Webs.com recensie

Webs – is een van de oudste bouwers van doe-het-zelf-websites, die u kunnen helpen bij het effectief bouwen en promoten van uw website voor kleine bedrijven. Dit betekent echter niet dat websites niet kunnen worden gebruikt voor het lanceren van persoonlijke websites of die van non-profitorganisaties. Het is alleen dat de toolset van de service, de sjablonen en functies ervan vooral gericht zijn op het maken van websites voor ondernemers.


Het platform omvat functies waarmee verschillende projecten kunnen worden gebouwd, die bijdragen aan het gebruiksgemak, het gemak en vereisen geen vaardigheden voor webbouw om een ​​aantrekkelijke en goed gestructureerde website te lanceren. Dit is wat het systeem een ​​waardige keuze maakt voor nieuwkomers en webdesignprofessionals, die zich niet druk willen maken over de complexe nuances van webdesign, maar toch de intentie hebben om in een mum van tijd een goede website klaar te hebben.

Webs, opgericht in 2001, werd aanvankelijk gebruikt voor de doelen van persoonlijke gebruikers totdat het werd verworven door Vistaprint. Sinds die tijd ontwikkelde het systeem zich snel en bood het een diversiteit aan functies en tools. Het is moeilijk om Webs de meest populaire of functionele SaaS-websitebouwer ter wereld te noemen, maar het enige feit is duidelijk: het aantal websites dat met het platform is gebouwd, heeft de 55 miljoen overschreden, wat absoluut een van de beste bewijzen is van de kracht van het systeem, wat voor zich spreekt. Laten we dus de handen uit de mouwen steken en druk worden met het testen van Webs, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen.

1. Gebruiksgemak

Webs kunnen geen absoluut gebruiksvriendelijke websitebouwer worden genoemd. Het kost tijd om te wennen aan de interface en het dashboard, dat wordt geleverd met meerdere secties, tabbladen en categorieën. Het goede nieuws is dat het systeem wordt geleverd met de WYSIWYG-website-editor, waarmee u volledige controle hebt over de bewerkingen die u op elke webpagina aanbrengt.

Het drag-and-drop-principe draagt ​​bij aan het intuïtieve gevoel dat de service creëert, omdat jij het bent die de benodigde elementen kiest en ze op een pagina rangschikt. De meeste functies en ontwerpelementen (alinea’s, afbeeldingen, kolommen, fotogalerijen, contactformulieren, knoppen en meer) zijn verplaatsbare modules. Selecteer er een in de onderste werkbalk en sleep deze naar de pagina. Nadat u het element heeft gepositioneerd, dubbelklikt u erop om de diepere eigenschappen ervan te configureren.

Webs Editor

Webs-interface is zeer gemakkelijk te navigeren, vrolijk en inspirerend: de belangrijkste tabbladen en links zijn altijd binnen handbereik. Voor het gemak van de gebruiker is het onderverdeeld in twee gebieden: het dashboard en de bouwer zelf. Ga naar uw Webs-dashboard om een ​​volledig beeld te krijgen van wat er met uw project gebeurt. Het bevat tabbladen als Statistieken (op basis van hun interne trackingtool), Webs Premium, Domeinen & E-mail, formulierinzendingen, SEO-booster, mobiel, instellingen en bijpassende producten.

Er is ook een handige functie voor lokale vermeldingen waarmee u uw bedrijfsinformatie automatisch kunt indienen bij meer dan 100 lokale zoekdirectory’s, waaronder Google en Yahoo.

Webs Dashboard

Het is vermeldenswaard dat het aanmeldingsproces hier erg snel en eenvoudig is. Wat u moet doen, is de velden invullen en uw e-mailadres, wachtwoord en type website specificeren die u gaat ontwerpen. Direct daarna kunt u doorgaan naar de sjabloonselectie. U kunt kiezen tussen gratis en premium thema’s, hun categorieën of zelfs de zoekfilteroptie gebruiken om de branche te specificeren waarin u geïnteresseerd bent. Dit verkort ook de tijd van sjabloonselectie, om nog maar te zwijgen van de gemaksfactor.

2. Functieset en flexibiliteit

Als het gaat om de functieset, biedt Webs een groot aantal tools om te voldoen aan de huidige behoefte aan webdesign van gebruikers. Welk type website u ook gaat instellen, u vindt ontwerpaanpassing, marketing- en promotiefuncties en opties om succesvol aan de slag te gaan en de gewenste doelen te bereiken. Laten we de belangrijkste hoogtepunten van de websitebouwer gebruiken die het systeem onderscheiden van andere populaire services en daarom de aandacht van de gebruiker waard zijn.

Integratie van sociale media

Met Webs kunt u effectief in contact komen met uw bezoekers door social media-accounts in uw website te integreren. Wat u hier kunt doen om de aandacht van gebruikers te trekken en hen op de hoogte te houden van het aankomende nieuws, evenementen en updates, is om pictogrammen voor sociale media toe te voegen, uw Twitter-feed te delen of Facebook-like-box op de website weer te geven.

Lokale vermeldingen

De functie maakt het gemakkelijk om uw bedrijf te laten opvallen door de lokale gemeenschap door het toe te voegen aan de lokale vermeldingsmappen. Geef gewoon de bedrijfsgegevens, contactgegevens en andere feiten op om deze beschikbaar te maken in de resultaten van de zoekmachine. Al met al kunt u met het systeem uw bedrijf in minder dan 5 minuten aanmelden bij meer dan 100 lokale online directories! Dat is echt indrukwekkend en effectief!

Webs aanbiedingen

Video- en fotogalerijen

De website builder brengt uw project tot leven en maakt het mogelijk om opvallende video- en fotogalerijen te integreren en te beheren die de aandacht van gebruikers trekken. Welk doel je ook hebt, bij het lanceren van een website zal het toevoegen van foto’s en video’s de betrokkenheid van gebruikers vergroten. Het systeem biedt ook opties voor het bewerken van afbeeldingen, zodat u de toegevoegde foto’s kunt bijsnijden, roteren en het formaat ervan kunt wijzigen om een ​​unieke en indrukwekkende galerij erin te creëren.

eCommerce Engine

Als u van plan bent eCommerce-functionaliteit aan uw webwinkel toe te voegen, kunt u dat doen met behulp van de krachtige geïntegreerde eCommerce-engine. Een webwinkel opzetten en beheren is eenvoudig met Webs. U kunt producten, afbeeldingen, beschrijvingen, meerdere configuraties, productstatussen toevoegen en bewerken, categorieën toewijzen aan verschillende producttypes enz.

Premium-accountgebruikers hebben toegang tot het voorraadvolgsysteem waarmee ze hun producten rechtstreeks in het Webs-dashboard kunnen beheren en beheren.

Webs e-commerce

Bovendien is het mogelijk om betalingen aan te passen (alleen PayPal-betalingen worden momenteel door het systeem geaccepteerd) en de verzendopties nemen ook niet veel tijd in beslag, zelfs als je dat nog nooit eerder hebt gedaan. Als u uw webwinkel integreert met Etsy account krijgt u toegang tot meer geavanceerde eCommerce- en betalingsopties. Een andere positieve nuance is dat Webs geen transactiekosten in rekening brengt voor de verkopen binnen het systeem.

Geavanceerde website-analyse

Webs wordt geleverd met zijn eigen geïntegreerde Stats-webanalysetool. Hiermee kunt u uw websitestatistieken bijhouden, de hoeveelheid en bronnen van verkeer, bezoekersgedrag, belangrijke winstbronnen, aantal paginaweergaven enz. Achterhalen..

Nieuwsbrief Tool

Met de tool kunt u e-mailstoten naar uw websiteleden sturen. Abonnees met een Premium-abonnement kunnen hun HTML-codeervaardigheden gebruiken voor de verbeterde beeld- en tekstopmaakopties.

Bloggen

Als u een blog aan uw website moet toevoegen, is dat met Webs slechts een kwestie van minuten. Het is niet alleen eenvoudig om het in te stellen, maar ook om de berichten en de instellingen achteraf te bewerken en bij te werken. Het enige – u zou eerst moeten weten waar u een blog kunt toevoegen – het is verborgen op het tabblad van de app-pagina met het menu voor het toevoegen van pagina’s.

Functie voor bijpassende producten

Afhankelijk van de specialisatie van uw website, biedt het systeem u op maat gedrukt marketingmateriaal. Ze laten u geweldige deals aanbieden voor ansichtkaarten, visitekaartjes, kalenders en andere populaire producten die worden aangeboden door Vistaprint, de gerenommeerde Webs-partner.

SEO Booster

Webs houdt zich ook bezig met uw fatsoenlijke website-promotie. Een krachtige SEO-tool die speciaal is ontwikkeld door de systeemexperts, helpt bij het organiseren en optimaliseren van de website-inhoud op de best mogelijke manier om ervoor te zorgen dat het een hoge positie in de zoekmachine krijgt zonder dat speciale technische vaardigheden vereist zijn. Vul gewoon de metatags (titels, beschrijvingen en trefwoorden) in om uw website-ranking in de zoekmachines te verbeteren. Houd er rekening mee dat de website-URL automatisch door de service wordt gegenereerd op basis van de naam van het menu-item.

3. Ontwerpen

Aantal thema’s:750
Gratis thema’s&# x2714; JA
Reagerend ontwerp✘ NEE
Sorteren op branche:&# x2714; JA
CSS-code bewerken:✘ NEE

Ontwerp is een van de teleurstellende kenmerken van de websitebouwer. Tegenwoordig biedt het systeem meer dan 750 thema’s, die allemaal mobiel klaar zijn. Ongeacht de uitgebreide sjabloonselectie, de thema’s zien er een beetje verouderd uit en missen flexibiliteit als het gaat om hun aanpassing. U kunt door meer dan 20 branches bladeren om het thema te vinden dat overeenkomt met uw nichespecialisatie. Het is ook mogelijk om de zoekfilteroptie te gebruiken, waar u de branche waarin u geïnteresseerd bent kunt specificeren en de beschikbare varianten kunt bekijken. Het systeem laat je kiezen tussen gratis en premium thema’s.

Waar u rekening mee moet houden, is dat Webs geen flexibiliteit biedt voor HTML / CSS-codering. Als gevolg hiervan kunt u geen uniek ontwerp maken, zelfs niet als u dat wilt. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom alle op websites gebaseerde websites er ongeveer hetzelfde uitzien.

Onder de bewerkingen die u hier persoonlijk kunt aanbrengen, is het logisch om de mogelijkheid te noemen om een ​​van de beschikbare kleurenschema’s te selecteren, achtergrondkleur / afbeelding, lettertypestijlen van de website-body, navigatiebalk en voettekst aan te passen, afbeeldingen te uploaden en te bewerken, taglines toe te voegen en titels etc. Het is ook mogelijk om uw eigen videokanaal te creëren en YouTube-video’s te integreren die betrekking hebben op uw bedrijf. Gebruikers krijgen de mogelijkheid om websitestructuur te creëren uit modules die zijn onderverdeeld in verschillende categorieën voor het gemak van zoeken. Deze omvatten Popular, Combo’s, Structure, Media, Social, Commerce en andere.

Webs-sjablonen

Afgezien van standaard aanpassingsparameters voor websiteontwerp, kunt u met Webs gebruik maken van de mobiele editor-versie. U kunt kiezen tussen verschillende mobiele sjabloonontwerpen en zelfs het kleurenschema van elk van hen aanpassen om het aan te passen aan het algemene kleurenpalet van uw website.

4. Klantenservice

Verrassend genoeg stelt de klantenondersteuning van Webs helemaal niet teleur – er is alles wat je nodig hebt om antwoorden op je vragen of problemen te vinden, ongeacht de complexiteit, ontwerpvaardigheden of tijd die je hebt. Zodra u zich bij het systeem registreert, krijgt u een uitgebreide video aangeboden over het gebruik van het systeem. Wanneer u echter doorgaat met het webontwerpproces, kunt u onverwachte problemen tegenkomen. Dit is waar de Help-sectie die beschikbaar is in het Dashboard nuttig zal zijn.

Het eerste dat u hier ziet, is de interactieve pop-up op NanoRep gebaseerde chatoplossing met verschillende antwoordopties. In eerste instantie wordt u aangeboden om uw vraag te typen en te wachten op het onmiddellijke antwoord van de experts van het ondersteuningsteam. Afgezien van dat, kunt u video-tutorials bekijken over hoe u het systeem in het voordeel kunt gebruiken. Dit is erg handig wanneer u problemen ondervindt, omdat u niet tussen de Knowledge Base / FAQ / Support Center hoeft te springen – u kunt alle problemen op één plek oplossen. Houd er rekening mee dat deze opties beschikbaar zijn voor gebruikers met een gratis abonnement. Premium Plan-abonnees krijgen bovendien toegang tot e-mailondersteuning, livechat en telefonische ondersteuning.

5. Prijsbeleid

Webs heeft een gratis abonnement waarmee gebruikers een website kunnen maken met maximaal 5 pagina’s op het subdomein van het systeem. Ongetwijfeld heeft een gratis abonnement serieuze beperkingen, maar het is nog steeds genoeg om de service te verkennen en de belangrijkste functieset te testen. Een van de beperkingen die u hier tegenkomt, is de mogelijkheid om alleen een website op het subdomein te publiceren, die bovendien wordt geleverd met de systeemadvertentiebanner onderaan de pagina. eCommerce-engine is hier ook niet beschikbaar.

Verwacht je meer geavanceerde functionaliteit? Vervolgens moet u upgraden naar een van de betaalde abonnementen, waaronder:

PrijsoptieKostenKenmerken
Beginner:$ 5,99 / maand✓ Onbeperkte pagina’s;
✓ 1 Gb opslag.
Verbeterd:$ 12,99 / maand✓ 20 Webwinkelproducten;
✓ Premium thema’s.
Pro:$ 22,99 / maand✓ Inzending door zoekmachine;
✓ SEO Booster.

De prijzen worden weergegeven op grond van het feit dat u een 2-jarig abonnement krijgt. Webs biedt 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie voor gebruikers die niet tevreden zijn met de voorwaarden, servicekwaliteit of functies van de aangeboden abonnementen.

6. Voors en tegens

Webs is een websitebouwer boordevol functies, die het beste werkt voor ondernemers en eigenaren van kleine bedrijven. Er is veel dat u hier kunt gebruiken, maar het platform heeft ook een aantal nadelen waarmee gebruikers rekening moeten houden, die de service gewoon verkennen als een van de mogelijke opties voor webontwerp. Laten we nu snel de meest onderscheidende voor- en nadelen van het systeem bekijken:

Voordelen:
Nadelen:
&# x2714; Handige WYSIWYG-website-editor;
&# x2714; Leuke opties voor klantenondersteuning;
&# x2714; e-commerce-engine;
&# x2714; SEO-optimalisatie.
✘ Geen opties voor codebewerking;
✘ Middelmatige sjablonen;
✘ Gebrek aan functies voor ontwerpaanpassing.

7. Vergelijking met concurrenten

Het is niet echt logisch om Webs te vergelijken met de nicheleiders. Dit komt omdat het systeem na verloop van tijd zijn concurrentiepositie lijkt te verliezen. Laten we echter de vergelijking tussen Webs en Weebly bekijken om erachter te komen of er aspecten zijn waardoor de service de overhand heeft op deze populaire website-builder.

Webs versus Weebly

Eigenlijk is de enige blik op beide website-bouwers voldoende om het verschil te begrijpen. Webs mist absoluut functionaliteit, ontwerpaanpassingstools, integratieopties. Om nog maar te zwijgen over de kwaliteit van de sjablonen, hoewel het aantal thema’s dat Webs aanbiedt behoorlijk indrukwekkend is. Als het gaat om het prijsbeleid, loopt Webs ook enigszins achter op Weebly. De kosten van plannen en hun aantal zijn bijna hetzelfde in beide systemen, maar Weebly is zeker ook in dit opzicht de winnaar.

Bottom Line

Makkelijk te gebruiken:7/10
Kenmerken:6/10
Ontwerp:6/10
Technische ondersteuning:8/10
Prijzen:7/10
Totale score:6.8 / 10

Webs – is een websitebouwer, die voldoet aan de behoeften en vereisten van eigenaren van kleine bedrijven en ondernemers die een betrouwbare online aanwezigheid voor hun bedrijven willen vestigen. Het is vrij intuïtief voor niet-techneuten, maar het mist meerdere functionele tools die erg belangrijk zijn voor meer gevorderde gebruikers.

Laten we eerlijk zijn: Webs is een allegaartje. Het gebruiksgemak, de behoorlijk degelijke toolset, de eCommerce-functionaliteit en het betaalbare prijsbeleid worden het slachtoffer van onaangename middelmatige sjablonen en verkooppop-ups. Hoewel u hiermee ongetwijfeld eenvoudig een eenvoudige site kunt bouwen, is deze achtergebleven bij modernere aanbiedingen zoals Wix, uKit en Weebly (hoewel het al langer bestaat dan de meeste van zijn concurrenten).

Webs is zeker het testen waard, als je nog nooit met de service hebt gewerkt, niet de basisbeginselen hebt en er niet teveel van verwacht. Als u echter echt georiënteerd bent op het bouwen van een volledig uitgeruste bedrijfswebsite, dan is het logisch om naar de beste alternatieven voor dit platform te zoeken.

Probeer Webs nu

 Het is gratis

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map