BigCommerce recensie

BigCommerce – is een SaaS-oplossing om online winkels te bouwen en zowel digitale als fysieke goederen op internet te verkopen. Het platform heeft naam gemaakt en is aanzienlijk eenvoudig te gebruiken met een selectie van aangepaste eCommerce-functies en goed ontworpen sjablonen. Tegelijkertijd wordt het geleverd met tools om uw online winkel op de markt te brengen en te promoten, naast slimme webontwikkelingsmogelijkheden voor meer ervaren gebruikers met een goede technische achtergrond.


Ondanks het feit dat het platform beweert te zijn ontworpen voor gebruikers zonder uitgebreide webontwerp- en ontwikkelingsvaardigheden, hebben sommige gebruikers verschillende klachten over de beperking van het thema, het prijsbeleid en een gebrek aan verbeterde functies om hun digitale winkels te beheren.

In deze specifieke beoordeling zullen we niet alleen enkele van de functies van het platform controleren, maar ook bepalen of die negatieve beweringen waar zijn. Je leert wat je kunt verwachten in termen van complexiteit en andere mogelijke struikelblokken op weg om producten online te verkopen met BigCommerce.

1. Gebruiksgemak

BigCommerce is een cloudgebaseerd platform met een reeks instrumenten om voor hun goederen te zorgen, producten en bestellingen te beheren, analytische hulpmiddelen te gebruiken, enz. Vanuit dit oogpunt is de service vrij duidelijk en eenvoudig. Het proces vereist geen speciale vaardigheden. Naar begin met uw eigen online winkel vanaf nul moet u een aantal eenvoudige stappen doorlopen:

Stap 1 – Aanmelden

Aanmelden. In dit stadium hoeft u alleen de naam van uw winkel en enkele persoonlijke gegevens op te geven. Het is niet nodig om vanaf het begin met instellingen om te gaan.

Stap 2 – Ga naar het dashboard

Door op de knop “Nu mijn winkel maken” te drukken, wordt u onmiddellijk naar de pagina met het dashboard overgebracht met alle functies op één plek weergegeven. Wat het bedieningspaneel betreft, het ziet er vrij intuïtief uit met een gebruiksvriendelijk ontwerp dat u toegang geeft tot alle benodigde secties om bestellingen te beheren, siteverkeer en statistieken te bekijken, enz..

Bigcommerce-dashboard

Een ander goed nieuws is dat u standaard een lijst met voorbeeldproducten zult hebben. Elk product wordt geleverd met een reeks verschillende parameters. U kunt letterlijk alles toevoegen, van afbeeldingen, video’s en inventaris tot slimme productregels. Als een klant bijvoorbeeld meer dan $ 150 uitgeeft, krijgt hij of zij gratis verzending.

Stap 3 – Gebruik het Configuratiescherm

Als u eenmaal gewend bent aan de functionaliteit van het platform, kunt u gaan werken met het configuratiescherm. Hier kunt u door producten en klanten bladeren en de algemene winkelstatistieken bekijken door op het hoofdwinkelpictogram te tikken. Het systeem stelt u op de hoogte van alle updates en laatste wijzigingen sinds uw laatste bezoek.

Bigcommerce Dashboard-klanten

Het systeem maakt het gemakkelijk om met de inhoud te werken. Klik gewoon op het gedeelte “inhoud” om nieuwe afbeeldingen en productfoto’s toe te voegen, beschrijvingen bij te werken, nieuwe teksten aan te passen of toe te voegen, blogposts te publiceren, enz. Met de instellingen kunt u het factureringsproces instellen, betalingssystemen configureren, met geïnstalleerde apps werken en toevoegen -ons, etc. Het marketinggedeelte is goed voor het maken van nieuwe loyaliteitsprogramma’s, aangepaste promoties, coupons en andere zaken die meer bezoekers naar uw winkel zullen leiden.

Stap 4 – “Start” uw winkel

Zodra u klaar bent met voorinstellingen, kunt u op de “start” -knop drukken en online gaan met uw kant-en-klare digitale winkel.

Zoals u kunt zien, is aan de slag gaan vrij eenvoudig. Op dit moment eindigt het gebruiksgemak van BigCommerce. Het opzetten van uw digitale winkel kan een hele klus zijn, zelfs ondanks de beschikbaarheid van het nieuwe framework van het platform, ook wel bekend als Stencil. Niet-technici zullen het erg moeilijk vinden om het ontwerp aan te passen. Hier heeft u mogelijk de hulp van professionele webdesigners nodig.

Hoewel de toegang tot API gemakkelijker is in vergelijking met andere eCommerce-gespecialiseerde platforms. Aan de andere kant reserveert dit feit meer ruimte voor maatwerk, omdat sommigen aangepaste sjablonen misschien een beetje beperkt vinden. Meer hierover hieronder.

2. Functies & Flexibiliteit

BigCommerce is nog steeds een van de snelste eCommerce-platforms die beschikbaar zijn op internet. Het zorgt voor een snelle werking van de website, wat zeker van belang is in termen van concurrentie. Afgezien van de kernopties voor digitale winkels, beschikt het systeem over geavanceerde integratiemogelijkheden, marketing- en promotieoplossingen, beschikbaarheid van add-ons en meer.

Basisfuncties voor e-commerce:

 • Productbibliotheek – BigCommerce maakt het gemakkelijk om de lijst met producten te bekijken en in te stellen met slechts enkele klikken. De inventaris maakt het gemakkelijk om het aantal goederen te volgen, snel nieuwe te downloaden, essentiële parameters bij te werken en flexibele productregels in te stellen, afhankelijk van uw marketingstrategieën.
  Bigcommerce Dashboard-producten
 • Verzending – het platform heeft nieuwe technologieën geïmplementeerd om een ​​snelle en veilige verzending te garanderen. Vanaf nu kunnen gebruikers FedEx instellen voor offertes voor verzending naast UPS, DHL en enkele andere bezorgservices. Het bedieningspaneel heeft een apart gedeelte om de verzendgegevens en inventaris in te stellen. Het systeem is echter relatief nieuw. Mogelijk vindt u het moeilijk om de verzendgegevens opnieuw te regelen voor het geval u de bezorgmethode of het bedrijf wilt wijzigen. Tegelijkertijd moet u ervoor zorgen dat de juiste informatie op de productpagina wordt weergegeven.
 • SEO en marketing – gebruikers mogen niet veel verwachten in termen van SEO-instellingen, ze zien er vrij eenvoudig uit. U kunt de titelpagina en beschrijving bewerken en de leeftijd van het product wijzigen. Er is ook ruimte om meta-trefwoorden aan te geven.
  Bigcommerce Dashboard MarketingAan de andere kant heb je alle benodigde middelen, van multi-channel marketingstrategieën tot social media-advertenties. Ze laten u de klantloyaliteit verbeteren. Met promotietools kunt u eenvoudig nieuwe advertentiecampagnes maken met speciale kortingen en gepersonaliseerde aanbiedingen.
 • Facturering – BigCommerce biedt verschillende integratiemogelijkheden met grote betalingssystemen om betalingen te verwerken. Ze omvatten PayPal, Stripe, Square of Amazon Pay. De bovengenoemde betalingsmethoden kunnen zonder extra kosten of vergoedingen worden geïntegreerd. Als u een flexibelere gebruikerservaring wilt bieden, moet u klaar zijn om te betalen. Zo kost de integratie van Braintree voor creditcards u bovendien 2,9% op elke transactie plus $ 0,30 exclusief verzendkosten of btw. Aan de andere kant kunt u met BigCommerce valuta’s, verzendkosten, enz. Wijzigen.

Extra functies en add-ons:

 • Uitchecken – afgezien van de integratie van betaalmethoden, heeft het platform een ​​aantal fatsoenlijke afrekenfuncties. Ze omvatten het delen van sociale media waarmee klanten het product of de aankoop via hun Facebook-accounts kunnen posten. Tegelijkertijd kunt u een geavanceerde zijbalk aan de pagina toevoegen met verbeterde zoekopties op basis van filter, grootte, categorie, enz. Het resulteert in een betere gebruikersbetrokkenheid, hoewel het instellen van de zijbalk professionele webontwerpondersteuning vereist. Een ander goed nieuws is dat winkeliers de belastingtarieven en -tarieven handmatig kunnen configureren. Aan de andere kant moet u de informatie bijwerken telkens wanneer u een nieuw product toevoegt of het bestaande bijwerkt.
 • Verkopen via meerdere kanalen – het platform kan worden geïntegreerd met verschillende marktplaatsen en verkooppuntoplossingen voor de verkoop van fysieke goederen. BigCommerce promoot een vierkante POS-oplossing. Het heeft tal van essentiële functies. Als u echter besluit om een ​​POS-platform te gebruiken, verwerkt het alle soorten betalingen, zowel fysiek als online. Je moet twee keer nadenken of je het echt nodig hebt. BigCommerce maakt het gemakkelijker om via sociale media te verkopen, zodat u uw eigen Facebook-winkel kunt opzetten en producten op Instagram kunt taggen.
  BigCommerce recensie
 • Integraties – gebruikers kunnen kiezen uit meer dan 600 add-ons die beschikbaar zijn voor integratie met hun digitale winkels. U vindt alles wat u nodig heeft voor Google Analytics of Glew voor gedetailleerde rapportage aan Live Chat en ZenDesk om direct contact op te nemen met uw klanten. De winkel kan worden geïntegreerd met CRM of groothandel B2B-oplossingen.

Ondanks deze veelzijdigheid en flexibiliteit krijgt het systeem regelmatig klachten van zijn gebruikers. Sommige klanten vinden de lijst met functies een beetje beperkt. Ze zeggen dat het vooral goed is voor kleine en middelgrote winkels met onvoldoende functionaliteit voor grotere en complexere markten. Welnu, het systeem verandert voortdurend en wordt geleverd met upgrades of verbeteringen. Het betekent dat we kunnen verwachten dat sommige andere innovaties zullen voldoen aan de behoeften van gebruikers.

3. Ontwerpen

Aantal thema’s:125
Gratis sjablonen:&# x2714; JA (7)
Betaalde thema’s:$ 140 – $ 250
Reagerend ontwerp:&# x2714; JA
Sorteren op branche:&# x2714; JA
CSS-code bewerken:&# x2714; JA

BigCommerce biedt Stencil-sjablonen voor zijn nieuwe verkopers. Ze verschillen van Blueprint-thema’s, omdat ze worden geleverd met een point-at-click-interface. Het belangrijkste voordeel is de mogelijkheid om sjablonen aan te passen of te wijzigen zonder handmatige codering. Gebruikers kunnen afbeeldingsgroottes, lettertypen, kleuren, enz. Wijzigen.

Een enkele blik op de beschikbare thema’s maakt duidelijk hoe uw toekomstige digitale winkel eruit zal zien. Het platform beschikt niet over een enorme variëteit aan kant-en-klare indelingen. In totaal zijn er ongeveer 125 thema’s om uit te kiezen. Elk thema heeft verschillende stijlen, wat een beetje meer variaties betekent.

Alle sjablonen zijn verdeeld tussen gratis en betaalde. Er zijn echter slechts 7 van de 125 sjablonen gratis beschikbaar. De rest varieert van $ 140 tot $ 250, wat niet zo kosteneffectief is als sommigen zouden verwachten. Aan de andere kant reageren alle sjablonen en bieden ze toegang tot CSS / HTML wanneer u de website moet aanpassen. In dit geval heb je een aantal goede codeer- en webdesignvaardigheden nodig.

Aanpassing van Bigcommerce-thema

Stencil-sjablonen zien er nogal stijlvol uit. Bovendien zijn alle thema’s eenvoudig aan te passen. Je komt bijvoorbeeld een sjabloon tegen van een winkel voor sportkleding die je heel leuk vindt. Het veranderen van een boekwinkel zal nauwelijks een uitdaging zijn. Het slechte nieuws is dat alle sjablonen zonder een slepen-en-neerzetten-editor komen, wat een enorme misser is. Als u objecten wilt verplaatsen, secties wilt vervangen of elementen wilt verwijderen, heeft u een afzonderlijke integratie nodig.

Met de thema-editor kunt u alleen met stijlen en kleuren werken. Om het gebrek aan intuïtieve thema-editor te compenseren, biedt het platform verschillende voorbeeldmodi om te controleren hoe uw website eruitziet op smartphones, tablets of laptops met verschillende schermafmetingen.

4. Klantenservice

BigCommerce doet geweldig werk op het gebied van klantenondersteuning. Het biedt meerdere kanalen om contact te houden, naast de enorme omvang van het systeem kennis basis en online community altijd klaar om een ​​handje te helpen.

Gebruikers kunnen enkele van de typische manieren gebruiken om direct contact op te nemen met ondersteuningsspecialisten. Ze bevatten:

 • Live chat.
 • Telefoon.

Sommige gebruikers zeggen echter dat deze methoden geen zin hebben als het probleem behoorlijk ingewikkeld is. Sommige klanten stellen het niet op prijs om lang aan de telefoon te blijven in afwachting van een reactie. Om deze reden kan kiezen voor de BigCommerce-kennisbank een betere oplossing zijn. Het introduceert gedetailleerde tutorials, video’s, leergidsen en meer naast online forums.

5. Prijsbeleid

Als u nog steeds niet kunt beslissen of BigCommerce bij u past of niet, kunt u profiteren van een gratis proefperiode van 15 dagen en de functies en functionaliteit in realtime onderzoeken. In dit geval hoeft u geen persoonlijke informatie of creditcardgegevens op te geven. Druk gewoon op de “start proef” knop en bouw je eerste digitale winkel.

Als alles je goed uitkomt, krijg je de keuze uit vier verschillende plannen. Elk pakket vereist maandelijkse kosten in overeenstemming met het prijsbeleid. Tegelijkertijd kunt u tot 10% besparen als u een jaar van tevoren betaalt. Het klinkt als een goed bod. We raden u echter af om het hele jaar te betalen, tenzij u er 100% zeker van bent dat het platform aan uw vereisten voldoet.

De plannen zijn als volgt:

 • Standaard plan kost $ 29,95 / maand met onbeperkte bandbreedte, toe te voegen producten en opslag. Het is goed voor kleine winkels met een omzet van niet meer dan $ 50.000 per jaar.
 • Plus-abonnement kost $ 79,95 / maand met functies voor klantsegmentatie en verlaten winkelwagenbesparing. Het is goed voor middelgrote winkels met een omzet van niet meer dan $ 150.000 per jaar.
 • Pro Plan kost $ 249,95 / maand. Het pakket wordt geleverd met aangepaste SSL, Google Reviews en meer. Goed voor winkels met een omzet van niet meer dan $ 400.000 per jaar.
 • Onderneming – een oplossing op maat voor grote bedrijven met hoge verkoopvolumes en inkomsten. De prijzen zijn afhankelijk van het bedrijfstype en de complexiteit.

6. Voors en tegens

BigCommerce scoort vrij hoog in vergelijking met andere populaire eCommerce-platforms. Het levert een aantal kernfuncties op start een solide online winkel. Het systeem is in de loop der jaren geëvolueerd en biedt eenvoudigere manieren om voor de voorraad in de winkel te zorgen en om uw site te promoten en te promoten. Er vinden echter nog steeds enkele krassende recensies en klachten plaats. Het is hoog tijd dat we alle grote hits en missers van BigCommerce onder de aandacht brengen.

Voordelen:
Nadelen:
&# x2714; Makkelijk te gebruiken vanaf het begin.
&# x2714; Kant-en-klare responsieve sjablonen.
&# x2714; Meer dan 600 add-ons en integraties.
&# x2714; Uitgebreide functies voor afrekenen, facturering en verzending.
&# x2714; Uitgebreide kennisbank.
✘ Beperkte gratis sjablonen.
✘ Ingewikkelde website opgezet.
✘ Een beetje te duur.

7. Concurrenten

BigCommerce wist het voortouw te nemen in zijn niche dankzij enkele voor de hand liggende voordelen en flexibiliteit. Tegelijkertijd ontstaan ​​er enkele andere geweldige eCommerce-platforms met geweldige opties, waardoor ze ontstaan betere alternatieven voor BigCommerce.

BigCommerce versus ShopifyBigCommerce versus Ecwid

Vergelijk en contrasteer alle beschikbare opties om het instrument te kiezen dat alles heeft wat nodig is om aan uw projectvereisten te voldoen.

Conclusie

BigCommerce is duidelijk het toonaangevende winkelwagen-systeem waarmee gebruikers hun digitale winkels vanaf nul kunnen bouwen zonder professionele hulp. Het wordt geleverd met eenvoudige beheerdersfuncties, omdat het ontbreken van een geavanceerde thema-editor een uitdaging kan zijn voor niet-technici. Het platform biedt een uitgebreid applicatie-ecosysteem met meer dan 600 apps die klaar zijn om te integreren.

Aan de andere kant ziet het systeem er misschien een beetje te duur uit voor kleinere winkels, terwijl bedrijven een beetje beperkt kunnen zijn met het aantal geavanceerde eCommerce-functies. Ondanks alle mogelijke nadelen is BigCommerce nog steeds een van de beste open-sourceoplossingen.

Probeer BigCommerce nu

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map