Webflow recensie

Webflow – is een vrij ongebruikelijke websitebouwer. Het is niet vergelijkbaar met andere services die worden geleverd met visuele editors en met de meeste CMS. De service gebruikt het formaat van de presentatie van het werkproces, wat niet uniek is, maar vrij zeldzaam voor SaaS-platforms.


Het systeem lijkt vooral op geavanceerde webdesignprogramma’s zoals Adobe Dreamweaver of zelfs Photoshop, waarin webontwikkelaars bij voorkeur webpaginasjablonen tekenen. Het is niet bedoeld voor bulkgebruik door nieuwkomers.

Webflow is op de volgende manier gepositioneerd: als je je het uiteindelijke resultaat kunt voorstellen, kun je het tot leven brengen. Met andere woorden, er is een duidelijke hint over flexibiliteit en de behoefte aan bepaalde ervaring met het maken van websites. De doelgroep van de dienst bestaat uit webmasters, ontwerpers en freelancers.

Het systeem belooft duidelijke code te leveren op basis van je visuele creativiteit. Je hebt hier geen codeervaardigheden nodig. Het is mogelijk om zakelijke websites, bestemmingspagina’s, online winkels, blogs, portfolio’s en hun combinaties met het systeem te maken. Is het echt interessant? Zo ja, wie wil er dan van de dienst gebruikmaken? Laten we dat uitzoeken.

1. Gebruiksgemak

Als u geïnteresseerd bent in het invullen van de sjablonen die zijn ontworpen voor het voltooien van bepaalde functionaliteit en logische verbindingen met inhoud, dan werkt Webflow niet voor u.

Deze websitebouwer is niet bedoeld voor diegenen die op zoek zijn naar eenvoudige oplossingen en slechts één nacht een website willen publiceren, die zijn teruggekeerd van de hoofdbaan. Om succes te behalen, heb je vaardigheden en een duidelijk begrip van het uiteindelijke doel nodig.

Het systeem is gericht op webontwikkelaars, die de sjablonen kunnen gebruiken om de vereiste structuur te creëren en zelf logische verbindingen tussen de elementen te maken. Met andere woorden, het biedt een creatieve en goed doordachte aanpak voor webbouw. Als een gebruiker nooit betrokken is geweest bij het bouwen van een website, loopt hij / zij het risico ontevreden te zijn met Webflow.

Webflow-editor

Ja, u kunt gewoon een kant-en-klare sjabloon invullen met uw eigen teksten, links, afbeeldingen en andere inhoud. Helaas wordt het huidige aantal systeemfuncties in dit geval genegeerd. Voor een dergelijk scenario zijn er andere, handiger en intuïtievere websitebouwers. Om dit CMS te gebruiken, moet je hard werken om een ​​prachtig project te maken. Het is niet voor iedereen bedoeld.

De service draait helemaal niet om eenvoud. De interface is logisch, maar specifiek. Het is goed gestructureerd en zelfs handig nadat je eraan gewend bent geraakt, maar nieuwkomers zullen het helemaal niet snel onder de knie krijgen. Het is erg ingewikkeld om te leren hoe u het op de juiste manier gebruikt. Dit duurt meestal enkele weken. Hoeveel tijd kost het om een ​​webdesigner of een Photoshop-professional te worden? Hetzelfde gaat over Webflow. Duurt het een week, een maand, een jaar? Dit hangt van jou af.

2. Functies & Flexibiliteit

Webflow-idee gaat over het bieden van gebruikers met maximale ontwerpaanpassingsfuncties en -functionaliteit zonder codering. Het is geen geheim dat visuele editors de limieten stellen aan het aantal widgets en hun instellingen. Dit is niet erg, want het is handig voor iedereen, vooral voor nieuwkomers.

Het blijkt dat het onmogelijk is om de code hier te bewerken. Waar komt dus de flexibiliteit van de sjabloonvorming waar de ontwikkelaars trots op zijn vandaan? Deze vraag werd opgelost door de introductie van de lijst met elementen met unieke identificatoren – ID-kiezers. Je kunt hun namen kiezen zoals je wilt, maar het is nog steeds beter om dat niet te doen. Dit komt omdat ze standaard worden geleverd met logische naamgeving.

Beheer van klassen en stijlen

De stijlmanager heeft een uitgebreide lijst met elementen die in sjablonen worden gebruikt. Komt het uit? Middelmatig. Het is nogal ongebruikelijk. U kunt uw eigen klassen maken, nieuwe ID-elementen toevoegen. Dit wordt allemaal geleverd in termen van de grafische interface om het mogelijk te maken te stellen dat Webflow geen codering heeft, maar je kunt nog steeds gebruik maken van zijn kracht.

Beheer van Webflow-klassen en -stijlen

Vereenvoudigt een dergelijke aanpak het proces eigenlijk? Nee. Je moet nog steeds de logica van klassetoepassing begrijpen, houd rekening met de namen van de meest gebruikte ID’s, blader door de lijst op zoek naar de namen van meer zeldzame selectors. Eerlijk gezegd is het eenvoudiger en nuttiger om HTML / CSS te leren – dit is de universele kennis, die van pas zal komen in elke webbouw-niche.

Een handige functie is dat de ID van elementen en de hele blokhiërarchie wordt gemarkeerd op een sjabloon wanneer erop wordt geklikt. Dit is een leuk wieglaken. U kunt verschillende elementen markeren en er algemene instellingen voor instellen. Het aantal elementen is echt indrukwekkend. Met andere woorden, CSS-functies zoals spatiëring, afmetingen, lagen, kleuren, uitlijning etc. kunnen worden bewerkt in de grafische interface. Dit kan worden gedaan door het wijzigen van het aantal volumes, schuifregelaar, pictogrammen en andere manipulatoren.

Webflow-weergave-instellingen

De platformontwikkelaars hebben gezorgd voor het gemak van het maken van webdesign. Ze hebben de eigenschap witruimte toegevoegd aan de regelterugloop in het typografiegedeelte in het stijlpaneel. Deze innovatie maakt het nu mogelijk om de CSS-eigenschap “witruimte” te wijzigen.

De “Navigator”Sectie, die nu beschikbaar is aan de linkerkant van het controlepaneel, geeft een overzicht van een boomachtig blok en elementstructuur van de gekozen sjabloonpagina. Dienovereenkomstig kunt u snel doorgaan met het bewerken van deze elementen met zijn hulp. U zult de structuurhiërarchie zien en begrijpen. Dit wordt enorm gedaan, hoewel nieuwkomers daar wel aan moeten wennen. De functie is vooral gericht op ervaren gebruikers.

Specificaties van de Template Editor

De structuur van de visuele editor en het dashboard van Webflow is behoorlijk ingewikkeld. Dit is de mix van een traditionele visuele editor, sectie algemene instellingen, een paneel met standaard widgets, structuur van mappen en modules om de dynamische inhoud weer te geven, die “CMS Collections” worden genoemd. Er is ook een afbeeldingenbibliotheek, een sjabloonmodusschakelaar (desktop, mobiel enz.), verschillende modi voor het markeren van elementen en andere nuttige dingen.

Webflow CMS-collecties

Het is trouwens mogelijk om hier met websitesjablonen in twee modi te werken (de schakeloptie staat in het Dashboard). De eerste is de Designer-modus, de beschrijving hiervan wordt gebruikt als basis voor deze beoordeling. De tweede is de Editor-modus. Met de laatste variant kan de inhoud van de webpagina worden bewerkt – voeg de tekst toe, vervang afbeeldingen, links en afbeeldingen. Beweeg de cursor over een willekeurig element om de instellingen met beschikbare acties te zien. Breng vervolgens de bewerkingen aan en dat is alles. Dit is een handige modus om snel bewerkingen uit te voeren.

De ontwerpmodus biedt meerdere widgets. Je hebt een canvas (webpagina sjabloon), waarbinnen de div-blokken, secties en minder belangrijke elementen worden gevonden. Je kunt de widget niet zomaar naar een willekeurige plek slepen – je moet de logica van interactie met de structuur begrijpen. In de meeste gevallen moet u een leeg blok toevoegen en het vullen met sectielay-out, kolommen en schrijven in de formulieren, tekst, afbeeldingen enz..

Voorbeelden van widgetnamen (elementen) zijn als volgt: div-block, sectie, container, kolommen, lijst, knop, titel, abstract, link, complexe tekst, formulier, invoerveld, checkbox, captcha, code-integratie (het is mogelijk!), sociale netwerken, standaard- en pop-upvensters, achtergrond video en meer. U kunt de weergaveparameters en kenmerken van elk van deze elementen in detail instellen nadat u ze aan een sjabloon hebt toegevoegd.

Het is ook mogelijk om identificatoren te gebruiken (symbolen) – opgeslagen blokken met kant-en-klaar ontwerp om elke taak aan te kunnen. Stel dat u een succesvol beoordelingsblok of een formulier voor iets heeft gemaakt. U kunt op basis daarvan identificators maken en deze vanuit de bladwijzers toevoegen. U kunt de zichtbaarheid aanpassen voor verschillende soorten apparaten en voor afzonderlijke elementen.

Webflow-containerinstellingen

Alle opgeslagen webpagina’s zijn gestructureerd in mappen. Er kunnen bijvoorbeeld verschillende sjablonen van de startpagina, contactpersonen en andere pagina’s binnen één sjabloon zijn. Het is mogelijk om nieuwe mappen of pagina’s te maken als een leeg canvas om er verder mee te werken. Over het algemeen geeft Webflow een indruk van een geavanceerde grafische webeditor. Er zijn hier meerdere kant-en-klare elementen, terwijl het aantal dat u handmatig helemaal opnieuw kunt maken veel indrukwekkender is.

Er is ook het beheersysteem voor triggerelementen. Dit zijn de acties die u kunt uitvoeren wanneer u de cursor beweegt, klikt, scrolt enz. Over een bepaald element. U kunt het karakter van een willekeurig aantal afzonderlijke elementen en websitepagina’s handmatig instellen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om het geanimeerde dialoogvenster weer te geven wanneer de webpagina op smartphones wordt geladen. Met de editor kunt u vrij gecompliceerde en veelzijdige scenario’s opzetten voor website-interactie met bezoekers.

Creatie van dynamische inhoud

Collecties zijn het belangrijkste hoogtepunt van Webflow. Ze maken het mogelijk om dynamische structuren te creëren uit combinaties van velden met diverse inhoud. Ze gebruiken databases om informatie bij te werken en op te slaan. De flexibiliteit van instellingen is indrukwekkend. Door ze te gebruiken, kunt u formulieren, blogfeedformaten, galerijen, evenementposters, menu’s enz. Maken. Toepassingsscenario’s zijn talrijk. Er zijn kant-en-klare sjablonen van veldsets die worden gebruikt om verschillende taken op te lossen. Het is mogelijk om dit aantal te verhogen, omdat deze functie helpt bij het oplossen van specifieke taken met een creatieve aanpak.

Webflow maakt het ook mogelijk om dynamische eCommerce- en CMS-galerijen te creëren door video’s en afbeeldingen te uploaden, te presenteren en te stylen. Dit kan op drie manieren. De eerste maakt het mogelijk om met één klik tot 25 foto’s te uploaden met het nieuwe veld met meerdere afbeeldingen. Om dat te doen, kun je gewoon alle foto’s of zelfs GIF’s erin stoppen (Houd er echter rekening mee dat hun totale grootte niet groter mag zijn dan 4 MB), ga naar het instellingenmenu van een verzameling, klik op de knop “Nieuw veld toevoegen” en kies het veld met meerdere afbeeldingen. Vervolgens moet u een label invullen, indien nodig tekst toevoegen en de collectie-instellingen opslaan om de afbeeldingen te kunnen uploaden.

Een andere manier om een ​​dynamisch afbeeldingsraster te maken, is door de verbeterde CSS-raster 2.0-versie te gebruiken. Het biedt het verbeterde autoflow-concept, dat helpt om de geüploade inhoud flexibeler te maken omdat het raster het automatisch in de beschikbare cellen plaatst voor een betere weergave. Om een ​​dergelijk raster te maken met behulp van de dynamische inhoud, moet u een verzamellijst naar een webpagina slepen, de gewenste rasterlay-out kiezen en vervolgens de kolommen, rijen en afstand ertussen aanpassen.

Ten slotte kunt u met Webflow uw dynamische video’s en afbeeldingen laten zien via het gebruik van lichtbakken. Met deze componenten kunt u uw foto’s in de modus volledig scherm presenteren, wat zorgt voor een boeiende en volledig meeslepende gebruikerservaring. Met deze functie kunt u ook lightbox-elementen verbinden met uw eCommerce- en CMS-video’s en foto’s. Om een ​​lightbox-galerij te maken, moet u eerst een verzamellijst maken en deze vervolgens verbinden met de afbeeldingsbron – een video of een veld met meerdere afbeeldingen. Sleep vervolgens de items die u wilt plaatsen naar de verzamellijst en koppel de lightbox-componenten.

Dashboard structuur

Al uw projecten worden weergegeven in het Dashboard: bewerk, dupliceer, deel en sorteer ze in mappen. U kunt ook de indrukwekkende lijst met knopcombinaties bekijken die beschikbaar zijn voor gebruik in de editor, wanneer u het systeem voor het eerst gebruikt. Elk project heeft een rijk aantal instellingen – van een websitenaam en favicon tot code-integratie, aansluiting van externe services, SEO en back-upwerk.

Webflow-dashboard

Er zijn veel nuttige en eenvoudig interessante opties in de projectinstellingen. Die gebruikers die bijvoorbeeld werken aan de ontwikkeling van websites van klanten, kunnen hun klanten toegang tot de website bieden, zodat zij het project kunnen beheren en de bewerkingen kunnen uitvoeren binnen de limieten die u opgeeft.

U kunt projectbranding instellen door het servicelogo te verwijderen of verbinding te maken Google Fonts / Adobe Typekit en kies de lettertypen die u voor het project wilt gebruiken. Een andere optie is om je eigen lettertypen te uploaden.

e-commerce

Webflow wordt geleverd met een waardige e-commerce-engine waarmee u uw webgebaseerde bedrijf kunt ontwerpen en schalen. Het platform geeft u de leiding over het webontwerpproces – van het aanpassen van de startpagina en tot het afrekenproces, met een uitgebreide selectie van eCommerce-functies en tools die beschikbaar zijn in het dashboard. Er is geen codering vereist om een ​​volledig uitgeruste webwinkel met de service te starten en te beheren.

Met de website builder kunt u het geïntegreerde winkelwagentje aanpassen, inclusief de lay-out, animatie-effecten en positionering. U kunt ook productlijsten maken, met hun namen, beschrijvingen, prijzen, categorieën, inventarisatietools en ontwerpopties (kleuren en hun variaties), huidige statussen. Bovendien is het mogelijk om productverzamelingen en -categorieën te maken, verkoopprijzen te vermelden, speciale functies en aangepaste productvelden eraan toe te wijzen. De systeemontwikkelaars hebben gelijk een mogelijkheid te introduceren om digitale producten te verkopen en om binnenkort promoties en couponcodes te maken.

Webflow eCommerce

Recente Webflow-innovatie heeft het voor webwinkeliers mogelijk gemaakt om hun klantinformatie die tijdens het afrekenproces is ingediend vast te leggen. Hiermee kun je op zijn beurt de info gebruiken voor verdere webwinkelmarketing en klantaanmoediging.

Zodra u klaar bent met het maken van uw webwinkel, kunt u deze publiceren en de prestaties volgen in het gedeelte ‘Bestellingen’. Wat u ook in Webflow kunt doen, is het aanpassen van transactionele e-mails, het maken van interacties en animaties om uw eCommerce-website te laten opvallen. Met het systeem kunt u bovendien scroll-gebaseerde parallax-animaties en -effecten integreren, microinteracties rond muisbewegingen bouwen, rijke multi-step getimede animaties creëren, vooraf ingestelde interacties toevoegen enz. Om de aandacht van de gebruiker te trekken en de onovertroffen en boeiende webbouwervaring te creëren.

Het multi-image veld Webflow is onlangs gelanceerd voor eCommerce en CMS heeft het mogelijk gemaakt om kwaliteitsafbeeldingsgalerijen te creëren voor elke productvariant. Wat u nu kunt doen, bevat bepaalde parameters (maat, kleur, model etc.) voor alle producten die u te koop aanbiedt in uw webwinkel, zodat gebruikers duidelijk kunnen zien wat ze gaan kopen. Al met al kunt u per product maximaal 25 afbeeldingen uploaden.

Webflow biedt gemakkelijke en gemakkelijke betalings- en verzendmogelijkheden. Het systeem accepteert meerdere betaalmethoden, waaronder creditcardbetalingen, Apple Pay en Google Pay. PayPal-functie zal in de nabije toekomst worden geïntroduceerd. Dankzij de geïntegreerde Stripe-tool zorgt Webflow voor de ultieme beveiliging van alle transacties in het systeem.

Webflow-gebruikers hebben de mogelijkheid om verzendbestemmingen en belastinginstellingen aan te passen en hun webwinkelgegevens op elk moment van de dag bij te werken. Het is aan jou om verzendregels en -locaties aan te wijzen, verzendlabels af te drukken via integratie met Zapier, MailChimp, ShipStation, QuickBooks en enkele andere services. Gebruikers kunnen ook automatische realtime verzendtarieven instellen en coördineren. Geautomatiseerde belastingberekening en btw wordt verstrekt aan klanten uit de VS, Canada, Australië en de Europese Unie.

Lightbox-galerij

Een van de recente Webflow-updates behandelt het maken van de Lightbox-galerij. De systeemontwikkelaars hebben het mogelijk gemaakt om dergelijke galerijen te maken uit eCommerce- en CMS-video’s en foto’s. Het onderdeel maakt het mogelijk om ervaringen op volledig scherm en volledig onder te dompelen om uw mediabestanden in het voordeel te laten zien.

Voorheen konden Webflow-lichtbakken worden gebruikt om met statische inhoud te werken – die video- en afbeeldingsbestanden die u onafhankelijk hebt geüpload of waarnaar u hebt gelinkt. Vanaf nu is het mogelijk geworden om galerijen en rasters te maken met elk ontwerp uit lichtbakken en bestandsverzamelingen om video’s en afbeeldingen te organiseren en te groeperen met betrekking tot een bepaalde parameter (zoals een muziekblog of een portfolio-album, bijvoorbeeld). Daarnaast kunt u website-ontwerp maken door gebruik te maken van lichtbakken op een collectie-sjabloonpagina, die op de inhoud van uw galerij-items komt.

De verbinding van de lightbox-galerie met uw dynamische inhoud kan op twee manieren worden voltooid. De eerste houdt in dat een lightbox rechtstreeks in het ontwerp van de verzamelsjabloonpagina wordt geïntegreerd. Met de tweede optie kunt u op elke plaats een lijst met afbeeldings- / videoverzamelingen maken en vervolgens de lightbox-component aan de pagina toevoegen.

After Effects en Lottie Integration

Webflow is onlangs geïntegreerd met After Effects en Lottie, waarmee webontwerpers het afspelen van vectoranimaties kunnen regelen via het gebruik van meerdere Webflow-interacties. Als gevolg hiervan krijg je de kans om een ​​website te maken die zowel visueel aantrekkelijk, professioneel als feature-beladen zal zijn.

SEO

Er wordt veel aandacht besteed aan SEO-optimalisatie van projecten. Het is mogelijk om de inhoud van titel, beschrijving en trefwoorden metatags voor elke pagina in te stellen. U kunt ook werken aan de inhoudweergave in Open Graph. Alt-tags voor afbeeldingen kunnen hier ook worden ingesteld.

Sitemap.xml wordt automatisch gevormd – net als de metatags voor blogfeedposten. Rekening houdend met snel laden van webpagina’s, hoge codekwaliteit en optimalisatie voor mobiele apparaten, kan de websitebouwer worden beschouwd als een mooie oplossing voor de effectieve website-promotie.

Webflow SEO

Webflow geeft API-toegang aan webontwikkelaars. U kunt Google, Facebook-services verbinden, Webhooks toevoegen, de parameters voor het verzamelen van gebruikersinformatie van de formulieren instellen, anonimisering van IP-adressen van gebruikers activeren, uw HTML / CSS-code, taalcode toevoegen enz. Websites worden gepubliceerd op de servicesubdomeinen door standaard, maar het is ook mogelijk om het domein te delegeren of zelfs de sjablooncode te exporteren (afzonderlijke HTML / CSS / JS / Assets). CMS-bestanden worden in dit geval niet opgeslagen.

Over het algemeen is Webflow een grimmige mix van Photoshop, SaaS-service met een visuele webpagina-editor, tools om met databases en code in een enigszins specifieke modus te werken. Dit is een flexibele combinatie van opties verpakt in een gecompliceerde, maar vrij logische interface. Het systeem kan worden gebruikt om webpaginasjablonen te maken voor andere CMS-achtige WordPress vanwege de optie voor het exporteren van codes. Het product is duidelijk krachtig, interessant, gericht op ontwerpers en ontwikkelaars van websites van klanten.

3. Ontwerp

Aantal thema’s:200
Professionele sjablonen:&# x2714; JA
Gratis thema’s:&# x2714; JA
Betaalde thema’s:$ 24- $ 79
Reagerend ontwerp:&# x2714; JA
Sorteren op branche:&# x2714; JA
CSS-code bewerken:&# x2714; JA

Webflow onderscheidt zich van de rest door de set prachtige kant-en-klare sjablonen. Ze zijn erg veelzijdig en aantrekkelijk. Ze wekken oprechte interesse in het voorbeeldstadium.

Al met al zijn er hier meer dan 200 sjablonen. 40 daarvan zijn gratis, terwijl de kosten van andere thema’s tussen $ 24 en $ 79 liggen. Er is geen duidelijk verschil in kwaliteit van premium- en standaardsjablonen – ze zijn allemaal op hun eigen manier indrukwekkend. Het aantal betaalde thema’s is groter en het assortiment is breder. Elke sjabloon wordt geleverd met een beschrijving van functies en er is ook een voorbeeldoptie.

Het systeem biedt de mogelijkheid om een ​​sjabloon helemaal opnieuw te tekenen met behulp van een leeg canvas. Het is ook mogelijk om een ​​algemeen ontwerp te selecteren zonder democontent, het ene dat wordt geleverd met een schematische lay-out voor bijvoorbeeld een zakelijke website of een portfolio. Veel sjablonen hebben verschillende varianten van de presentatie van webpagina’s – ze bieden 5-10 startpagina-thema’s, contactpersonen enz. Het ontwerp verschilt enorm en het is mogelijk om met één klik tussen de sjablonen te wisselen. Elk thema wordt geleverd met een instructie – de beschrijving van de structuur en de belangrijkste kenmerken.

Webflow-sjablonen

Webflow is een ontwerpgerichte websitebouwer. Sjabloonvariabiliteit is echt opvallend. Het is mogelijk om elk element in verschillende aspecten te bewerken: grootte, positie, effecten, rotatie, dekking, lagen, kleur, achtergrond enz. Er zijn hier miljoenen combinaties. Je kunt het werk van andere ontwerpers bekijken in het Dashboard – er is veel te zien en om onder de indruk te raken. De service krijgt het hoogste tarief voor een geavanceerd potentieel van sjabloonontwikkeling. Dit is de tool voor professionals, die iedereen kunnen imponeren door het scala aan aanpassingsopties voor het ontwerpen van websites.

4. Klantenservice

Webflow biedt perfecte voorwaarden voor het opleiden van nieuwkomers. Daar is de Universiteit, een indrukwekkende kennisbank, meerdere video-tutorials hier. Al deze opties zijn direct beschikbaar in de editor. De kwaliteit van de materialen is van het hoogste niveau. Er is ook een blog en een forum met een groot aantal nuttige berichten / discussies, sociale netwerkgroepen, tutorials, boeken enz. – je verdwaalt hier niet.

Technische ondersteuning wordt geboden via de e-mail en online chat. Het is gekwalificeerd, gebruiksvriendelijk en 24/7. Webflow-community is vrij breed en vriendelijk. Het is geen probleem om hier de contacten van de beste ontwerpers of vertrouwde webontwikkelaars te vinden. Het ecosysteem is live en reageert. Het systeem heeft alles gemaakt voor het comfort van gebruikers en zelfs meer.

5. Prijsbeleid

Webflow kan gratis worden gebruikt met een aantal beperkingen: het servicesubdomein, de advertentiebanner, geen code-exportfunctie en andere vereenvoudigingen. Dit plan is gratis en verloopt nooit. Betaalde abonnementen zijn onderverdeeld in ‘Site’- en’ Account’-abonnementen, maar elk van deze abonnementstypen valt ook in groepen. U kunt maandelijks of jaarlijks met een creditcard betalen. Het verschil in kosten is opmerkelijk – 20-50% afhankelijk van het gekozen plan. We bieden de kosten van één maand op voorwaarde dat een gebruiker een jaarlijkse betaling doet (dit is een voordelige variant). Dus, Site-plannen omvatten website- en e-commerceplannen. Website-plannen zijn als volgt:

 • Basic – $ 12 / maand (werkt uitstekend voor eenvoudige websites die geen CMS nodig hebben) – domeinverbinding, CDN inbegrepen, 500 formulierinzendingen, gratis SSL-certificaat.
 • CMS – $ 16 / maand (mooie keuze voor blogs en andere inhoudgestuurde websites) – 1000 formulierinzendingen, 2000 CMS-items, beperkte CMS-API, 3 contenteditors, sitezoekopdracht.
 • Business- $ 36 / mo, (het beste voor een high traffic marketing website of een full-featured blog) – geavanceerde wereldwijde CDN, onbeperkte formulierinzendingen, volledige CMS API, 10 inhoudeditors enz.

eCommerce-plannen omvatten op hun beurt:

 • Standaard – $ 29 (perfect voor nieuwe bedrijven die van de grond komen) – alle functies van het CMS-abonnement plus afrekenen en winkelwagentje op maat, e-mailaanpassing, geïntegreerd CMS voor blogs, 2% transactiekosten.
 • Plus – $ 74 (werkt goed voor bedrijven met een hoger volume die extra functies nodig hebben) – alle kenmerken van het bedrijfsplan plus merkloze e-mails, geen transactiekosten, 10 personeelsaccounts.
 • Geavanceerd – $ 212 (het beste voor gebruikers die van plan zijn te schalen en nieuwe hoogten te bereiken voor hun online bedrijven) – alle kenmerken van het bedrijfsplan plus 15 personeelsaccounts, onbeperkte jaarlijkse verkoopvolumes en meer.

Accountplannen vallen ook in twee soorten abonnementen. Dit zijn individuele en teamplannen. Individuele plannen omvatten:

 • Gratis – $ 0 (bevat alles wat u nodig heeft om aan de slag te gaan met Webflow) – 2 projecten, klantfacturering, gratis enscenering.
 • Lite- $ 16 (hiermee kunt u uw websitecode exporteren en meer pagina’s ontgrendelen voor uw niet-gehoste projecten) – 10 projecten, verbeterde staging, code-export, onbeperkte projectoverdrachten.
 • Pro – $ 35 (geweldige keuze voor actieve freelancers en ontwerpers, die meer projecten en premiumfuncties nodig hebben) – onbeperkte projecten, White Labeling, wachtwoordbeveiliging voor sites.

De teamplannen zijn als volgt:

 • Team – $ 35 per persoon (zorgt voor gedeelde toegang tot de website en samenwerking in teamverband) – alle functies van het Pro-plan plus klantfacturering, code-export, verbeterde staging, teamdashboard enz.
 • Enterprise – de kosten worden individueel besproken met Webflow-experts (voor teams van 25 gebruikers en meer) – alle functies van het Teamplan plus onbeperkte projecten, White Labeling, wachtwoordbeveiliging voor de site, teamdashboard enz.

Trouwens, freelancers kunnen Webflow gratis gebruiken vanwege de mogelijkheid voor facturering aan de klant. Dit betekent dat u niet hoeft te betalen voor de engine wanneer u werkt aan de ontwikkeling van websites van klanten. In plaats daarvan kunt u de kosten van de tool vooraf met een klant bespreken, zodat hij / zij een betaling kan doen. Een klant krijgt toegang tot het systeem om de voortgang van het webontwerp te kunnen volgen.

U kunt Webflow dus op een Lite-abonnement gebruiken om sjablonen voor ander CMS te maken vanwege de optie voor het exporteren van codes. Met andere woorden, je kunt de dienst beschouwen als een combinatie van een grafische editor en een tool om webpagina’s te ontwerpen. U kunt deze optie gebruiken voor $ 16 of $ 24, als u maandelijkse betalingen doet. U kunt de advertentie hier niet verwijderen. Daarom kan dit plan niet worden overwogen voor publicatie van klant- of persoonlijke commerciële projecten.

6. Voors en tegens

Webflow is een specifieke service die zich richt op het ervaren publiek. Het is kwaliteit, flexibel en bevat tal van merkkenmerken die de aandacht kunnen trekken van website-ontwikkelaars van klanten. Het systeem werkt niet goed voor persoonlijk gebruik – er zijn hier te veel extra en obscure functies voor nieuwkomers. Webdesignvaardigheden zijn uiteraard vereist. De leercurve is hoog. Dit is helemaal niet winstgevend. Het is voordeliger om de enige portfolio of zakelijke website te maken in uKit, Wix, XPRS of een andere geschikte service.

Webflow is bedoeld voor fans van webdesign, die geld willen verdienen met hun vaardigheden. Dit is geen bullet train over de ontwikkeling van vergelijkbare websites, maar een plek voor creativiteit, het ontwerpen van unieke thema’s voor degenen die bereid zijn te betalen voor dit werk. Het is dus logisch om de service te gebruiken voor die gebruikers, die al een bepaalde reputatie op het gebied van webdesign hebben. Het systeem werkt ook goed voor gebruikers die kant-en-klare sjablonen voor andere CMS willen tekenen en verkopen. U kunt gemakkelijk de voor- en nadelen van de service aangeven:

Voordelen:
Nadelen:
&# x2714; Twee werkgebiedmodi – ontwerper en redacteur.
&# x2714; CMS-collecties – werk met formulieren en databases om dynamische inhoud te genereren.
&# x2714; Interessante realisatie van elementklassen voor hun snelle toevoeging en bewerking.
&# x2714; Geweldige sjablonen, ruime mogelijkheden voor creativiteit en het ontwerpen van sjablonen van elke complexiteit.
&# x2714; Mogelijkheid om de code van ontwerpen die in ontwikkeling zijn te exporteren, waardoor de editor kan worden gebruikt om kwaliteitssjablonen te maken / verkopen.
&# x2714; Vrij krachtige SEO.
&# x2714; Concurrerende e-commerce-engine.
&# x2714; Levendige webpagina-structuur in de indeling van elementhiërarchie.
✘ Hoge complexiteit van systeemverkenning voor nieuwe gebruikers.
✘ Het gebruik van element- en grafische presentatieklassen in plaats van codering.
✘ Relatief hoge kosten voor degenen die 1 website alleen voor persoonlijk gebruik nodig hebben.

Webflow is een behoorlijk product voor zijn publiek. Dit is geen bulkoplossing voor verveelde beginners en fans van experimenten. Het grote nadeel is dat de ontwikkelaars een effectief, maar niet universeel schema hebben geïntroduceerd voor het werken met ID-elementen en CSS-klassen, gedreven door de wens om de interface gebruiksvriendelijker te maken. Hoe dan ook, ze hebben een optie voor het bewerken van code achtergelaten. Het zou beter zijn als ze codebewerking van webpagina’s en andere functies zouden integreren. Wat de rest van de opties betreft, ze bevinden zich op een behoorlijk niveau.

7. Concurrenten

Er zijn niet veel concurrenten of alternatieven voor een dienst als deze. De naaste rivalen zijn WordPress, Adobe Muse en Webydo. Maar we hebben de editor ook vergeleken met enkele van de meest populaire opties voor het maken van websites, zodat u de onderscheidende factoren kunt zien.

webflow versus webydowebflow versus adobe muzewebflow versus wordpresswebflow versus vierkante ruimteWix versus Webflow

Bottom Line

Webflow is een buitengewone, hoogwaardige websitebouwer voor ontwerpers en freelancers. Hiermee kunt u websites met meerdere pagina’s maken met vrij gecompliceerde functionaliteit vanwege het gebruik van gecompliceerde, dynamisch veranderende inhoudsvormen – zie live voorbeelden gemaakt door Webflow-gebruikers. Databases, integraties, identificators, verschillende editorlay-outmodi, mogelijkheid om elk blok en element afzonderlijk te bewerken, export van sjablooncodes – alle functies maken Webflow tot een echte reus.

Geweldige tutorials maken het mogelijk om het systeem aan te bevelen aan liefhebbers. Als je ermee hebt gewerkt, zul je waarschijnlijk leren hoe je aantrekkelijke webpagina’s kunt ontwerpen zonder te coderen. Dit garandeert in de toekomst een mooie winst. Als je al ervaring hebt, moet je zeker Webflow overwegen. Dit is een zeldzaam nicheproduct van hoge kwaliteit – de mix van Photoshop, Dreamweaver en CMS in de vorm van een SaaS-platform. De service is zijn kosten zeker waard, maar hij zal niet voor iedereen werken. We raden het aan om rekening te houden met de doelgroep.

Probeer Webflow nu

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map