Pembangun Laman Web Terbaik untuk Membuat Blog

Pembangun Laman Web Terbaik untuk Membuat Blog


Dunia kontemporari tidak dapat difikirkan tanpa rangkaian global dan faedah tidak terbatas yang didedahkannya. Blogging selalu dan kini tetap menjadi bahagian yang tidak dapat disangkal dari masyarakat digital. Sebenarnya, tidak ada yang mengejutkan kerana blog adalah cara yang popular, meluas dan cukup berkesan untuk pertumbuhan pelanggan dan pertumbuhan pelanggan.

Blogging merangkumi beberapa faedah dalam satu masa. Ini memungkinkan anda tetap berhubungan dengan audiens sasaran, membuat komuniti pengguna berdasarkan minat dan topik mereka, memulai perbincangan yang menarik perhatian pengguna dan mengambil bahagian aktif di dalamnya, sehingga dapat membangun kepercayaan pelanggan.

Katakan, anda telah memutuskan untuk melancarkan blog. Salah satu soalan pertama yang akan anda pertimbangkan adalah pilihan alat membina web yang betul. Dengan begitu banyak pilihan sistem ini yang terdapat di pasaran reka bentuk web moden, seringkali terbukti tidak mudah untuk mencari platform yang merangkumi keseluruhan spektrum keperluan blog anda.

Hal ini berlaku terutama bagi pemula, yang tidak mahir dalam semua nuansa pembuatan blog dan, dengan demikian, sering menghadapi banyak masalah, sambil membuat pilihan. Yang harus anda ketahui ialah anda boleh memilih antara dua pilihan yang popular:

 • Sambungan blog ke laman web siap pakai;
 • Pelancaran dan penyesuaian blog dari awal.

Oleh itu, pilihan alat pembinaan web bergantung kepada pilihan yang akan anda jalani.

Dalam kebanyakan kes, penyelesaian kedua lebih disukai bagi pengguna, yang mempunyai aspirasi reka bentuk web yang tahan lama dan ingin memperoleh banyak faedah sekaligus. Ini termasuk peluang untuk memulakan laman web blog lengkap untuk menyediakan semua peluang yang diperlukan berkaitan perniagaan yang menjana keuntungan tambahan, peluang untuk mencari rakan berfikir dan memulakan perbincangan yang menarik dengan mereka, mempromosikan perniagaan anda dan, akhirnya, membuat besar rangkaian blog profesional.

Sekiranya ini adalah matlamat yang anda capai sekarang, kami akan segera mengesyorkan sistem blog terbaik yang pasti memenuhi keperluan, kehendak dan harapan anda. Lihat sekarang.

Kami Menguji 7 Pembangun Laman Web Terbaik untuk Blog:

 1. WordPress – Pembina Laman Web PERCUMA Terbaik untuk Blog
 2. Wix – Pembina Laman Web Terbaik dengan Integrasi Blog
 3. Blogger – Platform Blogging Dalam Talian Terbaik
 4. uCoz – Pembina Laman Web 100% Percuma untuk Blogger
 5. Weebly – Salah satu Pembina Blog Dalam Talian Paling Mudah
 6. Medium – Laman Web Penerbitan Dalam Talian untuk Membuat Blog Percuma
 7. Tumblr – Laman Web Terbaik untuk Memulakan Blog secara Percuma

Manakah antara perkhidmatan ini yang lebih baik untuk keperluan pembinaan blog anda? Yang mana satu daripada mereka yang lebih pesaing dari segi kemudahan penggunaan dan fungsi? Ini bergantung pada aspirasi, kemahiran dan reka bentuk blog peribadi anda. Untuk membantu anda membuat pilihan yang tepat, sekarang saatnya untuk mengkaji setiap sistem secara terperinci sekarang.

WordPress – Pembina Laman Web PERCUMA Terbaik untuk Blog

WordPress - Pembina Laman Web PERCUMA Terbaik untuk Blog

WordPress – adalah Sistem Pengurusan Kandungan yang terkenal di dunia, yang diakui sebagai peneraju ceruk pembinaan blog kerana tumpuan blognya yang kuat. Platform ini menonjol dari banyak orang kerana banyak pilihan plugin blogging, templat khusus dan alat penyesuaian reka bentuk yang menakjubkan. Apa yang harus anda ketahui, ketika menggunakan sistem ini adalah yang juga memerlukan pengetahuan mengenai asas pengkodan untuk memberikan blog anda yang baru dibuat reka bentuk peribadi mewah.

WordPress lebih baik digunakan bersama dengan Bluehost – peneraju industri hosting web yang terkenal. Tidak hairanlah jika CMS tidak memberikan pilihan hosting secara lalai. Bluehost adalah hosting rasmi yang disyorkan oleh WordPress, yang dapat dipasang dalam satu klik, menawarkan ciri reka bentuk web yang luar biasa dan hebat. Oleh itu, apabila anda berfikir untuk memulakan blog WordPress, Bluehost harus menjadi hosting terbaik untuk pergi. Gabungan kedua-dua sistem ini memastikan hasil yang menakjubkan dan prestasi tinggi projek anda.

Ciri Blogging WordPress

 • Pemasangan Satu Klik. Memasang WordPress sangat mudah dan pantas serta melanggan Bluehost.
 • Penyunting Gutenberg. Versi WordPress terkini telah memperkenalkan Editor Gutenberg berasaskan blok canggih yang membolehkan meletakkan dan menyusun blok kandungan untuk membuat antara muka blog yang unik tanpa memerlukan kemahiran pengekodan khas (ini menjadikan pembangunan laman web menjadi lebih mudah).
 • Keselamatan dan kemampuan. Menjadi hosting nombor satu, Bluehost menawarkan rancangan murah (yang paling murah akan berharga $ 2.95 / bln sahaja), kelajuan pemuatan halaman yang pantas, keselamatan dan fleksibiliti, kadar waktu operasi yang kuat, panel kawalan intuitif, pasaran yang kaya dengan banyak tambahan, aplikasi dan skrip, strategi SEO tempatan, ciri eCommerce bersepadu, perlindungan anti-spam yang kuat serta aplikasi untuk projek perniagaan atau blog.

Sekiranya anda mempunyai pengalaman membuat laman web dengan WordPress, maka membina blog dengan sistem pasti akan menjadi penyelesaian pintar. CMS pada awalnya ditujukan untuk pengembangan blog. Hasilnya, peluang anda untuk mendapatkan blog yang lengkap, direka dengan baik, dioptimumkan SEO dan berkualiti akan meningkat.

Cuba WordPress Sekarang

Wix – Pembina Laman Web Terbaik dengan Integrasi Blog

Wix - Pembina Laman Web Terbaik dengan Integrasi Blog

Wix – kini menjadi peneraju bidang reka bentuk web yang terkenal, yang merangkumi kemudahan penggunaan, kemudahan, pendekatan reka bentuk web intuitif dan dasar harga yang berpatutan. Sistem ini adalah penyelesaian all-in-one yang berfungsi dengan baik untuk pengembangan semua jenis laman web. Blog tidak terkecuali.

Pembangun laman web dilengkapi dengan enjin blog bersepadu yang kuat yang membolehkan membuat, mengurus, mengemas kini dan mempromosikan blog yang lengkap dan menarik secara visual. Selain daripada set ciri kaya, laman web seperti ini dilengkapi dengan pilihan akaun sosial, alat pengurusan yang mudah, pilihan komen dan kelebihan lain.

Ciri Blog Wix

 • Penjadualan Pasca. Terserah anda untuk menulis, mengemas kini dan menjadualkan catatan blog berdasarkan keperluan dan rancangan reka bentuk web anda – hanya tunjukkan waktu, apabila anda mahu siaran yang akan datang diterbitkan dan tonton hasilnya.
 • Bahagian Posting Pilihan. Selain memuat naik catatan baru, anda boleh merujuknya ke bahagian Catatan Pilihan dan bahkan menambahkan awan tanda untuk memberikan darjah keutamaan khas pada kandungan yang diserlahkan.
 • Pilihan Mengulas. Wix memungkinkan untuk memasukkan pilihan komen dan bahkan menukar komen Facebook untuk menyumbang kepada tahap interaksi dan interaksi pengguna yang lebih berkesan.
 • Hosting Bersepadu. Tidak perlu mencari hosting pihak ketiga untuk menerbitkan blog anda – Wix dilengkapi dengan hosting bersepadu sejak awal.
 • Pembuatan Suapan Tersuai. Anda dapat membuat siaran yang diperlukan dapat dilihat oleh khalayak sasaran dengan membuat suapan tersuai.

Sekiranya anda mempunyai niat untuk memulakan blog yang berstruktur logik dan menarik secara visual dengan prestasi yang baik, maka Wix adalah pembangun laman web terbaik untuk dicari. Anda tidak perlu melaburkan banyak usaha atau wang ke dalam projek ini, menikmati set fiturnya, alat penyesuaian reka bentuk, pilihan yang berfokus pada blog dan dasar harga yang berpatutan untuk memenuhi anggaran. Wix sememangnya patut digunakan!

Cuba Wix secara Percuma

Blogger.com – Platform Blogging Dalam Talian Terbaik

Blogger.com - Platform Blogging Dalam Talian Terbaik

Blogger – adalah laman web terbaik untuk pembuatan blog percuma. Ini adalah sistem yang berfokus pada blog semua-inklusif berasaskan Google, yang merangkumi sifat bebas, pendekatan reka bentuk web intuitif, aksesibilitas cepat dan kesederhanaan. Platform itu sendiri diciptakan pada tahun 1990-an dan telah menjadi perkhidmatan untuk pengembangan ribuan laman web percuma. Untuk tahap tertentu, ia telah melancarkan pendekatan baru dan sederhana untuk proses pembuatan blog, menjadikannya intuitif, mudah, cepat dan mudah untuk pengguna pertama kali dan untuk profesional reka bentuk web.

Ciri Blogger Blogger

 • RSS dan Komen Disokong. Laman web dilengkapi dengan sokongan RSS dan pilihan komen diaktifkan, yang merupakan keharusan untuk semua blog berkualiti.
 • Integrasi Google. Sebagai produk Google, Blogger disatukan dengan produknya yang selebihnya, berada dalam ekosistem Google. Itu adalah bonus penting bagi semua pengguna, yang mempunyai akaun Google. Sekiranya anda tidak memilikinya – anda tidak akan dapat menggunakan Blogger sama sekali.
 • Penyesuaian Reka Bentuk Blog. Sebagai platform blog yang dihoskan, Blogger memungkinkan anda membuat dan menyesuaikan blog sesuai dengan keperluan anda. Penyuntingan CSS dan HTML disokong di sini dan anda juga dapat menyesuaikan elemen blog individu, memasukkan gambar dan fail media, menambah pautan ke sumber luaran, mengatur latar belakang blog, palet warna dan apa yang tidak – pilihan anda hampir tidak terhad di sini.
 • Menambah Menambah dan Menyunting. Anda boleh membuat, menambah dan berkongsi jumlah catatan tanpa had dengan Blogger. Anda juga boleh mengedit dan memperbaruinya pada bila-bila masa sepanjang hari.

Dilihat dari nama laman web, Blogger dibuat secara eksklusif untuk blogging. Itu sahaja yang perlu anda ketahui mengenai perkara itu. Platform ini cukup mudah digunakan untuk semua orang dan anda tidak perlu menjadi pakar untuk melancarkan laman web dengannya. Laman web ini dilengkapi dengan satu set ciri menarik yang ditujukan khusus untuk pengembangan dan promosi blog.

Cuba Blogger secara percuma

uCoz – Pembina Laman Web 100% Percuma untuk Blogger

uCoz - Pembina Laman Web 100% Percuma untuk Blogger

uCoz – adalah pembina laman web cloud sepenuhnya untuk blogger, yang telah mendapat populariti di seluruh dunia kerana banyaknya ciri dan alat yang diperlukan untuk penyesuaian reka bentuk projek yang berkualiti. Sistem ini berdasarkan modul, yang memungkinkan memilih dan menyusun blok kandungan untuk membentuk struktur laman web dan menyediakan kandungan yang diperlukan. Perlu waktu untuk menguasai sistem kerana ini menunjukkan tahap kesedaran pengekodan tertentu, terutama jika anda berhasrat untuk memulai blog yang lengkap.

Ciri-ciri Blogging uCoz

 • Sambungan Blog. Pembina laman web memungkinkan untuk memilih, mengintegrasikan dan menyesuaikan modul blog khas. Ini tersedia di bahagian tetapan, di mana anda dapat memilihnya dan ditetapkan sebagai beranda untuk laman web blog anda.
 • Penyesuaian Blog. Untuk memberikan reka bentuk menarik dan fungsi mewah blog baru anda, anda dibenarkan memilih templat yang sesuai, menyesuaikan ciri paparan, mengatur fungsi dan reka bentuk suapan berita, menambah dan mengemas kini bahan dan kategori blog yang terpisah, pilih ciri umum untuk gambar yang anda rancangkan tambah pada catatan blog anda dll.
 • Penyediaan Fungsi. Selain daripada penyesuaian reka bentuk, uCoz memungkinkan untuk mengaktifkan pemberitahuan komen e-mel, ciri penarafan pos, penambahan ulasan pelanggan serta memilih format persembahan kandungan yang paling sesuai dan jumlah catatan yang akan dilihat di halaman laman web anda.
 • Keselamatan Blog. uCoz menjaga keselamatan laman web anda dan blog yang dilancarkan dengan sistem tidak terkecuali. Pembangun laman web dilengkapi dengan sistem sandaran automatik, yang membuat salinan blog anda secara lalai untuk mencegah kemungkinan kehilangan kandungan yang dihantar. Sekiranya sesuatu yang tidak dijangka berlaku pada maklumat yang diterbitkan, anda akan dapat memulihkan versi blog yang disimpan secara automatik. Selain itu, platform ini dilengkapi dengan sistem antivirus bersepadu yang membolehkan anda mengimbas fail blog anda untuk memastikannya tidak mengancam keselamatan laman web anda.

uCoz adalah pembina laman web yang terkenal, yang berfungsi dengan baik untuk pembangunan blog namun masih memerlukan kesedaran pengekodan. Inilah yang menjadikan sistem ini tidak sesuai untuk pemula. Walau bagaimanapun, sedikit masa dan usaha anda akan membantu anda memulakan blog lengkap dengan uCoz yang akan merangkumi keseluruhan spektrum reka bentuk web dan keperluan komuniti anda tanpa menjejaskan faktor anggaran.

Cubalah uCoz secara Percuma

Weebly – Salah satu Pembangun Blog Dalam Talian Paling Mudah

Weebly - Salah satu Pembangun Blog Dalam Talian Paling Mudah

Weebly – adalah salah satu pembangun blog dalam talian yang paling mudah, yang dilengkapi dengan set ciri khas dan sekumpulan alat yang diperlukan untuk memulakan dan berjaya menguruskan projek berkualiti. Sistem ini pada mulanya dibuat dengan mempertimbangkan tujuan blog, tetapi kemudian mendapat fokus eCommerce yang kuat. Oleh itu, ia sekarang digunakan untuk pembangunan blog dan pembuatan kedai web. Pembangun laman web menonjol dari orang ramai kerana editor drag-and-drop bersepadu, banyak alat penyesuaian reka bentuk dan fleksibiliti canggih yang menyumbang kepada pembuatan dan pengurusan blog yang lancar dan lancar.

Ciri-ciri Blogging Weebly

 • Pembuatan Blog Mudah. Sejauh awalnya Weebly digunakan dengan tujuan pengembangan blog, cukup mudah untuk mengaturnya dan mengkonfigurasi parameter utama. Perlu beberapa minit untuk memilih templat yang sesuai dan membuat susun atur yang diperlukan, menggunakan editor seret dan lepas yang bersepadu dan intuitif.
 • Templat Blog Percuma. Weebly dilengkapi dengan koleksi templat blog yang responsif dan disesuaikan, semuanya percuma. Pembina laman web juga menjamin hosting percuma dan kelajuan memuatkan halaman yang cepat untuk memberi pengguna kebebasan memilih dan berekspresi kreatif.
 • Alat Promosi Weebly. Pembangun laman web memberi akses kepada alat Promosi yang hebat yang membolehkan mempromosikan perniagaan / blog anda di web dengan cepat dan berkesan. Ini adalah paket all-in-one yang terdiri daripada pelbagai alat yang memastikan pendekatan pemasaran e-mel yang berkualiti dan pilihan templat e-mel yang kaya, buletin promo, ciri pengenalan acara / produk, buletin dll..
 • Pengehosan Video. Weebly kini mempunyai dua jenis pilihan penyatuan video yang membolehkan memuat naik dan menerbitkan video sebagai tambahan kepada catatan blog. Yang pertama adalah integrasi YouTube yang membolehkan anda memilih dan memasukkan video dari YouTube. Pilihan kedua adalah memuat naik video manual dan hosting percuma.

Weebly adalah platform pembuatan blog berasaskan web profesional, yang dilengkapi dengan sekumpulan alat dan ciri khas, kuat dan fleksibel yang ditujukan untuk pengembangan dan promosi blog. Pembangun laman web memberi akses kepada pelbagai elemen, pilihan integrasi dan penyesuaian, yang memastikan hasil yang berkualiti dalam jangka masa panjang.

Cuba Weebly secara Percuma

Medium – Laman Web Penerbitan Dalam Talian untuk Membuat Blog Percuma

Medium - Laman Web Penerbitan Dalam Talian untuk Membuat Blog Percuma

Sedang – adalah platform yang penuh dengan ciri popular yang digunakan untuk membuat dan menerbitkan catatan mengenai topik yang berbeza. Sistem ini melihat misinya dalam membantu pengguna mengungkapkan idea, pengetahuan, pemikiran dan perspektif mereka yang menarik dengan membuat catatan blog yang bermaklumat. Medium adalah percuma untuk semua orang dan memerlukan beberapa minit untuk menyiarkan artikel dalam topik yang sesuai. Platform ini memasuki otak para pemikir, penulis dan pencerita yang setia, yang berhasrat untuk membawa idea pintar mereka kepada khalayak sasaran, mengungkapkan topik yang sangat penting bagi mereka.

Ciri Blogging Sederhana

 • Pengalaman WYSIWYG. Platform ini menyediakan antara muka pengguna WYSIWYG terbaik untuk menulis artikel berdasarkan satu templat yang membolehkan kebebasan memilih dan memberi akses kepada banyak alat penyesuaian reka bentuk untuk format teks yang menarik, penambahan pautan, pilihan gaya dan parameter lain yang dapat anda konfigurasikan dalam visual mod.
 • Pilihan Integrasi dan Penyuntingan Teks. Selain daripada pilihan dan tetapan penyuntingan pos yang luas, platform ini memungkinkan untuk menyatukan fail foto dan video untuk memastikan pengalaman membaca terbaik.
 • Pilihan Perkongsian Media Sosial. Sebaik sahaja bahan tersebut ditulis dan diterbitkan, anda boleh mengesyorkan atau membagikannya rangkaian sosial yang ditawarkan oleh sistem. Sangat mungkin untuk menilai dan “menyukai” bahan untuk mempromosikannya dengan berkesan.
 • Pelbagai Penyumbang. Semasa bekerja dengan Medium, anda dapat bekerjasama dengan beberapa pengarang, yang diberi hak untuk mengedit teks, memuat naik dan mengintegrasikan fail media, menambah kata kunci, memendekkan URL dan menyesuaikan tetapan catatan. Anda juga dapat menyimpan teks dalam mod draf sehingga mereka siap sepenuhnya untuk penerbitan.
 • Ciri Penjadualan Pasca. Sistem ini membolehkan penjadualan waktu penerbitan selepas ditulis. Ini mudah, jika anda mempunyai rancangan kemas kini blog dan ingin menambahkan artikel baru secara berkala, terlepas dari rancangan dan ketersediaan anda sekarang.
 • Ubah / Sunting Penjejak. Platform ini membolehkan menyemak semula suntingan yang telah dibuat dalam artikel sebelum penerbitannya. Sangat mudah untuk melacak semua perubahan yang dibuat dalam artikel, terutama jika anda berkongsi hak penyuntingan teks dengan penulis lain.

Medium adalah platform yang berkualiti dan profesional, yang dapat digunakan untuk tujuan blogging. Sistem ini memberi akses kepada pelbagai ciri penceritaan, alat dan pilihan penyuntingan teks, parameter SEO dan pilihan penerbitan pasca yang memastikan pengalaman membina blog yang tiada tandingannya.

Cuba Medium secara Percuma

Tumblr – Laman Web Terbaik untuk Memulakan Blog secara Percuma

Tumblr - Laman Web Terbaik untuk Memulakan Blog secara Percuma

Tumblr – adalah platform yang penuh dengan ciri, yang memungkinkan untuk memulakan semua jenis blog yang interaktif, bermaklumat dan kaya multimedia tanpa sebarang kos. Selain daripada integrasi fail multimedia, sistem ini membolehkan anda menghantar dan berkongsi maklumat dari saluran sosial anda. Semua tindakan ini boleh dibuat dalam satu papan pemuka, yang menjimatkan usaha dan masa anda, memastikan hasil yang sempurna. Pendekatan membina blog seperti itu membolehkan membuat dan mengurus banyak akaun, mengawal catatan yang anda muat naik dan kemas kini.

Ciri Tumblr Blogging

 • Jenis Blog yang berbeza. Tumblr menyokong muat naik pelbagai jenis blog / teks, termasuk bercerita, berkongsi idea, fikiran, pendapat dan lain-lain. Juga boleh berkongsi pautan, fail media dan bahkan petikan di sini. Ini membantu menjadikan blog anda bermaklumat dan menarik secara visual.
 • Pilihan Mengulas. Sistem ini membolehkan mengaktifkan / mematikan komen pengguna semasa menghantar perbincangan sembang dan catatan biasa. Anda juga boleh menandai dan mengikuti siaran yang dikongsi oleh pengguna lain dan memaparkannya di papan pemuka akaun mereka. Sekiranya anda mahu, anda boleh menjadikan blog anda peribadi atau mengehadkan kemampuan akses pengguna kepada pembaca tertentu sahaja.
 • Muat Naik Berbagai Fail Multimedia. Untuk menjadikan catatan dan blog anda menarik dan menarik, anda boleh berkongsi gambar dan video anda, menambah GIF, siri TV, pautan, jenaka, suapan Spotify, cerita, fail audio, berita seni dan fesyen, carta, infografik, petikan, sembang dan lain-lain.
 • Pilihan Perkongsian Media Sosial. Pemilik blog boleh berkongsi blog mereka melalui saluran media sosial yang bersepadu untuk memberikan pendedahan yang lebih besar mengenai posting yang diterbitkan kepada khalayak sasaran.
 • Ciri Tumblr Queue. Pilihannya memungkinkan untuk menjadualkan catatan anda mengikut minggu, hari dan bahkan berjam-jam. Ini bermaksud bahawa anda boleh menulis siaran terlebih dahulu, menyimpannya sebagai draf untuk masa depan dan kemudian menerbitkannya apabila diperlukan. Ini memungkinkan untuk mengemas kini blog anda secara berkala, walaupun anda tiada untuk selang waktu tertentu.
 • Penyuntingan HTML Dibolehkan. Platform ini membolehkan mengedit kod HTML anda untuk membolehkan pengguna menyesuaikan reka bentuk blog mereka dan memaparkan parameter dengan cara yang unik dan unik.
 • Ciri Pemesejan dan Peti Masuk. Pilihan ini membolehkan pemilik blog dan pembaca mereka bertukar maklumat, menghantar soalan dan pertanyaan antara satu sama lain dan hanya berbual dalam mod masa nyata. Terlebih lagi, adalah mungkin untuk menghantar mesej tanpa nama kepada blogger lain, jika diperlukan.

Tumblr adalah perkhidmatan yang dihoskan oleh web dan dilengkapi dengan perkhidmatan percuma, yang benar-benar percuma untuk semua orang. Sistem ini membolehkan membuat pelbagai jenis blog, memuat naik dan menyatukan pelbagai elemen, fail media, alat dan ciri. Perkhidmatan ini menawarkan pilihan penjadualan posting blog, ciri penyuntingan HTML dan kemas kini artikel secara berkala untuk memberi pengguna maklumat dan minat terhadap topik tersebut.

Cuba Tumblr secara Percuma

Cara Memilih Platform untuk Blog Saya?

Sekiranya anda sedang mencari platform blogging terbaik dan tidak dapat mengetahui perkhidmatan mana yang lebih baik untuk keperluan pembinaan blog anda, ada beberapa perkara yang perlu dipertimbangkan. Sebelum menyelam ke senarai platform blog yang popular dan meneroka ciri-cirinya, anda harus menyedari dengan jelas apa sebenarnya yang anda harapkan dari perkhidmatan yang akan anda pilih. Hal ini, juga, terkait erat dengan tujuan yang Anda capai, ketika memutuskan untuk memulai blog.

Aspek lain yang perlu diambil kira termasuk kerumitan platform yang anda rancangkan untuk bekerja, latar belakang reka bentuk / reka bentuk web anda (jika diperlukan) dan hasil yang ingin anda manfaatkan dalam jangka masa panjang. Akhirnya, sangat penting untuk memahami sejak awal lagi jenis blog yang sebenarnya anda ingin lancarkan dan berapa kerap anda merancang untuk mengemas kini blog tersebut. Semakin kerap anda merancang untuk menambah dan mengurus catatan baru, platformnya lebih fleksibel dan mudah.

Dan satu perkara lagi: jangan lupa tentang aspek harga – tidak masuk akal untuk membayar banyak untuk blog standard, jika anda baru pertama kali, yang akan meneroka peluang reka bentuk web baru. Ini hanya beberapa nuansa yang harus anda pertimbangkan, ketika memilih platform yang tepat untuk laman web blog anda.

Apa Laman Terbaik untuk Memulakan Blog Secara Percuma?

Hampir mustahil untuk memilih laman web terbaik yang memenuhi keperluan semua pengguna dalam satu masa. Banyak bergantung pada masalah yang disenaraikan di atas dan juga tahap kecekapan pengguna.

Pereka web, yang baru meneroka asas-asas industri, harus membatasi pilihan untuk sistem tersebut, yang mudah digunakan, intuitif dan mudah. Beberapa contoh terbaik di sini adalah Blogger, Sedang, Tumblr dan, tentu saja, Wix. Platform seperti itu tidak memerlukan kemahiran pengekodan untuk membuat reka bentuk blog yang diperibadikan dan mereka juga menawarkan sedikit keluk pembelajaran untuk membantu anda memulakan dengan mudah. Mereka juga menawarkan pilihan membina blog percuma dan berbayar untuk memberikan kebebasan kreatif dan pilihan reka bentuk web yang luas.

Sekiranya anda adalah pereka web yang mahir dan bersedia untuk memulakan blog yang lengkap dan bermaklumat, maka anda mungkin berfikir tentang menggunakan sistem yang lebih rumit seperti CMS WordPress, sebagai contoh. Di sinilah anda akan mendapat banyak peluang reka bentuk web, alat penyesuaian canggih, pelbagai pilihan integrasi dan perspektif pengurusan dan promosi blog mewah. Wix juga akan menjadi pilihan terbaik untuk pereka web profesional. Ini adalah pembangun laman web, set ciri dan pilihan penyesuaian reka bentuk yang sangat sesuai untuk pembangunan blog. Sistem ini dilengkapi dengan enjin blog bersepadu yang tersendiri, yang membolehkan anda merancang blog yang lengkap dengan mudah.

Oleh itu, timbangkan kemahiran dan objektif reka bentuk web anda serta semua kebaikan dan keburukan sistem yang anda minati untuk membuat pilihan yang anda pasti akan berpuas hati.

Cara Membuat Blog Terlihat Profesional?

Blog yang bagus mempunyai sejumlah ciri yang mesti dimiliki oleh setiap blogger, mencerminkan keperibadian pengarang dan berfungsi sebagai alat visual yang berguna untuk mendorong lalu lintas ke laman web. Sebelum meneruskan pengembangan laman web blog anda, luangkan masa anda untuk meneroka ciri-ciri paling penting yang harus disediakan oleh blog untuk memenuhi keperluan, harapan dan kehendak anda. Di sini mereka pergi:

 • Kebebasan Penyesuaian Fungsi dan Reka Bentuk – Blog yang mempunyai ciri lengkap harus dilengkapi dengan pelbagai alat dan parameter yang dapat memenuhi pelbagai keperluan pembinaan blog. Ini menyangkut prestasi laman web, tarikan visual serta pilihan penyuntingan teks. Ini adalah pengguna, yang seharusnya dapat mengedit fon teks, ukuran, gaya, latar artikel, menyesuaikan tetapan pemformatan untuk memberikan penampilan yang diperibadikan projek dan fungsi kelas atas;
 • Persembahan Kandungan Catchy – Bukan rahsia lagi bahawa “Kandungan adalah Raja” dan pembinaan blog adalah mengenai persembahan kandungan yang menarik. Semakin menarik dan bergaya kandungan laman web anda dan semakin banyak maklumat berkaitan dan berkualiti yang diberikannya, semakin profesional;
 • Keluk Pembelajaran Sedikit – Pembinaan blog sama sekali tidak sukar. Sebagai gantinya, ia harus tersedia dan berpatutan untuk pemula, yang baru menjelajahi ceruk dan ingin menjadikan blog mereka berjaya. Blog mestilah mudah dibuat dan dikendalikan dan ia juga harus cukup intuitif untuk difahami oleh semua orang, tanpa mengira latar belakang reka bentuk web yang dimiliki pengguna;
 • Kelajuan Pemuatan Cepat – Sangat difahami bahawa semakin cepat blog dimuat, kadar pengekalan pengguna semakin tinggi. Tidak ada yang mahu menunggu sehingga kandungannya dipaparkan dengan cukup baik untuk dilihat dan berbeza. Inilah yang menjadikan pilihan hosting yang dipercayai penting;
 • Kemas kini Berkala – Untuk menjadikan blog anda popular dan profesional, anda mesti mengemas kini secara berkala, memberikan maklumat terkini yang berkaitan dengan bidang pengkhususan anda. Sekiranya anda meremehkan kepentingan aspek ini, aliran lalu lintas anda akan segera berkurang hanya kerana pengguna anda tidak dapat mencari maklumat baru yang mereka minati dan harus beralih kepada pesaing anda;
 • Perkara Kesan Visual – Untuk menjadikan blog anda kelihatan bergaya, bergaya dan profesional, pastikan untuk menambahkan kesan visual pada setiap siaran. Ini termasuk gambar dan video, fail audio, GIF, animasi, infografik, tinjauan pendapat dan semua elemen yang mendorong pengguna untuk aktif melayari blog;
 • Opsyen Saham – Sekiranya anda ingin membina pangkalan pengguna, jadikan blog anda senang dikongsi. Ini akan memungkinkan pengguna, yang benar-benar berminat dengan catatan dan kandungan blog anda secara umum, membaginya dengan pemikir bersama (rakan, rakan sekerja, kenalan, saudara, peminat dll.) melalui akaun sosial atau pautan lain yang boleh dikongsi yang akan anda berikan.

Pokoknya

Populariti blogging terus meningkat dengan berlalunya tahun serta jumlah blogger. Bagi kebanyakan pengguna, yang telah memutuskan untuk bergabung dengan “komuniti blogger”, pilihan platform yang paling sesuai untuk memulakan sering menjadi cabaran.

WordPress, Wix, Sedang, Blogger dan Tumblr adalah perkhidmatan yang akan membantu anda melancarkan dan menguruskan blog yang lengkap dan bermaklumat dengan mudah. Sistem ini adalah yang terbaik dalam pilihan kerana pilihan blog penyesuaian, penyesuaian, pengurusan dan promosi yang maju.

Walau bagaimanapun, pilihan terakhir platform pengembangan blog terbaik harus berdasarkan jenis dan pengkhususan projek yang ingin anda siapkan, industri yang anda mahir, tujuan yang anda tetapkan, hasil yang anda harapkan akan dapat dicapai dalam jangka masa panjang dan, tentu saja, bajet yang anda siapkan untuk melaburkan projek tersebut. Itulah sebabnya, pilihan platform yang sesuai yang akan membantu anda menyelesaikan semua tugas ini sangat penting.

Perkhidmatan mana yang paling sesuai untuk keperluan pembinaan laman web anda? Ini bergantung pada aspirasi pengembangan blog anda dan juga nuansa lain yang disenaraikan di atas. Bagaimanapun, pertimbangkan semua pilihan yang dikaji dalam siaran untuk memilih penyelesaian yang paling sesuai untuk anda.

Buat Blog secara PERCUMA

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map