Formaatbeoordeling

Formaat – is een gespecialiseerde builder voor portfoliowebsites, met het hoofdkantoor in Canada. Het systeem werkt uitstekend voor de ontwikkeling van websites voor creatieven, kunstenaars, ontwerpers, illustratoren, modellen, fotografen, architecten, digitale kunstenaars en alle andere gebruikers, die hun talent in professionele werken willen laten zien.


Portfolio’s die met de service worden gelanceerd, kunnen worden geleverd met blogs, webwinkels, krachtige instellingen voor ontwerpaanpassing die worden toegepast op galerijen, thema’s en andere soorten webpagina’s. U hoeft niet over codeerkennis te beschikken om websites met Format te bouwen. Het systeem staat bekend om zijn gebruiksgemak en intuïtieve karakter waardoor het niet meer nodig was om de basisprincipes van programmeren onder de knie te krijgen of een achtergrond voor webdesign te hebben.

Formaat wordt veel gebruikt in meer dan 190 landen van de wereld, met ongeveer 455.000 websites die sinds de oprichting met het systeem zijn gebouwd. Het systeem positioneert zichzelf als progressief portfolio website builder die wordt geleverd met een geïntegreerde visuele editor. Het is een geweldige keuze voor gebruikers, die van plan zijn afbeeldingen in de website-indeling te presenteren om vaardigheden, producten en services te promoten.

Maar is Format echt de investering waard? Moet u ditzelfde platform gebruiken of is het beter om naar de alternatieven te zoeken? Is de functionaliteit echt behoorlijk? Laten we deze en andere vragen beantwoorden in onze recensie.

1. Gebruiksgemak

Format gebruikt dezelfde mechanismen voor dashboardinteractie met interface als andere websitebouwers met een visuele editor. Het is niet zo moeilijk te gebruiken, maar je kunt het ook niet te simpel noemen. Er zijn hier veel instellingen en opties. Het is moeilijk om eraan te wennen en hun posities te onthouden vanwege hun bedrag. Dit is een andere kant van high-end functionaliteit.

Formaat-editor

Het aanmeldingsproces is eenvoudig, snel en toch enigszins ongebruikelijk. Naast het verstrekken van uw accountgegevens, zal het systeem u ook vragen om een ​​aantal vragen te beantwoorden over het type project dat u van plan bent te lanceren, uw webdesignvaardigheden, bekwaamheidscijfer, de noodzaak om een ​​webwinkel in uw portfolio te integreren enz. daarna wordt u aangeboden om de sjabloon te kiezen waarmee u wilt beginnen.

Het systeem biedt u ook de basiscontrolelijst in 6 stappen om gemakkelijk aan de slag te gaan. Wat u moet doen voordat u het kant-en-klare project publiceert, is afbeeldingen uploaden, verkennen en het gewenste thema kiezen (als je de geselecteerde aan het begin niet leuk vindt), pas het website-ontwerp aan, geef een titel aan uw project, bewerk de contactpagina en neem contact op met de systeemexperts.

Nadat u de checklist heeft geleerd, wordt u omgeleid naar het dashboard dat uit drie belangrijke secties bestaat, namelijk pagina’s, ontwerp en instellingen. Elke sectie wordt geleverd met een aantal instellingen die kunnen worden aangepast om uw website de vereiste prestaties en vormgeving te geven.

Interface-ergonomie is leuk, de dashboardelementen zijn logisch gepositioneerd en voorzien van begrijpelijke titels. Er is ook een kwalitatief goed ontworpen klantenondersteuningsgedeelte. De websitebouwer zal werken voor nieuwkomers, maar maak je klaar om een ​​paar dagen in het dashboard door te brengen voor een effectiever gebruik – Formaat heeft meer instellingen dan de meeste andere vergelijkbare websitebouwers. U moet eerst naar enkele dashboardelementen zoeken.

Dashboard opmaken

Voor die gebruikers, die ervaring hebben met het werken met vergelijkbare producten, lijkt Formaat eenvoudig, maar helemaal niet primitief. Het ligt voor de hand dat de nadruk wordt gelegd op de detalisering van opties, maar niet op de algemene vereenvoudiging van alle elementen. De interface is echter behoorlijk gebruiksvriendelijk, hoewel je het niet aantrekkelijk kunt noemen – het is standaard, soepel en gedetailleerd. Het ontwerp en de structuur lijken op elkaar WordPress, die zal voldoen aan de behoeften van het overheersende deel van het systeempubliek.

2. Functies & Flexibiliteit

Format heeft alles wat u nodig heeft om uw werk onder de aandacht te brengen en meerdere kansen te onthullen. Het systeem maakt het mogelijk om trendy portfolio’s te creëren met een responsief ontwerp en een veelzijdige structuur. Wanneer u door de systeemfuncties bladert, zult u zeker merken dat alles is afgestemd op de effectieve presentatie van afbeeldingen en ander grafisch materiaal. Het wordt hoog tijd om de belangrijkste hoogtepunten van de websitebouwer eens te bekijken.

eCommerce Engine

Formaat maakt het mogelijk om een ​​webwinkel te integreren in uw portfoliowebsite om de werken / diensten die u aanbiedt te verkopen. Om precies te zijn ondersteunt de motor de verkoop van verschillende soorten producten (fysieke, digitale of serviceproducten). Net als elke andere webwinkel heeft het valuta, verzending, betaling, voorraadartikelen, productbeschikbaarheid en SEO-instellingen. PayPal wordt gebruikt om online betalingen te accepteren. U kunt meldingen instellen voor klanten met verschillende scenario’s en acceptatie van berichten over de aankopen.

Formaat Store Editor

Met de eCommerce-engine kunt u in eerste instantie 3 producten uploaden. Maak je echter geen zorgen: je kunt een onbeperkt aantal producten toevoegen terwijl je upgradet naar een van de betaalde abonnementen. Wat belangrijk is, product, afbeeldingen en informatie komen automatisch overeen met uw portfoliostijl. De engine heeft een eenvoudig en handig dashboard, waarmee u uw productlijst op elk moment van de dag gemakkelijk kunt beheren, bewerken en bijwerken. Bovendien kunt u uw bestellingen, kortingen, algemene website-instellingen en het ontwerp ervan bijwerken.

Client proofing

Format besteedt veel aandacht aan privé-inhoud. Het is mogelijk om projecten te creëren voor samenwerking met bepaalde klanten in de Proofing sectie. Wat u hier kunt doen is het delen van proefgalerijen voor particuliere klanten, het beoordelen van feedback van klanten, het inschakelen van bestandsdownloads, het voorzien van watermerken van uw eigen afbeeldingen, enz. Het is ook mogelijk om de toegangsrechten van klanten aan te passen om afzonderlijke galerijen met een wachtwoord te beveiligen en individuele toegang te verlenen aan bepaalde gebruikers. Het systeem maakt het bovendien mogelijk om direct vanuit Adobe Lightroom klantproefgalerijen te maken en bij te werken, wat ook bijdraagt ​​aan de veiligheid en vertrouwelijkheid van de ingediende informatie. De optie voor het opslaan van afbeeldingen is hier ook ingeschakeld. Dit betekent dat u klanten kunt laten bekijken en favoriete portfolio-foto’s kunt bekijken vanaf elk apparaat dat ze bij de hand hebben.

Client proofing secties zijn verborgen voor die gebruikers, die geen toegangsrechten hebben. Zo kunt u galerijen, webwinkel-etalages voor bepaalde groepen of zelfs afzonderlijke klanten in uw portfolio opslaan. Dit is een handig werkproces. U kunt ook wachtwoorden instellen voor webpagina’s, ze verbergen in het menu, watertekens toepassen op foto’s en video’s.

Overigens worden ook submenu’s ondersteund. SEO-werk is ook gemakkelijk georganiseerd – u kunt metatags voor alle webpagina’s op slechts één scherm invullen. Er is een mogelijkheid om Google Analytics te koppelen, favicon, je eigen domein en andere standaarddingen hier toe te voegen.

Bloggen

Met de geïntegreerde blog-engine kunt u de verhalen over uzelf en uw creativiteit aan het brede publiek vertellen. Het is eenvoudig en handig in gebruik. U kunt het portfolio uitbreiden met een webwinkel om afbeeldingen, video’s of, laten we zeggen, T-shirts met prints, bekers, handgemaakte kleding of iets anders te verkopen.

Formatteer Blog Editor

Er is ook een geïntegreerd blog op maat gemaakt voor foto- en videopresentaties. U kunt ook standaardtekst toevoegen, hoewel berichten die in Formaat zijn gepubliceerd, lijken op die in tijdschriften in plaats van in kranten. Het heeft een sterke focus op multimediale verhalen. Dit is anders georganiseerd dan in andere systemen. Trouwens, elke blog en webwinkelpagina kan individueel worden ontworpen.

Integratie van sociale accounts

Om uw portfolio en uw merknaam in het algemeen populair te maken en te beheren, kunt u met Format social media-accounts in uw project integreren. Er wordt speciale aandacht besteed aan de integratie van Instagram-feed waarmee u uw Instagram-afbeeldingen rechtstreeks aan uw portfolio kunt toevoegen. Het proces wordt automatisch uitgevoerd om u uw beste werken te laten zien aan de doelgroep met maximale efficiëntie en minimale tijd / moeite investering.

Als u uw merknaam wilt versterken en promoten, zal het zeker een bonus zijn om een ​​op maat gemaakt G Suite-Powered e-mailadres te krijgen. Over het algemeen omvat de formaatfunctionaliteit alles wat u nodig heeft om een ​​commercieel portfolio te ontwerpen. Er is een mogelijkheid om elke galerij individueel te ontwerpen, te combineren, te beveiligen met wachtwoorden, privéwebsitegedeelten te creëren, videogalerijen in te sluiten, online betalingen voor verschillende soorten producten te accepteren, een blog te beheren en deze inhoud te delen op sociale netwerken. De enige opmerking is dat het interfaceontwerp aantrekkelijker zou kunnen zijn omdat het systeem bedoeld is voor creatieve mensen.

SEO

Voor zover de meeste met Format gemaakte portefeuilles worden gelanceerd met het oog op promotie, is effectieve zoekmachineoptimalisatie van groot belang. De website builder wordt geleverd met vrij gedetailleerde SEO-instellingen die de zichtbaarheid van uw project in de zoekmachines kunnen vergroten.

Alle SEO-instellingen zijn onderverdeeld in algemene en inhoudssecties en kunnen in afzonderlijke gebieden worden aangepast. Deze omvatten de mogelijkheid om de SEO-websitetitel, startpaginatitel en beschrijvingen voor alle pagina’s, trefwoorden / metatags enz. Op te geven. Als u niet zeker weet of uw website is geoptimaliseerd voor de zoekmachines, zou u de percentagebalk moeten zien die de het huidige SEO-voltooiingspercentage.

Er is ook de sectie “Verbeter uw SEO-inhoud”, waar u de tips kunt vinden die u zullen helpen uw projectposities in de resultaten van zoekmachines te verbeteren. Ten slotte genereert Format automatisch de sitemap, die uw inhoud en webpagina-organisatie vermeldt voor een betere indexering van uw project in de zoekmachines.

3. Ontwerpen

Aantal thema’s:23
Professionele sjablonen&# x2714; JA
Reagerend ontwerp:&# x2714; JA
Sorteren op branche✘ NEE
Code bewerken:&# x2714; JA

Alle Format-thema’s zijn gebaseerd op een veelzijdige visuele galerijpresentatie. Ze zijn onderverdeeld in 6 typen, namelijk fullscreen, slideshow, betegeld, verticaal, horizontaal en Premium. Elke categorie bevat verschillende varianten van de gekozen lay-outpresentatie. Al met al zijn hier 23 verschillende thema’s, die gericht zijn op een aantrekkelijke beeldpresentatie. Alle sjablonen zijn responsief, wat betekent dat ze de inhoud correct weergeven op desktop- en mobiele schermen.

Elk thema wordt aangeboden in verschillende kleurenschema’s – licht, helder, donker enz. Hoewel, u kunt het kleurenschema van de website handmatig in detail instellen. Een aangename bonus is de mogelijkheid om de sjabloon en het ontwerp van elke pagina afzonderlijk aan te passen. Met andere woorden, u kunt webpagina’s anders ontwerpen, bijvoorbeeld verschillende fotocategorieën: stillevens in één stijl en portretten in een andere stijl, waardoor het verschil visueel wordt benadrukt.

Je kunt het ontwerpvoorbeeld op volledig scherm bekijken. De kwaliteit is op een waardig niveau. Het maakt geen indruk op u door ongelooflijke oplossingen, maar het voldoet volledig aan de verwachtingen van de niche portfolio website bouwer. Het is moeilijk om iets toe te voegen aan de visuele set sjablonen – Formaat biedt kant-en-klare weergaveopties voor alle bestaande formaten van beeldpresentatie.

Formatteer sjablonen

U kunt een websitemenu instellen (positie en hoogte), galerijpagina’s (navigatie, beeldweergave op volledig scherm, overgangsanimaties en hun snelheid, miniaturen), lettertypen en kleuren van bijna alle website-elementen. Het is mogelijk om lay-out / grootte / afstand van omslagafbeelding, koppelingspositie en tekstuitlijning voor verzamelpagina’s te kiezen. U kunt het resultaat bekijken in de standaard en mobiele website formaten, terwijl u werkt aan de ontwikkeling ervan.

Bij het opzetten van uw projectontwerp heeft u ook de mogelijkheid om toegang te krijgen tot de website-editor. Hier kunt u het logo en de titel van de website toevoegen, de kleur en achtergrond van elke website aanpassen, lettertypen selecteren en lettergroottes en -stijlen instellen, linken naar uw sociale netwerkprofielen, persoonlijke domeinnamen en favicon voor websites personaliseren, enz..

Gebruikers die over codeervaardigheden beschikken, zullen met plezier toegang krijgen tot de code-editor van de dienst, waar ze elke webpagina-code kunnen bewerken met behulp van hun HTML / CSS / JavaScript-kennis. Dit maakt het mogelijk om het website-ontwerp handmatig te wijzigen en apps of add-ons van derden te integreren via code-integratie.

Formaat Code Editor

Over het algemeen is dit slechts een klein deel van de instellingen voor Formaatontwerp. Als u wilt, kunt u de grootte, het ontwerp, de kleur van sociale netwerkpictogrammen, het formaat van links, titels en standaardtekst, de kleur van elk website-element, de grootte enz. Aanpassen. Detalisatie is zo uitgebreid dat het risico bestaat dat u verdwaalt in mogelijke wijzigingen. en krijg een middelmatig ontwerp in het resultaat. Om nog maar te zwijgen van de voordelen die handmatige codebewerking onthult. Als het gaat om het aanpassen van portfoliostijl en -structuur, is Format zeker een krachtige oplossing.

4. Klantenservice

Format technische ondersteuning wordt verdeeld over verschillende landen uit verschillende delen van de wereld, wat het mogelijk maakt om 24/7 klantenondersteuning te garanderen. U kunt met hen communiceren via e-mail of live chatvenster. Managers zijn gebruiksvriendelijk. Ze reageren snel en professioneel.

Het Helpcentrum is goed gestructureerd en heeft verschillende secties met gedetailleerde beschrijving van elke actie die u in het systeem moet ondernemen. Er is hier ook zoeken op trefwoord.

5. Prijsbeleid

Formaat heeft geen gratis abonnement. Met een proefperiode van 14 dagen kunt u alle functies van het systeem testen en de beslissing nemen over de noodzaak om de services te verlengen die worden geïmpliceerd door een van de betaalde plannen (de prijzen zijn gespecificeerd voor het jaarabonnement):

Formaat prijsbeleid

 • Enthousiast, $ 6 / maand – 100 afbeeldingen, 3 winkelproducten, 15 pagina’s;
 • Pro, $ 12 / maand – 1000 afbeeldingen, 20 winkelproducten, onbeperkte pagina’s en blogposts, 5000 proefafbeeldingen, gratis domein, aangepaste codebewerking;
 • Onbeperkt, $ 25 / maand – onbeperkte afbeeldingen, onbeperkte winkelproducten, onbeperkte pagina’s en blogposts, onbeperkte proefafbeeldingen, gratis domein- en premiumthema’s, aangepaste codebewerking.

De maandelijkse kosten zijn 30% hoger. De betaling wordt geaccepteerd via MasterCard, PayPal en Visa. Het systeem heeft een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie vanaf de betalingsdag. Het systeem maakt het ook mogelijk om voor $ 50 een site-setup-hulp van 30 minuten te krijgen met een Format Expert.

Over het algemeen kunnen Format-kosten worden vergeleken met andere niche-websitebouwers. Het is onmogelijk om het duur of goedkoop te noemen. Deze dienst moet niet worden gekozen op basis van het kostencriterium, maar in functie van uw behoeften.

6. Voors en tegens

Formaat is absoluut een leuke gespecialiseerde website builder voor portfolio’s. Het heeft alles wat u nodig heeft voor een aantrekkelijke beeldpresentatie.

Voordelen:
Nadelen:
&# x2714; Beschikbaarheid van een geïntegreerde blog en online winkel;
&# x2714; Sterke focus op privacy en copyrightbescherming van galerijen;
&# x2714; Flexibele galerijinstellingen, mogelijkheid om ze te verenigen in collecties;
&# x2714; Mogelijkheid tot het bewerken van webpagina’s.
✘ Dashboard-interfaceontwerp mist esthetische aantrekkingskracht;
✘ Sjabloonaanpassing is krachtig, maar niet helemaal begrijpelijk.

Over het algemeen is Format een geweldig nicheproduct. Het is relatief eenvoudig in gebruik en het heeft geen duidelijke nadelen. In plaats daarvan wordt het geleverd met een uitgebreide gebruikersgemeenschap en perspectieven.

Bottom Line

Formaat is een kwaliteitsservice die wordt gebruikt om portfolio’s te maken. Het zal nuttig zijn voor kunstenaars, fotografen, vertegenwoordigers van modellenbureaus, architecten, ontwerpers en voor iedereen, die iets moet presenteren via fotogalerijen.

De websitebouwer kan niet de beste in de niche worden genoemd, omdat er veel fatsoenlijke concurrenten zijn die dezelfde taak voor dezelfde kosten of zelfs goedkoper kunnen uitvoeren. Is Format het gebruik waard? Ja, als het u aanspreekt nadat u het zelf heeft verkend. U zult waarschijnlijk tevreden zijn met de kwaliteit, als u van de interface houdt. De functionaliteit van de service stelt u niet teleur.

Probeer nu opmaken

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map