SmugMug beoordeling

SmugMug beoordeling


SmugMug – is een multifunctioneel website bouwer voor fotografie. De doelgroep van de dienst bestaat uit fotografen die hun werken online willen verkopen. Het systeem maakt het mogelijk om online galerijen te creëren met gedeelde toegang om fotoliefhebbers van over de hele wereld in staat te stellen op de meest opmerkelijke manier de verhalen te vertellen die ze van plan zijn met het publiek te delen.

De websitebouwer lijkt niet op standaardportfolio’s zoals die op promowebsites. Het belangrijkste doel van SmugMug is niet alleen om uw werken in het voordeel te presenteren of klanten aan te trekken voor fotosessies (hoewel het ook voor deze doeleinden kan worden gebruikt). Mensen die dergelijke systemen gebruiken, waarderen de professionaliteit van de fotograaf niet alleen, maar kiezen vaak stockfoto’s om hier hun persoonlijke doelen te bereiken.

De service is natuurlijk niet uniek, maar het is nog steeds vrij zeldzaam. Het zal van groot belang zijn voor professionele fotografen, hoewel elke liefhebber hier ook een galerij kan maken die bestaat uit mooie foto’s van een smartphone. Waarom niet? Trouwens, deze recensie is geschreven voor deelname aan het SmugMug-partnerprogramma, waar ik een commissie zal verdienen als je een SmugMug-account koopt. De beoordeling is 100% onbevooroordeeld. De commissie is een soort tip voor het doen van onderzoek om u tijd te besparen en u te helpen bij het nemen van een beslissing. Laten we dus eens kijken naar de opties die SmugMug biedt.

Voors en tegens

SmugMug-website builder is een professioneel, op fotografie gericht platform. De doelgroep omvat specifieke niche-gebruikerscategorieën, namelijk fotoliefhebbers, professionals en freelancers. De service wordt dus geleverd met een breed scala aan functies en tools die nodig zijn start en beheer portfolio- en fotografiewebsites. Naast de lijst met voordelen biedt het een reeks minpunten die van invloed kunnen zijn op de keuze van gebruikers. Het is hoog tijd om ze nu te vermelden om gebruikers te laten weten wat ze van het platform kunnen verwachten.

Voordelen:
Nadelen:
&# x2714; Professionele responsieve portfoliosjablonen die volledig aanpasbaar zijn;
&# x2714; Makkelijk aan de slag voor iedereen;
&# x2714; Code-vrij systeem;
&# x2714; Breed scala aan eCommerce-opties;
&# x2714; Handige bestandsbeheerder, mogelijkheid om het onbeperkte aantal foto’s te uploaden;
&# x2714; Veelzijdigheid van ontwerpaanpassingsopties, inclusief HTML / CSS-codebewerking;
&# x2714; Lightroom plug-in integratie;
&# x2714; Verbeterde wachtwoordbeveiliging voor webpagina’s, mappen, galerijen en speciale fotowatermerken;
&# x2714; Krachtige tools voor het verzamelen van statistieken, verkeer en verkoopanalyse;
&# x2714; eCommerce-platform;
&# x2714; Gekwalificeerd en informatief ondersteuningscentrum;
&# x2714; Krachtige functies voor het verkopen van foto’s en video’s.
✘ Onvoldoende ergonomie en inconsistentie in instellingen;
✘ Minder sjablonen in vergelijking met de belangrijkste nicheconcurrenten;
✘ Visuele eenvoud die niet overeenkomt met de feitelijke geïntegreerde functionaliteit van het systeem;
✘ Afwezigheid van een gratis abonnement;
✘ Geen connect-domeinfunctie op het basisplan;
✘ Sommige tools voor ontwerpaanpassing zijn ingewikkeld voor beginners.

Zoals blijkt uit de tabel, prevaleert het aantal SmugMug-voordelen met name boven de lijst met nadelen. Nadat we het systeem hebben beoordeeld, is het mogelijk om te concluderen dat het geen ernstige negatieve aspecten heeft, die problemen kunnen opleveren voor gebruikers, hoe nichevaardig ze ook zijn. Dit is wat de meeste abonnees eraan waarderen.

Waar is het goed voor?

SmugMug is een gespecialiseerde websitebouwer. Het belangrijkste toepassingsgebied is exclusief de ontwikkeling, opslag, promotie, marketing en verkoop van fotografieprojecten. Het platform positioneert zich als een professionele tool voor fotografen, enthousiastelingen, kunstenaars, ontwerpers en gewoon geheugenmakers. Deze aanpak wordt voornamelijk verklaard door de geïntegreerde functionaliteit van het systeem en zijn onderscheidende focus.

Of je nu een foto-expert bent of gewoon een liefhebber die je foto’s overzichtelijk wilt houden, je zult tijdens het werken met SmugMug genoeg tools en opties vinden. Afgezien van hoogwaardige portfolio-sjablonen die worden geleverd met een verscheidenheid aan instellingen om snel en kwalitatief laden en presenteren van afbeeldingen te garanderen, biedt het systeem ook veilige en betrouwbare opties voor foto-opslag. Eigenlijk is dit het beste huis voor je speciale afbeeldingen en video’s. Het systeem biedt onbeperkte schijfruimte waarmee u zoveel foto’s / video’s kunt opslaan als u nodig heeft voor persoonlijk of zakelijk gebruik.

SmugMug zorgt ook voor uitzonderlijke veiligheid van elke foto, afbeelding, webpagina en galerij en biedt verbeterde wachtwoord- en watermerkbeschermingsopties. De geïntegreerde winkelwagen van het systeem maakt het mogelijk de foto’s te verkopen, terwijl professionele tools voor het verzamelen van statistieken het mogelijk maken om de populariteit, het verkeer en de verkoopvolumes van uw website bij te houden. Dit maakt het systeem tot een vertrouwd hulpmiddel voor fotoliefhebbers en professionals.

Makkelijk te gebruiken

SmugMug is zowel gericht op de behoeften van nieuwkomers als professionals. Het is dus helemaal niet ingewikkeld, ook al vinden onervaren gebruikers de interface misschien een beetje overbelast met elementen en ontwerpaanpassingstools. Dit is echter vooral het probleem van de visuele waarneming. Terwijl u begint met het verkennen van het systeem en er uw eigen project mee maakt, zult u er snel voor zorgen dat het echt gemakkelijk te gebruiken en best handig is, ongeacht de webdesignvaardigheden die u heeft.

Als u al ervaring heeft met het werken met websitebouwers die opties voor het bewerken van foto’s met slepen en zoomen bieden, kunt u de webdesignbenadering van SmugMug enigszins intimiderend en soms zelfs uitdagend vinden vanwege de vaste blokstructuur. Tegelijkertijd duurt het publiceren van uw eerste fotogalerij slechts enkele minuten, als u besluit de sjabloon te gebruiken die het systeem standaard toestaat.

Om u te helpen wennen aan het platform, bieden de ontwikkelaars informatieve tips en aanbevelingen voor elke fase van het webontwerpproces. Welnu, het is mogelijk om het systeem zelf te verkennen, maar het risico om een ​​fout te maken is in dit geval ook groot. Om je moeite en tijd te besparen, is het logisch om je aan de aanbevelingen van het platform te houden. Op deze manier kunt u het systeem gemakkelijker verkennen en sneller wennen aan het dashboard. U zult zich hier op uw gemak voelen binnen 2-3 uur werken in het systeem.

Over het algemeen is het moeilijk om SmugMug een intuïtieve websitebouwer te noemen. Tegelijkertijd ziet het er visueel eenvoudig uit. Maak je klaar om wat opties te vinden op de ongebruikelijke plaatsen en voel je in de war vanwege de interface. Hier is maar één oplossing voor: wen er maar aan.

Ermee beginnen

De snelheid en het gemak van het aanmeldingsproces zullen u meteen vertrouwen geven over de platformkeuze. Om u te registreren bij de websitebouwer, moet u het online formulier invullen. Hier moet u uw voor- en achternaam, e-mailadres en wachtwoord opgeven. Het systeem biedt u ook de mogelijkheid om te antwoorden, of u uw foto’s nu online gaat verkopen. Het antwoord heeft invloed op de standaard functieset.

SmugMug start proef

Direct na de aanmeldingsprocedure wordt van u verwacht dat u een sjabloon kiest. Wees niet bang om de verkeerde keuze te maken, aangezien het systeem het mogelijk maakt om over te schakelen naar een ander thema, als dat nodig is. Zodra u klaar bent met de sjabloonkeuze, kunt u beginnen met het uploaden van foto’s en doorgaan met het aanpassen van uw website.

Al met al duurt het ongeveer een paar minuten om je aan te melden voor het platform. Het proces is niet alleen snel, maar het is ook intuïtief en redelijk begrijpelijk voor elke gebruiker. U hoeft geen webdesigner te zijn om hier aan de slag te gaan met het maken van uw fotografiewebsite.

Website bewerken

Nu u klaar bent met het maken van uw SmugMug-account, wordt u aangeboden om uw eerste galerij te starten. Houd er rekening mee dat na voltooiing van deze taak de miniatuur van de galerij op de startpagina wordt weergegeven. Zorg er dus voor dat u vanaf het begin de juiste foto voor het voorblad kiest.

Bij het maken van een galerij wordt van u verwacht dat u de naam opgeeft en zoveel foto’s / video’s uploadt als het project vereist. Het systeem benadrukt het belang van het gebruik van afbeeldingen met hoge resolutie om de galerij een pakkende uitstraling te geven. Hoe beter de beeldkwaliteit is, hoe professioneler uw website er uiteindelijk zal uitzien.

Zodra de foto’s zijn geüpload, wordt u aangeboden om extra website-inhoud, het naley-projectlogo, de weergavenaam en eventuele links naar sociale media toe te voegen. Hierna moet je op de “Show My Website” knop klikken om het resultaat te zien. Als u tevreden bent met de huidige projectstatus, kunt u doorgaan naar de volgende stap – fotoorganisatie. Dankzij de geïntegreerde Photo Organizer is dit geen probleem. Hiermee kunt u afbeeldingen, galerijen, mappen en instellingen beheren met behulp van de drag-and-drop-technologie.

SmugMug startpagina

Het proces van het aanpassen van de SmugMug-website duurt dus niet lang. Je hebt alleen tijd nodig om de volledige functieset van het systeem te verkennen, de tools die het omvat, de parameters die je hier kunt instellen. Dat is echter helemaal niet zo moeilijk en tijdrovend.

Live gaan

Nu u klaar bent met het aanpassen van uw fotografie / portfolio-website, moet u deze opslaan en de instellingen voor delen aanpassen – zowel Galerij als Sociaal. Met galerij-instellingen kunt u een galerij / mobiele app-link maken en bewerken en deze link kopiëren om de website te delen als een diavoorstelling op volledig scherm. Evenzo is het mogelijk om deze link in te sluiten op elke externe bron om toegang tot het project te verlenen. Een andere manier om uw portfolio te delen, is door dat te doen in sociale netwerkaccounts of door het naar iemand anders te sturen.

Kenmerken & Flexibiliteit

SmugMug-functionaliteit moet worden geanalyseerd vanuit het oogpunt van handige galerijorganisatie, interfacebeheer en beschikbaarheid van specifieke instellingen zoals toegangs- en downloadbeperkingen, betalingsacceptatie enz. Laten we toegeven – de websitebouwer kan deze taken vrij goed aan. Ja, de dashboardinterface is een beetje ingewikkeld, maar het is nog steeds mogelijk om hier veel handige opties te vinden.

SmugMug visuele editor ondersteunt drag-and-drop-functionaliteit. U kunt nieuwe blokken en andere elementen toevoegen (menu, knoppen, foto’s, pagina’s) naar de pagina’s door ze te slepen. Na een paar uur in het systeem te hebben gewerkt, kunt u de vereiste instellingen vinden en de website indien nodig bewerken. Het proces is hier vrij eenvoudig. U krijgt 4 categorieën opties aangeboden, namelijk:

 1. “Uploaden”, wat het mogelijk maakt om foto’s te uploaden naar de nieuwe of bestaande galerij;
  SmugMug beoordeling
 2. “Organiseren”, dat is een bestandsbeheerder die qua structuur lijkt op Windows Verkenner of Mac Finder. U kunt hier nieuwe fotomappen en galerijen maken en pagina’s voor uw website toevoegen. U kunt ook foto’s bewerken (bijsnijden, kleureffecten), voeg watermerken, locatiegegevens en SEO-parameters toe (titel, beschrijving, trefwoorden). Het is mogelijk om de zichtbaarheid van webpagina’s voor de zoekmachines in te stellen en er toegang toe te krijgen (voor iedereen, via het wachtwoord of voor handmatig gekozen geregistreerde gebruikers) in deze sectie.
  SmugMug beoordeling
 3. “Aanpassen” die toegang geeft tot de instellingen van webpagina’s, sjablonen (u kunt ze indien nodig wijzigen), kleurenschema’s en een rijke keuze aan opties in het gedeelte «Inhoud en ontwerp», dat het grootste aantal instellingen bevat, onderverdeeld in 4 categorieën:
  SmugMug beoordeling
  • “Inhoud”, wat het mogelijk maakt om logo, menu, sociale netwerkknoppen, breadcrumb, galerijen, afzonderlijke foto’s, knoppen, aanbevolen evenementen, video’s toe te voegen (YouTube en Vimeo worden hier ondersteund), tekst, kaarten, kalender, Google vertaler etc. Over het algemeen is dit een sectie met widgets;
  • “Thema” die instellingen voor het kleurenschema van de website bevat. U kunt elk kleurenschema gebruiken dat beschikbaar is in de sectie of uw eigen ontwerp maken door de kleuren, lettertypen, transparantie, achtergrond enz. In te stellen. U kunt ook uw CSS-code toevoegen;
  • “Achtergrond” waarmee u de achtergrond van de website kunt kiezen (erven van de hele site, geen, foto, video, diavoorstelling);
  • “Indeling”, wat het mogelijk maakt om de breedte en hoogte van de website in te stellen (ontwerp reageert standaard), spaties en activeer zijbalken.
 4. “Verkopen” die informatie over de verkoopgeschiedenis biedt, prijslijsten, kortingsbonnen, productpakketten (bijvoorbeeld meerdere galerijen voor een vaste prijs), evenementen (zoals verkoop door een rijke hoeveelheid vooraf ingestelde parameters). Er is hier ook een “Branding” -punt beschikbaar, waaronder accountinstellingen, beveiligingsbeleid, betalingsacceptatie, statistieken en tal van andere zaken die niet overeenkomen met de naam van dit menupunt.

SmugMug beoordeling

Afgezien van de hierboven besproken opties, kunt u kop- en voettekstblokken activeren / deactiveren, uw startpagina onafhankelijk maken (andere website-instellingen hebben hier geen invloed op) en voeg het favicon toe in het menu “Instellingen”, dat beschikbaar zal zijn nadat je het “Aanpassen” -dashboard in de buurt van de knop “Gereed” hebt geopend. Wanneer “Onafhankelijke startpagina” is ingeschakeld, negeert het element “Startpagina” de aanpassingen en inhoudsblokken die aan de hele site zijn toegevoegd.

Dit zorgt voor een unieke en speciale start- / bestemmingspagina, maar vervolgens voor consistentie in de koptekst en navigatie door de rest van de site. Wat ons erg aansprak, is dat het gedeelte “Help” altijd bij de hand is – u hoeft alleen de «?» Te activeren teken in de rechterbovenhoek van een pagina. Trouwens, er is een leuke educatieve video hier. We raden je aan ernaar te kijken.

SmugMug beoordeling

SmugMug-opties op het eerste gezicht zijn inconsistent en onlogisch gestructureerd. Een belangrijk gedeelte kan bestaan ​​uit één tabblad met slechts een paar selectievakjes. De bijbehorende secties bieden echter mogelijk veel links die toegang bieden tot de rijke verscheidenheid aan andere instellingen. Sommige secundaire punten worden in afzonderlijke menu’s uitgelicht en zien er zeer gedetailleerd uit (zoals sjabloonkleurenschema’s, bijvoorbeeld), wat best raar is.

Als je verlangen en creatieve smaak hebt, kun je lange uren besteden aan het aanpassen van kleuren, lettertypen en formaten van elke letter, knop of regel op de website. De meeste mensen hebben dat vanuit ons oogpunt niet nodig. Negeer deze overmatige aanpassing gewoon. Kies een kant-en-klaar sjabloon en kleurenschema, voeg galerijen toe, stel er toegang toe en SEO-parameters, koppel betaalmethoden aan elkaar en dat is alles. Zo ziet het meest effectieve SmugMug-gebruiksscenario eruit. Wat er hier echt toe doet, is het aantal en de kwaliteit van de foto’s. Focus op dit aspect.

Mobiele apps

SmugMug heeft officiële apps voor iOS / Android, die het mogelijk maken om de website vanaf smartphone te beheren. Het heeft ook speciale ‘Windows’ en Mac ’apps waarmee je direct vanuit het besturingssysteem kunt uploaden. Hierdoor kan de gebruiker op elk moment een upload starten op zijn computer. Als u de verbinding verliest, wordt de upload gepauzeerd en hervat wanneer de verbinding opnieuw tot stand wordt gebracht.

SmugMug beoordeling

Hiervoor heeft u echter een Adobe ID nodig. Deze plug-in wordt afzonderlijk gedownload en geïnstalleerd. Je kunt het downloaden in het gedeelte “Apps” van je privéprofiel, waar je ook de gedetailleerde video-instructies vindt over hoe je het correct kunt installeren. We raden je aan ernaar te kijken. Anders raadt u niet hoe u de plug-in correct installeert. Dit is een ingewikkeld proces.

Handige foto-organisatie

SmugMug beoordeling

Met het systeem kunt u alle geüploade afbeeldingen gemakkelijk indelen in thematische collecties. Naast het maken en beheren van fotogalerijen en mappen, kunt u ook bulkfotobeheer proberen via de toepassing van de slepen-en-neerzetten-functionaliteit. Om foto’s en hun collecties te personaliseren, moet u aan elke afbeelding bovendien titels, trefwoorden en bijschriften toewijzen. Bovendien kunt u de geüploade afbeeldingen sorteren op hun data, tites en andere parameters en ze roteren, kleureffecten instellen, miniaturen aanpassen en andere acties uitvoeren.

e-commerce

Met SmugMug kan dat uw webwinkel opzetten om uw foto’s daar verder te verkopen. Dit is de plek waar u prijslijsten voor uw potentiële klanten kunt aanpassen, foto’s kunt organiseren in thematische collecties, opties voor fotoselectie voor klanten kunt aanpassen (zo kunnen ze hun favoriete foto’s met de hand kiezen of de hele collectie downloaden).

Daarnaast kunt u prints en cadeaubonnen verkopen, de beveiligingsinstellingen aanpassen en deze opslaan op de server van het systeem. SmugMug wordt geleverd met een volledig gehost winkelwagentje en afrekenopties. Houd er rekening mee dat welke prijs u ook instelt, u 85% van de uiteindelijke winst zult gebruiken. Met de eCommerce-functie kunt u een merknaam voor uw fotobedrijf opbouwen door (uploaden) een uniek logo, watermerkborden en digitale branding aan projecten toevoegen, winkelwagentjes integreren en andere meerdere eCommerce-acties voltooien om uw merknaam op de markt te brengen.

Het systeem maakt het mogelijk wereldwijde valuta’s te accepteren voor alle voltooide bestellingen, inclusief CAD, USD, GBP, EUR, JPY, AUD, CHF, SEK, NZD, HKD en meer. Het is aan u om het valutatype van uw voorkeur te kiezen bij het specificeren van cadeau- en printprijzen en de kosten van downloads. Bij het uitvoeren van de transacties kunt u via elektronische kanalen winsten innen, bewijsvertraging inschakelen en de laatste verzending vooraf bewerken en aangepaste prijslijsten maken voor unieke individuele galerijen om aan de behoeften van elke klant te voldoen..

SEO

SmugMug-portefeuilles zijn SEO-vriendelijk omdat het systeem het mogelijk maakt om de instellingen aan te passen en speciale parameters in te vullen om de zoekmachine-ranking van uw project te verbeteren. De website builder wordt geleverd met meerdere geavanceerde SEO-tools, gedetailleerde analyse- en statistiekenverzamelingsfuncties, waarmee u de verkeersstroom naar uw website kunt volgen, evenals andere cruciale parameters.

Lightroom Plugin-integratie

Met SmugMug kun je je foto’s in een paar eenvoudige stappen uploaden, ordenen en beheren. Om dat te doen, moet u de Lightroom-plug-in gebruiken die automatisch wordt gesynchroniseerd met de websitebouwer. Lightroom-integratie helpt uw ​​websitestructuur en SEO-metadata te behouden (inclusief titels, bijschriften en zoekwoorden) absoluut intact.

Foto-opslag en controle

Het is aan jou om de toegankelijkheid en veiligheid van je foto’s op internet te bepalen door de opties voor delen aan te passen. U kunt de gebruikers specificeren aan wie u de toegangsrechten kunt toewijzen en unieke passen reserveren voor VIP-gebruikers. SmugMug biedt verbeterde opslagopties voor fotowolken om uw afbeeldingen op de best mogelijke manier te beschermen. Welke foto u ook uploadt, er wordt een back-up van gemaakt met Amazon Web Services.

Bovendien kunnen alle afbeeldingen worden beschermd door uw eigen copyright. Als foto-eigenaar kunt u beslissen wanneer u wachtwoorden instelt voor afzonderlijke afbeeldingen of galerijen. U kunt de zichtbaarheid van alle items en zelfs webpagina’s volledig beperken tot alleen die gebruikers, die gedeelde links naar de galerietoegang hebben of u kunt deze collecties absoluut privé maken.

Opties voor het delen van afbeeldingen

Wanneer u SmugMug gebruikt, kunt u uw foto’s, portfolio’s, galerijen en webpagina’s delen via sociale netwerken (Facebook, Twitter, Google+ enz.). U kunt ook de geïntegreerde gratis mobiele app gebruiken om onderweg afbeeldingen te uploaden, bewerken, archiveren en delen. Ten slotte mag je je vrienden en kennissen uitnodigen om nieuwe foto’s toe te voegen, je portfolio’s te bewerken en te beheren in de live-modus via de deelbare link. Om de betrokkenheid van gebruikers te vergroten, kunt u opmerkingen ook in- en uitschakelen en afbeeldingen met geotags op interactieve kaarten weergeven.

Customer Engagement-functies

SmugMug is een van die websitebouwers met een van de meest lonende systemen. Het platform garandeert 100% tevredenheidsgarantie voor afdrukken (hoge afdrukkwaliteit is hier een must), maakt het mogelijk om producten en foto’s die door ervaren printlaboratoria worden aangeboden rechtstreeks vanaf uw website te bestellen, om de verkoop van galerijproducten in / uit te schakelen. U kunt ook speciale aanbiedingen en cadeaubonnen voor uw klanten maken en hen fotoboeken, lijsten en andere aanverwante accessoires van de bekende leveranciers laten kopen..

Foto-importfunctie

Als je al eigenaar bent van fotogalerijen die zijn gepubliceerd en opgeslagen op Flickr, Amazon Drive of DropBox, kun je deze importeren in je SmugMug-account. Met de online importoptie kunt u dat doen met een minimum aan tijd en moeite. Er zijn geen vaardigheden op het gebied van codering of webontwerp nodig om de taak te voltooien – u kunt de gewenste foto’s rechtstreeks vanuit de opgegeven webhostingservices kopiëren. Dat is inderdaad gemakkelijk, snel en probleemloos.

SmugMug + Flickr

SmugMug heeft onlangs Flickr overgenomen, wat met name de merkpopulariteit en functionaliteit van het platform heeft verbeterd. Deze integratie heeft van het bedrijf de meest invloedrijke community ter wereld gemaakt, gericht op fotografen, en biedt een krachtige functieset voor het starten, beheren en promoten van fotografie- / portfoliowebsites.

Over het algemeen is SmugMug een krachtige websitebouwer voor fotografen. Ja, het is een beetje vreemd, de consistentie van het dashboard is vreselijk. Sommige interface-onderdelen zien eruit alsof ze uit een ander systeem zijn gehaald (zoals we wisten, zijn ze van de oude SmugMug-versie), hoewel het ontwerp van de website-builder behoorlijk aantrekkelijk is. Het is mogelijk om aan deze nuances te wennen. Dit compenseert de ergonomische nadelen. Nieuwkomers kunnen SmugMug als ingewikkeld beschouwen. De functionaliteit van de service is echter geweldig en het is zeker de moeite waard om te testen.

Ontwerp & Sjablonen

Geüploade foto’s en galerij-instellingen zijn erg belangrijk als het gaat om het werken met SmugMug. Sjabloonnummer en ontwerp zijn hier secundair. De websitebouwer kan er dus niet veel van hebben, vooral niet wanneer vergeleken met zijn concurrenten van de dienst Leuk vinden Zenfolio. Het systeem biedt 8 kant-en-klare sjablonen van hoge kwaliteit (om alle 26 ontwerpen te krijgen, moet je upgraden naar het “Power” -plan). Er is niets indrukwekkends aan SmugMug-ontwerpen, maar ze zien er vrij modern uit dat de meeste gebruikers aanspreekt.

Deze sjablonen zijn nodig om uw foto’s er aantrekkelijk uit te laten zien. 90% van uw website-inhoud bestaat uit foto’s. Ze moeten in eerste instantie de aandacht van gebruikers trekken. Ontwerp-uniciteit maakt hier niet veel uit, hoewel u de vereiste sjablonen flexibel kunt aanpassen.

Om het ontwerp aan te passen, moet u het gedeelte «Inhoud en ontwerp» kiezen in het bovenste menu van het dashboard. Dit is waar u nieuwe “Content Blocks” -blokken kunt toevoegen, zoals logo, werk met de achtergrond (video, diavoorstelling, afspeelsnelheid enz. instellen.). U kunt ook het kleurenschema van de website en lay-out wijzigen (rekbare of vaste breedte), stel de spatiewaarde in pixels en de breedte van secties in de basisblokken in. Het is ook mogelijk om de linker- en rechterzijbalken te activeren en aangepaste HTML-code of CSS toe te voegen aan elk blok. Afgezien daarvan kunt u het dashboardontwerp wijzigen door het kleurenschema te kiezen.

SmugMug beoordeling

Ongeacht het beperkte sjabloonnummer, ze komen voor verschillende portfoliotypen. Sommige sjablonen bieden bijvoorbeeld fotoweergave op volledig scherm, wat goed werkt voor kleine portefeuilles met afdrukken met een hoge resolutie die u te koop gaat aanbieden. Andere sjablonen zijn echter op de beste manier ontworpen en gestructureerd om fotorijke collecties onder de aandacht te brengen om de indruk van uw werk te wekken.

Het belangrijkste is echter dat de meeste sjablonen de kenmerken van beide sjabloontypes omvatten en als het medium ertussen fungeren. Het systeem maakt het mogelijk om te schakelen tussen de sjablonen in elke fase van het webontwerpproces. Nadat u foto’s heeft geüpload, kunt u een voorbeeld van uw project bekijken om te begrijpen hoe het er na de publicatie uit zal zien.
SmugMug-sjablonen worden automatisch geoptimaliseerd voor mobiele weergave – ze reageren standaard. Ongeacht het apparaat dat u selecteert om het thema te bekijken, het systeem past de sjabloon aan de grootte en resolutie aan.

SmugMug beoordeling

U kunt elk blok dat u hebt toegevoegd, uitkiezen en de structuur, uitlijning, set elementen, grootte en vorm van pictogrammen, kleur enz. Instellen. Het aantal en het karakter van de blokontwerpinstellingen is afhankelijk van het type.

Met SmugMug is het eenvoudig om een ​​online galerij of fotowinkel te maken. Ontwerp en structuur van elke galerij kunnen afzonderlijk worden aangepast in het gedeelte “Uiterlijk”. U kunt galeriestijl kiezen (collage landschap, SmugMug, dagboek, collageportret, miniaturen, diavoorstelling), omslag, regels voor het sorteren van foto’s, informatie over cameragegevens, bestandsnamen en kaartfuncties inschakelen. Het is ook mogelijk om een ​​maximale hoeveelheid fotopresentatie in te stellen (tot 5000), breng een watermerk aan en activeer knoppen om foto’s te downloaden.

Over het algemeen ziet SmugMug er goed uit qua sjabloankwaliteit en setup-instellingen. Er zijn hier alle vereiste tools, hoewel het aanpassingsproces niet zo prettig is – er zijn hier veel vreemde nuances. Het is gemakkelijk om hier in de war te raken, als je besluit om te experimenteren … Maar maak je geen zorgen als je iets verkeerd doet – je kunt alle wijzigingen gemakkelijk negeren en teruggaan naar het laatst opgeslagen punt.

Klantenservice

De opties voor klantenondersteuning van SmugMug zijn niet echt veelzijdig en uitgebreid, maar de beschikbare kennisbank is zeker de aandacht waard. Om antwoorden op uw vragen te vinden en om te zien wat het platform precies te bieden heeft op het gebied van assistentie, kunt u de ondersteunende oplossingen en functies hieronder bekijken:

 • Ondersteuning’s centrum – SmugMug wordt geleverd met een krachtig en informatief ondersteuningscentrum dat een rijke set eersteklas referentiematerialen biedt. Alle instructies zijn onderverdeeld in categorieën die vrij gemakkelijk te vinden zijn. Er is ook een handige zoekfilteroptie waarmee u de benodigde materialen kunt vinden door de vraag in de desbetreffende sectie op te geven.
 • Youtube kanaal – het platform heeft een eigen YouTube-kanaal, dat meerdere video-tutorials omvat. Ze helpen first-timers de basis van het werken met de websitebouwer onder de knie te krijgen. Het kanaal wordt regelmatig bijgewerkt.
 • E-mail ondersteuning – de ondersteuningshelden van het systeem zijn beschikbaar via de e-mail 24/7/365 en staan ​​dus klaar om alle vragen te beantwoorden en alle problemen op te lossen waarin de abonnees geïnteresseerd zijn.
 • Live chat – Abonnees van ‘Portfolio’ en ‘Business’ -accounts hebben de mogelijkheid om gebruik te maken van de Live Chat-opties, aangeboden door de systeemdeskundigen tijdens standaard Amerikaanse kantooruren. De service besteedt de hulp niet uit en de reactietijd is doorgaans minder dan 30 of minder, afhankelijk van het aantal tickets.
 • Gebruikersgemeenschap – SmugMug heeft een krachtige gebruikersgemeenschap die meerdere bronnen, tutorials, artikelen en andere informatiebronnen biedt die beschikbaar zijn in de volgende secties: Blog, Evenementen, SmugMug Films en Forum. De klantenondersteuning van de service bevindt zich dus op een behoorlijk mooi niveau. Er is ook een apart gedeelte over productfeedback. Dit is de officiële pagina met functieverzoeken, waar gebruikers een speciaal online formulier kunnen invullen om hun suggesties of verzoeken om productfuncties te geven.

Plannen & Prijzen: hoeveel kost SmugMug?

Nadat u zich bij het systeem heeft geregistreerd, krijgt u 14 dagen de tijd om het te testen. SmugMug heeft geen gratis abonnement. Alle accounts worden geleverd met onbeperkte opslag voor foto’s en video’s. Wat een hele gave functie is voor professionele fotografen, is dat ze tot 210 megapixels of 150 MB kunnen uploaden. Betaalde abonnementen zien er als volgt uit:

 • Basic ($ 48 / jaar) – onbeperkte foto-uploads, volledige aanpassing voor de “Startpagina”, met een wachtwoord beveiligde galerijen, pagina’s en mappen;
 • Kracht ($ 72 / jaar) – 21 extra sjablonen, HTML / CSS-code toevoegen, rechtsklikken op afbeeldingen, mogelijkheid om uw eigen domein te verbinden;
 • Portefeuille ($ 180 / jaar) – voor e-commerce geoptimaliseerde galerijen, bestellingen uitvoeren van WHCC, Bay Photo, Loxley en EZPrints, foto en video verkopen, watermerken toepassen, prijzen voor de hele site instellen (houd 85% van de opmaak);
 • Pro ($ 360 / jaar) – maak aangepaste kortingsbonnen, pakketten en evenementen. prijs individuele galerijen of afbeeldingen met verschillende prijslijsten, groepsgalerijen onder evenementen, bieden een geschenkverpakking en een door het merk verzonden klant.

SmugMug beoordeling

Naar onze mening is SmugMug het geld waard dat je betaalt voor het gekozen plan. Helaas is bij het goedkoopste abonnement geen verbinding met uw eigen domein mogelijk. Dit is een ernstig nadeel.

Leuke aanbiedingen beginnen met een ‘Power’-plan. Functionaliteitskenmerken van de betaalde abonnementen zijn slim gescheiden: er zijn hier geen zinloze beperkingen, terwijl het aantal geboden opties de prijsstijgingen opvoert. Laten we eerlijk zijn: $ 72 per jaar is een redelijk betaalbare prijs voor professionele fotografen die een eersteklas portfolio op het gekozen domein willen krijgen. Als ze een indrukwekkende winst willen maken door foto’s te verkopen, moeten ze kiezen voor een “Portfolio” – of een “Pro” -plan. Het is vanzelfsprekend dat het geïnvesteerde geld snel zijn vruchten zal afwerpen.

SmugMug Review Conclusie

SmugMug is een indrukwekkende website-bouwer voor fotografen. Ja, we hebben een accent gelegd op het specifieke dashboard van het systeem, terwijl we het aan het herzien waren, maar het is nog steeds mogelijk om al zijn nuances zonder enige haast binnen één dag te verkennen en te begrijpen. Over de complexiteit van het systeem gesproken, we impliceren de vergelijking met andere websitebouwers. Deze service verschilt veel van hen. Nieuwkomers merken misschien niet eens alle nuances die hierboven zijn beschreven, alleen omdat ze geen andere systemen kennen die kunnen worden vergeleken met SmugMug. Daarom is het complexiteitsprobleem hier relatief.

Wat de functionaliteit betreft, voldoet de dienst volledig aan alle eisen van de taken waarvoor hij is bedoeld en zelfs meer. SmugMug-galeriewebsites zien er prachtig uit. Dit is waar het echt om gaat. De kosten van plannen zijn ook haalbaar. Dus, is SmugMug de investering waard? Dat is het zeker, vooral als u een functierijk portfolio voor uw persoonlijke of zakelijke behoeften wilt creëren en u wilt dat het een succes wordt.

Maak GRATIS een website

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map