Blocs Review

Blocsapp.com recensie


Blokken (huidige versie 3.4.2) – is een software die wordt gebruikt om websites te maken in Mac OS (10.10 Yosemite en hoger). Dit is een uniek nicheproduct, met als belangrijkste doel om Mac-gebruikers een premium webbouwtool te bieden. Er is geen aparte productversie voor Windows. De doelgroep is alleen Mac-gebruikers.

Blocs is een downloadbare software gebruikt om promowebsites, bestemmingspagina’s en portfolio’s te maken. De ideologie van Apple ligt aan de basis van het product: volgens het hoofdidee moet een gebruiker esthetisch plezier beleven aan het werken met de applicatie. Kwaliteit en uitgebreide functionaliteit van het programma dragen bij aan deze doelstelling.

Als het gaat om positionering van Blocs, komen gebruikersimpressies en ervaring op de eerste plaats. De meeste gebruikers begrijpen dat als webontwerpers met name hebben geïnvesteerd in de ontwikkeling van interfaceontwerp, de rest van de functies ook op een behoorlijk niveau zal worden aangeboden. Kan deze verklaring worden toegepast op blokken? Dat is nog niet helemaal duidelijk. Laten we nu de gedetailleerde analyse maken om daar achter te komen.

1. Gebruiksgemak

De software is sinds de lancering geëvolueerd. De Blocs 3-versie is nog gebruiksvriendelijker en intuïtiever geworden qua gebruik. Natuurlijk hebben nieuwelingen nog wat tijd nodig om te begrijpen hoe het systeem werkt, terwijl toegang tot het bewerken van CSS-attributen enige technische kennis vereist.

Aan de andere kant is het bouwproces veel eenvoudiger geworden in vergelijking met eerdere softwareversies. Een gemiddelde gebruiker heeft mogelijk enkele dagen nodig om een ​​kant-en-klare website te maken met alle benodigde functies. Blocs combineert kant-en-klare elementen en blokbibliotheken om te worden aangepast aan een leeg websitecanvas.

Gebruikers hebben toegang tot een verzameling pagina-elementen die kopteksten, formulieren, afbeeldingen en meer bevatten, naast aangepaste structuurblokken die lege kolommen bevatten, spaties op de pagina voor afbeeldingen en tekstinhoud, enz. Bovendien wordt de nieuwe versie geleverd met ondersteuning voor HTML5 die veel ruimte reserveren voor professionele programmeurs en webdesigners om unieke sitelay-outs te creëren.

Ermee beginnen

Hoewel Blocs de app voor het bouwen van websites is, wordt deze geleverd als downloadbare software. Om toegang te krijgen tot de functies, moet u een volledige licentie kopen of kiezen voor een gratis proefversie. In beide gevallen vraagt ​​het systeem om wat persoonlijke informatie. Wanneer het aanmeldingsproces is voltooid, kunt u een gekozen softwareversie downloaden en installeren.

Registratie van blokken

Website bewerkingsproces

Zoals we eerder hebben vermeld, biedt de software zijn kant-en-klare doeken die gemakkelijk te wijzigen en te veranderen zijn. Gebruikers kunnen lege kolommen toevoegen, evenals spaties voor afbeeldingen en teksten. Een andere manier is om bibliotheken met blokken en elementen te gebruiken. Hier vindt u verzamelingen van pagina-elementen en secties die met een klik kunnen worden toegevoegd. Blocs 3 heeft een functionaliteit voor slepen en neerzetten, waardoor het gemakkelijk is om de positionering van de elementen te wijzigen.

Het goede nieuws over de nieuwe softwareversie is dat u nu de volledige websitehiërarchie in de linkerzijbalk hebt aangegeven. U kunt elke sectie of elk element gemakkelijk bereiken in plaats van te schakelen tussen verschillende schermen zoals in de vorige versie. Hetzelfde geldt voor het laten vallen van nieuwe stenen op de pagina. Kies gewoon degene en sleep deze naar de benodigde ruimte. Hier hebben we inhoudsvakken met tabbladen, afbeeldingengalerijen, audiospelers, kopteksten, contactformulieren, knoppen voor sociale media, enz.

Het platform wordt geleverd met de CSS-klasse-editor. Het staat gebruikers vrij om de stijl van blokken en elementen aan te passen, zodat ze er ondanks de schermgrootte geweldig uitzien en op verschillende apparaten werken. Daarnaast biedt het systeem volledige controle over de broncode van de pagina, naast ondersteuning voor HTML5. Ervaren codeerders zullen programmeerflexibiliteit waarderen, terwijl nieuwkomers kunnen profiteren van functies zoals ScrollFX-bedieningselementen. We zullen beide een beetje verder bespreken in onze review.

Live gaan

De Blocs 3-app is ontwikkeld als website- en paginabuilder. Het biedt geen hostingfaciliteiten. U moet er zelf voor zorgen. Het goede nieuws is dat de nieuwe versie wordt ondersteund door enkele eenvoudige en toch populaire CMS-platforms. Ze omvatten Cushy, Pulse, October en enkele anderen. Het zorgt voor een naadloze integratie van de websitebestanden met het inhoudbeheersysteem en de database.

2. Functies & Flexibiliteit

De Blocs-app is misschien een goed pakket voor zowel nieuwkomers die pas beginnen uit te zoeken hoe het systeem werkt, als voor professionele programmeurs die op zoek zijn naar een kans om hun unieke lay-outs te creëren. De softwarefuncties kunnen ook worden onderverdeeld in twee hoofdgroepen. De eerste groep is voor gebruikers die niet diep in het bewerkingsproces willen duiken. De tweede is voor creatievere mensen.

Gebouwd op Bootstrap 4

Programmeurs en programmeurs zouden graag vernemen dat de nieuwe Blocs-versie is ontwikkeld op Bootstrap 4. Het framework wordt geleverd met ondersteuning voor verschillende apparaten, waaronder smartphones en tablets. Het staat gebruikers vrij om verschillende dimensies toe te passen aan elk element of elke sectie, waardoor het er goed uitziet op verschillende soorten apparaten, ondanks de weergavegroottes, providers, enz. Al uw websitepagina’s zullen ondanks de breekpunten goed werken.

Ondersteuning voor HTML5

De software is aangepast om HTML5-kenmerken te ondersteunen. Het maakt het mogelijk om informatielagen te maken zonder daadwerkelijk met databases om te gaan. Het enige dat u nodig heeft, is een blok of element te kiezen en de nodige attributen toe te voegen met behulp van het inspectievenster. Hoewel de meeste pagina- en website-bouwers nooit een foutloze site garanderen voor het geval u uw eigen attributen implementeert, heeft Blocs 3 een voorbeeldmodus om te controleren hoe uw HTML-, PHP- of JavaScript-creaties eruit zullen zien wanneer ze live gaan.

ScrollFX-bedieningselementen

We hebben al een paar woorden gezegd over deze functie. Het is ontworpen voor beginners die hun websites een beetje cooler willen laten lijken. Het idee is om verschillende effecten toe te voegen aan sommige website-elementen wanneer u de pagina naar beneden scrolt. Ze kunnen vervagende of animatie-effecten bevatten. Met het bedieningspaneel kunt u ze allemaal gemakkelijk implementeren. Kies gewoon het element dat je nodig hebt en kies hoe het eruit zal zien als je naar beneden scrolt.

Selectievakje Styling

Blocs Checkbox Styling

Deze specifieke steen helpt gevorderde gebruikers om het stuk van de HTML-code in te voeren. Vanaf nu krijgen Blocs 3-gebruikers de kans om de manier waarop het selectievakje eruit ziet te veranderen. Naast een traditionele versie is er ook een mobiele modus die zorgt voor een moderne uitstraling. Bovendien kunt u verticale of horizontale selectievakjes stapelen instellen.

Voorbeeld van lokaal netwerk

Een geweldige functie voor alle Mac-gebruikers die profiteren van een lokale netwerkverbinding. Hiermee kunt u een voorbeeld bekijken van hoe uw site eruitziet op verschillende apparaten die op hetzelfde netwerk zijn aangesloten als uw laptop met Mac. U kunt niet alleen alle pagina’s bekijken, maar ook enkele van hun elementen rechtstreeks in de browser bewerken.

Icon Editor

Blocs Icon Editor

Gebruikers krijgen volledige controle over de pictogrammen met een kans om ze te wijzigen dankzij een nieuw ontwikkelde Icon-steen. Allereerst moet u kiezen uit een selectie van kant-en-klare pictogramblokken. Vervolgens kunt u het vooraf ingestelde pictogram vervangen door uw eigen pictogram en 5 van de beschikbare lettertypen aanpassen om het er pakkend uit te laten zien.

Layer Tree-opties

Blocs Layer Tree-opties

Zoals we eerder hebben vermeld, geeft Blocs 3 de paginahiërarchie weer met alle elementen en secties in hetzelfde venster zonder dat er tussen modi hoeft te worden geschakeld. Tegelijkertijd zorgt een lagenboom voor een snel overzicht van alle elementen die u op de geselecteerde pagina heeft. Vanaf nu heb je ook toegang tot verschillende opties om lagen te verwerken. Ze omvatten verwijderen, samenvouwen, dupliceren en andere bewerkingen wijzen kleurtoetsen en andere punten toe om alle lagen op de meest effectieve manier te ordenen.

Over het algemeen is de functionaliteit van Blocs van gemiddeld niveau. De belangrijkste voordelen zijn een interessant ontwerp en originele presentatie van standaardfuncties. Ze zijn voldoende om aantrekkelijke zakelijke websites te ontwerpen, zelfs websites die geen online betalingen accepteren. De app vereist hosting en soms CMS die ermee compatibel zijn. Blocs zelf is geen individuele werkeenheid. Het belangrijkste nadeel is dat de software alleen beschikbaar is voor Mac-gebruikers.

3. Ontwerp & Sjablonen

Het systeem biedt standaard geen kant-en-klare sjablonen. Gebruikers kunnen echter kiezen voor door Blocs geleverde betaalde sjablonen. Er zijn momenteel 36 lay-outs beschikbaar in het gedeelte met sjablonen op de officiële website. Ze worden verkocht als pakketten. De prijs is afhankelijk van het aantal websites dat u wilt maken. Elk thema heeft een voorbeeldmodus en een gedetailleerde beschrijving die de builddatum en het gebruikte raamwerk bevat (momenteel Bootstrap 4), vereisten, laatste updates, versie, enz.

Blocs sjabloon

Ervaren codeerders zullen de mogelijkheid waarderen om een ​​site vanuit het niets te maken met behulp van een reeks speciale programmeertools die we eerder hebben besproken. Het dashboard heeft een voorbeeldmodus om te controleren hoe de site eruitziet op desktop, mobiel of tablets.

Bovendien heeft het systeem CSS-stijlopties om de afmetingen van elementen te wijzigen en ze te laten voldoen aan de eisen van mobiele gebruikers. De klasse-editor kan dezelfde paletkleuren aanpassen aan verschillende elementen, zodat ze er ook goed uitzien op verschillende apparaten. De navigatiebalk wordt automatisch gegenereerd in overeenstemming met de schermafmetingen.

4. Klantenservice

Blocs biedt gebruikers een voldoende aantal opties voor klantenondersteuning, waaronder forum, Vimeo-kanaal en Kenniscentrum. Ze hebben allemaal een behoorlijke kwaliteit, vooral FAQ en video-tutorials. Je kunt contact opnemen met de ontwikkelaars via de online supportdesk, terwijl het recente nieuws beschikbaar is in het officiële blog of Twitter-kanaal.

Alle tutorials staan ​​het gebruik van de zoekfilteroptie toe. Ze zijn gedetailleerd en gestructureerd in categorieën. De kwaliteit van technische ondersteuning is ok. Om ermee in contact te komen, moet u een geregistreerde Blocs-gebruiker zijn. Trouwens, er is hier geen optie voor livechat en e-mailcommunicatie. Er is alleen het ticketsysteem waar je gebruik van kunt maken.

5. Plannen & Prijzen

Zoals in de eerste alinea van de recensie werd gezegd, is de software beschikbaar als gratis proefversie. Het enige dat u nodig heeft, is om traditionele persoonlijke informatie aan te geven en toegang te krijgen tot de downloadpagina met de gratis licentie. De tweede manier is om de officiële versie te kopen die momenteel $ 99,99 kost. De prijs kan van toepassing zijn op btw. Wees dus niet verbaasd als de uiteindelijke kosten iets hoger zijn. Gebruikers die de vorige Blocs 2-versie al hebben, kunnen upgraden naar een nieuwere versie met 30% korting.

Prijzen van Blocs

Vergeet naast de licentie niet dat u mogelijk ook moet betalen voor de softwaresjablonen. Ze zijn beschikbaar op abonnementsbasis. Gebruikers kunnen kiezen uit 3 belangrijke opties:

 • Eén sjabloon kost $ 49 inclusief 1 jaar updates en ondersteuning.
 • Alle sjablonen zijn beschikbaar op $ 199 inclusief toekomstige uit te rollen thema’s.
 • Alle kosten voor sjablonen en tutorials $ 299 en neem alle Blocs-thema’s en tutorials op in één pakket.

Prijzen van Blocs

6. Voors en tegens

Het grote voordeel van Blocs is het unieke ontwerp en de presentatie van de visuele editor. Een duidelijke definitie van de doelgroep – Mac-gebruikers – draagt ​​bij aan de voordelen van de dienst. Het is duidelijk dat de app helemaal opnieuw is gemaakt, zonder kopiëren van externe services. Het is duidelijk dat de structurele basisprincipes en manieren van interactie met een WYSIWYG-editor behouden blijven. We zullen de volgende voordelen van het gebruik van Blocs benadrukken:

 • Een mogelijkheid om het onbeperkte aantal websitesjablonen te creëren;
 • Compatibiliteit van sjablonen met verschillende CMS;
 • Een mogelijkheid om de thema’s van afzonderlijke webpagina’s op te slaan;
 • Een optie om de functies van elementklassen in de grafische interface te bewerken (Paneel Class Manager);
 • Responsief sjabloonontwerp;
 • Vergelijkende eenvoud van editorgebruik;
 • Stijlvolle interface;
 • Veelgestelde vragen over kwaliteit.

Er zijn nog andere voordelen, die minder belangrijk of duidelijker zijn. Het mechanisme van positionering van brics met één klik is bijvoorbeeld verschenen – dit is niet eens slepen, maar slechts één klik. Wat we ook leuk vonden, is een reeks effecten en gebruiksgemak. Er zijn hier veel positieve kenmerken. De nadelen van Blocs zijn echter ook duidelijk. Deze omvatten:

 • Hoge kosten van een gepubliceerde website;
 • Ingewikkelde website-publicatieregeling voor nieuwkomers;
 • Afwezigheid van de geïntegreerde FTP-manager;
 • Bijna volledige inefficiëntie van het gebruik van het programma zonder CMS.

Eenvoud van gebruik is ook twijfelachtig omdat er standaard geen kant-en-klare sjablonen worden geleverd. Je moet ze kopen of zelf maken. Ongeacht de technische eenvoud van de editor, veel nieuwkomers zullen hier geen aantrekkelijke website met individueel ontwerp kunnen lanceren. Daarvoor zijn vaardigheden vereist. Daarom zal het gebruik van Blocs leiden tot extra financiële investeringen in sjablonen en CMS.

Conclusie

Blocs is een goed nicheproduct. Het werkt goed voor het lanceren van zakelijke websites met een klein aantal pagina’s, zoals promowebsites, portfolio’s en bestemmingspagina’s. Als u het webontwikkelingsproces verstandig benadert, zullen de websites aantrekkelijk en functioneel zijn. Ongeacht de prettige interface en de algemene positieve indrukken van het werkproces, deze applicatie is niet de beste keuze voor een gemiddelde gebruiker.

Blocs kunnen worden beschouwd als een stijlvolle HTML-webpagina-editor, waarvoor extra tools nodig zijn om een ​​website te publiceren. Het is lastig om het zelfstandig te gebruiken. Wanneer u met CMS werkt, verandert de situatie ten goede, hoewel het niet mogelijk is om dit schema handig en goedkoop te noemen. U moet de FTP-manager, de hosting-configuratie en het CMS zelf beheersen. Dit is nogal overweldigend voor iemand die bereid is om de eerste website te maken, nietwaar?

Hier rijst de vraag: waarom Blocs gebruiken, als dit zo ingewikkeld is? Misschien is het logisch om een ​​te kiezen geschiktere website builder en stoppen met het moeilijk maken van simpele dingen? Hoe dan ook, het is veel eenvoudiger en goedkoper om een ​​hoogwaardige cloud-website-builder te gebruiken met een WYSIWYG-editor. Je krijgt hosting, sjablonen, bonussen (zoals een gratis domeinnaam of zoiets) en, wat er echt toe doet, een enkele interface voor het hele webbouwproces. Het is ook handiger om hier de betalingen uit te voeren – alles staat in dezelfde interface.

Net als elke andere applicatie voor het bouwen van een desktopweb, Blocs kan niet concurreren met gerenommeerde cloudwebsitebouwers. Het gaat niet om de kwaliteit van het product. Het gaat om zijn type: de app vereist meer technische vaardigheden om in het voordeel te worden gebruikt in vergelijking met websitebouwers en het zorgt ook voor een vergelijkbaar resultaat. Dus waarom dingen zo ingewikkeld maken? Helaas is Blocs in eerste instantie een verloren zaak voor het huidige aantal gebruikers.

Download Blocs voor Mac

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map