Webasyst.com recensie

Webasyst is naar onze mening een niet-standaard product. De ontwikkelaars bieden 3 producten naar keuze aan, namelijk een raamwerk voor het maken van een aangepast CMS op basis daarvan, dat gratis kan worden gedownload en op uw eigen server kan worden geïnstalleerd, een kant-en-klaar CMS Shop Script geschreven op basis van dit platform en een out- kant-en-klare oplossing voor het maken van online winkels – Webasyst. Dit is een CMS, dat op de hosting van de ontwikkelaar is geïnstalleerd om op betaalde basis (huur) verder te worden gebruikt. Desgewenst kunt u uw website in de toekomst overzetten naar uw eigen hosting.


Makkelijk te gebruiken:6/10
Kenmerken:9/10
Ontwerp:8/10
Technische ondersteuning:9/10
Prijzen:8/10
Totale score:8.0 / 10

Webasyst is een set oplossingen voor elke smaak. Zowel webontwikkelaars als gewone gebruikers kunnen hun eigen voorkeuren vinden in het product. De officiële website van het platform ziet er behoorlijk aantrekkelijk en informatief uit. Het biedt veel informatie over producten en veel extensies voor hen. We gaan niet in op framework en CMS, waarbij we de aandacht vestigen op de belangrijkste oplossing die essentieel is voor onze blog, namelijk de websitebouwer.

Alles wat we momenteel weten over het platform is dat het is gepositioneerd als een oplossing die wordt gebruikt om online winkels te creëren. Laten we de belangrijkste kenmerken in detail bespreken om de conclusies te trekken.

1. Gebruiksgemak

Webasyst is een CMS en een website builder, die automatisch wordt gedownload naar de hosting. De dienst wordt geleverd door de scriptontwikkelaars. Dit betekent dat u de Shop Script-rechten kunt kopen, nadat u deze op de onafhankelijk gekozen hosting hebt geïnstalleerd of de kant-en-klare variant van het systeem kunt huren op basis van het betalingsabonnement. Wat werkt het beste?

Dit hangt af van uw wensen. Als het voor u handiger is om vanaf het begin alles te krijgen wat u nodig hebt zonder dat u hosting en databases hoeft in te stellen, dan is de websitebouwer een meer geprefereerde oplossing. De functionaliteit van beide systemen is bijna identiek.

Webasyst Dashboard

Webasyst lijkt in zijn structuur niet op andere websitebouwers. Misschien komt dit omdat het in eerste instantie het CMS is. Niets is hier te ingewikkeld, maar je zult er meer dan 15 minuten aan moeten wennen. Nieuwkomers kunnen zelfs bang worden, gezien het systeemdashboard. Ja, het is niet eenvoudig, hoewel het wordt geleverd met een gebruiksvriendelijke, eenvoudige en logische interface. Om een ​​dergelijke beslissing te nemen, moet u echter ten minste enige tijd besteden aan het verkennen van het programma.

2. Functieset en flexibiliteit

Webasyst is een set applicaties die bedoeld zijn om specifieke taken uit te voeren en die via dezelfde interface zijn verbonden. Alles is hier logisch gestructureerd. We hebben de volledige versie van het programma getest, na de installatie waarvan de volgende applicaties (of modules omdat dit handiger is voor gebruikers) standaard beschikbaar zijn gekomen:

  • Contacten – contactgegevens van alle gebruikers die in het systeem zijn geregistreerd;

Webasyst-contacten

  • Winkel – een app met de benodigde tools die nodig zijn om een ​​online winkel te starten;

Webasyst Store

  • Hub – een app om een ​​discussiegedeelte op een website te maken. Dit is een combinatie van een blog en een forum;

Webasyst Hub

  • Helpdesk – communicatie met een technisch ondersteuningsteam;
  • Mailer – een e-mail format builder om mailings van klanten te maken;

Webasyst Mailer

  • Blog – blogcreatie die met een paar klikken kan worden gedaan;

Webasyst Blog

  • Foto’s – een sectie voor het opslaan van foto’s en albums, evenals ontwerpinstellingen voor hun webpagina’s;

Webasyst Foto's

  • Stickies – een plek om verschillende herinneringen op te slaan in de stickerformaten;

Webasyst Stickies

  • Bestanden – een opslagplaats voor verschillende bestandsformaten, waarmee Dropbox en andere cloudsystemen kunnen worden verbonden;

Webasyst-bestanden

  • Taken – een notitieboek voor alle websitegerelateerde taken;

Webasyst-taken

  • Site – een applicatie die wordt gebruikt om promowebsites te maken met alle vereiste elementen;
  • Installateur – hier vindt u extra applicaties, widgets en plug-ins om naar uw website te downloaden;

Webasyst-installatieprogramma

 • Wolk – een set van verschillende opties. Dit is de plek waar u uw statusaccount kunt zien, Webasyst-services kunt verlengen, domeinen, e-mails kunt instellen, de snelheid van website-werk (CDN) kunt optimaliseren en cron-opdrachten kunt toevoegen waaraan moet worden voldaan.

Elke applicatie wordt geleverd met zijn instellingen en kan afzonderlijk worden bekeken, maar we zullen ons precies concentreren op het belangrijkste aspect: de online winkel. Het is echt krachtig en een van de beste die we hebben gezien. Hieronder vindt u een lijst met opties voor deze toepassing:

  • Bestellingen”Is een sectie die de volledige beoordeling bevat van alle soorten bestellingen, inclusief nieuwe, bevestigde, betaalde, verzonden, voltooide, geretourneerde en verwijderde bestellingen. Hier kunt u de productdistributiekanalen bekijken, kortingsbonnen instellen en indien nodig handmatig een nieuwe bestelling maken;

Webasyst Store-bestellingen

  • Klanten”Is een sectie waar alle klanten en hun onderverdeling met betrekking tot de omleidingsbronnen van het sociale netwerk (Twitter, Facebook) worden ingeschakeld. U kunt de gegevens ook hier per regio en verwijzingen bekijken;

Webasyst Store-klanten

  • Producten‘Is waar u categorieën en producten kunt vinden en toevoegen, promo-acties kunt instellen, extra velden kunt maken, badges kunt instellen zoals’ Hit! ‘ of “Korting!”, schrijf tags, producttypes, pas zichtinstellingen aan en voer andere acties uit met betrekking tot de online voorraad van uw winkel en magazijnbeheer. Dit is ook de sectie van waaruit u massaproducten kunt uploaden vanuit CSV-bestanden. De gedetailleerde instructies voor het invullen zijn ook hier beschikbaar;

Webasyst Store-producten

  • Rapporten”Bevat gedetailleerde verkoopstatistieken per bron (sociale netwerken, geografische eenheden, promotiecampagnes, distributiekanalen, etalages enz.). Dit is ook de sectie, waar u A / B-tests kunt instellen, de marketingberekening, ROI en andere grafieken kunt bekijken. Andere instellingen zijn hier ook beschikbaar. Er zijn er veel (individuele bulk van klantrapporten, producten, bestelformulieren voor producten enz.);

Webasyst Store-rapporten

  • Winkelpui”Is een sectie waar u statische pagina’s kunt instellen, uw show window-sjabloon kunt kiezen, deze kunt bewerken, toegang kunt krijgen tot de code, widgets voor sociale netwerken kunt instellen en een ruime keuze aan kleine parameters. Dit is ook de plaats, waar u SEO voor uw online winkel kunt vinden, vriendelijke URL-parameters, betalings- en verzendopties kunt selecteren en een beveiligde verbinding kunt activeren bij het plaatsen van een bestelling, als u dat nodig heeft.

Webasyst Store Storefront

Afgezien van de hierboven beschreven secties, hebben Webasyst-winkels ook algemene instellingen. Er zijn er hier veel – productsoorten / kenmerken, aanbevelingen, voorraden, bestelstatussen, verzend- / betalingsopties, kortingen, valutatypes, belastingen, gedrukte formulieren, analyses, triggerlinks enz. De lijst kan worden voortgezet en elke sectie heeft zijn eigen eigen set opties. Het is logisch om er onafhankelijk doorheen te bladeren, omdat u mogelijk in de war raakt wanneer u over de functies leest. Een mogelijkheid om sms-bezorging in te stellen met betrekking tot de inkomende bestellingen is aparte aandacht waard.

Dit is de basisfunctionaliteit van het systeem. Het kan met name worden uitgebreid door het opzetten van plug-ins, waarvan het aantal de 400 overschrijdt. Plug-ins zijn gratis en betaald. Om door de extensies te bladeren die beschikbaar zijn om te downloaden, gaat u naar het gedeelte “Installer”. Hier kunt u applicaties, sjablonen, plug-ins en widgets kopen, die volledig gratis zijn. Plug-ins en apps kunnen slechts één keer worden gekocht of u kunt ze instellen voor een abonnementsgeld. De eerste variant is veel voordeliger voor jou. Hoewel het iets duurder is, hoeft u niet elke keer extra kosten te betalen als u van plan bent het te gebruiken.

Het is vermeldenswaard dat de installatiekosten van een tiental nuttige uitbreidingen gelijk kunnen zijn aan (of hoger zijn dan) de jaarlijkse kosten van het huren van het platform voor goedkopere abonnementen. Over het algemeen maakt de keuze van plug-ins het mogelijk om de systeeminstellingen gecompliceerder en gedetailleerder te maken. Het zal aantrekkelijk zijn voor die gebruikers, die een hypermarkt gaan lanceren met alle mogelijke functies.

Webasyst-plug-ins

Elke plug-in / sjabloon wordt geleverd met een gedetailleerde beschrijving en recensies, zodat u weet waarvoor u betaalt. Er zijn tal van oplossingen om aan alle behoeften te voldoen. De meeste zijn erg handig, hoewel sommige plug-ins de functionaliteit bieden die standaard is voor andere systemen, zoals schuifregelaars, formulierbouwers, banners, recensies enz. Ja, sommige van deze elementen zijn alternatieven voor de systeemtools, terwijl sommige van deze eenvoudige elementen hebben helaas geen systeem-tegenhangers. Het aantal beoordelingen is het belangrijkste bewijs van een enorme Webasyst-gemeenschap, wat een positieve indruk van het systeem creëert.

Laten we het nu over domeinnamen hebben. Het lokale beleid is standaard: als u een eigen domein heeft, kunt u dit koppelen; zo niet, dan krijgt u het cadeau na aankoop van het plan (.ru). Als u de voorkeur geeft aan een ander domeingebied, koop het dan van een ander register of rechtstreeks van het dashboard, als dit handiger voor u is. Het is aan jou om de keuze te maken.

De ontwikkelaars hebben ook aandacht besteed aan integratie met sociale netwerken (Facebook, Twitter, Instagram). U kunt hun widgets weergeven en synchronisatie van titels / beschrijvingen van producten met uw website instellen.

Webasyst is een platform voor professionele webdesigners. Het werkt het beste voor het maken van online winkels, maar het kan ook effectief worden gebruikt om blogs en promowebsites te lanceren. Nieuwkomers kunnen bang zijn door het dashboard dat op het eerste gezicht ingewikkeld lijkt, evenals door de geavanceerde functionaliteit van het platform. Professionals zullen het systeem echter snel onder de knie krijgen, hun eigen plug-ins schrijven of kopen en beginnen met het maken van op maat gemaakte online winkels of die om hun eigen bedrijf te ontwikkelen. Het grote voordeel is dat het vrij eenvoudig is om met het systeem te werken, terwijl de nuances die tijdens het proces naar voren komen, effectief kunnen worden opgelost in het gedeelte voor klantenondersteuning met uw aandacht voor details.

3. Ontwerpen

Aantal thema’s:77
Professionele sjablonen:&# x2714; JA
Gratis thema’s:&# x2714; JA
Betaalde thema’s:$ 20 – $ 119
Reagerend ontwerp:&# x2714; JA
Sorteren op branche:✘ NEE
HTML-code bewerken:&# x2714; JA

Gezien de online winkelspecialisatie van het platform, is het aantal sjablonen dat het biedt behoorlijk indrukwekkend en overschrijdt 77 thema’s. Helaas worden de meeste betaald. Er zijn hier slechts 9 gratis sjablonen. Ze zijn van mooie kwaliteit, maar betaalde thema’s ($ 20- $ 119) zijn aantrekkelijker en veelzijdiger. Thematische onderverdeling en voorbeeldweergave van de sjabloon zijn hier ook beschikbaar. Het is niet moeilijk om te kiezen wat je nodig hebt. U kunt meerdere sjablonen tegelijk in het systeem installeren en deze naar behoefte wijzigen.

Elk ontwerp kan naar wens worden aangepast, hoewel de aanpassingsmogelijkheden hier niet zo breed zijn. Wat u kunt doen, is het kleurenpalet en het hoofdlettertype wijzigen, maar deze opties zullen voor professionals nauwelijks voldoende zijn. Gelukkig kunt u sjablooncodes bewerken om aan uw persoonlijke webontwerpbehoeften te voldoen. Het is mogelijk om verschillende varianten van één en dezelfde sjabloon op te slaan en de effectiviteit ervan in de praktijk te testen. U kunt de sjabloon op uw computer downloaden om deze daar te bewerken of uw eigen versie uploaden.

CMS-kenmerken zijn hier dus duidelijk. U kunt elk ontwerp krijgen dat u nodig heeft, op voorwaarde dat u over de vereiste vaardigheden beschikt. Helaas werkt dit niet voor nieuwkomers, omdat geavanceerde vaardigheden nodig zijn om al deze taken met succes aan te kunnen. Anders moet u werken met de voorraadvarianten met kleine wijzigingen. Dit is niet echt handig.

Webasyst-thema's

Ontwerpinstellingen voor online winkels zijn beschikbaar in de sectie “Show Window” / “Design”. U kunt de sjabloon op elk moment wijzigen in de sectie “Ontwerpthema’s”, terwijl de standaard ingestelde optie voor het bewerken van ontwerpcodes beschikbaar is in de sectie “Sjabloon”.

De conclusie is als volgt: Webasyst heeft veel sjablonen, maar de beste voorbeelden zijn vrij duur. Om uw projecten een individueel ontwerp te geven, moet u vechten met codes. Aanpassingsopties voor systeemontwerp zijn vrij slecht. De algemene sjabloonkwaliteit is echter boven het gemiddelde.

4. Klantenservice

Klantenservice is indrukwekkend. Welk probleem je ook hebt, je vindt de gedetailleerde tutorial in de corresponderende sectie. Een blog met veel nuttige artikelen is hier ook beschikbaar. Nieuwkomers zullen het gedeelte voor klantenondersteuning waarderen: het systeem is multifunctioneel en complex, hoewel het logisch is gestructureerd. Het is mogelijk om een ​​ervaren webdesigner te vinden om nieuwe opties te implementeren, zoals het bewerken / maken van sjablonen, het upgraden en maken van modules, het aanpassen van instellingen. Dit is echter beschikbaar tegen een onderhandelbare prijs.

5. Prijsbeleid

Het systeem lijkt op het eerste gezicht duur, maar dit is niet helemaal waar. Vanaf het tweede plan mag u tegen een vergoeding maximaal 5 websites maken. De werkelijke kosten van elke website zullen niet zo hoog zijn. Aan de andere kant is de bulkaanpak van het maken van websites gericht op ervaren klanten, die op maat gemaakte websites lanceren. Dit is een serieus systeem voor serieuze webontwikkelaars. Voor nieuwkomers is het eerste plan meer dan genoeg, zelfs zonder plug-ins. Laten we eens kijken naar de kosten van maandelijkse abonnementen die het systeem biedt:

 • Plus ($ 7 / mo) – apps voor online winkel en mailout, 5 GB aan hostingruimte, een mogelijkheid om 1 website te maken, SSL-toegang, .ru-bonusdomein;
 • Pro ($ 23 / mo) – creatie van 5 websites, 10 GB aan ruimte, gratis CDN-verbinding (snelheid van website-functionaliteit), geavanceerde analytische tools;
 • Premie ($ 63 / mo) – extra taakmodules, verwijzingsprogramma, SSL-cadeaubon. Met dit plan kunnen 10 websites worden gemaakt.

Eenvoudige berekeningen maken het mogelijk om te zien dat de kosten van het maken van één website met geavanceerde plannen vrij gematigd zijn. Nieuwe functies, opties en het aantal te creëren websites worden toegevoegd. Nieuwelingen worden aanbevolen om het eerste plan te krijgen, terwijl degenen die betrokken willen raken bij het maken van professionele websites, moeten kiezen voor het tweede en het derde plan. Dit laatste plan zal webontwerpteams met een bewezen reputatie aanspreken. De kosten van het gebruik van Webasyst kunnen worden verhoogd als u nieuwe sjablonen, applicaties, plug-ins koopt of de diensten van andere webontwikkelaars bestelt.

Het systeem is bedoeld om grote online winkels te creëren en wordt niet ernstig beïnvloed door de inkomende verkeersgroei. Dit betekent dat uw financiële investering binnenkort zijn vruchten kan afwerpen. Het is logisch om de service te gebruiken voor de ontwikkeling van serieuze projecten. U krijgt één gratis proefmaand om het systeem te testen. Alle opties, behalve de betaalde extensies, zijn gedurende deze tijd beschikbaar. Dit is voldoende om alles te testen wat je wilt.

Net als de meeste andere websitebouwers biedt Webasyst standaard SEO-functies, waaronder de mogelijkheid om metatags in te vullen voor de hele website, productcategorieën, afzonderlijke producten en pagina’s, een vriendelijk type URL-formatie te kiezen, 301-omleidingen en robots.txt aan te passen instellingen, teller en Google Analytics instellen. Dit is best leuk, maar er is tegelijkertijd niets speciaals aan. De situatie verandert positief nadat u verschillende plug-ins heeft ingesteld om de SEO-resultaten te verbeteren.

6. Voordelen en nadelen

Bij het verkennen van Webasyst-opties waren we onder de indruk van de kwaliteit en functionaliteit. Het systeem heeft een lange lijst van geweldige voordelen, namelijk:

 • Fatsoenlijke sjabloonkwaliteit
 • Grote keuze aan te installeren widgets, plug-ins en applicaties, inclusief gratis
 • Mooie set SEO-tools
 • Redelijke plannen
 • 24/7 technische ondersteuning van goede kwaliteit
 • Zeer informatieve sectie voor klantenondersteuning
 • Een mogelijkheid om aangepaste functionaliteit te bestellen bij een professional.

De service ziet er behoorlijk krachtig uit, maar is niet verstoken zwakke punten, zoals:

 • Bijna alle sjablonen zijn betaald en de kosten zijn vrij hoog
 • Opties voor ontwerpaanpassing zijn onvoldoende zonder codering
 • Complexiteit voor nieuwkomers
 • Sommige betaalde plug-ins bieden functionaliteit, die in eerste instantie in het systeem moet zitten (in vergelijking met andere platforms).

Het platform werkt geweldig voor ervaren webdesigners, maar het zal zeker extra financiële investeringen vergen om effectief te worden gebruikt (sjablonen, plug-ins, enz.). Het zal voor nieuwelingen niet gemakkelijk zijn om het onder de knie te krijgen, maar het is mogelijk om binnen een paar dagen te wennen aan het ongebruikelijke dashboard en de rijke hoeveelheid instellingen. Wat er echt toe doet, is dat Webasyst het mogelijk maakt om kwaliteitsresultaten te behalen.

Er zijn natuurlijk verschillende alternatieven voor het systeem, maar u moet ze zoeken in de CMS-niche. De meeste websitebouwers lopen achter op dit platform wat betreft de effectiviteit van de website-instellingen. De uitzondering is alleen Shopify. Volusion kan ook een behoorlijke concurrent zijn. De rest van de systemen zijn handiger voor nieuwkomers, maar ze zijn eenvoudiger in termen van functionaliteit.

Conclusie

Webasyst is een zeer krachtige websitebouwer voor online winkels. Het heeft alles wat u nodig heeft om een ​​handelsplatform van elk complexiteitsniveau te lanceren. Als bonus krijg je de kans om een ​​blog of een promowebsite te maken, maar deze opties zijn niet zo serieus en aantrekkelijk als de eCommerce-functionaliteit van het systeem. Het is handiger en goedkoper om kleine websites op andere platforms te maken. Webasyst is een service voor serieuze webontwikkelaars en krachtige projecten.

We hielden niet van het aantal gratis sjablonen en de kosten van betaalde sjablonen. Aan de andere kant is het mogelijk om de code hier te bewerken, waardoor elke kant-en-klare sjabloon kan worden omgezet in elk thema dat u nodig heeft zonder te investeren in de aankoop ervan. Zoals u waarschijnlijk heeft opgemerkt, zijn websites hier vanuit alle standpunten sterk. Bovendien zijn hun SEO-functies ook van het hoogste niveau, gezien de installatie van plug-ins.

Een opmerkelijk nadeel voor nieuwkomers is de complexiteit van het dashboard. Ongeveer een derde van de opties (zo niet meer) lijkt u raar. Terwijl je een beetje oefent en het gedeelte voor klantenondersteuning bestudeert, komen de puzzels op hun plaats en word je een leuke specialist in de niche voor het creëren van een online winkel. Dit systeem is een honeypot voor professionele webontwikkelaars. Als u zich concentreert op serieus werk, raden we aan Webasyst te gebruiken. Als u het systeem onder de knie heeft, zult u het zeker leuk vinden, terwijl de financiële investeringen zich snel terugbetalen.

Probeer Webasyst nu

 Het is gratis

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map