Etsy.com recensie

Etsy – is de wereldwijde markt die aanvankelijk wereldwijd populair is geworden als platform om unieke handgemaakte producten en goederen te verkopen. Het systeem heeft momenteel meer dan 323 miljoen kopers over de hele wereld, die op zoek zijn naar unieke items. Het werkt geweldig voor creatievelingen, die betrokken zijn bij het maken van doe-het-zelfproducten die te koop zijn en hun klantenbestand willen uitbreiden door een website te lanceren om hun items te laten zien.


Of je nu houdt van breien, het maken van woonaccessoires of buitengewone producten van verschillende materialen, Etsy kan de topbestemming worden om een ​​winstgevende onderneming te starten en je creativiteit aan het publiek te presenteren. Maar is het heel eenvoudig om met het platform een ​​online winkel te creëren? Zijn de webwinkels die met het systeem worden gelanceerd echt functioneel en voldoen ze aan uw verwachtingen? Laten we proberen deze en andere vragen te beantwoorden die u mogelijk tegenkomt tijdens het webontwerpproces.

1. Gebruiksgemak

Het opzetten van een webwinkel met Etsy is vrij eenvoudig, zelfs als je geen webdesigner bent. Om u aan te melden voor het systeem, kunt u uw Facebook-, Google+ account of e-mailadres gebruiken. Nadat u de aanmeldingsprocedure hebt voltooid, wordt u aangeboden om uw winkelvoorkeuren op te geven (taal, land, woonplaats, verkoopintenties). De volgende informatie die u moet opgeven, is uw winkelnaam (controleer of deze eerst beschikbaar is). Ten slotte kunt u doorgaan met het indienen van productvermeldingen en het invullen van betalingsgegevens.

De belangrijkste bruikbaarheidscriteria zijn gericht op het correct invullen van vermeldingen, uploads van productfoto’s, selectie van locatie en nicheparameters. Dit duurt slechts een paar minuten en veroorzaakt geen problemen vanwege het eenvoudige, intuïtieve en begrijpelijke dashboard van het systeem, ongeacht uw vaardigheden op het gebied van webdesign en ervaring.

Hoe werkt Etsy?

Een webshop starten met Etsy is niet ingewikkeld. U hoeft alleen maar de richtlijnen te volgen die het systeem genereert en naar het resultaat te kijken. Maar wat volgt? Hoe werkt het systeem om u de gewenste winst te bezorgen?

Wat je moet weten is dat elke Etsy-aanbieding die je indient 4 maanden live is en daarna moet worden verlengd als het product niet wordt verkocht. Om het voor kopers eenvoudiger te maken om uw vermelding te vinden tussen die van uw concurrenten, moet u SEO-instellingen invullen, trefwoorden toevoegen, productcategorie selecteren enz..

Als u alles goed doet en het product is gewild bij klanten, kan het systeem het zelfs op de startpagina weergeven in het gedeelte over beheerde collecties. Zodra het artikel is verkocht, brengt het platform de vooraf gedefinieerde provisie in rekening.

Het is uw verantwoordelijkheid om de verzendkosten te berekenen en het product bij de koper af te leveren, die uw service verder beoordeelt en feedback op uw pagina achterlaat. Het geld dat u verdient, wordt op uw PayPal-rekening of op uw bankrekening gestort. Dit duurt doorgaans ongeveer 2-3 werkdagen.

2. Functieset en flexibiliteit

In tegenstelling tot de meeste populaire eCommerce-platforms, Etsy heeft specifieke marktplaatsregels, die neerkomen op de specificatie van gebruikers, die hun producten daar kunnen verkopen, evenals de items die ze kunnen verkopen. Als je een webwinkel gaat maken om gewone kleding, speelgoed, elektronica, eten etc. te verkopen, dan zal Etsy helemaal niet voor dit doel werken.

Dit is het platform dat zijn reputatie heeft opgebouwd vanwege de sterke focus op de verkoop van handgemaakte items die de verkopers zelf maken, evenals vintage producten en ambachtelijke materialen. Deze regels definiëren de belangrijkste functieset van het systeem en de gebruiksvoorwaarden.

Etsy Voeg een product toe

Het eerste dat opvalt bij het verkrijgen van toegang tot het systeem is dat het is onderverdeeld in twee grote delen. Dit zijn het gebruikersaccount en de backend van de webwinkel. Gebruikersaccount is de plaats waar u uw persoonlijke gegevens en webwinkelparameters moet invoeren. Nadat u dat hebt gedaan, kunt u doorgaan met het beheer van online winkels – producten toevoegen en instellen, hun parameters en details aanpassen.

Etsy-dashboard wordt geleverd met lijstinstellingen, opties voor orderbeheer, preview van statistieken, gesprekken, verzending, betaling en marketingopties. Laten we de functieset van het platform eens nader bekijken.

Het systeem maakt het mogelijk om voor elk product maximaal tien foto’s toe te voegen bij het maken van een vermelding. U kunt de hoofdomslagfoto selecteren om een ​​product in het meest gunstige licht te presenteren en andere afbeeldingen uploaden om een ​​klant vanuit verschillende hoeken naar het item te laten kijken.

Details van Etsy-productvermeldingen

Bovendien kunt u vermeldingsdetails specificeren, zoals naam, trefwoorden, beschrijving, auteur, materiaal waarvan een product is gemaakt, datum van aanmaak, categorie waartoe een item behoort, verlengingsopties (indien aanwezig), type, beschrijving, sectie , tags enz. Hoe meer details u toevoegt, hoe beter de indruk van uw potentiële kopers zal zijn.

Etsy maakt het mogelijk om inventaris- en prijsopties toe te voegen, inclusief het aantal producten dat beschikbaar is voor verkoop en hun kosten. Een geavanceerde SKU-functie (Stock Keeping Unit) helpt u bij het bijhouden van uw voorraad en het identificeren van het aantal beschikbare artikelen dat u op voorraad heeft. Als gevolg hiervan raakt u niet per ongeluk zonder producten zonder dat uw klanten klaar zijn om ze te kopen.

Specificatie van verzend- en leveringsparameters (herkomst, locatie of bestemming van verzending, keuze van de gewenste verwerkingstijd voor bestellingen, vaste verzendkosten, internationale en lokale vervoerders, voorbeeld van definitieve verzendkosten, instelling van bezorgingsbericht, enz.) is nodig om klanten te informeren over de kosten die ze kunnen tegenkomen bij het plaatsen van een bestelling. Trouwens, uw kopers zullen hun persoonlijke gegevens moeten verstrekken voordat ze doorgaan met afrekenen.

Etsy-verzendvoorkeuren

Om je kansen om opgemerkt te worden te vergroten, heeft Etsy synchronisatie met populaire externe diensten zoals Google Shopping, Bing, Shopstyle, Polyvore, Facebook mogelijk gemaakt.

U kunt Google Analytics ook instellen in uw online winkel om statistieken bij te houden en de belangrijkste parameters in te stellen.

Als u uw webwinkel van / naar Etsy wilt verplaatsen, biedt het systeem CSV-productbestanden exporteren / importeren en gegevensbeheer om u daarbij te helpen. Als u denkt dat uw winkel functionaliteit mist of extra prestaties wilt leveren, kunnen nieuwe apps van Etsy-ontwikkelaars (Etsy Prototypes) nuttig voor u zijn.

Etsy Shop-voorkeuren

Andere functies die Etsy tot een goede keuze voor nieuwkomers maken, zijn onder meer het instellen van het privacybeleid, tweefactorauthenticatie, taal- en regioselectie en wat niet.

3. Ontwerpen

Aantal thema’s:Geen thema’s
Reagerend ontwerp&# x2714; JA
Sorteren op branche:✘ NEE
CSS-code bewerken:✘ NEE

Als het gaat om ontwerpopties, heeft Etsy niet veel te bieden. Bijna alle webwinkels die met het systeem zijn gemaakt, zien er ongeveer hetzelfde uit. Wat u hier kunt wijzigen, zijn kleurenschema’s, achtergrond, logo, lay-out en andere soortgelijke parameters. Deze aanpassingsopties worden echter gedaan binnen de strikte parameters van het systeem en hebben dus geen ernstige invloed op het algemene websiteontwerp.

Etsy biedt geen opties voor het wijzigen van sjablonen of het bewerken van CSS-codes. Evenzo kunt u uw eigen lay-out niet uploaden. Wat u kunt, is een standaardproject maken dat zal verschillen van de rest van de webwinkels door het unieke About the Shop-onderdeel, pictogram, headerbanner en titel. Het is ook mogelijk om unieke productfoto’s van hoge kwaliteit, beoordeling van de geschiedenis van de webwinkel en andere informatie te uploaden die uw webshop een persoonlijk tintje geeft en de resultaten van de zoekmachines een boost geeft. Dat is het.

Er is hier niet veel plaats voor verbeeldingskracht en creativiteit. U moet vasthouden aan ontwerpaanpassingsopties die het systeem biedt.

4. Klantenservice

Etsy loopt zeker achter op de gerenommeerde leiders van de eCommerce-niche wat betreft opties voor klantenondersteuning. Wanneer u begint met het ontwikkelen van uw webwinkel, kunt u zoeken naar de antwoorden op uw vragen in het gedeelte “Community en Help” in de linker benedenhoek van het dashboard van de website. Hier krijgt u toegang tot populaire artikelen, algemene Help-onderwerpen en Help-onderwerpen voor verkopers.

Deze secties staan ​​vol met nuttige en informatieve berichten met tips, aanbevelingen, richtlijnen en instructies om het meeste uit het systeem te halen. Als je de informatie die je nodig hebt nog steeds niet kunt vinden, ga dan naar het gedeelte Communityforum om daar de antwoorden te zoeken.

Er is hier de zoekfilteroptie, waar u uw vraag kunt typen en onmiddellijke resultaten kunt krijgen, waardoor de zoektijd wordt verkort. Etsy heeft niet veel educatief materiaal, livechat of 24/7 technische ondersteuning.

5. Prijsbeleid

Etsy biedt geen betaalde abonnementen aan tegen vaste kosten. In plaats daarvan brengt het kosten in rekening voor het vermelden van publicatie en webwinkelbeheer.

De kosten voor het toevoegen van één vermelding bedragen $ 0,20, hoe winstgevend deze uiteindelijk ook is. De kosten blijven vast, ongeacht de resulterende verkopen en de winst die u genereert. Een vermelding verloopt elke 4 maanden en je moet nog een betaling doen om het te verlengen. Dit betekent dat het uiteindelijke bedrag dat u moet betalen, afhangt van het aantal ingediende vermeldingen. Hoe meer producten u verkoopt, hoe hoger de kosten.

Afgezien daarvan rekent Etsy provisie aan voor elke succesvolle verkoop. De vergoeding is vast en bedraagt ​​3,5% van de totale kostprijs van het verkochte artikel.

Houd er rekening mee dat de commissiekosten de verzendkosten niet dekken.

U kunt uw commissie op de eerste dag van elke maand persoonlijk ontvangen. Als u een maandelijkse betaling wilt doen, moet u naar de factureringssectie in uw account gaan om de kosten te zien. U krijgt bovendien een melding over de aanstaande betalingsdatum. Lukt het je niet om de betaling op de 15e dag van de maand te doen, dan is je webshop mogelijk gesloten.

6. Voors en tegens

Net als elk ander eCommerce-platform heeft Etsy zijn voor- en nadelen die veel kunnen betekenen als het gaat om de keuze van de service. Laten we ze nu eens bekijken.

Voordelen:
Nadelen:
&# x2714; Sterke focus op het verkopen van unieke en origineel ontworpen handgemaakte producten;
&# x2714; Сoupon-codes en andere aanbiedingen voor loyale klanten;
&# x2714; CSV-productbestand importeren / exporteren met één klik;
&# x2714; Eenvoudig beheer van lijsten;
&# x2714; Onbeperkt aantal toe te voegen productvermeldingen.
✘ Onvermogen om andere producten te verkopen, behalve handgemaakte producten;
✘ U kunt geen opmerkingen van gebruikers verwijderen nadat ze zijn toegevoegd;
✘ Gebrek aan hulp bij klantenondersteuning;
✘ Slecht maatwerk voor website-ontwerp;
✘ Gebrek aan tools en functies om een ​​grote online winkel te bouwen.

Bottom Line

Makkelijk te gebruiken:8/10
Kenmerken:6/10
Ontwerp:4/10
Technische ondersteuning:8/10
Prijzen:7/10
Totale score:6.6 / 10

Etsy is een leuk e-commerceplatform als het gaat om het verkopen van handgemaakte producten. Het is een goede plek voor creatieven die de meesterwerken van hun auteur willen verkopen en inspiratie willen opdoen voor verder werk. Het is mogelijk om er een kleine website mee te lanceren voor uw persoonlijke marketingbehoeften. Naarmate uw merk aan populariteit begint te winnen, zult u zich realiseren dat de functionaliteit van het systeem niet voldoende is om een ​​breed spectrum van eCommerce-webbouwtaken te dekken.

Bovendien moet u voldoen aan de strikte systeemregels die uw webdesign en marketingintenties beperken. Met andere woorden, het platform kan verkopers geen serieuze en langdurige perspectieven bieden. Het komt misschien alleen tegemoet aan de behoeften van nieuwkomers, die net hun handgemaakte bedrijf beginnen. Als je serieuzere ambities hebt om een ​​fatsoenlijke e-commerce website te bouwen voor effectieve marketing en promotie, moet je op zoek naar de alternatieven.

Probeer Etsy gratis

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map