Ecwid.com Beoordeling

Ecwid – is een eCommerce-plug-in, waarmee kleine online winkels kunnen worden gemaakt voor die gebruikers, die al een eigen website hebben en ze e-commerce-functionaliteit willen geven. In tegenstelling tot standaard eCommerce-platforms zoals Shopify of BigCommerce, die bijvoorbeeld worden gebruikt om kleine en grote online winkels met volledige functionaliteit te creëren helemaal opnieuw, Ecwid wordt voornamelijk gebruikt als een widget om te integreren in de bestaande website.


Ecwid, opgericht in 2000, wordt inmiddels door meer dan 1,5 miljoen ondernemers uit 175 landen van de wereld gebruikt en blijft zich ontwikkelen. Met de plug-in kunt u productcatalogi maken, productfoto’s en hun gedetailleerde beschrijvingen uploaden, webwinkelstatistieken volgen, bestellingen beheren en verzend- en betalingsopties.

Het lijkt erop dat Ecwid alle functionaliteit heeft die nodig is om een ​​fatsoenlijke eCommerce-website te ontwikkelen, maar is het echt zo handig en gemakkelijk te gebruiken? Kan het worden gebruikt als waardige vervanging voor standaard eCommerce-websitebouwers of is het nog beter om te kiezen voor een gespecialiseerde service om een ​​zelfstandige webwinkel te starten en te beheren? Laten we de plug-in bekijken om antwoorden te geven op deze en andere vragen waar gebruikers mogelijk in geïnteresseerd zijn bij het kiezen van een eCommerce-oplossing?

1. Gebruiksgemak

Bruikbaarheid en gebruiksgemak zijn vaak de belangrijkste keuzecriteria voor gebruikers die geen ervaring hebben met webdesign en toch van plan zijn webwinkels aan hun bestaande websites te koppelen. Gelukkig biedt Ecwid indrukwekkende eenvoud, intuïtieve navigatie en eenvoudige implementatie van eCommerce-functies.

Ecwid Dashboard

De registratieprocedure is snel, eenvoudig en duurt slechts enkele minuten. Direct daarna krijgt u toegang tot het configuratiescherm van het systeem, dat wordt geleverd met een gedetailleerd menu met verschillende secties en categorieën. Zelfs als je niet weet waar je mee moet beginnen, zal een installatiewizard die beschikbaar is in het dashboard je door de belangrijkste stappen van de verbinding en het beheerproces van de webwinkel leiden. De voortgangsbalk geeft u inzicht in hoe effectief uw webwinkelontwikkelingsprocedure is en wanneer uw project klaar is voor publicatie.

Er zijn zes onmisbare stappen om aan de slag te gaan, inclusief accountregistratie, aanmaken van webwinkel, uploaden van producten, verificatie van geo-instellingen, aanpassing van verzend- en ophaalopties en instellen van betaling. Elk van deze stappen duurt maximaal 5 minuten.

Ecwid Voeg een product toe

Zodra u klaar bent met het maken van uw webwinkel, kunt u doorgaan met het beheer ervan. Bekijk alle secties die beschikbaar zijn in het menu voor meer informatie. U kunt ook bladeren door de beschikbare online en mobiele verkoopkanalen en configuraties. Al met al is het niet moeilijk om het bedieningspaneel van het systeem onder de knie te krijgen, het is gestroomlijnd en gemakkelijk te gebruiken, zo niet eens vanzelfsprekend.

2. Functieset en flexibiliteit

Ecwid wordt geleverd met out-of-the-box-functies die de aandacht waard zijn van nieuwkomers, die nog nooit met de plug-in hebben gewerkt en er voor de integratie meer over willen weten. Webwinkels die met het systeem zijn gemaakt, zijn responsief, wat betekent dat ze goed worden weergegeven op desktop-, mobiele en tabletschermen. De widget staat ook bekend om zijn Point of Sale (POS) -functionaliteit, waarmee u uw producten zowel online als offline kunt verkopen, namelijk in lokale winkels en winkelpuien.

Producten exporteren / importeren

Net als de meeste standaard eCommerce-systemen, maakt Ecwid het mogelijk om producten in CSV-formaat te exporteren / importeren om uw productinformatie, bestellingen en klantgegevens over te dragen wanneer u migreert van / naar een ander eCommerce-platform.

Ecwid Productimport

De plug-in wordt ook geleverd met een meertalige ondersteuningsfunctie, waarmee de etalage in een van de 50 talen kan worden vertaald. Dit betekent dat uw klanten uw online winkel in de gewenste talen kunnen bekijken op basis van de locatievoorkeuren.

Integratie-opties

Als het gaat om integratieopties, heeft Ecwid niet veel te bieden. Er is een vrij beperkte keuze aan apps die u kunt integreren in de eCommerce-website – vanaf vandaag kunt u de volgende extensies en add-ons van derden gebruiken: Xero, Mailchimp, Zapier, 71lbs, Printful, AfterShip, Lucky Orange, LiveChat, ShippingEasy, ShipStation, Freshbooks en een paar andere add-ons, maar dit is zeker niet genoeg voor een volledig uitgeruste webwinkel. Er moet ook worden vermeld dat een betaald abonnement nodig is om deze integraties te gebruiken.

Ecwid integratie

Hoewel Ecwid wordt beschouwd als een plug-in waarmee u een webwinkel kunt verbinden met een bestaande website, kunt u ook een zelfstandige online winkel maken. Een dergelijk project zal echter waarschijnlijk niet aan uw verwachtingen voldoen, aangezien dit slechts een eenvoudige website van één pagina zal zijn. U kunt het gewoon gebruiken als etalage om uw producten weer te geven en er reclame voor te maken. Niet meer.

Verkoopkanalen

De plug-in biedt de mogelijkheid om meerdere verkoopkanalen te gebruiken. Zo kunt u uw producten op verschillende websites verkopen en het proces beheren vanuit een enkel beheerderspaneel van de service. Er is ook een behoorlijke keuze aan integratie van sociale media, waardoor u kunt verkopen via Facebook, Instagram en op populaire markten zoals Amazon, Google Shopping, eBay, Nextag, Shopzilla enz..

Ecwid verkoopkanalen

De dienst maakt ook gebruik van meerdere betalingsgateways. U kunt het gebruik van Ecwid combineren met Square, PayPal, Vend, Clover, Stripe, WorldPay, NCR Silver en andere betalingssystemen.

Winkel management

Ook op het gebied van webwinkelbeheer biedt Ecwid een breed scala aan mogelijkheden. Deze omvatten de mogelijkheid om zowel fysieke als digitale producten te verkopen, verschillende productlijsten te maken en er attributen aan toe te wijzen (kleuren, maten, vormen en andere parameters), gebruik te maken van meerdere hulpmiddelen voor voorraadbeheer, de optie voor het verlaten van de kassa te verlaten en te creëren, bewerken en volg orderstatussen.

U kunt ook promoties en kortingen voor klanten introduceren, rapporten en webwinkelanalyses bekijken en SEO-tools gebruiken die het systeem biedt. Om uw online winkelbeheer te vereenvoudigen, kunt u een mobiele applicatie downloaden om deze te beheren vanaf elke locatie waar u zich bevindt.

Om de klantervaring en het betrokkenheidspercentage te vergroten, biedt Ecwid uitgebreide taalmogelijkheden, automatische belastingberekening en afrekenopties, realtime verzendtarieven, gedetailleerde productrecensies en de mogelijkheid om de knop “Favoriet” te gebruiken om daarna favoriete producten bij te houden.

Ecwid SEO

Over zoekmachineoptimalisatie gesproken, Ecwid maakt het mogelijk om webpagina-titels en metabeschrijvingen te bewerken. Tegelijkertijd is het onmogelijk om product-URL’s handmatig te wijzigen, omdat deze automatisch door het systeem worden gegenereerd. Dit kan een negatieve invloed hebben op verdere website-promotie.

Houd er rekening mee dat niet alle functies binnen een gratis abonnement worden aangeboden. Velen van hen zijn alleen beschikbaar op betaalde abonnementen.

3. Ontwerpen

Aantal thema’s:Geen thema’s
Reagerend ontwerp&# x2714; JA
Sorteren op branche:✘ NEE
CSS-code bewerken:&# x2714; JA

Voor zover Ecwid aanvankelijk werd gebouwd als een plug-in om te worden geïntegreerd in een kant-en-klare website, verschilt de ontwerpbenadering enigszins van die van standaard eCommerce-websitebouwers. De laatste diensten bieden over het algemeen uitgebreide collecties van vooraf ontworpen sjablonen die gratis of betaald kunnen zijn.

Wat Ecwid betreft, het heeft één gemeenschappelijk thema voor die gebruikers, die van plan zijn een zelfstandige website van één pagina te bouwen. Dit ontwerp, dat bekend staat als een startersite, is vrij eenvoudig en biedt geen uitgebreide aanpassingsmogelijkheden. Het kan voldoen aan verschillende zakelijke behoeften, typen en stijlen, waardoor het een universele oplossing is. De visuele editor van de sjabloon maakt het mogelijk om tekst toe te voegen en alleen afbeeldingen te beheren. CSS-codebewerking is hier ook beschikbaar, wat uw webontwerpopties enigszins uitbreidt.

Ecwid Website Look

Gelukkig kunt u met Ecwid in het oog springende verbeteringen aan uw webwinkel-sjabloon toevoegen of het ontwerp ervan wijzigen. Zulke opties als productrecensies, klantaanbevelingen etc. zullen uw webwinkel zeker een indrukwekkende aantrekkingskracht en verbeterde functionaliteit geven. Als u nog steeds een uniek webwinkelontwerp nodig heeft, kunt u kant-en-klare Ecwid-thema’s bestellen die zijn ontwikkeld door externe ontwerpers die partnerschapsrelaties hebben met het systeem.

Ecwid Productkaartlay-out

Het is ook mogelijk om tegen meerprijs een custom made design bij de partners te bestellen. Ecwid blijft dus qua design zeker achter bij de gerenommeerde leiders van de eCommerce-niche.

4. Klantenservice

De klantenondersteuningsopties van Ecwid zijn niet helemaal uitgebreid en ze verschillen ook met betrekking tot het plan waarvoor u gaat. Gebruikers met een gratis abonnement kunnen alleen rekenen op e-mailcommunicatie met de plug-inontwikkelaars. Ze hebben echter gratis onbeperkte toegang tot de blog met een verzameling handleidingen, tips en eCommerce-aanbevelingen. Er is hier ook een communityforum en een uitgebreide kennisbank met antwoorden op alle vragen die gebruikers kunnen hebben bij het werken aan hun webwinkelontwikkeling. YouTube-videozelfstudies zijn ook 24 uur per dag toegankelijk.

Duurdere abonnementen bieden andere communicatiemiddelen met het klantenserviceteam. Deze omvatten live chat, prioritaire telefonische ondersteuning (u kunt het terugbelverzoek achterlaten) en zelfs 12 uur aangepaste webwinkelontwikkeling beschikbaar op het jaarplan. De laatste dienst wordt echter op betaalde basis geleverd aan alle gebruikers, die niet geabonneerd zijn op hogere abonnementen. De kosten voor het gebruik ervan beginnen bij $ 100.

5. Prijsbeleid

Ecwid heeft een gratis nooit aflopend plan, dat het mogelijk maakt om tot 10 producten toe te voegen en functies als mobiel winkelwagentje te gebruiken, geen transactiekosten, onbeperkte bandbreedte, gratis start van site creatie, mogelijkheid om een ​​webwinkel toe te voegen aan een website en te verkopen gelijktijdig op meerdere websites. Deze opties zijn niet voldoende om een ​​fatsoenlijke webwinkel te lanceren en te beheren, wat betekent dat u vroeg of laat te maken zult krijgen met de upgrade naar een van de betaalde abonnementen die Ecwid biedt. Deze omvatten:

 • Venture Plan ($ 15 / mo of $ 12,50 / mo met het jaarabonnement), wat het mogelijk maakt om 100 producten te verkopen en professionele functies te gebruiken zoals geautomatiseerde belastingberekening, kortingsbonnen, CSV-bestand export / import enz.
 • Bedrijfsplan ($ 35 / maand of $ 29,17 / maand met het jaarabonnement), waarmee 2500 producten kunnen worden verkocht en extra functies zoals groothandelsprijzen, aangepaste facturen, marktplaatsintegratie enz..
 • Onbeperkt abonnement ($ 99 / maand of $ 82,50 / maand met de jaarlijkse betaling), waarmee u het onbeperkte aantal producten kunt verkopen en geavanceerde functies kunt gebruiken zoals Square POS-integratie, aangepaste mobiele winkel-app, prioriteitsondersteuning enz.

6. Voors en tegens

Als eCommerce-plug-in heeft Ecwid zijn positieve en negatieve kenmerken, waarvan sommige doorslaggevende factoren kunnen zijn bij het selecteren van een webwinkelontwikkelingsoplossing.

Voordelen:
Nadelen:
&# x2714; Makkelijk te gebruiken;
&# x2714; Intuïtief dashboard, slimme opstartwizard;
&# x2714; Betaalbare kosten;
&# x2714; Meerdere betalingsgateways;
&# x2714; Verkoopkanaalondersteuning.
✘ Gebrek aan integratie-opties;
✘ Beperkte klantenondersteuning;
✘ Slechte ontwerpopties;
✘ Onvoldoende parameters voor SEO-promotie.

Bottom Line

Makkelijk te gebruiken:8/10
Kenmerken:6/10
Ontwerp:5/10
Technische ondersteuning:8/10
Prijzen:8/10
Totale score:7.0 / 10

Ecwid is een degelijke en kosteneffectieve plug-in om eCommerce-functionaliteit toe te voegen aan een bestaande website. Het bevat de functies die erg belangrijk zijn voor nieuwkomers, die nog nooit eerder bij website-ontwikkeling betrokken zijn geweest, maar een webwinkel nodig hebben om hun digitale of fysieke producten te verkopen. Deze omvatten gebruiksgemak, intuïtieve webdesignwizard, meerdere klantbetrokkenheid, marketing en eCommerce-functies.

Het gratis abonnement dat het systeem biedt, is meer dan genoeg om kennis te maken met de plug-in en het ontwerp of om een ​​kleine webwinkel aan uw website te koppelen, terwijl betaalde abonnementen uitgebreide functionaliteit onthullen.

Tegelijkertijd kunnen we Ecwid niet beschouwen als een complete eCommerce-webbouwoplossing. De functionaliteit is voldoende om een ​​kleine webwinkel te integreren in een kant-en-klare website, maar het zal niet werken voor de ontwikkeling van grote stand-alone eCommerce-websites. Als u serieuze aspiraties voor webdesign heeft en een webwinkel nodig heeft om in een breed scala aan e-commercebehoeften te voorzien, is het logisch om gespecialiseerde websitebouwers.

Probeer Ecwid nu

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map