Web.com recensie

Web.com recensie


Web.com – is een platform met volledige cyclus dat is ontworpen om kleine bedrijven te helpen online te gaan. Het wordt geleverd als een alles-in-één oplossing, samen met de aangepaste websitebouwer, hosting, domeinregistratie en marketingdiensten. Gelanceerd in 1999, heeft het in Florida gevestigde bedrijf momenteel meer dan 3 miljoen actieve abonnees. De software is goed voor ondernemers op zoek naar een eenvoudige manier om hun bedrijf helemaal opnieuw te ontwikkelen en live te krijgen zonder technische achtergrond.

Hoewel we ons voornamelijk richten op de functies voor het bouwen van websites, zullen we de website-editor, sjablonen, bewerkingen en webontwerptools van Web.com onder de loep nemen. Het platform belooft een gaaf ontwerp en een intuïtief bedieningspaneel met alle benodigde instrumenten om maak een responsieve site in minuten. Het wordt hoog tijd dat we controleren of het waar of niet waar is.

1. Gebruiksgemak

Web.com heeft zijn WYSIWYG-websitebouwer geïntroduceerd met als doel nieuwkomers te helpen bij het maken van sites geen codeer- of webdesignvaardigheden. Hoewel het bewerken van pagina’s vanaf het begin misschien niet zo eenvoudig is, is de algehele indruk redelijk goed.

Het enige nadeel hier is dat u het systeem niet gratis kunt testen, omdat er geen gratis proefoptie is. Het betekent dat u een abonnement moet kopen zonder een duidelijke visie te hebben over hoe de redacteur werkt. Dit is waar onze beoordeling van pas zal komen.

Ermee beginnen

Het aanmelden bij de procedure kan wat meer tijd in beslag nemen dan sommigen verwachten. in tegenstelling tot vele andere SaaS-platforms, je krijgt geen kans om het gratis te testen, en er zijn geen opties voor naadloze registratie via sociale media of Google-accounts. Om aan de slag te gaan met Web.com, moet u verschillende staten voltooien voordat u het dashboard opent.

Stap 1 – Selecteer een domein

Het goede nieuws is dat elk abonnement een gratis domein heeft. Dit betekent dat u deze niet apart hoeft te betalen. Tegelijkertijd staat het gebruikers vrij om hun reeds bestaande domeinnamen te koppelen. Kies gewoon de relevante optie in de verstrekte specificatie.

kies een domeinnaam

Zoals we eerder hebben vermeld, is Web.com niet alleen een websitebouwer, maar ook een domeinregistratieservice. Dit feit voegt wat flexibiliteit toe aan gebruikers. Als uw domein bijvoorbeeld al bezet is, biedt het systeem een ​​reeks alternatieven zonder dat u zelf naar een andere variant hoeft te zoeken. U kunt de optie selecteren die het meest op u van toepassing is en doorgaan naar de volgende fase.

geregistreerde domeinnaam

Stap 2 – Maak een Web.com-account aan

Zodra de domeinnaam succesvol is geregistreerd, wordt u gevraagd een nieuw account aan te maken. De procedure is vrij typisch. Afgezien van naam, achternaam en e-mailadres, moet u echter aanvullende persoonlijke informatie opgeven, zoals een geldig telefoonnummer. We raden aan om echte gegevens aan te geven, omdat u mogelijk een terugbetaling wilt aanvragen.

Stap 2 - Maak een Web.com-account aan

Stap 3 – Voltooi de aankoop

De laatste fase is het verstrekken van uw factureringsgegevens. Nogmaals, gebruikers wordt gevraagd om het factuuradres, de postcode en andere informatie op te geven om de aankoop te voltooien. Nadat de transactie is verwerkt, ontvang je een betalingsbewijs en een bevestigingsbrief per e-mail. Nu ben je klaar om te beginnen met het bouwen van je eerste website.

Voltooi de aankoop

Visuele editor

Het systeem laat je niet toe een nieuw website-formulier leeg te maken, wat slecht is. De enige manier om aan de slag te gaan, is door een van de vooraf gemaakte sjablonen te kiezen. Aan de ene kant bespaart het tijd, hoewel creatieve geesten de kans om hun eigen website-structuur vanaf de grond op te bouwen nog steeds op prijs stellen. Het goede nieuws is dat vooraf ontworpen lay-outs supergemakkelijk kunnen worden aangepast en aangepast aan de behoeften van gebruikers.

De eerste fase van het bouwproces omvat dus het selecteren van een sjabloon. Gebruikers kunnen kiezen uit verschillende categorieën die van toepassing zijn op hun niches. Trouwens, je kunt kiezen voor een website-indeling met één of meerdere pagina’s, wat een coole functie is die een paar platforms hebben.

Kies een sjabloon

Eindelijk hier bij de visuele editor. Het ziet er vrij duidelijk en intuïtief uit met alle kerninstellingen en tools in de linkerzijbalk. Hier hebben we enkele bouwelementen en blokken naast algemene instellingen, opties voor paginabeheer, thema-instellingen en knoppen voor digitale winkelintegratie.

visuele editor

Als u een nieuw element moet toevoegen, klikt u eenvoudig op de knop ‘Bouwen’ met een kruis en kiest u uit de lijst met vooraf ontworpen blokken. Gebruikers zullen alles vinden wat nodig is om een ​​aantrekkelijkere en interactieve website te maken. De blokken bevatten contact- en abonnementsformulieren, galerijen, diavoorstellingen, CTA-blokken, kopteksten, voetteksten, knoppen voor sociale media en meer.

visuele editor

Om een ​​blok aan een pagina toe te voegen, sleept u het naar de gewenste ruimte. Elk element kan extra worden bewerkt. Klik erop om een ​​nieuw venster te openen met algemene en geavanceerde instellingen. Hier kunnen we lay-outs wijzigen, enkele van de ontwerpkenmerken van het element, werken met lettertypen voor het wijzigen van typografie, achtergronden, enz.

visuele editor

Ondanks het feit dat vooraf gemaakte sjablonen een vaste structuur bieden, kunt u waar u maar wilt extra blokken plaatsen. Tegelijkertijd kunnen gebruikers alle blokken die ze op de pagina hebben beheren en ze hoe dan ook herschikken. De functies worden ook mogelijk gemaakt door drag-and-drop-technologie. Beweeg het benodigde element eenvoudig naar de vereiste ruimte in een eenvoudige interface.

visuele editor

Degenen die op zoek zijn naar geavanceerde bewerkingsmogelijkheden, zullen een apart blok waarderen om de code in te sluiten. Het enige wat je nodig hebt is om de container op de website te plaatsen, op het pictogram “Bewerken” te drukken om het stuk code te kopiëren en te plakken.

Paginabeheer

Degenen die kiezen voor een lay-out met meerdere pagina’s, kunnen elke pagina afzonderlijk beheren op dezelfde manier als we eerder hebben beschreven. Ga gewoon naar het pagina-gedeelte waar u ze allemaal op één plek vindt. Klik op de pagina die u wilt bewerken en voeg extra blokken toe, wijzig de bestaande elementen of herschik secties met dezelfde visuele bewerkingstools.

Paginabeheer

Bekijk een voorbeeld en ga live

Nadat u een website heeft gemaakt, kunt u er een voorbeeld van bekijken op verschillende mobiele apparaten, waaronder smartphones, tablets en laptops. Vergeet niet de algemene instellingen te bezoeken om favicon, websitetitel en beschrijving en andere cruciale configuraties toe te voegen. Met het systeem kunt u met een klik een online winkel of blog toevoegen om producten online te verkopen en contact te leggen met potentiële klanten. We zullen beide opties een beetje verder bekijken in de functies & Sectie Flexibiliteit. Nu kunt u een voorbeeld van uw site bekijken en op de knop “Publiceren” drukken om live te gaan.

Het belangrijkste nadeel hier is dat Web.com geen app-marktplaats heeft. Er zijn geen aangepaste widgets om toe te voegen. Gebruikers kunnen alleen rekenen op services van derden, waaronder Google Analytics en enkele van de populaire betalingsgateways die nog steeds eenvoudig te integreren zijn. Gebruikers zullen voornamelijk vertrouwen op ingebouwde blokken en elementen die door het platform worden aangeboden.

2. Functies & Flexibiliteit

Aangezien Web.com voornamelijk is ontworpen voor eigenaren en ondernemers van kleine bedrijven, wordt het systeem geleverd met extra functies waarmee gebruikers goederen online kunnen verkopen of hun projecten kunnen promoten. Het bedrijf biedt een scala aan diensten die naast aangepaste webontwikkeling ook marketing- en optimalisatieoplossingen omvatten. Als u het bouwproces nog steeds zelf wilt beheren, zijn hier enkele cruciale functies die u op de lange termijn nodig zou kunnen hebben.

e-commerce en productbeheer

Het integreren van een volledig functionele digitale winkel is super eenvoudig met Web.com. Het kan worden geïmplementeerd met een enkele klik direct vanaf het dashboard. Het systeem voegt automatisch de “Winkel” -pagina toe aan uw websitestructuur, samen met het gebruiksklare winkelwagentje. Ga naar de winkelpagina en gebruikersinstellingen om uw producten te beheren.

e-commerce

Product management

Op het platform kunt u uw producten op de meest voordelige manier weergeven. Gebruikers kunnen itemafbeeldingen, titels en beschrijvingen toevoegen. U kunt productcategorieën maken en deze in groepen verenigen. Om de zoekopdracht te verfijnen, geeft u eenvoudig de afmetingen van het item aan.

Product management

Het systeem maakt het gemakkelijk om zowel een startprijs als een verkoopprijs in te stellen. Gebruikers kunnen ook de beschikbaarheid van het product aangeven en controle houden over de voorraad.

Betalingsmogelijkheden

Web.com ondersteunt verschillende populaire betalingsgateways, waaronder PayPal, Square en Stripe. Elk van hen kan worden ingeschakeld en verbonden met een klik. Bovendien kunnen bedrijfseigenaren gebruikmaken van handmatige betalingen via het telefoonbestelsysteem dat standaard is ingeschakeld.

Betalingsmogelijkheden

Marketing

Om de loyaliteit van klanten te vergroten, kunnen kleine bedrijven speciale promoties en marketingcampagnes lanceren. De instelling maakt het mogelijk om verschillende kortingsbonnen, speciale verkopen en links naar de afzonderlijke producten of categorieën van uw boodschappenlijst te maken.

Lees ook: Beste e-commerce website-bouwers.

Bloggen functie

Een blog aan uw site koppelen is net zo eenvoudig als het aansluiten van een digitale winkel. Ga gewoon naar de algemene instellingen en klik op de Blog-knop. Vervolgens moet u het inschakelen terwijl het systeem het automatisch toevoegt aan de lijst met websitepagina’s die u kunt bewerken. Hier kunnen gebruikers het berichtformaat kiezen, opmerkingen in- of uitschakelen, het aantal opmerkingen per bericht aangeven, social media-knoppen toevoegen en bewerken, enz..

Bloggen functie

Lees ook: Beste website-bouwers om een ​​blog te maken.

Marketing en promotie

Als full-cycle bedrijf helpt Web.com om erkenning te krijgen en de positie van zoekmachines te verbeteren. Het heeft een pool van experts in SEO en marketing. De diensten omvatten:

 • SEO-optimalisatie – de functie bestaat uit eerste consultatie, strategie voor trefwoordplanning, website vermeld in Google-directories en andere databases, ontwikkeling van links, opmaak van inhoud, analyse, enz..
 • PPC-advertenties – lokale specialisten zullen PPC-advertentiecampagnes configureren en verfijnen om een ​​getargete doelgroep naar uw website te halen.

Website ontwikkeling en ontwerp

Zoals we eerder hebben vermeld, heeft Web.com geen aangepaste marktplaats. Dat kan een uitdaging zijn bij het aanpassen van een website. De enige oplossing voor het probleem is om te kiezen voor een webontwikkeling- en ontwerpteam op maat. Ze creëren volledig functionele digitale winkels, ontwerpen sites op WordPress, passen reeds bestaande projecten aan, enz.

Samenvattend is de set functies niet zo rijk. Het systeem biedt alleen basiselementen voor het maken, uitvoeren en onderhouden van websites voor kleine bedrijven met eCommerce-functionaliteit.

3. Ontwerp & Sjablonen

Web.com heeft een enorme selectie stijlvolle sjablonen. Er zijn honderden coole lay-outs die verwijzen naar verschillende niches. Gebruikers kunnen kiezen uit zakelijke sjablonen, portfoliothema’s, kunst & design, eten & restaurant, gezondheid & beauty, etc. In totaal biedt het systeem 13 verschillende categorieën. De sjablonen zien er redelijk goed uit. Ze hoeven niet verder te worden aangepast, omdat ze alle benodigde blokken en elementen bevatten. Het enige dat u nodig heeft, is de tekst plakken, media-inhoud toevoegen en live gaan.

Sjablonen

Inline mobiel bewerken is een geweldige functie voor diegenen die 100% responsieve sites willen hebben. Gebruikers kunnen schakelen tussen verschillende mobiele modi en de pagina’s en secties binnen die modus wijzigen. Met andere woorden, als u een smartphoneversie bewerkt, worden alle wijzigingen automatisch voor die specifieke versie opgeslagen. Zeker een geweldige functie.

Adaptieve sjablonen

Als u nog wat extra aanpassingen nodig heeft, kunt u profiteren van thema-instellingen. Ze maken het mogelijk om verschillende kleuren en stijlen te implementeren, het knopontwerp te wijzigen, lettertypen te bewerken, typografie-instellingen voor kopteksten en platte teksten te beheren, enz. Daarnaast hebben we al de mogelijkheid genoemd om embedded code toe te voegen..

ingesloten code

4. Klantenservice

Web.com heeft verschillende manieren waarop gebruikers contact kunnen opnemen. Bovendien heeft het platform een ​​behoorlijk handig pakket gidsen en tutorials die automatisch worden ingeschakeld zodra je de websitebouwer voor de eerste keer hebt ingevoerd. Bovendien kunnen gebruikers tijdens het bewerkingsproces de nodige informatie genereren en het antwoord opzoeken in de kennisbank die verschillende aspecten omvat voor sitebeheer om de configuratie te blokkeren en domeinen te verbinden.

Klantenservice

Wat betreft de directe manieren om contact op te nemen met het ondersteuningsteam, deze omvatten:

 • Internationale ondersteuning via telefoon.
 • Ticketsysteem om verzoeken via e-mail te verzenden.

Er is ook een blog met enkele typische artikelen met zakelijke ideeën, tips voor leiderschap, enz.

5. Plannen & Prijzen

Het systeem heeft momenteel drie grote plannen voor verschillende soorten websites en de verwachtingen van gebruikers. Ze bevatten:

 • Starterkosten $ 13 per maand. Het is goed voor kleine projecten voor individuen die graag live willen gaan.
 • De website kost $ 20 per maand. Het is goed voor grotere en volledig uitgeruste projecten.
 • Marketingkosten $ 27 per maand met alle eCommerce- en marketingfuncties inbegrepen in het pakket.

Bovenstaande prijzen worden vermeld bij maandelijkse facturering. Gebruikers kunnen echter tot 45% besparen als ze een jaarabonnement kopen. In dit geval zouden plannen respectievelijk $ 10, $ 15 en $ 20 kosten.

Prijzen

Er geldt een terugbetalingsbeleid van 30 dagen. We kwamen verschillende negatieve recensies tegen als het ging om het terugbetalingsbeleid. Om het met eigen ogen te zien, hebben we een volledige terugbetaling geclaimd via het ticketingsysteem. Het duurde even voordat managers met een reactie kwamen. U mag niet verwachten dat het annuleren van een account een wandeling in het park is.

Allereerst, om uw geld terug te krijgen, moet u zich aanmelden bij een apart Helpcentrum van Network Solution via de link. Dit is eigenlijk de enige manier om restitutie aan te vragen voor gebruikers buiten de VS en Canada, tenzij u bereid bent te betalen voor een duur internationaal gesprek.

geld terug

We hebben verschillende keren geprobeerd een verzoek te verzenden, maar dit is mislukt omdat ze het verzoek om onbekende redenen niet konden verwerken. Alles blijft over om te blijven proberen met het geheel, ze zullen terugkomen met een antwoord. Het lijkt er allemaal op dat een terugbetaling krijgen een zware uitdaging zal zijn.

geld terug

Een maand is verstreken en er is geen teken van terugbetaling van Web.com. Bovendien rekenen ze nog steeds maandelijkse kosten, ondanks het feit dat we beweerden het abonnement via e-mail te bellen. Het ticketsysteem werkt niet terwijl de telefoon voor niet-Canadese gebruikers een fortuin lijkt te kosten.

We hebben de laatste poging gedaan om het account te verwijderen en het bleek ook een uitdaging. U kunt zich niet afmelden totdat het huidige abonnement afloopt. Als u niet in een financiële val van Web.com wilt komen, probeer dan zo snel mogelijk uw factuurgegevens te negeren.

6. Voors en tegens

Web.com is misschien alleen een goede optie als u geen last heeft van het ontbreken van enkele aanpassingsfuncties en dure plannen. Over het geheel genomen is het systeem vrij eenvoudig te gebruiken met basisfunctionaliteit om kant-en-klare websites voor kleine bedrijven en e-commerce te maken.

Voordelen:
Nadelen:
&# x2714; Makkelijk te gebruiken;
&# x2714; Stijlvolle sjablonen;
&# x2714; Alles-in-één platform;
&# x2714; Mobiel bewerken;
&# x2714; Responsieve websites;
&# x2714; e-commerce en marketing.
✘ Geen gratis proefperiode;
✘ Geen Widget Marketplace;
✘ Duur startersplan.

Conclusie

Samenvattend, het platform kan een goede oplossing zijn om aan de behoeften van kleine bedrijven te voldoen met zijn gebruiksgemak en enkele ingebouwde fundamentele technologieën. Gebruikers zullen coole en responsieve lay-outs, eenvoudig productbeheer en service-integratie van derden waarderen. Werken met de visuele editor zal zelfs voor niet-technici geen gedoe zijn.

Aan de andere kant mist Web.com zeker enkele cruciale opties. Bovendien zien de toegangsplannen er te duur uit. Gezien dit, kunnen gebruikers op zoek gaan naar een meer flexibele en betaalbare oplossing voor het maken van websites voor kleine bedrijven zoals Wix.

Maak gratis een website

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map