Pembina Laman Web Terbaik untuk Pemula

Pembinaan laman web untuk Pemula


The statistik terkini mendedahkan lebih daripada 1.5 bilion laman web yang beroperasi di web global. Persaingan berkembang pesat, menyukarkan pemain baru memasuki pasaran dalam talian. Sebilangan pemula berpendapat bahawa mustahil untuk bersaing dengan yang paling dikenali dan dirancang secara profesional blog, forum dan portal perniagaan. Kami ada berita baik untuk anda!

Niche pembinaan laman web kontemporari memperkenalkan beberapa pilihan popular yang boleh digunakan oleh pemula untuk melancarkan laman web yang berkualiti. Yang paling popular di antaranya termasuk:

 • Pembangun Laman Web Dalam Talian – yang paling mudah dan senang penyelesaian pembinaan laman web. Sistem ini dicipta khas dengan mempertimbangkan kemahiran dan keperluan pemula. Mereka adalah alat yang sempurna untuk mempelajari asas-asas proses pembinaan web. Selain itu, anda akan melihat hasil kerja anda sekaligus dapat membuat pengeditan yang diperlukan.
 • CMS – Sistem Pengurusan Kandungan lebih rumit berbanding dengan pembangun laman web. Mereka pada awalnya menyiratkan latar belakang pengkodan dan tahap kepakaran tertentu. Pilihan ini juga boleh digunakan untuk pemula kerana mereka melaburkan cukup usaha dan masa untuk penerokaan tutorial terperinci. Kelemahan utama dari penyelesaian ini ialah ia dapat menghilangkan keinginan untuk membina laman web, jika tidak memenuhi keperluan dan harapan pengguna untuk beberapa sebab.
 • Jenis perisian pembinaan web yang lain secara teori membenarkan membina laman web dengan menggunakan program mudah seperti Notepad. Walau bagaimanapun, pilihan ini membolehkan anda membina laman web paling mudah sahaja dan ini juga menunjukkan kesedaran mengenai asas pengkodan.Terdapat juga peluang untuk menggunakan kerangka kerja, tetapi ini boleh menjadi cabaran sebenar bagi seorang pemula.

Walaupun begitu, nampaknya menarik dan penting bagi pemula untuk mengetahui lebih lanjut mengenai setiap pilihan pembinaan laman web. Mari kita periksa secara terperinci dengan segera.

Kami Menguji 5 Pembangun Laman Web Terbaik Untuk Pemula:

 1. Wix – Pembina Laman Web Terbaik untuk Pemula
 2. WordPress – CMS Terbaik untuk Pemula
 3. BlueHost – Penyedia Hosting Paling Mudah untuk Dimulakan
 4. Mobirise – Perisian Pembinaan Laman Web untuk Pemula
 5. uKit – Pembangun Laman Web WYSIWYG untuk Perniagaan Kecil

Setiap sistem yang dimasukkan ke dalam senarai ini perlu mendapat perhatian dari khalayak sasaran tertentu. Apa yang anda perlukan adalah menetapkan matlamat yang jelas dan menentukan tujuan projek anda. Sebaik sahaja anda selesai, anda boleh memilih perkhidmatan yang paling sesuai dengan keperluan anda. Mari kita periksa setiap platform sekarang untuk mengetahui, mana dari mereka yang akan berfungsi lebih baik untuk projek anda.

Wix – Pembina Laman Web Terbaik untuk Pemula

Wix - Pembina Laman Web Terbaik untuk Pemula

Wix – adalah pembangun laman web terbaik untuk pemula, yang terkenal dengan kemudahan penggunaan dan kemudahannya. Ini bagus untuk kedai web yang kukuh dengan pelbagai kategori dan tetapan eCommerce serta untuk laman web perniagaan atau portfolio. Sama ada anda menjalankan syarikat pembinaan atau studio kecergasan, Wix akan sangat berguna. Lihat kelebihan utamanya:

 • Sesuai untuk Pemula – Wix menggunakan teknologi WYSIWYG, yang bermaksud tidak ada pengkodan atau reka bentuk grafik. Fungsi drag-and-drop yang memenangi anugerah membolehkan pengguna menambahkan fail media dan blok baru dengan mudah. Alat penyuntingan memudahkan mengubah atau membuang kandungan, menyesuaikan halaman, dll .;
 • Templat yang Direka Secara Profesional – Wix menawarkan banyak pilihan templat PERCUMA. Mereka mewakili bidang yang berbeza dari rekreasi dan sukan hingga eCommerce dan reka bentuk. Semua templat dioptimumkan mudah alih, disesuaikan dan siap digunakan pada telefon pintar dan tablet;
 • Pelan Percuma – pilihan yang bagus untuk pemula yang memerlukan laman web sederhana atau satu halaman dengan kandungan minimum dan ciri tambahan. Sebaik sahaja anda memerlukan laman web yang lebih rumit, pilih rancangan berbayar termasuk domain dan hosting percuma;
 • Widget dan Alat Tambah – Wix App Market adalah anugerah sejati bagi pemula yang ingin menyesuaikan laman web mereka dan menjadikannya lebih mesra pengguna. Cukup pilih widget dari senarai dan lampirkan ke halaman yang diperlukan;
 • Wix ADI – Alat Artificial Design Intelligence adalah salah satu sorotan pembangun laman web yang tidak dapat diucapkan, yang merupakan ciri hebat bagi pengguna, yang membuat langkah pertama mereka dalam bidang pembuatan laman web. Ciri ini memungkinkan bagi pemula untuk membuat projek fungsional dengan reka bentuk yang menarik tanpa mengetahui nuansa reka bentuk web. Cukup jawab soalan yang dihasilkan secara rawak oleh perkhidmatan dan perhatikan cara penggunaan maklumat / kandungan yang dihantar untuk merancang projek untuk anda;
 • Blogging – Wix mempunyai mesin blog terpadu tersendiri, yang membolehkan menghubungkan blog ke laman web anda dan menguruskannya dengan memperhatikan kemahiran dan keperluan anda. Ini adalah cara yang pasti untuk menarik perhatian pengguna dan membuat khalayak sasaran anda berminat dengan berita dan kemas kini industri anda. Mesin ini membolehkan penerbitan, penjadualan dan kemas kini catatan blog, membolehkan komen pengguna dan lain-lain;
 • e-dagang – Bersama dengan mesin blogging, pembangun laman web membolehkan anda memanfaatkan platform eCommerce yang kuat. Ia membolehkan pembuatan dan pengurusan kedai web. Yang mesti anda ketahui ialah Wix memungkinkan untuk membuat projek eCommerce kecil dan sederhana, yang mempunyai banyak ciri dan pilihan. Dengan mendirikan kedai web, anda akan dapat menjual produk fizikal / digital untuk menarik perhatian pelanggan, meningkatkan jumlah penjualan anda dan menjana keuntungan.

Wix membolehkan pengguna membuat perubahan laman web dengan mudah tanpa mengambil pembangun profesional. Ia hadir sebagai platform yang fleksibel dan menjimatkan kos yang memberikan semua ciri yang anda perlukan untuk membina laman web. Bercakap mengenai aspek kos, pembangun laman web adalah salah satu perkhidmatan yang paling berpatutan namun mempunyai ciri. Pelan percumanya memungkinkan untuk menguji keseluruhan rangkaian ciri pembangun laman web, sementara kepelbagaian langganan berbayar memungkinkan untuk memilih yang paling sesuai dengan keperluan pengguna.

Oleh itu, rancangan Wix tergolong dalam dua kumpulan, iaitu Standard dan Business / eCommerce. Setiap kumpulan, sesuai, diwakili oleh beberapa rancangan lain yang berbeza dari segi dan ciri yang disertakan. Kos rancangan Standard Wix bermula dengan $ 13 / bln, sementara langganan Perniagaan bermula dengan $ 23 / bln.

Cuba Wix secara Percuma

WordPress – CMS Terbaik untuk Pemula

WordPress - CMS Terbaik untuk Pemula

WordPress – adalah CMS terbaik dan termudah untuk pemula, yang memperlihatkan pelbagai peluang penyesuaian reka bentuk dan dilengkapi dengan set ciri kuat yang diperlukan untuk memulakan dan mengurus projek dengan ciri penuh. CMS telah membezakan dirinya sebagai salah satu platform yang mempunyai banyak ciri yang boleh digunakan untuk melancarkan semua jenis projek peribadi dan perniagaan. Pada mulanya dibuat untuk tujuan blogging, WordPress telah berkembang menjadi platform pengembangan laman web yang terkenal di dunia yang kini memerlukan latar belakang reka bentuk web tertentu dan kesedaran pengekodan. Senarai kelebihan WordPress yang penting bagi pemula adalah seperti berikut:

 • Kemudahan Pemasangan – Sebagai CMS, WordPress memerlukan muat turun dan pemasangan awal. Cukup ikuti garis panduan yang dihasilkan oleh sistem untuk memasang platform dengan betul dan mula menggunakannya untuk pembangunan laman web;
 • Integrasi Plugin – Selain daripada sambungan dan templat bawaan siap pakai, WordPress memungkinkan penyatuan plugin dan tema yang tersedia di web. Koleksi mereka kaya dan mengagumkan, yang memungkinkan untuk memilih dari beberapa plugin yang dapat menyumbang kepada prestasi laman web anda;
 • Pilihan Blogging – WordPress pada mulanya dikenali sebagai platform blogging. Sejalan dengan itu, ia dilengkapi dengan pelbagai alat dan kemampuan blogging, yang meningkatkan promosi blog anda. Anda boleh menambah, mengedit dan menjadualkan catatan di sini, menyediakan suapan RSS dan langganan e-mel, mengaktifkan / mematikan pilihan komen dan lain-lain;
 • Tidak Perlu Pengekodan – Walaupun, WordPress menyiratkan pengetahuan HTML untuk pengguna, yang bermaksud untuk memulakan laman web dengan ciri penuh, masih mungkin untuk membuat projek mudah dengan CMS untuk pengguna, yang sama sekali tidak mempunyai kemahiran pengekodan;
 • Penyesuaian Laman Web Lengkap – WordPress membolehkan penyesuaian laman web mutlak. Ini membolehkan anda membuat susun atur dan struktur laman web, memuat naik fail media, memilih elemen reka bentuk laman web dan fungsi yang sesuai dengan keperluan projek anda.

WordPress adalah Sistem Pengurusan Kandungan percuma yang boleh dimuat turun, dipasang dan digunakan oleh pengguna tanpa sebarang bayaran. Perkhidmatan ini juga bermaksud penyatuan templat luaran dan pemalam, yang percuma dan berbayar. Adalah wajar untuk memberi keutamaan kepada peluasan dan pemalam berbayar kerana kualiti, keselamatan dan fungsi yang ditingkatkan.

Bersamaan dengan itu, WordPress menyiratkan perlunya pilih penyedia hosting yang boleh dipercayai serta pembelian a nama domain untuk meningkatkan reputasi laman web anda. Dalam hal ini, Bluehost nampaknya merupakan penyelesaian terbaik kerana profesional, boleh dipercayai, selamat dan berpatutan. Terlebih lagi, Bluehost secara rasmi disarankan oleh WordPress sebagai pilihan utama bagi pengguna CMS, yang menghargai kredibiliti dan fungsi di atas segalanya. Langganan Bluehost termurah berharga $ 2.95 / bln, yang merupakan penyelesaian yang menjimatkan dan berpatutan untuk semua orang.

Cuba WordPress Sekarang

BlueHost – Penyedia Hosting Paling Mudah untuk Dimulakan

BlueHost - Penyedia Hosting Paling Mudah untuk Dimulakan

Bluehost – adalah penyedia hosting yang dipercayai, selamat dan hebat, yang mudah dimulakan untuk pengguna yang tidak pernah terlibat dalam pembangunan laman web sebelumnya. Ini adalah pilihan terbaik untuk menyimpan sebarang jenis projek. Platform ini telah membezakan dirinya sebagai penyedia hosting teratas, yang secara rasmi disarankan oleh WordPress kerana reputasi, fungsi dan pelbagai perkhidmatan / ciri yang disediakan dengan harga yang berpatutan. Untuk menentukan sama ada sistem ini berfungsi dengan baik untuk anda atau tidak, perhatikan set ciri kaya sekarang:

 • Kelenturan – Penyedia hosting disatukan dengan lancar dengan pelbagai perkhidmatan luaran, tambahan dan aplikasi, yang dapat meningkatkan prestasi projek anda, membawanya ke tahap yang baru;
 • Keselamatan – Bluehost menonjol dari orang ramai kerana keselamatan dan perhatiannya terhadap perlindungan spam. Oleh itu, sistem ini dilengkapi dengan pelbagai alat keselamatan, termasuk Spam Expert dan Spam Hammer, misalnya. Ia juga menyediakan ciri perlindungan pautan panas yang boleh dipercayai untuk memberikan keselamatan mutlak laman web yang dihoskan dengan sistem;
 • Pasar Kaya – Bluehost menawarkan pasar bersepadu yang kaya, yang menawarkan peluang untuk memilih dari pelbagai skrip, aplikasi dan tambahan untuk menyumbang kepada prestasi laman web anda. Anda boleh menggunakan banyak galeri gambar, templat WordPress, eCommerce, blog dan alat pemasaran dan lain-lain;
 • Kadar Waktu Waktu Tinggi dan Kelajuan Pemuatan Halaman Pantas – Peningkatan kelajuan pemuatan halaman dan kadar masa operasi dapat membawa laman web anda ke tahap yang baru. Inilah yang menjadi perhatian Bluehost. Peningkatan parameter ini akan mengakibatkan pertumbuhan lalu lintas dan peningkatan aspek fungsi laman web utama.

Dalam aspek penetapan harga, Bluehost terbukti menjadi penyelesaian yang berpatutan. Sistem ini mempunyai dua rancangan untuk semua orang yang bersedia menggunakan ciri-cirinya untuk kelebihan. Langganan Bluehost yang paling murah akan dikenakan biaya $ 2.95 / bln, menawarkan peluang kepada setiap pelanggan untuk menggunakan pilihan sambungan SSL percuma, lebar jalur tanpa had, pelbagai kemas kini WordPress biasa dan kelebihan lain.

Cuba Bluehost Sekarang

Mobirise – Perisian Pembinaan Laman Web untuk Pemula

Mobirise - Perisian Pembinaan Laman Web untuk Pemula

Mobirise – adalah salah satu perisian pembinaan laman web yang paling popular dan mudah digunakan, yang pada mulanya dicipta dengan mempertimbangkan keperluan dan keperluan pemasa pertama. Platform ini adalah penyelesaian terbaik untuk pemula, yang menghargai kesederhanaan, kemudahan dan fungsi di atas semua. Sistem ini memerlukan muat turun dan pemasangan. Ini memungkinkan untuk melancarkan dan mengurus semua jenis projek, mulai dari laman web satu halaman dan hingga portfolio dan laman web perniagaan. Untuk mengetahui apa sebenarnya yang ditawarkan Mobirise kepada anda, lihat kelebihan platform:

 • Pemilihan Blok Kandungan – Pembangun laman web memungkinkan untuk membuat struktur dan susun atur projek anda daripada blok kandungan bersepadu. Mereka benar-benar disesuaikan dan mudah dikendalikan. Pengguna dapat dengan mudah mengakses blok yang terdapat di panel kawalan laman web mereka untuk memilih yang paling sesuai dengan keperluan mereka. Di antara blok yang paling banyak digunakan, masuk akal untuk menyebut galeri gambar, artikel, peta, tajuk, footer, slider, fail media dan banyak lagi;
 • Sokongan AMP – Mobirise dilengkapi dengan Halaman Mudah Alih Dipercepat (AMP) sokongan, yang memungkinkan untuk meningkatkan keseluruhan prestasi laman web bersama dengan pengalaman menyemak imbas mudah alih pengguna. Ini akhirnya membantu meningkatkan keseluruhan masa muat halaman web dan juga parameter SEO. Faktor-faktor ini tidak dapat menyumbang kepada penilaian dan reputasi mesin pencari laman web;
 • Pilihan Sambungan – Mobirise dilengkapi dengan spektrum luas sambungan yang dapat disatukan, yang kebanyakannya percuma dan boleh disesuaikan. Jangkauan add-on dan widget ini cukup luas, memungkinkan untuk memilih yang sesuai dengan fungsi dan niche laman web anda. Ini termasuk Komen Facebook, Soundcloud, Analitis Google, Menu Lungsur, Suapan Twitter dan banyak lagi;
 • Domain dan Hosting – Sebagai perisian pembinaan laman web luar talian, Mobirise menyiratkan perlunya mencari penyedia hosting yang dipercayai dan selamat bersama dengan pilihan domain. Terdapat banyak syarikat hosting yang boleh dipercayai di luar sana yang boleh anda hubungi untuk mencari tawaran yang paling sesuai dengan keperluan anda.

Mobirise adalah perisian luar talian percuma untuk setiap pengguna. Anda boleh menguji dan menggunakan sistem untuk keperluan reka bentuk web anda tanpa sebarang bayaran. Namun, ingat bahawa anda masih perlu melabur dalam hosting dan nama domain untuk dapat mewujudkan kehadiran web yang boleh dipercayai. Selain itu, anda mungkin perlu mendapatkan beberapa pelanjutan berbayar untuk meningkatkan prestasi laman web anda. Ini termasuk WOW Slider ($ 29Ikon ($ 19), Penyunting Kod ($ 69, Keranjang Belanja PayPal ($ 29Kit Semua dalam Satu ($ 129) dan banyak lagi.

Muat turun Mobirise secara percuma

uKit – Pembangun Laman Web WYSIWYG untuk Perniagaan Kecil

uKit - Pembangun Laman Web WYSIWYG untuk Perniagaan Kecil

uKit – adalah pembangun laman web WYSIWYG termudah untuk laman web perniagaan kecil, yang berfungsi dengan baik untuk pemula. Sistem ini menonjol dari kerumunan kerana kesederhanaan yang luar biasa, fungsi dan kemampuan tinggi. Perkhidmatan ini dilengkapi dengan editor WYSIWYG yang mudah untuk memudahkan semua peringkat proses pembangunan laman web dalam tindakan. Pilih uKit dan manfaatkan kelebihan berikut:

 • Templat Respons Mudah Alih – pilihan tema yang bergaya dan direka dengan baik akan membolehkan anda memilih templat untuk sebarang keperluan. Semua templat bergerak mudah alih dan tersedia percuma untuk semua pengguna uKit;
 • Promosi Dasar – blog atau portfolio anda memerlukan promosi dalam talian untuk menonjol. uKit memberikan beberapa alat dan tetapan SEO asas untuk memastikan kedudukan mesin pencari yang lebih tinggi. Gunakan kata kunci fokus, tetapkan tajuk dan deskripsi meta;
 • Halaman yang boleh disesuaikan – gunakan widget yang tersedia untuk menyesuaikan setiap halaman dan meningkatkan keterlibatan pengguna. Semua widget adalah percuma;
 • Tidak Perlu Kemahiran Teknikal – Penggunaan uKit tidak memerlukan kemahiran teknikal, yang merupakan salah satu kelebihan tersendiri dari pembangun laman web. Pengguna tidak perlu mengetahui kod untuk bekerja dengan sistem – begitu intuitif dan dapat difahami oleh semua orang;
 • Sijil SSL percuma – uKit membenarkan penyambungan Sijil SSL percuma ke laman web anda untuk memastikan keselamatan maksimum, pemeliharaan maklumat sulit pengguna dan perlindungan anti-spam. Ini sangat penting bagi laman web yang mengandungi maklumat pengguna peribadi atau kewangan yang memerlukan perlindungan untuk akses pihak ketiga;
 • Hak Pengurusan Laman Web Sementara – Pembangun laman web membolehkan anda memberikan hak pengurusan projek kepada pengguna yang ingin anda bekerjasama. Bersamaan dengan itu, anda dapat mengawal proses pembangunan laman web dengan menyekat hak pengurusan. Terlebih lagi, sistem secara automatik membuat versi sandaran sehingga anda dapat memulihkannya apabila diperlukan. Ini adalah ciri yang berguna untuk pemula.

uKit tentunya merupakan perisian yang baik bagi mereka, yang mencari pembangun laman web yang murah tetapi berkesan untuk pemula. Sistem ini membolehkan meletakkan kemudahan penggunaan di dompet anda, malah mendapatkan laman web yang layak. Harga bulanan antara $ 4 hingga $ 12. Mereka sudah termasuk templat, domain, dan hosting percuma. Terdapat juga percubaan 14 hari yang membolehkan anda menguji ciri rancangan yang anda minati untuk membuat pilihan yang tepat selepas itu.

Lihat juga: semakan uKit.

Cuba uKit secara percuma

Pembina Laman Web – Pilihan Terbaik untuk Pemula

Pembangun laman web menghilangkan keperluan untuk membincangkan masalah seperti HTML, pengekodan atau reka bentuk grafik. Datang sebagai alat yang berguna untuk pemula yang bukan sahaja mencari peluang membina laman web yang cepat dan mudah, tetapi juga ingin memberi kemudahan pada dompet.

Platform terkini mempermudah pengendalian pembuatan laman web mana pun dari sumber satu halaman yang mudah ke kedai laman web atau kad perniagaan yang kompleks. Kelebihan utama untuk pemula adalah seperti berikut:

 • Kemudahan penggunaan – tidak memerlukan kemahiran pengekodan atau reka bentuk web. Mula membuat laman web yang kukuh dan terbitkan dalam beberapa jam;
 • Penyelesaian Jimat Kos – pilih rancangan yang sesuai dan simpan domain dan hosting percuma yang disediakan oleh platform pembinaan laman web. Manfaatkan rancangan percuma;
 • Templat adaptif – membina laman web yang mudah alih dengan hanya beberapa klik. Biarkan pengguna anda mengakses laman web anda menggunakan mana-mana peranti mudah alih walaupun OS, resolusi dan ukuran skrin;
 • Ciri dan Tambah – perisian moden memberikan cukup banyak ciri termasuk tetapan SEO asas, widget, integrasi pihak ketiga dan banyak lagi.

Hasilnya, pemula mendapat satu penyelesaian untuk menyelesaikan pelbagai tugas. Pengguna menjimatkan wang dan mendapat banyak alat yang berkesan untuk membina, menerbitkan dan mempromosikan laman web mereka yang baru dibina tanpa kemahiran khas.

Apakah Pembina Laman Web Terbaik untuk Pemula?

Pemilihan pembangun laman web yang tepat harus bergantung kepada beberapa faktor yang mesti dimiliki. Yang paling penting ialah kerumitan dan jenis projek yang ingin anda bangunkan, ciri-ciri yang ingin anda laksanakan, kecekapan reka bentuk laman web anda, anggaran yang anda rancangkan untuk melabur dalam projek dan beberapa nuansa penting lain. Setiap sistem yang disenaraikan di atas datang untuk menyelesaikan tugas reka bentuk web tertentu dan menawarkan set fitur khusus yang diperlukan untuk memulai dan mengurus laman web dengannya.

Walaupun uKit adalah, mungkin platform paling murah terdapat di web yang sesuai untuk membina portfolio dan blog yang menarik, Wix menawarkan pelbagai ciri canggih seperti eCommerce dan SEO. WordPress adalah CMS terbaik yang dapat anda kuasai untuk memulakan laman web peribadi / perniagaan, walaupun, ia memerlukan latar belakang reka bentuk web tertentu dan kemahiran pengekodan. Mobirise adalah pembangun laman web luar talian yang paling mudah dan berfungsi hebat untuk pemula, sementara Bluehost adalah penyedia hosting paling selamat dan paling fleksibel yang boleh anda pilih untuk menyimpan dan menguruskan projek anda.

Kaedah lain untuk Membina Laman Web untuk Pemula

Kenyataan bahawa anda seorang pemula tidak bermaksud bahawa anda tidak boleh mencuba mempelajari asas-asas HTML untuk membina laman web berkualiti tinggi dari awal. Sekiranya anda berhasrat untuk bergerak ke arah ini, alat paling mudah untuk memulakannya ialah Notepad atau penyunting teks lain. Dalam kes ini, struktur mana-mana laman web yang akan anda jalankan akan mempunyai penampilan seperti berikut:

Nama Halaman Web Saya
Ini – bahagian laman web atas ”

Teks dan Imej Laman Web.

Sebagai peraturan, fail tersebut disimpan dalam format txt. Sebelum menyimpannya, anda harus menukar format ke HTML secara manual. Fail sedemikian akan dibuka secara automatik di penyemak imbas, yang senang dilakukan oleh pengunjung.

Sebaik sahaja anda menguasai “sains kod”, anda boleh cuba beralih ke program – kerangka kerja yang lebih rumit. Program-program ini memerlukan pengetahuan yang kuat mengenai pengekodan. Menggunakannya kadang-kadang menjadi cabaran bagi profesional reka bentuk web, belum lagi pemula.

Kerangka kerja biasanya digunakan untuk mengembangkan projek teknikal yang rumit, kedai dalam talian yang besar dan besar dengan struktur individu dan aplikasi web. Ia memerlukan banyak masa dan usaha untuk bekerjasama dengan mereka. Oleh itu, program ini paling sesuai untuk studio web dan profesional reka bentuk web. Sehingga hari ini, kerangka kerja yang paling terkenal merangkumi Ruby on Rails, Django, Yii, Symphony, Flask, Padrino dll..

Membina Laman Web Dari Awal untuk Pemula: Cara Memulakan?

Bermula dengan a laman web baru mungkin merupakan tugas yang paling mencabar bagi pemula. Sebahagian besar dari mereka takut berurusan dengan kod dan reka bentuk web. Yang lain tidak mampu menyewa pasukan pengembangan khusus. Nasib baik, pembangun laman web menjadi penyelesaian yang baik untuk semua masalah. Walau bagaimanapun, anda perlu menangani beberapa masalah dan langkah-langkah teras anda sendiri:

 • Tentukan Matlamat – pertama sekali, tetapkan sasaran yang jelas dan tentukan tujuan laman web anda. Mengapa anda memerlukannya? Bagaimana ia berguna untuk pengguna? Apakah jenis kandungannya? Menentukan matlamat akan membolehkan anda memilih platform yang tepat yang memenuhi keperluan dan kerumitan laman web anda.
 • Pilih Platform – sekarang, anda mempunyai visi yang jelas tentang bagaimana laman web anda akan melayani penggunanya. Anda memahami ciri-ciri yang ada serta kerumitan umum. Sudah tiba masanya anda memilih perisian bergantung pada tujuan anda. Sama ada anda memerlukan blog sederhana atau kedai digital, pilih platform dengan alat dan ciri yang diperlukan.
 • Pilih Domain – domain adalah bahagian penting dari laman web masa depan anda. Jadikannya unik dan relevan dengan kandungan laman web anda. Sekiranya anda bertindak sebagai jurulatih kecergasan, gunakan nama keluarga dan kata kunci yang berkaitan dengan niche anda. Pembangun laman web umumnya menawarkan domain percuma.
 • Pilih Hosting – sekarang anda perlu memilih tempat untuk menyimpan laman web dan failnya. Pilih hosting dengan kemudahan penyimpanan dan lebar jalur yang mencukupi. Pelan berbayar pembangun laman web merangkumi hosting percuma untuk memenuhi sebarang keperluan bergantung pada kerumitan laman web anda.
 • Mula Menulis – sekarang, anda perlu mengisi laman web anda dengan kandungan. Mulailah menulis teks ke semua laman web dan bahagian yang ada yang menjelaskan perkhidmatan atau barang anda, tambahkan catatan tetamu untuk blog anda. Pastikan anda menyediakan kandungan yang relevan yang mesra mesin carian. Pembangun laman web mempunyai alat SEO asas yang membolehkan anda dengan mudah fokus pada kata kunci atau frasa tertentu.
 • Tambah Kandungan Media – penyelidikan terkini menunjukkan bahawa video dan gambar berkualiti tinggi meningkatkan penglibatan pengguna. Tambahkan kandungan media yang berbeza dalam format apa pun untuk menonjol dengan bahagian seret dan lepas yang disampaikan oleh pembangun laman web.
 • Dapatkan Sosial – rangkaian sosial masih menjadi pendorong dalam talian. Bila-bila masa anda perlu meningkatkan pengiktirafan laman web, tambahkan butang perkongsian sosial untuk membolehkan pengguna berinteraksi dengan laman web melalui platform seperti Facebook, Twitter, dan Instagram.

Pastikan kandungan anda sentiasa dikemas kini dan relevan, bandingkan, bezakan pesaing utama anda dalam bidang ini, dan jadikan laman web anda lebih baik.

Pokoknya

Membina laman web dari awal kelihatan seperti mimpi buruk bagi pemula tanpa kemahiran pengekodan. Pada masa yang sama, belanjawan terhad menghalangnya daripada mengupah pemaju tersuai yang memerlukan banyak perbelanjaan. Nasib baik, terdapat beberapa pilihan pembinaan laman web yang murah dan berpatutan yang mungkin dipertimbangkan oleh pemula berdasarkan kepakaran, kemahiran, masa, usaha dan wang reka bentuk web mereka yang siap mereka laburkan. Penyelesaian yang paling popular pada masa ini termasuk pembangun laman web dalam talian, CMS dan cara lain melancarkan laman web.

 • Pembangun laman web adalah perkhidmatan termudah dan paling senang digunakan untuk keperluan pembinaan laman web. Mereka sangat intuitif dan difahami sehingga pemula dapat mengatasi ciri-cirinya dan menggunakannya untuk kelebihan. Di antara pelbagai pembangun laman web yang dapat dijumpai di ceruk kontemporari, Wix dan uKit terbukti menjadi penyelesaian termudah dan paling berpatutan untuk pemula. Mereka mudah digunakan, fleksibel dan memastikan hasil yang baik, sementara harganya cukup berpatutan.
 • CMS dilengkapi dengan set dan pilihan ciri yang lebih maju daripada pembangun laman web. Walau bagaimanapun, ini tidak bermaksud bahawa anda tidak akan dapat menggunakan sistem pengurusan kandungan, jika anda seorang pemula. Sekiranya anda mempunyai keinginan untuk meneroka perkhidmatan ini, anda harus bersiap sedia bahawa anda memerlukan usaha dan masa untuk menangani tugas tersebut. WordPress sangat bagus untuk permulaan yang baik. Ia dilengkapi dengan pelbagai tutorial, manual dan komuniti dalam talian yang menyediakan panduan panduan kepada pemula yang akan membantu anda menangani tugas dengan keberkesanan maksimum dan minimum membuang masa.
 • Mengenai cara membina web yang lain, pemula boleh bermula dengan menguasai asas pengkodan dengan menggunakan penyunting html apa pun. Pilihan ini, bagaimanapun, mungkin berfungsi dengan baik untuk berlatih dan meningkatkan kemahiran, tetapi tidak untuk penggunaan biasa. Ini kerana ia sudah usang dan tidak digunakan oleh profesional. Sekiranya anda merasa sudah cukup berlatih dan bersedia untuk memasuki sistem yang lebih kompleks, anda boleh menggunakan kerangka kerja. Platform ini adalah yang paling mencabar dan hanya pereka web yang mahir yang boleh melancarkan laman web yang kuat dengan mereka.

Apa sahaja pilihan yang akhirnya akan anda jalani, selalu masuk akal untuk mengujinya terlebih dahulu. Walau bagaimanapun, jika anda tahu sejak awal bahawa kepakaran reka bentuk web anda tidak akan cukup untuk menggunakan platform yang kompleks, pembangun laman web sentiasa bersedia. Dengan menggunakan sistem ini, anda akan memperoleh hasil yang baik dengan pelaburan masa, pengetahuan, usaha dan wang yang minimum.

Buat laman web secara percuma

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map