Moonfruit recensie

Moonfruit – is een websitebouwer, waarmee u binnen enkele minuten responsieve, volledig uitgeruste websites kunt maken. Het systeem bestaat al meer dan 19 jaar. Gelanceerd in 2000 als een Flash-gebaseerde websitebouwer, werd het al snel een van de meest populaire plaatsen om een ​​website te maken. Gelijkwaardig aan Wix, later schakelde het over op HTML5-technologie. Zoals verwacht was de switch zeer succesvol, waardoor het platform een ​​mooie webbouwtool is die goed werkt voor alle gebruikerscategorieën.


De website builder wordt geleverd met een lijst met functies die een effectief webontwikkelingsproces mogelijk maken. Het mist echter nog steeds gebruiksgemak en intuïtieve webbouwaard in vergelijking met zijn belangrijkste nicheconcurrenten. Er zijn geen codeervaardigheden vereist om projecten met het systeem te maken, omdat alle functies en tools hier out-of-the-box worden geleverd.

Moonfruit is onlangs bijgewerkt om te voldoen aan de hedendaagse normen voor webdesign en de groeiende behoeften van gebruikers. Er zijn een aantal nieuwe functies geïntroduceerd die de snelheid en kwaliteit van het webontwerpproces hebben verbeterd. De wijzigingen hebben betrekking op zowel de website-editor, de benadering van het webontwikkelingsproces als de tools voor het aanpassen van het ontwerp en de parameters voor website-promotie.

Vandaag zijn we verheugd om dieper in te gaan op Moonfruit. Ontdek nu samen met ons de voordelen en mogelijke nadelen.

1. Gebruiksgemak

Moonfruit is behoorlijk intuïtief. Dit betreft alle elementen van de websitebouwer en het webontwerpproces in het algemeen. De aanmeldingsprocedure is voor iedereen snel en gemakkelijk. Om u bij het systeem te registreren, kunt u een van de volgende twee opties kiezen. De eerste is om u aan te melden met de e-mail, met uw gebruikersnaam en wachtwoord. De tweede optie is om te registreren via Facebook of Google-account. Om de registratie te bevestigen, moet u de e-mail verifiëren die naar het opgegeven adres is verzonden.

Welke optie u ook kiest, het hele aanmeldingsproces duurt een paar minuten. Direct nadat u de registratiegegevens heeft verstrekt, wordt u gevraagd uw websitegegevens in te voeren, namelijk de sitenaam en het gewenste adres. Zodra u klaar bent met deze stappen, kunt u doorgaan met het bouwen van uw website.

Moonfruit Editor

Na de registratie krijg je toegang tot de website-editor die wordt geleverd met een goed doordachte interface die het maken van websites gemakkelijk en leuk maakt. De builder ondersteunt drag-and-drop-bewerkingen waarmee gebruikers ontwerpelementen en widgets kunnen toevoegen, verplaatsen, bewerken en verwijderen zonder codes te schrijven.

Het pop-up dashboard in het linkerdeel van de editor geeft toegang tot de belangrijkste gebieden die u kunt wijzigen. Deze omvatten pagina’s, secties, elementen, mijn bestanden en instellingen. In het gedeelte ‘Pagina’s’ kunt u pagina’s toevoegen en wijzigen en subpagina’s maken. In het gebied “Secties” kunt u de gewenste website-indeling en belangrijke website-secties (voettekst, koptekst, hoofdtekst etc.) selecteren en bewerken. Het gedeelte “Mijn bestanden” geeft toegang tot de bestandsbeheerder, waar u bestanden kunt uploaden en beheren die u wilt gebruiken tijdens het webontwerpproces. Ten slotte beheert u in het gedeelte “Instellingen” de algemene website-instellingen, koppelt u uw domeinnaam, maakt u een website-favicon enz.

Moonfruit Dashboard

Om een ​​object op het canvas te bewerken, klikt u er met de rechtermuisknop op en gebruikt u de zwevende editor waarmee u zaken als lettertypen, kleuren, stijl, grootte en andere opties die relevant zijn voor het geselecteerde item kunt wijzigen. Als u veel tekstvakken heeft, kunt u deze uitlijnen met behulp van het gereedschap Linialen en Gidsen. Moonfruit houdt het heel eenvoudig. Het is echter nog steeds ingewikkelder dan Wix of Weebly.

Gelijkwaardig aan Adobe Muse en Simbla, Met Moonfruit kunnen gebruikers de Page Master maken – een achtergrondlaag die op elke pagina van uw site verschijnt. Het kan worden gebruikt om objecten te plaatsen die u op elke pagina wilt weergeven, bijv. bedrijfslogo, contactknop of telefoonnummer.

Zodra u klaar bent met het beheer van instellingen en secties, kunt u het bovenste deel van de website-editor bereiken, waar u knoppen kunt activeren waarmee u de desktop-, tablet- en mobiele versies van uw website kunt zien. Dit is ook de plaats waar u kunt inzoomen, ongedaan kunt maken en recente acties opnieuw kunt uitvoeren en het project kunt bekijken en publiceren. Al met al is het werken met het Moonfruit-dashboard geen uitdaging, hoewel first-timers misschien tijd nodig hebben om eraan te wennen.

2. Functies & Flexibiliteit

Moonfruit wordt geleverd met een lijst met kant-en-klare functies die het mogelijk maken om functionele websites met geavanceerd ontwerp te maken en te beheren. Deze omvatten prachtige galerijen, geavanceerde online formulieren, krachtige integraties, uitstekende tools voor ontwerpaanpassing, aangepaste domeinen en nog veel meer. Laten we ze nu snel bekijken.

Beeldbewerkingsopties

Met Moonfruit kunt u veel standaardfuncties aan uw pagina’s toevoegen, waaronder afbeeldingsgalerijen, formulieren, diavoorstellingen, verschillende widgets en aangepaste codefragmenten. Deze zijn allemaal mooi georganiseerd in de werkbalk. Selecteer gewoon een widget, sleep deze naar de pagina en zet hem neer op het canvas waar hij past. Moonfruit biedt ook een bibliotheek met gratis afbeeldingen en pictogrammen om uit te kiezen.

Moonfruit-afbeeldingseditor

Het systeem integreert met Lobster Marketplace, waar u authentieke unieke afbeeldingen van sociale media kunt vinden en toevoegen. Welke afbeeldingen u ook kiest, u kunt hun belangrijkste parameters zoals kleurverzadiging, filtering, contrast enz. Bewerken. Bovendien wordt de service geleverd met stapelbare, kant-en-klare inhoudsblokken, die volledig bewerkbaar zijn en naar wens kunnen worden aangepast en aangepast. om een ​​gewenste paginalay-out te creëren.

Animatie-effecten

Wanneer u met Moonfruit werkt, kunt u de achtergrondeffecten van uw website selecteren en instellen, of het nu video-, vaste of zoomachtergronden zijn die uw webpagina’s een grote flexibiliteit en een gevoel van onderdompeling geven. Toepassing van zweef- en overgangseffecten geeft leven en aantrekkingskracht op afbeeldingen en tekst die u aan uw website toevoegt. Bovendien kunt u de aandacht van uw bezoekers trekken door de vereiste opties voor linkstyling te kiezen die passen bij het ontwerp van hun website.

Aangepaste code

Met de aangepaste codefunctie kunt u letterlijk elke vorm van functionaliteit aan uw site toevoegen. U kunt dus eenvoudig een aanmeldingsformulier voor Mailchimp, een SoundCloud-track, een peiling, een quiz, een kalender of een andere webservice toevoegen waarmee u aangepaste code voor uw account kunt genereren en plakken.

Moonfruit HTML-editor

Blog

Moonfruit had vroeger een geïntegreerd blogplatform dat mooi opgemaakte blogposts produceerde, een reactiesysteem had met verschillende moderatie-opties en het mogelijk maakte om je artikelen te plannen. De blogfunctie was echter beschikbaar in de oude Flash-versie van het platform. In de bijgewerkte HTML-versie van de website builder is de pure blogfunctie niet meer beschikbaar. Als je echt de intentie hebt om een ​​blog aan je website toe te voegen, kun je een widget gebruiken waarmee je het kunt toevoegen WordPress blog, maar dat is sowieso niet de beste oplossing.

Marketinghulpmiddelen

Moonfruit biedt een reeks standaard marketingfuncties die bijdragen aan een betere promotie van uw project. Deze omvatten opties voor zoekmachineoptimalisatie (aangepaste SEO die is ingesteld voor afzonderlijke pagina’s – invullen van metagegevens, tagging, geautomatiseerde sitemapintegratie enz.), Google Analytics-integratie, Google Webmaster, Google Search Console-toegang en meer.

Integratie-opties

Met de website builder kunt u widgets en apps van derden kiezen en integreren in uw project. Deze omvatten aanpasbare formulieren die worden geleverd met veelzijdige stylingopties, spamfiltering, uploadfunctie etc., integratie van sociale media-accounts (Facebook, Twitter, Instagram), YouTube- en Vimeo-apps, Google Maps en andere externe widgets, die kunnen worden ingesloten via aangepaste HTML integratie.

3. Ontwerpen

Aantal thema’s:8
Gratis thema’s:&# x2714; JA
Reagerend ontwerp:&# x2714; JA
Sorteren op branche:&# x2714; JA
CSS-code bewerken:✘ NEE

Moonfruit-sjabloonverzameling is vrij beperkt. Het omvat momenteel 8 basisontwerpen die tot verschillende niches komen. Alle thema’s zien er echter modern, fris en kwalitatief uit en ze zijn ook helemaal gratis. Ze zijn responsief en aanpasbaar, wat creatieve vrijheid mogelijk maakt. De websitebouwer biedt een voorbeeldoptie, waarmee u de details van de sjabloon waarin u geïnteresseerd bent kunt ontdekken voordat u doorgaat met bewerken.

Er is ook een mogelijkheid om een ​​leeg thema te kiezen en het helemaal opnieuw aan te passen, als u een echt uniek ontwerp wilt maken dat aan uw behoeften voldoet. Houd er rekening mee dat de optie voor het wisselen van sjablonen hier niet is ingeschakeld en als u besluit een nieuwe sjabloon te selecteren, gaan uw ingediende inhoud en bewerkingen verloren en moet u vanaf het begin beginnen met het ontwikkelen van uw website. We konden geen geavanceerde bewerkingsopties (HTML / CSS-editor) vinden in het configuratiescherm, dus we kunnen aannemen dat Moonfruit behoort tot de groep van sitebouwers die de codes niet openstellen voor hun gebruikers.

4. Klantenservice

Als je vastloopt, kun je op klikken Help-menu, die zich direct in uw configuratiescherm bevindt. Activeer gewoon het vraagtekenpictogram in de rechter benedenhoek om toegang te krijgen tot de FAQ-sectie met antwoorden en advies van het Moonfruit-team. Het is mogelijk om een ​​zoekopdracht in te voeren in het zoekveld om de zoektijd te verkorten. Voor het gemak van de gebruiker zijn alle vragen onderverdeeld in categorieën op basis van de behandelde onderwerpen. De Help-sectie biedt ook handige instructies, handleidingen en video’s waarmee u gemakkelijk aan de slag kunt.

Moonfruit heeft geen telefonische ondersteuning, maar biedt wel de mogelijkheid om het team te bereiken via het contactformulier op de website. Ze hebben ook een livechat-tool waarmee u rechtstreeks met het ondersteuningsteam van de service kunt praten. De systeemontwikkelaars beweren dat ze de vragen zo snel mogelijk beantwoorden, maar het is nog steeds moeilijk om van tevoren te zeggen hoe lang het duurt om hier een antwoord op uw vraag te krijgen. De enige trefzekere manier om daar achter te komen, is door de functie te testen.

5. Prijsbeleid

Moonfruit biedt momenteel twee plannen aan. Deze omvatten basis- en professionele abonnementen. De kosten van het basisplan bedragen momenteel $ 5,99 / maand. Wat u voor deze prijs krijgt, is een mogelijkheid om één site te bouwen met een onbeperkt aantal pagina’s, domeinverbindingsoptie, 500 MB schijfopslagruimte.

Houd er echter rekening mee dat websites die zijn gebouwd met het basisplan, worden weergegeven met een advertentiebanner.

Om het te verwijderen, moet je upgraden naar de Professioneel plan, wat het beste werkt voor kleine bedrijven. De kosten van het abonnement bedragen $ 11,99 / maand. Afgezien van de functies die worden geïmpliceerd door het Basic-abonnement, biedt het de mogelijkheid om 5 websites te maken met onbeperkte pagina’s, 10 GB opslagruimte, gratis domeinvoucher, connect-domeinoptie, afwezigheid van de advertentiebanner enz. Heeft u hulp nodig bij het online adverteren voor uw bedrijf ? Neem contact op met het ondersteuningsteam van de service om de beschikbare oplossingen te ontdekken.

Om de belangrijkste kenmerken van de betaalde abonnementen te testen, biedt Moonfruit een gratis proefperiode van 14 dagen aan. Deze keer is voldoende om de voor- en nadelen van het systeem te achterhalen. Bovendien biedt de websitebouwer de 14 dagen niet-goed-geld-terug-garantie op alle nieuwe abonnementen.

6. Voors en tegens

Moonfruit is een leuke website builder waarmee je websites kunt maken voor commercieel en niet-commercieel gebruik. Als u echter van plan bent het systeem te gebruiken voor uw webbouwbehoeften, neem dan de tijd om meer te weten te komen over de voordelen en nadelen die het met zich meebrengt. Hier gaan ze.

Voordelen:
Nadelen:
&# x2714; Responsieve ontwerpen.
&# x2714; Eenvoudige set animatie-effecten die op alle elementen van toepassing zijn.
&# x2714; Adequaat prijsbeleid.
&# x2714; Gratis proefperiode.
✘ Beperkte sjabloonkeuze.
✘ Geen geïntegreerde blog- en e-commerceplatforms.
✘ Afwezigheid van SSL-certificering.

Conclusie

Moonfruit is een websitebouwer, die er vanaf het eerste gezicht niet indrukwekkend uitziet. Terwijl u de functieset begint te verkennen, realiseert u zich dat er niets speciaals aan is waardoor het systeem zich kan onderscheiden van de massa. Zelfs na de update van het platform wordt het nog steeds geleverd met basisfunctionaliteit en mist het veel onmisbare functies zoals geïntegreerde e-commerce of blogopties, bijvoorbeeld.

Moonfruit is vrij eenvoudig in vergelijking met de gerenommeerde leiders van de webdesign-niche. De websitebouwer is voornamelijk bedoeld voor het maken van eenvoudige portfolio’s, zakelijke websites en projecten voor persoonlijk gebruik. Als je die nodig hebt, kun je je aanmelden voor de service om te zien wat deze te bieden heeft. Als u echter van plan bent een volledig uitgeruste website te lanceren met een onderscheidend eersteklas ontwerp en geweldige prestaties, dan is het zeker logisch om op zoek te gaan naar een beter alternatief. Kijk rond om een ​​professionele websitebouwer te kiezen om aan uw webontwerpbehoeften te voldoen. Gelukkig zijn er veel van hen.

Probeer Moonfruit nu

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map