Pembina Laman Web Terbaik untuk Guru

Pembina Laman Web Sekolah dan Guru Terbaik


Wajah pendidikan berubah, dengan Internet menjadi inti dari perubahan ini, dan guru dan pelajar mempunyai banyak manfaat daripada fakta ini. Terdapat begitu banyak cara untuk menggunakan web untuk pendidikan, dan salah satunya adalah membuat laman web sekolah.

Laman web sekolah bukan kehendak atau penghormatan kepada fesyen pada masa kini. Sekolah adalah sejenis ekosistem yang mempunyai banyak unsur. Maklumat yang diterbitkan di laman web adalah alat yang berkesan untuk mengatur proses kerja mana-mana institusi pendidikan. Ini berorientasi kepada khalayak yang luas, yang merangkumi guru, murid, ibu bapa dan pentadbiran sekolah. Laman web berkesan dapat menyumbang kepada kerjasama yang membuahkan hasil antara kumpulan orang ini.

Apakah tujuan pembuatan laman web guru? Imej dan aktiviti seorang guru kontemporari telah banyak berubah sejak kebelakangan ini. Pada abad XXI, persaingan tidak terhad kepada perdagangan sahaja. Selain produk dan perkhidmatan yang memerlukan promosi aktif, imej dan kemahiran guru juga terbukti menjadi bahagian yang sangat diperlukan dalam proses pendidikan kontemporari. Seorang guru, yang mempunyai laman web peribadi, mempunyai lebih banyak peluang untuk mengembangkan bidang aktiviti, mengembangkan reputasi dan pengiktirafan di kalangan murid, ibu bapa mereka dan rakan sekerja.

Bagaimana mungkin buat laman web sekolah atau guru? Apa ciri yang harus dimiliki oleh pembangun laman web untuk mengatasi tugas tersebut? Laman web sekolah dan guru yang dilancarkan dengan pembangun laman web mempunyai korelasi kemudahan, kemudahan penggunaan dan fungsi terbaik.

Kami Menguji 5 Pembangun Laman Web Terbaik untuk Guru:

 1. Wix – Pembina Laman Web Terbaik untuk Guru
 2. Weebly – Pembina Laman Web Terbaik untuk Pendidikan
 3. WordPress – Platform Web Percuma untuk Mana-mana Laman Web
 4. Ucraft – Pencipta Laman Web Seret dan Lepas untuk Sekolah
 5. Pencipta IM – Percuma sepenuhnya untuk BUKAN KEUNTUNGAN

Pada mulanya berorientasi pada keperluan bukan teknisi, perkhidmatan ini menyediakan pelbagai elemen, ciri, alat dan ciri yang berfokus pada niche yang dapat membantu anda membuat, menyesuaikan dan kemudian mengurus laman web yang layak untuk guru dan pelajar.

Adakah anda betul melancarkan laman web sekolah atau guru dengan pembangun laman web? Maka anda pasti memerlukan maklumat berharga mengenai cara memilih perkhidmatan terbaik. Teruskan membaca untuk meneroka ulasan platform terbaik dan parameter utama mereka untuk akhirnya meneruskan pembuatan laman web anda!

Wix – Pembina Laman Web Terbaik untuk Guru

Pembangun laman web Wix

Wix – adalah pembina laman web terbaik untuk membuat laman web sekolah atau guru. Ketika membina laman web untuk guru, Wix sepertinya tidak mempunyai pesaing sama sekali – begitu mudah, intuitif dan kaya dengan ciri. Lihatlah beberapa parameter pembangun laman web yang paling hebat sekarang:

 • Ciri Keahlian. Anda boleh mengurus kenalan anda secara langsung dari backend Wix untuk menyetujui / menolak pendaftaran pengguna baru, membuat kawasan keahlian, menjual kursus dan tempahan Wix, mengatur pembayaran berulang, membiarkan pengguna mendaftar dengan sistem dengan bukti kelayakan Facebook / Google mereka melalui e-mel. Ciri keahlian juga membolehkan memperluas kemampuan laman Keahlian Wix anda dengan ciri dan alat tambahan seperti Wix Code dan lain-lain. Terdapat dua pilihan untuk membuat kawasan keahlian, iaitu halaman khusus ahli dan kawasan ahli yang mempunyai ciri penuh.
 • Templat Pendidikan dan Budaya. Wix membolehkan anda melihat kategori templat “Pendidikan dan Budaya” yang luas untuk memilih yang paling sesuai dengan pengkhususan laman web anda. Di sinilah anda dapat menemui templat yang sesuai untuk mudah alih untuk sekolah rendah swasta, yayasan penggalangan dana, pusat komuniti, tadika, sekolah dan kelas, pesta siswazah, sekolah muzik, halaman arahan universiti, sekolah bahasa dll..
 • Forum. Dengan menggunakan pembangun laman web, anda boleh tambah forum ke laman web anda untuk meningkatkan khalayak dan memberi mereka maklumat berguna yang mungkin mereka cari. Forum adalah tempat di mana anda boleh berkomunikasi dengan pengunjung, berkongsi pendapat anda mengenai pelbagai topik, menyertai perbincangan dan terus mengetahui berita terkini.
 • Blogging. Wix membolehkan membuat blog pelbagai fungsi atau menambahkannya ke laman web anda (jika anda sudah memilikinya) dengan beberapa klik sahaja. Ini diperlukan untuk menyiarkan dan menguruskan artikel yang berkaitan dengan niche, tetap berhubungan dengan target audiens.
 • Wix ADI. Alat Kecerdasan Reka Bentuk Buatan akan menjadi ciri yang kuat untuk pelajar dan guru, yang tidak mempunyai kemahiran pengekodan untuk merancang laman web sendiri. Sistem akan membuat laman web secara automatik untuk anda, menggunakan kandungan yang akan anda kirimkan atas permintaannya.

Kos: Wix dasar harga akan memenuhi keperluan dan kemampuan kewangan semua kategori pengguna. Bagi mereka, yang hanya merancang untuk menguji sistem atau mempraktikkan kemahiran reka bentuk web, pembangun laman web menawarkan rancangan percuma yang tidak pernah luput. Sebaik sahaja anda bersedia untuk meneruskan proses reka bentuk web, anda akan dapat memilih antara beberapa pilihan berbayar.

Pada masa ini, Wix menawarkan dua jenis rancangan untuk memenuhi keperluan reka bentuk web serba boleh. Ini termasuk langganan Standard dan Perniagaan / eCommerce. Setiap kumpulan rancangan, pada gilirannya, merangkumi beberapa rancangan lagi, termasuk ciri, alat dan parameter yang lebih khusus. Kos langganan standard bermula dengan $ 13 / bln. Harganya bukan sahaja serba boleh, tetapi juga berpatutan bahkan untuk guru dan pelajar, yang dapat memilih rancangan yang paling sesuai untuk memenuhi keperluan reka bentuk web mereka.

Cuba Wix secara Percuma

Weebly – Pembina Laman Web Terbaik untuk Pendidikan

Weebly

Weebly – adalah pembina laman web yang paling khusus untuk sekolah dan universiti. Ia menyediakan alat dan ciri berguna untuk membolehkan anda memulakan dan menguruskan projek dengan berkesan untuk pelajar dan guru. Di antara ciri yang mungkin anda minati, yang berikut harus menjadi yang pertama disebut:

 • Weebly untuk Pendidikan. Ini adalah alat hebat yang boleh anda gunakan untuk melancarkan laman web pendidikan, portfolio pelajar dan laman web projek. Sama ada anda pelajar atau guru, alat ini akan membolehkan anda mengungkap kemampuan kreatif anda melalui penggunaan ciri multimedia. Anda akan mengendalikan proses ini, sementara semua data anda yang diberikan akan tetap selamat dan dirahsiakan.
 • Edisi Kampus Weebly. Alat ini dapat digunakan untuk sekolah dan daerah, memungkinkan untuk membuat laman web kampus profesional. Pentadbir projek akan dapat menguruskan akaun pelajar dan guru dari satu-satunya papan pemuka bersepadu.
 • Keselamatan Akaun Pelajar. Pembina laman web membolehkan menetapkan kata laluan ke semua akaun pelajar dan terserah kepada guru untuk memutuskan, maklumat apa yang akan disampaikan kepada umum dan apa yang akan dirahsiakan. Setiap akaun pelajar dilindungi dengan selamat dari akses yang tidak dibenarkan.
 • Pilihan Blogging yang Fleksibel. Sebagai salah satu sistem blog terbaik, Weebly membenarkan penambahan blog ke laman web guru. Di sinilah anda dapat menerbitkan berita kelas anda, maklumat mengenai acara yang akan datang, tugasan rumah dan maklumat lain yang dimaksudkan untuk ibu bapa. Lebih-lebih lagi, pelajar anda juga akan dapat mengemukakan pendapat mereka dalam topik blog yang berbeza, berkongsi idea mereka dan mendapatkan komen daripada pengguna lain. Weebly menyokong jumlah blog yang tidak terhad yang dapat disambungkan ke laman web anda, memungkinkan untuk menguruskan komen dan membuat dialog terbuka / tutup.

Kos: Weebly mempunyai rancangan percuma yang membolehkan anda mengetahui sorotan utama sistem dan mengujinya semasa berlatih. Pelan berbayar untuk melancarkan laman web biasa bermula dengan $ 4 / bln untuk mencapai $ 38 / bln. Apa yang penting, Weebly for Education adalah percuma yang membolehkan anda membuat laman web sehingga 5 halaman. Sekiranya anda memerlukan projek pendidikan yang lebih kompleks, anda harus menaik taraf ke Pelan Pro yang membolehkan anda menerbitkan sehingga 10 laman web dengan jumlah halaman yang tidak terhad dengan harga $ 12 / bln.

Weebly Campus Edition, pada gilirannya, akan dikenakan biaya $ 499 / tahun, menawarkan percubaan 30 hari percuma untuk meneroka pilihan yang hebat.

Cuba Weebly secara Percuma

WordPress – Platform Web Percuma untuk Mana-mana Laman Web

Pembina laman web WordPress

WordPress – adalah Sistem Pengurusan Kandungan yang sangat terkenal dan terkenal yang digunakan di seluruh dunia. Platform ini membolehkan membuat sebarang jenis laman web secara percuma – semuanya bergantung pada tahap kepakaran dan kemampuan pengekodan seorang pereka web. Ini juga berkaitan dengan laman web sekolah dan guru. Selain itu, CMS memberikan akses ke beberapa plugin dan add-on yang memungkinkan untuk memulakan projek yang dilengkapi dengan ciri dalam mod visual tanpa pengetahuan pengaturcaraan sama sekali. Sudah tiba masanya untuk mendapatkan kelebihan utama sistem sekarang:

 • Plugin dan Tambahan Reka Bentuk Web – CMS membolehkan memilih dan mengintegrasikan plugin yang mempermudah proses pembangunan laman web dan menjadikannya mudah dan bebas gangguan pada satu masa. Beberapa plugin ini merangkumi Elementor, DragDropr – Editor Visual, Jetpack, Galeri oleh Envira, Yoast, Slider Plugin, Everest Forms, Ultimate Sharing, WP Mush dan banyak lagi;
 • Plugin Pendidikan WordPress – Terdapat banyak plugin dan add-on yang boleh anda pilih dan integrasikan semasa membuat laman web sekolah atau guru anda. Beberapa plugin yang paling popular adalah seperti berikut: WP Education, WP Courseware, Sensei, LearnDash, BuddyPress, Flashcard for WordPress, Google Drive Embedder, Campus Directory dll .;
 • Templat WordPress Pendidikan – Koleksi templat WordPress merangkumi tema pendidikan disesuaikan yang berkualiti tinggi, yang digunakan untuk mengembangkan laman web WP profesional. Senarai templat sentiasa dikemas kini dengan reka bentuk baru untuk memberikan kebebasan memilih. Beberapa tema WP yang paling popular merangkumi Academica Pro, Education WP, Edumodo, Kingster, School, eSmarts, Lincoln, Capital, Ivy School, Academist, Course Builder, Educon, Edukare, Education Pack, Masterstudy, Ed School, Invent dan Education Pro to sebutkan beberapa.

Sebagai CMS, WordPress pada mulanya percuma untuk dimuat turun dan dipasang. Oleh kerana laman web anda sudah siap, anda perlu memilih hosting yang boleh dipercayai untuk menerbitkannya di web. WordPress mengesyorkan secara rasmi Bluehost sebagai hosting yang dipercayai untuk laman web yang dilancarkan dengan platform. Hosting sudah dilengkapi dengan WordPress yang telah dipasang sebelumnya walaupun dengan rancangan yang paling murah.

Ini menghilangkan keperluan untuk bersusah payah tentang pemasangan CMS, yang juga menjimatkan usaha dan masa anda. Selain itu, Bluehost menawarkan sokongan dalam talian profesional dan rancangan yang berpatutan untuk memenuhi sebarang keperluan bajet dan pembangunan web.

Cuba WordPress Sekarang

Ucraft – Pencipta Laman Web Seret dan Lepas untuk Sekolah

Pembina laman web Ucraft

Ucraft – adalah awan berkualiti pembangun laman web drag-and-drop, yang memastikan kemudahan penggunaan dan kemudahan pada semua peringkat proses pembangunan laman web. Sistem ini berfungsi dengan baik untuk keperluan dan kemahiran pemula, tetapi ia juga dapat digunakan oleh pereka web yang mahir. Ia dilengkapi dengan pelbagai jenis alat pereka kedudukan tertinggi, templat laman web berkualiti, pencipta halaman pendaratan, pembuat logo dan alat lain yang akan memberikan penampilan terkini dan prestasi yang sangat baik kepada projek pendidikan anda. Mari kita senaraikan kelebihan utama pembangun laman web sekarang:

 • Templat Responsif. Walaupun, sistem ini tidak mempunyai bahagian yang terpisah dengan templat pendidikan, ini memungkinkan untuk memilih antara reka bentuk responsif kualiti lain untuk menyesuaikannya sesuai dengan keperluan anda.
 • Pencipta Halaman Pendaratan. Sekiranya niat anda adalah untuk membuat projek yang akan merangkumi maklumat yang diperlukan semuanya di satu tempat dan tanpa perlu menambahkan banyak halaman, Ucraft membolehkan anda memulakan halaman pendaratan percuma secara percuma.
 • Aplikasi Artikel. Ciri ini membolehkan anda membuat dan menambahkan blog atau bahagian berita yang dapat diperbarui secara berkala. Di sinilah anda dapat menambah dan menjadualkan catatan atau memuat naik fail media yang mungkin dicari oleh pelawat anda.
 • Pembuat Logo Percuma. Menambah logo institusi pendidikan anda akan memberikan laman web yang dipercayai dan hebat. Sekiranya tidak memilikinya, anda boleh membuatnya menggunakan Pembuat Logo Ucraft bersepadu secara percuma.
 • Sokongan Bahasa. Guru dan institusi pendidikan mungkin menghadapi keperluan untuk menyediakan laman web mereka dalam beberapa bahasa. Ucraft menawarkan ciri sokongan pelbagai bahasa yang membolehkan anda melancarkan beberapa versi projek anda dalam bahasa pilihan anda.

Kos: Ucraft menawarkan rancangan percuma kepada semua orang, yang berniat untuk menguji ciri dan alat pembangun laman web. Sekiranya anda berpuas hati dengan hasil percubaan, anda boleh meningkatkan ke salah satu langganan berbayar yang ditawarkan oleh sistem. Kos rancangan berbayar bermula dengan $ 10 / bln untuk langganan yang paling berpatutan dan naik hingga $ 39 / bln untuk pilihan yang paling mahal.

Cubalah Ucraft secara percuma

Pencipta IM – Percuma sepenuhnya untuk BUKAN KEUNTUNGAN

Pembina laman web IM Creator

IM Creator – adalah pembina laman web berasaskan SaaS moden, yang memberikan kebebasan penyesuaian reka bentuk yang luas dan sama sekali tidak memerlukan reka bentuk web atau kemahiran pengekodan. Sistem ini mudah dan intuitif untuk digunakan secara sama oleh pemula dan profesional reka bentuk web yang bersedia untuk memulakan semua jenis projek. Ini termasuk blog, portfolio, halaman arahan, laman web peribadi dan perniagaan serta projek pendidikan. Berikut adalah senarai ciri yang dibanggakan oleh Pencipta IM:

 • Templat Responsif – Pembangun laman web memberi akses percuma ke koleksi templat yang dapat disesuaikan yang responsif, beberapa di antaranya dapat dipilih untuk mengembangkan laman web sekolah / guru. Selain daripada pilihan penyuntingan web WYSIWYG, pembangun laman web juga membolehkan pilihan integrasi HTML yang luas yang memungkinkan untuk memanfaatkan sepenuhnya projek anda;
 • Enjin Blogging – IM Creator mempunyai enjin blog yang maju yang membolehkan anda menghubungkan blog ke laman web pendidikan anda dan kemudian mengurus / mengemas kini mengikut keperluan anda;
 • Imej Percuma – Sistem ini menawarkan koleksi sumber dan gambar reka bentuk web percuma yang dapat anda pilih dan satukan ke dalam projek anda. Semua gambar dibahagikan dengan bijak menjadi koleksi tematik yang mereka ada dan terdapat pilihan penapis carian yang membantu anda membuat pilihan yang tepat dari awal.

IM Creator sememangnya percuma untuk bukan keuntungan, seniman dan pelajar. Ini bermaksud bahawa anda boleh menggunakan perkhidmatan ini untuk memulakan dan mengurus laman web sekolah / guru anda tanpa membuat pelaburan sama sekali. Pemilik perniagaan kecil, bagaimanapun, harus membayar $ 8 / bln untuk menggunakan sistem dengan keperluan pengembangan web mereka sendiri.

Cuba Pencipta IM secara percuma

Pokoknya

Pembuatan laman web sekolah menunjukkan peningkatan imejnya di mata murid, ibu bapa dan bakal pelabur. Laman web guru dapat membantu menyelesaikan banyak tugas. Ini boleh menyumbang kepada aktiviti profesional pemiliknya, menjadikannya lebih produktif, menarik dan bahkan menguntungkan.

Dengan mendapatkan laman web, anda atau sekolah akan dapat menarik perhatian rakan sekerja, murid dan ibu bapa mereka. Ini belum lagi pengiktirafan institusi pendidikan lain. Laman web jenis ini tidak memerlukan promosi tambahan. Sebaik sahaja audiens sasaran mengetahui tentang hal itu, mereka akan mula mengunjunginya secara berkala.

Ini memastikan lalu lintas organik dan kemajuan yang cepat tanpa promosi sama sekali. Sekiranya anda menyedari semua kelebihan memiliki laman web pendidikan dan bersedia untuk melancarkan laman web anda sendiri, menggunakan pembina laman web akan menjadi penyelesaian terbaik. Sistem ini sesuai dengan semua keperluan pengguna yang tidak mahir berteknologi dan tidak memerlukan kesedaran mengenai asas pengekodan. Mereka biasanya dilengkapi dengan templat yang dioptimumkan untuk paparan mudah alih, pelbagai pilihan alat penyesuaian reka bentuk, ciri dan Parameter pengoptimuman SEO.

Membina laman web pendidikan tidaklah sukar dan ini adalah salah satu syarat utama untuk jenis laman web ini. Wix dan Weebly adalah dua pembangun laman web yang menjayakan penyelesaian sebarang tugas. WordPress adalah CMS ciri lengkap yang dipercayai yang dilengkapi dengan pilihan integrasi yang luas yang membolehkan pembangunan laman web berkesan. Ucraft dan IM Creator berfungsi lebih baik untuk pembangunan projek pendidikan peribadi dan swasta. Untuk memutuskan penyelesaian terbaik, luangkan masa anda untuk menguji setiap sistem dan buat pilihan yang tepat.

Buat laman web secara percuma

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map