Concrete5 beoordeling

Concrete5 – is gratis open source CMS die wordt geleverd met een bereikfunctieset en krachtige ontwerpaanpassingsopties. Met de software kunnen verschillende soorten projecten worden gebouwd, waaronder online tijdschriften en kranten, websites voor kleine bedrijven, webwinkels, non-profit- en overheidswebsites, persoonlijke homepages, community- en sociale projecten enz. Honderdduizenden professionele webontwikkelaars hebben Concrete5 gekozen als een vertrouwde webontwerptool en veel beginners staan ​​op het punt de service onder de knie te krijgen.


Dus wat maakt Concrete5 een waardige oplossing voor webontwerpers die een professionele aanwezigheid op het web willen vestigen? Beschikt het over unieke functies waardoor het de overhand heeft op zijn meerdere concurrenten? Hoe lang duurt het om het platform te verkennen en waar kun je op lange termijn gebruik van maken? Om deze en andere systeemgerelateerde vragen te beantwoorden, is het logisch om een ​​gedetailleerde Concrete5-review voor te bereiden en dat is precies wat ik nu ga doen. Laten we beginnen.

1. Gebruiksgemak

Concrete5 is geen eenvoudig te gebruiken systeem voor nieuwkomers, als het gaat om functionaliteit en functieset. Het is echter heel begrijpelijk en gemakkelijk te gebruiken voor iedereen. Als CMS vereist het voorlopige download en installatie, maar u kunt de service ook gratis op internet testen met behulp van hun proefversie.

Het platform biedt diepe flexibiliteit bij het programmeren van codes en het bewerken van webpagina’s, zodat u vanaf het begin mobiele, aantrekkelijke websites kunt maken. Het wordt geleverd met ingebouwde thema’s en add-ons bedoeld voor die gebruikers, die niet geïnteresseerd zijn in het leren van basisprincipes van coderen, maar u moet zich realiseren dat de werkelijke kracht van het systeem ligt in de codeermogelijkheden.

Concrete5 Editor

Concrete5 wordt geleverd met een intuïtieve website-editor waarmee u eenvoudig uw project kunt instellen en aanpassen om een ​​hoog eindresultaat te behalen. Met een handige WYSIWYG-inhoudseditor kunt u het proces van het maken van websites bekijken terwijl u bezig bent optie slepen en neerzetten laat je de belangrijkste website-elementen kiezen en ordenen zoals je nodig hebt. Het CMS blijkt dus een goede oplossing voor het bouwen van websites te zijn, zowel voor professionals op het gebied van webdesign als voor niet-techneuten, die zich niet zo bewust zijn van codering.

Beginners kunnen echter problemen ondervinden bij het verkennen van het systeem en het maken van eerste projecten ermee. Dit komt omdat het CMS nog steeds op zijn minst basaal programmeerbewustzijn impliceert en het ook tijd kost om onder de knie te krijgen. Als dit je eerste webdesignervaring is, dan is het logisch om je vaardigheden te testen en te verbeteren door het kiezen van cloud website builder Leuk vinden Wix of uKit. Deze systemen zijn eenvoudiger en rijker aan functies om u hoogwaardige websites te laten ontwikkelen.

2. Functies & Flexibiliteit

Concrete5 biedt een uitgebreide reeks functies die voldoen aan verschillende behoeften op het gebied van ontwerpaanpassing. U kunt de functieset in het configuratiescherm verkennen voordat u aan uw projectontwikkeling begint. Hier is een gedetailleerd overzicht van Concrete5-functies:

 • Integratie-opties – Het systeem wordt geleverd met een set ingebouwde extensies en add-ons. Tientallen van hen zijn ook beschikbaar in Concrete5 Marketplace en u kunt er op elk moment van de dag doorheen bladeren om de apps te kiezen die u momenteel nodig heeft. Enkele van de meest populaire add-ons zijn momenteel Block Designer, MrKDilkington – Achtergrondafbeelding en overlay op volledig scherm, Simple Gallery, Styled Maps, Formify, HW Simple Block, GDPR + Cookie, Whale OWL Carousel, Simple Back to Top, JeRo’s Cycle2 Slide Show en nog veel meer.
  Deze apps zijn gratis en betaald, maar als u langdurige webdesigndoelen heeft, is het logisch om de voorkeur te geven aan betaalde extensies. Ze zijn veiliger en ze kunnen uw project ook geavanceerde functionaliteit bieden. Houd er echter rekening mee dat het bouwen van een eCommerce-website met Concrete5 misschien geen goed idee is, vooral als u een grote winkel wilt starten. Het punt is dat het CMS geen nuttige integraties heeft populaire eCommerce-services gebruikt om de verkoop te organiseren, betalings- en verzendopties in te stellen. Het platform is dus een uitstekende keuze voor het starten van informatieve portals, blogs en bedrijfswebsites.
 • Concrete5 pagina-editor

 • Marketinghulpmiddelen – Met het systeem kunt u online formulieren maken en websitegegevens verzamelen met behulp van geavanceerde marketingtools. Het systeem biedt een intuïtieve formulierbouwer, waarmee u in een mum van tijd online formulieren kunt maken en bewerken. U kunt ook enquêtes maken om de mening van uw gebruikers over veelzijdige onderwerpen te achterhalen.
 • Geïntegreerde rapportage – Met Concrete5 kunt u systeemrapporten genereren om realtime resultaten van websiteprestaties te bekijken. Dit gebeurt in één dashboard, wat best handig, snel en effectief is. Met deze functie kunt u de statistieken van gebruikerssessies, hun gedrag en andere cruciale parameters bekijken en controleren als het gaat om de prestaties van de website.
 • Bloggen – Het CMS is een ideale blogoplossing waarmee u blogs met volledige functionaliteit kunt toevoegen en aanpassen. U kunt meerdere tools kiezen om uw project op te zetten. Concrete5 wordt geleverd met RSS-syndicatie, ondersteuning van meerdere categorieën, onderwerpen enz. U kunt ook opties voor postweergave instellen, blogtoegangsrechten toewijzen aan meerdere auteurs en bloginstellingen aanpassen op basis van uw behoeften en projecttype.
 • Concrete5 Blog Editor

 • Geïntegreerd commentaarsysteem – De service wordt geleverd met een geïntegreerd reactiesysteem dat threaded comments ondersteunt en discussies kan organiseren en houden. Er is ook de individuele optie voor het tellen van opmerkingen, de functie voor het modereren van reacties, spamidentificatie, het instellen van avatar, authenticatiemogelijkheid voor commentatoren. Als website-eigenaar kunt u anonieme opmerkingen in- of uitschakelen en de beschikbare opmerkingen sorteren om aan uw projectvereisten te voldoen.
 • Modules – Het systeem geeft toegang tot veel modules die u kunt kiezen en integreren in uw projecten om hun functionaliteit en ontwerp te verbeteren. De modules zijn ingebouwd en u kunt er doorheen bladeren om de modules te kiezen die het beste bij uw website-specialisatie passen. Enkele van de modules die het vermelden waard zijn, zijn onder meer RSS-ondersteuning, banners, webstatistieken, feedbackformulieren, blogs en stemmen, zoeken op de website en meer.
 • Toegangscontrole – Met Concrete5 kunt u gebruikersrechten instellen en uw websitegebruikers beheren. U kunt verschillende gebruikersgroepen maken op basis van uw eigen criteria en het beleid voor projectpublicatie. Afgezien van dat, kunt u de volledige controle over uw inhoud workflow hier door het creëren van individuele en wachtwoord beveiligde website pagina’s met beperkte toegang voor leden.
 • SEO – Het CMS is goed geoptimaliseerd voor de zoekmachines en dat geldt ook voor de projecten die ermee zijn gemaakt. Er zijn geen speciale integraties, plug-ins, apps of add-ons vereist om SEO-parameters te verbeteren. U kunt er 100% zeker van zijn dat uw projecten de topposities zullen bereiken, op voorwaarde dat u erin slaagt de juiste instellingen te maken. Zo kunt u website-URL’s aanpassen, sitemaps genereren, metatags instellen enz.
 • Delen via sociale media – Concrete5 maakt effectief delen van sociale media mogelijk door de integratie van de plug-in Fast Social Share Buttons. Op deze manier kunnen uw gebruikers toegang krijgen tot uw websitegegevens in sociale netwerken om informatie te bekijken die daar wordt gedeeld.
 • Geavanceerde beveiliging – Het systeem maakt gebruik van de nieuwste technische prestaties om uw website-informatie te beschermen. Het is aan u om captcha toe te passen, inhoudgoedkeuringsoptie, Audit Trail-functie, e-mailverificatie, inloggeschiedenis enz. In te schakelen. Alle websites die met de service zijn gemaakt, zijn SSL-compatibel, wat de projectbeveiliging verbetert.

Lees ook: Hoe maak je een website op CMS.

3. Ontwerpen

Het platform maakt het mogelijk om responsieve websites te lanceren kan zich automatisch aanpassen aan verschillende schermresoluties en afmetingen. Direct na de installatie biedt Concrete5 een standaardsjabloon die u kunt bewerken of vervangen door een ander thema naar keuze. Als het u niet lukt om een ​​geschikte gratis sjabloon te vinden in het gedeelte met ingebouwde ontwerpen en u de voorkeur geeft aan de tweede optie, kunt u naar Concrete5-sjablonen op internet zoeken of naar het geïntegreerde systeem Marketplace gaan om door de collectie te bladeren die het met zich meebrengt.

Gelukkig kunt u met het systeem veelzijdige thema’s selecteren om elk soort project te starten en u kunt ook CSS-codeervaardigheden gebruiken om het het gewenste ontwerp te geven. De gemiddelde kosten van betaalde thema’s die daar beschikbaar zijn, bedragen $ 30. Als je zo’n behoefte hebt, kun je ook een uniek thema bestellen dat speciaal voor Concrete5 is ontwikkeld door externe ontwerpers, maar deze oplossing kost je meer. Onthoud dat.

Concrete5 Theme Editor

Het is mogelijk om elke webpagina afzonderlijk op te maken door afbeeldingen en video’s, responsieve rasterpunten en stapels te uploaden. Tegelijkertijd is er een WYSIWYG-editor die wordt geleverd met opties voor slepen en neerzetten, zodat u een website-ontwerp kunt maken dat past bij uw merknaam. Zodra u autoriseert met het systeem, wordt u doorgestuurd naar de gebruikersinterface, waar u verschillende knoppen ziet, waarmee u het website-ontwerp kunt aanpassen en nieuwe elementen aan geselecteerde webpagina’s kunt toevoegen.

Onder de opties voor ontwerpaanpassing die u kunt proberen, is het logisch om de keuze van achtergrond- en linkkleuren, vervanging van het algemene kleurenschema van de website, instelling van titellettertypen, tekst en navigatie-elementen, zoals type, grootte en contouren, te vermelden. De webpagina’s zijn gemaakt van elementen die kunnen worden gekozen en aangepast in de visuele editor. Als er hier een blok ontbreekt, kunt u dit rechtstreeks in de gebruikersinterface toevoegen – activeer gewoon de “+” knop in het bovenste menu. Zo kunt u de sjabloon flexibel aanpassen zonder code te bewerken. Dit zal zeker niet-techneuten aanspreken.

4. Klantenservice

Welke problemen met website-ontwikkeling u ook tegenkomt, het Concrete5-team zal u op verschillende manieren uitbreiden. Het systeem biedt een informatieve blog met veel nichegerelateerde artikelen en het heeft ook uitgebreide community-ondersteuning via forums, Slack-service, training en certificeringsprogramma’s. Er zijn ook meerdere tutorials beschikbaar op de officiële website van het CMS, informatieve documentatie en de sectie Contact opnemen, waar u een webgebaseerd formulier voor zakelijk onderzoek tegenkomt waarmee u contact kunt opnemen met het ontwikkelteam van het platform.

5. Prijsbeleid

Concrete5 is een gratis open source CMS die u rechtstreeks kunt downloaden van de officiële website van het platform. Om een ​​kant-en-klare website te publiceren, gaat u echter niet zonder investeren in hosting en domeinnaamregistratie. Als het gaat om het selecteren van een betrouwbare hostingprovider, geeft dat de voorkeur Bluehost zal een goed idee zijn.

Het systeem werkt uitstekend voor de CMS-gebruikers en biedt een reeks verbluffende voordelen, waaronder installatie met één klik, hoge laadsnelheid van de pagina, meerdere scripts enz. Bluehost biedt een uitgebreide geïntegreerde marktplaats, eCommerce-functies, contentmarketingtools voor zakelijke apps, gratis domeinregistratie gedurende 1 jaar en tal van andere voordelen. Het prijsbeleid behoort ook tot de nicheleiders. Momenteel biedt het systeem drie abonnementen: Basic ($ 2,95), Plus ($ 5,95) en Choice Plus. Als u op zoek bent naar een geavanceerdere functieset, kunt u met de host Go Pro $ 13,95 per maand investeren in het plan.

Ga naar Bluehost-beoordeling.

Prijsbeleid

Bovendien moet u mogelijk investeren in betaalde plug-ins en sjablonen. Hoewel de basisfunctionaliteit van Concrete5 het mogelijk maakt om zonder extra app-installatie te gaan, kan dit toch een goed idee zijn, als u de prestaties van uw website wilt verbeteren en meer verkeer wilt genereren. Bereik de geïntegreerde marktplaats van de service om daar de beste gratis of betaalde thema’s en add-ons te kiezen. De gemiddelde kosten voor een sjabloon bedragen $ 30. De prijs van krachtige apps die een diepe projectflexibiliteit bieden, begint bij $ 100. Dit geldt met name als het gaat om winkelen voor eCommerce-plug-ins.

6. Voors en tegens

Concrete5 is een nogal controversieel systeem. Het wordt geleverd met een lijst met voor- en nadelen die gebruikers van tevoren moeten weten om klaar te staan ​​voor de mogelijke problemen tijdens het werken aan hun projectontwikkeling. Bekijk de belangrijkste voordelen en nadelen van het nu gebruiken van de service.

Voordelen:
Nadelen:
&# x2714; Twee bewerkingsmethoden voor websites: open codestructuur voor webdesignprofessionals en visuele editor voor beginners;
&# x2714; Geen codeervaardigheden vereist;
&# x2714; Gemakkelijk te downloaden en te installeren;
&# x2714; Back-upversie;
&# x2714; Meertalige ondersteuning;
&# x2714; Geïntegreerde marktplaats met tientallen plug-ins, sjablonen en add-ons;
&# x2714; Kwaliteit SEO;
&# x2714; Marketing tools.
✘ Voor beginners niet helemaal gemakkelijk te beheersen;
✘ Gebrek aan live klantenondersteuning;
✘ Onvoldoende eCommerce-functionaliteit.

Conclusie

Concrete5 onderscheidt zich als een betrouwbaar en vrij begrijpelijk open source Content Management Systeem. Het wordt geleverd met vooraf ontworpen sjablonen en apps die bedoeld zijn voor degenen die complexe coderingsproblemen willen vermijden, maar dat niet van plan zijn een geheel nieuwe website maken. Evenzo is er een mogelijkheid om websitecodes te bewerken om hier een volledig uniek websiteontwerp te krijgen. Het systeem beschikt over een actieve gebruikersgemeenschap, professionele ondersteuning van ontwikkelaars en uitgebreide trainingsmogelijkheden.

Het CMS omvat functionaliteit, veiligheid en gebruiksgemak, vooral in vergelijking met veel andere populaire systemen. Het is heel goed mogelijk om er een kwaliteitswebsite mee op te zetten zonder codeervaardigheden, maar dit kan op de lange termijn nog wel even duren. Als u echter echt op zoek bent naar een eenvoudige maar professionele webdesign-oplossing, waarom zou u zich dan druk maken over ingewikkelde CMS-nuances? Er zijn veel geloofwaardige websitebouwers die er zijn, waarmee u al uw ontwerpideeën tot leven kunt brengen.

Probeer Concrete5 nu

Ga vandaag nog aan de slag, het is gemakkelijk!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map