Pembangun Laman Web Sumber Terbuka Terbaik

Pembangun Laman Web Sumber Terbuka Terbaik


Pertempuran abadi antara pembangun laman web SaaS dan platform sumber terbuka sedang berlangsung. Sebilangan orang masih memilih perisian sumber terbuka kerana kemampuannya, fungsi, fleksibiliti, dll. Walaupun dapat diakses secara terbuka, sumber terbuka platform mudah disesuaikan, diubah suai dan dikongsi.

Mereka menarik semakin ramai peminat untuk menawarkan beberapa widget baru atau alat penyempurnaan. Fakta ini menyimpan lebih banyak ruang untuk melaksanakan pelbagai reka bentuk dan idea ciri web. Sebaliknya, apa yang nampaknya merupakan pilihan yang baik, pada pandangan pertama, mungkin berubah menjadi cabaran ketika datang ke proses pembuatan laman web.

Menggunakan perisian sumber terbuka boleh menjadi terlalu sukar. Perkara mungkin menjadi lebih teruk kerana kekurangan sokongan teknikal dan masalah penting yang lain. Di sinilah pembangun laman web SaaS mungkin menjadi alternatif yang lebih baik.

Kami Menguji 5 Pembangun Laman Web Sumber Terbuka Terbaik:

 1. Wix – Pembina Laman Web SaaS PERCUMA Terbaik (seret dan lepas)
 2. WordPress – CMS Sumber Terbuka & Platform Web eCommerce
 3. GrapesJS – Rangka Kerja Pembangun Web Sumber terbuka pelbagai guna
 4. Elementor – Plugin Pembina Laman Web Terbaik untuk WordPress
 5. Symfony – Perisian Reka Bentuk Web Sumber Terbuka Percuma

Perisian laman web SaaS nampaknya merupakan alternatif yang lebih berfungsi. Sebilangan besar platform hadir sebagai penyelesaian all-in-one. Mereka lebih senang digunakan. Pakej ini merangkumi domain, hosting, templat dan ciri percuma yang mungkin anda perlukan untuk setiap jenis laman web tertentu. Mari kita tinjau beberapa pilihan teratas yang disenaraikan di atas:

Wix – Pembina Laman Web SaaS PERCUMA Terbaik (seret dan lepas)

Wix - Pembina Laman Web SaaS PERCUMA Terbaik (seret dan lepas)

Wix – adalah platform, yang memenuhi beberapa tujuan dalam satu masa. Perisian ini membolehkan pemula muncul dengan jenis laman web dalam beberapa jam. Dari blog profesional, portfolio dan kad perniagaan hingga eCommerce dan suite perniagaan kecil – Wix menawarkan pelbagai pakej dengan satu set ciri:

 • Templat yang menakjubkan – Wix mempunyai pilihan templat terluas yang dibahagikan kepada kategori yang berbeza. Semua templat mesra mudah alih. Pengguna juga akan menyukai mod pratonton mudah alih laman web.
 • Penyuntingan Ringkas – Anda boleh mengedit laman web dengan mudah atau memilih alat Wix ADI. The Instrumen berasaskan AI akan menawarkan susun atur laman web sesuai dengan keperluan anda. Wix Dynamic Pages memudahkan untuk membuat satu susun atur halaman web untuk pelbagai kegunaan.
 • Kedai Aplikasi Wix – Pilih dari banyak pilihan add-on dan widget untuk menyesuaikan laman web anda. Ketersediaan integrasi pihak ketiga menambahkan lebih banyak kelonggaran pada perisian. Anda boleh membuat sebarang jenis laman web yang menambah pilihan pembayaran, analitik, bahagian blog, dll.
 • Pakej All-in-One – Setelah memilih rancangan, anda akan mendapat hosting, domain, templat dan ciri-ciri lain secara percuma selain keselamatan SSL, lebar jalur dan storan tanpa had bergantung pada rancangan.

Perisian ini mempunyai rancangan percuma untuk membolehkan anda memeriksa sama ada sistem memenuhi jangkaan anda.

Cuba Wix secara Percuma

WordPress – CMS Sumber Terbuka & Platform Web eCommerce

WordPress - Platform Web Open Source CMS & eCommerce

WordPress – adalah CMS yang dipercayai dan alternatif sumber terbuka terbaik untuk SaaS. Ini adalah veteran niche reka bentuk web dan salah satu alat pembinaan laman web kontemporari teratas. Mudah disesuaikan dengan banyak peluasan dan pemalam, WordPress mempunyai ciri-ciri berikut:

 • Penyuntingan Ringkas – WordPress lebih senang diedit berbanding dengan platform CMS yang lain. Ia mempunyai antara muka yang sederhana dan banyak penyuntingan visual seperti Elementor atau Divi. Anda akan terbiasa dengan cepat. Setelah anda mengetahui bagaimana semuanya berfungsi, anda akan mendapati pengurusan laman webnya agak mudah.
 • Koleksi Tema dan Pemalam yang Sangat Hebat – Seseorang tidak akan menemui pilihan plugin dan tema yang lebih luas ke mana-mana jenis laman web. Sama ada anda memerlukan templat kedai web atau blog profesional, anda boleh memilih dari tema percuma dan berbayar dan menyesuaikannya dengan pemalam untuk eCommerce, SEO, pemasaran e-mel, dll. Perlu diingat bahawa tema percuma memerlukan beberapa penyesuaian tambahan untuk menonjol..
 • Keupayaan reka bentuk yang tidak berkesudahan – Adakah anda mahir dalam PHP atau HTML? WordPress sesuai untuk anda. Akses mudah mod editor melalui papan pemuka dan edit kod yang anda mahu, tambahkan skrip baru, kod pendek, dll..

Kelebihan lain ialah WordPress adalah platform yang benar-benar percuma. Namun, ia menawarkan satu-satunya platform tanpa nama domain atau hosting. Masih boleh digunakan Bluehost sebagai penyedia hosting rasmi yang disyorkan oleh WordPress, yang merangkumi kemampuan dan fungsi.

Cuba WordPress secara Percuma

GrapesJS – Rangka Kerja Pembangun Web Sumber Terbuka Serbaguna

GrapesJS - Rangka Kerja Pembangun Web Sumber Terbuka Serbaguna

AnggurJS – adalah rangka kerja pembangun web sumber terbuka percuma yang digunakan untuk melancarkan pelbagai jenis projek. Sistem ini merangkumi set alat yang kaya dan pelbagai ciri yang mempunyai tujuan yang sama – untuk membina projek HTML tanpa pengetahuan pengekodan sama sekali. Ia memerlukan sedikit usaha dan masa untuk menguasai sistem ini, yang mungkin menimbulkan masalah bagi pereka atau pemula yang tidak mahir. Berikut adalah senarai ciri yang menjadikan kerangka kerja sebagai pilihan yang layak:

 • Drag-and-Drop Integrated Blocks – Platform ini membolehkan membuat templat dan susun atur laman web daripada blok kandungan terbina dalam yang disediakan dalam stok. Sekiranya jumlahnya tidak mencukupi untuk beberapa sebab, anda boleh menambahkan blok tersuai anda sendiri dan mengatur tetapannya;
 • Reka bentuk responsif – GrapesJS memberi akses ke set alat yang diperlukan untuk membuat reka bentuk laman web yang responsif. Ini membolehkan anda merancang tema, yang kelihatan hebat pada peranti mudah alih dan desktop yang berbeza;
 • Pilihan Gaya Tanpa Had – Sistem ini memperkenalkan modul Pengurus Gaya yang kuat dan cukup difahami yang memungkinkan untuk memberikan apa sahaja komponen laman web yang kelihatan bebas dan gaya yang unik. Selain itu, adalah mungkin untuk mengubah tetapannya untuk menggunakan sebarang sifat CSS;
 • Kebolehcapaian Kod – Tidak perlu bersusah payah mengenai kebolehaksesan kod. Sistem ini selalu tersedia dalam sistem sehingga anda dapat menggunakan dan mengeditnya di mana saja dan kapan saja;
 • Pengurus aset – GrapesJS Asset Manager membolehkan anda mengatur dan mengedit fail media dengan mudah untuk menjadikannya sesuai dengan gaya dan struktur laman web anda dengan cara yang terbaik.

GrapesJS pada mulanya digunakan sebagai platform percuma namun ia menyokong pilihan sumbangan yang membolehkan pengguna menyumbang secara kewangan kepada anggaran sistem untuk meningkatkan kinerjanya. Sistem ini membolehkan tiga pilihan sumbangan, iaitu Sumbangan Khusus (pelaburan sekali / berulang, tanpa kos tetap, Penyokong (sumbangan bulanan, kosnya bermula dari $ 2 / bln) dan Penaja (penajaan biasa diberikan dengan kelebihan tambahan, kos bermula dari $ 100 / bln).

Cubalah GrapesJS secara percuma

Elementor – Plugin Pembina Laman Web Terbaik untuk WordPress

Elementor - Plugin Pembina Laman Web Terbaik untuk WordPress

Elementor – adalah plugin WordPress yang popular yang digunakan untuk pengembangan laman web. Plugin, yang juga dikenali sebagai pembina halaman percuma, memberikan set ciri yang fleksibel dan mendalam, yang cukup mudah dikuasai dan digunakan. Anda boleh melancarkan dan mengurus secara literal semua jenis laman web dengannya, memberikannya fungsi yang unik. Disenaraikan di bawah adalah ciri utama yang menjadikan Elementor sebagai pilihan pintar bagi setiap pengguna WordPress:

 • Pembina Halaman Bahagian Depan – Sistem ini adalah pembangun halaman depan yang memberikan pratonton masa nyata semua pengeditan yang anda buat semasa mengerjakan projek anda. Sistem ini memberi anda senarai modul atau elemen yang boleh anda pilih dan seret ke laman web anda (video, teks, tajuk, gambar, butang dll.);
 • Templat dan Blok – Elementor dilengkapi dengan sekumpulan templat dan blok halaman (Mengenai Kami, butang CTA, testimoni pengguna, Soalan Lazim dll.) anda boleh memilih untuk projek individu anda. Penyatuan templat dan blok hanya memerlukan beberapa minit, yang merupakan penyelesaian menjimatkan masa untuk semua orang;
 • Keserasian dengan Tema WordPress – Elementor serasi dengan semua tema WordPress, percuma dan berbayar;
 • Set Ciri Luas – Elementor mempunyai ciri-ciri mewah yang menyumbang kepada prestasi pemalam. Ini termasuk pilihan pemperibadian laman web, sifat responsif mudah alih, pembangun pop timbul yang kuat, pembangun tema bersepadu, pembina header / footer dll..

Elementor adalah pemalam WordPress percuma, yang berfungsi dengan baik untuk laman web sederhana biasa. Walau bagaimanapun, untuk memberikan prestasi yang tinggi dan reka bentuk yang menarik untuk projek anda, masuk akal untuk meningkatkan ke salah satu daripada tiga rancangan premium. Ini termasuk Peribadi ($ 49 / tahun), Plus ($ 99 / tahun) dan Pakar ($ 199 / tahun) langganan.

Cuba Elementor secara Percuma

Symfony – Perisian Reka Bentuk Web Sumber Terbuka Percuma

Symfony - Perisian Reka Bentuk Web Sumber Terbuka Percuma

Simfoni – adalah kerangka mikro berasaskan PHP sumber terbuka berprestasi tinggi, yang digunakan untuk membuat aplikasi web yang canggih dan rumit. Perisian ini telah digunakan sebagai pengganti Silex – pembangun laman web sumber terbuka, yang tidak dapat digunakan sekarang. Aplikasi Symfony tidak bermaksud pengetahuan asas pengkodan, yang menjimatkan masa untuk pembangunan laman web. Komuniti pengguna menyumbang kepada fungsi perisian, menawarkan modul, komponen dan elemen mereka sendiri. Berikut adalah kelebihan utama perisian ini:

 • Penyesuaian Reka Bentuk Luas – Symfony dilengkapi dengan pilihan penyesuaian reka bentuk yang kuat yang membolehkan membuat aplikasi yang berfokus pada pengguna. Pada masa ini ia menawarkan 3 jenis penyesuaian projek, termasuk pilihan Full Stack, Brick by Brick dan Micro Framework;
 • Ujian Mudah – Symfony mempermudah proses pengujian unit melalui aplikasi Perpustakaan Bebas Unit PHP bersepadu. Ia dilengkapi dengan set alat yang dipercayai yang dapat digunakan dengan berkesan untuk pengujian unit fungsional dan tingkah laku. Perisian ini merangsang permintaan HTTP, mengesahkan output tanpa pengekodan atau skrip yang terlibat;
 • Set Komponen yang Kaya – Komponen Symfony diwakili sebagai perpustakaan PHP yang dapat digunakan semula dan dipisahkan. Terdapat beratus-ratus daripadanya yang dapat anda gunakan untuk mengembangkan aplikasi anda sendiri. Ini termasuk BrowserKit, Cache, Asset, ClassLoader, Config, Console, Contracts, CssSelector, Debug, ErrorHandler, EventDispatcher, Filesystem, Inflector, Lpck, Locale dan banyak lagi.

Symfony adalah perisian percuma yang dibuat pada tahun 2005 untuk dilancarkan lebih lanjut di bawah lesen MIT. Ia ditaja oleh SensioLabs, yang merupakan pembangun perisian yang berpangkalan di Perancis dan penyedia perkhidmatan profesional.

Cuba Symfony Sekarang

Pembangun Laman Web Sumber Terbuka: Mitos atau Realiti?

Walaupun populariti perisian sumber terbuka, ia selalu dikelilingi oleh mitos dan khayalan. Fakta ini menghasilkan kesalahpahaman tertentu setiap kali anda memasuki proses pembinaan laman web. Untuk mengelakkan perkara tersebut, anda harus mempunyai pemahaman yang jelas tentang apa yang diharapkan dari platform yang dipilih. Sudah tiba masanya kita mengetahui mitos mana yang benar dan salah.

Betul atau salah: Platform Sumber Terbuka adalah Percuma

Apabila kita mengatakan perisian sumber terbuka “PERCUMA”, kita sebenarnya tidak bermaksud kos wang sifar. Ia lebih merujuk kepada kebebasan yang disediakan oleh platform sumber terbuka. Walau bagaimanapun, mereka tidak sepenuhnya percuma. Anda harus bersedia untuk membayar:

 • Domain dan hosting.
 • Terluas dan integrasi premium.
 • Setiap bantuan peningkatan atau pengubahsuaian baru oleh pihak ketiga atau pemaju tersuai.

Lebih-lebih lagi, sebilangan pembangun laman web tidak memberikan maklumat mengenai integrasi yang ada. Mengingat kenyataannya, bahawa platform ini agak baru, sepertinya mereka berharap dapat menghasilkan sebanyak mungkin pengguna untuk muncul dengan beberapa caj tambahan untuk widget dan lebih banyak alat penyesuaian. Beberapa perkara boleh percuma di dunia kita. Pembangunan produk memerlukan beberapa kos dan penglibatan walaupun dipegang oleh peminat.

Keputusan: Salah.

Betul atau salah: Perisian Sumber Terbuka dilesenkan

Syarat penggunaan adalah satu-satunya petunjuk mengenai pelesenan yang dikeluarkan oleh perisian sumber terbuka. Ini adalah model pelesenan yang paling biasa untuk jenis platform seperti itu. Syarat Penggunaan memberi anda kebebasan untuk mengakses kod program dan menyesuaikannya sesuai dengan keperluan mereka.

Namun, tidak ada hubungan khusus antara pengguna dan pembangun platform. Setiap kali anda mengakses kod, anda melakukannya dengan risiko anda sendiri tanpa jaminan. Sebaliknya, vendor boleh mengenakan bayaran tambahan untuk mengakses atau mengubah kod. Ini bermaksud pembangun menjual kepada anda hak untuk menggunakan dan menyesuaikan perisian tetapi bukan platform itu sendiri.

Keputusan: Salah.

Betul atau salah: Perisian Sumber Terbuka Mudah Digunakan

Mereka yang pernah mencuba platform sumber terbuka sekurang-kurangnya sekali tidak akan pernah mengatakannya. Perisian ini mungkin kelihatan sangat mudah pada pandangan pertama. Sebagai peraturan, menambah atau mengedit kandungan tidak pernah menjadi cabaran. Walau bagaimanapun, pengubahsuaian atau penyesuaian ringan mungkin memerlukan kemahiran teknikal tambahan tanpa menyebutkan pengubahsuaian reka bentuk web semasa mengakses perisian.

Menetapkan beberapa pemalam juga agak sukar bagi bukan juruteknik. Ia akan memakan masa yang sangat berharga. Sebagai contoh, anda akan mengambil masa sekitar 4 jam untuk mempelajari cara menggunakan Silex platform sumber terbuka dan kurang dari 1 jam untuk belajar menggunakan Wix Pembina laman web SaaS.

Keputusan: Salah.

Betul atau salah: Platform Sumber Terbuka Mempunyai Sokongan yang lemah

Anda tidak boleh bergantung pada meja bantuan pelanggan 24/7 ketika memilih jenis perisian ini. Walaupun menjadi sumber terbuka, platform dapat digunakan oleh banyak syarikat dan pasukan pembangunan. Mereka tidak wajib memberikan sokongan.

Sebaliknya, pemimpin yang paling terbukti dalam niche menawarkan komuniti, forum, dan panduan pengguna. Mereka datang sebagai bantuan besar bagi mereka yang menghadapi masalah teknikal atau lain-lain. Sebaliknya, komuniti menyatukan pengguna yang sama. Jawapannya tidak menjamin penyelesaian yang cepat. Forum sukar dianggap sebagai sokongan pelanggan profesional.

Keputusan: Betul

Betul atau salah: Platform Sumber Terbuka Selamat

Perisian sumber terbuka sememangnya bagus untuk kebolehpercayaan dan keselamatan digital. Sistem ini menawarkan kemas kini berterusan yang perlu anda tangani secara manual. Sebaliknya, kita harus mempertimbangkan fakta bahawa kebanyakan tetapan, plugin, dan widget disampaikan oleh pasukan pembangunan pihak ketiga dan peminat reka bentuk web.

Bolehkah anda menjamin produk mereka 100% selamat? Hampir tidak. Walaupun begitu, platform sumber terbuka telah berfungsi dengan baik sejak debutnya pada tahun 90an. Kita boleh menganggap mereka cukup dipercayai walaupun tidak ada yang sempurna di dunia digital.

Keputusan: Betul

Garisan bawah

Perisian sumber terbuka mungkin kelihatan seperti pilihan yang bagus memandangkan kemampuannya, fleksibiliti dan beberapa ciri hebat lain. Walau bagaimanapun, pengguna sangat mungkin menghadapi beberapa halangan dalam perjalanan menyebarkan laman web yang siap digunakan. Walaupun bertahun-tahun di web, program sumber terbuka jauh dari sempurna terutama mempertimbangkan penyesuaian kompleks dan alat reka bentuk web yang memerlukan pengetahuan khusus.

Pembangun laman web SaaS kelihatan seperti penyelesaian yang lebih selamat, lebih murah dan lebih mudah untuk bukan juruteknik dan mereka yang mempunyai nilai masa dan wang. Mereka mewakili teknologi web terkini dalam menghadapi penyelesaian AI selain banyak ciri dan fungsi hebat. Mereka telah terbukti menjadi penyelesaian yang lebih baik, cepat dan lebih menjimatkan kos membina pelbagai jenis laman web dari awal dalam beberapa jam.

Buat laman web secara percuma

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map