Mozello recensie

Mozello – is een doe-het-zelf website-bouwer, die talloze ontwerpaanpassingsopties biedt. Als product van een klein in Letland gevestigd Blumentals Solutions SIA-softwarebedrijf, voorziet het systeem in de behoeften van gebruikers, die geen kennis hebben van codering, maar een sterke wens hebben om websites te lanceren voor zakelijk of persoonlijk gebruik.


Als freemium-service maakt Mozello het mogelijk om bijna gratis en binnen de kortst mogelijke tijd websites te maken en te beheren. Projecten die met het platform zijn gebouwd zijn responsief en vereisen geen diepgaande aanpassing om een ​​indrukwekkend ontwerp en waardige functionaliteit te bieden. Tegelijkertijd kunnen gebruikers hun codeerkennis toepassen voor flexibelere ontwerpaanpassingen. De websitebouwer impliceert een gestroomlijnde leercurve en levert een uitzonderlijke webbouwervaring voor zowel nieuwkomers als webdesignexperts.

Een van de meest indrukwekkende functies van de websitebouwer is het logisch om meertalige ondersteuning, geïntegreerde e-commerce-engine, uitgebreide blogging en SEO-opties te noemen. Wilt u meer weten over het systeem? Het wordt hoog tijd om het meteen te beoordelen!

1. Gebruiksgemak

Mozello is een eenvoudig te gebruiken websitebouwer die niet veel tijd kost om te worden verkend en getest. Aanmelden voor het systeem vereist slechts een paar details: e-mail, wachtwoord, gewenste URL en websitetype. Direct nadat u de gewenste inloggegevens heeft opgegeven, vraagt ​​het systeem u om te kiezen tussen twee soorten websites die u wilt maken: een standaardwebsite of een webwinkel. Als u de eerste optie kiest, moet u verder het type website specificeren dat u nodig heeft, of het nu een persoonlijke website, een blog, een bestemmingspagina enz. Is..

Mozello Editor

Zodra u klaar bent met de keuze, moet u de titel of merknaam van uw website opgeven. Ten slotte wordt u doorgestuurd naar de sjabloonselectiepagina, waar u een van de beschikbare thema’s kunt kiezen voor verdere aanpassing (u kunt deze later wijzigen zonder uw inhoud te verliezen). Dit brengt u naar de websitebouwer zelf. Het enige dat u nu nodig heeft om uw site te bouwen, is uw inhoud. Personalisatie-instellingen zijn eenvoudig en overzichtelijk. Het hele proces van het opzetten van een website duurt slechts een paar minuten en is helemaal niet ingewikkeld.

Mozello ondersteunt inline bewerking, maar biedt geen standaard slepen-en-neerzetten-opties. U kunt uw inhoud herschikken door lay-outstijlen en ontwerpen te wijzigen, maar u kunt de posities van individuele elementen niet wijzigen. Door deze beperking kunnen Mozello-gebruikers op elk moment van sjabloon wisselen zonder de website te breken.

2. Functies & Flexibiliteit

De editor van de websitebouwer is vrij intuïtief, maar nieuwe gebruikers vinden het misschien wat ingewikkeld. Terwijl je het gaat verkennen, zul je je realiseren dat het vrij logisch en begrijpelijk is – alle elementen zijn hier op hun plaats, terwijl alle secties beschikbaar zijn in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm. Het is ook mogelijk om de lay-out van uw website te wijzigen en te bewerken in de editor.

In het gedeelte ‘Pagina’s’ kunt u kiezen tussen verschillende soorten pagina’s die u aan uw website wilt toevoegen. Elk paginatype heeft zijn eigen vooraf ingestelde instellingen. Laten we enkele van deze nu eens bekijken:

Voorpagina of speciale pagina. Dit paginatype heeft een reeks vooraf bepaalde lay-outs die op elk moment kunnen worden gewijzigd. Elk inhoudsblok op de pagina is aanpasbaar – u kunt kopiëren, afbeeldingen wijzigen, verschillende widgets toevoegen en ook uw eigen HTML-codefragmenten injecteren. Je kunt deze blokken echter niet herschikken – ze staan ​​op het canvas.

Mozello Page Editor

Blog of nieuws. De blogeditor van Mozello zelf is aangenaam en functioneel. Hier kunt u mediabestanden, codefragmenten, tabellen en andere bestandstypen toevoegen. U kunt uw bericht onmiddellijk publiceren of opslaan zonder te publiceren. Helaas is er geen manier om je berichten in te plannen. Evenzo is er hier geen ondersteuningsoptie voor meerdere auteurs. De Mozello-blog wordt geleverd met een systeem voor systeemeigen reacties, maar u kunt DISQUS ook instellen door uw gebruikersnaam op te geven in het bijbehorende vak.

Mozello Blog Post Editor

Catalogus of winkel. Mozello heeft een eigen e-commerceplatform. Natuurlijk is het niet zo rijk aan functies en intuïtief als Shopify of Volusion, toch kunt u uw items nog steeds georganiseerd houden, uw bestellingen beheren, een productcatalogus maken, de producten categoriseren en in het gunstigste licht weergeven, het winkelwagentje aanpassen, talen en verzendmethoden instellen, de beschikbare valutatypes opgeven, specificeren betalings- en belastingparameters, marketing- en SEO-functies instellen enz.

Mozello eCommerce

Online Store zal niet zo grootschalig zijn als die waarmee is gemaakt gespecialiseerde eCommerce-systemen, maar het zal zeker aan uw standaard eCommerce-behoeften voldoen. Het hele proces van webwinkelontwikkeling kan tot 20 minuten duren, wat erg snel en indrukwekkend is.

Meertalige ondersteuning. Dit is waarschijnlijk een van de meest onderscheidende hoogtepunten van de websitebouwer. Hoewel het systeem geen geïntegreerde tools voor automatisch vertalen biedt, kunnen gebruikers nog steeds een taal kiezen die hun websites zouden willen ondersteunen. Direct daarna kunt u inhoud toevoegen, pagina’s maken en beheren in de talen van uw keuze. Websitebezoekers hebben op hun beurt de mogelijkheid om de taal te kiezen die ze op de website willen zien.

Code injectie. Mozello zorgt voor code-integratie. Als u op de hoogte bent van HTML, CSS, JavaScript etc., kunt u de kennis gebruiken om codes in de webpagina’s in te voegen, YouTube- en Vimeo-video’s, kaarten, tabellen en andere elementen in te sluiten. Dit zal zeker de prestaties van uw website verbeteren.

zoek machine optimalisatie. Mozello-websites zijn goed georganiseerd voor de zoekmachines. De website builder biedt basis SEO-opties en marketingtools. Het is mogelijk om hier de website favicon en de belangrijkste parameters in te stellen. Met het systeem kunt u Google Analytics integreren, zodat u de prestatieparameters van uw website kunt volgen.

Ons toevoegen. Wanneer u met Mozello werkt, kunt u extra add-ons in het project integreren. De keuze voor add-ons komt eigenlijk neer op drie elementen. Dit zijn Cookie Notice (gebruikt om websitebezoekers te informeren over het gebruik van cookies), Share-knoppen (gebruikt om sharing-knoppen toe te voegen aan elke webpagina) en Engaga (gebruikt om marketingcampagnes uit te voeren, e-mails te verzamelen en pop-ups te maken).

We zouden willen dat Mozello een lijst met functies op de startpagina had. We moesten alle bovengenoemde functies zelf ontdekken. Al met al is de functieset van de websitebouwer niet bepaald indrukwekkend en rijk. Het is voldoende om te voldoen aan de belangrijkste vereisten voor webdesign van gebruikers, maar het is zeker onvoldoende als het gaat om diepere aanpassing van de website.

3. Ontwerpen

Aantal thema’s:48
Gratis sjablonen:&# x2714; JA
Reagerend ontwerp:&# x2714; JA
Sorteren op branche:&# x2714; JA
CSS-code bewerken:&# x2714; JA

Mozello-sjabloonverzameling is behoorlijk indrukwekkend, hoewel je hier niet veel ontwerpen zult vinden. Momenteel biedt de websitebouwer 48 sjablonen, die allemaal volledig responsief en 100% aanpasbaar zijn. Sjablonen zijn niet onderverdeeld in categorieën op basis van de niches waartoe ze behoren, maar u kunt gemakkelijk het ontwerp vinden dat aan uw huidige behoeften voldoet. Mozello-sjablonen vormen de basis voor uw persoonlijke of zakelijke website.

Er is een voorbeeldoptie waarmee u de vereiste sjablonen in detail kunt bekijken voordat u ze selecteert. Bovendien kunt u met het systeem de sjablonen wijzigen zonder verlies van inhoud in elke fase van het webontwerpproces. Voor een fijnere aanpassing kunnen ontwikkelaars profiteren van de optie Aangepaste code.

Premium-gebruikers kunnen extra code invoegen in de Head-sectie. Vanuit een niet technisch onderlegde gebruikersperspectief zijn Mozello-sjablonen nauwelijks aanpasbaar – in het beste geval kunt u kleurinstellingen, lettertypeschema’s en lay-out wijzigen. Mozello biedt een grote keuze aan kant-en-klare kleurenschema’s om gebruikers te helpen verkeerde kleuren te vermijden.

Mozello Designs

Over mobiel bewerken gesproken, het systeem staat niet toe dat de mobiele weergave van uw website wordt gewijzigd. Er is geen geïntegreerde app voor mobiel bewerken en dit is een behoorlijk ernstig nadeel van de websitebouwer.

4. Klantenservice

De opties voor klantenondersteuning van Mozello zijn vrij minimalistisch. Er is een uitgebreide kennis basis, waar u door de sectie FAQ kunt bladeren om toegang te krijgen tot thematische categorieën met de meest populaire vragen die gebruikers tegenkomen bij het werken met het systeem.

Voor die gebruikers die geen antwoord op hun vragen kunnen vinden, biedt de service de mogelijkheid om via e-mail contact op te nemen met het ondersteuningsteam. Als u echter dringende hulp nodig heeft, is het mogelijk om 24 uur per dag gebruik te maken van de livechatfunctie die beschikbaar is op de website. Al met al is de klantenondersteuning van Mozello eenvoudig maar informatief.

5. Prijsbeleid

Mozello is een freemium-websitebouwer. Dit betekent dat u een account kunt aanmaken en uw website gratis kunt publiceren en deze zo lang als u wilt gratis kunt houden. Om gebruik te kunnen maken van de geavanceerde functies van het systeem, moet u echter upgraden naar een van de betaalde abonnementen. Gratis websites geven een Mozello-link weer en worden gepubliceerd op een subdomein (sitename.mozello.com). Gratis sites bevatten eCommerce en laten u maximaal 10 items toevoegen en verkopen.

Mozello-prijzen

Om uw opslag te vergroten tot 50 GB, verwijdert u de Mozello-link en koppelt u een aangepaste domeinnaam, u moet kiezen tussen de Premium ($ 7 / maand jaarlijks gefactureerd; $ 9 / maand driemaandelijks gefactureerd) en Premium Plus ($ 14 / maand jaarlijks betaald , $ 17 per kwartaal betaald) plannen. Het Premium-abonnement is ontworpen voor kleine winkels met maximaal 30 items, terwijl u met het Premium Plus-abonnement onbeperkte producten kunt verkopen.

Als u op zoek bent naar een kleine webwinkel, dan kan Mozello een goede optie zijn – voor slechts $ 7 / maand krijgt u een mooie website met een winkelwagentje. Maar als u een bedrijfssite, een blog of een portfolio wilt maken, is het logisch om naar de concurrentie te kijken. Met Weebly kun je bijvoorbeeld een advertentievrije site bouwen en publiceren voor slechts $ 4 per maand.

6. Voors en tegens

Mozello is een leuke website builder, waarmee beginners en professionals verschillende soorten websites kunnen maken. Bij het testen en beoordelen van het systeem zijn we echter sterke en zwakke punten tegengekomen die zeker het vermelden waard zijn om u hiervan op de hoogte te houden.

Voordelen:
Nadelen:
&# x2714; Geïntegreerd e-commerceplatform – eenvoudig online winkelbeheer.
&# x2714; Bloggen optie.
&# x2714; Meertalige ondersteuning.
&# x2714; Responsieve sjablonen.
&# x2714; Leuke klantenservice.
✘ Gebrek aan slepen-en-neerzetten-functie.
✘ Onvoldoende opties voor ontwerpaanpassing.
✘ Geen ondersteuning voor gebruikersbeheer.

Conclusie

Mozello is een leuke website builder voor doe-het-zelf webontwikkelaars en bekwame gebruikers. Het is gebruiksvriendelijk, betaalbaar en erg snel – zowel op desktop als op mobiele apparaten. Het systeem heeft zijn gebruikers veel goede eigenschappen te bieden. Dit is een waardige oplossing voor diegenen die op zoek zijn naar een eenvoudige tool om een ​​persoonlijke website of een robuuste digitale winkel te starten. Bloggen en eCommerce-functies van de website builder zijn meer dan voldoende, terwijl de meertalige ondersteuningsfunctie de meeste webontwerpers gewoon niet onverschillig kan laten. Hetzelfde gaat over de opties voor klantenondersteuning, codebewerking en een redelijk prijsbeleid, dat absoluut overeenkomt met de functieset van het systeem.

Mozello zit echter niet vol met functies en opties voor ontwerpaanpassing. Het is onmogelijk om met het systeem een ​​volledig gepersonaliseerde website te maken, zelfs als u dat wenst. Gebrek aan functionaliteit voor slepen en neerzetten maakt het webontwerpproces enigszins gecompliceerd, wat problemen kan opleveren voor nieuwe gebruikers met onvoldoende codeervaardigheden.

Over het algemeen houden we erg van Mozello omdat we van bedrijven houden die de zaken eenvoudig houden. De websitebouwer verliest echter terrein aan de gevestigde platforms zoals Wix, uKit en Weebly in sommige opzichten zijn er toch veel mensen die precies op zoek zijn naar wat het biedt. Traditioneel raden we u ten zeerste aan om zelf de sitebouwer te controleren, omdat onze mening kan verschillen van die van u. Zodra je het hebt gecontroleerd, kun je een paar regels in de reacties plaatsen! Gelukkig site bouwen.

Probeer Mozello nu

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map