Pembangun Laman Web Gereja Terbaik

Pembangun Laman Web Gereja Terbaik


Laman web gereja adalah destinasi utama bagi orang-orang, yang merancang untuk bergabung dengan jemaat, ingin terus berhubung dengan wakil gereja atau berharap dapat diberitahu tentang semua yang sedang berlaku (acara, kenalan, program khas, majlis dan senarai perjumpaan dll) dalam komuniti gereja.

Walaupun terdapat banyak kemungkinan untuk laman gereja, banyak daripadanya tidak berkesan. Memandangkan fakta bahawa laman web ini umumnya dibuat oleh pengguna, yang sama sekali tidak mempunyai konsep pembangunan laman web, penggunaan pembangun laman web akan menjadi penyelesaian terbaik. Inilah sebabnya.

Pembangun laman web terdapat dalam pelbagai jenis dan dengan pelbagai pengkhususan. Mereka dibina dengan mempertimbangkan keperluan dan kemahiran untuk pemula, tetapi mereka juga banyak menawarkan kepada pengguna berpengalaman. Sistem ini adalah cukup senang dikuasai dan mereka tawarkan pelbagai polisi harga pada gilirannya, memberi banyak peluang reka bentuk web.

Pada masa ini, anda boleh memilih antara pembangun laman web all-in-one dan perkhidmatan khusus yang memberi tumpuan sepenuhnya kepada pembangunan laman web gereja. Semua sistem memungkinkan untuk membuat projek berfitur lengkap, tetapi mereka menggunakan pendekatan yang berbeza untuk proses pembangunan laman web dan menyediakan pelbagai set alat yang diperlukan untuk menyelesaikan tugas.

Tetapi jenis pembangun laman web apa yang masih lebih disukai? Di antara mereka yang bekerja lebih baik dan untuk siapa? Mari kita tinjau pembangun laman web yang berbeza untuk mengetahui hasilnya dan membantu anda membuat pilihan yang tepat.

Kami Menguji 10 Pembangun Laman Web Terbaik untuk Gereja:

 1. Wix – Pembina Laman Web Terbaik untuk Gereja
 2. WordPress – Platform Percuma untuk Laman Web Gereja
 3. Weebly – Pembina Laman Web Gereja termudah
 4. Nucleus – Pembina Laman Web Gereja Moden
 5. OurChurch – Pembina Laman Web Gereja Kristian
 6. Sharefaith – Mudah tu Gunakan Pembina Laman Web Gereja
 7. Laman FaithLife – Platform untuk Membuat Laman Web Gereja Percuma
 8. Bluehost – Web Hosting Terbaik untuk Laman Web Gereja
 9. Tailor Brands – Syarikat Reka Bentuk Laman Web Gereja Terbaik
 10. IM Creator – Pembina Laman Web untuk Organisasi Bukan Untung

Pembangun laman web ini berfungsi paling baik untuk pembangunan laman web gereja. Sebahagian daripadanya adalah perkhidmatan all-in-one, sementara yang lain berfokus pada niche, yang menawarkan akses ke beberapa ciri yang berkaitan dengan gereja. Platform mana yang paling sesuai dengan kehendak reka bentuk laman web anda dan yang manakah merupakan penyelesaian yang lebih disukai? Sudah tiba masanya untuk mengkaji setiap pembangun laman web yang disenaraikan di atas secara terperinci untuk melihat apa sebenarnya yang mereka tawarkan.

Wix – Pembina Laman Web Terbaik untuk Gereja

Wix - Pembina Laman Web Terbaik untuk Gereja

Wix – adalah pilihan terbaik untuk bukan teknisi, yang bertujuan mengembangkan laman web berkualiti. Platform ini intuitif dan mesra pengguna. Sehingga hari ini, pangkalan pelanggan pembangun laman web melebihi 154 juta pengguna aktif di lebih 190 negara di seluruh dunia. Ini adalah bukti yang dipercayai mengenai keberkesanan dan fungsi sistem.

Ketika membuat laman web gereja, Wix mempunyai kelebihan terkenal. Ini menawarkan sejumlah templat agama dan nirlaba, yang dioptimumkan untuk mudah alih dan dirancang sesuai dengan keperluan khusus. Templat gereja dapat disesuaikan dan anda tidak perlu menjadi profesional reka bentuk web untuk menyelesaikan tugas dengan jayanya. Cukup pilih templat yang anda perlukan, terokai pilihan penyesuaian yang ada dan ubah tema mengikut keperluan anda. Prosesnya lebih mudah daripada yang anda bayangkan.

Sekiranya anda tidak mempunyai masa atau keinginan untuk meneroka proses reka bentuk web yang terperinci, silakan gunakannya Wix ADI – sebuah pembina laman web tiruan dalam ekosistem Wix, yang secara automatik akan membuat laman web untuk anda dengan menggunakan maklumat yang akan anda kirimkan atas permintaannya. Ini adalah bagaimana anda akan mendapat laman web yang hebat dalam beberapa minit.

Wix menawarkan sokongan pelbagai bahasa, yang memungkinkan untuk membina versi bahasa yang berbeza dari laman web gereja anda untuk memenuhi keperluan khalayak sasaran – jemaah. Terdapat juga a aplikasi forum percuma yang boleh anda gabungkan dalam projek anda untuk memulakan perbualan dan perbincangan antara ahli.

Dengan Wix, penyatuan Pemain Khutbah ke laman web gereja anda juga tidak akan menjadi masalah. Ini membolehkan penyiaran perjumpaan gereja secara langsung dan rakaman serta acara lain yang dapat dilihat oleh para anggota jemaah, jika mereka tidak dapat hadir di sana secara langsung.

Sekiranya anda merasa pilihan widget yang ada adalah terhad, anda boleh meneruskan pencarian di gabungan Wix App Market untuk mendapatkan pelanjutan dan aplikasi yang sebenarnya anda perlukan. Ini hanya beberapa ciri yang menjadikan Wix pilihan yang tepat untuk membina laman web gereja. Mungkin memerlukan sedikit masa untuk meneroka dan menguasai semua pilihan yang disediakan oleh pembangun laman web. Oleh itu, luangkan masa anda untuk melakukannya untuk mendapatkan hasil yang terbaik.

Adakah Wix Baik untuk Laman Web Gereja?

Sememangnya Ya. Sistem ini dilengkapi dengan set fitur yang mempermudah tugas ini untuk pemula dan memungkinkan membuat projek yang senang dilayari dan dikemas kini bila diperlukan.

Di antara ciri-ciri yang menjadikan platform ini menonjol daripada pesaingnya, masuk akal untuk menyebut satu set templat siap bergerak untuk gereja dan organisasi bukan untung, widget percuma dan berbayar khusus, peluang untuk mengintegrasikan Pemain Khutbah untuk mengatur pertemuan / khutbah sesi penyiaran dll.

Cuba Wix secara Percuma

WordPress – Platform Percuma untuk Laman Web Gereja

WordPress - Platform Percuma untuk Laman Web Gereja

WordPress – adalah CMS paling popular di dunia, yang boleh digunakan untuk membuat semua jenis laman web secara harfiah. Sekiranya anda memerlukan laman web gereja, anda pasti dapat melancarkannya dengan platform, walaupun diperlukan beberapa usaha, kemahiran dan masa untuk mencapai hasil yang pantas. Oleh kerana terdapat banyak plugin dan templat khusus, sistem ini akan berfungsi dengan baik untuk pembangunan projek bukan keuntungan.

WordPress pada mulanya terkenal dengan pilihan plugin yang banyak. Sistem ini mempunyai beberapa pilihan bawaan, tetapi mungkin tidak mencukupi untuk memenuhi harapan individu dan keperluan reka bentuk web anda. Di antara plugin terpadu yang paling banyak digunakan secara dalam talian, yang berikut akan meningkatkan prestasi laman web gereja anda: Kalendar Mudah, Layerslider, Kalendar Acara Semua Dalam Satu, Pengurus Khutbah, Plugin Pemberian – Sumbangan dan Platform Pengumpulan Dana dan banyak lagi.

Selain daripada integrasi plugin, WordPress dapat menawarkan pelbagai templat yang dibuat khas untuk laman web gereja. Sama seperti pemalam, tema-tema ini boleh menjadi percuma dan berbayar dan terserah anda untuk memilih pilihan yang paling sesuai untuk projek anda sendiri. Namun, ingatlah bahawa untuk bekerja dengan CMS dan menyesuaikan tema yang dipilih, anda tidak akan memerlukan pengetahuan asas PHP / HTML / CSS (jika tidak maju) untuk mendapatkan laman web yang benar-benar unik dan unik reka bentuk.

Bagaimana Saya Membuat Laman Web Gereja WordPress?

Membina laman web gereja dengan WordPress adalah usaha yang lebih mencabar, terutamanya untuk pemula. Seperti disebutkan di atas, CMS menyiratkan pengetahuan asas mengenai pengaturcaraan serta latar belakang reka bentuk web tertentu. Ia juga memerlukan masa untuk memilih dan menyesuaikan templat terbaik serta memilih dan mengintegrasikan pemalam yang diperlukan. Akhirnya, anda tidak akan dapat menerbitkan projek siap sehingga anda memilih hosting dan nama domain untuknya. Mari lihat apa yang melibatkan keseluruhan proses dalam panduan langkah demi langkah berikut:

 1. Pilih hosting dan nama domain – hakikat bahawa WordPress tidak disertakan dengan hosting bersepadu bermakna anda mesti memilihnya sendiri. Terokai sahaja pilihan yang ada dan pilih host yang memenuhi keperluan khusus projek anda.
 2. Muat turun dan pasang versi WordPress terkini – ini biasanya merupakan proses yang cepat, tetapi pastikan untuk memuat turun sistem dari laman web rasmi untuk mengelakkan kemungkinan berlaku penipuan;
 3. Pilih Tema – Seperti disebutkan di atas, WordPress mempunyai reka bentuk percuma dan berbayar, yang tersedia baik dalam koleksi sistem maupun di web. Sekiranya anda tidak berjaya menemui tema laman web gereja yang bersepadu, anda pasti akan menjumpainya secara dalam talian, tetapi periksa kredibiliti sumber yang anda muat turun untuk mengelakkan penggunaan kod perisian hasad. Jika tidak, keselamatan seluruh laman web anda mungkin berisiko.
 4. Sesuaikan Reka Bentuk – Akses papan pemuka WordPress untuk melihat set alat yang ditawarkannya dan gunakan ciri dan pilihan tersebut yang membolehkan anda menyesuaikan reka bentuk laman web gereja anda dengan keberkesanan maksimum. Dengan memilih alat yang tepat, anda dapat mengedit susun atur templat awal, gaya, latar belakang, palet warna, fon dan lain-lain. Anda juga berpeluang untuk menambah halaman dan bahagian baru, menu laman web, mengatur bar sisi laman web dan lain-lain elemen yang ingin anda paparkan di laman web.
 5. Muat Naik Kandungan – Setelah menyiapkan reka bentuk laman web, anda boleh mula memuat naik elemen kandungan. Luangkan masa anda untuk memilih (atau membuat) logo laman web, pilih dan tambahkan gambar dan video yang berkaitan dengan gereja anda, satukan fail media, tambahkan tajuk halaman dan bahagian, tajuk utama dan lain-lain unsur mesti ada.
 6. Gabungkan Plugin Gereja – Langkah seterusnya adalah memilih dan menyatukan plugin gereja khas, yang akan sesuai dengan jenis laman web khusus anda. Terdapat banyak plugin percuma dan kotak-kotak yang terdapat di web, yang dapat meningkatkan fungsi projek anda. Plugin ini mungkin berkaitan dengan kalendar gereja, jadual khutbah, pilihan paparan video dan gambar, persembahan slaid, ketersediaan sembang langsung, pilihan derma dan banyak lagi ciri seperti.
 7. Langsung – Sebaik sahaja anda selesai dengan reka bentuk laman web, fungsi dan pelarasan tetapan promosi, anda harus melihat penampilan projek anda (WordPress menawarkan pilihan ini). Anda juga dapat menyimpan projek dalam mod draf untuk menyesuaikannya kemudian atau menerbitkannya sekaligus, jika semuanya baik-baik saja. Sekarang, anda boleh melihat hasilnya dan menikmatinya!

Cuba WordPress Sekarang

Weebly – Pembina Laman Web Gereja termudah

Weebly - Pembina Laman Web Gereja termudah

Weebly – adalah pembangun laman web, yang telah membezakan dirinya sebagai platform yang digunakan untuk membuat pelbagai jenis laman web dengan ciri lengkap (lihat contoh Weebly sebenar). Perkhidmatan ini baru-baru ini mendapat tumpuan eCommerce, tetapi ia masih boleh digunakan untuk memulakan dan menguruskan jenis projek lain dengan berkesan, termasuk untuk organisasi bukan komersial. Ia mempunyai rangkaian fitur kaya yang dapat Anda gunakan untuk memulakan dan mengurus laman web gereja, tanpa mengira kecekapan reka bentuk web anda.

Selain daripada pengkhususan eCommerce, Weebly dilengkapi dengan enjin blog yang hebat, yang membolehkan anda menghubungkan blog ke laman web gereja anda dan mengemas kini dengan maklumat segera yang berkaitan dengan jemaah anda.

Perkhidmatan ini juga terkenal dengan hosting videonya, yang memungkinkan untuk memuat naik video khutbah bahkan seminar gereja dalam talian dari YouTube atau terus dari komputer anda. Ini memungkinkan pengguna, yang telah melewatkan khutbah untuk beberapa alasan, untuk menontonnya dari lokasi mana pun mereka berada.

Weebly menawarkan koleksi koleksi yang cukup luas templat, di mana anda dapat mencari tema untuk laman web gereja anda. Anda juga boleh menggunakan pilihan dan alat penyesuaian reka bentuk canggih yang ada di dalam sistem untuk memberikan penampilan peribadi kepada projek anda.

Sorotan sistem yang lain termasuk yang hebat Penyunting Imej yang membolehkan anda memuat naik gambar berkaitan gereja, luas Pusat Aplikasi yang membolehkan memilih widget percuma atau berbayar yang terbaik untuk laman web gereja anda (Widget Nivo Slider, widget galeri gambar tersuai, widget ikon perkongsian sosial sederhana, Q&Widget A atau FAQ, widget kesan melayang Gambar CSS, widget perkongsian gambar, widget Sembang Langsung, widget ajakan bertindak, widget panggilan keluar, SEO dan juga widget komunikasi dll..).

Semasa melancarkan laman web gereja dengan Weebly, anda juga dapat menggunakan Form buildernya yang membolehkan anda membuat dan menyesuaikan borang hubungan dalam talian, senarai RSVP, tinjauan dll..

Cuba Weebly secara Percuma

Nucleus – Pembina Laman Web Gereja Moden

Nucleus - Pembina Laman Web Gereja Moden

Nukleus – adalah pembangun laman web gereja all-in-one, yang merangkumi pelbagai ciri dan alat khusus yang diperlukan untuk memulakan dan mengurus laman web seperti ini. Ini adalah hab yang unik untuk semua anggota gereja yang memberikan akses kepada pelbagai pilihan yang perlu pengguna berjaya memulakan proses pembangunan laman web.

Kemudahan editor drag-and-drop perkhidmatan dibuat dengan keperluan dan kemahiran pemula (pastor dan ahli laman web) dalam fikiran. Ia sangat mudah dan mudah untuk digunakan setiap hari. Platform ini tidak bermaksud pengetahuan pengekodan, yang memungkinkan pengembangan laman web yang mudah dan cepat.

Selain daripada editor drag-and-drop intuitif, Nucleus turut hadir templat satu klik yang boleh disesuaikan dalam beberapa langkah mudah. Sistem ini juga menawarkan Mesin Khutbah bersepadu yang membolehkan pengguna menghantar, mengatur dan melihat mesej dalam talian. Penjana borang terbina dalam digabungkan dengan sempurna dengan papan pemuka penyerahan, yang menjadikan pembangun laman web menonjol dari orang ramai. Dengan ciri ini, pengguna sistem dapat membina dan mengintegrasikan borang pendaftaran secara dalam talian untuk terus dihantar kepada pemimpin kementerian melalui e-mel.

Antara lain Sorotan nukleus, masuk akal untuk menyebutkan ketersediaan nota mesej, muat naik gambar, pilihan membuat butang, pemain video dan audio, kalendar, blog, fon Google, kad jadual, pengubah gambar, domain khusus, penyediaan favicon mudah, sokongan sembang langsung, suntikan kod dan sesi strategi 30 minit.

Cuba Nukleus Sekarang

OurChurch – Pembina Laman Web Gereja Kristian

OurChurch - Pembina Laman Web Gereja Kristian

Gereja Kami – adalah perkhidmatan membina laman web gereja baru, yang merangkumi pelbagai faedah semuanya di satu tempat. Ditubuhkan pada tahun 1996, platform ini melayani satu misi yang sama – untuk memungkinkan setiap gereja, kementerian, sekolah atau perniagaan Kristian memulakan dan mengurus laman web Kristian yang berpatutan dan sederhana.

Platform ini boleh dipercayai reka bentuk laman web dan perkhidmatan hosting yang membolehkan melancarkan dan menyimpan laman web gereja siap untuk pengguna berpengalaman dan juga bukan pengekod. Sejak tahun 2003, mereka telah mengemas kini koleksi portfolio templat, memberi akses kepada beberapa laman web gereja, kementerian, e-dagang dan jenis-jenis Kristian khusus.

Yang penting, pembina laman web OurChurch adalah Berasaskan WordPress untuk memudahkan penyelenggaraan dan pengemaskinian projek selanjutnya. Dengan tujuan ini, pembangun sistem menawarkan perpustakaan tutorial video dalam talian yang kaya serta sokongan pelanggan yang boleh dipercayai yang komited untuk kejayaan jangka panjang pengguna.

Search Engine Optimization adalah ciri lain yang unggul di OurChurch di. Mereka telah menjadi penyedia pemasaran carian terkemuka untuk organisasi Kristian. Mereka juga telah mengembangkan perkhidmatan berasingan untuk pemasaran gereja untuk membantu masyarakat tempatan menahan persaingan khusus dan mempermudah pencarian pengguna. Oleh itu, OurChurch adalah destinasi yang bagus untuk pengguna yang mencari peluang reka bentuk, pemasaran, promosi dan pengiklanan web gereja yang luas.

Cubalah OurChurch Sekarang

Sharefaith – Pembangun Laman Web Gereja yang Mudah Digunakan

Sharefaith - Pembangun Laman Web Gereja yang Mudah Digunakan

Sharefaith – adalah pembangun laman web yang berfokus pada gereja, yang kini memperkasakan lebih dari 8000 laman web gereja di seluruh dunia. Sistem ini dibuat oleh pasukan pengguna, yang juga merupakan anggota gereja Kristian dan, dengan demikian, melihat misi utama mereka dalam membantu masyarakat lain menyebarkan firman Tuhan melalui laman web mereka.

Pembina laman web dilengkapi dengan penyunting laman web drag-and-drop yang menghilangkan keperluan untuk belajar kod. Pengguna juga mempunyai akses ke koleksi templat laman web gereja yang dapat disesuaikan dengan keperluan jemaah anda. Reka bentuknya, bagaimanapun, cukup sederhana, bahkan tidak ketinggalan zaman.

Sistem ini memungkinkan untuk berkongsi khotbah melalui penggabungan pemain video dan audio. Selain menonton siaran langsung, pengguna juga dapat memuat turun khotbah yang mereka inginkan terus ke desktop atau peranti mudah alih mereka. Perkhidmatan ini dilengkapi dengan e-mel + kalendar terbina dalam pilihan yang membolehkan anda berkongsi acara, berita dan jadual khutbah yang paling penting dengan jemaah dan juga menghantar e-mel dengan domain e-mel berjenama.

Selain daripada sekumpulan ciri-ciri yang berkaitan dengan gereja, fungsi Sharefaith tidak banyak yang diinginkan. Sistem ini terlalu berfokus pada niche dan, dengan demikian, tidak dapat memberikan kebebasan bertindak untuk mendapatkan laman web yang penuh dengan ciri. Oleh itu, hampir tidak dapat dianggap sebagai pembangun laman web yang layak untuk pengembangan projek gereja.

Cuba Sharefaith Sekarang

Laman FaithLife – Platform untuk Membuat Laman Web Gereja

Laman FaithLife - Platform untuk Membuat Laman Web Gereja

Laman Kehidupan Iman – adalah pembangun laman web lain, yang memfokuskan secara eksklusif pada pembangunan laman web gereja yang mudah dikendalikan dan dikendalikan untuk semua orang. Misi utama laman web tersebut adalah untuk melibatkan anggota masyarakat untuk mengambil bahagian aktif dalam kehidupan jemaah dan menghilangkan kerumitan yang berkaitan dengan pembangunan laman web.

Pembina laman web menyediakan petua dan cadangan pada langkah yang mesti ada yang perlu dilakukan oleh pengguna untuk memulakan dan menyelesaikan projek dengan mudah. Walau bagaimanapun, garis panduan ini tidak begitu diperlukan kerana kesederhanaan sistem dan fokus gereja yang kuat.

Laman FaithLife menghilangkan keperluan untuk menyalin dan menampal elemen laman web yang sama berulang kali. Sebaliknya, pengguna mendapat peluang untuk menulis maklumat yang diperlukan (baik itu acara kalendar, pengumuman, perincian khutbah dll) sekali dan sistem akan memperbaharui secara automatik di bahagian yang sama, jika diperlukan.

Laman web FaithLife membenarkan berkongsi proses penyuntingan laman web bersama anggota gereja, sukarelawan atau anggota komuniti lain yang terlibat dalam proses pembangunan atau pengurusan laman web. Pengguna, yang berkongsi hak pengurusan projek, akan mendapat akses ke alat dan pilihan penyesuaian reka bentuk (penyesuaian fon, menu, halaman dan skema warna). Mereka juga dapat menambahkan halaman khusus untuk kementerian, mubaligh dan kumpulan pengguna yang diperlukan.

Sama seperti Sharefaith, Laman FaithLife tidak berfungsi dengan baik untuk pembuatan laman web gereja. Ini kerana pembangun laman web tidak berfungsi dan set fiturnya difokuskan secara eksklusif pada aspek yang berkaitan dengan gereja. Sistem ini tidak mempunyai fungsi standard yang mustahak untuk mana-mana laman web. Pasti masuk akal untuk mencari pembangun laman web yang lebih fleksibel dan maju untuk laman web gereja anda.

Cubalah Tapak Faithlife Sekarang

Bluehost – Web Hosting Terbaik untuk Laman Web Gereja

Bluehost - Web Hosting Terbaik untuk Laman Web Gereja

Bluehost – adalah salah satu penyedia hosting yang paling popular dan hosting web terbaik untuk laman web gereja. Sistem ini menonjol dari kerumunan kerana set ciri yang luas, fleksibiliti, keselamatan, kredibiliti dan prestasi yang hebat. Bluehost secara rasmi disarankan oleh WordPress CMS sebagai penyedia hosting yang paling dipercayai dan berpatutan untuk menyimpan projek yang dibuat dengannya. Platform ini adalah pilihan terbaik untuk mengehoskan laman web gereja kerana ia menawarkan pelbagai ciri yang menyumbang kepada pengembangan jenis laman web ini.

Penyedia hosting memberi akses kepada orang kaya pasaran bersepadu sepenuhnya dengan banyak skrip, aplikasi, widget dan add-on yang dapat meningkatkan prestasi laman web gereja anda. Ini termasuk tema WordPress khusus khusus, sambungan eCommerce dan blog, alat promosi dan pemasaran projek, galeri foto yang boleh anda gunakan untuk memilih gambar untuk laman web gereja anda dll..

Sorotan Bluehost yang lain termasuk tahap keselamatan dan fleksibiliti yang maju dari platform. Penyedia hosting memberikan ciri perlindungan dan keselamatan spam yang tinggi yang membantu melindungi laman web gereja anda dari akses pihak ketiga dan kehilangan maklumat sulit. Sistem ini juga memastikan perlindungan hotlink dan membolehkan menggunakan pelbagai alat keselamatan, termasuk Spam Expert, Spam Hammer dan banyak lagi.

Selain itu, penyedia hosting memastikan terkenal peningkatan kelajuan muat halaman dan kadar masa operasi projek anda. Ini akhirnya menghasilkan peningkatan prestasi keseluruhan projek dan pertumbuhan lalu lintas.

Bluehost adalah penyedia hosting yang selamat, boleh dipercayai, berfungsi dan murah. Pada masa ini, anda boleh menggunakan keseluruhan rangkaian ciri platform pada harga $ 2,95 sebulan sahaja, mendapatkan senarai kelebihan (kemas kini WordPress biasa, lebar jalur tidak terhad, sambungan sijil SSL dll.) dengan kos ini.

Cuba Bluehost Sekarang

Tailor Brands – Syarikat Reka Bentuk Laman Web Gereja Terbaik

Tailor Brands - Syarikat Reka Bentuk Laman Web Gereja Terbaik

Tailor Brands – adalah syarikat reka bentuk laman web gereja terbaik, yang bukan sahaja dapat membantu anda memulakan projek seperti ini, tetapi juga menyumbang kepada pengembangan dan penyebarannya di kalangan khalayak sasaran. Sistem ini dikuasakan oleh Artificial Intelligence, yang memungkinkan untuk melancarkan laman web berkualiti yang menampilkan identiti jenama yang unik, walaupun anda bukan pakar reka bentuk web.

Salah satu langkah pertama dan terpenting yang mungkin anda selesaikan, semasa meneruskan proses pengembangan laman web gereja adalah reka bentuk logo. Tailor Brands dilengkapi dengan kualiti yang bersepadu Pembuat Logo alat, yang memberikan akses kepada pelbagai elemen penciptaan logo yang ada dalam stok yang boleh anda gunakan untuk mengembangkan logo laman web gereja anda (jika anda belum memilikinya). Proses penciptaannya mudah, cepat dan difahami oleh semua orang.

Tailor Brands juga menawarkan gabungan sepenuhnya platform pengurusan sosial, yang membolehkan berkongsi kandungan yang berkaitan dengan laman web gereja anda di rangkaian sosial untuk membuat khalayak sasaran anda mengetahui semua yang berlaku dalam kehidupan gereja anda. Sekiranya anda merancang untuk mengumpulkan derma (yang merupakan misi penting bagi mana-mana gereja), sistem akan memungkinkan anda untuk membuat dan mengintegrasikan iklan segera dengan menggunakan fungsi-fungsi itu Iklan Jahitan pelantar.

Sistem ini tidak percuma dan anda perlu melabur untuk mempromosikan laman web gereja anda, jika anda masih memutuskan untuk memilihnya. Walau bagaimanapun, Tailor Brands kebanyakannya meletakkan dirinya sebagai syarikat pengembangan perniagaan dan jenama profesional. Menggunakannya untuk pembuatan laman web gereja bukanlah penyelesaian yang paling munasabah kerana terdapat banyak pembangun laman web yang lebih berpatutan dan berfungsi sesuai untuk tujuan ini.

Cubalah Penjual Jenama Sekarang

Pembuat IM – Pembangun Laman Web untuk Organisasi Bukan Untung

Pembuat IM - Pembangun Laman Web untuk Organisasi Bukan Untung

IM Creator – adalah pembina laman web profesional untuk organisasi bukan keuntungan, yang memberikan satu set ciri bersepadu yang diperlukan untuk memulakan laman web gereja yang berkualiti tanpa melaburkan satu dolar ke dalamnya. Apa yang anda akan dapat semasa menggunakan platform adalah blog, ciri eCommerce dan pemasaran, tema responsif, pelbagai gambar / video stok yang akan menambahkan fungsi dan daya tarikan visual untuk projek anda. Perlu diingat bahawa anda tidak perlu mempunyai sebarang kemahiran pengekodan untuk memulakan laman web gereja dengan IM Creator.

Pembangun laman web dilengkapi dengan bersepadu mesin blogging, yang memungkinkan untuk menghubungkan blog ke laman web gereja anda. Ini memungkinkan komunikasi yang lebih erat dengan ahli gereja, interaksi yang lebih baik dengan kumpulan pengguna yang berbeza dan keseluruhan reka bentuk laman web anda. Dengan memuat naik catatan baru ke bahagian blog anda, anda akan memastikan pembaca berminat dengan nuansa yang berkaitan dengan gereja. Selain itu, ada kemungkinan untuk membolehkan komen pengguna untuk interaksi yang lebih berkesan.

Pencipta IM mempunyai kaya koleksi fail gambar / media percuma anda boleh memilih dan menggabungkan ke dalam laman web gereja anda untuk menarik perhatian pengguna. Pilihan penapis carian akan membantu anda menyusun foto yang ada dengan berkesan untuk memilih yang paling sesuai dengan ceruk gereja. Begitu juga, ada peluang untuk melihat sekumpulan templat responsif percuma untuk memilih yang paling sesuai untuk projek anda. Penyesuaian templat lebih lanjut cukup intuitif dan ada juga peluang suntikan kod yang membolehkan anda membuat reka bentuk laman web gereja yang luar biasa dan sepenuhnya diperibadikan.

Cuba Pencipta IM secara percuma

Apakah Tujuan Laman Web Gereja?

Laman web Gereja melakukan beberapa misi dalam satu masa. Objektif utama mereka adalah untuk melayani yang utama sumber maklumat untuk jemaah gereja. Ini adalah destinasi yang paling dipercayai dan sesuai bagi pengguna, yang ingin terus mengetahui berita, pengumuman, acara, jadual dan perkara-perkara lain yang berkaitan dengan gereja utama.

Misi lain dari mana-mana laman web gereja adalah untuk mewujudkan komunikasi langsung antara pendeta dan jemaat. Projek seperti ini biasanya disertakan dengan sembang langsung, forum, blog dan elemen lain yang memungkinkan untuk terus berhubung dengan pengguna yang berkomunikasi lebih kerap.

Laman web gereja juga merupakan tempat untuk membuat sumbangan dengan cara yang mudah dan senang. Sebagai sebuah organisasi bukan keuntungan, sebuah gereja memberikan hak kepada setiap anggota untuk menyumbangkan sejumlah wang untuk kesukarelawan, pengembangan gereja atau tujuan lain.

Bagaimana Saya Membuat Laman Web untuk Gereja Saya?

Sebaik sahaja anda memutuskan untuk memulakan laman web gereja, anda akan menghadapi langkah mustahak untuk memulakannya dengan mudah. Mari sertakan perkara utama yang perlu anda pertimbangkan, semasa mengerjakan projek anda sekarang.

 1. Pilih Sistem – Perkara pertama dan terpenting yang harus anda lakukan semasa mengerjakan pembangunan laman web anda adalah memilih alat yang betul. Sebaiknya sistem ini sesuai dengan kemahiran, objektif, keperluan projek dan anggaran rancangan web anda. Pembangun laman web adalah alat yang paling sesuai dalam hal ini, tetapi anda juga boleh menggunakan CMS untuk mendapatkan fleksibiliti yang lebih mendalam.
 2. Pilih Domain dan Hosting – Sebilangan besar pembangun laman web dilengkapi dengan hosting dan nama domain bersepadu yang sering diberikan sebagai bonus. Oleh itu, anda tidak perlu bersusah payah dengan nuansa ini. Walaupun bekerja dengan CMS, Anda mungkin perlu memilih hosting dan domain pihak ketiga. Ingatlah itu semasa membuat pilihan anda.
 3. Pilih Templat – Bergantung pada sistem yang akan anda gunakan, anda akan ditawarkan koleksi templat untuk dipilih untuk laman web gereja anda. Ini mungkin sama ada tema standard atau templat gereja khusus. Anda juga boleh memilih tema kosong sepenuhnya untuk menyesuaikannya dari awal. Mengenai CMS, ia menawarkan reka bentuk bawaan (pilihannya mungkin agak terhad) dan templat percuma / berbayar yang direka oleh pembangun pihak ketiga.
 4. Sesuaikan Reka Bentuk – Pembangun laman web dan CMS menawarkan satu set alat penyesuaian reka bentuk yang boleh anda gunakan untuk membuat reka bentuk laman web yang diperibadikan. Anda boleh mengedit hampir semua elemen templat yang dipilih, memuat naik kandungan anda, menambah fail media dll.
 5. Gabungkan Widget / Pemalam – Pembangun laman web memberikan akses ke koleksi widget terpadu, yang mungkin dirancang khusus untuk laman web gereja. Perkara yang sama adalah mengenai CMS, yang juga terkenal dengan pilihan integrasi plugin yang luas.
 6. Sambungkan Akaun Media Sosial – Apa sahaja platform yang akan anda pilih, anda tidak akan berjaya tanpa menyambungkan akaun media sosial dengannya. Ini adalah suatu keharusan, jika anda berhasrat untuk mengembangkan jemaah anda dan hanya berhubung dengan ahli-ahlinya.
 7. Optimumkan Laman Web – Langkah seterusnya adalah mengoptimumkan laman web siap untuk kedudukan mesin pencari yang lebih tinggi dan pendedahan dalam talian yang lebih baik. Sebilangan besar pembangun laman web kontemporari dan CMS mesra SEO – cukup tetapkan tetapan SEO yang diperlukan yang terdapat di halaman yang berasingan untuk memastikan projek anda mendapat kedudukan tinggi di mesin pencari.
 8. Langsung – Langkah terakhir proses pembinaan web adalah penerbitan laman web terakhir. Adalah masuk akal untuk melihat pratonton projek sebelum penerbitan untuk memastikannya benar-benar siap. Kemudian teruskan untuk menerbitkannya dan nikmati hasilnya!

Reka Bentuk Laman Web urchhurch – Apa yang Harus Dilibatkan?

Memilih alat membina web yang betul hanya separuh kejayaan. Selain berinformasi, projek anda harus dilengkapi dengan reka bentuk yang menarik untuk memastikan pengguna terus terlibat dalam menjelajahinya berulang kali. Inilah sebab utama memasukkan elemen reka bentuk yang mesti ada ke dalam laman web gereja anda. Mari kita masukkan beberapa elemen berikut sekarang:

 • Foto dan Video Khutbah – Pelawat laman web anda tentu akan menghargai peluang untuk melihat foto dan video khutbah (terutama yang mereka terlepas kerana sebab tertentu). Juga wajar untuk memasukkan peluang untuk menonton terjemahan langsung dari semua khutbah yang dijalankan;
 • Bahagian Kementerian Kanak-kanak – Dengan menambahkan bahagian pelayanan kanak-kanak, anda akan dapat menarik perhatian anak-anak terhadap masalah yang berkaitan dengan gereja. Ibu bapa, yang juga termasuk dalam jemaah anda akan sangat menghargainya;
 • Kalendar Acara – Penciptaan dan penyatuan Kalendar Acara pasti akan menambah nilai pada laman web gereja anda. Ini adalah salah satu elemen yang mesti ada, yang membolehkan pengunjung anda mengetahui semua acara yang dijadualkan yang akan diadakan di gereja;
 • Sumbangan Dalam Talian – Penggabungan ciri derma dalam talian membolehkan orang membuat sumbangan kewangan untuk pembangunan gereja atau perniagaan sukarela;
 • Sembang / Forum Langsung – Sekiranya anda ingin terus berhubung dengan jemaat, menyatukan sembang langsung atau forum ke laman web gereja anda akan menjadi idea yang bagus. Ini adalah bagaimana anda dapat berkomunikasi dengan anggota gereja lain agar tidak terputus hubungan dengan mereka;
 • Media Sosial – Anda tidak akan berjaya tanpa mengintegrasikan sumber media sosial juga – dengan menggunakan dan mengemas kini akaun media sosial yang berkaitan dengan gereja secara berkala, anda akan meningkatkan khalayak sasaran. Ini akhirnya akan membantu pengguna menghubungi anda, melihat berita dan peristiwa terkini anda serta meningkatkan jemaah;
 • Peta Google – Sangat digemari untuk memasukkan widget Peta Google ke laman web gereja anda – ini adalah kaedah terbaik untuk berkongsi lokasi gereja anda dan membantu ahli jemaat baru mencarinya dengan mudah.

Pokoknya

Ketika membuat laman web gereja, menggunakan pembina laman web adalah penyelesaian terbaik. Walau bagaimanapun, anda harus memilih antara platform all-in-one dan niche untuk mendapatkan hasil yang diinginkan. Pilihannya bergantung pada keperluan pembinaan web sebenar anda dan kedalaman penyesuaian laman web gereja yang anda sasarkan.

Sehingga hari ini, Wix dan WordPress adalah penyelesaian pembinaan laman web gereja yang paling perspektif. Ini adalah platform yang telah mewujudkan kehadiran web yang dipercayai dan, oleh itu, tidak memerlukan persembahan terperinci. Ini kerana set ciri mereka dan contoh projek yang disiapkan bercakap sendiri.

Sebagai pembangun laman web all-in-one, Wix berfungsi hebat untuk pengguna yang tidak berpengalaman, sementara WordPress adalah penyelesaian yang lebih disukai bagi pengguna, yang ingin memanfaatkan sepenuhnya proses pembuatan laman web mereka untuk akhirnya mendapatkan laman web gereja yang lengkap. Untuk membuat pilihan yang tepat, pertimbangkan objektif reka bentuk web anda dan tentukan, penyelesaian apa yang sesuai dengan kemahiran dan keperluan anda.

Buat laman web secara percuma

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map