uCoz recensie

uCoz – is een multifunctionele websitebouwer met een aantal handige functies om niet-technici en nieuwkomers te helpen bij het maken van verschillende soorten websites helemaal opnieuw. Het platform kan van groot belang zijn voor bloggers, eigenaren van kleine bedrijven en freelancers die op verschillende manieren geld willen verdienen met hun websites, evenals voor gebruikers die een kleine digitale winkel willen lanceren. De software is heel gemakkelijk te gebruiken met een heleboel modules, eenvoudige doe-het-zelf-editor, eCommerce-functionaliteit en andere opties die u mogelijk handig vindt.


De website builder heeft een modulestructuur. Het betekent dat gebruikers niet hoeven te coderen. Ze kunnen de editor gebruiken om de structuur te creëren die ze nodig hebben door met één klik een noodzakelijke module te kiezen. Afgezien van typische websitetypen, maakt uCoz het gemakkelijk om online borden, aantrekkelijke bestemmingspagina’s of digitale fotoalbums, enz. Te maken. De functionaliteit is breed genoeg om verschillende taken aan te kunnen. Tegelijkertijd werkt het prima voor professionele webdesigners die websites willen bouwen voor hun klanten.

Laten we enkele redenen bespreken, waardoor de websitebouwer de aandacht waard is.

1. Gebruiksgemak

Zoals eerder vermeld, is uCoz een multifunctionele websitebouwer. Het betekent dat gebruikers niet alleen verschillende soorten sites kunnen maken, maar ook dat het geschikt is voor zowel niet-technici zonder codeervaardigheden als voor ervaren ontwikkelaars of webontwerpers. Het systeem heeft zowel een doe-het-zelf-editor als tools om website-HTML te bewerken voor meer aanpassingsvrijheid.

uCoz: gratis website-bouwer

Ermee beginnen

Om te beginnen met het bouwen van uw website, moet u de aanmelding voltooien via een procedure die telefonische verificatie vereist. Het enige dat u nodig heeft, is uw telefoonnummer aangeven en de verificatiecode invoeren die per sms is verzonden. Nadat u deze fase hebt voltooid, wordt u gevraagd het domein in te voeren en de naam van de website aan te geven (het kan verwijzen naar uw zakelijke niche, bandnaam, enz.).

De volgende stap is het kiezen van een websiteontwerp of sjabloon. Hier heb je een optie van 258 verschillende sjablonen, gesorteerd op categorie. Ze verwijzen naar verschillende niches, variërend van mode & schoonheidsindustrie voor muziek, bioscoop, sport en meer. Goed nieuws is dat als je eenmaal een sjabloon hebt opgepakt, je niet gedwongen bent om je eraan te houden. Het staat gebruikers vrij om de lay-out van het site-ontwerp later te wijzigen met behulp van Algemene instellingen.

Account aanmaken

Nu moet u de taal van de website selecteren en modules markeren die u standaard op de site wilt zien. Hier hebben we een pagina-editor, forums, contactformulieren, digitale winkel, nieuws en andere modules die van pas kunnen komen. Kies degene die verwijzen naar uw niche. Hier zijn we eindelijk in het dashboard! Hier hebben we alle beschikbare modules en paginalijsten in het linker dashboard.

DIY-editor en -modules

Het configuratiescherm wordt geleverd met een verscheidenheid aan instellingen, hulpmiddelen en ontwerpopties die er vanaf het begin een beetje ontmoedigend uitzien. Mogelijk hebt u wat tijd nodig om aan de interface te wennen. Na enige tijd zult u begrijpen dat uCoz het werk voor u doet en volledig functionele modules biedt die u tijdens het aanmeldingsproces hebt gekozen. Als u het gevoel heeft dat u extra secties voor de website nodig heeft, staat het u vrij om nieuwe modules uit de catalogus toe te voegen.

uCoz Configuratiescherm

De selectie van modules ziet er indrukwekkend uit. Het staat gebruikers vrij om on-site tests aan te passen voor een betere betrokkenheid van gebruikers, FAQ-sectie en meer. SEO- en Online Shop-modules zijn standaard beschikbaar. U kunt eCommerce-functies echter niet gebruiken, tenzij u uw abonnement upgradet. Degenen die meer aanpassingsvrijheid nodig hebben, zullen totale controle over de HTML en CSS van pagina’s waarderen. U kunt toegang krijgen tot de code van letterlijk elk pagina-element en deze bewerken, afhankelijk van uw behoefte.

2. Functies & Flexibiliteit

De kracht van de website builder zit in de modules. Ze definiëren eigenlijk de sterke kanten van uCoz. De website SEO-optimalisatie verzekeren voor een betere ranking, uitgebreide eCommerce-functionaliteit die alleen beschikbaar is in Maximal- en Shop-abonnementen. Extra functies zijn onder meer beveiligingsmiddelen om uw website te beschermen, back-ups en meer. Laten we eens kijken naar de belangrijkste voordelen van uCoz-software voor het bouwen van websites:

 • Online winkel – het systeem heeft een op maat gemaakte uShop-module die eigenlijk als een kant-en-klare digitale winkel wordt geleverd. Het past bij verschillende behoeften, of u nu uw services promoot, fysieke goederen verkoopt of downloads, scripts en bestanden. De module heeft een solide productbeheersysteem waar gebruikers nieuwe categorieën kunnen creëren, prijslijsten in verschillende formaten kunnen importeren / exporteren, sommige items kunnen in- of uitschakelen, enz. Als een geavanceerde eCommerce-functie kunt u met het systeem uw bestellingen beheren, klanten volgen en de verkoop volgen. De keuze aan betalingsopties om te integreren is enorm. Hier kunt u kiezen uit eersteklas services zoals PayPal, Stripe, Webmoney, UnitPay en meer. Verzendinstellingen laten u kiezen voor een bedrijf om uw producten te verzenden. Met de module kunt u ook uw commissies beheren als u samenwerkt met resellers of tussenpersonen.
 • Marketing en promotie – de uCoz eCommerce-functie zou niet compleet zijn zonder speciale kortingen en gepersonaliseerde aanbiedingen. De module maakt het gemakkelijk om promoties te maken en te lanceren, kortingen op bepaalde producten aan te bieden, kortingsregels voor specifieke items in te stellen, afhankelijk van hun prijzen of andere kenmerken.
 • SEO-module – SEO-module is eigenlijk een dashboard voor website-optimalisatie waar u premium-instellingen kunt gebruiken om titels en beschrijvingen te bewerken en focuszoekwoorden toe te voegen. Aanvullende instellingen maken het mogelijk om aangepaste post- of pagina-URL’s op te geven. Bovendien neemt u de controle over de website-indexering. Gebruikers kunnen domeinindexering toestaan ​​of verbieden, robots.txt-bestand bewerken en meer.
 • Veiligheid – het platform heeft een geautomatiseerd back-upsysteem dat een kopie van uw site maakt om informatieverlies te voorkomen. U kunt de vorige websiteversie herstellen als er zich een probleem voordoet. Geïntegreerde antivirus scant al uw bestanden.

uCoz HTML-editor

Ervaren codeerders en webdesigners zullen de PHP-scriptfuncties waarderen. U krijgt volledige toegang tot de FTP-server van de website met de mogelijkheid om PHP-scripts uit te voeren in bestanden en mappen.

3. Ontwerp

Afgezien van aangepaste systeemthema’s, heeft het platform een ​​eigen marktplaats met professionele kant-en-klare sjablonen en lay-outs. Ze zien er stijlvoller en actueler uit. Alle thema’s zijn gesorteerd op verschillende categorieën, waaronder bestemmingspagina’s, kunst, eten, zaken, auto’s en meer. De prijs varieert van $ 12 tot $ 56. Ze zijn zeker een betere optie voor systeemsjablonen die over het algemeen worden geleverd met een verouderd ontwerp, terwijl de kwaliteit misschien behoorlijk laag is.

Nieuwe uCoz-sjablonen

uCoz legt grote nadruk op de mogelijkheid om de ontwerpcode van de website te bewerken. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de code van een materiaallijstpagina, blogcommentaar, formulier voor websitetoegang enz. Afzonderlijk te bewerken. Elke geïnstalleerde module biedt de lijst met beschikbare blokken en elementen, waar u de bewerkingen kunt aanbrengen in de ontwerpeditor-sectie.

Ontwerpaanpassingsopties zijn dus bijna onbeperkt voor gebruikers met codeervaardigheden. Het gebruik van extra scripts maakt het mogelijk om gebruik te maken van functionele schaalbaarheid van websites die met uCoz zijn gemaakt.

4. uCoz-modules

Eerder zei ik al dat het systeem een ​​set ‘modules’ biedt die verantwoordelijk zijn voor verschillende websitefuncties. Deze modules werken als standalone applicaties en kunnen in verschillende combinaties gebruikt worden. Elke module kan, afhankelijk van de wensen van de gebruiker, voor verschillende doeleinden worden gebruikt en kan op elk moment worden geïnstalleerd / verwijderd.

Blog Module - uCoz Website Builder

De meeste modules zijn gratis, sommige worden betaald (zoals Online Shop bijvoorbeeld) en sommige hebben zowel een gratis als een betaalde versie (zoals SEO-module of Social Media Publisher). Laten we de uCoz-modules in detail bekijken:

Site Catalogus

Eerst moeten we de module installeren. Selecteer in de linkerbovenhoek van het uCoz-beheerderspaneel Site Catalogus en kies ‘Installeer de module’. Er zijn drie manieren om het te installeren: met een vooraf bepaalde set van 18 categorieën; set van 220 categorieën of zonder kant-en-klare categorieën. Ongeacht uw keuze, u kunt categorieën naar wens toevoegen, verwijderen en bewerken.

Module Catalogus - uCoz

Voor mijn test Site Catalog koos ik voor de derde optie en voegde handmatig drie branchespecifieke categorieën toe: DIY Website Builders, Website Builders voor professionele ontwerpers en Downloadbare Website Builders.

Nu is het tijd om vermeldingen toe te voegen. Sites toevoegen aan de catalogus is net zo eenvoudig als het maken en bewerken van een Word-document. Elk item is zeer aanpasbaar: u kunt tekstbeschrijvingen, afbeeldingen, Flash-bestanden, tabellen toevoegen, YouTube-video’s insluiten en zelfs uw eigen codefragmenten invoegen (zie screenshot).

uCoz Sitecatalogus - Invoer toevoegen

Module-instellingen

Er zijn een heleboel eigenschappen die u kunt aanpassen in uw sitecatalogus zodat deze er precies zo uitziet en werkt als gepland. Sommige hiervan zijn:

 • Aantal kolommen in het categoriemenu.
 • Aantal vermeldingen op de hoofdpagina.
 • Maximale lengte van de sitebeschrijving.
 • Maximale grootte van een via de site geüpload bestand.
 • Toon / verberg categoriebeschrijving onder de naam in het menu en meer.
 • Pas filters aan voor een betere gebruikerservaring.

Daarnaast zijn er verschillende fijne instellingen, zoals ‘altijd op de voorgrond, toestaan ​​dat een item tegelijkertijd tot verschillende categorieën behoort enzovoort.

Entry Look

Houd er rekening mee dat u verschillende machtigingsniveaus voor deze module kunt instellen met gebruikersbeheerfuncties van uCoz.

Advertentiebord

uCoz Ad Board - Inzendingen

Ad Board is waarschijnlijk de meest veelzijdige uCoz-module. Het heeft een heleboel aanpasbare functies om u te helpen bij het structureren en weergeven van informatie op de meest effectieve en oogstrelende manier. Deze module kan afzonderlijk bestaan ​​als een volledig uitgeruste Bulletin Board-website of kan samen met elke andere uCoz-module worden gebruikt.

De Ad Board-module kan op twee manieren worden geactiveerd: zonder categorieën en als een universeel advertentiebord. De laatste optie is perfect geschikt voor grootschalige portalwebsites, omdat het al secties en categorieën bevat voor alle gangbare thema’s (Auto, Zakelijk, Bouw enz.). De eerste optie (zonder categorieën) is bedoeld voor eng gespecialiseerde websites – in dit geval moet u het advertentiebord handmatig configureren (categorieën maken en benoemen, subcategorieën etc.).

Advertentiebord - Categorieën

Laten we nu een testadvertentie maken en kijken hoe deze eruitziet wanneer deze wordt gepubliceerd. Gelukkig voor mij biedt uCoz gratis, nooit aflopende accounts, zodat ik het systeem op elk moment gratis kan testen :). Eerlijk gezegd was ik verbaasd over het aantal instellingen dat ze bieden in deze absoluut gratis module. Bij het toevoegen van een advertentie kunt u een categorie, type en onderwerp selecteren; een tekst toevoegen met behulp van een feature-rijke editor (u bent vrij om uw kopie te illustreren met letterlijk alle mogelijke media: YouTube-video’s, Flash-bestanden, afbeeldingen enz.). Bovendien kunt u een screenshot uploaden, de naam van de contactpersoon, e-mail, website, telefoon en andere nuttige stukjes nuttige informatie specificeren. Ziet er erg informatief uit!

Ad Board - Een advertentie toevoegen

De Ad Board-module heeft 5 secties waarmee u uw prikbord kunt verfijnen. Dit zijn:

 • Toegangsbeheer om vermeldingen te bewerken en te verwijderen.
 • Beheer van categorieën om categorieën aan te maken, te bewerken en te verwijderen.
 • Pas filters aan voor het maken en aanpassen van filters. Deze functie is optioneel, maar erg handig – het helpt gebruikers gemakkelijker en sneller relevante vermeldingen te vinden.
 • Module instellingen. In deze sectie kunt u de algemene instellingen aanpassen. Deze omvatten modulenaam, aantal items per pagina, aantal records in RSS, aantal reacties per pagina, maximale lengte van advertentietekst enz.
 • Aanpassing van moduleontwerp. Open deze sectie om de sjabloon te bewerken.

De Ad Board-module is een zeer krachtig stuk software dat u kan helpen met het maken van een bulletin board boordevol functies. Het enige wat je nodig hebt is de module activeren en instellingen aanpassen. Begin vandaag nog met het verkennen van uCoz, het is gratis :).

FAQ Toegangsbeheer

Om vragen en antwoorden toe te kunnen voegen, moeten we de FAQ-module in het uCoz-configuratiescherm activeren. Als het klaar is, kunnen we vragen rechtstreeks via de site achterlaten (dankzij de gebruikersmodule). Hoewel vragen alleen op tekst kunnen zijn gebaseerd, kunnen antwoorden links, video’s, Flash-bestanden, tabellen, afbeeldingen en zelfs uw eigen HTML-codefragmenten bevatten. Met andere woorden, u kunt het antwoord op elke mogelijke manier illustreren, of het nu een screenshot of een video-tutorial is. Als site-eigenaar kunt u alle veelgestelde vragen bewerken.

uCoz - Test FAQ-invoer

Beheer van categorieën

Om ervoor te zorgen dat uw FAQ gemakkelijk te navigeren is, wilt u misschien categorieën maken. Ga naar het onderdeel Categorieënbeheer en klik op de knop Nieuwe categorie. Geef uw nieuwe categorie een naam en voeg de beschrijving en de gewenste URL toe.

uCoz - Nieuwe categorie met veelgestelde vragen

Module-instellingen

In deze sectie kunt u de standaardinstellingen van de module aanpassen, met name:

 • Aantal weergegeven items per pagina.
 • Activeer de functie “Entry rating”.
 • Maximaal aantal afbeeldingen.
 • Maximale grootte van een afbeelding.
 • Rechten voor gebruikersgroepen enz.

Aanpassing van moduleontwerp

In deze sectie kunt u wijzigingen aanbrengen in het ontwerp van uw pagina met veelgestelde vragen. Houd er rekening mee dat u basiskennis van HTML en CSS moet hebben om sjablonen correct te kunnen bewerken.

FAQ - Moduleontwerp aanpassen

Al met al is het entry management nogal intuïtief. Ontwerpaanpassing vereist echter een technische achtergrond.

Tests

Kies in de uCoz-editor Inactieve modules in het linkermenu, klik op Tests en installeer vervolgens de module. Nu de module is geïnstalleerd, ziet u deze in de lijst met actieve modules en kunt u de eigenschappen ervan configureren.

Elke test is uitgerust met een veld Beschrijving dat HTML ondersteunt. Dit betekent dat u een aangepaste test kunt maken met behulp van verschillende scripts, u kunt bijvoorbeeld muziekspelers insluiten voor audioquizzen. Andere aanpasbare eigenschappen zijn (maar niet beperkt tot):

 • Verdiende punten.
 • Maximaal aantal antwoorden.
 • Aangepast resultaatbericht (Uitstekend! Goed gedaan! Enz.).
 • Aantal tests per pagina.
 • Beheer van categorieën.
 • E-mailresultaat en meer.

uCoz - Website Builders Test

Als u klaar bent met uw eerste test, vergeet dan niet de gebruikersgroepmachtigingen aan te passen (Tests -> Module-instellingen -> Machtigingen voor gebruikersgroepen) om te definiëren wie tests kan bekijken en afleggen. Bovendien kunt u automatisch gebruikers upgraden die voldoende punten verdienen. Silver-gebruikers kunnen bijvoorbeeld gouden gebruikers worden (namen van gebruikersrang kunnen ook worden aangepast).

uCoz - Online tests uitvoeren

Nadat u de module nauwkeurig hebt afgesteld, slaat u de wijzigingen op en doet u de test zelf om te zien hoe het werkt. Informatie over alle tests die via uw website zijn afgelegd (tijd, gebruikers, resultaten enz.), Wordt opgeslagen in de relevante sectie in het admin-paneel.

E-shop

uCoz - Orderbeheer

Installatie

E-shop komt als onderdeel van uCoz en is de enige betaalde module in de bouwer. Daarom moet je om het te installeren een account bij uCoz hebben en minimaal $ 10 in je e-wallet. Nadat je de module hebt geïnstalleerd, wordt er automatisch een nieuwe pagina (/ shop) aan je site toegevoegd. Deze pagina komt overeen met de algehele stijl van uw website.

Als je iets op maat wilt, is er Aanpassing van moduleontwerp sectie. Met zijn tools kunt u een unieke visuele ervaring creëren voor uw bezoekers.

Aanpassing van moduleontwerp

Goed nieuws voor degenen die het een en ander weten over codering – aangepaste CSS / HTML kan op elke sjabloon worden toegepast (uiterlijk van het item, goederencatalogus, winkelwagentje, gedrukt bestelformulier enz.) Geen zorgen als u merkt dat uw ontwerp beschadigd is nadat u het hebt gewijzigd code. Je kunt de ‘Standaardsjabloon herstellen’ optie om het te herstellen.

Module-instellingen

Nu is het tijd om de standaard module-instellingen aan te passen. U zult er versteld van staan ​​hoe flexibel uw e-shop is. Met een paar muisklikken kunt u de volgende instellingen aanpassen:

 • Aantal items per cataloguspagina.
 • Onthoud de zoekgeschiedenis van de E-shop.
 • Activeer de functie “Entry rating”.
 • Schakel de functie voor automatische registratie in.
 • Minimumbedrag van de bestelling.
 • Het minimumbedrag voor elk item.
 • Visuele effecten bij het toevoegen van het item aan winkelwagen (zwevend beeld, zonder animatie, zwevende rand).
 • Doorverwijzen naar de website van het betalingssysteem na klikken op “Bestelling verzenden”.
 • Prijsformaat.
 • Gewicht weergaveformaat.
 • BTW-instellingen.
 • Afmetingen (breedte / hoogte in pixels) voor itempictogram.
 • Aantal downloadpogingen voor een elektronisch item.
 • Instellingen voor winstberekening en meer.

Er zijn ook SEO-instellingen waar u specifieke subpagina’s kunt uitschakelen en omleidingsregels kunt instellen (HTTP 301).

Goederenbeheer

In deze sectie kunt u verschillende groepsbewerkingen uitvoeren met items, zoals zoek en vervang (tekst), prijs wijzigen, ga naar categorie enzovoorts. U kunt bijvoorbeeld ook itemopties en hun waarden toevoegen kleur (blauw, wit, geel), maat (S, M, L) enz. U kunt ook een afbeelding aan elke optie toevoegen voor opties met meerdere waarden.

Over goederen gesproken, het is belangrijk om te vermelden dat u zowel artikelen kunt importeren als exporteren. Deze functie is handig voor grote retailers. Momenteel ondersteunt het systeem XLS- en YML-import.

Kortingen, speciale aanbiedingen, extra’s

Naarmate het vakantieseizoen nadert, wordt deze sectie belangrijker ��. Hiermee kunt u verschillende kortingsmodi inschakelen (cumulatieve korting, korting voor een gebruikersgroep, korting voor een gebruiker) en eenmalige en herbruikbare promotiecodes genereren.

Betaal- en leveringsmethoden, valuta en tarieven

Hier kunt u valuta’s toevoegen en wisselkoersen instellen, betalings- en bezorgmethoden toevoegen. U kunt beschrijvingen specificeren en extra opties toevoegen voor elke betalings- / leveringsmethode.

Subagent beheer

uCoz heeft een fantastisch gebruikersbeheersysteem, dus het is geen toeval dat de E-shop Module deze functionaliteit op zijn best gebruikt. U kunt met name meerdere toevoegen subagenten – gebruikers die hun eigen items kunnen toevoegen en andere bewerkingen kunnen uitvoeren die zijn gereserveerd voor sitebeheerders.

Beheer van bestellingen

Ga naar dit gedeelte om de meldingsinstellingen aan te passen. Voor beheerders: melding van nieuwe bestelling; betalingsmelding etc. Voor gebruikers: nieuwe ordermelding; orderstatusmelding etc. Er zijn ook meldingen voor subagenten. Al deze meldingen kunnen via e-mail of sms worden bezorgd.

uCoz eshop

In deze sectie kunt u ook gemakkelijk uw bestellingen volgen. De standaardtabel geeft het aantal bestellingen, omzet, winst, orderstatus en meer weer. U kunt uw bestellijst ook exporteren en afdrukken met één klik op de knop. De tabel is aanpasbaar – u kunt velden toevoegen en herschikken, evenals het aantal bestellingen per pagina kiezen en kolomnamen verkorten.

Statistieken en rapporten

In deze sectie kunt u onvolledige bestellingen volgen, de tijd voor het indienen van bestellingen, de zoekgegevens van de e-shop module en andere waardevolle inzichten verkrijgen.

Ga voor meer informatie over de E-Shop Module naar de officiële uCoz-gemeenschap.

uCoz-ontwikkelaars werken nog steeds aan het verfijnen van alles en zullen de komende maanden nog veel meer kleine wijzigingen aanbrengen in deze module. Momenteel kost deze module $ 9,99 / maand. Bij betaling voor het hele jaar krijg je als bonus een gratis domeinnaam. Alle transacties zijn gratis.

Social Media-uitgeveruCoz brengt Social Media Publisher uitVanaf vandaag, Social Media-uitgever kan worden gesynchroniseerd met twee modules van uCoz: Site News en Blog. Hiermee kunnen site-eigenaren hun berichten automatisch delen – geen tussenkomst van de gebruiker vereist. Het gebeurt gewoon – de uitgever stuurt uw berichten naar de gekozen sociale netwerken. Hieronder volgt een korte stapsgewijze handleiding over hoe u de uCoz Publisher kunt laten werken:

1. Schakel de Social Media Publisher-module in.

2. Verbind uw sociale media-accounts.

Koppel uw sociale accounts

Klaar! De inzendingen worden eenmaal per 20 minuten automatisch gepost. Als je niet kunt wachten om nog een bericht te delen, kun je dit altijd handmatig doen :).

De nieuwe module zal u zeker een voorsprong geven in het geval uw door uCoz aangedreven website dagelijks met talloze berichten te maken krijgt. Het is echter geen optie voor gebruikers die voldoende tijd hebben om hun berichten handmatig te delen.

Gebruikers

Ga naar de module ‘Gebruikers’ in het configuratiescherm om het aantal geregistreerde gebruikers te zien, zoek naar gebruikers, voeg nieuwe accounts toe en beheer hun profielinstellingen. Binnen deze module kunt u de volgende eigenschappen aanpassen:

 • gebruikersgroepen. Deze optie bestaat voornamelijk om toegangsrechten te bepalen. Standaard krijgt u 7 groepen: gebruikers, vrienden, beheerders, gasten, moderators enz. Alle groepen zijn volledig aanpasbaar: u kunt de naam van de gebruikersgroep wijzigen, een pictogram uploaden en andere belangrijke instellingen aanpassen: aanmelden, opmerkingen enz..

uCoz-modules - gebruikerstest

 • Module-instellingen. Voer dit gedeelte in om de methoden voor gebruikersautorisatie, velden van het registratieformulier, maximale grootte voor geüploade avatars, e-mailmeldingen over registratie, gebruikersrangfunctie, maximale lengte van gebruikershandtekening en meer te wijzigen. U kunt zelfs de manier regelen waarop de link wordt gevormd voor het openen van gebruikersprofielen: in een nieuw tabblad of in een actief venster.
 • Gebruiker gelederen. Met deze optie kunt u verschillende gebruikersrangschikkingen maken op basis van gebruikersactiviteit op de site. U kunt met name uw eigen reeks rangen maken, het pictogramtype kiezen en de vereisten voor elke rang aanpassen (aantal forumberichten).

Gebruikers - Gebruikersrang

 • Massale verzending van post. Nadat u de functie ‘e-mailabonnement’ in het gedeelte ‘Module-instellingen’ heeft ingeschakeld, kunt u via het systeem massamail naar uw abonnees sturen. Vul het formulier in en klik op de knop ‘Mailout starten’. Houd er rekening mee dat deze optie is ontwikkeld om u te helpen uw gebruikers te informeren over updates en andere belangrijke gebeurtenissen, niet om te spammen. Mailen is daarom maar één keer per 5 uur mogelijk. U kunt tot 20 onderwerpen (categorieën) aanmaken voor uw mailinglijsten: Nieuws, Speciale aanbiedingen enz.

Gebruikers - massaverzending

 • Massale overdracht / verwijdering van gebruikers. Beheerders kunnen gebruikers naar verschillende groepen verplaatsen volgens de ingestelde criteria. U kunt bijvoorbeeld alle inactieve gebruikers verwijderen.
 • Regels voor gebruikersregistratie. Voer dit gedeelte in om gebruikersregistratieregels te schrijven – deze worden tijdens de registratie aan uw gebruikers getoond.
 • Avatar beheer. Bezoek dit gedeelte om een ​​aangepaste avatarverzameling te maken.
 • Aanpassing van moduleontwerp. In deze sectie kunt u pixelnauwkeurige wijzigingen aanbrengen in pagina’s met betrekking tot deze module, namelijk de aanmeldingspagina van de gebruiker, de toegang geweigerde pagina, privéberichten enz..

Gebruikersbeheer is een belangrijke functie voor interactieve websites en forums. De module Gebruikers is gratis, dus u kunt deze nu zonder risico bekijken. Laat uw bezoekers niet alleen genieten, maar ook uw sitepagina’s beheren!

Pagina-editor

Deze module is verantwoordelijk voor het beheren van websitepagina’s die elk type inhoud kunnen bevatten (vergeleken met blog- of fotoalbummodules waar u respectievelijk alleen blogberichten of foto’s kunt toevoegen). Voer deze module in om sitepagina’s toe te voegen, te bewerken en te verwijderen (zoals Site-info, Over ons, Contact opnemen enz.).

uCoz - Pagina-editor

Elke pagina kan worden bewerkt in Visual of HTML-editor. Veel configuratie-instellingen zijn vergelijkbaar met die in Word en vergelijkbare teksteditors (vet, cursief enz.). Ga naar het tabblad ‘Moduleontwerp aanpassen’ om wijzigingen aan te brengen in het ontwerp van deze pagina’s. Met uCoz kun je op elk deel van de pagina tot op de pixel nauwkeurige wijzigingen aanbrengen als je handig bent met codes. Bovendien kunt u verschillende extensies toevoegen – klik op het ‘Widgets’ -pictogram in de werkbalk ‘Module Design Customization’ en selecteer een geschikte widget om een ​​unieke code te krijgen. Voeg deze code in op het relevante deel van de pagina en sla de wijzigingen op. Ik heb besloten om een ​​rekenmachine in te sluiten �� – zie onderstaande schermafbeelding. Het hele proces kostte me ongeveer 1 minuut.

Page Editor Module Test

Alle widgets zijn gegroepeerd op categorie om gemakkelijker te bladeren. De categorie ‘Website-functionaliteit’ bevat bijvoorbeeld de volgende widgets: schuiflijn, menu met visuele effecten, aftellen tot begin van evenement, schermtoetsenbord en meer.

Deze module is standaard actief, u hoeft hem niet handmatig te activeren (terwijl Forum, Online Chat en andere ‘aanvullende’ modules handmatig moeten worden ingeschakeld. Probeer het zelf door een gratis uCoz-account aan te maken.

Forum

Met uCoz website builder kunt u een afzonderlijke forumsite maken of deze aan uw huidige website koppelen door simpelweg de forummodule in uw configuratiescherm te activeren. Deze module is gratis en blijft gratis totdat u besluit uw account te upgraden.

De grootste eenheid in de forumstructuur is Sectie. Daarom heb ik drie secties gemaakt in mijn test-uCoz-forum: Fotografie Website Builders, eCommerce Website Builders en Forum Website Builders. Elke sectie bestaat uit volledig uitgerust Forums (in mijn testforum zijn dit ‘IM Creator’, ‘Wix’ en ‘MotoCMS’) – zie de schermafbeelding.

uCoz - Forum Module

Elk forum heeft een heel pakket eigenschappen om in te stellen:

 • Forumstatus: Actief, Gesloten (alleen-lezen, archief) enz.
 • Unieke forumregels.
 • Unieke forumpictogrammen (het kostte me ongeveer 30 seconden om unieke pictogrammen toe te voegen voor elke sitebouwer).
 • Wachtwoordinstellingen (voor privéforums).
 • Gebruikersbeheer.

Module-instellingen

Ga naar deze sectie om forumbrede eigenschappen aan te passen. Dit zijn:

 • Knoppen en pictogrammen.
 • Aantal discussies / berichten per pagina.
 • Aantal vermeldingen in RSS-feed.
 • Maximaal aantal gelijktijdig geüploade bestanden.
 • Maximale geüploade bestandsgrootte.
 • Rechten voor gebruikersgroepen enz.

U kunt uw eigen set pictogrammen en knoppen uploaden. Vergeet niet om forumregels te bewerken.

uCoz - Forum Module-instellingen

Moduleontwerp en aanpassing

Net als bij de modules Gebruikers en Pagina-editor, biedt het gedeelte ‘Moduleontwerp en aanpassing’ site-eigenaren de mogelijkheid om op een professionele manier wijzigingen aan te brengen in het websiteontwerp. uCoz biedt gebruikers volledige controle over de code, dus als u handig bent met codes, kunt u pixel-nauwkeurige wijzigingen in uw forum aanbrengen en deze direct live zien.

uCoz - Nieuwe draad

Bestandscatalogus

Deze module is handig voor zowel site-eigenaren die een levendige community hebben opgebouwd rond hun product of dienst, als voor degenen die bestanden moeten distribueren zonder gebruik te hoeven maken van services voor het delen van bestanden, op een effectieve en goed georganiseerde manier. Dus hier is hoe u kunt profiteren van het gebruik van deze module.

Het toevoegen van een bestandscatalogus aan uw site werkt op dezelfde manier als het toevoegen van een andere module: klik aan de linkerkant van het configuratiescherm op het tabblad ‘Inactief’, selecteer ‘Bestandscatalogus’ en klik op de knop ‘Installeren’. Dat is het! Uw module is klaar voor gebruik.

Module instellingen

Pas, afhankelijk van uw doelen, de gebruikersgroeprechten van uw catalogus aan. Standaard zijn er vier gebruikersgroepen die bestanden naar uw website kunnen uploaden. U kunt het aantal zowel beperken als uitbreiden.

Nu kunt u het invoerformulier wijzigen, de maximale bestandsgrootte, de lengte van de beschrijving instellen, de lay-out van de invoer wijzigen en enkele ‘fijne opties’ inschakelen. U kunt bijvoorbeeld de functie ‘Altijd op voorgrond’ inschakelen of toestaan ​​dat een item tot meerdere categorieën tegelijk behoort. Bovendien kunt u filters aanpassen.

Nu kunt u uw eerste vermelding toevoegen. Alle inzendingen worden via frontend toegevoegd.

uCoz-bestandscatalogus uCoz-bestandscatalogus

Om grote veranderingen aan te brengen in het uiterlijk van de module, moet je minimaal een basiskennis hebben van HTML / CSS.

Blog

uCoz Blog Module is een geweldige plek om je eigen blog te maken. Of je nu een blog start om een ​​bedrijf te promoten of om persoonlijke overpeinzingen te delen, doe met ons mee en ontdek het volledige potentieel van het platform.

Ermee beginnen

Zodra je een gratis account hebt aangemaakt bij uCoz en de Blog-module hebt ingeschakeld (het hele proces duurt minder dan 2 minuten), kun je je eerste testinvoer toevoegen. In uCoz worden alle blogberichten rechtstreeks toegevoegd via de website (niet via uw admin-paneel), in de modus What-You-See-Is-What-You-Get. Indien nodig kunt u overschakelen van visuele bewerking naar HTML.

Hun editor biedt een indrukwekkende toolbox om u te helpen uw berichten op te maken en te illustreren. U kunt met name afbeeldingen, Flash-bestanden, tabellen, YouTube-video’s, codefragmenten en meer uploaden.

uCoz Blog Module - Een vermelding toevoegen

Categoriebeheer en module-instellingen

In het gedeelte Categoriebeheer kunt u blogcategorieën maken, bewerken en verwijderen. U kunt hun bestelling ook herschikken. Nu je je blog hebt gestructureerd, kun je de belangrijkste instellingen configureren. Sommige hiervan zijn:

 • Aantal kolommen in het categoriemenu.
 • Aantal vermeldingen op de hoofdpagina.
 • Aantal records in RSS-feed.
 • Paginawisselplaatsing (onder, boven, onder en boven).
 • Opmerkingen (toestaan ​​/ sluiten).
 • Aantal reacties per pagina en hun positie.
 • Functie voor toegangsbeoordeling.

Er zijn ook geavanceerde opties, zoals bijvoorbeeld ‘Altijd bovenaan’.

Aangezien uCoz een eigen gebruikersbeheersysteem heeft, kunt u de instellingen voor machtigingen voor gebruikersgroepen wijzigen en bepaalde blogcategorieën sluiten voor weergave en commentaar. Of integendeel, u kunt bepaalde gebruikers / gebruikersgroepen hun eigen blogberichten laten bijdragen, evenals gematigde opmerkingen.

U kunt voor deze module ook de optie Geplande boeking inschakelen.

Blog Entry Look - uCoz

Als u verder wilt gaan dan Coz-sjablonen, kunt u er een volledig opnieuw opbouwen met behulp van de HTML / CSS-editor van het systeem. Helaas, vanuit een niet technisch onderlegde gebruikersperspectief, is er niets aan te passen – je moet een basiskennis hebben van HTML / CSS om de gekozen sjabloon correct te bewerken.

Hoewel iedereen met de juiste websitebouwer een blog kan starten, kan het moeilijker zijn dan u denkt om te bloggen. Bloggen is geen eenmalige taak, maar een voortdurende inzet. Zorg er daarom voor dat u, voordat u een blog start, iets is waar u tijd, geld en moeite in wilt investeren.

Foto albums

Fotoalbums is een zeer aanpasbare uCoz-module voor het maken van fotogalerijen. Met de module kunt u niet alleen afbeeldingen per categorie groeperen en op verschillende manieren weergeven, maar ook afbeeldingen rechtstreeks in uw browser bewerken.

uCoz - Fotoconfiguratie

Ermee beginnen

Zoals bij elke andere uCoz-module, moet u eerst fotoalbums aan uw website toevoegen. Dit kan eenvoudig worden gedaan via het bedieningspaneel in het gedeelte Modules. Nadat u de module heeft geïnstalleerd, kunt u deze configureren. U kunt met name:

1. Maak en organiseer categorieën (specificeer de categoriebeschrijving, bescherm bepaalde categorieën met een wachtwoord, wijzig de URL en stel machtigingen voor gebruikersgroepen in).

2. Pas filters aan om bezoekers te helpen sneller en gemakkelijker interessante items te vinden.

3. Stel de volgende eigenschappen in:

 • Aantal foto’s op de hoofdpagina.
 • Demo beeldformaat.
 • Maximale afmetingen van een afbeelding op volledige grootte.
 • Grootte verkleiningsmethode voor het maken van een demo-afbeelding (bijsnijden / schalen).
 • Aangepaste velden voor het toevoegen van foto’s.
 • Maximaal aantal foto’s in de multi-uploader enzovoort.

uCoz - Foto-editor

Om opmerkingen voor deze module in te schakelen, gaat u naar het gedeelte Extra, opent u vervolgens ‘Sociale opmerkingen’ en activeert u deze functie voor de module Fotoalbums. In enkele gevallen kunnen uw sitebezoekers opmerkingen toevoegen via verschillende sociale medianetwerken en het native autorisatiesysteem van uCoz (uID).

uCoz - Reacties op fotoalbums

Elke foto is standaard uitgerust met de volgende kenmerken:

 • Weergaven teller.
 • Beoordeling.
 • Afbeelding auteur (toegevoegd door).

Je kunt ook alle geüploade afbeeldingen bewerken met een standaard ingebouwde foto-editor. Hiermee kunt u afbeeldingen roteren, het zwart-witfilter toepassen, mensen en objecten markeren en ook tags toevoegen.

Gastenboek

Gastenboek toevoegen aan uw site werkt op dezelfde manier als het toevoegen van een andere inactieve uCoz-module – klik er gewoon op en vink ‘Installeer de module’ aan. Nadat u de module heeft geïnstalleerd, kunt u een voorbeeld van de pagina bekijken om te zien hoe de standaardversie eruitziet en werkt. Je gastenboek is klaar voor gebruik.

Wil je wat aanpassingen maken? U kunt de standaardversie van de module eenvoudig afstemmen via het bedieningspaneel. Standaard verschijnt bijvoorbeeld elk nieuw gastenboekitem helemaal bovenaan de pagina, waardoor oudere berichten verder op de pagina worden geduwd. Nadat uw bezoekers 15 items aan de pagina hebben toegevoegd, worden oudere berichten van de pagina verplaatst naar gemakkelijk toegankelijke archiefpagina’s. U kunt het aantal zichtbare berichten en hun positie (onder / boven) wijzigen door op te klikken Module-instellingen knop op het bedieningspaneel.

Bovendien kunt u kiezen waar u het invoerformulier wilt weergeven (op een aparte pagina; op dezelfde pagina); de functie ‘Entry rating’ inschakelen; invoervelden aanpassen; stel de maximale berichtlengte in.

Om te voorkomen dat spamberichten op uw website worden geplaatst, kunt u de toegang tot het formulier beperken door wijzigingen aan te brengen in de gebruikersgroeprechten van de website. U kunt deze rechten zo instellen dat alleen goedgekeurde gebruikers berichten kunnen achterlaten.

Ontwerpaanpassing van de module vereist een basiskennis van HTML / CSS. Als je het een en ander weet over coderen, kun je het uiterlijk van je gastenboek volledig vernieuwen.

Site zoeken

De voordelen van een interne sitezoekfunctie zijn duidelijk voor zowel site-eigenaren als bezoekers, dus laten we lange uitleg overslaan en aan de slag gaan. Vandaag gaan we Site Search testen, een eenvoudig aan te passen maar zeer handige uCoz-module. Log in op uw uCoz-account om op dezelfde pagina te staan.

Module-instellingen

Om de Site Search-module in te schakelen, opent u het tabblad ‘Inactieve modules’ in uw configuratiescherm, selecteert u de vereiste module en klikt u op de knop ‘Installeer de module’. Binnen enkele seconden wordt er een zoekvak aan uw website toegevoegd.

Nu de module is ingeschakeld, kunt u de belangrijkste instellingen aanpassen. Gelukkig is uCoz vrij flexibel in termen van maatwerk, zelfs als het gaat om dergelijke schijnbaar niet-aanpasbare functies zoals Zoeken. Met uCoz kunt u de volgende instellingen aanpassen:

 • Aantal inzendingen per pagina.
 • Maximaal totaal aantal zoekresultaten.
 • Modules om in te zoeken.
 • Maximumaantal tekens in beschrijving van resultaten.

U kunt ook de optie ‘zoekresultaten aanvullen met tags’ aanvinken.

Nu is het tijd om onze testwebsite te vernieuwen en te zien hoe deze module werkt (zie screenshot).

uCoz - Site Search Module

E-mail formulieren

Nu ik je heb laten zien dat het zo belangrijk is om een ​​contactformulier te hebben, gaan we er een maken met de uCoz-website builder.

Ermee beginnen

Ten eerste moeten we de module E-mailformulieren in ons configuratiescherm activeren (er moeten twee secties in de modulebalk zijn: Actief en Inactief). Zodra we de module hebben geïnstalleerd (door simpelweg het aankruisvak ‘Activeren’ aan te vinken), gebeurt er niets met het uiterlijk van onze site. Om het formulier zichtbaar te maken, moeten we het handmatig invoegen op de gewenste pagina (met behulp van de code die wordt gegenereerd na het klikken op het aankruisvak ‘Activeren’).

uCoz - E-mailformulieren

Opluchting. Hoewel het moeilijk uit te leggen was, was het heel gemakkelijk ��. Nu kunnen we doorgaan en gebruik maken van de gegenereerde code. Laten we eerst een aparte pagina maken en deze een naam geven. Neem contact met ons op. Nu kunnen we de voorgestelde code kopiëren en plakken in het relevante deel van onze nieuw gemaakte pagina. Zodra we de pagina hebben opgeslagen en bijgewerkt, zien we een standaard uCoz-e-mailformulier (zie screenshot).

uCoz - Stuur bericht

De kans is groot dat u het leuk vindt en opslaat, uitlogt bij uw configuratiescherm en het een dag noemt. Maar als u iets op maat wilt, houdt niets u tegen om het standaardformulier helemaal opnieuw op te bouwen. U kunt elk veld in het contactformulier toevoegen, verwijderen, omhoog / omlaag verplaatsen en hernoemen. U kunt ook ‘verplichte’ velden maken en wijzigen veld soort (tekst, checkbox, beveiligingscode en meer).

Net als bij elke andere uCoz-module, kunnen e-mailformulieren ook volledig opnieuw worden opgebouwd, niet alleen qua functionaliteit, maar ook qua ontwerp. Als je handig bent met codes, is het aanpassen van het formulier aan je behoeften een makkie. In tegenstelling tot zijn concurrenten, opent uCoz de codes voor gebruikers en geeft ze volledige codebeheer, wat cruciaal is, zelfs als je geen idee hebt wat HTML-tag is – als er volledige codebeheer is, kun je een professional inhuren of een technisch onderlegde vriend vragen van jou om je ideeën tot leven te brengen. E-mailformulieren hoeven niet per se saaie, kleurloze vakken te zijn – u kunt ze nog effectiever en aantrekkelijker maken door een vervolgkeuzelijst met populaire vragen / onderwerpen toe te voegen.

Als u klaar bent met het opfrissen van uw contactformulier, wilt u misschien de functie ‘Vertel een vriend’ inschakelen. Deze functie maakt speciale deelformulieren waarmee bezoekers op een eenvoudige en snelle manier inzendingen via e-mail kunnen delen – geef gewoon de e-mail van uw vriend op en klik op de knop ‘Verzenden’.

uCoz - Vertel een vriend

Onze test zou niet compleet zijn zonder mobiel testen. Dus ik heb de testwebsite vanaf mijn smartphone bezocht en zelfs een e-mail naar mezelf gestuurd ��. Enorme, voor mobiel geoptimaliseerde knoppen, gemakkelijk te navigeren menu, slimme lay-out – 5 van de 5 sterren!

Mobiele schermafbeelding - uCoz-e-mailformulieren

In combinatie met FAQ-pagina’s, gedetailleerde product- / dienstbeschrijvingen, nauwkeurige contactgegevens en bruikbare interface, zullen e-mailformulieren u helpen een echt juweel van een website te creëren.

Web Polls

Elke uCoz-website is standaard al uitgerust met één enquête, namelijk ‘Beoordeel mijn site’. Stel dat ik wil weten welk type website mijn sitebezoekers willen bouwen. Laten we eens kijken wat er nodig is om een ​​dergelijke poll te maken met uCoz:

 • Activeer de module Web Polls.
 • Open het gedeelte Polls-beheer.
 • Klik op de knop ‘Nieuwe poll’.
 • Voer de vraag in (Welk type website wilt u bouwen?).
 • Geef enkele waarschijnlijke antwoorden op.
 • Pas instellingen aan (knoptekst, vervaldatum poll, type poll-formulier enz.) En sla wijzigingen op.

Zodra u deze stappen heeft voltooid, gaat u naar uw website, vernieuwt u deze en controleert u het uiterlijk en de prestaties van de nieuwe enquête. Hieronder is mijn testonderzoek.

uCoz-modules - webpeilingen

Om wijzigingen aan te brengen in het ontwerp van de Web Polls en de belangrijkste instellingen (e-mailmeldingen, gebruikersgroepmachtigingen, time-out enz.), Gaat u respectievelijk naar de secties Moduleontwerpaanpassing en Module-instellingen.

Tips

Dankzij de flexibiliteit van het platform kun je afbeeldingen invoegen als antwoordkeuze. Om dit te doen, voegt u eenvoudig links naar de benodigde afbeeldingen in de vereiste velden in (in plaats van de gebruikelijke tekstvarianten). Houd er rekening mee dat het systeem afbeeldingen niet automatisch verkleint, dus het is beter om van tevoren de grootte van uw foto’s te wijzigen.

Webpolls met afbeeldingen

Om uw bezoekers meerdere opties te laten kiezen, kiest u voor het ‘Checkbox’ type webpoll. Als u uw siteruimte niet wilt vervuilen met te veel antwoordkeuzes, overweeg dan om het type ‘Selecteer’ in de webpeiling te activeren. Deze peiling biedt opties in de vorm van een vervolgkeuzelijst.

Poll resultaten

Om de resultaten van de enquête te zien, klikt u op het pictogram ‘Poll-resultaten’ in het configuratiescherm of opent u uw website en klikt u op de link ‘Resultaten’ onder de poll. De resultaten worden weergegeven als een gemakkelijk te lezen histogram.

SEO Module - uCoz Website Builder

5. Klantenservice

Het platform mist een aantal middelen waarmee gebruikers contact kunnen houden. Er is geen Live Chat-functie of telefoon om rechtstreeks contact op te nemen met ondersteuningsmanagers. U kunt kiezen voor een ticketsysteem dat beschikbaar is in gratis en betaalde opties. De gratis optie is alleen voor technische problemen. Bovendien duurt het maximaal 48 uur voordat managers reageren.

Betaalde of premium ondersteuning kost gebruikers $ 0,50 per ticket. Het biedt een snellere oplossing binnen 24 uur en behandelt niet alleen technische maar ook andere problemen, waaronder betalingsproblemen. uCoz heeft een officiële blog met een heleboel artikelen. Ze publiceren regelmatig informatie over de laatste updates en de verbeteringsaanbiedingen en wensen van gebruikers. Mogelijk draagt ​​u ook graag bij aan de ontwikkeling van het platform.

6. Prijsbeleid

De software is beschikbaar in 4 grote pannen, afhankelijk van uw doelen en doeleinden. Er is een gratis versie die wordt geleverd met een aangepast uCoz-domein, extra advertenties en beperkte schijfruimte van slechts 400 MB. Het is alleen goed voor het testen van de logica van de bouwer en een aantal basishulpmiddelen. Als u meer faciliteiten nodig heeft, kunt u kiezen voor:

PrijsoptieKostenKenmerken
Basis:$ 3 / maand✓ 2 Gb schijfruimte;
✓ Onbeperkte bandbreedte;
✓ 24/7 ondersteuning.
Optimaal:$ 4 / maand✓ 10 Gb schijfruimte;
✓ Premium antivirus;
✓ PHP-scripts.
Maximaal:$ 8 / maand✓ 20 Gb schijfruimte;
✓ Mobiele sjabloon;
✓ Online winkel.
Winkel:$ 5 / maand✓ e-commerce;
✓ Export van producten;
✓ Kortingen & Speciale aanbiedingen.

Als u een eenvoudige blog moet lanceren, is het basisplan misschien voldoende, terwijl Shop Plan goed is voor het starten van eCommerce-projecten. Zoals eerder vermeld, moet u ook rekening houden met extra kosten voor professionele sjablonen en premium ticketsystemen.

 • Basisplan kost $ 3 / maand met 2 GB opslagruimte, basisbeveiligingsfuncties en gratis ondersteuning.
 • Optimaal plan kost $ 4 / maand zonder advertenties, gratis domein, 10 GB opslagruimte en premium antivirus.
 • Maximaal plan kost $ 8 / maand met 20 GB opslag, premiumfuncties + online winkel.
 • Winkelplan kost $ 5 / maand met alle premiumfuncties en functionaliteit van de online winkel, maar 10 GB opslagruimte.

7. Veelgestelde vragen over uCoz

Vraag: Voor wie is het bedoeld?

Antwoord: in tegenstelling tot Wix en Jimdo die volledig visuele website-bouwers zijn, gericht op een beginnend publiek, uCoz is voornamelijk bedoeld voor webprofessionals die het een en ander weten over het maken van websites. Het biedt voldoende kant-en-klare oplossingen om u te helpen bij het opzetten van uw website, maar het belangrijkste is de uitbreidbaarheid en flexibiliteit: u kunt uw website op codeniveau aanpassen – er zijn geen ontwerp- of functionaliteitsbeperkingen.

Helaas maakt de technische aard uCoz niet geschikt voor nieuwkomers. Als je een totale WYSIWYG-ervaring verwacht, kijk dan eens uKit.

Vraag: Is het echt gratis?

Antwoord: Jazeker. U kunt gratis een account aanmaken bij uCoz en meerdere websites publiceren met hetzelfde profiel. Al uw sites blijven gratis zolang u ze bijwerkt. U kunt zelfs uw eigen domein op het tweede niveau (bijv .: mysitename.com) toevoegen zonder dat u uw account hoeft te upgraden.

Als gratis gebruiker van uCoz krijgt u toegang tot al zijn modules (aanpasbare constructieblokken), behalve de eCommerce-functies. De E-shop-module wordt geleverd met het Shop-plan ($ 9,99 / maand).

Dus hoe verdienen deze jongens precies? – vraag je je misschien af. Door advertenties op gratis sites te plaatsen. Advertentievrije accounts beginnen bij $ 5,99 per maand of minder, als u ervoor kiest om voor een langere periode vooruit te betalen (3 maanden / 6 maanden / een jaar …).

Met andere woorden, u kunt een professioneel ogende, advertentievrije website bouwen met een aangepaste domeinnaam en inclusief hosting voor ongeveer $ 5 / maand. Of u kunt dezelfde website krijgen, maar met advertenties, zonder een cent uit te geven.

Vraag: Kan ik toegang krijgen tot de broncode van mijn website?

Antwoord: Ja, dat kan. Volledige codecontrole is wat uCoz onderscheidt van zijn concurrenten. Deze functie is niet beschikbaar in de meeste van de beste sitebouwers. Met volledig codebeheer kunt u pixelnauwkeurige wijzigingen aanbrengen in uw siteontwerp en uw eigen scripts toevoegen. Dus als je handig bent met codes, kun je een superfunctionele website maken met uCoz – de enige beperking is je verbeeldingskracht �� .

uCoz Code Control

Vraag: Kan ik een responsieve site maken met uCoz?

Antwoord: Ja, dat kan. Zorg ervoor dat u een van de nieuwe responsieve sjablonen voor uw website heeft gekozen (u kunt uw huidige uCoz-sjabloon eenvoudig wijzigen als deze niet reageert).

UCoz-sjablonen testen - HTC View

Vraag: Wat voor soort website kan ik bouwen met uCoz?

Antwoord: uCoz is oorspronkelijk ontwikkeld als een multifunctioneel platform gebaseerd op een systeem van modules die kunnen worden gebruikt voor het maken van elk type website: webwinkel, blog, forum, bedrijfswebsite, portfolio enz. U kunt zoveel modules tegelijkertijd gebruiken als nodig is : Forum + Fotoalbums + Tests + Gastenboek + Online chat enzovoort. U kunt met modules en hun instellingen spelen zoals u dat wilt totdat u de perfecte mix van functies vindt.

8. Voors en tegens

uCoz is een platform om te voldoen aan de verwachtingen van zowel nieuwkomers als ervaren codeerders. Het wordt geleverd met een modulestructuur die kant-en-klare on-site oplossingen biedt, waaronder e-commerce, SEO, bloggen, enz.

Voordelen:
Nadelen:
&# x2714; Gebruiksgemak en diepgaande aanpassingsmogelijkheden.
&# x2714; Betaalbare plannen.
&# x2714; Verbeterde eCommerce-functionaliteit.
&# x2714; Marketing- en promotietools.
&# x2714; Toegang tot pagina-HTML en CSS.
✘ Het kan enige tijd duren om de logica te achterhalen.
✘ extra kosten voor premium ticketondersteuning.

9. Concurrenten

De markt voor het bouwen van websites biedt veel platforms om uit te kiezen. Ik heb verschillende vergelijkingen gemaakt tussen uCoz en de meest populaire concurrenten, zoals Wix, Weebly en WordPress.

uCoz vs WixuCoz vs WeeblyuCoz versus WordPress

uCoz is krachtiger en rijker aan functies dan Wix en Weebly, terwijl de laatste gebruiksvriendelijker zijn. WordPress is flexibeler dan uCoz, maar vereist meer tijd en vaardigheden om een ​​website te bouwen. Lees de volledige vergelijkingen voor details.

10. uKit en uID.me

uCoz-sitebouwer is niet het enige product dat is ontwikkeld door het uCoz-team. Het bedrijf heeft ook een profielbouwer van één pagina uID.me en een codevrije sitebouwer voor bedrijven uKit.com. In tegenstelling tot uCoz dat volledige HTML- en CSS-controle biedt, volgt uKit een geheel andere benadering. Het systeem biedt een intuïtieve drag-and-drop-editor die helemaal geen codering vereist.

Conclusie

uCoz heeft veel sterke punten, waardoor het zich onderscheidt van de massa, vooral in vergelijking met de concurrenten. Dit is precies wat een doorslaggevend criterium kan zijn bij het selecteren van deze websitebouwer.

Modern ergonomisch dashboard, een brede set van volledig uitgeruste modules, een rijk assortiment aan sjablonen, waaronder eersteklas ontwerpen, een hoog beveiligingsniveau, een krachtig ecosysteem, API met open toegang – dit is de algemene lijst met duidelijke systeemvoordelen.

Probeer uCoz nu

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map