8B beoordeling

8b – is een nieuw gelanceerde website builder die een volledig gratis oplossing is voor nieuwkomers om een ​​website te lanceren. Het platform werkt misschien geweldig voor diegenen die gratis een klein bedrijf online willen starten zonder of met minimale codeervaardigheden. Het wordt geleverd als een eenvoudig te gebruiken browsergebaseerde software met een goede selectie van sjablonen voor verschillende categorieën en zakelijke niches.


De websitebouwer heeft een aantal geweldige instrumenten om uw toekomstige site via mobiele apparaten te bewerken. Het traject van inloggen tot het publiceren van een kant-en-klaar project kost u amper een paar uur. 8b levert zelfs meer dan u kunt verwachten zonder kosten, hoewel het er nog steeds een beetje beperkt uitziet in termen van flexibiliteit en bedrijfsuitbreiding. Deze keer zullen we alle functies en voordelen van dit nieuwe slepen-en-neerzetten-platform onderzoeken.

1. Gebruiksgemak

Oorspronkelijk ontworpen om beginners en niet-technici te helpen, biedt de 8b-websitebouwer eenvoudige tools om vanaf het begin professionele en mobielvriendelijke sites te bouwen. Het systeem heeft een intuïtieve interface die niet veel codering vereist. Het maken van een website brengt u in een aantal eenvoudige stappen:

 1. Log snel in met uw Google- of sociale account en druk op de knop “Aan de slag”.
 2. U wordt onmiddellijk naar de pagina overgebracht met sjablonen verdeeld in categorieën. Ze variëren van reizen, advies en gaming tot portfolio’s van fotografen, onroerend goed en restaurants.
 3. Nadat je een sjabloon hebt gekozen, kun je deze bewerken en aanpassen met behulp van een eenvoudige thema-editor.
 4. Als u klaar bent met bewerken, drukt u op de knop ‘publiceren’ in het menu en gaat u online met uw website.

Wat de editor betreft, 8b heeft een typische functie voor slepen en neerzetten. Enerzijds ziet het er misschien vrij alledaags uit, vooral voor ervaren webdesigners. Aan de andere kant zullen nieuwkomers zo’n rechtlijnigheid een voordeel vinden, omdat er geen codeer- of programmeervaardigheden vereist zijn. Het enige dat u nodig heeft, is op de sectie of het element te klikken dat u wilt wijzigen.

8b redacteur

Het dashboard biedt eenvoudige instrumenten om elke sectie of tekst te wijzigen. U kunt bijvoorbeeld de koptekst markeren en het lettertype of de titel wijzigen. Het systeem biedt een selectie van aangepaste afbeeldingen of u kunt uw eigen afbeeldingen downloaden.

Als u een nieuw element moet toevoegen, klikt u gewoon op een kruisje aan de rechterkant en selecteert u het gewenste blok. Ze variëren van functies, getuigenissen en galerijen tot tijdlijnen, contactformulieren, artikelen, enz. Met andere woorden, het aanpassen van uw pagina zal nauwelijks een uitdaging zijn. Aan de andere kant zien alle secties er typisch en hetzelfde uit. Gebruikers mogen niet veel exclusiviteit verwachten, hoewel het dashboard alle basiselementen bevat die u mogelijk nodig heeft om te beginnen.

Instellingen aan de linkerkant omvatten enkele algemene instrumenten. Hier kunt u websitestijlen wijzigen en nieuwe pagina’s en projecten maken of het project implementeren door op de knop “publiceren” te drukken. Het goede nieuws is dat de 8b-editor ook via mobiele apparaten kan worden geopend om onderweg sites te maken. Zonder de internetverbinding kunt u echter geen pagina’s bewerken, aangezien 8b een browsergebaseerd platform is.

2. Functies & Flexibiliteit

Zoals we eerder hebben vermeld, mogen gebruikers niet veel flexibiliteit verwachten van een volledig gratis website builder. Aan de andere kant leveren sommige betaalde platforms niet ten minste de basisfuncties die 8b zeker heeft.

 • Gratis Website Builder – het systeem is momenteel gratis te gebruiken voor zowel bedrijven als particulieren. Het verwijst naar bedrijven en niet-winstgevende organisaties. Elke gebruiker heeft toegang tot het platform en kan gratis een project publiceren. Het is duidelijk een van de grootste voordelen van 8b.
 • Eenvoudige thema-editor – het kan zowel in de desktopmodus als in een mobiele websitebouwer worden gebruikt om pagina’s aan te passen en onderweg wijzigingen aan te brengen via tablets en smartphones.
 • Google AMP – deze functie zorgt voor snelle prestaties en een verbeterde gebruikerservaring. De software werkt met Google AMP om een ​​goede laadsnelheid en mobiele vriendelijkheid te garanderen.
 • Onbeperkte projecten – u kunt 8b-software gebruiken om zonder beperkingen zoveel sites te maken als u wilt.
 • Goede sjabloonverzameling – hoewel het platform niet beschikt over een uitgebreide selectie aan lay-outs, vindt u wel een sjabloon die u nodig heeft. Ze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën voor kleine bedrijven, hobbyisten, particulieren, non-profitorganisaties en digitale winkels.

Hier eindigen de kenmerken van de begunstigde. Het platform ziet er vrij beperkt uit in termen van SEO-instellingen. U mag alleen de paginatitel, beschrijving en URL bewerken. Er zijn geen beoordelingsmodi of zoekwoordaanduiding beschikbaar. Tegelijkertijd zijn die instellingen alleen beschikbaar voor de hele pagina, maar niet voor snelheidsblokken of elementen. U kunt bijvoorbeeld geen H1-, H2- en H3-koppen instellen voor uw startpagina.

8b-functies

Er zijn geen aangepaste widgets of add-ons. Gebruikers kunnen hun websites niet integreren met mailingservices. Het platform koppelt automatisch contactformulieren aan het e-mailadres dat je hebt opgegeven bij het inloggen. Dat kan een uitdaging zijn in termen van gebruikersacquisitie. Het ontbreken van ten minste baseline eCommerce-functies ziet er ook frustrerend uit gezien de beschikbaarheid van sjablonen voor online winkels. U hoeft geen winkelwagen toe te voegen. Het enige wat u kunt doen is de link onder de knop “kopen” te plaatsen die uw klanten naar een afzonderlijke website of een bestemmingspagina leidt.

Samenvattend deze sectie, 8b is alleen goed voor kleine websites zonder plannen voor toekomstige uitbreiding. Aan de andere kant kunt u met het systeem zoveel websites bouwen als u nodig heeft. U kunt altijd gratis een nieuw project starten.

3. Ontwerpen

8b biedt momenteel sjablonen en thema’s uit 18 verschillende categorieën. Ze zijn allemaal gratis. Ze zien er behoorlijk stijlvol en trendy uit. Tegelijkertijd passen ze in elk schermformaat en elke afmeting, ondanks het type mobiel apparaat. Sjablonen werken geweldig op tablets en smartphones.

Gebruikers hoeven niet veel webdesign te implementeren. Werken met lettertypen, stijlen en kleuren is heel eenvoudig dankzij de intuïtieve interface en het dashboard met alle benodigde tools in het pakket. Markeer gewoon de sectie die u nodig heeft en wijzig typografie en stijlen. U kunt uw eigen afbeeldingen downloaden of kiezen uit galerijen van klanten die verwijzen naar een bepaalde sjablooncategorie.

8b sjablonen

We hebben 8b mobiele website builder genoemd waarmee je je project onderweg kunt bewerken. De functie werkt mogelijk goed gezien het gebruiksgemak. Het is eigenlijk hetzelfde als werken in desktopmodus. Het enige dat u nodig hebt, is op een sectie tikken om te bewerken in plaats van een muis op uw pc te gebruiken.

De sjablonen zijn typisch zonder exclusieve functies of ingebouwde widgets. Ze zien er echter erg professioneel en slim uit. Een goede oplossing voor kleine websites zonder kosten.

4. Klantenservice

Gezien het feit dat 8b een relatief nieuw platform is, is het moeilijk om het niveau van het ondersteuningsteam te evalueren. Het bedrijf mist echter een aantal voor de hand liggende manieren waarop klanten contact kunnen opnemen. U kunt bijvoorbeeld geen contact opnemen met 8b-specialisten via Live Chat of telefoon voor onmiddellijke oplossing.

Aan de andere kant kun je ze ook via e-mail schrijven. Het platform heeft zijn YouTube-kanaal gelanceerd met enkele van zijn videozelfstudies over het bouwen van websites van verschillende typen. Daarnaast kun je de 8b-community op Facebook betreden. Hoewel het momenteel ongeveer 450 abonnees heeft, is het misschien nog steeds een goede manier om vragen te stellen of naar een oplossing te zoeken.

5. Prijsbeleid

Het platform is momenteel gratis te gebruiken. Het betekent dat iedereen zich kan aanmelden en ondanks de locatie helemaal opnieuw kan beginnen met het bouwen van een nieuwe website. Niets is bekend of het bedrijf van plan is om in de nabije toekomst betaalde plannen in te voeren. Blijf in contact met onze blog en we houden je op de hoogte.

6. Voors en tegens

8b is een goede optie voor kleine websites en beperkte budgetten. U kunt alleen gratis met uw kleine bedrijfsproject meegaan. Het platform heeft een aantal voor de hand liggende hits zoals snelle prestaties, eenvoudige bewerking, goede sjablonen, toegang via mobiele apparaten, enz. Het zal echter niet werken voor groeiende en ingewikkeldere projecten vanwege een aantal nadelen.

Voordelen:
Nadelen:
&# x2714; U kunt beginnen met het bouwen van een website, zelfs zonder u te registreren bij het systeem.
&# x2714; Eenvoudig te gebruiken websitebouwer met slepen en neerzetten.
&# x2714; Helemaal gratis zonder verborgen kosten of verlengingskosten.
&# x2714; Goed voor kleine bedrijven, portefeuilles, non-profitorganisaties of hobbyisten.
&# x2714; Goede websiteprestaties dankzij Google AMP.
&# x2714; Onbeperkte websites om gratis te maken.
✘ Gebrek aan SEO-functies om hogere rangen te krijgen.
✘ Geen aangepaste App Store of ingebouwde widgets en add-ons.

Bovendien moet u weten dat er momenteel geen services van derden zijn om te integreren.

Conclusie

8b zet zijn eerste stappen op het gebied van webbouwhulpmiddelen. Het heeft echter zeker een groot potentieel in verwijzingen naar gebruikers die een snelle en gratis tool nodig hebben om kleine bedrijfssites te maken zonder codeervaardigheden. Het platform heeft een solide set basisfuncties. Het is gemakkelijk te gebruiken en te bewerken, terwijl de selectie van sjablonen verschillende zakelijke en andere niches omvat.

Hoewel het misschien goed werkt voor kleine sites, zullen complexere projecten zeker een rijkere functieset vereisen in termen van SEO-instellingen, e-commerce, marketing of promotie. Dit is waar u mogelijk moet zoeken naar meer verbeterde betaalde platforms voor het bouwen van websites.

Probeer nu 8b

Howard Mijn Twitter-profiel Mijn Facebook-profiel e-mail Mijn Linkedin profiel

Over de auteur

Ik ben Howard Steele, de oprichter en hoofdredacteur van deze website. Met meer dan 10 jaar webbuilding weet ik hoe ingewikkeld en vermoeiend deze taak kan zijn voor een niet-IT-persoon. Kunt u niet beslissen welke service u moet kiezen? Vraag me gerust om advies. Beschrijf gewoon de behoeften van uw website en ik help u graag verder.

Home »Beoordelingen» 8B recensie

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map