
 • JualanSignals – ciri yang baik untuk syarikat yang mencari penyelesaian pemarkahan petunjuk automatik. Sistem ini memudahkan untuk membuat modul baru serta menyesuaikannya dengan menambahkan lebih dari 100 bidang yang berbeza.
 • Suara Zia – bot atau pembantu percakapan berasaskan AI yang hanya terdapat dalam rancangan Profesional.

Kekurangan Zoho CRM:

 • Storan terhad. Sistem ini hanya menyediakan simpanan 1GB bagi setiap pengguna. Jumlahnya boleh diperluas. Walau bagaimanapun, anda perlu membayarnya.
 • Proses penyesuaian saluran paip yang rumit. Kami telah memperhatikan bahawa Zoho cukup mudah untuk disesuaikan ketika menambah atau mengedit bidang baru. Walau bagaimanapun, pengguna mungkin sukar untuk mengubah proses saluran paip.
 • Biasanya pembangun memerlukan banyak masa untuk melancarkan ciri baru dan kemas kini sistem.

Kos CRM Zoho: pelan percuma hanya menawarkan ciri pengurusan dan pengurusan utama. Sekiranya anda memerlukan lebih banyak fungsi, anda perlu memilih salah satu daripada tiga rancangan yang ditawarkan. Pelan Standard bermula pada $ 12 per bulan bagi setiap pengguna dengan maklumat, borang, dan laporan khusus e-mel. Pelan profesional berharga $ 20 sebulan SalesSignals, kemas kini peraturan automatik, penyesuaian bidang, dan banyak lagi. Pakej Professional berharga $ 35 sebulan dan merangkumi semua ciri sebelumnya selain penghurai e-mel, penyulitan data, Zia Voice, dll. Setiap rancangan dilengkapi dengan.

Cubalah Zoho CRM secara Percuma

CRM Pipedrive

CRM Pipedrive

CRM Pipedrive – adalah platform yang direka untuk menguruskan penjualan dan mewujudkan saluran paip yang dipermudah untuk melihat apa yang sebenarnya berlaku dengan pesanan anda. Sistem ini tidak mempunyai rancangan percuma walaupun harga permulaannya relatif rendah. Platform ini mempunyai antara muka yang intuitif dan mesra pengguna menjadikannya mudah untuk menyeragamkan produk dan menguruskan penjualan. Set ciri mungkin tidak kaya seperti CRM lain. Walau bagaimanapun, sistem ini berfungsi dengan baik.

Kelebihan Pipedrive CRM:

 • Kemudahan penggunaan – menggunakan Pipedrive CRM tidak memerlukan keluk pembelajaran khas berkat antara muka yang mudah digunakan dan semua alat di satu tempat. Papan pemuka dapat dikonfigurasi untuk memenuhi pilihan pengguna.
 • Storan Tanpa Had – sistem ini dilengkapi dengan penyimpanan tanpa had untuk membuat banyak proses selain saluran paip tanpa had.
 • Kelenturan – Pipedrive CRM dapat disatukan dengan perkhidmatan dan aplikasi pihak ketiga yang berbeza.
 • Dapatan Akaun – ciri yang baik untuk mengesan petunjuk yang hampir dengan pembelian. Ini membolehkan syarikat mempengaruhi pelanggan yang hampir bersedia untuk membeli produk.
 • Kebenaran Khusus – pengguna berpeluang menetapkan izin bergantung pada peranannya. Anda mengawal aset yang mungkin dilihat atau diakses oleh rakan sepasukan.

Kekurangan Pipedrive CRM:

 • Tiada pemarkahan pendahuluan. Tidak ada penghalaan atau pemberian petunjuk. Ini menjadikan sistem pengurusan plumbum agak rumit.
 • Pemasaran e-mel terhad. Kekurangan pemasaran e-mel secara besar-besaran mungkin tidak begitu penting bagi syarikat kecil sementara perusahaan yang sedang berkembang pasti akan menghargai memilikinya.
 • Harga. Rancangannya mungkin kelihatan terlalu mahal memandangkan set ciri asas.

Kos CRM Pipedrive: perisian CRM tersedia dalam 4 rancangan berbeza dengan percubaan percuma untuk masing-masing. Rancangannya merangkumi Essential, Advanced, Professional dan Enterprise masing-masing berharga $ 12.50, $ 24.90, $ 49.99, dan $ 99 setiap bulan.

Cuba Pipedrive CRM Sekarang

CRM Freshsales

CRM Freshsales

CRM Freshsales – adalah sebahagian daripada platform perniagaan Freshwork untuk automasi aliran kerja. Ia juga peneraju industri dalam hal pengurusan hubungan pelanggan. Sistem ini memberikan visi yang jelas mengenai keseluruhan proses penjualan dari pesanan hingga pembelian dan pengiriman.

Terutama dirancang untuk perniagaan B2B, platform ini menawarkan rancangan yang berpatutan dengan alat menghubungi, dukungan pelanggan yang baik, perisian yang dapat disesuaikan dan instrumen pelaporan walaupun tidak tersedia dalam setiap rencana.

Kelebihan CRM Freshsales:

 • Alat Pengurusan Jualan Sepenuh Masa – fungsi asas menyediakan semua instrumen yang diperlukan untuk menguruskan petunjuk, tawaran, penjualan atau kenalan dalam bentuk papan pemuka tunggal. Fungsi pemarkahan dan penangkapan petunjuk termasuk dalam rancangan kemasukan juga.
 • Kontrak Lanjutan – selain daripada alat hubungan tradisional, platform ini menyediakan akses ke templatnya dan e-mel pukal, panggilan kenalan, dan pembalakan, penjejakan mel, dll..
 • Pemprosesan Automatik – jika anda memilih rancangan CRM Freshsales yang dinaik taraf, anda mungkin mendapat keuntungan dari perutean dan penugasan petunjuk automatik bergantung kepada peranan dan akses ahli pasukan dan rakan sekerja anda.
 • Pelaporan yang dipertingkatkan – yang ini hanya tersedia dengan rancangan yang paling mahal. Anda mendapat akses ke papan pemuka tambahan sebagai bahagian jika ciri pelaporan sistem. Di sana anda boleh menetapkan petunjuk keutamaan dan menetapkan pengurusan hubungan yang berkesan.

CRM Freshsales:

 • Tiada pengurusan invois atau pesanan dalam rancangan kemasukan.
 • Beberapa rancangan mungkin terlalu mahal untuk syarikat yang lebih kecil.
 • Tiada tempahan harga, yang buruk bagi syarikat yang menggunakan harga produk berdasarkan katalog.

Kos CRM Freshsales: sistem ini tidak mempunyai rancangan percuma walaupun menawarkan percubaan percuma selama 21 hari untuk menguji setiap pakej yang ada. Empat rancangan yang ada termasuk Blossom (untuk pasukan kecil) berharga $ 12 sebulan, Taman (untuk pasukan kecil yang sedang berkembang) berharga $ 25 sebulan, Estet (untuk syarikat yang lebih besar) berharga $ 49 sebulan, dan Forest (dibuat untuk syarikat besar) berharga $ 79 sebulan.

Cubalah CRM Freshsales Sekarang

CRM Salesforce

CRM Salesforce

CRM Salesforce – adalah platform yang sempurna untuk keperluan perniagaan kecil. Sistem ini mewakili ekosistemnya yang kuat dengan sekumpulan ciri penting yang merangkumi e-mel besar dan alat pengurusan kenalan memimpin, dll. Sistem ini dilengkapi dengan aplikasi mudah alih tersuai untuk menyediakan akses pengguna ke CRM di mana sahaja. Pelan premium dilengkapi dengan kebenaran dan alat penugasan peranan dan banyak lagi.

Kelebihan Salesforce CRM:

 • Pelan Kemasukan Fleksibel – sementara beberapa CRM menghadkan rancangan kemasukan mereka, Salesforce menyediakan cukup banyak ciri penting untuk memulakan. Mereka termasuk alat untuk menyesuaikan proses penjualan, melancarkan e-mel besar, menangkap petunjuk atau mendapatkan akses penuh ke kes sokongan pelanggan.
 • Kemudahan penggunaan – sistem ini mempunyai antara muka yang ringkas dan intuitif menjadikan alat ini mudah digunakan walaupun bagi mereka yang tidak pernah berurusan dengan CRM sebelum ini.
 • Platform Pencahayaan – sistem ini dibina menggunakan platform Lighting. Ini memberikan lebih banyak kekuatan dan keramahan pengguna kepada Salesforce CRM.
 • Modul Perkhidmatan – modul memudahkan perniagaan kecil menguruskan kedua-dua kes sokongan pelanggan dan proses penjualan itu sendiri dalam satu modul.
 • CRM SaaS Skala Penuh – dengan rancangan yang ditingkatkan, anda mendapat fungsi SaaS selain sokongan 24/7, pemarkahan prospek, dan alat ramalan penjualan di samping instrumen yang membolehkan anda memberikan peranan dan izin di dalam pasukan.
 • Aplikasi Mudah Alih – anda boleh menggunakan sistem dari mana sahaja dan di mana sahaja. Lebih-lebih lagi, platform ini dilengkapi dengan fungsi luar talian penuh.

Kekurangan Salesforce CRM:

 • Tiada rancangan percuma untuk menguji sistem.
 • Pelan masuk lebih mahal jika dibandingkan dengan CRM lain.
 • Pakej kemasukan hanya untuk 10 pengguna sahaja.

CRM Salesforce: platform ini tersedia dalam empat rancangan berbeza bergantung pada keperluan dan saiz perniagaan anda. Tidak ada rancangan percuma walaupun percubaan percuma tersedia untuk setiap pakej. Pakej ini merangkumi rancangan Essentials untuk 10 pengguna dengan fungsi CRM asas berharga $ 25 sebulan. Pelan Profesional berharga $ 75 sebulan untuk syarikat dengan pengguna tanpa had. Rancangan Enterprise jika untuk syarikat yang sedang berkembang. Harganya $ 150 sebulan dengan ciri seperti automasi aliran kerja dan ramalan kolaboratif. Pelan tanpa had berharga $ 300 sebulan. Ini kebanyakannya sesuai dengan syarikat besar yang memerlukan statistik wawasan masa nyata, pasukan sokongan premium sepanjang masa, dll.

Cuba CRM Salesforce Sekarang

CRM bpm’online

CRM bpm'online

CRM bpm’online – adalah penyelesaian SaaS untuk perniagaan kecil dengan alat penyesuaian yang hebat. Sistem ini hadir sebagai CRM dalam talian yang mudah digunakan dengan ciri-ciri yang merangkumi hubungan pelanggan dan pengurusan utama, tenaga penjualan dan automasi aliran kerja, dll. Sistem ini tidak mempunyai rancangan khas dan menawarkan langganan satu per pengguna. Fleksibiliti sistem membolehkan anda memilih set ciri yang diinginkan bergantung pada sama ada anda mewakili model B2B atau B2C.

kebaikan CRM bpm’online:

 • Pasar Adat – sistem ini mempunyai pasaran tersendiri dengan puluhan aplikasi untuk dipilih dan disesuaikan. Semua aplikasi dibahagikan kepada beberapa kumpulan (Penjualan, Kerjasama, Pemasaran dan banyak lagi). Di sini kita mempunyai penyambung FED, pengirim SMS, aplikasi media sosial, aplikasi jadual lanjutan, dan banyak lagi.
 • Kesepaduan – platform dapat disatukan dengan mudah dengan perkhidmatan pihak ketiga. Yang anda perlukan hanyalah memilih add-on yang relevan untuk membolehkan penyambung Asana atau Facebook, mengintegrasikan alat Pengurusan PandaDoc, dll..
 • Templat Sedia – pengguna mungkin mendapat keuntungan dari integrasi CRM yang lebih cepat dan automasi aliran kerja dengan bantuan templat siap pakai. Pilih dari templat cross-sales, proses onboarding / pemberhentian pekerja, templat pengambilan atau latihan dengan ciri-ciri yang sudah disatukan.

kontra CRM bpm’online:

 • Tiada rancangan percuma.
 • Kekurangan instrumen penjanaan laporan.
 • Tawaran CRM paling murah di pasaran.

kos CRM bpm’online: sistem ini tidak mempunyai rancangan masuk tradisional dan premium, Ia menawarkan fungsi yang sama untuk setiap pelanggan. Terdapat percubaan percuma selama 21 hari. Untuk memulakan, anda perlu memasukkan maklumat peribadi dan meneruskannya. Langganan bulanan berharga $ 25 setiap set dengan semua ciri yang ada dalam pek.

Cuba bpm’online CRM Sekarang

CRM Lynkos

CRM Terbaik untuk Perniagaan Kecil

CRM Lynkos – adalah platform yang memberikan fungsi asas untuk syarikat bersaiz kecil dan sederhana. Walaupun pada hakikatnya, produk ini kelihatan agak tipikal pada pandangan pertama, ia masih memberikan beberapa alat yang layak selain pilihan CRM asas. Ini membolehkan syarikat menjangkau pelanggan dari 120+ negara di seluruh dunia di samping fitur analitik dan pelaporannya, aplikasi mudah alih yang hebat untuk akses dalam perjalanan, kedai dalam talian khusus dengan aplikasi dan integrasi, dll..

Kelebihan CRM Lynkos:

 • Fleksibiliti dan Integrasi – sistem ini mempunyai kedai dalam talian sendiri di mana anda boleh menghubungkan aplikasi yang berbeza hanya dengan satu klik. Di samping itu, CRM boleh disatukan dengan perkhidmatan pihak ketiga untuk penyatuan media sosial, pemasaran e-mel, dan lain-lain. Perkhidmatan termasuk MailChimp, Facebook, Google, penyambung MS Excel dan alat lain.
 • Penjanaan plumbum dan penjualan yang kuat – Lynkos CRM dilengkapi dengan alat penjanaan dan penjualan yang cukup berkesan.
 • Pelan yang Mampu – harganya sedikit lebih rendah jika dibandingkan dengan platform lain. Ini menjadikan Lynkos CRM penyelesaian yang baik untuk syarikat kecil dengan peluang kewangan terhad.
 • Aplikasi Mudah Alih Asli – platform ini mempunyai aplikasi mudah alih tersuai untuk Android dan iOS untuk mengakses alat pengurusan CRM anda walaupun lokasinya dalam perjalanan.
 • Pelaporan Masa Nyata – produk ini dilengkapi dengan ciri pelaporan yang baik yang membolehkan anda memeriksa status perniagaan anda dalam masa nyata. Anda juga boleh menetapkan atau menjejaki metrik perniagaan penting dengan satu klik.

Kekurangan Lynkos CRM:

 • Storan terhad. Anda perlu membayar setiap simpanan 5GB yang melebihi had rancangan anda.
 • Tiada rancangan percuma.

Kos CRM Lynkos: pengguna bebas memilih dari 3 rancangan berbeza. Setiap rancangan dilengkapi dengan percubaan percuma selama 30 hari untuk menguji alatnya. Pelan pertama bermula pada $ 14,99 sebulan sekiranya berlaku penagihan tahunan. Pelan Pro dan Max adalah untuk syarikat yang lebih besar dan masing-masing berharga $ 39.99 dan $ 74.99. Mereka menawarkan lebih banyak simpanan di samping alat automasi aliran kerja, borang web, dll.

Cuba Lynkos CRM Sekarang

CRM Bitrix24

CRM Bitrix24

CRM Bitrix24 – adalah CRM berasaskan awan dengan satu set ciri permulaan penting dalam rancangan percuma untuk memulakan perniagaan kecil anda. Sistem ini merepresentasikan dirinya sebagai penyelesaian CRM all-in-one untuk syarikat dari pelbagai saiz jika mempertimbangkan pakej berbayarnya juga. Instrumen pengurusan utama merangkumi automasi perniagaan 100% dari generasi peneraju dan menangkap hingga penutupan perjanjian, penugasan peranan, kebenaran akses, penjadualan tugas, dll..

Kelebihan Bitrix24 CRM:

 • CRM Berasaskan Awan – ini bermaksud bahawa mana-mana ahli pasukan boleh mengakses platform langsung dari penyemak imbasnya walaupun berada di lokasi. Fakta ini memungkinkan kebebasan bekerjasama.
 • Talian Saluran Tanpa Had – anda bebas membuat dan mengurus sebilangan saluran paip pada masa yang sama yang anda perlukan. Sistem ini mempunyai cukup ruang untuk pertumbuhan dan kepelbagaian perniagaan.
 • Pelan Percuma yang Dibungkus Sepenuhnya – Bitrix24 CRM memberikan rancangan percuma yang berfungsi sepenuhnya, tidak seperti beberapa sistem lain. Pakej percuma merangkumi semua perkara penting bermula dari pengurusan kenalan, sembang langsung, telefon, dan kedai dalam talian hingga borang laman web, laporan, analitik, dan pemasaran e-mel.
 • Pembina Dokumen – alat yang hebat untuk membuat dan menyesuaikan dokumen perniagaan. Anda boleh berkongsi dengan rakan sekerja atau pelanggan anda.
 • Penyesuaian yang dipertingkatkan – pengguna bebas mengkonfigurasi beberapa alat termasuk Live Chat. Anda boleh menambah medan baru, menetapkan balasan automatik, dan banyak lagi.

Kekurangan Bitrix24 CRM:

 • Sedikit Rumit. Antara muka mungkin agak membingungkan terutama untuk pemula.
 • Tiada pemasaran e-mel dalam rancangan Percuma. Mungkin satu-satunya ciri kekurangan pakej percuma.

Kos CRM Bitrix24: selain daripada rancangan percuma yang telah kami sebutkan sebelumnya, Bitrix24 CRM mempunyai empat rancangan berbayar dengan ciri yang disempurnakan untuk perniagaan dengan ukuran apa pun. Semua rancangan dibahagikan kepada dua kumpulan: Khas dan Perniagaan. Kumpulan pertama terdiri daripada pakej CRM + dan Project + berharga $ 55.20 setiap bulan. Pakej Perniagaan terdiri daripada rancangan Standard dan Professional masing-masing berharga $ 79.20 dan $ 159.20.

Cuba Bitrix24 CRM secara Percuma

CRM Apptivo

CRM Apptivo

CRM Apptivo – adalah platform CRM berasaskan awan percuma yang memberikan satu set aplikasi penting untuk perniagaan kecil untuk menguruskan penjualan dan pelanggan mereka. Dari petunjuk dan pengurusan projek hingga penjejakan dan pemarkahan penjualan – pengguna akan menghargai semua pilihan asas yang dikumpulkan dalam satu CRM mudah digunakan dan kuat yang tersedia untuk syarikat dengan lebih daripada 30 pekerja (akaun CRM).

Kelebihan CRM Apptivo:

 • CRM Semua dalam Satu – Fungsi Apptivo CRM membolehkan pengguna melakukan proses penjualan dari awal hingga peringkat akhir. Sistem ini mempunyai alat untuk menutup tawaran walaupun lokasinya berkat platform CRM dalam talian berasaskan awan.
 • Perolehan – membolehkan jejak pengurusan rantaian bekalan yang cekap setiap vendor serta inventori dan pembelian yang anda buat.
 • Penginvoisan Dalam Talian – manfaatkan alat penagihan bersepadu untuk memproses transaksi masuk dan keluar walaupun berada di lokasi.
 • Pengurusan projek – menjalin kerjasama ketika mengerjakan tugas yang berbeza dengan pasukan. Buat lembaran masa, buat laporan perbelanjaan log, aktifkan atau lumpuhkan aliran kerja yang berbeza, dll.
 • Kempen Apptivo – alat yang hebat untuk pemasaran e-mel maju yang hadir sebagai ciri terpadu CRM dalam talian anda.

Kekurangan Apptivo CRM:

 • Pelan percuma dilengkapi tanpa akses mudah alih.
 • Tidak ada telefon bimbit terbina dalam.
 • Pelan percuma hanya membenarkan sehingga 3 pengguna.

Kos CRM Apptivo: sistem ini mempunyai rancangan Starter, yang 100% percuma untuk digunakan. Selebihnya tiga rancangan dibayar. Mereka semua mempunyai masa percubaan percuma. Untuk harganya, itu adalah seperti berikut: Premium, Tanpa Had, dan Perusahaan. Pelan premium dan tanpa had berharga dari $ 8 hingga $ 20 sebulan, sementara harga pakej Enterprise dirundingkan untuk setiap pelanggan secara individu.

Cubalah Apptivo CRM secara Percuma

CRM lincah

CRM lincah

CRM lincah – adalah platform mudah untuk memenuhi keperluan perniagaan kecil walaupun berkaitan dengan syarikat yang mempunyai pembiayaan yang ketat. Dilancarkan pada tahun 2009, sistem telah membuat nama untuk dirinya sendiri sebagai instrumen pengurusan hubungan yang hebat dengan profil langsung segmentasi kenalan automatik, kalendar, penjejakan aktiviti, aplikasi kenalan pintar, dan banyak lagi.

Kelebihan CRM lincah:

 • Aplikasi Kenalan Pintar – sistem ini mempunyai pelanjutan penyemak imbas tersendiri yang juga dikenali sebagai aplikasi Nimble Smart Contacts. Ia menyediakan akses tanpa gangguan ke peti masuk atau media sosial di mana sahaja walaupun lokasi.
 • Segmentasi – Dengan Nimble CRM, mudah untuk tetap teratur berkat segmentasi kenalan automatik, Bahagikan pelanggan anda kepada beberapa kumpulan, tetapkan keutamaan, dan sebagainya.
 • Gambaran Keseluruhan Profil 360 darjah – profil pelanggan langsung membolehkan anda menjana semua data pelanggan yang diperlukan dengan pantas. Jejaki petunjuk anda, kemas kini status profil, buat catatan dan banyak lagi.
 • Peringatan automatik – tetapkan peringatan agar tetap berhubungan dengan peristiwa penting. Sistem ini membolehkan anda mengkonfigurasi peringatan dan menetapkannya setiap minggu, bulanan, dan suku tahunan.

Kekurangan CRM lincah:

 • Hanya ada 1 rancangan yang ada.
 • Tiada rancangan percuma.
 • Storan terhad bagi setiap pengguna.

Kos CRM yang minimum: sistem tidak mempunyai rancangan percuma. Namun, ia menawarkan percubaan percuma selama 14 hari untuk menguji semua ciri-cirinya. Pelan Perniagaan Nimble tunggal berharga $ 19 sebulan. Ia dilengkapi dengan penyimpanan 2GB bagi setiap pengguna, pengurusan kenalan, penyegerakan kalendar, penyatuan media sosial, pemasaran e-mel, dan banyak lagi.

Cuba Nimble CRM Sekarang

Jadual Perbandingan CRM

Jadual di bawah adalah untuk menyoroti beberapa ciri utama setiap CRM yang disebutkan di atas untuk perniagaan kecil. Anda mungkin melihat sekilas semua fungsi yang mereka tawarkan serta ketersediaan Pelan Percuma, harga pakej, dan faktor penting lain. Ideanya adalah untuk menjadikan pengguna lebih mudah dan pantas untuk memutuskan, mana yang mungkin menjadi pertaruhan terbaik.

Pelan percumaciri-ciriHarga Pelan MinimumHarga Pelan Maksimum
CRS HubSpotYaPemasaran utama, borang timbul, pemasaran iklan dan e-mel$ 50$ 3,200
Zoho CRMYaPengurusan Proses, Pengurusan Inventori, Makro, Borang Web-ke-Kes$ 12$ 35
CRM PipedriveTidakMedan khusus, panggilan satu klik dan penjejakan panggilan, senarai pengedaran e-mel$ 12.50$ 99.00
CRM FreshsalesTidakPengurusan saluran paip dan pukal, pasaran khusus, integrasi SMS$ 12$ 79
CRM SalesforceTidakAplikasi Mobileforce, ramalan kolaboratif, kelulusan dan automatik aliran kerja$ 25$ 300
CRM bpm’onlineTidakBentuk web, templat siap pakai, pasaran aplikasi tersuai$ 25$ 25 + bergantung pada jumlah pengguna.
CRM LynkosTidakBentuk web, aplikasi mudah alih asli, pelaporan masa nyata$ 14.99$ 74.99
CRM Bitrix24YaAPI Platform, pop timbul, penangkapan petunjuk, penjejakan penjualan$ 55.20$ 159.20
CRM ApptivoYaAPI Pembangun, borang berasaskan web, pop timbul$ 8$ 20
CRM lincahTidakSegmentasi kenalan, profil langsung, aplikasi mudah alih pintar, Pelanjutan Penyemak Imbas Nimble$ 19$ 19

Kesimpulannya

Anda pasti memerlukan CRM yang baik untuk perniagaan kecil pada suatu tahap pembangunan. Sistem adalah satu-satunya cara untuk mengurus pelanggan dan penjualan anda dalam satu ekosistem yang menampilkan pembahagian tugas dan penugasan.

Dengan begitu banyak tawaran di web, kami mengesyorkan bermula dari pilihan termudah yang mempunyai rancangan percuma untuk menguji fungsi sistem dan memutuskan sama ada ia sesuai dengan keperluan perniagaan anda atau tidak. Jelaskan matlamat korporat anda dan tentukan ukuran perniagaan untuk memilih penyelesaian CRM perniagaan kecil yang paling sesuai dari senarai kami.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map