KeePass recensie

KeePass (huidige versie 2.43) – is een open-source wachtwoordbeheerder. Het is ontwikkeld om gebruikers in staat te stellen al hun toegangsgegevens veilig en gezond op één plek te bewaren. Het belangrijkste voordeel van de software is dat je niet gedwongen wordt om tientallen nieuwe wachtwoorden te verzinnen voor eindeloze online accounts die je hebt. De app maakt het gemakkelijk om ze allemaal onder controle te houden zonder hersenkrakende combinaties van karakters en cijfers te onthouden. Het programma maakt gebruik van de nieuwste coderingstechnologieën om de persoonlijke informatie van de gebruiker veilig te houden terwijl deze zich op zijn of haar computer bevindt.


KeePass wordt geleverd met een eenvoudige en intuïtieve interface, hoewel niet-technici misschien nog wat tijd nodig hebben om erachter te komen hoe alles hier werkt. U kunt al uw talrijke wachtwoorden onder één account combineren met slechts één klik. Bovendien is het programma absoluut gratis te downloaden. Het is compatibel met alle belangrijke besturingssystemen en heeft een draagbare versie voor mobiele apparaten met iOS en Android. Bovendien kunt u de applicatie gratis downloaden. Laten we eens kijken en wat KeePass te bieden heeft.

1. Hoe KeePass werkt

Terwijl de online industrie blijft evolueren, hebben mensen niets anders te doen dan het authenticatieproces elke keer te voltooien om te profiteren van een bepaalde online service. De meeste systemen en platforms vereisen het invoeren van gebruikersnaam en wachtwoord. Om zichzelf gerust te stellen, besluiten sommige mensen om voor elk account hetzelfde wachtwoord te gebruiken. Niets is erger dan dat qua veiligheidsperspectieven. Aan de andere kant lijkt het bijna onmogelijk om tientallen combinaties op te schrijven of in gedachten te houden.

Dit is waar KeePass een goede oplossing kan zijn. Naast andere typische wachtwoordmanagers is het idee van Keepass om alle eieren in één mand te doen. Als we “eieren” zeggen, bedoelen we al uw gegevens om online toegang te krijgen tot verschillende accounts. Wanneer we “basket” zeggen, bedoelen we KeePass Database (.kdbx) -bestanden die alle informatie opslaan, evenals andere bestanden op uw pc.

Keepass main

Het programma wordt geleverd als een open-sourceplatform dat vrij licht van gewicht is en gemakkelijk te gebruiken. Het beschikt over een aangepaste interface waarmee gebruikers verschillende databases kunnen maken, beheren en opslaan onder één hoofdwachtwoord. Het enige dat u nodig heeft, is een database aan te maken, websites aan te geven waarop u wilt inloggen en voor elk ervan een enkel wachtwoord te gebruiken.

Het programma vereist een eerste download. Het betekent dat u al hun persoonlijke gegevens op uw computer zult opslaan. Dit feit verkleint het risico om de informatie aan derden te geven. Om het meeste uit KeePass te halen, moet je verschillende fasen doorlopen:

 1. Download de applicatie.
 2. KeePass downloaden

 3. Laat het programma installeren.
 4. KeePass installeren

 5. Maak uw eerste .kdbx-databasebestand.
 6. Keepass Database aanmaken

 7. Geef een hoofdwachtwoord op voor alle databases.
 8. Keepass Master-wachtwoord

 9. Profiteer van snel en eenvoudig surfen op het web.
 10. KeePass Web Surfen

Trouwens, KeePass kan niet alleen worden gebruikt voor het beheren van wachtwoorden, maar ook voor het bewaren van andere persoonlijke gegevens zoals kopieën van uw ID’s of andere cruciale documenten. Afgezien van database-encryptie, gebruikt het programma key hashing en afleiding. Het betekent dat het systeem speciale beveiligingsmiddelen heeft om te voorkomen dat hackers raden en woordenboekaanvallen.

Lees meer over KeePass-beveiliging betekent iets verder. Laten we eerst alle bovengenoemde fasen eens nader bekijken.

2. Download en installatie

De eerste stap is om naar de officiële site te gaan en KeePass te downloaden. De applicatie is beschikbaar in verschillende downloadbare versies. Ze bevatten programma’s voor Windows en MAC en draagbare applicaties voor mobiele apparaten. Alle versies zijn beschikbaar in ZIP-bestanden die nodig zijn om te downloaden. De software is behoorlijk licht van gewicht. Het downloadproces duurt dus niet meer dan een paar minuten.

Nadat je het ZIP-bestand hebt gedownload, moet je het programma installeren. Zoek het bestand KeePass.exe en start het installatieproces. Als u kiest voor de draagbare versie, is de installatie niet nodig. U kunt de wachtwoordbeheerder rechtstreeks vanuit het ZIP-bestand uitvoeren. De laatste stap is om naar het dashboard te gaan en je eerste .kdbx-bestand te maken.

Maak de KeePass-database

De database is eigenlijk de plaats waar al uw wachtwoorden worden opgeslagen. Het proces is niet afhankelijk van technische vaardigheden, hoewel nieuwkomers het misschien een beetje ingewikkeld vinden om in het KeePass-paneel te werken. Het ziet er praktisch hetzelfde uit als het configuratiescherm om uw CPU-instellingen te beheren. Een snelle blik zou voldoende zijn om erachter te komen hoe alles hier werkt.

Het aanmaken van de database omvat de volgende stappen:

 1. Zoek het gedeelte ‘Bestand’ in de werkbalk bovenaan het paneel en klik erop.
 2. Kies “Nieuw” om een ​​nieuw bestand te maken.
 3. U ziet een nieuw venster waarin u kunt aanbieden om een ​​hoofdwachtwoord te maken (de enige om te onthouden voor alle accounts).
 4. Typ het wachtwoord in, klik op “OK” en herhaal het wachtwoord in het nieuwe venster.
 5. Nu moet je de database configureren. Hier kunt u de titel, gebruikersnaam en URL invoegen en de nodige aantekeningen maken om de database te identificeren.

Hoe de Entry Database te gebruiken

Nadat de vermelding is toegevoegd, heeft de gebruiker verschillende opties om ze te gebruiken. Ze bevatten:

 • Knippen en plakken – kopieer eenvoudig het wachtwoord uit uw database en plaats het in het vak van de website of het platform. Om dingen sneller te laten werken, is het een goed idee om het wachtwoord naar het Windows-klembord te kopiëren.
 • Slepen en neerzetten – KeePass heeft slepen-en-neerzetten-functionaliteit waarmee u sommige velden naar andere actieve vensters kunt verplaatsen. Kies gewoon het benodigde veld, klik erop, sleep naar de daarvoor bestemde ruimte en laat de muis los boven het venster waar je het wachtwoord wilt invoegen.
 • Open url – zoals eerder vermeld, laten de configuraties u de invoer-URL aangeven. Je kunt het rechtstreeks vanuit het KeePass-paneel openen, terwijl het programma automatisch de benodigde invoergegevens invoegt.

Zoals je kunt zien, is de applicatie behoorlijk flexibel wat betreft het gebruik van databases en wachtwoorden. Het biedt zowel handmatige als geautomatiseerde toegangsmethoden, hoewel geen van deze vereist dat u eindeloze combinaties onthoudt. Is het echter echt veilig om KeePass te gebruiken?

3. Is KeePass veilig?

Hoe beschermt het programma de persoonlijke gegevens van gebruikers? KeePass gebruikt een combinatie van technologieën om de gegevens te beveiligen. Ze bevatten:

 • Database-encryptie – het programma houdt alle bestanden versleuteld. Ze bevatten niet alleen het wachtwoord zelf, maar ook andere specificaties, waaronder gebruikersnamen, URL’s en andere configuraties. De gebruikte algoritmen zijn AES, ChaCha20 en enkele andere.
 • Componenten compressie – het veiligheidsalgoritme dat een samengestelde hoofdsleutel met al zijn componenten comprimeert tot een 256-bits sleutel. Deze methode werkt als u niet alleen een hoofdwachtwoord gebruikt, maar ook het sleutelbestand maakt dat op uw pc kan worden opgeslagen.
 • Woordenboek en bescherming raden – een andere methode die voorkomt dat hackers raden of woordenboekaanvallen uitvoeren om het wachtwoord te achterhalen.

Bijkomende beveiligingsmiddelen omvatten het genereren van willekeurige getallen, evenals bescherming van procesgeheugen en meer.

4. KeePass-functies

Afgezien van de basisfunctionaliteit, wordt het programma geleverd met een reeks extra opties om het leven van gebruikers gemakkelijker te maken tijdens het surfen op internet. De belangrijkste kenmerken zijn:

Autotypie

De functie is gebaseerd op de toetsdruksimulatiemethode. Met andere woorden, u stelt de combinatie van knoppen in die KeePass automatisch start telkens wanneer u de invoergegevens moet invullen. De functie is mogelijk van toepassing op elk actief venster dat met de browser wordt geopend.

Sleutelbestanden

Een goed alternatief voor het hoofdwachtwoord voor het geval u alle vermeldingen vanaf verschillende apparaten moet beheren. Het belangrijkste voordeel is dat sleutelbestanden worden geleverd met verbeterde digitale beveiliging. Bovendien zijn ze flexibeler, omdat u ze bij u kunt dragen met een verbrande cd, USB, flashstation, enz.

Wachtwoord exportfunctie

Het programma heeft een exportfunctionaliteit wanneer u uw invoergegevens moet converteren naar CSV-bestanden, HTML, TXT of XML. Een eenvoudige manier om alle wachtwoorddatabases te genereren. Bovendien kunt u het .kdbx-bestand gemakkelijk verplaatsen naar een andere CPU of ander apparaat.

Plug-ins

Gebruikers kunnen ervoor kiezen om verschillende plug-ins te maken die beschikbaar zijn voor KeePass. Tientallen apps en extensies zijn onderverdeeld in verschillende basiscategorieën. Ze omvatten integratie, back-ups, hulpprogramma’s, import / export, enz.

5. Ondersteuning en prijzen

Het programma wordt geleverd met enorme informatieve ondersteuning met een enorm Helpcentrum. Hoewel er geen manieren zijn om direct contact op te nemen, kunnen gebruikers profiteren van eenvoudige tutorials die het startproces beschrijven. De website heeft een lokale gemeenschap en een forum waar gebruikers over elk probleem vragen kunnen stellen.

Daarnaast staat het Helpcentrum vol met andere handige informatie, waaronder een introductie, functiebeschrijvingen, administratieve, technische en aanvullende veelgestelde vragen voor alle mogelijke gebieden, reparatiedatabase, TAN-ondersteuning en meer.

KeePass is helemaal gratis te downloaden. Of je nu kiest voor een desktop of draagbare versie. Beide downloadbare ZIP-bestanden zijn gratis toegankelijk. Ook hoeft u voor sommige plug-ins en extensies niet te betalen. Ze zijn ook beschikbaar als broncodes of zip-bestanden.

6. Voors en tegens

KeePass is zeker een geweldige oplossing om alle gebruikerswachtwoorden en toegangsgegevens te beheren. Het is gratis. Het wordt geleverd met een verscheidenheid aan functies en uitbreidingen. Het biedt geweldige beveiliging en ondersteuning. Ontbreekt er iets?

Voordelen:
Nadelen:
&# x2714; Gratis app.
&# x2714; Eenvoudig te installeren.
&# x2714; Open source programma.
&# x2714; Enorme kennisbank.
&# x2714; Extensies en plug-ins.
&# x2714; Verbeterde beveiliging.
&# x2714; Auto-typefunctie.
✘ Vanaf het begin een beetje ingewikkeld.
✘ Geen beveiligingswaarschuwingen ondanks de enorme veiligheidsondersteuning.

7. Veelgestelde vragen

Vraag: Hoe zet ik de KeePass-database over naar een andere computer?

Antwoord: Om de database over te zetten, hoeft u alleen uw .kdbx-bestand naar een andere computer te verplaatsen, waarbij u ervoor zorgt dat u ook de geldige versie van het sleutelbestand kopieert. U kunt de flashdrive of USB-connector gebruiken om de database over te zetten.

Vraag: Waar wordt de KeePass-database opgeslagen?

Antwoord: Het programma maakt gebruik van globaal en lokaal mappen om de database van de gebruiker te bewaren. De globale map is eigenlijk de KeePass-toepassingsmap, terwijl lokaal de persoonlijke configuratiemap van de gebruiker is.

Vraag: Hoe maak ik een back-up van mijn KeePass-database?

Antwoord: U moet het initiële databasebestand in uw CPU-programmabestanden lokaliseren en er een .kdbx-kopie van maken. Het programma heeft ook een autosave-functie die kan worden in- of uitgeschakeld in de geavanceerde instellingen.

Vraag: Synchroniseert KeePass op verschillende apparaten?

Antwoord: De eenvoudigste manier is om het .kdbx-bestand toe te voegen aan de cloudopslag en de database tussen verschillende apparaten te synchroniseren. Er is geen geïntegreerde automatische synchronisatiefunctie.

Vraag: Is KeePass veilig?

Antwoord: Jazeker. Het programma gebruikt meerdere manieren om de gegevens en bestanden versleuteld te houden. Het programma comprimeert uw bestanden tot een klein sleutelbestand en voorkomt dat hackers woordenboeken en aanvallen raden.

Het komt neer op

KeePass is zeker de moeite waard om op te letten. Het biedt geweldige functionaliteit, zelfs in vergelijking met zijn betaalde nicheconcurrenten. Het belangrijkste voordeel is dat het programma goed voorziet in de behoeften van gebruikers. Het beschermt persoonlijke gegevens tegen fraude en biedt veilige en snelle toegang tot meerdere accounts zonder de noodzaak om tientallen teken- en cijfercombinaties te onthouden of op te schrijven.

Hierdoor hebben we een betaalbare en uitgebreide wachtwoordbeheerder. Wat ook belangrijk is, het is gratis en platformonafhankelijk. De nuances van het gebruik van de software komen neer op 2 punten: u kunt de database niet kwijtraken of het wachtwoord ervoor vergeten. Het programma zorgt voor de rest. U kunt er gemakkelijk mee werken en we raden u aan de software te gebruiken om uw online veiligheid te verbeteren.

Installeer KeePass nu

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map