Elementor recensie

Elementor – is een bekroonde paginabuilder ontworpen voor WordPress. Het wordt geleverd met functies voor slepen en neerzetten en een compleet andere interface waarmee nieuwkomers en niet-technici bekroonde pagina’s en berichten kunnen maken om zich te onderscheiden van de standaardinstellingen. De tool is de beste optie gebleken voor gebruikers die op zoek zijn naar een andere manier om hun website-inhoud weer te geven zonder toegang te krijgen tot HTML of CSS.


De plug-in is ontworpen om de horizon te verbreden in termen van sitestructuur en ontwerp tegen minimale kosten en absoluut geen PHP-kennis. Het is gratis te downloaden, hoewel enkele van de belangrijkste voordelen en functies beschikbaar zijn in betaalde abonnementen. Het product heeft tot nu toe miljoenen meer dan een miljoen downloads. Deze keer gaan we nader bekijken hoe het kan helpen om de website aan te passen en er exclusiever uit te laten zien.

1. Gebruiksgemak

De plug-in wordt geleverd als een eenvoudige websitebouwer met een intuïtieve interface voor slepen en neerzetten. Een gebruiksvriendelijk controlepaneel heeft alle beschikbare elementen op één plek. Het maakt het vrij eenvoudig om een ​​gewenste paginastructuur te maken en de inhoud te organiseren. Zoals we eerder hebben opgemerkt, zijn er geen codeervaardigheden vereist. Met Elementor-functionaliteit kunnen gebruikers:

 • Maak aangepaste nieuwe pagina’s en berichten in een aparte interface. U krijgt een nieuwe knop in uw WP-dashboard om u volledig op het bewerkingsproces te concentreren. Je komt eigenlijk in een nieuwe webontwerpomgeving die nog steeds is geïntegreerd met je WordPress-site.
 • Bouw nieuwe elementen en inhoudsstructuren met letterlijk geen toegang tot PHP, HTML of CSS. Een beginner zal het gemakkelijk vinden om de interface te gebruiken en de website meteen aan te passen.
 • Bekijk de resultaten op de front-end basis. Met andere woorden, u ziet alle veranderingen en aanpassingen in realtime tijdens het bewerkingsproces.
 • Gebruik de plug-in met een van de beschikbare WP-thema’s zonder uitzondering.

Laten we van de voordelen naar praktische problemen gaan en kijken of het echt gemakkelijk te gebruiken is. Maar eerst moet je de plug-in hebben geïnstalleerd. Het proces is hetzelfde als bij elke andere plug-in.

 1. Ga naar je Dashboard – Plug-ins – Nieuw toevoegen.
 2. Zoek de Elementor-paginabuilder, download en activeer deze.
 3. Je hebt een aparte Elementor-knop in je WP-dashboard.
 4. Klik op Aan de slag en vet uw eerste aangepaste pagina of bericht in.

De plug-in biedt een goede inleidende video met enkele basistips om het maakproces te starten. U kunt de knop ‘Uw eerste pagina maken’ bekijken of erop drukken.

Elementor-editor

Zoals eerder vermeld, wordt de plug-in geleverd met een slepen-en-neerzetten-interface. Met andere woorden, u kunt elk element in de linkerzijbalk kiezen en naar het hoofdveld slepen. Baseline-elementen introduceren een brede selectie van blokken en elementen die variëren van typische kopteksten, binnenste secties, verdelers, videoblokken en spaties tot afbeeldingsgalerijen, tabbladen, getuigenissen, shortcodes, tabbladen, enz. Met andere woorden, hier heb je letterlijk alles wat je nodig zou kunnen hebben om vanaf het begin een solide webpagina op te bouwen. We hebben eigenlijk een aparte website builder in het WordPress CMS.

Een gebruiker heeft twee belangrijke opties voordat hij aan de slag gaat. De eerste is om zelf een aangepaste pagina te bouwen met behulp van de elementen aan de linkerkant. In dit geval bent u vrij om uw ideeën te uiten en elk webdesign tot leven te brengen. Als u vanaf het begin verward bent met zoveel instrumenten, kunt u een kant-en-klare sjabloon kiezen uit de lijst met aangepaste lay-outs. Klik eenvoudig op het pictogram “Sjabloon toevoegen” op het hoofdscherm en kies uit een selectie van lay-outs die gemakkelijk kunnen worden aangepast.

Met het bewerkingsproces kunt u elk element wijzigen, van afbeeldingsblokken en koppen tot teksten en formulieren. De plug-in bestaat uit kolommen en widgets. Het enige dat u nodig heeft, is op een aparte plek te klikken en deze te bewerken. Werken met teksten is hetzelfde als het bewerken van uw typische WP-bericht. Je hebt dezelfde tools om met typografie te werken, links toe te voegen, tekstgroottes te wijzigen, enz. Hetzelfde geldt voor afbeeldingen. Gebruikers zullen gedetailleerde instellingen waarderen waarmee ze de afbeelding kunnen wijzigen, verschillende uitlijningen kunnen toepassen, maten kunnen aanpassen of aangepaste afmetingen kunnen toepassen, afhankelijk van het blok.

2. Functies & Flexibiliteit

De plug-in heeft een breed scala aan functies. Ze zijn ontworpen om verschillende taken uit te voeren en aangepaste secties te maken, afhankelijk van uw type website. Elementor kan een essentieel hulpmiddel zijn voor gebruikers die hun bezoekers betrokken willen houden. De lijst met beschikbare functies varieert van interactieve animatie-elementen en zelf ontworpen pop-upformulieren tot inline bewerking en meertalige ondersteuning.

Hoewel Elementor rijk is aan geweldige ontwerpinstrumenten, is het compatibel met alle WP-thema’s. De plug-in werkt ondanks de sjabloon soepel. Het maakt niet uit of je een gratis of betaald premium thema hebt. De paginabuilder biedt volledige toegang tot zijn ontwerptools. Het is goed nieuws, want je hoeft niet tussen thema’s te wisselen. Gebruikers van over de hele handschoen zullen het gemakkelijk vinden om de tool te gebruiken, omdat deze wordt geleverd met meertalige ondersteuning. Elementor is beschikbaar in meer dan 20 verschillende talen. Bovendien staat het gebruikers vrij om het te vertalen naar andere talen die niet op de lijst staan.

Elementor-teksteditor

De plug-in wordt geleverd met een verbeterde visuele aanpassing. Inline bewerken is een geweldige functie waarmee u secties en blokken op het hoofdscherm kunt wijzigen. U ziet alle wijzigingen live terwijl er geen codering vereist is voor het aanpassen van voetteksten of kopteksten. Verbeterde typografie komt als onderdeel van het aanpassingsproces met meer dan 800 verschillende lettertypen naast 80+ ontwerpelementen.

Het maken van een interactieve website met Elementor is eenvoudig dankzij interactieve animatiefuncties die zweefeffecten en scroll-animaties bieden. Gebruikers kunnen ze toevoegen aan elk deel van de webpagina, waardoor deze er aantrekkelijker en stijlvoller uitziet. Het idee is niet alleen om beeldanimatie toe te voegen, maar om je foto’s te spelen met geavanceerde instellingen en het implementeren van verschillende effecten.

Elementor Style Text Editor

Vanuit het oogpunt van interactie en acquisitie van gebruikers kunnen popup-ontwerptools ook van pas komen. Ze maken het gemakkelijk om verschillende pop-uptypen te maken om uw lijst met abonnees te laten groeien. De plug-in levert kant-en-klare pop-uplay-outs. Ze omvatten formulieren voor het vastleggen van leads, aankondigingen, hallo-bars, verkoopbanners, e-mailabonnementen en meer. Op zoek naar een manier om uw contactformulieren nog spannender te maken? Elementor biedt lightbox-overlays elke keer dat een bezoeker op een bepaald element, afbeelding of sectie klikt. Het zorgt ervoor dat uw webpagina’s er levendiger uitzien.

We moeten ook rekening houden met flexibiliteit en integratiefunctionaliteit van derden. Of het nu gaat om MailChimp of ActiveCampaign, u zult ook de kant-en-klare gebruikers waarderen WooCommerce widgets waarmee u gemakkelijk prijstabellen, lijsten, enz. kunt toevoegen.

De meeste functies zijn ondanks de prijs beschikbaar bij elk Elementor-abonnement.

3. Ontwerpen

Elementor-paginabuilder wordt geleverd als een alles-in-één ontwerpoplossing met meer dan 80 ontwerpinstrumenten. Hoewel u met de meeste plug-ins een aantal specifieke leeftijdstypen kunt maken, maakt Elementor het eenvoudig om de hele website helemaal opnieuw te maken. Van kop- en voetteksten tot afzonderlijke berichten, 404 pagina’s, archieven, zoekpagina’s en meer.

Elementor responsieve modusweergave

Als je snakt naar een snellere manier om het project te implementeren, is er een eenvoudigere manier om te profiteren van talloze kant-en-klare sjablonen. De collectie bevat verschillende paginatypen, van kant-en-klare portfolio’s en lay-outs van bestemmingspagina’s tot contactformulieren voor servicegedeelten en meer. Let op, zelfs als u kiest voor kant-en-klare sjablonen, kunt u nog steeds het aangepaste dashboard gebruiken om nieuwe elementen toe te voegen, blokken te wijzigen of ze te verplaatsen.

Elke sectie kan in drie verschillende modi worden aangepast:

 • Inhoudsmodus – het levert een aantal baseline-tools uit de doos. U kunt bijvoorbeeld typografische formaten, tekstkleuren, enz. Wijzigen.
 • Stijlmodus – hier kunt u de blokbreedte en -hoogte wijzigen, zweefanimaties implementeren en indien nodig CSS-filters toepassen.
 • Geavanceerde modus – met die instellingen kunt u werken met aangepaste positionering, achtergrond, bewegingseffecten, klassen, enz.

Met responsieve ontwerpinstellingen kunt u de pagina bekijken en bewerken, afhankelijk van de schermafmetingen.U kunt bijvoorbeeld de marge en opvulling wijzigen, uw eigen waarden instellen of ze aan elkaar koppelen om een ​​duidelijk beeld te krijgen van hoe uw pagina eruit zal zien op desktop, smartphones of tablets. Met andere woorden, hier hebben we een baseline A \ B-testmodus.

Als het resultaat van uw werk u bevalt, is Save Option een goed hulpmiddel om uw ontwerp op te slaan als sjabloon voor toekomstige websitepagina’s.

4. Klantenservice

De plug-in wordt geleverd met uitgebreide klantenondersteuning voor zowel gratis als premium gebruikers. De eenvoudigste manier is om uw vraag te stellen via het e-mailformulier dat beschikbaar is in het gedeelte Contact opnemen. Professionele gebruikers kunnen profiteren van premium ondersteuning die veronderstelt snellere reacties te bieden.

Om aan de slag te gaan, wordt de tool geleverd met een inleidende video die rechtstreeks in uw WP-dashboard beschikbaar is. U hoeft niet te schakelen tussen het admin-paneel en de officiële Elementor-websites. Als een gebruiker nog steeds wat meer gedetailleerde hulp nodig heeft, wordt de kennis basis komt goed van pas. Het bevat talloze artikelen die elke stap van het ontwerpproces behandelen, van het maken van uw eerste stappen, functies en lay-outs tot prijzen en speciale tips.

Abonnees hebben volledige toegang tot het Helpcentrum van Elementor met verschillende veelgestelde vragen, videozelfstudies en populaire artikelen over verschillende problemen. De plug-in heeft ook een groeiende community op alle grote sociale platforms. Een goed idee om met andere gebruikers te communiceren en ervaringen te delen.

5. Prijsbeleid

De paginabuilder is gratis te downloaden en te gebruiken. Gratis abonnees hebben echter slechts toegang tot een beperkt aantal functies. Om het maximale uit de plug-in te halen, moet u kiezen uit drie beschikbare betaalde pakketten. Ze zijn als volgt:

 • Persoonlijk plan kost $ 5 per maand voor een enkele website.
 • Bedrijfsplan kost $ 9 per maand voor 3 websites.
 • Onbeperkt abonnement kost $ 17 voor onbeperkte websites.

Alle 3 pakketten worden geleverd met meer dan 300 Pro-sjablonen en meer dan 50 widgets. Ze omvatten 1 jaar ondersteuning en updates, WooCommerce-widgets, pop-up- en thema-builders.

6. Voors en tegens

Elementor-plug-in is een van de beste paginabuilders die beschikbaar zijn voor WordPress. Het beschikt over een enorme selectie instrumenten naast het snelle en eenvoudige bewerkingsproces. Gebruikers kunnen echter nog steeds enkele nadelen tegenkomen.

Voordelen:
Nadelen:
&# x2714; Eenvoudig te gebruiken paginabuilder om vanaf het begin een website te maken.
&# x2714; Een brede selectie aan sjablonen.
&# x2714; Tientallen ontwerp- en aanpassingstools.
&# x2714; 100% mobiel responsief ontwerp en geavanceerde instellingen.
&# x2714; De plug-in is gratis te downloaden.
&# x2714; Integratie door derden en ingebouwde widgets.
✘ Sommige gebruikers willen misschien een wat uitgebreidere selectie van eCommerce-opties.
✘ Het ontbreken van live chat voor directe ondersteuning.

Conclusie

WordPress is nog steeds de meest populaire tool voor het bouwen van websites, ondanks de groeiende concurrentie in het licht van evoluerende CMS-platforms en -raamwerken. Het systeem wordt elk jaar verbeterd om zijn leidende posities op het web te behouden. Aan de andere kant ziet het systeem er misschien nog steeds een beetje verwarrend uit met zijn gecompliceerde instellingen, vooral voor beginners. Gebruikers zouden op zijn minst basiskennis van HTML en CSS moeten hebben om het bouwen van websites aan te kunnen. Elementor is ontworpen om het proces te vergemakkelijken en nieuwkomers te helpen moeiteloos aangepaste pagina’s te maken.

De Elementor-plug-in heeft alle functies voor een snelle en gemakkelijke WP-gebaseerde aanpassing van de website. Het is een aparte tool voor het bouwen van websites geworden met een intuïtieve interface, visuele functies met slepen en neerzetten, inline bewerkingsfunctionaliteit, enz. Het beste van alles is dat het geweldig is voor beginners en niet-technici die op zoek zijn naar een gemakkelijke manier om op te vallen met hun websites.

Probeer Elementor nu

Howard Mijn Twitter-profiel Mijn Facebook-profiel e-mail Mijn Linkedin profiel

Over de auteur

Ik ben Howard Steele, de oprichter en hoofdredacteur van deze website. Met meer dan 10 jaar webbuilding weet ik hoe ingewikkeld en vermoeiend deze taak kan zijn voor een niet-IT-persoon. Kunt u niet beslissen welke service u moet kiezen? Vraag me gerust om advies. Beschrijf gewoon de behoeften van uw website en ik help u graag verder.

Home »Beoordelingen» Elementor recensie

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map