Beste reisebyråers nettstedbyggere

Beste reisebyråers nettstedbyggere


Å starte reisevirksomheten er alltid en utfordring, spesielt for de gründere som aldri har gjort det før og ikke har en eneste idé om trinnene og ferdighetene denne prosessen innebærer. Enten du allerede driver et reisebyrå eller bare planlegger å lansere det, vil du ikke gå uten å opprette et nettsted for å representere virksomheten din på nettet.

En reisenettsted er toppdestinasjonen for dine nåværende og potensielle kunder. Dette er også den beste kilden til informasjon om selskapet ditt, tjenester og oppdateringer du tilbyr, prispolitikk og andre bemerkelsesverdige problemer. Et fullstendig reisebyrå nettsted kan gi kundene dine mye bransjerelatert informasjon, som ikke finnes i annet reklamemateriell eller andre offline informasjonskilder.

Det er ikke en hemmelighet at reisebyråer er opptatt døgnet rundt, og hjelper kundene sine med å finne de beste turene til rimelig pris og håndtere andre forretningsrelaterte problemer. Dette tar åpenbart mye krefter og tid, og hindrer bedriftseiere fra å bli involvert i utvikling av nettsteder for DIY. Det er imidlertid ingen mening å ansette nettmestere for å designe nettstedene til reisebyråer, da dette er en ganske kostbar løsning. Selv om du prøver ansette noen til å utvikle et nettsted for deg vil du ikke kunne oppdatere og administrere prosjektet selv uten å vite det grunnleggende i webdesignprosessen.

Den eneste rimelige løsningen i dette tilfellet er å bruke nettstedbyggere – enkle, brukervennlige og rimelige verktøy for webdesign som lar deg lage et nettsted uten koding eller erfaring. Både alt-i-ett og reisebyrå nettstedbyggere tilbyr et omfattende utvalg av nisjefokuserte funksjoner og tjenester som vil ha positiv innvirkning på nettstedets ytelse og dens videre promotering.

Sammen med å gi eksplisitt informasjon om selskapet ditt, prestasjoner, tjenester, turer og priser, vil nettstedet ditt til reisebyråene bli den primære destinasjonen for brukere som er villige til å finne ut forretningsoppdateringer, brenne tilbud (dette betyr mye for turister), beste tilbud, rabatter, nyheter, oppdateringer og andre relaterte fakta de ikke kan finne noe annet sted.

Vi testet ut 8 av de beste nettstedene for reisebyråer:

 1. Wix – DEN BESTE nettstedbyggeren for reisebyrå
 2. WordPress – Beste plattform for reiseblogger
 3. uKit – nettstedets beste reisebyrå
 4. Ucraft – Online-plattform for å lage en destinasjonsside
 5. SITE123 – Nettstedsbygger for turoperatører
 6. Bokmerke – A.I.-drevet nettstedbygger
 7. uCoz – Helt GRATIS reisefellesskapsbygger
 8. Shopify – Beste e-handelsplattform for reisesider

For de som leter etter den beste byggebyggeren av reisebyråene, har vi gjennomgått hvert av systemene oppført ovenfor. Deres detaljerte sammenligning vil hjelpe deg med å oppdage den plattformen som fungerer best for nettstedet ditt til reisebyråene, og som dekker nettstedets utvikling mest behov. La oss komme i gang nå.

Wix – DEN BESTE nettstedbyggeren for reisebyrå

Wix - DEN BESTE nettstedbyggeren for reisebyrå

Wix – er den BEST alt-i-ett nettsted byggherre for reisebyråer, agenter og turoperatører. Plattformen omfatter brukervennlighet, bekvemmelighet, overkommelighet, avansert funksjonalitet og intuitiv tilnærming til webdesign. Systemet er etterspurt med brukere fra hele verden og ikke forgjeves. Wix kommer med en uttømmende funksjonsliste som er nødvendig for å starte og administrere et imponerende nettsted for reisebyråer uten å bruke en formue på det. Det er på høy tid å verve de viktigste høydepunktene på plattformen med en gang:

 • Reisemaler. Når det gjelder samling av reisemaler, systemet tilbyr anstendige tilpassbare og mobilklare temaer som trengs for å bygge nettsteder for turoperatører, reisebyråer, matturer, turistfirmaer, hotell, reiseblogger, safari, turfotografer, yachtsmen og spesielle destinasjonssider for reisebyråer.
 • Reise-widgeter. Systemet gjør det mulig å velge mange gratis og betalte widgeter som vil være et flott tillegg til reisebyråens nettsted (Moovit-kart og ruter-widget for å tilby utmerkede transittalternativer til din nøyaktige beliggenhet, hoteller og Airbnbs-kart for å tilby de beste stedene å bo i nærheten av ditt arrangement osv..)
 • Kundeinteraksjonsverktøy. Wix App Market tilbyr en omfattende samling av integrerbare moduler og utvidelser som gjør det mulig å effektivt komme i kontakt med kunder når som helst på dagen (123 skjemabygger, tilbakeringing, bokavtaler online, live chat, Wix-skjemaer, Google-arrangementskalender, hendelseskalender, Wix-bookinger, planlegging av proff, uttalelse av uttalelser, siste nytt, Wix-chat, kontaktadministrasjon + CRM, osv..).
 • Kunde anmeldelser. Systemet tillater integrering av widgeter og utvidelser som gjør det mulig for kunder å legge ut sine anmeldelser og dele kommentarer for forbedrede markedsføringsformål (Kundeomtaler, MyReviews, Comments, Yelp, Comments +, Testimonial Builder, Social Testimonials, Voice Comments + etc.).
 • Wix Bookings. Appen gjør det mulig å avtale, melde seg på et møte, foreta en betaling direkte på nettstedet for å gjøre arbeidsplanen og kundenes planer mer organisert.
 • Forum. Nettstedsbyggeren gjør det mulig å legg til et forum på nettstedet ditt for å gjøre det mulig for nåværende og potensielle brukere å komme sammen med hverandre, diskutere temaene de er interessert i og dele deres reiseopplevelse. Det er mulig å legge til så mange grener og emner som fokuserer på reiser for å gi den oppdaterte informasjonen brukere vil bli oppfordret til å finne ut av.
 • blogging. Med Wix kan du også koble en fullverdig blogg til nettstedet ditt for å holde reisebyråklienter informert om de planlagte begivenhetene, oppdaterte og nyhetene du ønsker å dele med dem. Det er også en mulighet til å laste opp informative nisjeartikler som gir reiserelatert informasjon brukere vil verdsette til fordel når de planlegger ferier eller forretningsreiser.

Koste: Som en funksjonsbelastet nettstedbygger, avslører Wix en mulighet til å teste hele funksjonssettet ved å bruke en gratis plan. Dette alternativet er nok til å definere de store sterke og svake punktene på plattformen før de bestemmer seg for videre bruk. Det du imidlertid bør vite, er at Wix gratis plan ikke fungerer i det hele tatt for utvikling av komplekse prosjekter.

Hvis du har tenkt å lansere et funksjonelt nettsted for reisebyråer, må du oppgradere til en av de betalte planene. For akkurat dette formålet tilbyr Wix for tiden to grupper planer, nemlig Standard og Business / eCommerce. Hver av dem omfatter individuelle abonnementer som avviker i forhold og pris. Dermed starter kostnadene for Standard Wix-abonnement med $ 13 / mo for å nå $ 39 / mo, mens kostnadene for Business Plans utgjør $ 23 / mo og høyere.

Prøv Wix gratis

WordPress – Beste plattform for reiseblogger

WordPress - Beste plattform for reiseblogger

WordPress – er en pålitelig og fullverdig plattform (CMS) for blogger for reise og turisme. Systemet vil fungere utmerket for utvikling av store funksjonsbelastede nettsteder for reisebyråer eller populære turoperatører. Det skiller seg ut fra mengden på grunn av dets avanserte integrasjonsalternativer, tilpassede verktøy for avansert design og kodedigeringsfunksjoner. Det siste aspektet krever imidlertid forståelse av emnet. Årsakene til å bruke plattformen er som følger:

 • Reisemaler. Det er mulig å bla gjennom gratis og betalte reisemaler som systemet tilbyr, samt temaene som er tilgjengelige online.
 • Integrable plugins for reisebyråer. WordPress er kjent for sine kraftige plugin-integrasjonsalternativer (de mest populære plugins du kan bruke til reisenettstedet inkluderer PanoPress, Orioly Book Now, Tour Master, WPML Plugin, Polylang, The Event Calendar, WooTour osv..).
 • Kundeinteraksjon-plugins. For å sikre givende samhandling med klienter, kan du også integrere et antall plugins, som Enkel sosiale aksjeknapper, klientportal-plugin, be om tilbakeringingsplugin, WP Notification Bar Pro, WP Customer Area etc.

Koste: WordPress er gratis å laste ned for alle. Du kan teste funksjonene i systemet så lenge du trenger. Husk at for å publisere og markedsføre et reiseside, må du kjøpe hosting og domenenavn for det. Eventuelle kostnader vil avhenge av betingelsene implisitt av planen. For eksempel en rimelig Bluehost planen vil koste deg $ 2,95 per måned. I tillegg vil du møte behovet for å investere i plugin- og malintegrasjon.

Prøv WordPress nå

uKit – nettstedets beste reisebyrå

uKit - nettstedets beste reisebyrå

uKit – er den enkleste byggebyggeren av små bedrifter for å opprette et reisebyrå nettsted. Overflod av avanserte designtilpasningsfunksjoner, temaer, applikasjoner og andre verktøy som er et must for alle reisesider, har gjort tjenesten til en av de beste nisjerepresentantene. Ta en titt på noen av de mest særegne funksjonene ved det nå:

 • Samling av reisemaler. Systemet tilbyr en sjenerøs samling av reise-fokusert responsive temaer, som enkelt kan tilpasses for å imøtekomme behovene til nybegynnere og proffs for webdesign (Du kan velge mellom reisebyrå, fjellvandring eller europeisk tur, sjøcamping, ferieturisme, øko-tur, temaer for cruiseturer eller velge en blank mal for å designe en webside fra bunnen av).
 • Innsamling av rik widget. uKit tilbyr et ganske fint utvalg av widgets som kommer med nisjespesifikt innhold og er et godt tillegg til enhver reiseside (Online chat, sosiale nettverksknapper, tidslinje, brukerkommentarer, servicekalkulator, tidtaker osv.).
 • CallBack-funksjon. Ved å integrere widgeten kan du gi kundene dine en sjanse til å legge igjen tilbakeringingsforespørslene slik at du kan kontakte dem på det mest passende tidspunktet på dagen.
 • Live chat. Med en LiveChat-funksjon som tilbys av uKit, vil du holde kontakten med klienter, som har spørsmål eller behov til rettidig støtte og assistanse på nettet.
 • Forhåndsvisning av nettstedet. Nettstedsbyggeren tillater forhåndsvisning av nettstedet ditt mens det fremdeles er under utvikling. Dette lar deg legge merke til tilgjengelige feil og feil for raskt å redigere prosjektet og bli kvitt dem før publisering av nettstedet. Preview-funksjonen gjør det også mulig å se hvordan det ferdige prosjektet ditt ser ut på mobile og stasjonære enheter.
 • Gratis SSL-sertifikat. Nettstedsbyggeren gjør det mulig å koble til SSL Certificate-funksjonen for å forbedre sikkerheten til ressursen og gi din reise nettsted det ønskede troverdighetsnivået.

Koste: uKit har rimelig prispolitikk, selv om den ikke tilbyr en gratis plan. I stedet gir systemet en 14-dagers prøveperiode, der du kan teste alle funksjonene du er interessert i. Den billigste uKit-planen koster $ 4 / mo, mens den dyreste planen koster $ 12 / mo.

Prøv uKit gratis

Ucraft – Online plattform for å lage en destinasjonsside

Ucraft - Online plattform for å lage en destinasjonsside

Ucraft – er en nettskipsbygger, som tilbyr enkel måte å lansere en anstendig reise nettsted. Nettstedets byggherre er også kjent for sin samling av designverktøy, responsive maler, gratis destinasjonssideskaper og verktøy for tilpasning av logoer. Her er de viktigste fordelene med tjenesten:

 • Responsive nisjemaler. Ucraft kan skryte av en rik samling ferdige responsive maler som er spesielt designet for representanter for reisebransjen.
 • Tredjepartsintegrasjoner. Hvis du føler at mengden innebygde elementer ikke er nok for nettstedet ditt til reisebyrået, kan du velge alle tredjepartsintegrasjoner som kan dekke et bredt spekter av promoterings-, markedsførings- og analysebehov (Intercom, Disqus, LiveAgent, Facebook Messenger, Uservoice, Zendesk Chat, Jivosite osv..).
 • Gratis landingssideskaper. For å få brukerens oppmerksomhet og øke kundens engasjement, kan du bygge en destinasjonsside for din reise nettsted uten kostnad.
 • Gratis logo maker. Funksjonen gjør det mulig å lage en unik logo for nettstedet ditt til reisebyråene slik at den skiller seg ut fra mengden og øker omdømmet.
 • Støtte for flere språk. Hvis du tar sikte på å tiltrekke kunder fra utlandet eller forhandle med internasjonale partnere, vil flerspråklig støtte levert av Ucraft være en viktig fordel.

Koste: Ucraft har en gratis plan som vil fungere bra for de brukerne, som har til hensikt å spare noe budsjett og starte en gratis destinasjonsside eller annen type nettsted uten kostnad i det hele tatt. Imidlertid bør du innse at gratis nettsteder mangler funksjonalitet som forhindrer deg i å få mest mulig ut av dem. Når det gjelder de betalte opsjoner, varierer kostnadene deres basert på planene og vilkårene de innebærer. Det rimeligste Pro Website-abonnementet vil koste deg $ 10 / mo, mens den dyreste Unlimited-planen utgjør $ 69 / mo. Hvis du ikke er sikker på funksjonene hver plan innebærer, vil 14-dagers prøveperiode som tilbys av nettstedbyggeren hjelpe deg med å ta riktig beslutning.

Prøv Ucraft gratis

SITE123 – Nettstedsbygger for turoperatører

SITE123 - Nettstedsbygger for turoperatører

Site123 – er en enkel nettstedsbygger for turoperatører som gjør det mulig å lage kvalitetsnettsteder uten ferdigheter eller kodingskompetanse. Plattformen har informative og verdifulle retningslinjer for hvordan du kan starte prosjekter med den. Det er en praktisk dra-og-slipp-redigerer som forenkler prosessen med DIY-nettstedutvikling for nybegynnere og dyktige webdesignere. Nedenfor vises de mest karakteristiske høydepunktene for nettstedbyggeren:

 • Logo Maker. Hvis bedriften din ikke har en logo som representerer den på nettet, tillater SITE123 å lage den enkelt. Det er ikke nødvendig å være en webdesignproff eller en kodingsekspert for å lage en forretningslogo på egenhånd her. Bare bruk det integrerte verktøysettet og elementene Logo Maker tilbyr for å designe logoen som passer best til ditt reisebyrå nettsted.
 • Flerspråklig støtte. SITE123 kommer med flerspråklig støtte, som gjør det mulig å lage flere språkversjoner av nettstedet ditt til reisebyråene. Dette kan bidra til å øke nettstedstrafikken og kundebasen på sikt.
 • Kundeinteraksjonsverktøy. Nettstedsbyggeren gir tilgang til flere kundeinteraksjonsverktøy som gjør det mulig å øke kundens engasjement og stimulere til aktiv brukerinteraksjon.
 • Integrert Form Builder. Systemet lar deg opprette og legge til forskjellige typer online-skjemaer til nettstedet ditt for reisebyråer for å gi brukerne handlefrihet. Du kan få tilgang til mange tilpassede skjemaoppsett og elementer for å lage skjemaer som samsvarer med nettstedets spesialisering og kan særlig øke ytelsen.
 • blogging. Plattformen kommer med en verdig bloggmotor, som gjør det mulig å koble en fullverdig blogg til din reise nettsted. Det er her du vil kunne legge ut reisefokusartikler for å vekke kundeinteresse, generere trafikk og inntekter i det lange løp.
 • App-markedet. SITE123 skiller seg også ut fra mengden på grunn av det integrerte App Market som gir tilgang til dusinvis av widgets og tilleggsprogrammer, for eksempel Live Chat Support, Gallerier, Forms, analyseverktøy, Social, booking og mange flere. Ved å bruke disse og andre widgeter kan du få mest mulig ut av nettstedet ditt til reisebyråene.
 • Integrering av sosiale medier. Funksjonen gir mulighet for å øke nettstedets omdømme i de sosiale nettverkene ved å dele nyhetene, bransjeoppdateringer, planlagte hendelser, planer og andre data relatert til nettstedet ditt..

Koste: SITE123 er en av de enkleste og rimeligste byggherrene av DIY-nettsteder. Den har en helt gratis plan for alle som har til hensikt å starte en nettside med systemet og har til hensikt å teste funksjonens sett på forhånd. På samme måte tilbyr plattformen fire betalte planer, kostnadene f som varierer mellom $ 10,80 og $ 28,80 per måned.

Prøv Site123 gratis

Bokmerke – A.I.-Powered Website Builder

Bokmerke - A.I.- Powered Website Builder

Bokmerke – er en avansert AI-basert nettstedsbygger, egnet for reisenettsted. Du trenger ikke å være kodingsekspert for å bygge fantastiske nettsteder med bokmerke. Bare bruk AI-verktøyet for å levere innholdet ditt og se resultatet! De viktigste høydepunktene for nettstedbyggeren er følgende:

 • AIDA-assistent. Kunstig intelligens-verktøyet takler automatisk opprettelsen av nettstedet, hvis du spesifiserer hvilken type reisenettsted du trenger, og sender inn alt innholdet du ønsker å bli vist.
 • Fokusfunksjon. Systemet tilbyr et sett med ferdige blokker du kan velge, tilpasse og integrere i reisesiden din ved å bruke modulene som lenker, tekster, sitater, kart, kontaktskjemaer, sosiale nettverksknapper, tilbakemeldinger og kontaktskjemaer etc.
 • Hendelsesfunksjon. Hendelsesdelen tillater å laste opp de kommende begivenhetene til reisenettstedet ditt for å holde dem klar over hva som skjer i virksomheten din.
 • e-handelsmotor. Bokmerke har en anstendig eCommerce-motor, som lar deg legge til en liten til midt-nettbutikk på reisesiden din, der du kan selge turer, tilbehør og andre ting som etterspørres hos kunder..

Koste: Nettstedsbyggeren har en gratis plan og to betalte abonnement. Den gratis planen er nok til å teste alle funksjonene i systemet, mens betalte abonnementer gir funksjonalitet til prosjektet ditt. For å få et betalt abonnement, må du bruke $ 11.99 og $ 24.99 per måned tilsvarende. Det er også en mulighet til å utføre månedlige betalinger, men kostnadene for planene vil være noe høyere i dette tilfellet – $ 15 og $ 30 per måned.

Prøv bokmerke gratis

uCoz – Helt GRATIS reisefellesskapsbygger

uCoz - Helt GRATIS reisefellesskapsbygger

uCoz – er en helt gratis reisefellesskapsbygger, som lar ikke-teknikere og webdesignprofere starte reiserelaterte prosjekter fra grunnen av. Plattformen kommer med et sett med funksjonelle moduler, enkel og intuitiv DIY webredigerer, blogging og e-handelsmotorer og andre high end-funksjoner. La oss verve dem med en gang:

 • Bloggmotor. Nettstedsbyggeren har en avansert bloggmotor som gjør det mulig å koble en fullverdig blogg til nettstedet ditt for reisebyråer. Dette er stedet hvor du kan legge ut og oppdatere nisjerelaterte artikler, starte brukerdiskusjoner og bare holde kontakten med nåværende og potensielle kunder.
 • Forummodul. Som et modulbasert system lar uCoz velge mellom flere moduler for å øke ytelsen til reisenet ditt. Forummodul gjør det mulig å opprette et samfunnsforum, der du kan kommunisere med klienter, legge til og oppdatere forumgrener, nye emner og diskusjoner.
 • Valg for medlemskap. Når du administrerer ditt uCoz-baserte nettsted, vil du kunne tildele medlemskapsrettigheter til brukere du planlegger å samarbeide med. Det er opp til deg å angi parametere for nettstedstilgang eller i det hele tatt begrense brukertilgang basert på webdesignmålene du forfølger.

Koste: Nettstedsbyggeren er opprinnelig gratis, og du kan teste funksjonaliteten uten kostnad for å finne ut hva du kan forvente av den. For å få mest mulig ut av uCoz-funksjonssettet, er det fornuftig å oppgradere til et av de fire betalte abonnementene det følger med. Kostnadene deres starter med $ 3 / mo for den billigste grunnleggende planen og går opp til $ 8 / mo for den dyreste maksimale planen.

Prøv uCoz gratis

Shopify – Beste e-handelsplattform for reisesider

Shopify - Beste e-handelsplattform for reisesider

Shopify – er den beste e-handelsplattformen for reisenettsteder, som kommer med myriader av avanserte e-handelsfunksjoner og integrerte verktøy. Systemet skiller seg ut fra mengden på grunn av overflod av markedsføring, utvikling av nettbutikker og promoteringsfunksjoner som bidrar til enkel, sikker og effektiv opprettingsprosess for nettsteder. Her er listen over Shopify-funksjoner brukere bør være klar over når de går videre til prosessen med utvikling av nettstedet:

 • POS-programvare. Shopify kommer med Point of Sale-funksjonen som bidrar til funksjonalitet på nettstedet. Funksjonen gjør det mulig å gjøre salg både online og offline, og dermed øke kundegrunnlaget og trafikkflyten.
 • Synkroniseringsalternativer. ECommerce-programvaren muliggjør effektiv og rask synkronisering av kontoen din med populære markedsplasser og eksterne tjenester. Dette lar deg forbedre ytelsen på nettstedet og trekke oppmerksomheten til brukere som er villige til å samarbeide med deg.
 • Utvidet virkelighet (AR) Trekk. Integrering av AR-funksjonen øker ikke bare oppmerksomheten til kundene dine, men øker også nettstedets popularitet, øker trafikkstrømmen, genererer nysalg og hjelper deg med å nå målene du har satt med maksimal effektivitet og minimal investeringstid. AR-integrasjon lar brukere oppdage detaljene i tilbudene du gir ved å bruke 3D-tilnærmingen.
 • Produktledelse. Når du lanserer et nettsted for et reisebyrå, kan du forfølge målet om å laste opp varer / tilbud du har på lager, samt vise spesielle tilbud. Shopify kan skryte av avanserte produktstyringsalternativer og verktøy som lar deg legge til produktbeskrivelser av høy kvalitet, lage tiltalende showvinduer, gjøre bruk av CSV-import / eksportfunksjoner osv..
 • Flerspråklig støtte. Shopify tilbyr også flerspråklig støtte, som betyr mye når det gjelder utvikling av flerspråklige reisebyrå nettsteder. Siden du er tilgjengelig på flere språk, vil nettstedet ditt bidra til å tiltrekke oppmerksomhet fra potensielle partnere og kunder.

Koste: Shopify kan skryte av allsidig og moderat prispolitikk, og tilbyr flere planer å velge mellom basert på spesifikasjonene for reisesiden, parametere så vel som webdesign / forretningsinnsatser. Det er ingen helt gratis plan her, men brukere kan velge mellom flere abonnementer. Den billigste planen koster $ 9 / mo, mens det dyreste abonnementet koster $ 299 / mo. Gratis 14-dagers prøveperiode vil hjelpe deg med å oppdage spesielle funksjoner i planen du er interessert i for å ta valget du ikke vil angre på etterpå.

Prøv Shopify gratis

Bunnlinjen

Å lansere et nettsted er essensielt for ethvert reisebyrå som tar sikte på effektiv forretningsutvikling og kundetrekning. Det er imidlertid ikke lett å starte og administrere et nettsted, spesielt for uerfarne brukere. Det er her du ikke kommer uten et praktisk webdesignverktøy som en nettstedsbygger.

Disse systemene omfatter en rekke funksjoner for å gi ditt nettsted et attraktivt utseende og enestående ytelse. Nettstedsbyggere tilbyr vanligvis et utvalg av forhåndsdesignede responsive maler, et utvalg av designtilpasningsverktøy, brukervennlige dashboards og fine SEO-optimaliseringsparametere. Dette er de viktigste faktorene som bidrar til anstendig resultat.

Det sier seg selv at å velge en nettstedbygger er en kompleks oppgave, men det trenger ikke å være et stort problem, hvis du er klar til å investere din tid og krefter. Systemer gjennomgått i innlegget er lederne i moderne nettdesign nisje og må vurderes først når du tar valget. Ta deg tid til å teste hver enkelt av dem for å finne ut deres egenskaper, fordeler og ulemper, spesifikasjoner og implikasjoner før du tar den endelige beslutningen.

Opprett en reisenettsted gratis

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map