Drupal recensie

Drupal – is een gratis open source CMS, die wordt geleverd als basis met algemene functies en thematische sets die nodig zijn om bepaalde taken op te lossen, zoals het maken van webwinkels, bijvoorbeeld. Over het algemeen is het systeem een ​​websitebouwer die is samengesteld uit modules die een webmaster in de vereiste configuratie regelt.


De belangrijkste Drupal-functies omvatten flexibiliteit en mogelijkheid om dezelfde taken op verschillende manieren op te lossen. Dit maakt het systeem populair bij professionele webdesigners, die vooral de vrijheid van handelen voorop stellen. Tegelijkertijd zal Drupal een handig hulpmiddel zijn voor nieuwkomers. Je hoeft alleen wat tijd te besteden aan het leren van de basis van de uitvoering.

1. Gebruiksgemak

Het zal voor beginners moeilijker zijn om de hele functieset van Drupal te verkennen in vergelijking met WordPress of Joomla, bijvoorbeeld. Ze zullen echter geen ernstige problemen ondervinden bij het beheersen van het platform. Het is mogelijk om zonder programmeervaardigheden te gaan en alleen kant-en-klare taken te gebruiken of zelfs het software-installatiepakket te downloaden dat nodig is om een ​​bepaalde taak zoals het lanceren van een e-commerce website, bijvoorbeeld.

Drupal Editor

U kunt Drupal gebruiken als basis voor de organisatie van de nieuwssite, een forum lanceren en portaal met de ontwikkelde sociale component, waardoor online verkopen. Welk idee u ook heeft, u vindt altijd een catalogus met een gratis module of software met de kant-en-klare functies die nodig zijn om uw taak met succes te voltooien. Door zich bewust te zijn van de vereiste vaardigheden, kan een gebruiker zelfstandig modules maken of de beschikbare extensies bewerken.

2. Functieset en flexibiliteit

Drupal lijkt meer op een content management framework dan op een systeem. Over het algemeen is dit de basis die een gebruiker zelfstandig vult met modules en applicaties die nodig zijn voor fatsoenlijke websiteprestaties.

De basis zelf biedt een te beperkte hoeveelheid tools voor contentbeheer. Dit is niet de fout van de ontwikkelaars, maar een goed doordachte oplossing die de flexibiliteit van het systeem benadrukt en de oriëntatie op ervaren ontwikkelaars of degenen die klaar zijn om te leren, forums te lezen en videohandleidingen te bekijken.

Maar zelfs zo’n minimalistische toolset wordt geleverd met elementen die er veel toe doen voor een toekomstige website. Dit zijn bijvoorbeeld voorgeïnstalleerde tools voor het organiseren van persoonlijke gebruikersaccounts. Ze helpen bij het ontwikkelen van grootschalige portals met forums en andere sociale middelen voor gebruikersinteractie.

Drupal Post maken

De basis biedt alleen die functies, die een must zijn vanaf het begin een CMS-website maken. Verdere functionaliteitsvorming wordt gerealiseerd door integratie van modules, die verantwoordelijk zijn voor de toevoeging van deze of die kenmerken. Het is echter niet de handigste oplossing om vanaf nul een systeem voor vergelijkbare projecten te starten. Daarom hebben gebruikers een mogelijkheid geïmplementeerd om software-installatiepakketten te vormen die geweldig werken voor het effectief voltooien van een bepaalde taak.

Stel, u heeft de intentie om met Drupal een online winkel te creëren. Hier zijn twee manieren voor, namelijk:

 1. Om de basissysteemversie te downloaden, zoek en download eCommerce-modules zelf en pas vervolgens de website aan uw wensen aan.
 2. Om het bijbehorende software-installatiepakket te downloaden en met zijn hulp een website opzetten.

De tweede optie is veel eenvoudiger, maar komt alleen neer op de ontwikkeling van typische taken. Als u een website met onvoldoende functionaliteit maakt, is er hier nog maar één variant – om de Drupal-frameworkbasis te downloaden en er zelfstandig modules en applicaties aan toe te voegen.

Om u te helpen het takenpakket te begrijpen dat u kunt oplossen met de software-installatiepakketopties, kunt u de korte lijst met thematische collecties bekijken:

 • Open atrium – een zakelijke oplossing met een blog, agenda en takenlijst.
 • Drupal Commons 3.0 – een bedrijfsnetwerk met gedeelde toegangsrechten, gebruikersprofielen en nieuws.
 • Driggs – een verzameling die nodig is om nieuwswebsites te maken.
 • OpenStore – een software-installatiepakket met een toolset die nodig is om online verkoop te organiseren.

Drupal-uitbreidbaarheid heeft één belangrijke bijzonderheid, die het platform verschilt van vergelijkbaar CMS. Terwijl WordPress het mogelijk maakt om een ​​bepaalde functie toe te voegen door één plug-in te installeren, worden Drupal-modules meestal in combinaties gebruikt. Dit is ook de opzettelijke oplossing van webontwikkelaars, omdat een dergelijke benadering modules in staat stelt zonder duplicatie bij te dragen aan elkaars functiesets.

Drupal instellingen

Om een ​​module te installeren, moet u eerst het bestand op uw computer downloaden en vervolgens aan het platform toevoegen via het gedeelte “Extensies” in het dashboard. Drupal heeft geen handige geïntegreerde catalogus zoals die in WordPress. Je gaat hier helemaal niet zonder modules.

Om bijvoorbeeld pagina’s en inhoud toe te voegen, gebruikt het systeem de visuele CKEditor-tool. Om meer handige tools te krijgen die nodig zijn voor het maken van publicaties, moet u de IMCE-module inschakelen. De module “Taxonomie” is verantwoordelijk voor het weergeven van publicaties op de website. Om nog maar te zwijgen over SEO-parameters, die helemaal niet in de basisset voorkomen.

Drupal SEO

Drupal voldoet standaard aan de eisen van de zoekmachine, maar om uw website-posities in de resultaten van de zoekmachine te verbeteren, moet u modules gebruiken. Technische optimalisatie omvat verschillende fasen:

 • Alias ​​setup.
 • Integratie van metadata en micro-layout.
 • Sitemap maken.

Inhoud wordt in het systeem gepresenteerd in de knooppuntmodus – dit zijn de elementen die met hun eigen URL’s worden geleverd. Hun adressen zijn begrijpelijk voor de machines, terwijl mensen het misschien moeilijk vinden om ze waar te nemen, omdat ze alleen verschillen in aantallen die aan het einde van de link beschikbaar zijn.

Drupal SEO

Om de URL begrijpelijk te maken voor de publicatie of de pagina, is het cruciaal om synoniemen te gebruiken – dit zijn de zogenaamde aliassen. U kunt dat handmatig doen bij het publiceren van de post of het proces geautomatiseerd maken door de combinatie van Token-, CTool- en Pathauto-modules te gebruiken.

Om het hele systeem correct te laten werken, moet je de sjabloon instellen, maar dit is veel handiger dan het elke keer handmatig toevoegen van de aliassen.

Om de metagegevens in de editor weer te geven, moet u ook SEO-modules installeren. Een van de meest populaire combinaties is Metatag en Real-time SEO voor Drupal. Direct na hun toevoeging en activering verschijnt de sectie met metatags op de pagina met het toevoegen en bewerken van inhoud. Modules hebben ook instellingen. U kunt bijvoorbeeld de beschrijvingen handmatig toevoegen of het verstrekte tekstfragment automatisch gebruiken.

De sitemap is nodig voor een juiste indexering van bronnen. Gebruik de XML-sitemap om het te maken. In de automatische modus wordt alleen de startpagina aan de kaart toegevoegd. Daarom moet u module-instellingen openen en handmatig andere webpagina’s toevoegen.

3. Ontwerpen

Aantal thema’s:2000+
Gratis thema’s&# x2714; JA
Kosten voor betaalde thema’s:$ 23- $ 58
Reagerend ontwerp&# x2714; JA
Sorteren op branche:&# x2714; JA
CSS-code bewerken:&# x2714; JA

Met Drupal kunt u niet alleen het ontwerp van het gebruikersgedeelte instellen, maar ook dat van het dashboard. Dit is een andere nuance, die de flexibiliteit van het systeem aantoont. Dit is vooral belangrijk voor ervaren webdesigners, die het systeem hebben opgezet om in alle aspecten aan hun eigen behoeften te voldoen.

Direct na de Drupal-installatie krijgt een gebruiker toegang tot verschillende standaardsjablonen. U kunt een van de beschikbare varianten kiezen en deze bewerken of direct doorgaan naar de catalogus op de officiële website. Het biedt meer dan 2000 sjablonen – er zijn thema’s die niet eens responsive design hebben, maar je komt ook hedendaagse varianten tegen. Het is duidelijk dat het logisch is om responsieve sjablonen te kiezen om de website gemakkelijk toegankelijk te maken vanaf andere apparaten, behalve desktop-apparaten.

Het grootste nadeel is het onvermogen om het thema dat je leuk vindt rechtstreeks vanaf het dashboard te installeren, omdat dit in WordPress kan worden gedaan. Om een ​​nieuwe sjabloon aan het systeem toe te voegen, moet u deze in eerste instantie op uw computer downloaden als archiefbestand en vervolgens uploaden naar de websiteserver via de sectie Uiterlijk.

De geüploade sjabloon wordt toegankelijk in de algemene lijst met geïnstalleerde sjablonen. U hoeft deze alleen maar te kiezen en te activeren.

Drupal-thema-instellingen

Hoe aantrekkelijk de gekozen sjabloon ook is, deze moet in het voordeel worden aangepast door widgets toe te voegen / te verwijderen, menu’s in te stellen, kleurenschema’s te kiezen, logo’s te maken enz. Om deze taken te voltooien, biedt Drupal twee belangrijke tools:

 • Blokindeling – de visuele editor, waarin het algemene website-ontwerp net zo is opgezet als in de meeste populaire website-bouwers – dat wil zeggen door de kant-en-klare elementen te slepen.
 • Thema instellingen – sjabloonparameters, waarmee u het kleurenschema volledig kunt wijzigen, beeldweergaveparameters kunt specificeren, logo en favicon kunt instellen.

Als u geen geschikt thema kunt vinden in de gratis sjablooncollectie of de sjabloon niet naar wens kunt instellen, kunt u de ontwerpontwikkeling bestellen bij professionele webontwerpers. Gelukkig is Drupal een vrij wijdverbreid en populair systeem om u zonder problemen een specialist op dit gebied te laten vinden.

4. Klantenservice

Het is moeilijk om de klantenondersteuning van Drupal te noemen, maar de opties die het biedt, dekken het huidige aantal gebruikersbehoeften. Dit betreft vooral nieuwe gebruikers, die hun best doen om alle nuances van het platform te verkennen en te beheersen voordat ze er websites mee lanceren.

Drupal heeft veel te bieden maatschappelijke hulp en een overvloed aan educatief materiaal dat alle vereiste informatie biedt over het systeemgebruik, de specificaties, de belangrijkste kenmerken en de details van de toepassingen.

Er is hier een krachtig communityforum, dat meerdere Drupal-gerelateerde onderwerpen bevat en regelmatig wordt bijgewerkt door de systeemgebruikers en experts. Om in contact te komen met het ondersteuningsteam, is het mogelijk om de e-mailoptie, telefonische communicatie en zelfs live ondersteuning te gebruiken.

5. Prijsbeleid

Drupal is gratis te downloaden of te installeren vanaf het dashboard op hosting. De systeempakketten zijn te vinden in afzonderlijke Linux-collecties of -plannen, maar komen meestal niet overeen met de vereiste versie. Daarom is hun toepassing mogelijk niet helemaal veilig.

Naast de basis van het systeem zijn er verschillende collecties – bijvoorbeeld de light Drupal-versie of de pasklare oplossing voor een webshop. Ze zijn ook beschikbaar voor gratis download, maar sommige software-installatiepakketten zijn al geruime tijd niet bijgewerkt. Daarom zijn het downloaden van de basis en het toevoegen van onvoldoende modules of het installeren van het systeem via het dashboard dat beschikbaar is op de hosting de veiligste oplossingen.

Desalniettemin moet je nog wel een bepaald budget plannen voordat je een website maakt bij Drupal. Het geld wordt besteed aan hosting (we raden aan Bluehost) en domeinnaam. De laatste wordt gekocht voor een jaar met de mogelijkheid tot verlenging of zou kunnen zijn gratis krijgen. De kosten van het domein zijn over het algemeen afhankelijk van de zone waartoe het behoort, maar u moet in het algemeen rekenen op $ 15- $ 30 per jaar. Gedeelde hosting kost bijna $ 3- $ 5, gerekend voor een maand.

6. Voors en tegens

Het belangrijkste Drupal-voordeel werd al meerdere keren genoemd. Dit is de flexibiliteit van het systeem die het mogelijk maakt om het in te stellen naar uw eigen behoeften. In het basispakket biedt het platform alleen de minimale set functies, maar het slimme gebruik van uitbreidingen en vaardigheden maken het tot een universeel projectontwikkelingssysteem dat in staat is om taken van verschillende complexiteitsniveaus op te lossen. Andere voordelen zijn:

 • Duurzame prestaties van de basis van het systeem.
 • Open code, die de geavanceerde gebruikersgemeenschap rond het systeem heeft opgebouwd.
 • Hoog beveiligingsniveau.
 • Snellere prestaties dankzij het individuele verzilveren van het systeem.
 • Rijke basis van gratis extra documenten, inclusief thema’s en extensies.

Elke gebruiker kan modules maken met Drupal, maar deze worden pas na ernstige moderatie aan de catalogus toegevoegd. Daarom krijgt u, als u vertrouwde bronnen gebruikt, geen malwareproblemen of problemen met slecht beveiligde modules.

Een ander voordeel dat hier in overweging moet worden genomen, is het ondersteuningssysteem dat wordt georganiseerd door Drupal-gebruikers. Het platform is vrij moeilijk te beheersen door nieuwkomers. Daarom hebben de meeste gebruikers vaak de behoefte om elders naar antwoorden op hun vragen te zoeken. De meeste standaardproblemen zijn besproken op Drupal-gebruikersforums, maar als je een fout hebt tegengekomen die niemand eerder is tegengekomen, dan kan de community je helpen het probleemloos collectief op te lossen.

Het systeem heeft ook zijn nadelen, die inderdaad vrij duidelijk zijn. Nieuwe gebruikers zullen het vanaf het begin moeilijk vinden om in het webontwikkelingsproces te duiken. U zult in eerste instantie tijd moeten besteden aan het verkennen van de engine en het lezen van de forums. Het proces lijkt misschien ingewikkeld in vergelijking met bijvoorbeeld WordPress, maar dat is niet helemaal waar: je hebt gewoon meer tijd nodig om te begrijpen hoe alles hier is georganiseerd.

Als we Drupal blijven vergelijken met WordPress, dan heeft Drupal minder sjablonen en modules, wat vrij duidelijk is. De beste elementen en functies zijn aanwezig voor de gebruikers van betaalde licenties. De situatie is vergelijkbaar met andere gratis CMS, maar met het aantal gratis aanbiedingen kunt u dit nadeel met succes over het hoofd zien.

Een andere tekortkoming is een technische en heeft invloed op de kosten van de website. Drupal adresseert vaak de database. Daarom is het een must om duurdere hosting te kopen om de behoorlijke prestaties van uw project te ondersteunen in vergelijking met andere gratis CMS.

Bottom Line

Drupal-doelgroep heeft altijd meer ervaren webdesigners omvat, die vooral waarde hechten aan schaalbaarheid en kracht van het systeem. De professionele gebruikersgemeenschap heeft echter veel gedaan om het platform gewaardeerd te maken door nieuwkomers. De kennisdatabase en kant-en-klare collecties hebben de initiële leercurve verlaagd, maar Drupal blijft nog steeds een behoorlijk gecompliceerd en moeilijk te beheersen systeem in vergelijking met WordPress of website-bouwers.

Voordat u de voorkeur geeft aan dit CMS, moet u de complexiteit van het project evalueren. Het wordt aanbevolen om Drupal te gebruiken voor grootschalige projecten, waarbij flexibiliteit, duurzaamheid en veiligheid de belangrijkste prioriteiten zijn in vergelijking met het gebruiksgemak.

Als je de intentie hebt om een ​​blog of een webwinkel te maken met een beperkt productassortiment, dan is het veel eenvoudiger om WordPress of Joomla te verkennen en te beheersen, zo niet de voorkeur te geven aan hedendaagse websitebouwers. Dit zijn eigentijdse services die functionaliteit bieden die nodig is om een ​​verbazingwekkende verscheidenheid aan ideeën op te lossen zonder hoge eisen te stellen aan technische gebruikersvaardigheden.

Probeer Drupal gratis

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map